Új privát üzeneted érkezett!

Szia Ágci!

Örülök, hogy jól vagytok - annyit gondoltam Rád a hétvégén, hogy "egyben vagytok-e még" ? Kép Kép

Dojika
dojika (dojika)

Sziasztok!

A hetvegen egyre tobbszor ereztem, hogy mozgott a pici, szerintem nagytakaritast tartott, vagy a jatekait rendezte at. ez persze csak vicc volt. Ma kezdodott a 19-ik het, es hat eddig nem tul sokat ereztem a baba mozgasaibol.Persze ez a plussz 2-3 kilo sulyfeleslegem miatt talan nem csoda. A lçenyeg az, hogy teljesen jol vagyunk, holnap megyek a terhesgondozo dokibacsihoz, viszem az AFP eredmenyet, kerek beutalot UH-ra.

A kerdesem az lenne, hogy nem korai-e a penteki idopont UH-ra, akkor leszek 19 hetes es 5 napos. Nem a 20 het utan kene?

De oszinten szolva nem birom tovabb, latni szeretnem, tudni akarom, hogy minden rendben van-e.

SZANTI/19+0/
szanti

Sziasztok!

Kisbence! Köszönöm, nem hozzám címzett soraid nagyon jól estek.

Moncsi! Bocs a személyeskedésért, természetesen részemröl nincs harag. Mint Zsófinak már írtam, voltam azóta orvosnál, csak nem akartam visszatérni már a témára. Az eddigi UH leletek alapján azt mondta, hogy PiciLaci korához képest jól fejlett, szép nagy baba, de a teljes megnyugvást majd ezen a héten csütörtökön az ellenörzö UH (+ vérvétel és CTG) jelenti, abból egyértelmüen látszani fog, hogy megfelelö ütemben nö és fejlödik-e azóta is.
Most, a 35. hét utolsó napján, 1,5 kg. visszaesés (2 hét alatt) után +6,5 kg.-nál tartok.

Zsuzs! Ok, majd megpróbállak felismerni és leszólítani. Kép Rajtam (ahogy magamat ismerem Kép) megint a sötétkék farmer kismamanadrág lesz edzöcipövel. Hozd a mérleget és a centit! KépKépKép

BMárti
BMárti

Szanti,
Te mikortól kezdve érzed a mozgást, és milyen volt?
Én most 13 hetes és 3 napos vagyok és jó lenne tudni, mit kéne észrevennem ... Kép Kép

Dojika
dojika (dojika)

En a 17-ik heten gondoltam arra, hogy ez most nem a pocim volt, olyan, mintha egy kb. 2-3 cm-es labda hirtelen, de lassan megmoccanna. Na igy szerintem magzatmozgast senki nem irt le. A 16-ik hetig nem nagyon fogsz semmit sem erezni, de ha elso baba, akkor csak a 17-18-ik het tajekan.

Szanti
szanti

Kedves BMárti!

Drukkolok, hogy minden a legnagyobb rendben legyen a babával és természetesen Veled is!!!
Az orvosod mit mondott a súlycsökkenésedre? Ha megnyugtatott, akkor szerintem ne izgulj, az sem Neked, sem a babádnak nem tesz jót.
Egyébként utána néztem ennek a BMI-s dolognak, amit írtál (mert érdekelt)! Ha megnyugtat (bár kétlem, de hátha mégis) akkor megosztom Veled, hogy az én mostani BMI-m kevesebb, mint Neked a teherbeesés elõtt. Az a lényeg, hogy ne izgulj! Ha jól vagy és a baba is a megfelelõen fejlõdik, akkor felejtsd el a mérleget.
Hidd el, hogy butaság másoktól megkérdezni, hogy Te most mennyit híztál, mert csak saját magadat fogod idegesíteni! Mindannyiunknak más volt a kiinduló súlya, más volt az alkata, a testfelépítése, nincs két egyforma ember!

Mindenféleképpen írd meg, hogy mi volt az orvosnál, tényleg érdekel!!!

Kedves Kata 007!
Kijavítanád a táblázatban az életkoromat? Már több mint 1 hónapja betöltöttem a 27-et! Elõre is köszi!

Kedves Dojika!
Én már a 15. héten éreztem valami kis mocorgást, pedig az elsõ babám lesz.
Olvastam a Schöpf-Méreis topikban, hogy ott fogsz szülni! Szeretném megkérdezni, hogy ki az orvosod, mert én is oda járok! Én Dr. Szakács Zoltánnál fogok!

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Szanti, köszi a felvilágosítást, akkor még egy ideig várhatom a jeleket Kép

Moncsi - már a 15.en? és mit éreztél? Én egyszer éreztem már egy olyan buborék szaladgálást, gondolom a kismanó volt, mert ilyet még sose éreztem...
Az én orvosom Dulka Tibor.
Jársz az elõkészítõre, vagy felkészítõre vagy hogy hívják?

Dojika
dojika (dojika)

BMárti,
remélem sikerül felismernünk egymást, lassan indulok is a páromért Kép

Moncsi,
szerintem nem voltál cinikus, csak azért hoztam szóba a dolgot, hogy oldjam a (remélem nem létezö) feszültséget. Majd BMártival beszámolunk, melyikünk hogy néz ki egy másik kismama szemével KépKépKép

Dojika,
Én a 15. héttöl éreztem elöször magzatmozgást (pedig elsö baba, és ha jól emlékszem Mamacica is nagyon korán érezte), igaz elsöre nem voltam benne teljesen biztos, hogy azt érzem, de mivel már nagyon vártam, hogy történjen valami, ezért folyton figyeltem, mi történik a pocakomban. Az elsö érzés olyan volt, mintha egy ujj belülröl egy ponton picit megnyomná a hasamat. Aztán semmi. Aztán 2 nap múlva megint ugyanaz az érzés. Aztán lassan egyre többet és egyre erösebben éreztem, akkor lettem csak biztos benne, hogy az elsöt is a babóca csinálta. KépKép Majd meglátod/érzed Te is! Nemsokára. Türelem! Kép (könnyü mondani, ugye?)
Egyébként az elsö ilyen élményem a gép elött ücsörögve, babanetezés közben történt, talán nem véletlenül KépKép

Zsuzs
Zsuzs

Moncsi,
elfelejtettem válaszolni... Az én babám súlyát a másfél héttel ezelötti 4D-s UH-n becsülték elöször, akkor volt a "pinduri" 1,26 kg. Szóval azt mondták szép nagy bébi lesz, de remélem azért nem örökli az apukája 4,5 kilós születési súlyát... KépKépKép

Zsuzs
Zsuzs

Sziasztok lányok!

