Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Napsugár! A káposztalé témában egyetértek Szerencsével. Sem a te vizeleted, sem pedig az adott káposztalé nem egy kémiai laborban előállított századmililiterre pontos vegyi összetételű cucc, ami mindig azonos eredményt fog hozni. A Gendremaker talán inkább, abban azért vegyileg van előállítva a reagens és minden tesztben ugyanannyi mennyiség van belőle, pontosabban mérnek. Én várnék most két hetet a helyedben, addig úgyis mentek uh-ra, kiderül, hogy szépen fejlődik, egészséges, dobog a szivecskéje.
Különben én azt tervztem magamban, ha ide jutok valóban, én tutira megcsináltatom a chorionbiopsziát 11 hetesen fent az Istenhegyin. Egyrészt a korom miatt, akkor lehet már 37 éves is leszek, másrészt akkor tutira kizárok időben egy csomó gyakori rendellenességet, , harmadrészt meg tutira fogom tudni a nemét már akkor. Ez a vizsgálat ugyan nem veszélytelen, 2 % a vetélési kockázat, meg 40 ezer Ft-ba kerül, szóval nem olcsó, de két nap alatt eredményem van és megúszok egy csomó fölösleges idegeskedést egy esetleges rossz integrált teszt vagy hasonló miatt. különben meg, ha utána számolok, ezek a kiváncsiságból megcsinált gender-tesztek, meg az amúgy is ajánlott integrált teszt ára, plusz az emiatti külön ultrahang kiteszi amúgy is ennek a vizsgálatnak az árát. No, majd meglátjuk, lehet el sem jutok idáig.

Szerencse! Igen, amellett, hogy borzasztóan fárasztóak egyébként tényleg nagyon cukik tudnak lenni ebben a korban! Amikor beindul a beszéd és az értelmük is kezd bontakozni nagyon jó fejek. Csak néha adnám oda kölcsön pár órára valakinek, mondjuk a nagyinak, aki jó messze lakik, aztán kipihenten, újult erővel állnám tovább a dackorszak okozta örömöket!

Akarya! Én is gratulálok neked a kislányhoz és remélem tényleg megerősítik nektek az Uh-on legközelebb!

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Sziasztok!
Hát mi még hála az Égnek egyben vagyunk, a múlt héten volt 2450gramm, szóval nem nagy baba eddig!
2 cmre rövidült méhnyak és 2 cm külső méhszáj..
Az ünnepek alatt apa itthon volt, és nagyon gyorsan eltelt a 2 hét, nagyon rossz ma egyedül lenni, sírnom kell állandóan.. Várom a végét, de nem siettetem.. Kifestettük a nappalit, a szobánkat, a folyósót, szóval minden festés, pakolás ellenére is bennem van, és azt gondolom hogy addig amíg neki nincs itt az ideje addig bármit is tehetek nem fog jönni..
Bárányhimlő vírus van az oviban, és emiatt a fiúk nem mehetnek oviba, így ők a kicsik itthon vannak, mivel én még nem voltam himlős, de amúgy sem ajánlott lett volna ha átestem volna sem...
Szóval ennyit rólunk.. De ha megszületik Domán azt tuti írom, lehet hogy addig nagyon nem lesz időm, írni, mert a fiúk, és a takarítás itthon lassabban megy mint eddig bármikor..
Mindenkinek Boldog Új Évet így utólag is!
humadene
Jánossomorja

Sziasztok!

Humadane, látod már itt a január és minden rendben! Mikorra vagy kiírva? Pihenj amennyit csak tudsz!

Meskete, megértem a 11.heti istenhegyis vizsgálatot, lehet hogy ha még előtte lennék én is ezt csináltatnám... az afp eredményemet majd csak jövő hét hétfőn nézi meg a dokim, ill akkor találkozunk. Immár félidőbe léptünk, el sem hiszem!!! Már fáj minden csípőizületem, néha úgy érzem szétcsúszik a medencém... fura ezt csak a végén éreztem minden babavárásnál eddig.
A laborban csináltak egy plusz vizsgálatot is, mikor látták hogy nem ref.értékeken belül van az AFP:
HBSAG NEG.
AFP TERHES 45.24 IU/ML 20.00 55.00
AFP MOM 1.37 + 0.70 1.30
SÚLY KORR.MOM 1.32 + 0.70 1.30
BHCG TERHES 22928 mIU/ML 9900 25000
SULY KORR.MOM/H 1.39 + 0.70 1.20

Ez most akkor rossz vagy legyek nyugodt, ha legyint rá a dokim?
Vizsgaidőszak kellős közepén vagyok még mindig, nagyon szeretném már, hogy jan. vége legyen! Ilyenkor bánom, hogy újra tanulásra adtam a fejem, de mikor órák vannak, annyira imádom mert érdekel nagyon amit tanítanak. Csak ez a sok vizsga és stressz ne lenne...

Napsugár mi újság?
Mindenki jól van?
laura0606

Sziasztok!

Laura! Az Afp 2.5 MoM értéktől számít magasnak. Az 1.39+0.7 az 2.09. Azt nem tudom mi ott még mellette az az 1.2. Mert ez az érték még belefér. Ha eddig sem ugrott a doki, akkor valószínű tényleg nincsen semmi különös. Ha olyan gáz lenne ez az eredmény azonnal hívtak volna már a laborból. Szóval nyugi, szerintem nincs baj. (tényleg nem akartalak megijeszteni, sőt, gondolkodtam is, hogy írjak-e, de a tesóméknál volt hasonló, hogy egy rossz nyaki redő érték után a biokémiában is mutatkozott az eltérés és nem volt jó a kicsi szíve, ami ráadásul 14 hetesen az Istenhegyin nem is látszott, Hajdu Krisztina nézte őt is, majd csak 23 hetesen Szegeden) De tényleg minden terhesség más és más. A Tesóm pont beleesett abba a pár százalékba, akinél gáz volt. A nyakiredő értéke meg amúgy is egy napról napra változó érték, ami akár egy megfázásos vírusfertőzés hatására is megnövekedhet anélkül, hogy a babának bármi baja lenne. Olyat is olvastam, akinél 5 mm-es redővel semmi baj nem volt.

Humadene! Örülök, hogy a körélményekhez képest jól vagytok! Kitartás, tényleg mindjárt itt a vége!
A bárányhimlő nem hangzik túl jól. Én nem vagyok oltáspárti, de lehet leoltatnám magam majd szoptatás után, felnőtt korban nagyon durva a bárányhimlő.

Napsugár, Szerencse, Babér, Akarya? Merre vagytok?

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Sziasztok!

