Új privát üzeneted érkezett!

Elu, mi is mindent a babaholmiolcsonban szereztünk be, marha jó hely, minden van amire szükség van és olcsó úgyhogy én ajánlom.

Lilypie Third Birthday tickers

Szerencse, hogy egyik gyerkőcnek sem lett komoly baja!
Sosem lehet eléggé odafigyelni... :(

Ildóca, gyerkőcöknek jobbulást!

Elu, mi jártunk a Mária bababoltban is (az a bebibolt.hu), ott is sok mindent megvehetsz, és árban is jók!

wf

Kép
wf

Köszi csajok! De a fene tudja, hogy most jobban vagyunk-e vagy sem! Mire azt gondolom, hogy szerintem jobban vagyunk akkorra valamelyik vissza esik és kezdjük előről! Olyan ping-pong módszert alkalmazunk! :(
De holnap jön a doki néni és megmondja a tutit!

Elu!

Én rájöttem, hogy a gyógyszertárban sokkal olcsóbb a cumisüveg a rávaló pótcumi a melltartóbetét és még jó pár dolog! Úgyhogy érdemes benézni egy gyógyszertárba is, hogy mi a készlet és mennyiért van! Mert nálunk Pl: a gyógyszertárba az Aventes üvegre való pótcumi 1200 Ft körül van a kétdarabos és az Auchanban meg 1700Ft körül!
Jó hogy nem olyan nagy a különbség de sok kicsi sokra megy! Legalább is én így vagyok vele!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Képzeljétek kiderült, hogy Ákosnak "háromnapos láza" volt! Szerencsére már a kiütések is eltüntek!

Elu mi a Lehel téri Babadiszkontba jártunk, az is jó kis hely. AZtán rájöttem később, h amellett, hogy a fele kelengyelistát meg se vettük, a meglévőnek se használtuk később nagy részét :)

Kép
Kép
csipetnyusza

Gyógyszertár ez jó ötlet, megkérdezem nálam milyen árak vannak.

csipetnyusza, én 2 listát csináltam - az első - ami biztos hogy kell, a másik pedig - ami szerintem hasznos lehet (sokat olvastam, ki mit ajánl és mit nem), és amit valószínű használni fogok ;)
elusiaczek
Budapest

Drága Kincső!

Nagyon boldog szülinapot kívánunk!

Sz&M

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok

Elu

Mi a Mini-manóba vettük meg a babadolgokat. Szeretek oda járni :D

Nálunk is ez a ping-pong effektus van. Szonja megint köhög, de csak amikor fekszik és picit taknyos, már hónapok óta el se rakom a porszívót, előlépett lakásdekorációnak. Az új porszívóm színe még a fal színéhez is megy :wink: Tökéletes. Most én is itthon vagyok tüszős mandulagyuszival. Vettem szájmaszkot, remélem Szonja nem kapja el.

Tlindi

Kép
tlindi

Kincsőnek nagyon boldog születésnapot kívánok!

wf

Kép
wf

Köszi csajok! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Kincső,boldog szülinapot!

..és Dorkának is,csak picit későn...:)

Kép
kata35

Isten éltesse Kincsőt! :-) Már két éves a nagylány! :-) Hurrá!

Ja! És VILI baba is már egy teljes hónapos! Gratulálunk!

Én az Elefániban vásároltam egy csomó mintent, de a cumisüveg, sterilizáló, cumi, kefe szóval minden, ami Avent azt a patikában vettük egészségkártyára. Olyan jófej volt a patikus csaj, h amit nem árultak, azt az én kedvemért megrendelte az Aventtől. Próba cseresznye. :-D

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Mi lehet Adriennel?

megszülte a 3. babát?
Fiú,lány?
Abigél is nemsoká 2 éves.....

Bogi tegnap és ma belepisilt a bilibe....juhéjj!
És 2 napja Boribont olvasok neki....ebédutáni és esti alvás előtt....és végig hallgatja....(ezt eddig nem tette)..és kéri napi hatszor,hogy olvassak!
Ez is juhéjj!