BGabi!
Gratulálok nektek! Igazán szép súlyú kisasszonyka lett! Kép
Meg mindenkinek!

Mi még egyben, kicsit fárasztó is a várakozás... Láttam, hogy a 4. helyen állunk elõl, gondoljatok ránk...
Ágci????
Ha megszületik a kislányunk jelentkezem! Remélem napok kérdése Kép
Puszi mindenkinek!
Vigyázzatok magatokra!
Niki K. kiírásig 4 nap
Niki K. még 4 nap.

Dojika!

Én lefeküdtem az ágyra, beszéltem a babámhoz és nagyon figyeltem, hogy történik-e valami. A szobában teljesen csönd volt és csak a kisbabámra koncentráltam. És egyszercsak olyat éreztem, mintha megbökknének belülrõl, aztán volt még egy apró mozgás. Este pedig mindig úgy feküdtem le, hogy elalvás elõtt a hasamra tettem a kezem, hátha érzek valamit. Hidd el, már nem kell sokat várnod...
Én nem járok semmilyen felkészítõre, egyébként azt sem tudom, hogy van-e egyáltalán!
Te jársz?

Zsuzs!
Akkor megnyugodtam, utálok vitatkozni, haragban lenni (Mérleg jegyû vagyok) de a szám az rendszerint nagy.
Ti milyen elõadásra jártok BMártival?

Moncsi
Moncsi

Zsuzs,
köszi bíztató szavaidat-megnyugodtam. A méhlepény valóban mellsõ falon tapad nálam.

Moncsi,
Nekem még nem mértek becsült súlyt, s legközelebb a 33.héten megyek a dokimhoz.Ti is 4 hetente jártok terhesgondozásra?
Puszi
Mona
Névtelen

Moncsi, van valami felkészítõ, azthiszem 6 elöadásból áll...
Kiváncsi lennék érdemes-e elmenni rá...

Kipróbálom majd ezt az esti kommunikációt manócskámmal, hátha reagál rá valamit Kép

Szia
Dojika
dojika (dojika)

Hahó!!
Valaki segítsen, melyik az a Dél-pesti Kórház és hol van???? Ezer köszönet,
Kata
Névtelen

SZiasztok!
Ma voltam utoljára a fõnökömnél, holnap pakolok és vége a melónak.
Gabi, de jó nektek! Sok örömet a babában. Attól félek, csak addig vagytok súly-vezetõk, amíg mi is meg nem szülünk, mert nekem már most a három kiló felé tart és még van egy csomó idõ!!

BMárti, nem is híztál sokat, hat és fél kiló igazán nem tragédia. Ügyes vagy.

Niki K, nagyon-nagyon várom a híreidet, izgulok érted. Vigyázz magadra és számolj be mindenrõl!

Ágci?? És a listavezetõk??
mégegykata 34

Sziasztok!

BGabi! Szívbõl gratulálok neked és a családodnak! Remélem mirlõbb olvashatjuk az élménybeszámolódat.

Zsófi! Én is csatlakoznék Kisbencéhez a BMártival kapcsolatos véleményében, ez a fórum éppen azért van, hogy ha valakinek gondja, kérdése van - még ha ezen kérdések sok nagyokosnak néha evidensnek vagy mûbalhéknak tûnnek is - azt itt nyugodtan feltehesse! És ne kelljen napokon keresztül magyarázkodnia! Fõleg azért nem, mert eredetileg én tettem fel neki az étvágytalansággal kapcsolatos kérdésemet, és engem igenis megnyugtatott a válasza!

Kele
kele (kele)

Sziasztok!
Niki K.! Nagyon-nagyon drukkolok nektek! Kívánok könnyû, gyors, gondnélküli szülést.Kép

Meddig tart ez a sav-dolog? Nem alszom magam "karikára" feszülnek az izmaim, savam a "fülemben", és már vizesedek isKép
KÉpzeljétek úgy ébredek 2 napja, hogy ökölbeszorítom a kezem álmomban, így még az ujjim is fájnak.
Ennyit a panaszkodásról.
Kismanó jókat mocorog, rugdos, simogat.Kép
Pusszzz.
Chris
Chris

Mona,
az én kicsim is ilyen "mindennap jelentkezem, de az anyut feleslegesen nem zargatom" típusú. Fõleg esténként vacsora után jelentkezik (a Vágó müsorát és a Barátok közt sorozatot nagyon szereti:-))), de a terhességem közepén pl. sokszor délben, mikor mesét olvastam neki azt is nagyon jutalmazta mozgolódásaival. Aztán mikor lefekszem, ö is elalszik. Szerintem babától függ. Mostanában már szerintem sok helye nincs, így néha ugyan kidugja a lábikóját, de inkább csak mocorog. Eddig minden rendben volt, és talán már nem sokat várat magára személyesen is megismerkedhetünk:-)

Szanti,
én pont ugyanúgy voltam uh-n nyáron (19+5), mert egy héttel késöbb már külföldön nyaraltunk. Semmi problémát nem okozott, mindent meg tudtak nézni.

Dojika,
Közben olyan sötét lett, hogy nem tudok tovább vasalni, a biztosíték meg kiégett a nagyszobában, majd ma megyünk venni, így inkább internetezek.:-) Ez azért jobb mint az ingvasalás! Ha véletlenül a 20-21. hétig nem éreznél semmi mozgást, azt sem gond!!! Persze mindig türelemtenkedünk valami miatt a 40 hét alatt. Nem baj, így izgalmas:-)))
Ágci (még 5 nap)
Ágci

Nagyon sokmindenbõl kimaradtam a hétvégén - de most elolvasgattam, amit csak tudtam -és köszönöm mindenkinek a válaszokat!!

Én is Gratula a Bánhidi-famíliának és Sok Boldogságot a jövevénnyel! Kép
-és üdvözlöm CSILLA2-õt a kismamák között!!

Mielõtt elfelejtem:
Mamacica!
Én is szorítok és jelentkezz utána, hogy túlvagy rajta szerencsésen! Kép

Mégegykata!! Tõled is várunk életjelet - és élvezd ki ennek az idõszaknak is a szépségeit!

