Új privát üzeneted érkezett!

SZiasztok!
Hú, mennyi kérdés.. a net meg nem volt jó 1.5 napig, jajj, nem győzök olvasni... Kép

1. ELKAPTUK AZ EGERET, aki hetek óta a házban garázdálkodott. Bár ez OFF volt, de muszáj volt kiírnom. Kép
2. Cucctéma: vittem millió alsóneműt, de nem használtam sokat belőle, mert pl zokni nem is volt rajtam, olyan meleg volt. Hálóinget első napra kórházit kaptam, ami jó volt, mert a staffnak kellett mosni, nem nekem.. a maradék 3 napra 2 bőven elég volt, a 4.nap reggelén már szórják ki az embert, ha minden OK.
Betét, pelus, kaja, szóval az elkopós cuccokból se érdemes sokat vinni, nekem pl naponta jött be a párom (volt, h 2x is Kép ), de lehet, ez csak mázli, mert közel lakunk, és ő épp nem dolgozott. Kaját annyit hozott be a látogatóhad, h nem győztem hazaküldözgetni. Kép TELFONTÖLTŐ!!!! Ne felejtsétek itthon, mint én, mert az elég kellemetlen, elvágva a "való világ"tól. Kép
Pólót meg ilyeneket is vittem, de minek? Papucsot 1et vittem, bőven elég volt. Hajszárító se kellett (nem is vittem, de a listán rajta van), és pl még most is a vajúdó szőlőcukrot eszegetem. Kép

3. Szülés: dióhéjban: (folyt.köv, hátha kivág a rendszer...)
neet
neet

Szóval a szülésről:
eleinte olyan volt, mint egy kabaré, párom egyfolytában röhögtetett, meg minden, azt hittük, ez végig ilyen laza lesz... de menjünk sorjában:
Szerda este 8-tól fájások, 20 perc. Éjfél, neet fel a csetre, tanáscért. (Fájások 15 perc.)Férj el sörér. (Komoly! Kép )
Cset társak bezavartak a H-ba, 1 körül be. (Csüt hajnal) 1 ujj. Pár haza, neet a vajúdóba. ALvás nuku, fájás 5 perces, kicsit sz..r de kibírható. Reggel pikpak 4 ujj, férj behív, bevonulás a rózsaszín szobába.
De: nem sok érdekesség, leszámítva a labdán ücsörgést, férj kiszáradt kezére kerül az illóolaj, "szomszéd villa, adj át sört", -gondoltuk, miközben a kékben valaki nagyon szenvedett. Mi kettesben voltunk, néha benézett valaki (az épp ügyeletes), gondoltuk is, ilyen egy kis költségvetésű szülés... Kép Kép
SZóval eltelt a de. közeledett a dél, burok repesztve, labdára vissza, fájások durvulnak, víz elpatakzik. Innentől pár óra szenvedés, nem történik tágulás csak fájás, de az qrva durva. Azért a szünetek elviselhetőek, de jobb volna picit aludni, nagyon fáradtak voltunk zsinórban 2 éj alvás nélkül.. aztán férj ki, neet marad, szülésznő, ügyi orvos be, "székelési inger" vagy amit akartok. Sok nyomás, pici gátvágat, (persze a fájás abban a pillban múlt el, vágás érződik, juj), aztán még pár nyomás, neet már nem lát, nem hall, egyre többen vagyunk, gumikesztyűs, maszkos nők be, baba feje egyszer csak kint, test kicsusszan, lepény kicsusszan. Neet nem érti mi van, megkérdezi: erre nem kellett volna még várni vagy félórát? Mer azt olvastam... Kép Nem kellett, ez már a lepény volt. Baba lány, neet meglepődik, örül. Baba gyönyörű, pocakra kerül, majd lecserélik egy homokzsákra. Férj br, neet sír, baba tiszta, papa karjaiban. Neet beheged, papa haza, baba el, neet ki. Asszem ennyi. Ha valami kimaradt, még pótlom. Tehát este 8tól vajúdás, másnap du. fél négy baba.
neet
neet

Ildi, persze megkerdezem, hogy az en esetemben mi a helyzet

Kép
babarozsa

Ja, és még annyit, hogy ez kész csoda, és egyéb nagy szavak. Csak nézem, ahogy alszik, meg ahogy hadonászik, meg nagyra nyitja a szemét, meg...
Jaj, csajok, ezt átélni lehet csak!!!!!!!

Még a szülésről: végig csokiztunk meg kóláztunk, azaz a durvább részekig... nst ment végig, még éjjel is a fülembe verte az ütemet. Kép

neet
neet

Ja, papacucc: nem vittünk semmit, de megoldották: kemény 800 pénzért lehet kapni egy hacukát, amit haza is lehet hozni emlékbe... felső+gatya, papucsot kapott kölcsön. Kép
neet
neet

Babarózsa!

Gratula a vizsgához! Ügyi vagy!

Neet!

Köszönjük a történetet! Az alapán ahogy Te meg Votiv leírtátok, olyan pikk-pakk egyszerűnek tűnik az egész szülés, hogy már nem is félek! Persze tudom, hogy nem volt az,Kép csak nem akarjátok ránk hozni a frászt, akik még előtte vagyunk, és köszönet érte!