Annyira erős,szúrós szagú a pisije,hogy a bodyt meg a pizsamáját ki is kellett mosnom,annyira átütötte az éjszakai pelenka szaga...
Azt hiszem,keveset ivott tegnap meg azelőtt...
Ma már óránként itattam,jobb is a helyzet.

Kép
kata35

Kincsőnek nagyon boldog második szülinapot kívánunk!

Ja, valamelyik nap Hanna is belepisilt a bilibe, azt hiszem mostmár gyakrabban fogom elővenni, szerencsére tök jól elvan rajta. Mondjuk a cél a reggeli utáni kaki lett volna, de így is jó, szép lassan hozzászokik.

Kincsőnek boldog szülinapot!! Isten éltesse a Kicsilányt!

Hajrá Bogi ;) Boribont én is nagyon szeretem!

Hanna is nagyon ügyes!!!

Ákosnak még bilije sincs, ellenben mindig jön utánam, és mosolyog, amikor hallja a pisicsorgást! :) Jelezni nem jelez semmit, hogy pisi van vagy kaki, szag után megyek, igaz a mosható pelusokban nem érződik annyira a kaki, csak ha brokkolit eszik, az nagyon büdös! Mivel én pszichológiai szempontból közelítem meg a témát, úgy érzem, hogy még ráérünk a bilizéssel, de az is lehet, hogy Ákos nagywc-n fog kezdeni, ha már képes lesz uralni a záróizmait.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csipetnyusza 2012.01.17 21:44-kor.

Kép
Kép
csipetnyusza

Kincsőnek boldog második szülinapot kívánunk!!!!

Bejja, de jó nektek! Tök ügyesek vagytok, hogy ment már a bilibe valami!:) Dorka most a wc iránt érdeklődött, vettünk 2 féle wc szűkítőt, de mégsem érdekli. Azt szeretné, hogy mi tartsuk ott nagy felnőtt deszkán, az tetszik neki. De még nem ment bele sehova semmi, a bilibe sem és a wc-be sem. Csak a lelkesedés nagy, aztán semmi.
Vendég

Sziasztok!
Boldog születésnapot Kincsőnek!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Kincsőnek boldog második szülinapot kívánunk!
szilvi35

Boldog szülinapot Kincső!

Kattkat

Kép
kattkat

Hannának a felső rágòi is jönnek. ma bilizés közben rendesen bele tudtam nézni a szájába, alapbòl csak az alsók állapotát nézem meg ha tudom, mert a felsőkön nem láttam úgy jönnének, de ma ott is végigsimítottam az ujjam, hát ott is kinn van már egy egy csùcs. na nembaj, legalább egyszerre tùl leszünk rajta, az alsók már elég szépen jönnek. mondjuk legutòbb is 4 fog jött ki egyszerre, nem tudom miért hittem azt hogy most másként lesz.

HV-mami! Köszi! :)

wf

Kép
wf

Mégegyszer köszi csajok!

Nálunk nem működik a bili sem meg a Wc sem! Egyikre sem hajlandó ráülni!
Mondjuk szól, hogyha pekakil bepisil de ha látom, hogy készülődik valami és levetkőztetem akkor sem hajlandó ráülni! De nem is erőszakoskodom vele mert Csaba ugyan ilyen volt! Majd megérik valamikor ez a dolog is nála aztán kész pasz! Nem erőlködök vele!

De mindenkinek nagy gratula aki ilyen kis ügyes, hogy wc meg bili!