NYUSZIMANÓ!!
Köszi a kérdésed! A bokavizesedéssel vigyázni fogok, bár azóta nem tapasztaltam, de akkor nagyon ijesztõ volt - hiszen normál vékony alkat vagyok és nem is híztam sokat - erre én "nagyképûen" azt hittem, hogy ilyesmi velem nem fordulhat elõ.

A vasinjekciót a köv. értékekre kapom 10 alkalommal heti 2x:
hemoglobin 9.7 (alsó érték 12)
hematokrit 28% (alsó érték 37%)
VVT szám 3.1 (alsó érték 4.5)

Mindezt ijesztõen alacsonynak találták - de igazán nem magyarázták el nekem, hogy pontosan MI IS EZ, ezért csütörtökön megyek egy hematológushoz és rendezem a kérdést.
Tény viszont, hogy a vas-szurik óta kevésbé fulladok. Eddig többször volt, hogy nagyon "agyonhajtott" volt a szívem.
Én inkább attól tartok, hogy a vas gyógyszerben túladagolva kipisilhetõ - de injekcióban nehogy felhalmozódjanak a toxikus anyagok.
Affelõl megnyugtattak, hogy a baba jól van és neki megvan minden, ami kell.

Ha van valakinek még ilyen irányú tapasztalata, szivesen venném!!

MARIANN! Nagyon tetszik a "hullámok hátán" gondolat a szülésrõl -és remélem közben is eszembe jut majd! Kép

Bianka közben lereagálta ezt a császáros kérdésemet és ebbõl rájöhettem, hogy az a kismama, akire én gondoltam spinális érzéstelenítést kaphatott és azért nem szabadott mozognia.

KISBENCE! Akkor ha császárra kerül a sor és nem akarnak teljesen altatni - én is az epidurált választom, bár tartok kicsit tõle.

Két fontos és újabb kérdésem van, remélem mindenkit érdekel, és megint a tapasztalt kismamákhoz fordulok:

- Szerintetek a kondíciónak van köze ahhoz, hogy ki hogyan bírja a tolási szakaszt? Vagy ez is típus kérdés? (mert nekem most egy darabig nem szabad tornáznom). Van köze a FOGÓ-val végzõdõ szüléseknek ahhoz, hogy valaki totál kimerül és nincs ereje nyomni?

- (ilyesmirõl már volt szó, de nem ez konkrétan)
Ti mihez hasonlítanátok a szülés fájdalmait így útólag??

(már aki babagyönyörködés közben ezt vissza tudja ill. akarja egyáltalán idézni)

HELGA! Köszönjük a történetet - még így az 5. hónap végén kicsit távolságtartással olvasgatom ezeket a hihetetlen és felfoghatatlan csodákat, de
szoktatom magam a gondolathoz. Kép?

még folytatom, most befejezem a mai munkát és még visszakukkantok hozzátok!

puszi,

Mummy
Mummy

Sziasztok!

Csilla1! Megkérdezhetem, hogy ki volt 1994-ben az orvosod? És most is a Kútvölgyiben fogsz szülni? Engem érdekelne, hgy a varrás még mindig úgy történik-e ahogy elmesélted. Sok helyen ma már magától felszívódó varratot használnak, remélem a Kútvölgyiben is hallanak az újításokról!

Kele (21 hét 2 nap)
kele (kele)

Kedves Mégyegykata!

Ilyen nagy a babád? Ez hogy lehet? Akkor legalább 5 kilós lesz mire megszülöd? Nem irigyellek!
Nem olvastál figyelmesen, BMárti pont azért aggódik, mert az elmúlt 2 hétben fogyott, és ez nem szokványos.

Kele!
Ha egy kiscit póriasra is sikerült Zsófi hozzászólása, abban igazat kell, hogy adjak, hogy az orvostól kell tanácsot kérni ilyen ügyben, mert a fogyás tényleg nem túl jó jel. És az ilyen kérdésekre sem Te!, sem más nem adhat megnyugtatható választ BMárti orvosán kivül, hiszen vele van kapcsolatban, õ ismeri Mártit. Itt meghallgathatod a többiek véleményét, de az egyáltalán nem szentírás, hiszen mi nem orvosok vagyunk, hanem "csak" kismamák.
A mûbalhés részt pedig biztos rám értetted, addig amíg Márti nem fogyott addig tényleg annak tartottam, magam miatt. De most már megváltozott a véleményem, mint észrevetted! Így ha megkérhetlek, akkor a személyeskedést mellõzd, hiszen így Te sem nézel ki többnek, mint egy nagyokosnak!
Bízzunk abban, hogy minden rendben van, és csak egy fölösleges aggódás volt!

Chris!
Kitartás, talán nemsokára elmúlik a sav problémád! Nem kaptál rá, valamilyen savlekötöt? Vagy nem használ egyik sem?

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Sziasztok!

Mummy: én egyáltalán nem jártam tornára, és a szülés után (kitolás 2 fájás) a szülésznõ megdícsért, hogy milyen jó erõs hasizmom van. Szerintem, ha alapból jó a kondid, akkor ezen a kis eltiltáson nem fog múlni.

cory
cory

Kedves Moncsi!

A személyeskedés éppen hogy nem rám, hanem rád jellemzõ, de nem akarok Márti "sorsára" jutni, úgyhogy inkább felejtsd el és ugord át a megjegyzéseimet. Ja és én nem adtam senkinek tanácsot, engem csak megnyugtatott a Márti válasza! Köszi!

Kele
kele (kele)

Megint visszatértem (fõnök kiment)

még elfelejtettem valamit!

KATA! Kérlek, ha nem felejted el a
mezmu@freemail.hu
email címre küldd el nekem a Cseri-s cikket!!
(gondolom neki most nincs erre ideje) Kép
Elõre is köszönöm!

TÜNDE!!!CSILLA!!
Köszi nektek a torna leírását - nagyon kedves tõletek és fel is keltette az érdeklõdésem, magyarul: MEGÕÕRÜLÖK máár egy kis tornáért!!
A dokim viszont letiltott és mivel munka után már nincs erõm, ezért marad a január felé idõszak!!
Remélem akkor még nem lesz késõ és ott lesztek Ti is!!
Azért ha sikerül - elosonok egy pénteki 18-órásra egyszer -Elõtte majd szólok, hátha találkozhatunk ott páran!! Kép

A CD-rõl már én is hallottam - tudja valaki, hogy hol lehet BP-en kapni??