Ancsi!

Köszi a fogorvostippet! Hát...ha nagyon drága, az már nem olyan szupi..! Azért köszi!
ildi76

Sziasztok!

Gratulálok a friss anyukáknak!
Egy kérdésem lenne, remélem tud valaki segíteni. Vidéki vagyok, de Bp-en tanulok, így egyszerűbb lenne nekem ide járni terhesgondozásra, de nem tudom, hogy járhatok-e csak úgy, hogy nem ide tartozom, vagy akkor csak magándokihoz mehetek? Arra sajnos nem futná a keretből…
Egyébként még nem voltam orvosnál, de lassan három hete késik a mensim, és van egy pozitív tesztem is Kép, de nem érzek semmiféle terhes tünetet. Az baj?
Előre is köszi a választ!
K
katsi

Neet, szegeny papa oda-vissza , oda -visszaKép
gratulalok!Kép

Kép
babarozsa

csoki, kola? nem rosszKép

Kép
babarozsa

Sziasztok

Hihetetlenul porog ez a topik! Kép

Orsolka
Nekem szerencsere nem volt ilyen fantom fajasom, pedig eleg rosszak a fogaim. Koppkopp,remelem most sem jon elo...Azota fajt?

Moosejaw
Ahaaaaam, hat erre magamtol sosenemjottem volna ra!!! Kép
Jazi kb. fel eves volt mikor lenyirtak, nagyon hullott szules utan a hajam, meg nyar is volt...
Latod,bolcsebb lettel a kis csajszi mellett!!! Kép
Nekem megirhatnad merre van ez a szupi fogdoki.Talaltam egyet,de nagyon belvarosban rendel, messze van Kép
Ha nem akarsz ide irni,priviben nyugodtan kerdezz.Hatha tudok segiteni?

Ancsi
Jovo7 teszt?

Babarozsa
Grat a vizsgahoz!!! Ugyi vagy!!! Kép

Neet
EGER Kép Kép Kép
Babanak adnak pelust, popsitorlot v vinni kell?
Szupi a szulestortenet.Azert maga a szules eleg hosszura nyult...tudom elvileg elsonek nem hosszu,csak kibirni! Kép

Katsi
Ha van egy pesti ideiglenes lakcimed akkor siman fogadnak mindenhol!

Jo ejt! Kép
Norka (18)
norkini

Neet! Mar azt hittem, megfogadtad a tanacsomat es alszol, pihensz napkozben. Erre csak bekrepalt a kabeled... Egyebkent ugyes voltal, koszi a tudositast. EDAt nem is akartal, vagy csak igy sikerult? Votiv sem irta, micsoda hosok vagytok, legkozelebb en sem kerek, mondjuk csak azert, mert elsore zuros volt, ugyhogy mar kicsit tartok tole.

Nekunk ingye' volt az apaoltoztetes. Mondjuk nem hozhattuk el a szerkot, de eszunkbe sem jutott.

Csecsemosnoverekrol meseljetek kerlek (pl. szoptatasban segitett-e valaki). Votiv, Neet, Ujbaba, Manos, legyszi.

Pelenkat es popsitorlot vigyetek, de csak a szobaban ti hasznaljatok majd, nem kell leadni. Amikor a csecsemoosztalyon teszik tisztaba, akkor a korhazi municiot hasznaljak.

Ancsi, ne haragudj a megjegyzesert, de olyan vagy, mint egy allatorvosi lo. Rajtad minden tunet kijon Kép Fu, hogy fogod kibirni vegig? Nekem az elso trimeszterben semmi nem volt (a + teszten kivul). Nagyon drukkolok Kép

Babarozsa, miert rettegett a filozofia? En imadtam regen.

Ildi, Norka, fogdokit megirtam.

Norka, koszonom, akkor majd kerdezek. Egyebkent pont ma volt itt a vedono, elmondta a gyumolcs-fozelek egyuttallasokat... na itt elkezdtem beirni egy csomo mindent, de visszatoroltem, nem panaszkodom tele a topicot. A lenyeg, hogy mindenki mast mond, mindenkepp rosszul csinalod, miert, hogy gondoltad, hol hallottad, hogy igy kell, tokhulyevagy... ja, a vedono egyelore normalisnak tunik, a gyerekdoki meg az anyosom boritott ki Kép Meg egy ja, alszent gyerek a epp kisagyban aludt, mikor jott a vedono Kép Ma ketszer egy orat aludt benne.
moosejaw

Gigi is legszi. Tenyleg, hogy eltunt! Mast nem hagytam ki?
moosejaw

Moosejaw!
A csecsemősökkel is minden rendeben volt, nagyon segítőkészek voltak, vagy csak nekem volt mázlim. De tény, h mindenre válaszoltak, de kérdés nélkül is elmondtak dolgokat. Szóval jók a tapasztalataim, köszi minden ottani dolgozónak. Már aki olvasssa persze.. .O Kép
EDA-t meg mást sem kértem, nem ajánlgatták, de nem volt vészes..annyira... este kérdezték (a seb miatt?), h kérek-e egy fájdalomcsill-t, de nem kértem.