Sajnos Csanád baba kapott antibogyót, mert az isttennek sem tudtunk kimászni a takonyból! Kincső meg jobban van szerencsére! Remélem befejztük a visszafertőződést!
Ráadásul szombaton buli, úgyhogy mindenkinek meg kell addigra gyógyulnia!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

szombaton a Millenárisban is buli!
szilvi35

Csanádnak boldog hónapfordulót! :-D

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

jó a vonalzóm 1-11-1 :lol:

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat

Az én vonalzóm is 1-11-1 csak nem nap, hanem hét és holnap még lesz hozzá egy egyes :D

Tlindi

Kép
tlindi

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Ohhh, kit érdekel az a rongyos 30e :-D

Ma megvilágosodtam és megbeszéltem Titivel, ha nagy lesz, jegyzőbácsi lesz belőle. Konkrétan 27800 Ft-ot hagytam nála 10 perc hangos olvasásért. Olvasni meg hát csak megtanul a gyerek :wink:
szilvi35

úú Lindi Te nyertél! :lol:

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!
Az enyém EP képviselő lesz. Havi 3 milla, plussz, ha részt vesz a parlamenti üléseken majdnem 100 euro kajára, és a repjegyet is fizetik. Ebből nyilván nem fogja megrázni az a 10-12 ezer mínusz, amit az adójóváírás eltörlése jelent :evil: Ja és képviselő ugye bármilyen hülye lehet. Elég ha a nevét le tudja írni, nem kell 3 diploma.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Nekem, ha fiam lesz, akkor focista lesz Írországban, havonta több milla:)

Lánykám állatorvos lesz, saját rendelővel, az is jó suska:)
Vendég

Húúúúú, mostanában ránk jár a rúd.
Miután Huba majdnem betörte a fejét, azt hittem rosszabb nem jöhet. Erre másnap: valószínű lenyelte a bubifújóból a kis golyócskát, de ezt nem tudjuk konkrétan, csak azt láttuk, hogy szétharapta, viszont a golyót nem találtuk, és Huba valamit épp akkor nyelt le. A dokinő szerint semmi baja nem lesz, esetleg nézzük a kakiját, hátha meglesz, mert úgy mégiscsak nyugibb az ember. Persze Huba másnap nem kakilt. Para ezerrel. Aztán a kali helyett fosik, mert jön a foga. Pontosabban már kinn is van a kilencedik talán rágó foga, ezt persze nem tudom biztosra állítani, mert nem volt lehetőségünk pontosan belenézni a szájába.
No, és mindezeknek a tetejébe, tegnap mielőtt anyum hazament egy hét után, apum jött érte, kinyitottunk egy pezsgőt, megünnepelni, hogy Viola megélt már közöttünk 3 teljes hetet. Huba ilyenkor lelkesen beleinna mindenki poharába, és úgy szoktuk "átverni", hogy odatesszük a szájához, de nem döntjük meg annyira, hogy belenyalhasson, csak olyan, mintha. Erre mikor a férjem poharához jutott Huba, erőből ráharapott, és a pohár széttört a szájába. :oops: :evil: :evil: :evil: Mindenki ledermett egy pillanatra, majd ordításba kezdett, hogy ÚrISTEN,ÚRISTEN A GYEREK SZÁJÁBAN AZ ÜVEG!!! Szerencsére, nem szilánkokra tört, hanem mintha levált volna egy íves rész. Kimostam a száját gyorsan vízzel, szegény nem is fogta fel mi történik körülötte, nevetett. Vissza gondolva a hideg is kiráz. Bele se mertem gondolni, mi van, ha szilánkokra törik a pohár...

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

... lehet ezért nem szoktak vékony falú poharat adni gyerekeknek. Istenke szeme rajtatok van :) A golyóval semmi nem lesz, no para. Tiva már lufit is kakilt.

Egyébként meg ELEGEM VAN!!!
szilvi35

Sziasztok! Huba mami, nem semmi eseménysorozat van mögöttetek! Őrangyalotok kiválóan végzi a dolgát, szerencsére nem lett semmi baj. Én régen lenyeltem pénzt, kb. 5 nap múlva jött ki anyumék szerint.

Nálunk csak nem-alvás volt éjjel, most meg korai kelés. Még jó, hogy hétvége van, ez hétköznap nekem gázabb lenne. Már gyakorlatilag kávén élek.
Vendég

Nagy a csend... Merre jártok?

Ma volt az első napom egyedül a gyerekekkel. Rosszabbra számítottam. A délután volt a húzósabb.
Viola mindjárt egy hónapos. Mintha csak tegnap született volna...