Velem minden rendben van. :D Néha jön a "délutáni gyors", és még elaludni sem tudok este a hányingertől, van, hogy semmi bajom. Tegnap jött a hányinger, éjjel 1/2 1-kor hánytam egy picit, amitől jobb lett. De tényleg van, hogy napokig semmi.
Kedden csináltam kápi tesztet ismét, szép lila lett, de az utolsó tesztek pénteken lesznek a doki előtt. Majd írok. :wink:

Laura, ha a doki legyint, szerintem nincs mitől félni. :roll: Bár természetes, hogy egy anyuka aggódik, de nyugi. :D A stressz állítólag nem tesz jót. :wink: Ezek az értékek pedig (szerintem) jók. :lol: Azt találtam róla, hogy a BHCG szintet ilyenkor kiegészítésként nézik, mert ha nagyon magas, indokolt a genetikai vizsgálat, viszont ha normális (a tiéd az), akkor nincs gáz. És jól írta meskete, 2,5 fölött magas az AFP. :D Szóval ne aggódj! :wink:

Humadene, mikorra vagy kiírva? Izgulok érted! Jól vagy még?

napsugár

Lilypie Pregnancy tickers
napsugár08

köszi Meskete a hiányolást!
Vagyok majdnem minden nap, csak elkezdtük mostmár tényleg a költözködést olyan értelemben, hogy el akarunk innen menni, mert kicsi a lakás, de még el kell adni ahhoz. Most leginkább cserében gondolkodunk, mert az egyszerűbb. Most este is épp ezzel foglalatoskodtunk párommal.

Amúgy a haspuffadáson és feszülésen kívül semmi nincs. 26-án megyek 12 hetes UH-ra és vérvételre.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
szerencse7

Sziasztok!

Gyorsan jövök az örömhírrel! 2012. 01.09-én megszületett kislányunk Dóra! :D :D :D :D :D :D
10 perces enyhe fájásokkal mentem be a kórházba, mivel korábbi plasztikám miatt mondta a szülésznőm és az orvosom is, hogy ne nagyon húzzam az időt, mert nem tudják, hogy a méhszáj így hogy fog viselkedni. Szóval 17.50-kor értünk be, és 19.50-kor már meg is látta a holdvilágot Dorka!
Gyors, és könnyű volt a szülés, összesen talán 10 fájásra mondanám azt, hogy tényleg fájás volt. És még a gátmetszést is megúsztam, így nem lehet panaszom egyáltalán.

Dorka a kórházban nagyon sokat sírt, kicsit meg is ijedtem, hogy mi lesz így velünk. Tegnap jöttünk haza, azóta szinte csak eszik és alszik. Remélem ez így is marad!
Tejem nagyon sok van, inkább az okoz már gondot, hogy pluszban fejnem kell,nehogy begyulladjon!

Jövök majd, és visszaolvaslak benneteket, hogy kivel mi újság!

Sziasztok!
agi1974
Szigetszentmiklós

Ági, GRATULÁLOK!!! :lol: :lol: :lol: Irigyellek a szülés miatt! :wink: Én is ilyet szeretnék, ilyen végeredménnyel! :oops: :D Jó egészséget nektek! :wink:

napsugár08

Ági! Én is gratulálok!!!! :D :D :D :D Tényleg irígylésre méltó a szülésed! Mit szólnak a fiúk? Ha van időd tényleg gyere, mesélj!

Üdv:

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Ági!
Én is gratulálok! :lol: Ügyes voltál nagyon! Pikk-pakk, 2 óra, gátvédelem, nem semmi. Én is ilyet szeretnék mindenestül.
Csajok, akkor most jön a lány hullám? De jó is lenne!

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
szerencse7

napsugár08

Sziasztok!
Köszönöm Lányok! Nagy a boldogság idehaza! A fiúk imádják, körülrajongják Dorkát, Apa el van ájulva a lányától, én meg még mindig nem hiszem el, hogy sikerült! :-) :-) :-)

Igen, most nagyon lányhullám van! Környezetemben csak leánykák születnek! Úgyhogy hajrá!!!

Napsugár! Mi volt a doinál? Minden rendben? (Hát ennek a Babának mindenképp kislánynak kell lennie! :-))

Az esti, éjszakai rosszullét de ismerős.. Ezzel szenvedte én is! Reggel soha nem voltam rosszul, viszont még a 8. hónapban is volt, hogy rohannom kellett este! Lehet, hogy ez is lányos tünet????
agi1974
Szigetszentmiklós

Ági, szívből gratulálok Dorkához! :)
Készültél amúgy a szülésre légzéstechnikával vagy lazítógyakorlatokkal vagy vmi, vagy ha már kettőt szültél, a harmadik is majd lesz valahogy alapon mentetetek be? Nagyon örülök, hogy ilyen könnyű szülésed volt, és hogy otthon is jól fogadták a leányzót.

Napsugár, mi volt dokinál? Gyere mesélj!

Mi hétfőn megyünk dokihoz... de már kell a magneB6, estére már érzem hogy feszül a hasam. Plusz kilazult minden izületem a csípőmben, nagyon furcsa hogy ilyen hamar.
Remélem beindult a lányhullám és Mesketénél és Tinánál is jönni fog hamarosan a kislány...
Na és Napsugár és Szerencse babáinak nemét is kiváncsian várom!

Ági, pihenj amennyit tudsz, és raktározd el ezeket a boldog pillanatokat! Fényképet kérünk! :)
laura0606

Napsugááááááár!
Gyere mááááááár! Mi volt a dokinál? Mekkora babó?

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
szerencse7

Sziasztok!
Én egy régi tag vagyok, néhányan talán emlékeztek rám! :wink:
Sajnos rég nem jártam erre, de azt örömmel olvastam, hogy többeteknek is összejött hőn áhított nemű baby.
Nálunk, azaz inkább csak nálam most jött el az a pont, hogy szeretnék egy kislányt.
2 fiú után: Bencém 4 éves múlt, Danim 2 volt októberben.
Kigyűjtöttem újra a fórum elejéről minden fontos dolgot, mert már feledésbe merültek.
Remélem jöhetek hozzátok újra, kicsit már vissza is olvastam.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
KépKép

Daisypath Wedding tickers
angie28

Sziasztok!

Bocsi, de nem volt időm írni. :roll: Szóval 22 mm volt és szépen dobogott a szíve, amit sajnos nem hallottam, csak láttam. :lol: Első mérésre 19 mm-t mért, aztán a túlzott ránagyítás után 22 mm-t. Ahogy megnéztem a mérettáblázatot, 8 hét 3 napnál 20 mm-t írt, így elgondolkoztam, hogy miért lehet nagyobb. Lehet előbb fogant? A hő és az lh teszt akkor egybecsengően jelezték, hogy 28-án volt a tüszőrepedés, akkor viszont nem foganhatott előbb. Nem értem. Annyira izgulok, hogy lány legyen, tudom el kell fogadnom, ha fiú, de mégis nagyon drukkolok. :oops: Ezt remélem sokan megértitek... :roll: Ezért problémázom a méreten. Miért mért nagyobbat? :shock:

Angie, szia! Hajrá!!! :lol: :lol: :lol:

napsugár

napsugár08

Sziasztok!

Napsugár! Nekem Dorka végig nagyobb volt, pedig szerintem pont a 14. napon fogant! Szóval ez nem jelent semmit. Tudod, egyik baba nagyobb, a másik kisebb!

Igazán nem készültem semmivel! Illetve mégis: homeopatás bogyókat vittem, illetve olvastam valahol, hogy a fájásoknál próbáljuk meg körkörösen simogatni a pocakot. És tényleg jól esett! Közben pedig beszéltem vele, hogy segítsen nekem hamar kibújni! Dorka pedig hallgatott rám! :-) Tényleg úgy éreztem, mintha tudnék vele kapcsolatot tartani, és ő teljesíti amit kérek!
agi1974
Szigetszentmiklós

Ági, most az én babám is pont a 14. napon fogant. :wink: Jók az egybeesések, amiket írsz. :D Reményt ad! :lol:

napsugár
napsugár08

Sziasztok!