ZAFI!
Szerintem nem gondolj arra, hogy valamelyikõtök "szülõi példája" ennyire konkrétan lecsapódik majd rajtatok. Szerintem nézd a pozitív oldalát - Te az egyik példa tapasztalataival, a férjed pedig az általa megélt dolgokkal gazdagítja a kapcsolat érettségét. (az én szüleim is elváltak anno). Talán aki nem annyira kiegyensúlyozott családból jön, nehezebben hiszi el, ha minden rendben van - de ennek ellenére gyakran érettebb érzelmileg és talán rutinosabban kezeli a konfliktust.

SZANTI!
Örülök, hogy végre hallani Rólad! Kép
Szerintem a 19. héten is érdemes már UH-ra menni - és valószínûleg az elköv. hetekben úgyis lesz még UH - úgyhogy megnyugodhatsz, -

A labda érzés nálam is passzol az elsõ mozgásokra a 17.hét körül.

Dojika! Még olyat is tudnék errõl írni, hogy olyan, mintha a méhed egy félig felfújt lufi lenne, amit kézzel gyengéden "megtekernek" és aztán visszaugrik.
(lehet, hogy forgolódott?)
Ez aztán késõbb inkább kis rugdalózásokba megy át - amit aztán végül teljesen konkrétan érezni fogsz és onnan kezdve minden napra tartogat valami új boldogságot a KisManód!

Mostmár eldugulok tényleg..
Vigyázzatok Magatokra!

Mummy (19+2)
Mummy

Köszi Cory!!

Nem is tudod ezzel mennyire megnyugtattál!!!
Kép
Még a babó is mocorgott egy nagyot egyetértõleg!

Mummy
Mummy

Kedves Chris!

Nem akarlak elkeseríteni, de én nekem csak igazából akkor jött el a savmentes idöszak, mikor lejjebb költözött a babu. (kb. 37.hét) Azóta is van néha 1-2x esténként, mikor visszafelé jönne a sav, föleg ha az oldalamon fekszem, de ez már nem olyan igazi (kicsi bosszúságok).
Szóval kitartás!:-)))

Ágci
Ágci

Kedves Kele!

... Nem tudom, hogy melyik jobb a személyeskedés, vagy mások jelzõvel való illetése, úgy hogy fogalmad sincs a másikról? Tényleg hagyjuk....
Tanácsadásról pedig szó sem volt, nem is írtam ilyet, kár, hogy nem figyelünk eléggé egymás írásaira, és csak a rosszat feltételezük egymásról...

Mummy:
Milyen hasonlatokat tudsz írni a mozgolodásra! Jót derültem rajta!

Üdv.:
Moncsi
Moncsi

Sziasztok!

Ezuton szeretnek BGabieknak gratulalni az oriasi kisasszonyhoz.Kép

Szanti! Nekem is a 19.heten csinaltak az UH-t es mindent jol lattunk, meg a babus nemet is megtudtak mondani. Azt mondta a doktorno, minden a babocak elhelyezkedesetol fugg.

Ahogy nezem a tablazatot, egyre nagyobb babak szuletnek mostanaban.Kép Gratula hozzajuk. De en inkabb kicsit kisebbet szeretnek. Megelekszem a 3100 gr. korulivel.

Mummy! Az elozo terhessegem alatt en sem jartam tornara es megis nagyon konnyen megszuletett a lanyom anno. A magzatviz este 8-kor kezdett el folyni, de nem tagultam semmit, az igazi fajasok hajnali fel 6-kor kezdottek es a lanyom 6:50-kor megszuletett.Kép Amin meg az orvosom is meglepodott. Volt ismerosom aki vegig tornazott megis 21 ora alatt szult meg, az orvosom szerint alkati kerdes is. En persze ezt nem tudom.
Andysj

Dojika!

Én a kisfiamat a 16. héten éreztem meg, és egyáltalán nem olyan volt, mint egy buborék, (bár a dokim is erröl beszélt, hogy majd ezt fogom érezni). Szóval az én kisdrágám (valószínü szerencsés helyzete folytán) egyszerüen kidudorította a pocimat, és úgy mozgott. Épp buszon ültünk, úgyhogy még csönd se volt. Sajnos ekkor még az apukája nem érezhette, csak néhány nappal késöbb (csak pocimra tette a kezét!). Úgyhogy még ez is nagyon egyéni mindenkinél.
Most várom a második babát, és engem is nagyon érdekel, hogy ö hogyan és mikor fog jelentkezni (sajnos azóta van egy kis túlsúlyom, úgyhogy ki tudja mikor fogom...)

Beszti (7+4)
Beszti

Ágci, Moni!
Kitartok én, és még a savlakötõm is használ. Igaz, hogy ha beindul a dolog, akkor kettõt kell bevennem. Csak olyan jó egy kicsit panaszkodni nektek! Mert Ti itt mindannyian velem egycipõben jártok és jó olyanokkal megosztani a mindennapokat, akik most is tudják mirõl beszélek. Kép
Sok Pusszz. Chris(úristen már 31.)Kép
PS.: Nagyon-nagyon-nagyon gyorsan röpülnek a hetek, figyeljetek minden percre és csak a jó részét élvezzétek TI is!Kép
Chris

Sziasztok!

Ma voltam a háziorvosnál, és közölte, hogy egészséges vagyok, mint a makk. Meg azt is mondta, ha nem lobogtatom meg a kiskönyvemet, senki se mondja meg rólam, hogy babát várok.
És itt egy kicsit meghökkentem. Már látszódnia kellene? Igaz, a múlt hét óta a nadrágjaim már kellemetlenül feszültek, és nemhogy a gombot, de a cipzár sem záródott össze. Mégis, tényleg nem lehet észrevenni sok változást (kivéve a férjem, mert ô sasszemekkel figyel, és ismeri minden porcikám). Holnap megyünk nôgyógyászhoz is, és Kanga, nálunk is most fogja látni elôször a kispapa a babáját. Ha minden rendben, akkor be is jelentem a munkahelyem. Kérlek gondoljatok rám, nagyon majrés lány vagyok, és tiszta gyomoridegem lesz, ha csak arra gondolok, hogy ott állok a fônököm elôtt. Pedig neki 8 hetes a kisbabája, biztos nem fog megenni. Elôre is köszi.
Margaréta 13
margaréta (margar&

Sziasztok!

