Új privát üzeneted érkezett!

Zsófi
Nagy-nagy gratula tőlünk is!!! Kép (Aztán várom ám a beszámolót én is!)

Zsuzsa
Egy jó kis ugri-bugri biztosan segítene! Esetleg egy kicsit hangosabb zene! Kép
Bármelyikkel próbálkoztam, Zsebi egyből tiltakozni kezdett! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Én is gratulálok Bencéhez, sok boldogságot!

Cas
Aztán lehet ám, hogy nem csak akkor ugra-bugrál Zsebid ha tiltakozik, mert ha egy élénk kis emberke lesz, akkor már most is kifejezheti örömét az ugrálással. Én ismerek egy ilyen kis csajszit.

Én 7 hónaposan voltam egy lakodalomban, ott aztán nem kicsit szólt a zene. Igaz nem táncoltam, és babinkóm is eléggé meghúzta magát odabent. Azt máig sem tudom, hogy jól érezte magát, vagy nem?!
Azt viszont bizton állíthatom, hogy a varrógép zaját nem bírta. Kép

Üdv
mucus

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Mucus
Hát igen, sose lehet tudni... Az élénkséget éppen volt honnan örökölnie! Kép
Zajok... A múltkor habot vertem géppel, el is kezdett püfölni rendesen! Aztán esett le, hogy ő aztán sztereóban hallhatta a zúgást, mert pont a hasam előtt tartottam a gépet! Szegény! Utána elfordultam, és úgy vertem tovább a habot! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Mucus: én 32 hetesen voltam lagziban Kép (Casékéban), majd jól megleptem őket, mert mire hazajöttek a nászútról, addigra megszültem.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok,
Én azt hiszem örök kismama maradok. Tök jól vagyok. Egy árva fájásom sincsen. Itt az első szülő anyukák beelőznek, mikor én a negyediket várom!!!!! Kép
A zenére való rugdosásról jut eszembe, hogy nagyobbik lányommal nagyon sokat hallgattam walkmant. (Kórházban feküdtem két hónapig.)
Voltak kedvenc számai, amikre azonnal táncolni kezdett.
Születése óta lételeme a zene és a tánc. Valószínű, hogy a pocimban megszerette már a zenét.
Na sok puszi,
Zsuzsa
zsuzsa99

Cory
Hát, azért nem kicsit döbbentem, amikor felhívtál, hogy megvan a lurkó! (Annak ellenére, hogy álmodtam gyerekszületésről pont akkortájt odakint... de ki gondolta volna?!)

Zsuzsa
Kitartás! Kép "A lányok hidegfrontra jönnek!" Jövő hétre ígérnek egyet, nem? KépKépKép

Lányok
Ez az előtej-dolog lassan megőrjít... És egyre súlyosabb! Mostmár nemcsak hajnalban indul el (akkor már tenyérnyi foltot hagy a hálóingemen), hanem este is (itt ültem tegnap a gép előtt, és szép lassan elkezdett átázni a pólóm). Ez ilyen mértékben is teljesen normális?!

Kép
Kép
Kép
cas

Na, elkövettük azt a hibát, hogy mégis elmondtuk a szülőknek, hogy mi lesz a baba neve. Anyóséknak tetszett, meg öcsémnek is, úgyhogy teljesen felvillanyozva mondtam el anyáméknak is. Hát, nem kellett volna. Apám nem szólt semmit (valszeg nem igazán tetszik neki, diplomatikusan csak annyit mondott, hogy szerinte hosszú), anyám kerek perec közölte, hogy "ha nem akarunk kiszúrni a gyerekkel, akkor gondolkodjunk még rajta", és hogy ő továbbra is a férjem után Zsomborkának fogja hívni! Kép
Persze visszamorogtam, hogy nem az ő gyereke, úgyhogy bízza ezt nyugodtan ránk. Erre kikérte magának, hogy az nem úgy van (értsd igenis a családnak is van beleszólása a névválasztásba)! Kép
Még megemlítettem, hogy hogyan fogjuk becézni, mire közölte, idézem szószerint: "Ez egy gyagya becenév!". KépKépKép Hát köszi!
Majdnem elbőgtem magamat, hogy még most sem képes felülemelkdeni saját magán, és egy k..va hatalmi harcot csinálni a névválasztásból (amihez mellesleg semmi köze).
Kedvem lett volna a fejéhez vágni, hogy ezzel a gyerekkel kapcsolatban még semmihez sem sikerült jó pofát vágnia, a továbbiakban egyáltalán nem is szükséges róla tudomást vennie, de azt se várja, hogy mégegyszer szóba állok vele.
Aztán próbált még gyúrni 2 percenként, hogy válasszunk neki másik nevet ("Ki találta ki ezt a nevet? Ki találta ki ezt a nevet?! - hajtogatta), de mivel nem nagyon válaszoltam semmit, egyszercsak bevágta a hisztit, hogy mekkora pofáraesés lesz majd ebből nekünk (értsd: majd ő jól nem segít többet nekem, és akkor mi lesz majd velem...)!
Ja, és még búcsúzóul hozzátette, hogy neki nagyon fáj a feje, és ne idegesítsem tovább.
Hát szóval ez volt a kis kalandunk. Persze a férjem nem volt ott, azért rendezte ilyen stílusban ezt a műsort (olyankor nem nagyon meri). És tudom, hogyha holnap átmegyek dolgozni, akkor négyszemközt még undorítóbb stílusban fogom kapni a szart az arcomba... KépKépKép

Most mondjátok meg: szerintetek a Sebestyén tényleg idióta név, és a Sebi "gyagya" becenév? (Idősebb korában meg Sebőnek becézhetjük...)