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Húú, Hubamami, ennyi eseménytől nekem már a hajam is kihullott volna, nem semmi dolgok történtek veletek rövid idő alatt. Hanna is eszik ám mostanában mindent, nemrég anyósoméknál a házi telefon beszélőjének a talpát szerezte meg, mire kettőt pislantottam, már lerágta róla az egyik kis tapadókorondot, le mondjuk nem nyelte szerencsére, mert sikerült kibányásznom a szájából, de valamelyik nap pl beszabadult a vécébe, felkapott egy tekercs wc papírt, kirohant vele, és mire sikerült elvenni tőle, már kiharapott egy kicsi darabot belőle. Úgyhogy azért nálunk is zajlik az élet, arról nem is beszélve, hogy az utolsó szöszmösztől kezdve mindent felcsippent a padlóról, és teszi egyből a szájába.
Violáról, meg Hubáról is tehetnél fel képeket, ha lesz időd persze. :)

Huba mami!

Hű az kemény dolog a pohár harapás! nálunk a keresztlányom volt ilyen aki poharat evett örökké! 10 pohatar tuti szétharapott úgyhogy nagyon kellett figyelni, hogy csak vastag falú poharat lehetett a kezébe adni!

Na talán kezdünk kifelé menni a megfázásból.
Múlthéten pénteken már Kincső is antibogyót kapott! De talán mosmár kezdünk jobban lenni. [/quote]

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Raktam pár új képet a g-re! :)

Hol van a mi kismamink Elu?
Na és persze a többiek?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

http://www.meska.hu/ProductView/index/356670
Ilyet vettünk Hubának csak Liliputiban. Ha akkor láttam volna ezt inkább itt vettem volna. :-)

Tettem képeket G-re.

Ildóca! Kincső nagyon cuki az utolsó képen. Cumis rénszarvas... :-)

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Szilvi! Miért volt/van eleged? Már kérdezni akartam, de elmaradt... :-S

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

köszi a kérdést... inkább csak kikiabáltam magam... egyébként hosszú is... nem is fontos.... jó volt kajabálni.

Titi úgy döntött kaszkadőr lesz :?
szilvi35

húúú, nagyon jó ez a puhatalpú!
szilvi35

Kiabálás... Na azon én is túl vagyok... Ez a barom férjem odaadta Hubának a dezodorját, persze Huba levette a kupakját és elkezdte kiszopizni a cuccot belőle.... Hát normális a férjem???? Nos, ordibálás itt is letudva. :-)

Tényleg jó. Én megvettem Liliputiba 5e volt, Huba nagyon szereti. Ha elfelejtem ráadni, hozza és mutatja hogy kell az a lábára. Olyan cuki. :-P
Ilyen a liliputis:
Nekünk ez a kiskutyás van. :-)
http://www.liliputi.hu/babacipo-gyerekc ... -kiskutyas

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Na elment a védőnő. Diagnózis: Túletetés. 500 grammot hízott Viola egy hét alatt. Javaslat: cumi, tea, 3-4 óránkénti etetés, tűrni a sírást.
Majd még azt is elmondta, hogy a gyerek gyomrát tönkre lehet tenni a túletetéssel. (Ti ez hallottátok már?) Sőt, a későbbiekben a hozzátáplálás is nehéz lesz, mert öklendezni fog, meg kihányja a szilárdabb kaját. No, nekem ezt sem mondta senki. Mondjuk Hubával ilyen tájt kerültem be a vesémmel kórházba... :-S
Már nem tudom mit gondoljak... :? :? :?