Ági, milyenek az otthoni első napok? Minden rendben? Hogy vagytok?

Angie! De jó hogy jöttél! Látod, most van a lányos hullám, gyere te is! :) Biztos olvastad, de leírom: nálunk peteérés-figyelés volt csak, ráadásul fiús jónás hónapunk volt (de nem jónás napon fogant), úgyhogy tuti peteérés előtt fogant közvetlenül a babánk. Ez tűnik most a legbiztosabb "receptnek".
Hogy vagytok? El sem hiszem, hogy már két éves Dani!
Párod is szeretne tesót, vagy csak benned fogalmazódott meg? Drukkolok, hogy összejöjjön!
laura0606

Köszönöm kedvességetek! :D

Napsugár, Laura! Nagyon örülök, hogy nektek összejött! Vagyis még csak Laura biztos, de valami azt súgja, neked is Napsugár!

Ági, neked nagyon gratulálok a kis Dorkához.

kicsit írnék magamról:
első fiúnk ugye már 4 éves múlt.
Vele elég keményen küzdöttünk makacssága, hisztijei terén, de szerencsére az óvoda tök jól hat rá! Igaz, az sem volt zökkenő mentes, de hát kinek az? Sokat sírtam én is, elszakadni tőle olyan szinten, hogy nincs otthon egész nap, azelőtt sosem volt.
De hát ott van nekem délelőttre Danika, őt sem adjuk bölcsibe úgy döntöttünk, szeretném élvezni, hogy vele is tudok kettesben lenni, mert hát a 2 év korkülönbség nem sok esélyt adott erre.
Ő ugye akkor fogant, amikor ide sűrűn jártam, kislányban reménykedve! Azóta is kicsit szégyenlem magam, ha ránézek, mert nem adnám millió lányért sem cserébe!
De gondolom ez az érzés nálatok is megvolt/van.
kettejük között volt nekem egy méhen kívüli terhességem, ami elég gázul végződött, azt mondták nehéz lesz a tesó. a sors közbeszólt, 3. próbálkozásra jött Danika.
igazából nála csináltuk a savasítást, lh-teszteltem a középidő miatt, de abban a 2 hónapban nem lettem terhes. Akkor megijedtem, hogy nem lehet gyerekem, mert ugye az orvosok is mondták, nehéz lesz, így feladtam, és együtt voltunk sokszor, nem néztünk semmit.

Most már biztosan mindketten akarunk egy 3-askát, csak nem tudjuk mikor lenne jó!
Én most gyesen vagyok, október végén mennék vissza dolgozni, azaz tölteném a szabadságom.
Ha valaki jártas ebben a témában, szívesen venném a válaszát pár kérdésben:
Ha gyesen vagyok és most jönne a baba, akkor milyen pénzt kapnék? Miből számolnának? Olvastam utána, de sajnos nekem nem áll össze a kép. azt írják, hogy meg kell lenni az a szülést megelőző 2 éven belül 365 nap biztosított viszonynak, hogy kapjak gyedet a 3-ra is. az mit jelent? Én most biztosított vagyok?
Miből számolnák a gyed összegét?
És vajon kapnék tgyást?
Vagy, ha visszamegyek dolgozni, meddig kell dolgoznom, hogy min.2 évig kapjak gyedet?

bocsánat a sok kérdésért így elsőre.
ezektől függ , hogy nálunk mikor jön a 3.

Kép
KépKép

angie28

Sziasztok!

Angie! De jó, régi ismerős!!! Nagyon örülök, hogy jöttél és persze nagyon drukkolunk a kislányhoz!
Én sajnos nem vagyok otthon gyes témában. De hátha van, aki okosabb nálam.

Napsugár! Örülök, hogy minden rendben a babával! No, ne cseréljünk szerepet, ez eddig én vagyok :D , mármint a pesszimista. Én szoktam a negatív dolgokat keresni, az apró nyomokat miért is nem sikerülhet valami. Szóval legyél csak a régi Napsugár! Az optimista. Eddig komolyan olyan csodálattal néztem, hogy milyen határozottan hitted, gondoltad, érezted, hogy kislányod lesz. Különben meg tényleg nem lehet véletlen, hogy a káposzta-teszt is és a Gendermaker is csajos.... Szóval kitartás, a lényeg, hogy most minden rendben van Vele, már csak pár hét és úgyis kiderül, hogy csaj!!!! :D :D :D

A lányos-hullámon felbuzdulva csináltunk egy próba hónapot. A 10. napon voltunk együtt, utána nem. (most vagyok a ciklus 18. napján) Persze már bebeszélem magamnak, hogy kezdek büfizgetni, ahogy szoktam, meg, hogy szurkálnak a petefészkeim. Azt írtam, hogy pár hónapja is volt hasonló, és akkor végül 1-2 nap késéssel meg is jött. Arra gondoltam, hogy mivel Marci még elég vadul cicizik (nem boldogulunk egyenlőre, nincs még erőm csatázni vele, majd tavasszal), lehet a hormonszintem még nem a megfelelő a beágyazódáshoz. Ezt támasztja alá, hogy mensi előtt egy-két napig barnázok, azaz progeszteronhiányom lehet. Szóval most várok. Egyik pillanatban szeretném, ha lenne baba, másikban meg tisztára bepánikolok. Munkahely, anyagiak és még sorolhatnám. Minden esetre 10 nap és kiderül.

Laura! Gyere holnap, kíváncsi vagyok mit mond a doki!

Na, megyek, lassan fürdetés!

Üdv:

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Drága Meskete, annyira drukkolok nektek!
Szerintem összejött! Ahova jönni akar a baba oda jön, akár egy próbálkozásból is! (Lsd mi példánk)
Hogy tudtad rávenni Apát? :)
Húúúú de izgi!

Holnap jövök a hírekkel, lehet hogy egy genetikai uh is lesz, meglátjuk.
laura0606

Köszönöm lányok a bíztatást!
végül tegnap volt egy félig gyerkőc mentes napunk, sokat beszélgettünk és belevágunk!!! :lol: :lol: :lol:
Mondjuk én a 3. császártól jobban félek, mint bármilyen pénzügyi nehézségtől. Egyszerűen rettegek , hogy ott maradok!
volt közületek valakinek 3 császára? Bocs, de nem emlékszem.

Február 10-én megyek egy rákszűrésre és megbeszélem az orvossal, ha ő is rábólint, akkor mehet a dolog!
egyébként már rendeltem lh teszteket, csak azt nem tudom, ha még fogamzásgátlót szedek és szeretném kitapasztalni a peteérést, akkor valós eredményt kapok?
Úgy értem gyógyszerszedés közben is akkor van peteérés, mintha nem szedném? Mert nekem a gyógyszertől (már 1 éve szedem) percre pontosan jön meg mindig, amikor nem szedtem , össze-vissza volt meg!

Laura, kíváncsian várjuk az uh-t!