Most nagyon szomorú vagyok, ráadásul az embör dolgozik, úgyhogy nincs kinek kiöntsem a lelkem élő egyenesben... (Kicsit javít a hangulatomon, hogy öcsém itt van és nézzük a Gyalog galoppot, de ő még csak 14, szóval neki nem nagyon bőghetem ki magam...)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas

Oda se neki! Nálunk ugyanez a helyzet névválasztás-ügyben, anyám azóta lobbizik ellene amióta elmodtuk neki. Mellesleg én Sébastien-nek szerettem volna hívni a fiam, de a párom túl sokat ismer. Kép Ennek a magyar megfelelője a Sebestyén, és szerintem igenis nagyon szép! De még az én véleményem sem mérvadó, egyedül a TIÉTEK a fontos. Jó lenne ha az embert támogatná a család, de hát ilyen az élet... Én hagyom morogni anyámat, nem figyelek oda, előbb-utóbb rájön, hogy nem érdemes energiát pazarolnia a témára. (Még nem jött rá. Kép ) Ha továbbra is Zsombikának hívja majd az egyébként Sebestyén nevű fiadat, akkor kénytelen lesz rádöbbenni, hogy elég nevetségessé válik majd - nem te vagy a fiad, hanem ő.
Anyáink kísértetiesen hasonlítanak... szeretnek minket nagyon, de nem tudják emberien kimutatni, a segítségük tolakodó, a véleményük, mégha nem is rosszindulatú, de akkor is sértő, stb. Kibírhatatlan több órára. Én megpróbálom kisebb dózisokban adagolni anyámat, és legtöbbször helyeslően bólogatok az új világmegváltó tanácsaira, majd hazajövök és békében teszem azt, amit és ahogy én akarok. (Anyám képes beleszólni abba, hogy melyik kézzel kell tartani a fakanalat, ha keverek valamit... Kép )
Mindenesetre nyugalom, a szomorúságod a baba is érzi! Az egész nem ér annyit! Ha továbbra is pummog, próbáld megállni anélkül, hogy ideges lennél (azt megérzi, és csak tovább hergeli), vagy kimutatnád, a névadásánál úgysem lesz ott!
Remélem Sebinek tetszik a Gyalog Galopp!
meglepibaba

Kedves Meglepi!

Köszi a vigasztalást!!! Nagyon jól esik! Mostmár kicsit jobb a kedvem is...
Nagyon találóan jellemezted anyáinkat!!!
Ja, és ha rajta múlna ott lenne a névadásnál is a szülőszobán! Kép Igyekszem én sem odafigyelni rá, de annyira pontosan tudja, hogy az érzékeny pontokat hogyan lehet a legpontosabban telibe trafálni, hogy attól elsőre mindig ledermedek... Kép (Ez a fakanalas epizód is annyira jellemző!!!)
Családi támogatás: hát igen, a párom oldaláról ezt minden helyzetben érezhettük! Az én családomtól miért csak a hümmögés vagy a nyílt lecseszés jön? (Kezdődött ez már akkor, amikor bejelentettük, hogy jön a baba... Kép)

Sébastien... tudom már mióta szeretem a francia megfelelőt! Volt egy francia meséskönyvem, Belle és Sébastien volt a címe. Egy kisfiúról szólt és a bernáthegyijéről, aki megmentette az életét a hegyen egy hóviharban. (Meg még egy csomó minden más is történt velük, de kicsi voltam, mikor utoljára olvastam...) Aranyos könyv volt! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas

Még egy kis vígasztalás!
Nem mondom, hogy nem vegyél róla tudomást, mert iszonyú nehéz lehet. Már csak azért is mert a szüleid. Ha valaki más mondaná az ember könnyebben átsiklana felette.
Nekem olyan furcsa ez, hogy szülők (ÉDESANYÁK) így állnak hozzá a gyerekük dolgaihoz, unokáihoz stb.
Mivel én sosem éltem át ilyet, azt hiszem, hogy ebben a helyzetben talán az tud neked jobb tanácsokat adni, aki hasonló cipőben jár.
Én tényleg csak vígasztalni, és ne haragudj, hogy ezt írom, de sajnálni tudlak meg a hozzád hasonlókat is. Ez biztosan jó lecke ahhoz, hogy Te a gyerekeddel sose csinálj ilyet.

Viszont tényleg ne keseregj, mert nem tesz jót Sebinek. Nekem tetszik, a szomszédunkban volt egy kisfiú, Őt is így becézték.

üdv
mucusKép

mucus
Tm

Sziasztok,

Igyekeztem visszaolvasni mégjobban, pár orvosról találtam véleményeket.
Milyen orvost szeretnék?
Legyen alapos, figyelmes, óvatos, de határozott.
Ha minden rendben megy, nem szeretném ha sürgetné a szülést bármilyen eszközzel, persze ha baj van tudja a dolgát, legyen ott időben.
Ha már egyszer a fogadott orvosom, akkor ne akarja programozni a szülést az ő ügyeleti idejére...

Olyan orvost szeretnék akihez addig is elmehetek ha gondom van és utána is ha bármi van. (Most pl. úgy érzem, addig míg nem volt teljesen határozott az, hogy mikor indul a babaprojekt, az orvos nem is igazán figyelt rám. Ellenben mikor először emlitettem meg neki, hogy esetleg teherbe estem, a doki hozzáállása teljesen megváltozott.)
Legyen magánrendelése, én szívesebben megyek oda. A kórházakat nagyon nem bírom sajna, de szülni ott szeretnék, azt gondolom csak ott lehetünk biztonságban bármilyen komplikáció esetén.

Pár orvos név maradt meg bennem a topikból. Az egyik Sárvári János a másik Szigethy Adrienn.
Még sosem volt nő nőgyógyászom.
Róla pl. mit tudok mondani?

Sárvári János elérhetőségét el tudja küldeni valaki nekem?