BGabi! Gratulálok az óriásbébihez! Kép Ekkora súly 51 cm-hez! Nagyon szép kis baba lehet! Kép

Kisbence!
Nem csoda, hogy ritkán olvasol, amióta nem dolgozom, csak esténként jutok nethez, és akkor sem mindig, mert elõtte meg kell küzdenem a férjemmel! Láttad mekkora! Kép
Egyébként a baba nekem is alábbhagyott a mozgolódással, olyan lomhának érzem. Mozog kb. ugyanannyiszor, de valahogy sokkal lustábban. Ez is már a vég közeledtét jelzi?
Lehet, hogy mégiscsak együtt szülünk! Megnéztem a papírt, amit a Herzegh írt a háziorvosomnak és aszerint már egy héttel elõrébb járunk, akkor viszont kb. egyidõs vagyok veled. Na de majd meglátjuk, hogy alakul. CTG-re mi majd csak dec. 13.-án megyünk, az még nagyon messze van. Otthonról semmi nethozzáférésed sincs?

Mummy!
Köszi a vigasztalást! Én is valahogy így gondolom a kapcsolatunk kérdését, de azért néha rámjönnek ilyen nyugtalanító gondolatok. Azt hiszem mégiscsak kettõnkön múlik, hogy mit tudunk kihozni az egészbõl és azt biztosan tudom, hogy mindketten a legjobbat akarjuk!
Szerintem egyébként az, hogy a szülést mennyire bírod kondival inkább attól függ, hogy mikor kezdõdnek a fájásaid. Rebinek például az volt a gondja, hogy elõzõ este elkezdõdött és éjjel nem tudott aludni a fájásoktól. Aztán másnap reggel bementek a kórházba és az egész napot végigvajúdta. Este pedig már rá kellett segíteni, mert nagyon kifáradt addigra.

Kicsit hosszúra nyúltam, bocsi!
Pusszantás mindenkinek!

Zafi (holnap 34)
zafi (zafi)

Sziasztok!

Lányok annyira el vagyok keseredve, betöltöttem a 12. hetet és nem hogy javulnék, de megint nagyon rosszul vagyok. Hányás, hányinger, sav és már aludni sem bírok. Annyira akartam ezt a babát és legalább 19 éves korom óta szeretnék gyereket és tessék itt van a pocimban és már a sok rosszulléttõl örülni sem tudok neki. A várva várt nagy boldogság helyett az egész már egy rémálomhoz hasonlít és én olyan tehetetlen vagyok. Biztos unalmas vagyok már a sok panaszkodással, ezért nem is reagáltok rá nagyon. Ne haragudjatok rám miatta, de nekem már leginkább mindentõl sírhatnékom van és kezdem azt érezni, hogy soha többet nem akarok terhes lenni, pedig legalább három gyereket szeretnék.

Remélem én is hamar megérzem a magzatmozgást állítólag akkor tényleg elmulik a rosszullét. Drukkoljatok nekem!

Talán igaza volt a terhesrendelésen a dokinak, korai lesz még dolgoznom menni, de hátha eltereli a figyelmemet.

Norci
Norci

Sziasztok!

Dojika! Az elsö magzatmozgás nekem kb. olyan érzés volt, amilyet a keverötál érezhet, ha valami puha krémet kavarintanak meg benne. Kép Utána a korai mocorgázok leginkább ahhoz hasonlítottak, ahogyan egy ér dobol, csak nem voltak olyan egyenletesen ismétlödöek, és nem maradtak egy helyen.

Moncsi! Tényleg nem nyugtat meg, hogy más mennyit hízott, vagy most mennyi a BMI-je, de azzal vigasztalom néha magam, hogy én már felszedtem a "szükséges plussz"-t, mire leszoktam a dohányzásról. Kép
Egyébként az orvosom szerint PiciLaci testhelyzete okozza a galibát, de amíg szépen fejlödik nincs ok az aggodalomra. Egyébként (gyorsan lekopogom Kép) mintha a hétvége óta javult volna is a helyzet valamicskét. Csütörtökön kiderül, hogy hogyan érzi magát a fiatalember odabenn, majd megírom.

Mégegykata! Nagyon jó pihenést kívánok, így a célegyenesben biztosan jól fog esni otthon maradnod! Remélem azért fogsz majd tudni hírt adni madatokról.
Súly ügyben tényleg inkább azért aggódok, hogy kevés a gyarapodás, söt mostanában kicsit vissza is estem. Bár azt hiszem, a sok hülye kismamakönyv egyszerüen túldimenzionálja ezt a kérdést, aztán jönnek hozzá az egészségügyisek, akik örökké a mérlegre állítanak, és csóválják a fejüket, akármit is látnak. Nem csoda, hogy végül az ember lánya örökké a körmét rágja, hogy jaj... Azt hiszem, a következö babánál ki fogom hajítani a saját mérlegemet, és kategórikusan megtagadom a mérlegre állást a védönönél, a terhesgondozóban és a nögyógyásznál is! Kép

Kele! Örülök, ha anno megnyugtattalak, remélem most se adtam újabb okot az aggódásra. Az enyém tényleg egy nagyon egyedi eset, és egyelöre úgy tünik, nem is igazán probléma. Csütörtökön kiderül...

Mummy! Én ugyan még nem szültem, így nincsenek személyes tapasztalataim, de a szülésre felkészítö tanfolyamon azt hallottam, hogy az izmok kifáradásáért elsösorban az energiahiány a felelös, és nem az edzetlenség. Végül is a szülés során dolgozó izmok jelentös része simaizom, azt nem is tudnád edzeni. Azt mondták az elöadáson, hogy amikor az ember lánya tizenakárhány órát vajúdik, közben nem eszik, így egyszerüen nincs "üzemanyag" az izmok számára már a végén, ezért nincs már ereje, mire a kitolási szakhoz ér. Ajánlották, hogy vigyünk majd magunkkal szölöcukrot, rostos (cukros) üdítöt, és valami sportital neve is elhangzott, ami nagyon jó hatással lehet az energiapótlásra, de azt sajnos elfelejtettem. Majd megkérdezem Életem Párjától, a CD lelöhelyével együtt, és késöbb megírom.
Ja, és apás szülés esetére is felhívták a figyelmünket a kispapák táplálására, mert ök se a látványtól ájulnak el állítólag, hanem azért, mert a tizenórás koplalástól leesik a vércukor szintjük. Szóval célszerü nekik szendvicset, kekszet, üdítöt, stb. csomagolni.