Meskete, nagy drukk! egyébként én is pánikolok! Amíg csak az én fejemben volt meg az elhatározás, addig nem, de amint apa rábólintott ( ő még várt volna a 2 kicsi fiú után) már beijedtem!
:lol:

Kép
KépKép

angie28

Sziasztok! :)

Már régen írtam, jártam erre. 8)

Ági hatalmas gratula Dorkahoz! nagyon ügyesek voltatok! De jó Neked, hogy már a kezedben tarthatod a hőnáhított kislányodat! :D

Humadene, nagyon klasszul csinálod! Már nincs sok vissza és újra babázhatsz Te is! :D

Napsugár, eddig olyan optimista voltál, légy továbbra is az, ahogyan Meskete írta! Tényleg kezdetek óta hittél a babádban, hogy kislány, a tesztek is egybecsengnek, szóval, fel a fejjel!:D Most már nem kell sokat aludnod, és kiderül, ki lakik odabent!

Szerencse, Angie, üdv Nektek! :) Szerencse, neked sincs már sok, és megtudod, hogy kiscsaj, vagy kissrác lesz-e a babó. :) Angie, veled meg egyidőben indul a projektunk 8) Ja igen, és sajnos sem gyes sem császár ügyben nem tudok segíteni. De nem egy ismerősöm szült 3 császárral, náluk nem volt gond.

Meskete, köszönöm a hiányolást, jól esett 8)! Hu nagyon drukkolok Nektek, és izgulok, hogyan alakulnak a dolgok nálatok!

A végén még tényleg én maradok a végére :oops: 8)
Lánydömpingnek nagyon örülök, és remélem, így is marad az "én időmre" is 8)

Rólunk még gyorsan: a babó ugye nem jött össze. Kicsit csalódottak voltunk, de aztán elfogadtuk, hogy valami oka lehet, hogy még nem szeretne megérkezni. Pedig már egy picit beleéltük magunkat, tervezgettünk :oops: :roll:
Így most, hogy eltereljem a figyelmemet róla, azt tervezem, hogy 3 hónapig vezetem a hőmet, hogy lássam, hogyan vannak nálam a dolgok, és amikor már kirajzolódik valami, lehet vele tervezni, akkor újra élesbe menne a dolog. Tehát kb májustól. Próbálok kicsit az étkezésre is fókuszálni, ha nem is 100%, de egy kicsit közelíteni az elvárásokhoz. Aztán még ott vannak a karácsonyi extra kilók, attól is meg kell szabaduljak.
Aztán voltam még nődokinál, beszélgettünka 4. babáról. Felmerült , hogy lehet, hogy programcsászár lenne, mivel egyik szülésem sem volt egyszerű. Hiába volt többedik szülés, a fiúk nagyok voltak hozzám képest. ( még 3. is kellett vágni, mert nagy volt a fiam buksija. Tényleg próbálkoztak mindennel, én kértem, hogy vágjanak, mert nem bírom átnyomni. Utána mondták is, hogy jó volt a megérzésem. Ráadásul 10 nappal korábban jött. gigászira nőhetett volna még ....:roll: :roll: ) Plussz spontán vérzések stb... Szóval most egy kicsit ettől is félek, mert még nem tudom milyen..., mennyi idő belőle felépülni, mennyit, hogyan vágnak, mennyire fáj utána.... Nem vagyok egyszerű eset... :oops: 8)

Titeket öröm olvasni, és örülök, hogy sokatoknak sikerült, remélem, velem is így lesz! 8) ( Lehet, hogy nálam is kombinált teszt lesz a korom miatt....)

Bocsi, ha sokra sikeredtem! :oops: 8)

Laura, bizti minden rendben lesz minden! Várjuk a híreket! :D

üdv, babér

Lilypie First Birthday tickers
babérlevél

Sziasztok!

Angie! Szerintem valahol normális, ha az ember hullámzik, néha nagyon akarja, néha pánikol. Én a harmadik gyerek előtt pont ugyanígy vacilláltam, aztán ma meg már mi sem természetesebb, hogy 3-an vannak. Sőt, hogy 3 fiú! Igazából azt most is tudom, hogy végig tudom csinálni, kérdés, hogy akarom-e? Biztos a javára válik-e a házasságomnak, a többi gyereknek. Vajon tényleg adok-e nekik, nem pedig elveszek valamit (kontkrétan megint engem és a szabadságot, újabb alkalmazkodás) Most pl a nagyok kifejezetten hadilábon állnak Marcival, mert Marci kötekszik, verekszik, rombol....Eddig meg “legyél csöndben, alszik a Kicsi, vagy most ide nem megyünk együtt(pl mozi), mert Marcinak ez még nem való stb”
Tudom, hogy megszeretné mindenki az újabb tesóbabát is, de ugyanakkor csábító az is, hogy Marci egyre nagyobb, túl vagyunk lassan a pici babás nehézségeken, jöhetnénk, mehetnénk vígan, kirándulhatnánk, végig ülhetnék egy vendégséget anélkül, hogy a babámat kéne hurcolni, szórakoztatni és még sorolhatnám.
Nekem több olyan ismerősöm is van, akinek volt 3 császára. Olyan is van, akinek 5!!!! volt! Bár nyilván mindenki más és más, mások az adottságai, kinek hogy gyógyul be, vagy hegesedik a méhizomzata a műtét után. Szóval biztos, ami biztos érdemes megnézetni a heget.

Apa igazából nem tekintette ezt még próba hónapnak sem. Tulajdonképpen azon múlik, múlt a dolog, hogy kommunikálom le. Eddig azért volt már rá példa máskor is, hogy elmentünk a 10-11. napig is és semmi nem történt. Ráadásul ez akció közben dőlt el, megkérdezte mehet-e, én meg rávágtam, hogy igen. Ezt mindketten úgy tekintettük inkább, mint játék a tűzzel. Aztán majd meglátjuk... Nem is tudom, lehet, hogy van benne némi taktikázás, vagy hasonló. Tiszta, racionális döntéssel szerintem én is ellene voksolnék. Ezt csakis ilyen pillatanokban lehet megjátszani magamnak is és neki is szerintem.