Ildi, nem megkímélés végett írtam ezt, tényleg így volt! Volt durva része is, kiabáltam is, istenem, de egészében véve ki lehetett bírni, miközben varrtak, már a kövi babát terveztük... nézett is a doki, mert ilyenkor arról szokás beszélni, h ilyet soha többet... Kép

Norkini!
Leírva hosszúnak tűnt, de ott peregtek az események! Popsitörlőt+pelust vinni kell, jobban vették, ha a megörzőbe is azzal vitted a gyerkőcöt, bár azt nem tudom használták-e, meg a végén már én pelusoztam, ők csak fürdetésnél.
neet
neet

helló csajszik és babák

prübálok "mindenre válaszolni"
még1x köszi mindenkinek, mindent, a sok jó tanácsot szülés előtt meg hogy tartottátok bennem a lelket

a kórházi zárójelentésen az áll: spontán szülésmegindulás KépKépKép
hát ahogy megláttam, vigyorogtam rendesen!

az infúzió nem volt túl rémes, egy kanult vagy mit dugtak a vénámba, ami sajna még vagy 1 teljes napig benne volt, és inkább az fájt, ahogy Istit néha ráhelyeztem Kép
mikor zuhanyozni mehettem, csak lehúztak a csőről, a kanül meg benn volt, szóval semmi nem akadályozott a mozgásban
- egyébként a szobában csak az ágy körül mozoghattam, de ez is elég jó volt, a laszti meg egyenesen mennyei!

a papa felvett 4-5 epizódot a szülésből
tegnap megnézte
én oda se mertem nézni
fájt a gátsebem, ahogy hallgattam

kívülről nézve iszonyú durva volt
de állítólag jól bírtam
próbáltam lelélegezni a fájásokat
fújtattam, mint egy cethal
de a doki is mondta, hogy gondoljak arra, mennyire kell most a levegő a babának, ezért lélegezzek nagyot, mélyet, hogy segítsek neki
persze ezt nem kellett kétszer mondani Kép

a vége felé én is hörögtem meg nyüszögtem (ez már nincs a videón), de hát istenem!
a szomszédból sokkal brutálabb hangok/sikolyok jöttek néha...

no de nem voltam nagy vitéz - bár ezt se szégyellem - és valamikor háromnegyed úton kértem fájdalomcsillapítót, ami ugyan végig nem hatott (sőt, pont a végére fogyott el), és legfeljebb csak picivel csökkentette a kellemetlenségeket
de már a tudat is jól eset (placebo effekt), hogy nem fogok megőrülni a fájdalomtól - mert elég alacson fájd. küszöböm van, és már épp készültem elájulni, mikor eszembe jutott, hogy jéé, hátha lehet fájd. csillt. kérni
még épp lehetett
van vmi szabály, hogy meddig szabad, hogy a babát/a szülést ne befolyásolja károsan

és vmikor kaptam egy nospát is, a méhszáj lazítására
no és ez az oxitocin elég frankó dolog
nem tudom mennyi szerepe volt benne, hogy végig egy picit "high" voltam Kép
és majd elaludtam két fájás között, olyan jól tudtam lazítani
na de eljött a pillanat, mikor már nem volt szünet - én butus meg azt vártam (olvasmányaim alapján) hogy még a kitolás előtt van egy pihenő, felkészülés az utolsó csatára
nos, nem volt
a kitolás talán azért is lassabban ment, mert nem tudtam úgy nyomni, ahogy a nagykönyvben áll
meg ahogy a kismamatornán tanultuk Kép
valahogy össze-vissza lélegeztem, a nyomás meg a fejemben maradt Kép
de sebaj, még így is kijött a bébi, csak úgy cuppant!
ezt elküldöm, és még folytatom

votiv 8)
votiv

Pocakosok, ne izguljatok, és ne féljetek előre semmitől!a a szülőszobán minden eltörpül, ami korábban súlyosnak tűnt, és rengeteg erőt ad, ha közben a babára gondoltok, és halljátok a kis szívét is az nst-gépen...

az is fenomenális volt, hogy a párom benn volt, és bár éreztem, hogy izgul, igazi támaszt tudott nyújtani - soxor szó szerint
vele sokkal jobban teltek az órák
és persze életre szóló élmény volt neki! ettől ha lehet, még szorosabb lett a kapcsolatunk
és bámulatos, milyen jól érzik magukat Istivel együtt
tegnap fürödtek együtt, és Isti egyenesen lubickolt, még mosolygott is. úgy elengedte magát, hogy bele is pisilt a vízbe
a kórházi fürdetésekkor bezzeg mindig megríkatták

itthon egy mukk nélkül tűri a pelenkázást is, ott alig bírtam vele

Moosejaw - csecsemősök: ált. jó tapasztalatom volt, rendesek, különösen az Orsi meg egy nagydarab fekete hajú nőci, akinek nem tudom a nevét
volt egy fiatalabb kiscsaj, eléggé unott pofázmánnyal, na azt nem bírtam, olyan kis kioktató volt
édes volt és rengeteget segített egy muszklisabb, göndör hajú szőke nőci - nem ment a szoptatás, és odajött, megnézte mit csinálok rosszul (Isti a nyelve alá vette be a bimbót, és hiába szoptattam órákig, csak nyüszögött, hogy éhes, én meg majdnem sírtam, hogy ez mindig így lesz, még pisilni se mehetek el, csak szüntelen szoptatnom kell+ éjjel se aludtam emiatt, és majd leszakadt a karom, fájt a hátam stb)