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Érdekesek a védőnők... Mindegyik tök más... Mondjuk nekünk pont mázlink van a miénkkel, bár a cumit valamiért ő is "erőlteti"... De ha egyszer nem kell Vilinek, akkor nem kell!
Amúgy nekem azt mondta a védőnő, hogy a hízás csak akkor érdekes, ha nagyon kevés. Vili kb. 300-350 grammot hízik hetente, de ez is a duplája az "előírtnak"... :oops:
Ja, és szerinte nem szabad cumisüveget használni! :D

wf

Kép
wf

szerintem meg a védődőd egy barom
marhaság a cumi
és nem lehet túletetni (ha lehetne, kikakilná úgyis)
bizti nem adnék neki teát és cumit
bizti összebújnék vele és annyi cicit kapna, amennyit kívánna és nem hagynám sírni!!! Kösd magadra!
Violka még nagyon pici.
tönkre lehet tenni azokkal, amit a védőasszony mondott!!!
szilvi35

Csak azért nem tudom mit tegyek, mert óránként üvölt Violka, eszik 5-10 percet, bealszik, ha a vállamra teszem akkorát bukik, hogy ihaj, aztán üvölt megint... ha hasra teszem szintén. Ha úgy hagyom oldalt fekve, elaludva akkor meg 20-30 perc múlva ébred arra, hogy bukik és üvölt... Azért ez sem normális... Nem sajnálom én a cicit tőle, de ez nem stimmel nekem sehogy... Na mind1. Végülis 6 hét ami nagyon gáz állítólag, az már mindjárt itt van. Remélem utána jobb lesz. :-)
Amúgy a teát pohárból javasolta, a cumit meg hátha segít megnyugtatni. Bár Violka nem tud cumizni, folyton kiköpi. Így nem cumizik.
A felkötés jó ötletnek tűnt nekem is, de itthon ez nem segít egyenlőre, mert ugyanúgy sír. Bezzeg, ha kinn vagyunk a levegőn rögtön bealszik felkötve. :-D Cseles ez a lány... :-D

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Sziasztok!
Ekkora barmot, mint ez a védőnő :shock: cumit, tea??? Gondolom a WHO ajánlásával, mi. Szerintem egyik füleden be, a másikon ki. Nehogy már adj neki cumit, teát meg végképp ne, ha van tejed és szopizik is. Most az a baja, hogy hízik, amikor meg majd nem, akkor jön a tölcsér és tömjük a gyereket???
Ádival a 2,5-3 órák jöttek be, illetve nem mertem neki többször adni, mert egy hetesen 100-120 grammokat evett. Ha nem evett volna ilyen sokat, akkor lehet, hogy többször teszem cicire. Már amennyire ezt is meg tudod tenni a másik mellett. De a magadra kötés is jó ötlet.

Mondjuk a cumisüveggel egyet értek. Ha nincs, vagy kevés tejed van, vagy egyszerűen nem akarsz szoptatni (tudom, hogy ezért sokan megnyúznának), akkor adjál cumis üveget, de az szinte fix, hogy ha elkezded, akkor kis idő múlva abból sokkal szívesebben akar inni, mert abból könnyebben jön. És akkor fejegethetsz vagy tápszerezhetsz. Bár az is igaz, hogy kinek mi egyszerűbb, vagy mit akar. Persze az is lehet, hogy semmivel rá nem tudod venni, hogy a ciciről leakadjon.

Szóval egy a lényeg: ha szoptatni akarsz, akkor ha lehetőséged van, hagyd a fenébe a cumis üveget, ha meg valamiért nem sikerül, vagy nem akarod, akkor is fel fog nőni a gyereked, ne legyen lelki ismeret furdalásod, mert semmivel sem vagy rosszabb a szoptató anyáknál. Ezen nem érdemes idegileg kiborulni. Így is épp elég fárasztó két gyerekkel.

A támadó nő (valaki után szabadon) miatt sem érdemes, szerintem messzire kerüld el.

Kép
Kép
Kép
szonja77

De a teát minek, könyörgöm? Hogy ne egyen annyit? Vagy valami hasfájás elleni teát?

Kép
Kép
Kép
szonja77

Jól van, már vak is vagyok... szóval megnyugodni. Hát nem tudom....
5-10 percig eszik és 500 grammot hízott? Hát akkor Violka sem keveset szívhat egy alkalomra a cickókból :shock:

Kép
Kép
Kép
szonja77

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?