Chris! Igen, mostanában én is azt tapasztalom, hogy úgy repülnek el a hetek mellettem, hogy alig érkezek utánuk bámulni... Kép Ha belegondolok, hogy ma megkezdem a 36. hetet, el se akarom hinni. Hiszen szinte tegnap volt, mikor meredt szemmel figyeltem a teszten azt a pici, halovány második vonalat, hogy jaj, vonalnak számít-e az már egyáltalán. Most meg mindjárt kirúgja az oldalamat a bizonyíték... KépKépKép

Norci! öszintén együttérzek veled, de sajnos nem nagyon tudok mit tanácsolni. Rettenetesen kimerültté tudja tenni az embert az állandó rossz közérzet (én csak tudom!), és nem csodálom, ha néha annyira elkeseredsz, hogy még az is megfordul a fejedben, hogy nem szeretnél másikat. Én is mondogatom néha a Férjemnek, hogy a következöt katalógusból rendeljük Kép, amikor már nagyon kimerült vagyok. Aztán mikor kicsit jobb a közérzetem, akkor meg nem adnám a világ minden kincséért se azt érzést, hogy ott mocorog a pocakomban a kisfiunk. Kép Tarts ki, a 12. hét azért nem napra pontos fordulópont, néhány nap múlva biztosan jobban leszel.

BMárti
BMárti

Szia Norci!
Sajnos nem tudok neked mit mondani. Én abban a szerncsében részesültem, hogy a 11. hétig észre sem vettem, hogy lakik nálam vki.Kép
Tudom, hogy ez nem vígasztaló, de most bepótolom az elmaradt "érzéseket".
Norci!
Tudom, hogy könnyû mondani, de próbálj meg néha ellazulni, befelé gondolni.
Küldök neked egy "Legyél jobbantKép
Mindenkinek minden jót!
Pusszzz. Chris
Chris

Bgabi!
Szívbõl gratulálok a kis Noémihez, aki már csak amiatt is rögtön nagyon kedves lett nekem, mert mi is egy kis Noémit várunk! Legyen nagyon-nagyon sok örömetek benne!

Norci!
A legtöbben azt hiszem így érzünk az elején, úgyhogy ne törj le! Tudom, könnyû ezt mondani, ha már nincs különösebb baja az embernek és most már én sem olyan túl szörnyû dolgokra emlékszem vissza az 1. harmadban. Azt viszont tudom, hogy amikor a már tapasztalt ismerõsöm azt mondta, úgy a 8-10. hetem táján, hogy neki 14 hetesen múltak el a rosszullétek, hát meglehetõsen kétségbeestem, hogy ÉN EZT NEM FOGOM KIBÍRNI!

Szóval leginkább csak együttérezni tudunk veled! Kitartás!

Nektek szoktak hülye álmaitok lenni? Ma már megint valami olyasmit álmodtam, hogy a baba az elsõ szopiztatáskor kb. akkora volt, mint egy 1 éves és már beszélt is.
Már nem elõször álmodok olyat, hogy kimarad a pici baba korszak és a bébi rögtön beszél meg minden. A múltkor pl. nem is szopizni akart, hanem üdítõt kért!!! Hát nem hülyeség? Mitõl álmodik az ember ilyeneket???

Üdv
Juca2 29/2
Juca2 30

Szia Norci!
Kitartást kívánok neked! Próbálj meg arra gondolni, hogy ezek a rosszullétek nem csak úgy vannak, nem beteség miatt, hanem valaki miatt, aki nagyon drága neked. Amikor majd megpillantod, biztosan hogy már eszedbe se fognak jutni ezek a rossz érzések, hanem nagyon boldog leszel. Azért kívánom, hogy minél elôbb tud felhôtlehül élvezni a kismamaságot.
Margaréta 13
margaréta (margar&

Akarom mondani felhôtlenül.
margaréta (margar&

Sziasztok!

Lányok - mindenkinek köszönöm a változatos magzatmozgás leírásokat, így már biztos nem tévesztem el, ha egyszer csak megmoccan Kép

Ágci- a vasalásnál azt mondják minden jobb a világon Kép Bár én szívesebben vasalok mint mosogatok...

Mummy - hogy mihez hasonlíthatók a szülési fájdalmak? Tegnap a torna elején (ahol Tündével és Csilla1-vel voltunk) pont errröl beszéltették a már szült lányokat... mindenki azt mondta semmihez se tudja hasonlítani... ilyet sose érzett máskor...

Norci- én is szenvedtem mint egy kiskutya és néha a családom idegeire mentem és úgy voltam nem fogom túlélni a terhességet... de aztán elkezdett csillapodni, és azthiszem már túl is vagyok rajta... De a panaszkodás az segít, minnél többször elmondja az ember hogy mi a baja - szerintem annál elöbb meg is szokja Kép Nekem bármikor "panaszkodhatsz" tudod!!

Dojika 13h+4n
dojika (dojika)

Tudtam hogy elfelejtem...

Mummy - a bokavizesedéshez találtam neked és mindannyiunknak egy jó idézetet Kép

Azthiszem Ágci ajánlott a "Hogyan ne legyünk tökéletes anyák?" címü könyvet, megvettem és nagyon jókat mulattam olvasás közben. Vegyétek meg vagy kérjétek kölcsön! Megéri!

Tehát:
" A sors kegyelmébõl, mire az ember bokája úgy megdagad, hogy alig viselheti el a látványát, a pocakja is úgy megnõ, hogy mindent eltakar."

Dojika
dojika (dojika)

Sziasztok!