szóval segítettek a szopiztatásban, ezért nagyon hálás vagyok

na de volt egy hülye ribi csecsemős is
2x egymás után is betoltam Istit, mert nagyon szörcsögött - jött fel vmi trutyi a tüdejéből, ami még a szülésből maradt
és akkor ez a tyúk beszólt, hogy jobb lenne a gyereknek, ha otthagynám náluk
grrrrr
persze nem hagytam ott

az osztályos nővérek viszont iszonyú rendesek voltak, különösen az Ági

a vizitelő dokik közt az ifjabb Barna doki nagyon jópofa volt, bár ő se nézett meg senkit se tüzetesebben, csak megkérdezte, minden oké-e

na de volt egy doki hétvégén, aki a McDonaldsban a hónap dolgozója lehetne. nem volt még 30mp se, ahogy benyitott, kinyögte: jóestétmindenrendben? és már becsukta az ajtót, mire azt mondtad, igen Kép

még vmi a csecsemőorvosok: az idősebb dokinővel nem találkoztam, a fiatalabb, a Kónyi Olga vizsgálta meg Istit de ez egy másik sztori, mindjárt elmesélem

votiv 8)
votiv

szia VotivKép

Kép
babarozsa

Moosejaw: en orulok, hogy tul vagyok rajta...11 szoveget kellett elolvasni , megtanulni, es koztuk olyanokat, mint Heidegger, biztos nem imadtad volna
3 eve akarok mar vizsgazni belole, most vegre megvan
kotelezo targy
meg 2 vizsga, es befejeztem az egyetemet, ill. utana diplomazhatok

Kép
babarozsa

Neet, szoktak adni fajdalomcsill. a seb miatt, a hasad miatt, az is fajhat, vagy kesobb a cici miatt

Kép
babarozsa

kis kitérő: olajok
a vajúdó olajban, amit kevertem (a bába receptje alapján), sok volt a nehéz illat (jázmin, ylang-ylang)
a Nyulas Joliéban fenyő és vmi citrus volt, szóval egész kis friss, enyhe olaj volt, és sokkal jobban tetszett
a receptet nem tudom, honnan vette
lényeg, hogy a bába-féle vajúdó olaj túl súlyos
volt, nem győztük kiszellőztetni

na de az uterotonikum a bába receptje alapján iszonyú jó, most is használom, ajánlom mindenkinek (239.old)

a homeobogyók közugül a cimicifuga és a caulophyllum sz*rt se ért
viszont az arnica nagyon jó, rengeteget segít - Istinek is azt adták, hogy a fején a kis szülési púpok meggyógyuljanak
szerencsére nem is volt komoly, csak 2-3 duzzanat

a tejképzéshez szükséges homeobogyókra meg nem is volt szükség, szóval nem érdemes előre megvenni

viszont vettem weleda szoptatós olajat, ez nagyon klassz, kis enyhe édesköményes olaj, nyugtatja a feszülő cicit, ápolja a bimbót, javítja a vérkeringést a ciciben stb. és nem kell lemosni se, a babát se bántja

apropó, éljenek a szoptatós melltartók és az eldobható melltartóbetétek! még jó, hogy vettem, mert életet mentettek
emléxem a hideg tejes ruhákról folytatott eszmecserénkre Kép
hát tényleg iszonyú
ráadásul akkorák a cicijeim, mint 2 kőhalom - már fejnem kell, nehogy begyulladjon - és jól jön az a nyamvadt melltartó is

még vmi hasznos: a tena betét/utána meg az always vmi iszonyatos volt - büdös, irritálja a sebet, ahogy hozzáér, nem szívja be rendesen a vért stb. (nálam volt csíkhúzás a folyosón...)
a dokim tanácsára vettem steril vattát és 10x10 es gézlapocskákat a patikában
ezekből csinálok "szendvicset", és azt használom
klasszisokkal jobb, ha tudtam volna, első perctől ezt használom

az eldobhatós bugyi viszont csúcs
nem hálósat vettem, hanem vmi kis vékony, jól szellőző papírszerűséget, asszem chicco volt

zoknit én se vettem fel, bazi meleg volt
és papucsból is elég volt az 1 "zuhanyzós"
a 2db hálóinget, amit használtam, 1x hazaküldtem papával kimosni
a köntös elengedhetetlen
pelusból elég lett volna kb 6 db, nem kellett volna 1 egész zsákot vinni
a kaja fontos, nekem is szállítottak
így megúsztam pl. azt a borsófőzeléket, amitől majd az összes baba egy éjen át csak sírt...
egyáltalán nem figyelnek arra, mit ehet a szoptató nő s mit nem, a kórházi egyenkoszt van
(elég sz*r, talán a leves még néha jó)

fölösleges volt a 2-3 törülköző is, elég lett volna 1 nagy 1 kicsi
a könyveket/újságokat is nyugodtan felejtsétek otthon
a szoptatós melltartó+melltartóbetét már 2 nap után nagyon jól jött!
a kórházi cuccal kapcs. enny jutott most eszembe

ja és a popsikenőcsöt/hintőport stb. felírták a kórházban, kár emiatt korábban rohangálni

feltétlen vigyetek személyit az anyakönyvezéshez
ehhez kell a friss házassági any.kvi kivonat/apasági nyil. is
és kell a papa személyi száma is!