Babér! Örülök, hogy jól vagytok! Azért sajnálom, hogy nem jött össze elsőre a baba, bár a meglátásom az, hogy a “kislány-gyártáshoz” türelem kell. Ami eddig nekem egy csepp sem volt. Idő kell, amíg az ember kitapasztalja a peteérését. Aztán idő kell ahhoz is, hogy kivárjuk mikor sikerül életben maradnia annyi katonának a peteérés előtti 3-4 napon keresztül, hogy létrejöhessen a megtermékenyülés. Mert szerintem ez nem evidens, hogy tuti mindig marad életben annyi, hogy elegendő legyen a tetthelyen napok múltával is. Szóval jól csinálod és hajrá!!!
A császártól meg ne félj, mert szerintem egyáltalán nem vészes. Sőt. Nekem az első kettő sima szülés volt, semmi eda, semmi oxi, elfolyt a víz, sokáig semmi fájás, aztán beindult és kb 3-4 óra fájás után meglettek a srácok. Ebből az utolsó másfél óra volt mindig a kemény. A császár fájdalomban nekem össze sem mérhető a rendes szülés utolsó szakaszával. Még az utána következő első egy-két nap sem. Nem mondom, nem volt könnyű, mintha iszonyatos izomlázam lenne a hasamban, a felkelés nehezen ment, de különösebben más bajom nem volt. Ami talán kellemetlenebb benne, hogy hosszabb időt vesz igénybe a felépülés, mint rendes szülésnél. A rendes szülés után már szinte másnap szalad az ember, én ülni is tudtam, pedig akkor is vágtak, a császár után egy-két hétig gyenge vagy, vigyázni kell a sebre, nem emelhetsz stb. Ha negyedjére nekem felajánlaná a programcsászárt a dokim, tutira belemennék. Mi egyidősek vagyunk, szóval én is “vén tyúk”nak számítok, meg nekem az előző császár eleve egy kockázati tényező. Persze a rendes szülés lelkileg sokkal szebb élmény, pláne utána, mikor odaadják a babót, meg utána is a gyerekágyas részen szinte azonnal magadhoz veheted, legalábbis ahol én szültem a nagyokat ott úgy volt. De a császár meg fájdalommentesebb, nincsek újabb altáji következmények (tovább táguló alkatrészek, aranyér és vizeletcsepegés)

Laura! Mi volt a dokinál?

Üdv:

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Sziasztok!
Minden rendben, eredmények jók, és igen aktívan mozog a kislányunk. Már biztos kiscsaj! :)
Úgy várom már, hogy a kezemben tarthassam!
Hihetetlen, hogy a felén már túl vagyunk, vércukorterhelés, és lassan jön a visszaszámlálás.

Meskete, a mi sikeres hónapunk is így indult... "mehet?mehet!" :)
egy próbálkozásból tuti nem fogan meg, hisz előtte lányos hónapban sem jött össze sok próbálkozásból.. aztán tessék, itt a nunis a pocakomban!

Angie, szerintem a fogamzásgátlót mihamarabb hagyd abba. Csak akkor tudod belőni a valós peteérést és tervezni.

Napsugár, a méretekkel ne törődj! Amúgy tuti kislány. Hidd már el, remélem nemsokára te is biztos leszel benne. Addig is nyugi!
laura0606

Jaj, Laura! Annyira örülök!!!! Nagyon jó érzés lehet! :D :D :D :D

Hát, kíváncsi vagyok nálunk mit hoz a "mehet?mehet!" ügy. Minden esetre 9 nap múlva kiderül. Lehet nem bírom ki addig és hét végén már ellövök egy tesztet, az úgy a 25-26. nap. Marcit akkor már kimutatta a teszt. De egyáltalán nem leszek elkeseredve, ha most mégsincs baba. Nem mondok újdonságot azzal, hogy továbbra is ugyanolyan kétségben vagyok, mint általában, még olyat is mondtam a napokban Apának, ha most nem vagyok terhes, rakatok fel spirált és ennyi... Erősen az az érzésem, hogy nálam tényleg egy ilyen hirtelen felindulás oldja majd meg a dolgokat, amikor nincs már idő vacillálni, kéretni magam, akár egyik, akár másik irányba.

Üdv:

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Sziasztok!

Régen jártam erre és annyi minden történt a fórumon+velünk is!

Gratulálok Ági a pici lányhoz!

Humadene is lehet babázik már!!

Üdvözlök minden régi/új topikost!
Úgy örülök, hogy beindult a lányos hullám!!

Napsugár csináltál újabb tesztet?

Meskete! Írd meg légyszi, hogy döntöttetek a baba mellett? A férjedet, hogy győzted meg? Nálunk még mindig a nem van túlsúlyban!

Nálunk is zajlik az élet! Ünnepek között költözködtünk, hááát mostanában nem szeretnék, nagyon elfáradtunk!

Most szomb.ünnepeltük a fiaim szülinapját! Hihetetlen, hogy szalad az idő!
A kicsim 6-án volt 5 éves a nagyobbik fiam pedig 13-án volt 8 éves!!
Úgy megnőttek!!
tina76
Mohács

Laura!

Örülök, hogy veletek is minden rendben volt a vizsgálaton!
Hihetetlen, hogy már a félidőnél tartasz!

Vizsgák? Remélem minden rendben!
Írtam is!

Angie!

3-4 császár biztos ilyensztő, de sokan vannak, akik az összes babájukat császárral szülték, Kismama újságban is többször olvastam! Ha megbízol az orvosodban, akkor szerintem ne aggódj!
tina76
Mohács

Szia Angie!
Én emlékszem rád. Drukkolok, hogy most sikerüljön a lány. Most épp ilyen szakasz van, pont jókor csatlakozol.
Te most is biztosított vagy, a 365 nappal nincs gond, megkapod 2 évig a Gyedet. Ha a Gyesbe szülsz bele úgy, hogy közben nem veszed ki a szabikat és nem mész utána TP-re, akkor a jelenlegi szabályozás szerint pont annyi lesz a Gyed, mint most volt.
Ha kiveszed a szabikat és dolgozol is utána, akkor meg a bejelentett bér lesz a T-Gyás alap. A gyed alap meg az igénylést megelőző év lesz az alap. Ha tehát a Gyed átcsúszik a köv. évre, akkor az előző év az alap. Ha nem tiszta, szólj, és leírom rendesen.
Fogigátló mellett nincs peteérés. Pont ez a működési elve. Ezért nem lehet elvileg teherbe esni mellette. Úgyhogy anélkül LH-zz. És pont a gyógyszer, mivel 21 napig szeded, és van 7 napos szünet, így mindig ugyanakkor jön meg. Remélem, ha abbahagyod, akkor visszaáll a ciklusod, és jön hármaska!

Laura!
Örülök, hogy minden rendben a kiscsajjal! Gratulálok, és ügyesek voltatok!

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
szerencse7

Szerencse!
Nagyon köszönöm a felvilágosítást!
Az nem teljesen világos, hogy ha sikerülne a gyes ideje alatt megszülnöm (nem valószínű, mert okt.25-én lejár) , akkor is jár tgyás? Vagy csak gyed?
És ha vissza kell mennem, ill. okt.25-től szabimat töltöm, 70 akárhány nap, akkor:
-6 órás munkabeosztásból jöttem el annak idején, a besorolási bérem: 84000, vissza kell vegyenek 6 órába vagy mondhatják azt, hogy csak kevesebbel tudnak visszavenni?

A másik, hogy ha átcsúszik a gyed 2013-ra, akkor ez az év, a 2012 lesz az alap. nézik a gyes összegét is és azt is amennyivel visszavesznek (84000)? Ezek átlagából számolnak?
Na, lehet nem érthető, mit akarok! :lol:

fogamzásgátlóval úgy állok, hogy pont 12 napja kezdtem meg a hónapot, abba hagyom inkább kárba menjen, csak.....
ha vasárnap voltunk együtt és mostanában van a középidőm kb., abból nem lesz baj? Lehet butaság, de ez is megfordult a fejemben.

Szia Tina!
Bizony ijesztő a 3., rémeket látok, tegnap pl. elsírtam magam, mikor kisebbik fiam csüngött rajtam este, puszilgatott , és belegondoltam, hogy ottmaradok a műtőasztalon. nagyon erősen félek.

