Sziasztok!
Ekkora barmot, mint ez a védőnő
cumit, tea??? Gondolom a WHO ajánlásával, mi. Szerintem egyik füleden be, a másikon ki. Nehogy már adj neki cumit, teát meg végképp ne, ha van tejed és szopizik is. Most az a baja, hogy hízik, amikor meg majd nem, akkor jön a tölcsér és tömjük a gyereket???
Ádival a 2,5-3 órák jöttek be, illetve nem mertem neki többször adni, mert egy hetesen 100-120 grammokat evett. Ha nem evett volna ilyen sokat, akkor lehet, hogy többször teszem cicire. Már amennyire ezt is meg tudod tenni a másik mellett. De a magadra kötés is jó ötlet.
Mondjuk a cumisüveggel egyet értek. Ha nincs, vagy kevés tejed van, vagy egyszerűen nem akarsz szoptatni (tudom, hogy ezért sokan megnyúznának), akkor adjál cumis üveget, de az szinte fix, hogy ha elkezded, akkor kis idő múlva abból sokkal szívesebben akar inni, mert abból könnyebben jön. És akkor fejegethetsz vagy tápszerezhetsz. Bár az is igaz, hogy kinek mi egyszerűbb, vagy mit akar. Persze az is lehet, hogy semmivel rá nem tudod venni, hogy a ciciről leakadjon.
Szóval egy a lényeg: ha szoptatni akarsz, akkor ha lehetőséged van, hagyd a fenébe a cumis üveget, ha meg valamiért nem sikerül, vagy nem akarod, akkor is fel fog nőni a gyereked, ne legyen lelki ismeret furdalásod, mert semmivel sem vagy rosszabb a szoptató anyáknál. Ezen nem érdemes idegileg kiborulni. Így is épp elég fárasztó két gyerekkel.
A támadó nő (valaki után szabadon) miatt sem érdemes, szerintem messzire kerüld el.