votiv 8)
votiv

na még egy utsó epizód a mai nagyregényből Kép

a dokim Faludi Pál - rendel a Vahotban és a Mol székházban, szóval utol lehet érni
elfoglalt, de talán mégsem annyira, mint a Bálintok, vagy a drága jó prof

a terhesgondozás alatt voltak bizonytalanságaim vele kapcsolatban (mondjuk sok időnk nem is volt egymásra, mert az sztk rendelésre jártam, és mindig iszonyat sokan voltak), de a döntő pillanatban, azaz a szüléskor (és ugye ez számít igazán) úgy éreztem, jobb dokit nem is kívánhattam volna!
maximálisan bíztam benne, profi volt, higgadt, már a jelenléte is megnyugtatott
nem volt kellemetlen egy vizsgálat se, a burokrepesztés se, a gátmetszés se, a varrás se
sőt, magamhoz képest mindent tök jól viseltem, ami az ő "jó kisugárzásának" is köszönhető volt
de ugyanilyen jókat mondtak róla azok a csajok, akik szintén nála szültek

mielőtt hazajöhettünk, ő vizsgált meg, adott rengeteg jótanácsot (pl. ezt a betét-dolgot)
+segített, hogy gyorsan megkapjuk a papírokat
1 szó mint 100 nagyon elégedett vagyok vele, sőt, igazán hálás vagyok, neki is és a sorsnak is, hogy végül minden ilyen jól alakult

a kórházból egyébként úgy jöttünk el, ahogy a Zrínyi kirohan, ugyanis a csecsemődokinő kijelentette: Istinek szívritmus-zavara van, és hazamenetel helyett azonnal menjünk a sote gyerekklinikára, a kardio-ambulanciára!
hát a frászt kaptam! rohantunk, mint az őrült, a négynapos csecsmóval a gyerekkórházba, amitől máris rettegés fogott el - itt van a gyerekbetegségek legnagyobb koncentrációja, és szegény kis üvegajtó mögött tartott, onnan mutogatott Istókot meg beviszem ide, első napján a nagyvilágban!
a rémálom igaz volt- a Tűzoltó utcai kórházban mindenütt szegény (roma) családok fejenként 4-5 síró, beteg gyerekkel, akikből csövek lógnak ki és tbc-sen köhögnek-hörögnek
és csak rohanunk, én a négynapos gátsebemmel, a kis rózsaszín Isti meg a hordozóban lóbálódik, 3 számmal nagyobb ünnepi hazamenős ruhában (ez volt bekészítve)...
a vizsgálat alatt már éhes volt, sírt, akkor járt le a 2 órás kajaszünetje, és ultrahangozták a szívét, aztán hideg vasakat csatoltak rá, és ekg-t néztek
persze semmi baja nem volt
a dokinő szerint gyönyörű, egészséges szíve van
szabályosan menekültünk haza

szóval Olga dokinéni a frászt hozta ránk
persze csak alapos volt
olyannyira, hogy ma/holnap még vissza kell vinnem Istit a kórházba, vmi vérvételre is
mert szegény odabenn túl sokat fogyott (majdnem 400g-t a 3700-ból! - persze a kétnapos szoptatási balfékoskodás miatt, amin azért hamarabb is lehetett volna segíteni, ha észreveszik) ezért meg kell ismételni vmi vizsgálatot...

na nem írok többet már, ne legyen végérvényesen elegetek belőlem Kép
puszi mindenkinek
Neet, mesélj, nektek hogy mennek otthon a dolgok? mi Istivel máér elég szépen gyártjuk a veszélyes hulladékokat KépKép
Babarózsa, grat a vizsgához! a többit is csak ügyesen Kép

votiv 8)
votiv

Babarózsa, gyermekágyhoz/gátsebre ill. cicire nem adnak semmit
ezt mindenkinek el kell viselni, sajna
ráadásul iszonyú magasak az ágyak, ha tudtok vigyetek sámlit, ez komoly!
gyulladt mellbimbóra bepanthent adnak, de nehogy elhiggyétek, hogy nem kell lemosni, le kell.
mellgyulladásra semmit nem kapsz, borogathatod hidegvizes törülközővel
én már vettem rá homeobogyót (bryonia 9CH-t), 1 nap után jobb lett, már nem feszül
a kórház mellett van a homeopátiás patika, mindent azonnal be lehet szerezni, szóval nem érdemes készleteket tartani

na megyek, Isti ébredezik, és már orbitálisan nagyokat cuppog Kép

votiv 8)
votiv

Votiv, jah ez a Kutvolgyiben van...bocs

mondjuk ott meg nem is volt gyogyszer, csak az alapok, de mar fejfajasra alig volt
es magne B6 sem
en azert vinni fogok mindent, a Kutvolgyinel is van gyogyszertar, de nem tudom, hogy homeos-eb

Kép
babarozsa

még vmi
vigyetek be a kórházba kis cérnasapit a babának
mert huzatos a folyosó
és a pici eleve a fején veszíti el a legtöbb hőt
+ a fejfedő védi a koronacsakrát, ha vki hisz az ilyesmiben
vigyetek pár pelust is, nem mindig adnak
jó lesz a böfizetéshez+a feje alá éjjelre

votiv 8)
votiv

Votiv, hol vetted a weleda olajat, es a Baba valaszolban neztem azt az olajat, de vasfu? honnet szereztel be minden illoolajat hozza?