Előre is köszönöm,
Mka
Vendég

Cas: szerintem tök jó név a Sebestyén Kép És kisfiúnak is nagyon jó. Balu kis barátja is Sebestyén és Sebinek becézik. A vezetéknevetekhez meg szerintem kifejezetten jó, hogy nem egy tucatnév! Nálunk sem tetszett senkinek a név egyik esetben sem. De nem ők a lényeg, hanem ti!
Anyukád: hány olyan dolog volt már, ami először nem tetszett neki, aztán megbékélt... Szerintem jó, hogy megmondtátok most, mire megszületik, megbékél ezzel is!

cory

cory
Budapest

Sziasztok,
Cas,
Ne törődj anyuékkal. A gyermekedet magatoknak szülöd, nem a nagyiknak. Az a lényeg, hogy nektek tetszen a név. Az én anyummnak sem tetszik a Zsófi, szerinte öreglányos. Majd megbékél a névvel. S abban is biztos vagyok, hogy, ha megszületik az unokája, esetleg még pár napig dohog, aztán meg már annyit lesz a nyakadon a sok jótanáccsal (gyereknevelés ügyben), hogy néha azt kívánod, bárcsak úgy megsértődött volna a névválasztáson, hogy tényleg nem segédkezne.
Más,
A méhszájam azóta is 1222, azzal a különbséggel, hogy mostmár bő két ujjnyi. A doki szerint rohamszülésem lesz. Ha jön egy-két normális fájás, pillanatok alatt eltűnik a méhszájam és leszáll a gyerek feje. Ez csak akkor gázos, ha pont csúcsforgalomban jön rám a szülés, akkor tényleg a 10-es úton szülök meg.
Csütörtökön befektet, ekkor töltöm a 39-et, nehogy vmi. gáz legyen.
Úgyhogy eddig mindenképpen szülni akartam, de ha tényleg így áll a helyzet, remélem, addig nem lesz semmi gond.
Na sok puszi mindenkinek,
Zsuzsa
zsuzsa99

Szisztok!

Látom Zsuzsa beírta már a jó hírt! Zsófi küldött sms-t, amit továbbítottam, hogy mihamarabb tudhassátok. Telefonon már beszámolt Zsófi, de talán ma sikerült bemennem hozzá. Hétvégén a költözés miatt nem sikerült bemennünk. Tegnap 6 körül mindenki elment, és leültünk vacsizni. Akkor mondom a páromnak menjünk be Zsófihoz, de már túl volt egy Bacardin. Egy évbe egyszer ha iszik... Viszont felköltöztünk!!! Kép Nagyon kimerítő volt! Ráadásul az új szobánkba nem is aludtam nagyon jól, de talán megszokom. Kép

Cas jó példa a most hétvége: jött segíteni após, anyós, sogor. Részemről bátyám volt, de ő is csak azért, hogy visszaköltözhessen - földszintre (már ő is nehezen viseli anyut)...
Fuú nem semmi ez a név reagálás?! Mi még a szülőknek el sem mondtuk, de ezek után szerintem nem is fogjuk. Nem dobjuk fel ezt a témát, mit találos kérdés, mert ez nem az! Kép
Többire priviben válaszolok, de az a kép mindenkinek nagyon tetszik! Zsófiék is haza szerették volna vinni..

Zsuzsa
Nem semmi vagy! Én sem gondoltam volna, hogy Zsófi a C értékével így beelőz... Ráadásul 24 helyett 11-én, ami nem csak pár nap, de koraszülésről szó sincs, szerencsére!!!! Kép
Itt vagy még? Vagy bent maradtál a kórházban?

Mka
Bocsi, már majdnem elfelejtettem írni. Szóval mint a táblázatból is látszik, én Magenheim Ritához járok. Nekem is egy volt oszt.társam ajánlott valakit (nála szült 2 éve), addig amíg fogamzásgátlót írattam fel, nem is volt semmi gond (mi lehetett volna?). Viszont, amikor végre összejött a baby (fél év gyümölcse), és 1,5 hónaposan hirtelen 5 kg-ot lefogytam, orvos válasza: ez normális, nem kell foglalkozni vele. Nekem ez nem volt megnyugtató. Közelembe még senkinek nem mertem mondani, és tanácsot se kérni (csak a 3. hónap után). Mivel soha nem volt gyerekem nem tudtam, hogy a baba mindent elvon a szervezetemből... Szóval orvos után néztem. Az itteni ajánlások alapján elmentem egy (másik) férfihez, mert nekem se volt dolgom nő nődokihoz. Viszont a férfi nem vett át (18. hétben voltam, sok a páciense, stb. - most már teljesen megértem). Szóval a 20. héten kerültem Ritához (ő volt a köv. a "listámon"). Megmondom öszintén, én is tartottam (nem is ez a jó szó) egy kicsit. De az idő előrehaladtával azt gondolom 100%-osan jól döntöttem. Néhány kérdést sokkal könnyebben megkérdezek, mint egy (idegen) férfitől! Ráadásul minden kérdésemre nagyon kifejtően és (köz)értehetően válaszol! Van egy barátnőm, aki csak nőhöz hajlandó menni, véletlen egybeesés, hogy a régi dokinőjének a magánrendelése nagyon messze költözött, így jött az ötlet, akkor menjen Ritához. El is ment és nagyon szimpi volt neki is, szóval ő is hozzá jár. Na jó befejeztem, nem az a lényeg, hogy a dokink mellett kampányoljunk (és oldalakat írjunk róluk).

MB
Tényleg nem semmi, amit csinálsz! Nem sok egy kicsit? Tornára akkor nem is futja, se időben, se engergiában....

Mucus
Azt hiszem én is és Cas is csak irigykedünk (anyaügyből kifolyólag)... Teljesen igazad van, aki nincs, nem volt ilyen helyzetben nem tudja átérezni! Kép

Na befejeztem és valamikor felteszem a táblázatot, mert már eggyel (vagy tán kettővel is) kevesebben vagyunk....
Nikcsi 29+4
Ja és szerdán megyünk 30. heti UH-ra!!!!! Alig várom/juk!
nikcsi

KÖSZÖNÖM A VIGASZTALÁST MINDENKINEK! Nagyon-nagyon jól esett! Kép
És meg is nyugodtam valamennyire, bár a mai naptól kicsit görcsbe áll még a gyomrom...
Tegnap este a férjem vállán is jól kibőgtem magamat. Ő meg jól felhúzta magát, és elhatároztuk, hogy az ilyen helyzeteket ezentúl szigorúan csak akkor vállaljuk be, ha ő is ott van.