Meskete!
Jogosak a gondolataid. Én is ilyen vagyok. Rájuk nézek és eszembe jut, nekik hiányzik még egy tesó? Ha már jön és megszületik, biztos imádnák, de olyan jó elvannak 2-en.
Meg hát nekünk Benit nagyon megviselte a kicsi születése. Vagyis inkább mikor már 5-6 hónapos volt és osztozni kellett jobban anyán!

Kép
KépKép

angie28

Van még kérdésem :lol: :
milyen fajta kálcium-magnéziumot szedjek, ami jó is?
Amiben a lehető legtöbb hatóanyag van!

Kép
KépKép

angie28

Szerencse, még kíváncsi lennék a véleményedre, ezt találtam neten:

"Jogosult-e gyermekgondozási díjra az a biztosított anya, aki a gyermeke után folyósított ellátás, pl. gyermekgondozási díj vagy gyermekgondozási segély folyósítása alatt várja második, vagy harmadik gyermekét?
Igen, amennyiben az édesanya a munkáltatójától fizetés nélküli szabadságban részesül, biztosítási jogviszonya fennáll, ezért a második illetőleg harmadik gyermek születése esetén is jogosult a gyermekgondozási díjra."

Mi az, hogy amennyiben fizetés nélküli szabadságban részesül? Gyes alatt?
Ugyan ezt a választ találtam a tgyással kapcsolatban is!
köszi előre is

Kép
KépKép

angie28

Sziasztok!

Laura, örülök a jó híreknek!!! Elhiszem, hogy vágysz már nagyon, hogy megfoghasd, megölelhesd a kislányodat! De már nincs sok, és hamarosan a vágyaid teljesülni fognak! :D

Angie, félelmediet teljesen meg(át) tudom érezni, hiszen nekem sem voltak egyszerű szüléseim, mindig ráhoztam a frászt a dokimra :oops: . Lehet, hogy nemhiába ajánlotta meg ezt a "variációt". Mitől félsz, mint komplikáció, hogy felléphet a császár során? Dokim szerint a császár műtétnek számít...., de azért javasolja, mert ha bármi lenne, könnyebb reagálnia.

Meskete, nagyon köszönöm a megnyugtató szavakat!!! :D Nagyon jól estek, főleg, hogy leírtad az előnyét, hátrányát mindkét szülésnek. Te annyira meg tudod nyugtatni az embert!!!

Tina, nálunk sem akarta nagyon az uram, hasonló érvekkel jött, mint Meskete párja: racionális, anyagi oldalról megközelítve a témát. Viszont látja, hogy nekem hiányzik egy kislány! Eddig nem vette komolyan, mindegy a neme, fő, hogy egészséges legyen. Őt nem hatotta meg a "nem", mint tényező, de érzi mindenemben, hogy nem vagyok teljes, valami hiányzik még a boldogságomhoz :oops: 8)
(Most, hogy nem jött össze a kiscsaj, beszélgettünk arról is, hogy lehet, hogy meg kéne nézetni a katonákat is... Férjem is kicsit értetlenült állt a dolog előtt, hogy eddig pikk pakk sikerült, most meg nem... Na majd kiderül...)
Szerinted, mi lehet, ami miatt megváltoztatná a véleményét? Mi miatt nem szeretne több babát? Bocsánat, ha írtad volna, csak idő szűkében nem tudtam visszaolvasni.

További szép napot mindenkinek!
:D

üdv, babér

Lilypie First Birthday tickers
babérlevél

Sziasztok!

Tina! Jó, hogy benéztél! Boldog szülinapot így utólag is a srácoknak!
Hát, azért nem mondanám, hogy Apa annyira benne van a baba ügyben. De nálunk általában eddig is az enyém volt az utolsó szó ebben a dologban. Szoktam is mondani neki, ha rajta múlt volna még egy darab gyerekünk nem lenne, mert neki jó volt úgy is. Erre azt mondja mindig megelőztem fél évvel, ahogy ő kigondolta volna. Hahaha, mondom. A negyedik baba dolgában azért sok dologban igazat kell neki adjak. És talán bennem is most a legnagyobb a bizonytalanság. Most érzem azt, hogy én is pihennék már egy kicsit, jó, hogy Marci már 2 éves. De annyira nem tudok elszakadni a kislány dologtól....

Na, mennem kell, Marci felébredt!

Üdv:

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Sziasztok!

Tinaaa! boldog szülinapot a srácoknak! Írok majd, igérem!
Meskete, hidd el elfog engem is néha a félelem, hogy mi lesz majd 4 gyerekkel, lesz-e elég minőségi időm mindegyikre külön, plusz én hogy fogom bírni. Most főleg sok ilyen gondolat kerített hatalmába, hogy vizsgaidőszak kellős közepén vagyok és eléggé elfáradtam. De már nincs mi lesz ha... hisz itt van, terveztük, úgyhogy minden jó lesz!
laura0606

Sziasztok

bocs de nem volt időm részletesen visszaolvasni, majd mindjárt neki ugrok, addig is Ági hatalmas gratula a kislányhoz!!!
Laura nagyon örülök hogy kiderült hogy tuti kislány!
Meskete totál egy cipőben járunk, apa végülis nem teljesen védekezett 11. cn-on , és ma kellett volna megjönnie... de sehol semmi, de lehet hogy csak késik, bár nekem tuti 27-28 naposak a ciklusaim.

Légyszi segítsetek LH tesztelésben!
Előző hónapban DM-ben vásárolt Lh tesztet (Corax) használtam , szépen mutatta a köv.:
9.cn: semmi
10. cn: semmi
11. cn: semmi
12. cn: halvány vonal
13. cn: fele olyan erős vonal
14, cn: elfogyott a teszt, de tuti aznap lett volna ugyanolyan erős, mert szurkált a hasam, tehát működött

Na most ebben a hónapban neten vásárolt tesztet használtam:
11 cn: nem teszteltem, elfelejtettem, ekkor volt akció..
12. cn: halvány vonal
13. cn: semmi!!!
14. cn: halvány vonal
Utána már nem teszteltem.
Kérdésem az lenne, hogy lehetséges hogy ha egyszer már megvolt a ovu, eszerint 12 cn, akkor hogy lehet hogy újra elkezd látszódni a vonal?? vagy a 13 cn. rosszul mértem, vagy ez a teszt nem jó??? Ha jó a teszt, és terhes vagyok akkor tuti kisfiú, mert akkor csak egy nap telt el...
De nekem nem szokott ilyen rövid lenni a ciklusom.
Mert ugye azt jól tudom hogy a ciklus második fele (nem tudom a nevét) az ciklus hosszától függetlenül mindig 14 nap, vagyis ha a ciklus utolsó napjától visszaszámolsz 14 napot, akkor utólag mindig megtudhatod a peteérésedet, jól tudom?

Pedig ebben a hónapban terveztem el, hogy veszek újra drága Coraxos lh tesztet és párhuzamosan tesztelem a netes tesztel is hogy működik vagy sem...

légyszi írjon akinek van ötlete!

köszi!
Roni
roni28

Szerintem Roni csak azonos típusú lh tesztek eredményeit tudod összehasonlítani.