Norci: Remélhetõleg a 14. hét végére tényleg elmúlnak a rosszullétek. Addig is próbálj meg lazítani. Szerintem pedig tényleg azért van a fórum, hogy segítsünk egymás gondjain, ha másként nem, hát jó szóval. Kép)

Dojika: Én kb. a 15. héten éreztem elõször, de akkor még nem voltam biztos benne. Aztán a 17. héten már egyértelmû akrobata-mutatványba kezdett belül. Az anyukám azt mondta, hogy az elsõ mozgások olyanok, mintha egy kisegér futna végig a hasadon, csak belül. Az elsõ mozgás olyan volt, mint amikor dobolsz az ujjaddal az asztalon. Csak mindez belül, 1x és nagyon finoman. Most így a 25. héten már néha fáj, de nagyon látványos amiket produkál. Most inkább nézegetjük a párommal esténként a hasamat. Mókás! Kép) Ha biztosan azt akarom, hogy kicsit visszavegyen a tempóból, akkor a papa simogatja a hasamat. Úgy bújik a kezéhez...

Remélem tetszett a torna.

Mummy: Még a gyógytornász is azt mondja, hogy akkor is képes vagy megszülni a gyereket, ha sosem tornáztál. Ez a génjeinkben van. Szerintem a torna sokkal inkább segít a babavárás terhes részeit elviselni (hátfájás, sorstársakkal együttlenni...).

Tünde
gtunde (gtunde)

Sziasztok!

Norci! Anak idején én is úgy vártam a 12. hetet mint a Messiást, a rosszullétek és a babuci teljes "kifejlõdése" miatt is. Hasonlóan hozzád nekem sem pontban a 12. hét fordulónapján jött el a csoda és haygtam el a rosszulléteket. Nekem pl. a 14 hét maradt meg élesen, hogy jé, most már sokkal jobban vagyok, elmaradtak az émelygések, hányások! Szóval kitartás, pár nap és tényleg jobb lesz. És ne izgasd magad, nem zavarsz senkit sem, ha néha panaszkodsz, mind így vagyunk ezzel.

Kele
kele (kele)

Kedves Lányok!

BGabi! Óriási meglepetés volt számomra, hogy ilyen korán megszületett a pici baba, és nagyon-nagyon sok boldogságot, egészséget és tejcsit kívánok nektek! Kép Kép Kép

Mona! Megértelek, hogy félsz, de miért csak az UH eredményére támaszkodsz? Ha az elõzõ kisbabád betegen született (ha jól értelmezem), miért nem mentek genetikai vizsgálatra?
De hidd el, én sem érzem mindig mocorogni a babámat. Sokszor a párom rákérdez, hogy aznap mennyit mocorgott, és nekem fogalmam sincs róla. Én is azt figyeltem meg, mint Zsuzs, hogy ha jövök-megyek, fõzök, takarítok, stb. akkor szinte meg is feledkezem arról, hogy van a pocakomban valaki. Akkor érzem igazán, amikor te, tehát amikor leülök/lefekszem és nyugodt helyzetben vagyok.

Norci! Nagyon szorítok neked, hogy minél elõbb múljanak el a rosszulléteid! Küldök neked néhányt mosolygós arcocskát, remélem, ezektõl jobban leszel: Kép Kép Kép .

Juca2! Ha tudnád, hogy én milyen hülyeségeket szoktam össze-vissza álmodni! A rekordot a következõ álom tartja: este, lefekvés elõtt az anyukám cicája bele akart mászni az ölembe, mire én "elmagyaráztam" a cicának, hogy most nem ülhet az ölembe, mert nemsokára kiscicáim lesznek, és nyomja õket (nagyon okos macska egyébként). Ez volt a valóság, és erre aznap éjjel természetesen azt is álmodtam, hogy kiscicám született, de felnõtt macska méretû volt és én pelenkáztam és még szoptattam is! Kicsit szõrös volt, de akkor is az enyém. Kép Kép Kép Buta álom, nem?

Na, sziasztok: Laura (38. hét)
Laura 38

Szia Mummy!

Végre szóval értem Életem Párját, ö persze emlékezett a sportital nevére is. Kép Szóval a szülés közben ajánlott energia-pótló csodaszer az ISOSTAR nevü sportital, amiböl apró kortyokat szürcsölve megelözhetö a vércukorszint lezuhanása, és egy csomó minden hasznos dolog van benne a cukron kívül, szóval az elöadást tartó doki szerint tuti jó hatással van a szülö nökre.

A kismama CD-t a Duna plázában levö Violin-ban vette, azon a részen bukkant rá (nem egykönnyen), ahol oldalt, kicsit elkülönítve a komolyzenei és jazz CD-k vannak.

BMárti
BMárti

Sziasztok!

Juca2!
Képzeld én is hasonló balgaságokat álmodok. Legábbis remélem, csak rossz álom! Többször elõfordult, hogy azt álmodtam, hogy megszületett a babuci és úgy kb 1,5 éves nagyságú volt. Teljesen el voltam keseredve. Kimaradt a csecsemõkori nagyága az összes édes velejárójával együtt. Egy másik "típusálmom" pedig, hogy 24 órán keresztül vajúdok, majd mivel még mindig nem sikerül kibújnia õnagyságának, megcsászároznak. Mindezt persze iszonyú szenvedések következtében, melynek hatására másnap senki sem akar szóbaállni velem a kórházba, mindenki a hátam mögött összesúg - igen ez AZ a nõ - én pedig lehajtott fejjel, megszégyenülve bandukolok.
Ilyen éjszakák után mindig nagyon megijedek és megfogadom, immár ezredszerre, hogy ha belehalok is egy mukkot sem fogok szólni, sírni, hisztizni a szülés alatt. Szóval sajnos engem is kísértenek hasonló álmok, ezek szerint a tüneted nem egyedi.

Kele
kele (kele)

Sziasztok!

Köszönöm nektek a kedves szavakat, remélem segít!
Képzeljétek a munkahelyemen még mindig igen otrombán furnak, úgy hogy holnaptól nem jövök ismét. És igaza lesz a dokinak inkább pihizek otthon még, csak ott érzem magam biztonságban. Meg hát már fóbiáim is vannak nehogy a metrón, vagy v.mi váratlan pillanatban jöjjön rám a hányás.

A terhesgondozóban kicsit fognak csak hülyének nézni holnap, mert ugye tegnap még én gyõzködtem õket, hogy én igenis mától dolgozni akarok, kár volt.

Az álmokról, hát nekem hajnalban amikor felébredek hogy hányingerem van és ha megúszom és visszaalszom, akkor mindenféle üldözéses rémálmaim lesznek és az is olyan rossz. Azért szerencsére a szülésrõl még nem volt rémálmom.
Tényleg fog valaki a Szabolcs utcában szüln? És ismeri valaki Dr. Kodaj Imrét?