Meglepi
Azt végül elfelejtettem megkérdezni, hogy Ti végül melyik név mellett döntöttetek?

Mucus
Hát igen, igaza van Nikcsinek, aki nincs ilyen helyzetben, az tényleg nem is tudja elképzelni, milyen szar is ez. Én meg azt nem, ha anya és lánya jó barátnők tudnak lenni. Irigylem is rendesen, ha ilyet látok! (Bár szerintem nagyon ritka, nem?)
Tény és való: nagyon jó lecke, én mit fogok másként csinálni! (Talán ezért is szerettem volna kicsit jobban elsőre kislányt, hogy nagyon más anya-lánya kapcsolatot tapasztalhassak meg, ha a másik oldalról is.)
Az is érdekes, hogy pl. anyósommal nagyon jól kijövök, sógornőm is jó fej, de ők egymást ugyanúgy képesek ölni, mint anyám meg én (mondjuk ott a sógornőmnek van egy stílusa...). Valahogy két dudás egy csárdában nem fér meg, és anyuéknál anyám óhatatlanul annak tekint, és nem is tűr meg. Na de a saját családomban is ő akar lenni a vezérürü?!?! (Ami azért aranyos, mert máshol meg annyira tudja szidni, ha egy másik családtag beleszól a fiatalok életébe...)
Tipikus más szemében a szálkát is, sajátjában a gerendát se!!! Kép

Cory
Tudtam, hogy valahol hallottam a Sebit, ezek szerint Nálatok! Kép
Én is abban bízok, hogy anyu megbékél majd idővel, csak így már olyan rossz szájíz marad utána... Kép

Zsuzsa
Hát igen, abból is nagy sértődés lesz, ha leállítom, hogy ne lógjon folyton itt, ha a baba megszületett!
Szurkolok Nektek, hogy bírjátok ki a kórházig!

Nikcsi
Mindjárt olvasom a leveled.

Kép
Kép
Kép
cas

Zsófi

Gratulálok Bencéhez, és nagyon sok boldogságot kívánok a felneveléséhez! (Annyira gondoltam már erre, hogy elfelejtettem leírni! Kép)

Kép

Nikcsi

Hát ez a pár hét most így alakul... Ezen a héten sem fogok tudni tornára menni mert a kedd és a csütörtök teljesen be van táblázva. Nem is értem hogyan jöhetett össze ennyi minden!

Cas

A Maxime-ot választottuk (egyelőre...). Végülis csak egy ötcsillagos párizsi étterem juthat az ember eszébe, az meg elmegy... (Anyám szerint Foxi-Maxi-nak fogják csúfolni. Mikor néznek a mai gyerekek Foxi-Maxi-t???!!!)
Az anyámról regényeket írhatnék... nem sokan hisznek nekem amikor azt mondom, hogy nehéz vele, mert ahogy egy vendég jön hozzájuk, olyan kedves, hogy szinte kenyérre lehet kenni. Persze amikor a vendégek elmennek, a mosoly eltűnik. "Olyan aranyos, mosolygós az anyukád!"... aha...
meglepibaba

Meglepi
Nem vagyunk mi testvérek?! Kép
Anyám detto. Amint kiteszik a lábukat a vendégek mosoly eltűnik, és jön a kivesézésük.

Kép
Kép
Kép
cas

Mb
Teljesen igazad van, hol láthatnának ma Foxi-Maxit? Na akkor majd talán januárba, mert csak 22-ig lesz torna, aztán január.... Kép

Cas, MB
Anyadologban egyet értek! Bár kis ismeretség után azért ki mutatja a foga fehérjét... Kép
nikcsi

Nikcsi

Nálunk csak mélyebb ismeretség után villan ki a lóláb, és akkor is ritkán: a látszat NAGYON fontos. Tudod az a bizonyos: "de mit fognak szólni a szomszédok?" Azért én imádom, még ha nehéz eset akkor is! Kép

Cas

Ez, már nekem is eszembe jutott... Kép
meglepibaba

Sziasztok,
ezer éve nem jelentkeztem, mert itthon vagyunk dögrováson (nem múló nátha, köhögés, hôemelkedés, így ovi nuku).
De most muszáj hozzászólnom: az én anyám is nagyon hasonló Cas anyukájához és tényleg nálunk is eljátszotta azt, hogy mindenbe beleszól. De most komolyan: beleszólt abba is, hogy hogyan szólítom a gyerekemet, hogy fogom, hogy altatom, etetem, itatom, sétáltatom...
Meg kell hogy mondjam, amikor kiderült, hogy Vilmos nevet adunk a fiunknak, neki sem volt sokkal jobb a reakciója. A mostani névválasztásnál ugyanez a helyzet.
A folyamatos kioktatás mellett alig segít, van úgy hogy hetekig nem látja az unokáját, pedig 5 percre lakunk egymástól. Van autója, mobilja, nem dolgozik stb.
Sok rosszat tudnék még írni róla, de inkább nem teszem. Ugyanis nem rég derült ki róla, hogy agydaganata van. Mit is lehetne ehhez még hozzáfu˝zni? Remélem túléli még akkor is, ha másképpen képzeltem el a kapcsolatunkat az unoka terén.

Szóval Cas, tudom milyen rosszul esnek ezek a támadások, de akkor teszel jót magatokkal, ha ezeket átléped és nem izgatod magad. Nem ér annyit. Egyébként a Sebi egy nagyon jó név.

Remélem, hogy szerdától már dolgozom és akkor ezerrel jövök, de addig is piszkosul drága az internet.

Hoppá, nem lehetek ennyire süsü! Gratulálok Mzsx-nek és én is várom a beszámolót.

Zsuzsa ma nem jelentkezett. Csak nem...?

Laga 19+5
laga

Hát nem....
Na puszi, mert éppen sütit sütünk.
Zsuzsa
zsuzsa99

Meglepi
Hát igen, a LÁTSZAT! Azért mindent!
És mennyire fel tud háborodni, amikor a párommal magasról tudunk tojni az ilyesmire...
Egyébként épp az a "baj" velük, hogy minden hibájuk ellenére szeretjük őket. Kép Ha nem szeretnénk őket, nem tudnának bántani se (én legalábbis könnyebben ráznám le a vállamról).