Kép
babarozsa

na, es az eldobhatos bugyit?

Kép
babarozsa

ja, es hogy vagytok?Kép
Isti alszik?

Kép
babarozsa

jah, meg eszembe jutott, lehet, hogy neked mas homeos szer kellett volna...nem mindenkinek jon be ugyanaz
az arnica viszont mar nekem is bevalt

a papa szemelyi szama??? ez vicces lesz nalunk amikor csak utlevele vanKép es nem is szandekozik szemelyit kerni

Kép
babarozsa

Sziasztok!

A csecsemősök némelyike kedves volt, főleg Edit nővér, aki ugyan a szoptatásban és a fejés megtanulásában is segített, mégsem ott tanultam meg sajnos. Amúgy nem nagyon törődtek ezzel, meg azzal sem, hogy a babám súlya rohamosan csökkent, nem evett eleget, s ebből lettek még bajok nálunk is, sajnos. Kép Csecsemős doki néni engem is megijesztett, ki is borultam rendesen, de szerencsére nem kellet olyat végigjárnunk mint Votívéknak.

Szülész orvosom viszont szuper volt mindenben támaszkodhattam rá, ő is rengeteg hasznos infoval látott el, no meg Joli is! Kép

Újbaba
újbaba

Szia Votiv,

Bár napokig nem voltam, örömmel értesültem, hogy megszületett csodás kisfiatok... Remélem minden oké vele azóta is. Láthatunk róla képet? vagy már volt csak én nem láttam?

Hú, de szuper, hogy minden jól ment. Gratulálok. És remélem továbbra is olyan simák lesznek a dolgok, mint eddig. Minden jót nektek.
Johanna

Kép
Kép
johanna1975

hali!
Eszter úgy tesz, mintha aludna, de szerintem csak viccel, lehet, h félbehagyok 1 mondatot...meg nem javítok minden hibát visszaolvasva, akor bocsi. Kép

Votiv!
Eszter szopizik ezerrel, de néha keveset, néha rengeteget, szerintem ő tudja, mikor mihez van kedve. Igen, a veszélyes hull.ok gyűlnek szépen, de mi duplázunk, metr mindig akkor jön rá a pisilhetnék, amikor már bekrémeztem és alatta a friss pelus. Na, azt telenyomja, azt anya, cseréld le vazzeg! Kép Eddig kaptunk egy csomót, asszem ez a leghasznosabb ajándék+a popsitörlő. Lehet, én vgyok béna, de néha 4et is elhasználok, ha sok volt a termés, és a háta közepe is olyan.

Babarózsa!
Olvastam, bocs, h eddig nem reagáltam,csak az önző anyai dolgaim.. szóval: GRATULA A VIZSGÁHOZ!!! Én az egyetemet most csinálom, azaz halasztom a tavaszt, szóval átélem ezeket a problémákat. Ügyi vagy!
neet
neet

Helló Lányok!

Jaj, olyan jó volt olvasni ezeket a születéstörténeteket! Kép Jó nektek, hogy már a veszélyes hulladékok gyűjtésénél tartotok! Kép Olyan édik lehetnek a babák! Kép

Múltkor írtam, hogy voltam cukros vizsgálaton 6,55 lett, elvileg 6,10-ig jó, de a dokim azt mondta, hogy jó ez. Úgyhogy megint egy megnyugtató eredmény. És voltam UH-on is már 800 gramm a kis Bendegúzunk. Kép

Vizsgázni nekem is kéne, de ahhoz még tanulni is jó volna, elég nehezen bírok ráhangolódni a dologra. Kép Főleg amikor itt olvasgatok. Kép

r
ruzicsky

Cucctéma again:
szóval azt hittem, hülyeség volt bevinni annyi cicibetétet, mert 1-2 napig semmi se jött, még ha erőltettük se, de ÉRDEMES ERŐLTETNI, akármennyire fáj, nekem ki is sebesedett mindkettő, de most már javulgatak, és van tejci is bőven, szóval megérte. A 3.napon megelkezdett csöpörészni, szóval akkor már marha jól jött, h vittem be melltartóbetétet. Mondjuk sok nem kellett, de pár pár elfért. Kép
Próbálok feltenni egy eszteres képet, jó?
neet
neet

Moos!
Én már fog. gátlót se tudtam anno szedni, mert mindig hányingerem volt tőle, nem beszélve róla, hogy összekuszálta a hormonjaimat.
Különben egy dologról nem beszéltem eddig, mert nem tudom, h összefüggésben van-e. Régebben a stressztől volt szívritmuszavarom, szedtem is akkor rá vagy fél évig gyógyszert, mert egyre csak rosszabb lett.A gyógyszertől+körny.változástól megjavult.
Aztán 2 év csend, és most megint van. Nagyon utálom, mert este, mikor már minden nyugodt, fekszem az ágyban, és kb. 10 percenként kettő akkorát dobban a szívem, hogy fekve is elesem. Lehet, hogy a téliszüneti pihenő majd segít rajta.