Norci
Norci

Laura
Köszi a bíztatást a magzatmozgás gyakoriságáról, most már, hogy többen mondtátok, megnyugogtam. S amióta megnyugodtam többet is érzem mozogni, mert nem figyelem folytom magamat. Hát nem hülyeség? Egyébként csináltattunk méhlepénybiopsziát, ami szerencsére azt mutatta minden rendben van,csak tudod "aki már megégette magát..." szóval biztos érted mit akarok mondani.

Norci
Én is nagyon rosszúl voltam kb. a 15.hétig, alig tudtam valamit csinálni: szédülés,hányinger, undorodás stb...Ugyanakkor boldog voltam, mert ez volt a legfõbb bizonyítéka, hogy az a kis drága és várva várt lurkó ott van bennt. Hidd el most már nemsokára biztos jobban leszel és élvezheted a boldog kismama idõszakot.Próbáld minél jobban másra terelni a gondolataidat, tudom könnyû ezt mondani, de ha csak arra gondolsz mennyire rosszúl vagy, annál rosszabbul fogod érezni magad.

Mummy
Igaza van Tündének, nem a terhestornától függ, hogy milyen gyorsan zajlik a szülésed. Az elsõ terhességemnél jártam terhestornára mégis 18 óráig vajúdtam, de a kitolásnál valahogy a tartalékokból csak összegyült annyi erõm, hogy 15 perc alatt megszületett a fiam. Mások meg az elsõ szülésen is 7-8 óra alatt túl vannak. Nekem lehet, hogy azért tartott ilyen sokáig, mert teljesen a fájdalomra koncentráltam és ez teljesen görcsössé és feszessé tett, ami gátolta a tágulást. Az utolsó és legnehezebb órákban lehet hogy az elcsigázottságtól - nem tudom, de sikerült valahogy a tudotomat annyira kikapcsolni, hogy ne az legyen "jaj de fáj...", hanem viszonylag ellazultnak maradni és teljesen de tényleg teljesen másra koncentrálni. Ezek után az utolsó 3 órában tágultam ki a 2 cm-rõl 10 cm-re, elõtte meg szinte semmit sem. Remélem le tudtam írni érthetõen.
Mona
Névtelen

Sziasztok!

Nekem vannak jó álmaim is: a múltkor már szoptattam az én kicsinykémet.
Aztán egy napra rá egy teljes horror éltem végig. Üldöztek mindenféle szörnyek, hülye vödrökben ereszkedtem le csigán, és ilyenek. Már arra ébredtem, hogy én terhes vagyok, és ilyen marhaságokat nem szabad álmodnom.

Tünde
gtunde (gtunde)

Sziasztok!

Én is álmodtam már olyat, hogy már megvolt a baba és éppen szoptattam; olyan tökéletes hangulata volt az egész álomnak, hogy azt el se lehet mondani...

Ami "rémálomnak" be illene, az olyan volt, hogy pelenka után rohangáltam, de sehol nem lehetett kapni... kimerítö volt...

Úgy látszik, ha mi alszunk, az agyunk akkor is a babával foglalkozik Kép

Tündi - nekem nagyon jól esett a tegnapi torna, vettem is egy bérletet, csütörtökön megyek megint. Jössz majd akkor?

Dojika
dojika (dojika)

Köszi Nektek a válaszokat! Nagy nehezen csak most jutottam géphez. Egyébként halál ingerült hangulatban vagyok -mostanság annyira jól voltam és most megint fulladok (rossz itt a levegõ is szerintem) - de lehet, hogy attól, hogy ma megyek még szurira, és ha megint végigváratják velem a sort, akkor csak este 10-re fogok hazaérni!Kép

NORCI!
Szerintem is bírd ki a magzatmozgásig - látom többek példájából is, hogy addigra tényleg elmúlik AZ A fajta rosszullét. Én is a 14. hét után már azt hittem, hogy az egész babavárást el fogja rontani a közérzetem, de amióta mocorog minden jóra fordult Kép
A hátfájást és a fulladást leszámítva - ami abszolút munkahelyfüggõ nálam - most vagyok a világon a legjobban!!

MONCSI! Azóta úgy látom még frappánsabb leírások jöttek a magzatmozgásra vonatkozóan! Kép

JUCA és Mindenki! Nekem is vannak hülye és szokatlan álmaim mostanság - de azt olvastam valahol, hogy ez a 3. harmadban csak rosszabb lesz! Kitartás!

Kedves BMÁRTI!!
Köszike mindent - nem felejtem el az ISOSTAR-t, ha odáig valaha eljutok! A CD-be pedig -ha lehet- belehallgatok és megveszem.
Kicsit megnyugtat, amit az izmokról írtál - és fõleg, hogy ezt itt sokan meg is erõsítették. Igazából attól tartottam, hogy késõ lesz már elkezdeni a tornát, vagy el sem kezdhetem táppénz alatt majd a végén, mert a doki esetleg akkor sem javasolja majd.. Mindenesetre feltankolok elõtte a páromnak is!

ZAFI! ANDISJ! Kép
Én sem igazán magától a szüléstõl, hanem attól féltem, hogy bármennyire is akarom elfogy az erõ a végére, ha túlontúl sokáig húzódik!! De akkor mindenkinek üzenem, hogy:
ELÕRE A RAKÉTABABCIKÉRT! és mindenki eresszen meg befelé a babának egy csatakiáltást, hogy nekünk igenis szép és gyors szülésünk lesz és fejben is OTT leszünk, mert nem fáradunk el azértsem!! Kép

TÜNDE! A gyógytornász véleménye külön megnyugtat! Köszi!

Dojikának is köszönöm az idézetet -a bokáim üzenik, hogy szerencsére visszanyerték hamar régi formájukat és hétvégén még kecses nõi cipõkben is topogtak! A pocakomtól viszont már tényleg egyre nehezebben látok le-felé Kép
(Bár önmagam pásztázásában a pocakomnál le is ragadok és az okozza a legnagyobb örömet!!)

MONA!
Köszi, teljesen érthetõen írtad le! Gratulálok így utólag is a kisfiadhoz! Kép

pussz

MUMMY (19+3)
Mummy

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?