Mindenki babásodik, dejódejó! :D
Én nagyon drukkolok!
laura0606

Babér
konkrétan attól félek, hogy olvastam több császáros sztorit( hiba volt), volt akinek a 2-nál történt, hogy rendben lezajlott a császármetszés, visszavarrták,, pár óra múlva rosszul érezte magát nagyon, hányt, elájult, végül újra felnyitották, és már tele volt vérrel a hasürege. Ha akkor nem műtik meg, meghal.
Szóval attól tartok, nem vesznek észre ilyesmit, elvérzek, stb.
De ezzel inkább nem rontom a hangulatot. Én már a másodiknál is meg voltam győződve róla, hogy ottmaradok!
Lehet én vagyok túl parás! :wink:

Köszönöm mindenkinek! :lol:

Szia Roni!
Én is rendeltem netről teszteket, meg is fordult a fejemben, hogy ha ennyivel olcsóbb, jó-e? Nem tudom, majd köv. hónapban.
Viszont segíteni nem tudok, sajna, nincs tapasztalatom. :oops:

Kép
KépKép

angie28

Sziasztok!

Babér, Meskete!
A fő oka a férjemnek, hogy idén 41 éves, én most 35,5 tehát idősnek érzi magát egy kisbabához!
A házépítés eléggé kivette az energiáit, így most azt mondja pihenni szeretne, a fiúk is megnőttek végre lenne egy kis nyugalom, tudna kicsit sportolni, stb.
Röviden talán ennyi!

Kérdés!

Kinek mennyi segítsége van? Ha el kell menni ügyeket intézni, stb.vagy csak kettesben szeretne lenni a férjével? Van kire hagyni a gyerekeket? Ki hogyan oldja meg?+az apukák mennyit segítenek?
tina76
Mohács

Angie!
Ahhoz, hogy T-Gyást és Gyedet kapjál, biztosítotti jogviszony kell. Ha lejár a Gyes okt. 25-én, akkor valahol állományban kell lenni a Gyás és Gyed igényléskor, hogy megkapd ezeket. Azaz, ha okt. 26-án kiveszed a 70 akárhány szabit, és utána visszamész dolgozni, akkor továbbra is biztosított vagy.
Törvény szerint pont azokkal a feltételekkel kell visszavenni, mint ahogy elmentél szülni, mert gyakorlatilag feléled a munkaszerződésed. Sőt, ha időközben volt béremelés, akkor neked is emelni kell olyan mértékben, amennyi a többieknek volt. Elvileg rosszabb feltétellel nem vehetnek vissza, de KÖZÖS MEGEGYEZÉSSEL bármiben megállapodhattok. Akár abban is, hogy 4 órában mész vissza kevesebb pénzért, de abban is, hogy mostmár 8 órába vesznek vissza több fizetésért. De ez hangsúlyozom, közös megegyezéssel, a nevében is benne van, így kell módosítani a munkaszerződést is!
A Gyed alapja a bérrel ellátott jövedelem, azaz nem alapja sem a korábbi Gyás, sem Gyed, sem Gyes. Csakis kizárólag a jövedelem az alapja. Valóban, ha átcsúszik a Gyed a 2013-ra, akkor az alap a 2012 lesz, ami még pont jó, mert akkor ki lehet alkudni egy jobb bért ennek reményében.
Ha valami még nem tiszta, kérdezz nyugodtan. (most vizsgáztam pont ezekből is)

Ha vasárnap voltatok együtt és mostanában lesz pé, akkor abból baj nem lehet, max. egy kiscsaj! De pont ez a cél. Hisz vasárnap lassan 3 napja volt. Az meg pont ideális a csajhoz!

A T-Gyás, Gyed és Gyes idején fizetés nélküli szabin vagy. Gyakorlatilag azzal, hogy megigényli a cég vagy te ezeket az ellátásokat, azzal gyakorlatilag fizetés nélküli szabadságot kértél és kaptál a munkáltatótól.
Az idézet csak annyit jelent, hogy csak abban az esetben kapsz megint Gyást és Gyedet, ha állományban vagy továbbra is a ketteske vagy hármaska igénylésekor is. Ugyanis előfordulhat, hogy valaki határozotti szerződéssel megy szülni, és időközben lejár a határideje. Hiába kaptad meg 2 vagy 3 évre a iz.nélk. szabit, ha már nem vagy állományban mert lejárt a szerződésed, és nem is helyezkedtél el sehol, akkor nem vagy biztostott, akkor csak Gyes jár alanyi jogon.

Roni!
Én is azt mondom, hogy ugyanazt a típust használd a teszteléshez, mert akkor látod a változást!
Nekem a vaterán csak az egyik féle jött be, ami elvileg 10-es érzékenységű, egy kalap kakit se ért. Full erős volt a másik, és görcsöltem, mint állat. Ami nekem bevált, az a Wondfo. Terhességiben is sokkal érzékenyebb, hiába mondja a másik, hogy 10-es. Az még akkor is tök halvány volt, mikor ezen már a vak is látta. Állítólag ez pedig nem olyan érzékeny se LH, se HCG. De a tapasztalat más. Nézz utána, mert a Dmeshez képest és gyógyszertáriakhoz képest potom pénzért hozzá lehet jutni.
De először várjuk meg, mi lesz. Baba vagy se. Én drukkolok a babához!
Ja, a luteális fázisra gondolsz. Nekem mindig a pé. Után 14. nap jött meg, de ez egyénenként változó. Általában 11-16 nap között szokott lenni úgy tudom, de átlagosan 14 nap a nőknél. Én közéjük tartozok. Viszont nekem meg mindig a 12., 13. napon volt pém.

Tina!
Nekünk szerencsére nagyszülők jönnek segíteni, ha arról van szó, bár az utóbbi időben nem igazán vesszük ezt igénybe. Nekem szerencsére a párom sokat segít.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
szerencse7

Szerencse, köszönöm!
Minden világos, azt hiszem! :lol:
ez pont nem olyan cég, ahol ki lehetne alkudni jobb bért!

Kép
KépKép

angie28

Sziasztok!
Én még mindig egyben vagyok, de most már jó lenne ha kijönne, szóval hétvégére kérem,hogy költözzön ki, mert már minden nyavalyám van! Bárányhimlő miatt a kicsik itthon, és így az nst.-re való járkálás szinte megoldhatatlan, mert nem tudom kire bízni a fiúkat!

szerencse7.. Nekem lenne kérdésem hozzád, a Gyeddel kapcsolatban.. Én június 3.-ig voltam Gyesen, utána pedig kivettem 78 nap szabit, és azt követően pedig táppénzen vagyok itthon, de mellette a főállásom mellett, volt egy mellékállásom is, ahonnan szintén volt 32 nap szabim, és onnan is kapom a táppénzt.. Ilyenkor kaphatok Gyedet? És hogy fogják ezt nekem számolni, mert már annyi helyen próbáltam utána olvasni, de sajnos semmit nem találtam róla!
Előre is köszönöm a válaszod! Nagyon fogom várni! Andrea
humadene
Jánossomorja

Sziasztok!

Andi! Gondolok rád hétvégén! Most jön ez a sok hidegfront, születni fognak a kisbabák egymás után!