Laga
JObbulást Nektek!
Agydaganat?! Kép
(Persze könnyű azt mondani, hogy a betegség senkit nem jogosít fel arra, hogy elviselhetetlen legyen... de biztosan nehéz úgy jó pofát vágni az élethez!)

Zsuzsa
Olyan jó karácsonyi fahéjas-szegfűszeges illata volt a hozzászólásodnak! Kép

Myra
Mail ment a profilodban megadott címedre!

Előadás:
Voltunk ma is, egy aranyos kis töltött-galamb szülésznő tartotta (kicsit hasonlított Helen Huntra, csak gömbölydedebb kiadásban Kép). Kicsit volt átfedés a múltkorival (mikor kell elindulni, hogyan zajlik a szülés, mi lesz utána - főleg a kórházi rutin szempontjából). Viszont beszélt egy csomó praktikus dologról is, ami a hétköznapokat könnyíti majd meg. Pl. hogy mit kell hozni a kórházba a mamának, a babának, és mit a papának! Kép
Egész sokan voltunk, utána szülőszobát látogatni is felmentünk. Betódultunk az egyikbe, ahol részletesen elmutogatta, mi hogyan fog történni. (Hát amikor részletesen kifejtette és elmutogatta, hogy hogyan fogja a baba buksija után az egyik majd a másik vállát világra segíteni, akkor nem mondom hogy nem facsarodott össze a gyomrom a pániktól egy pillanatra...)
Szóval erre az előadásra mindenképpen érdemes elmenni szerintem! (Minden hónap 2. hétfő)
Ja, és még az is klassz volt, hogy megismerkedtünk Myrával is! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Laga
Ma már jobb volt a helyzet... Talán meg fog békülni előbb-utóbb.
Igyekszem lerázni magamról a hülyeségeket, de sokszor nehezen megy, mert hatalmas lelkem tud lenni...
(Látod téged is bánt az anyukád viselkedése. Pedig tényleg nincs jobb ötletem nekem se, mint továbblépni! Csak az háborít fel néha, hogyha ő így viselkedik, akkor én miért legyek vele kíméletes?!
És mégsem tudnám soha visszabántani...)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

MB
Nálunk ez nem minden esetben tart sokáig... Kép

Laga
Tényleg jó rég voltál... Végigsöpör mindenkin? Jobbulást kívánok!

Zsuzsa
Már akartalak hívni! Zsófit folyamatosan kérdezem, hogy nem vagy-e bent, de ezek szerint nem... És mi volt a vasárnapi vizsgálaton? Huú, de ennék sütit... Kép

Cas
Látod mondtam, hogy érdemes többször felmenni a szülőszobára, mert vannak átfedések, de mindenki mond új dolgot is! Különben ezt nem mindig ugyan az a valaki tartja... Pl.: előző hónapban a szülés baby válla, stb. dologról szó sem volt. Tuti más előadó volt!
Hogy ismerted meg Myrát? Nem is leveleztetek előtte.... Vagy volt egy babanetes táblátok? Kép
"Csak az háborít fel néha, hogyha ő így viselkedik, akkor én miért legyek vele kíméletes?!" És ha jól megmondom a véleményem, akkor lekiabál, hogy mit feleselek, ezért rajta már fakanalak törtek.... Kép No comment! Ja még azt is szokta mondani, hogy amit szabad a Jupiternek, azt nem szabad a kis ökörnek, ő az anyám és ezt ne felejtsem el..........

Zsófiék trónörököse, Bence egy kis macsó! Na, nem a kórházban láttam, csak priviben kaptam képet, majd biztos felteszi ide is! Kép Ha minden rendbe, akkor holnap mehetnek haza a 24 órás romming-inbe...
nikcsi

Nikcsi
Köszi a tippet, tényleg érdemes többször felmenni.Myra pedig odajött hozzánk (előtte asszem már a férjem mellett is ült, bár nem figyeltem igazán), hogy megismert minket a profilomban található fotók alapján.
De a babanetes tábla se rossz ötlet?!
(Számon tartasz minket rendesen! HOnnan tudod, hogy nem leveleztünk előtte? KépKépKép)
Anya: jajj, ez az alá-fölérendeltségi viszony nálunk is néha hasonló jelenetekben csúcsosodik ki (bár fakanalak nélkül, viszont neki is eljárt a keze még néhány éve, pedig akkor már bőven elmúltam 20... - aztán utsó alkalommal válaszul valami olyat mondtam, hogy észrevette magát, azóta nem ütött meg), de szerintem ez már inkább szánalmas. Egyszerűen képtelen elfogadni, hogy felnőttem, és a világot nem őrajta keresztül tájolom be. (Jupiteres kiszólás dettó! Kép Szerintem elég nevetséges...)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Ha már anyák, akkor nekem is van mesélnivalóm, ha nem baj. Az én szüleim 1 buszmegállóra laknak tőlünk. 2 hetente vasárnap megyünk hozzájuk ebédelni, és ezzel le is tudják az unokázást. A nagyobbik fiam 3 éves múlt szeptemberben, eddig kétszer 1,5 órát vigyázott rá anyám (az apám semennyit, az öcsém egyszer 2 órát). A második alkalommal Balu bekakilt, és nem tette tisztába. Nem szólnak bele semmibe, de nem is nagyon érdekli őket, mi van az unokákkal. Addig jók, amíg fényképeket mutogatva el lehet velük dicsekedni, de ha pl anyám felhív, akkor a legritkább esetben kérdezi csak meg, mi van a fiúkkal Kép
Az utolsó pofont majdnem 19 évesen kaptam. Fél év múlva már nem laktam otthon.
Amikor Zsoma idő előtt megszületett, akkor sem ajánlott fel semmilyen segítséget. Pl hogy a kisruhákat kimossa, kivasalja, pedig az sokat lendített volna előre a helyzetünkön.
Ja, anyósomék 240km-re laknak.
Na, mindegy, nem panaszkodom Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!
Gratula Zsófinak a babához és nagyon sok egészséget kívánok.

