kis kitérő: olajok
a vajúdó olajban, amit kevertem (a bába receptje alapján), sok volt a nehéz illat (jázmin, ylang-ylang)
a Nyulas Joliéban fenyő és vmi citrus volt, szóval egész kis friss, enyhe olaj volt, és sokkal jobban tetszett
a receptet nem tudom, honnan vette
lényeg, hogy a bába-féle vajúdó olaj túl súlyos
volt, nem győztük kiszellőztetni
na de az uterotonikum a bába receptje alapján iszonyú jó, most is használom, ajánlom mindenkinek (239.old)
a homeobogyók közugül a cimicifuga és a caulophyllum sz*rt se ért
viszont az arnica nagyon jó, rengeteget segít - Istinek is azt adták, hogy a fején a kis szülési púpok meggyógyuljanak
szerencsére nem is volt komoly, csak 2-3 duzzanat
a tejképzéshez szükséges homeobogyókra meg nem is volt szükség, szóval nem érdemes előre megvenni
viszont vettem weleda szoptatós olajat, ez nagyon klassz, kis enyhe édesköményes olaj, nyugtatja a feszülő cicit, ápolja a bimbót, javítja a vérkeringést a ciciben stb. és nem kell lemosni se, a babát se bántja
apropó, éljenek a szoptatós melltartók és az eldobható melltartóbetétek! még jó, hogy vettem, mert életet mentettek
emléxem a hideg tejes ruhákról folytatott eszmecserénkre
hát tényleg iszonyú
ráadásul akkorák a cicijeim, mint 2 kőhalom - már fejnem kell, nehogy begyulladjon - és jól jön az a nyamvadt melltartó is
még vmi hasznos: a tena betét/utána meg az always vmi iszonyatos volt - büdös, irritálja a sebet, ahogy hozzáér, nem szívja be rendesen a vért stb. (nálam volt csíkhúzás a folyosón...)
a dokim tanácsára vettem steril vattát és 10x10 es gézlapocskákat a patikában
ezekből csinálok "szendvicset", és azt használom
klasszisokkal jobb, ha tudtam volna, első perctől ezt használom
az eldobhatós bugyi viszont csúcs
nem hálósat vettem, hanem vmi kis vékony, jól szellőző papírszerűséget, asszem chicco volt
zoknit én se vettem fel, bazi meleg volt
és papucsból is elég volt az 1 "zuhanyzós"
a 2db hálóinget, amit használtam, 1x hazaküldtem papával kimosni
a köntös elengedhetetlen
pelusból elég lett volna kb 6 db, nem kellett volna 1 egész zsákot vinni
a kaja fontos, nekem is szállítottak
így megúsztam pl. azt a borsófőzeléket, amitől majd az összes baba egy éjen át csak sírt...
egyáltalán nem figyelnek arra, mit ehet a szoptató nő s mit nem, a kórházi egyenkoszt van
(elég sz*r, talán a leves még néha jó)
fölösleges volt a 2-3 törülköző is, elég lett volna 1 nagy 1 kicsi
a könyveket/újságokat is nyugodtan felejtsétek otthon
a szoptatós melltartó+melltartóbetét már 2 nap után nagyon jól jött!
a kórházi cuccal kapcs. enny jutott most eszembe
ja és a popsikenőcsöt/hintőport stb. felírták a kórházban, kár emiatt korábban rohangálni
feltétlen vigyetek személyit az anyakönyvezéshez
ehhez kell a friss házassági any.kvi kivonat/apasági nyil. is
és kell a papa személyi száma is!