Hát én felügyelet, segítség kérdésében elég szerencsés vagyok! Egyrészt férjem kiveszi mindenben a részét, másrészt Édesanyám is jön minden nap, hogy főzzön valamit, kimos kivasal helyettem. Sőt! Vasárnap szopi után még vásárolni is elmentünk férjemmel! (Drága nagyfiam akkorát nőtt, hogy nem volt nadrág, amit ráadjak)
Ja, azt nem mondtam, (írtam), hogy ráadásul Édesanyám Védőnő volt annak idején, szóval azon túl, hogy egy Anyában általában megbízik az ember, Ő még tudja is, hogy mit miért csinál! :-) :-) (Bár tapasztalat alapján, van hogy ez hátrány! :-) :-) :-))

Angi! Nem szabad mindenfélét olvasgatni! Én is teljesen beparáztam a plasztikám miatt, több helyen olvastam, hogy nem tudtak vele szülni, nem tágultak egyáltalán, aztán hosszú órák után végül császár lett belőle. Aztán tessék, nálam Hála nem jött be semmi. Szóval mindenki más, mindenki szervezete máshogy reagál! Orvosodat kérdezd meg, ő mégiscsak szakmailag tud hozzászólni!
agi1974
Szigetszentmiklós

Guziziz
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára humadene 2012.09.06 20:15-kor.
humadene
Jánossomorja

Sziasztok!

Humadene! De jó, hogy írtál! Iszonyú jól nézel ki!!!!!! Komolyan. Tök csini kismama vagy. Pláne így az utolsó időkben. Szerencsés alkat vagy. Én már fotóztatni sem szerettem magam az utolsó hetekben, mert akkor már annyira vizesedtem, hogy mindenem fel volt fújva, be volt dagadva, mint egy cetbálna, de tényleg.
Hétvégére drukkolunk nektek! Hajrá Domán!!! Hajrá Andi!!!!

Tina! Hát segítség ügyében én nem állok valami jól. Tulajdonképpen egyedül vagyok, még a férjemre is ritkán számíthatok. Ő reggel elmegy fél nyolckor, este 7 után ér haza minden nap. A nagyszülők 250 km-re laknak. Van ugyan bébiszitterünk, de az azért állandóan sokba kerül, meg nem is ugrasztható úgy, mint egy nagymami. MOst is úgy jártam, hogy Marci a hétvégén hányt, meg le is taknyosodott. Kedd-szerdán dolgozom. Keddet be tudta vállalni a csaj, szerdát nem. Így kénytelen voltam bevinni a bölcsibe, pedig tegnap még ment a hasa egy kicsit. LÉpten nyomon nem akarok táppénzre menni, eddig majdnem minden hónapban voltam szeptember óta.
Nekem erősen benne van a pakliban ez, hogy nincsen senki, akire csak egy kicsit is rábízhatnám a gyerekeket. Ezt úgyis csak az érti meg, aki hasonló cipőben jár. Tényleg nem is akarok nyavalyogni, hiszen ezt tudtam előre, ezt vállaltam és tudom, hogy ez nem javulna semmit sem egy negyedik gyerekkel sem. De volt már olyan, elárulom, mikor ki tudtam volna szaladni a világból, csak hagyjanak már békén és lehessek egy kicsit egyedül.
De aztán tudom, hogy olyan hamar eltelik a kicsi babás, kicsi gyerekes korszak, kamasz korukban meg örülünk majd, ha egyáltalán látjuk őket és hajlandóak velünk szóba állni.

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Ági, köszi, nem fogok olvasni, tudom én, de hát a kíváncsiság.....
Persze egy csomó komplikációtól mentes többedik császárt is olvastam, de milyen az ember: a rossz jobban megmarad bennem.

Humadene, gyönyörű nagy pocakod van, el is hiszem, hogy sok már!
Szépek a fiúk is! :lol:

Azért érdekes, hogy milyen sok fiús/ több fiús anyuka van!

Én innen rendeltem a teszteket, ez jó lehet?

http://www.fertinet.hu/spd/cs001/Ovulac ... mag_255_db

Egyébként kicsit utánanéztem tegnap milyen kedvezmények illetik meg a 3 vagy több gyerekeseket.
Egész jó. Főleg az tetszett, hogy ha jól értettem, van lehetőségünk utólagos szocpolt igényelni a 3. gyerek után.
azt írták az egyik fórumon, ahol szakértő válaszolt sok hasonló esetű kérdezőnek, hogy ha a szocpol eltörlése előtt már valakinek volt lakás/ építési hitele és akkor igénybe vette a szocpolt , ők kérhetik a később megszületett gyerek után is, amit a meglévő hitelük törlesztésére használhatnak.
Nagyon-nagyon jól jönne az az 1.400.000 Ft a 3. után

Kép
KépKép

angie28

Hahó Angie! Meg tudom erősíteni a szocpolos dolgot, mert nekünk pont így volt, hogy 2005-ben vettük fel a hitelt a szocpollal a 2 gyerekre, majd két éve Marci után is megkaptuk a pénzt. Aztán mi azt választottuk a bankban, hogy ne a törlesztő részlet csökkenjen, hanem a futamidő, így a maradék 14 év helyett, csak 7 és fél évig kell már csak fizetnünk. (az autóhitellel nem voltunk ám ilyen szerencsések, azt totál beszívtuk ezzel a frank cirkusszal. Na, erre is kitalálhatnának valamit, akár így a nagycsaládosoknak. Ez olyan igazságtalan amúgy, hogy az autósoknak nem jár sem végtörlesztés, sem rögzített árfolyam. Mi pl a kétszeresét fizetjük a kezdő részletnek. Na, jó, ez off volt, de dühít, ha rágondolok)

Sok fiús anyuka: Régebben talán fejtegettük, hogy tényleg a fiús anyukák akarnak ellenkező nemű gyereket gyakrabban. Én arra gondoltam, hogy azért, mert így mi nem tudjuk átélni, átadni a nőiességünknek egy részét a saját lányunknak, újraélni akár a gyerekkorunkat vele, míg az apukák kiélhetik magukat a srácokkal (együtt játszások, közös érdeklődés, sport stb). Meg nagyon jól tudjuk, ki-ki a saját életéből is (persze vannak kivételek), hogy igazán jó, anyós-meny kapcsolatot én még nem láttam. Nekem különösebben nincs bajom az anyósommal, de mégis a saját anyukámmal osztok meg mindent, hozzá viszem sokkal többet a gyerekeket, őt hívom fel, ha bármi van. És bizony ránk is hasonló vár, csak menyek és menyek.....

Roni! Mi Újság? Nem csinálsz egy hcg tesztet?

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Roni, tesztelj! Ugye még mindig nem jött meg?
Meskete, és te mikor tesztelsz? :) Szurkálás, sok pisilés van már?
laura0606

Sziasztok Csajok, visszaolvasni nincs most időm, de gyorsan leírom hogy tegnap is kislányt mondtak a 18. hetes uh-n! Ráadásul mondták hogy sok mindenkiről hallották hogy bejött nekik a számolós módszer, hogy pé előtt 2-3 nappal kislány. Úgyhogy aki próbálkozik, annak hajrá!
akarya
akarya

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?