Norkini, és többiek!
Tesztet még nem készítettem, és még kísértést se éreztem rá, mert néha fájdogál a hasam. Hányingernek vége, legalábbis a reggelinek. Jövőhéten majd készítek egyet Kép). Ma még csak 7 napot késett.

Az összes kis születéstörténetet/praktikákat elolvastam, remélem emlékezni fogok majd AKKOR, amikor szükségem lesz rá.

ancsipancsi

Katsi! Én is úgy tudom, hogy ideiglenes lakcím kell hozzá, de sürgősségben szerintem még anélkül is ellátnak. Tőlem mindig kérték, hogy inkább az ideigl. címemet diktáljam be.

ancsipancsi

Sziasztok Lányok!
Egy nagy kérésem lenne, kérlek segítsetek!
Dr. Balogh Tibor mobil számát szeretném megtudni, vagy ahol biztosan el lehet őt érni. Nagyon fontos lenne!
Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!
Mindenkinek sok sikert kívánok!Kép
Dina
dina2004

Johanna, köszi! kívánom, hogy nektek is ilyen heppiendes legyen a babavárás - mindenkinek ezt kívánom!
képpel még adós vagyok, még mindig nem tudtam összehozni a digitális kapcsolatot... hátha Neet megint beelőz KépKépKép

Neet, mi már áttértünk a popsitörlős maszatolásról a teljes alvázmosásra Kép
még a pelenkázót is átvittük a fürdőbe
csak kicsomagolom Istit, a csap alatt fincsi meleg vízzel lemosom a popóját, aztán hajrá a pelussal - eddig még meg se nyikkant, tetszik neki ez a fürcsizés Kép a fürdőben jó meleg is van, jobb, mint a szobában, így jobban viseli azt is, mikor a mama bénázik a pelóval Kép

az előbb velem is megcsinálta, hogy tisztába tettem, aztán egyből telenyomta Kép
de már 2 órája meg se mozdul, úgy alszik, igazi kis angyal! borzasztó szerencsés vagyok vele Kép
a papa is megjegyezte tegnap, hogy biztos jót hoztam el a kórházból? még nem látott ilyen gyereket, amelyik ilyen békés lenne, pláne az övéi, a nagyobbak, aztán végképp nem voltak ilyenek.

Babarózsa, a vasfű másnéven verbéna - ilyen néven már kapsz olajat. én naturol márkájút vettem. az aromaxért nem vagyok oda, pofátlanul drága. az olajokat + weleda dolgokat (szoptatós olaj, babának hasmasszázsolaj a szelek ellen) a jól bevált helyen, a herbaházban vettem (www.herbahaz.hu)

a weleda posikrémje nem szimpi, túlságosan is "ragaszkodó"
de a babaolaj és a baba arckrém nagyon tuti, mind körömvirágos
vettem weleda körömvirág esszenciát is, a gátsebre
a bába is ezt ajánlja meg ülőfürdőt, de azt nem mernék venni, a dokim se javasolta, épp ellenkezőleg, szóval kihagyom
Moosejaw, a weledának van jó kis hát/derékmasszázsolaja is! lehet, hogy picit borsos az ára (kb. 1500 egy üvegcse), de legalább nem kell kutyulgatni

remélem jobban jártok a homeobogyókkal, mint én
az én esetem elég speciális volt - Isti 1 nap híján majdnem teljes 2 hetet késett
erre nem találtam megfelelő bogyót Kép
de az Arnica nagyszerű, mindenkit bíztatok, hogy használja! és ahogy írtam, még a babáknak is azt adták a H-ban
na Isti megint ébred - hiába, most már szoptatástól szoptatásig tart az élet Kép
egyébként köszi, mind2en jól vagyunk, Isti borzasztóan jól, én meg kicsit még úgy, mint akit fenékbe lőttek ágyúval. állítólag az 5-6. napon a legrosszabb a gátseb Kép még nem mertem megnézni, megérinteni is alig...
Ti hogy vagytok?

Jucus, cukorügyben mizujs?
Ildi, jársz még tornára?
Ancsi, mikor tesztelsz legközelebb? Kép

votiv 8)
votiv

Votiv, Neet!

Köszi a részletes beszámolót, nagyon jól jönnek az infók! Ha még valami eszetekbe jut, írjátok meg!

Votiv! Az én vajúdó olajamnak is elég fura szaga lett, pedig felhívtam Jolánt és tőle kértem tanácsot, hogyan kutyuljam! Lehet, hogy felkeresem, hátha fel tudja kicsit javítani, ha már beruháztam rá!

Clau már rég nem jelentkezett!!!
ildi76

Ancsi!

Nekem a pajzsmirigy túlműködés miatt vannak ilyen extraszisztoléim (így hívják), amikor hirtelen nagyot dobban! Szerintem lehet stressztől!

Dina!