Anya kérdésben annyit, hogy nekem nagyon nagy szerencsém van az anyukámmal, ahogy így olvasom amit írtatok.
Mi hárman vagyunk testvérek, bármikor köhint bármelyikünk - kivétel az öcsém, mert az USA-ban él - az anyukám ugrik. Nem szól bele semmibe. Az az elve, hogy megtanuljuk mi a saját kárunkon. Kb. egy hónapja mondtam, hogy meg akarom pucolni az ablakokat. Anyu a lelkemre kötötte, hogy nehogy felmásszak a létrára, másnap már itt is volt Miskolcról. Pucolta az ablakot, főzött, mosott, stb. Tényleg nem lehet egy szavam sem. Ha együtt vagyunk állandóan röhögünk valamin. A férjem szokta mondani, hogy nem vagyunk teljesen normálisak. Én is szeretném, ha ilyen lenne a kapcsolatom a lányommal 20 év múlva. Az a jó a kapcsolatunkban, hogy nyugodtan megmondhatjuk egymásnak, hogy mit gondolunk bizonyos dolgokról, és egyikünk sem sértődik meg ha nem azonos a véleményünk. Nem vagyunk egy korcsoportban és tiszteletben tartjuk a másik véleményét.
Amikor a lányom született nem szólt bele magától semmibe, ha kikértem a véleményét elmondta. De amikor csak akartam ott volt, jött és segített. Most is így van, és remélem sokáig igy is marad.
hmmc

Sziasztok,
Még mindig egyben vagyok. Tegnap járt itt a védőnő, s megnyugtatott, hogy a mentő a Margitba visz, csak akkor visznek Esztergomba, ha olyan előrehaladott a szülés, hogy nem érünk be.
De jó, hogy nem tegnap szültem. Páromék munkahelyén karácsonyi vacsival egybekötött bebaszás volt... Hát, elég ciki lett volna olyan állapotban apás szülésre menni. Még most is alszik, gondolom fél napot nyalogatni fogja sebeit.
Más. A vizsgálat borzalom volt... Kép
Azóta is magam alatt vagyok. Nem tudom, mi az oka, de az utóbbi két hétben 3 kilót fogytam, a hasam is összement. Tök kicsi lett, a régi méret 2/3-a kb. Az utsó ultrahangra meg nem is mentem, mivel hánytam, f.stam... Kép
A szülésznő, meg a doki is mondta, hogy kicsi baba lesz, mivel kicsi a hasam. Én úgy beparáztam. Rá se mertem kérdezni, hogy ez mit jelent??? Meg miért???? A 32. hetes ultrahang szerint 1600 g. Azóta eltelt 7 hét, gondoljátok, nem fejlődött????
Szóval most hízókúrára fogtam magam, hátha...
Bár tartok tőle, hogy itt egy-két nap alatt nem teszek csodát. Kép
Ezért volt a süti is. Úgy egyébként 56 kg-ról 80-ra híztam, szóval ez a 24 kg nem elég??
A csípőm totál szétment, s mivel a lábaim elég vizesek, kb. 2* nagyobb a combom, abban reménykedem, hogy egyszerűen az alkatom miatt gondolta a szülésznő, hogy kicsi a hasam. Széltében mentem, nem előre.
Na mindegy, napokon belül kiderül. Most azon töröm a fejem, hogy hova lehetne menni egy gyors ultrahangra, hátha kiderül, nem kell aggódni???
Na puszi,
Zsuzsa
zsuzsa99

Cas
Jaj bocsi a priviben nem tudok bekukkantani (főleg nem az én "szak"tudásommal...). Csak itt nem beszéltetek erről. Én már nem merek senkihez úgy odamenni. Múlkor szinte szemeztem egy csajjal, mert az hittem XY, de nem ő volt - tiszta ciki... Kép

Cory
A Te kapcsolatod az anyukáddal egy középút, azt hiszem még az is jobb lenne..., de

Hmmc
története könnyeket csalt a szemembe. Nagyon irigyellek, akkor Neked nagyon rossz lehet ez a Miskolc-Bp. távolság... Nagyon remélem én is ilyen kapcsolatban leszek a gyerekemmel! Kép Ezek után még jó, hogy jött

Zsuzsa
a történetével!
Nézz körül a neten! Valami melissa vagy mi a mammutba van, oda elég gyorsan lehet időpontot kapni, ha jól emlékszem. De azért próbáld meg a praxis, megatoys-t is ...
Ne izgulj a 7 hét alatt biztos sokat fejlődött. De ezt nem is gondolnám, hogy a negyediknél így be tudnak paráztatni??? Ha gond lenne, biztos küldtek volna ide-oda, szóval nagy baj BIZTOS NINCS!!!

Nikcsi
nikcsi

Cory
Ismerem a helyzetet nálatok, és ez meg tényleg a másik véglet. Kép Nemtom melyik rosszabb...

Hmmc
Hát tényleg nagyon irigyellek!!! Annyira jó lehet egy ilyen anya, aki tudja, hogyan kell szeretni! Mindig ilyen jó volt a kapcsolatotok?
(Néha én is elgondolkodom, hogyha anyu egy kicsit messzebb lakna és ritkábban találkoznánk, akkor hátha javulna a helyzet... Már az is sokat segített rajtunk, hogy elköltöztem anno, mostmár egész sokszor sikerül jó hangulatban együtt tölteni az időt. Előtte már akkor görcsbe állt a gyomrom, ha elindultam hazafelé valahonnan. Kép
Persze azért nem fogunk elköltözni messzire, csak kicsit talán messzebb...)

Zsuzsa
Ne kezdj parázni! És kerítsetek egy helyet UH-ra, hogy tényleg megnyugodhass. (A dokidat nem lehet megkérni, hogy adjon beutalót a Margitba? Az lenne a legegyszerűbb, ha lehet ilyet... főleg hogy egy beütemezett UH-ot rosszullét miatt kihagytál - szerintem simán fogsz kapni beutalót...)
A picuri pedig biztosan jól van odabent! Az elmúlt hetekben voltak panaszaid? Vagy bármi ami arra utalna, hogy baj van? Ha nem, akkor meg miért ne fejlődne?!
Próbálj megnyugodni, és fel a fejjel!

Nikcsi
Csak vicceltem!!! KépKépKép
A szemezés meg tényleg néha rosszul jön ki, volt már, hogy én is mellétrafáltam! Elég vicces helyzetet szülhet... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!
Azért néha mi is össze tudunk veszni, de akkor mindenki elmondja a magáét. Nekem nagyon rossz ez a Bp.-Miskolc távolság. Legszívesebben Miskolcra költöznék. Ott sokkal nyugisabb, normálisabb az élet, mint itt.

Zsuzsa
Biztos nincs semmi baj, mert ha lenne akkor a doki befektetett volna a kórházba. A lányommal az utolsó hónapban fogytam 4,5 kilót. A kiscsaj így is a 39. hétre 3050 gr-mal született. Az igaz, hogy a mai napig egy giliszta, de legalább nem lesz gondja a fogyókúrákkal.
Engem is folyamatosan riogatnak a kórházzal, pedig március vége még nagyon messze van. De azt már tudom, hogyha minden rendben is van március közepén vonulhatok be, ha nem születik meg hamarabb a baba.
hmmc

Hmmc
Én írtam Miskolc-Bp. távot, de semmi baj! Akkor mi köt ide?

18-20 éves koromig én is egyszálbél voltam. Aztán jött a jó kis ülő meló... 45-50 kg-ról híztam folyamatosan, le sem írom mennyit. De nekem anyukám is ilyen alkat, első szülés után maradt rajta, aztán a második és harmadik után is.... Kép

Na lassan megyek be Zsófihoz!!!! Kép
nikcsi

Hmmc

Na végre! már kezdem azt hinni, hogy az én anyukám a kakukktojás! Jó olvasni, hogy vannak még rendes és megbízható anyukák! Mintha az én anyusomról írtál volna, ami segítséget, féltést, röhögést stb. illeti.Kép

mucus

mucus
Tm

Sziasztok!
A terhesgondozóban adnak igazolást egész napra, vagy vegyek ki szabadságot, ha megyek a terheléses vércukorra? Kért már valaki igazolást?
CasKép
Én is megismertelek tegnap (pontosabban először a párodat a göndör fürtjeiről-nagyon hasonlít a barátnőm férjére)
Lujza
lujza

Lujza
Én még soha nem kértem igazolást, mert a kiskönyvbe beírják. Evvel kapcsolatban pedig: Munkatörvénykönyv 107. § Mentesül a munkavállaló a munkavégzési kötelezettsége alól
d) a kötelező orvosi vizsgálat (ideértve a terhességgel összefüggő orvosi vizsgálatot is) teljes időtartamára;
nikcsi

OK, köszi! Akkor nem veszek ki szabit Kép
Lujza
lujza

Nikcsi
Én sosem voltam vékony, de az ülőmeló nekem is betett rendesen... Kép (Megpróbáltam keveset enni, de attól kikészült a gyomrom, úgyhogy abbahagytam.)

Lujza
Te merre ültél? (Hátha beugrasz...)
Hát igen, az embört nehéz eltéveszteni, elég jellegzetes feje van. Kép
Remélem Zsebi is örökli majd (a férjem mindhárom tesójának ilyen haja van!).

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Most jutottam csak a számítógép elé. Ma be kellett mennem a belvárosba, bár ne tettem volna... Azt már megszoktam, hogy a tömegközlekedési eszközökön senki nem adja át a helyét, de ezt az őrült tolongástKép Én szép komótosan közlekedek, mindenkit előreengedve, ennek ellenére két bottal közlekedő idióta idős embert is kifogtam. Az egyik szimplán félrelökve átgázolt rajtam, a másik jól hasba is vágot, és még elnézést sem kért. Csak mondaná meg valaki miért mindig az idős, menni is alig tudó embereknek a legsűrgősebb?

Szerencsére én is a tüneményes szülőkkel rendelkezők táborát gyarapítom. Nekik is megvannak a maguk hibái mint mindenkinek, de mai napig az a legfontosabb nekik, hogyan legyenek a segítségünkre. Az életünket pedig nem akarják irányítani.
A névválasztásnál is teljesen normálisak voltak. Amikor még 10-12 név volt a listán ők is felírták egy papírra, odatették a nekik adott ultrahangos fotó mellé, és minden héten megkérdezték van-e már közte olyan amit kihúzhatnak róla.
A gyereket is bármikor rájuk merem majd bízni. A következő sztori jól jellemzi őket: Apukám nagyon szeret és tud is főzni. Amikor még én voltam pici baba, csak azért, hogy minden vitamint megkapjak, képes volt egy hónapra előre összeállítani nekem egy külön menüsort, amiben minden benne van, de úgy, hogy az egy hónap alatt ne egyek kétszer egyformát.

Cas,
e-mail írtam neked Kép

Nikcsi,
nem sok mindenkinek van fotója fent, így elég könnyű megjegyezni az arcokat Kép
Múlt héten téged is megismertelek, csak annyira siettünk előadás után, hogy nem volt időm odamenni köszönni neked Kép

Zsófinak, és a trónörökösnek nagy gratula!!!
myra

Sziasztok!

Lujza
Remélem segítettem a dologgal. Én már kijártam ezt az útat, volt kis vitám a főnökkel, ezért az orra alá dörgöltem a törvényt! Kép

Cas
Azt hiszem elmúlt a fiatalságunk, és most már nagyon kell vigyázni az alkatunkra, főleg majd a szülés után... Kép De azért reménykedem, hogy ez a rendszeres torna előnyömre lesz!

Myra
Tényleg engem is megismertél? Pedig szerintem tök más vagyok azokon a fotókon (szebb - smink miatt is).