Balogh doki mobil száma: 20-99-49-739
Nem írtál emil címet, de írtad, hogy SOS kell, ezért itt írom meg!

Votiv!

Már nem járok tornára, nem nagyon megy a mászkálás, keményedik a hasam tőle + lestrapálja a visszereimet!
ildi76

Kedves Katsi!

Szerintem nyugodtan menj el egy szakrendelésre, nem fognak elküldeni. Nekem még soha nem firtatták ha valami bajom volt, hogy hol lakom pedig 8 évig éltem Bp-en úgy, hogy nem voltam bejelentve, igaz a háziorvosom itt van, de szerintem az nem nagyon számít, mivel nőgyógyászati rendelésre nem kell beutaló. Elvileg van területi el, vagyis ha egy szakrendelő vagy egy kórház nagyon leterhelt, akkor visszautasíthatja a nem hozzá tartozó beteget, de én még nem hallottam, hogy valakit ilyen indokkal elutasítottak volna. De egyébként, hogy milyen feltételekkel lehet igénybe venni a rendeléseket stb, arról az Egészséügyi Minisztérium honlapjáról elérhető a DR.Infó szolgáltatás, itt van egy csomó hasznos info. Teszek ide egy linket, ahol olvashatsz a témáról, ha rákattintasz oda vezet.

http://drinfo.eszcsm.hu/index.php?oldal=ellat_felnott#2

r
ruzicsky

Ildi!Kép
Köszi szépen a telefonszámot!
Még egyszer sok sikert mindenkinek!
Kép
dina2004

Neet, Votiv: Köszönet a részletes beszámolóért.
A kórházi hálóing intézménye még létezik? (Első nap jól jönne, ha lenne, akkor még gyakoriak az altáji balesetek.)

Éhes vagyok. Főleg este kevés a 30 gr szénhidrát. Legalábbis nekem. És a gyomrom is ég. A tej eddig segített, de most nem ihatok.
Bár, ha a babára gondolok, nem is tűnik nagy árnak. Csak vele rendben legyen minden! Én már "nagy vagyok" kibírom.

Sorstársnőm, te hogy vagy?
ila_mama

Sziasztok. Nőgyógyászt keresek a Szent Imrében aki majd később a babánál is orvosom maradna. Kérlek küldjetek nekem infókat a dokikról, ne a pénz dominálja és legyen lelkiismeretes. Ha ismertek ilyet légyszi küldjétek el a nevét, és hogy mi a véleményetek a kórházról, mert én még nem jártam ott. Köszi: Szimo
szimo

Ildi,
Még itt vagyok. Pihengetek, legalábbis megpróbálok, zaklat a család, hogy mikor szülök, bár tudnám!
Kép
claudia

Votiv
Mikor toltak ki a szülőszobáról? Ott üldögéltünk este 8-tól fél 11-ig előtte, 3 baba született meg közben, 2 fiú és 1 lány. ( pénteken) 2 kismamát is kihoztak, nem te voltál az egyik?, ha igen akkor láttam Istit is!
Amúgy jókat mulatok azon amiket írsz...
Claudia
claudia

Clau, Isti 21:09-kor született, szóval lehetséges, de nem tudom, mikor toltak ki bennünket
kórházi hálóing volt rajtam - szóval létezik, Ila mama! Kép
egy összecsavart párnahuzatot is kapsz a lábad közé pelusnak, aztán ha először felkelsz pisilni/zuhanyozni, utána beteheted a saját betétedet (de ezt kevésbé ajánlom, ahogy fent írtam is)
addig nem is érdemes
de nincs mit szégyellni rajta, első nap mindenki vérengzik. mit ne mondjak, én még most is elég szépen
de ez a legkevesebb
az már kihívás, hogy hogyan helyezkedj fel az ágyra, főleg ha közben a babádat is emelgetni kell, és hogyan tudsz úgy fekve szoptatni (mert ülni a legkevésbé sem lehet), hogy közben ne feszüljön a seb, és ne zsibbadj el teljesen
de ez meg már azért nem számít, mert akkor már ott van a babád, és ettől iszonyú boldog vagy!!! Kép Kép

votiv 8)
votiv

szimo
sok jó doki van errefelé, olvasgass vissza, sokszor ki lettek már tárgyalva, bár a legtöbben inkább privátban írnak erről a témáról. emailben. nekem nem volt választott doki, az épp ügyeletes volt bent és no panasz. úgyhogy hajrá és sok sikert.
votiv
nálatok mennyi idő 1 szopi? mert nálunk min. fél-3/4 óra + peluscsere, és ez kb 3 óránként ismétlődik. szóval átl. 2 óra pihi jut közbe, bőven van idő takarítani meg élni, piizni. bár néha jó volna 1 hosszabb szünet, alvásilag.
eszter rajtam alszik, azért van megint 1 kezem...
neet
neet

gyerekek, ez a társalgó már szinte cset...
Kép
neet
neet

és magáról a kórházról mi a véleményetek?

Szimo
szimo

Neet

És a magánrendelésekkel kaocsolatban van valami tapasztalatod?
Szimo
szimo

felmerült valakinél vagy az ismeretségi körében az endometriózis gyanúja?
Szimo
szimo

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?