Zsófi ma de. megy haza, ha minden ok. De mi lenne??? Már tegnap szolizott Bence, szóval a sárgaságból se lesz talán semmi... Mondtam is Zsófinak örüljek vagy sajnáljam, hogy már de. hazamennek? Ugyanis mi MA 12-re megyünk 30. heti UH-ra!!!! De akkor már nem lesznek bent - azért remélem! Hamarosan jön a nagy beszámolója (ma még biztos nem)! Kép

Torna: ha véletlenül most akarna menni valaki, akkor már csak ma, meg holnap lehet, mert dec. 20-tól nem lesz, utána már csak januártól!
nikcsi

<pre>
Anyuka neve Kora Szülés várható ideje baba Neve lakhely Orvos
Zsuzsa99 35 2004.12.23. negyedik Zsófi Piliscsaba Mestyán Rezső
Myra 28 2005.01.05. első lesz Lilla III. ker. Római fürdő Dr. Szigethy Adrienn
Orbis 23 2005.02.01. első lesz Borka v. Botond I. ker. Dr. Sárvári János
Bmárti 33 2005.02.14. második Péter Békásmegyer Dr. Mousa Moustafa
Nikcsi 27 2005.02.23. első lesz még nem tudjuk Óbuda-Testvérhegy Dr. Magenheim Rita
Cas 26 2005.03.25. első lesz még nem tudjuk Óbuda Dr. Sárvári János
Hmmc 32 2005.03.31. második Szabolcs v. Sára Óbuda Dr. Sárvári János
Meglepibaba 24 2005.04.02. első lesz még nem tudjuk II. ker. Dr. Tóth Károly
Laga 32 2005.05.03. második még nem tudjuk Óbuda Dr. Sztanyik László
Philissa 36 2005.05.06. második talán Kincső, ha hugi lesz Bp. Dr. Béres László
Jano74 30 2005.05.18. első lesz még nem tudjuk Pilisvörösvár Dr. Szigethy Adrienn
Boglarka 32 2005.05.19. első lesz még nem tudjuk Óbuda
Mj_Móni 31 2005.07.15. második Sophie-Ann/Dominik Törökbálint Dr. Fábián Sándor
Mucus 28 2005. év elejétől "gyártásban" lesz a második baba második --- Bp. Dr. Sztanyik László
Labdácska 28 jövőre tervezzük a kistesót második --- Dr. Sztanyik László
Anyuka neve Kora Szülés ideje baba Neve lakhely Orvos
Mzsx 27 Bence 2004.12.11-én (24-e helyett) MEGSZÜLETETT első trónörökös Bence Káposztásmegyer Dr. Horváth Ernő
</pre>
nikcsi

Cas
Legelől bal oldalon (a szülésznő felől nézve jobbra). Én voltam a császáros kérdezős Kép
Lujza
lujza

Sziasztok,
Ma jelentkezem utoljára a szülés előtt. Na nem azért, mert bármi jelem lenne...
Felköltözünk Pestre az anyuhoz, ő közel lakik a kórházhoz, s a gyerekekre is ő fog vigyázni.
Ma elmegyek CTG-re, utána a dokihoz. A rendelésén van ultrahang, legalább kiderül, tényleg mennyire kicsi a gyerek. Ezt eddig soha nem mondta, csak a hasam alapján. Hát nem tudom. A szegycsontomat, májamat, bordáim közét rúgdossa, közben a feje már teljesen beékelődött. Azért olyan kicsi nem lehet? Nikcsi, majd küldök sms-t, sajna anyánál nincs internet.
Sok puszi, majd írok, ha hazajöttünk.
Mindenkinek sok boldog pocakosodást, Kellemes Ünnepeket.
Zsófi, neked jó babázást!!!! Kép
Látod, a végén tényleg neked kellett volna várni rám, a tökéletes méhszájaddal együtt.

Zsuzsa
zsuzsa99

Myra
Válaszmail ment. "Sokáig" nem jelentkeztél se itt se ott, már éppen kezdtem gyanakodni, hogy csak nem bent vagytok már?! Kép
Tömeg: tegnap nekem is el kellett követnem azt a hibát, hogy a legnagyobb csúcsban utaztam egy csomót a 4-es6-oson. A helyet persze, hogy nem adják át, akkora a kabátom, hogy semmi nem látszik benne. Ráadásul az amúgy is nagy tömeghez még felszállt egy iskolás csapat, alig lehetett mozdulni, nyomtak neki az előttem ülőnek, majdnem bepánikoltam, de még leszállni se tudtam volna. Iszonyú szar volt. És akkor a tanárbácsi nekiállt átfurakodni mögöttem, hogy akkor megy jegyet lyukasztani! Jó vicc! Szerencsére a többi rutinos utas gyorsan leszerelte, hogy kár, mert úgyis rossz a lyukasztó! Kép
Aztán szerencsémre 1-2 megálló múlva leszállt az előttem ülő srác, és le tudtam huppanni a helyére. Viszont amilyen pillantásokat kaptam a mellettem álló két öreglánytól ezért?!
Apukák: a Tiéd egy angyal! Kép Amúgy az enyém is nagyon jó fej. Pl. amíg anyu kórházban volt főzött egy nagy fazék gulyást meg egy nagy fazék lecsót (a két kedvencét), és azt ettük meg hordtuk be anyunak. És iszonyú sokat hülyéskedtünk. Így alakult, hogy ő tanított meg akkoriban vasalni.
De világ életében sokat dolgozott, úgyhogy sajnos (ma is) alig látom. Kép

Nikcsi
A fotókra teljesen hasonlítasz. Persze én is tudom, hogy az enyémeken sminkben, kicsípve türhetőbb látványt nyújtok, de hát az senkinek sem a hétköznapi arca.
Torna: vmit ki kéne majd találni a szülés utánra is. Baba-mama torna van valahol? És az egyáltalán milyen, te tudod?
Ja, és mostmár beírhatod a táblázatba a Sebestyént, ha már így alakult (az embör sem haragudott meg, hogy elpanaszoltam nektek a sztorit és így a baba neve is kiderült Kép).

Zsófi
Várjuk a beszámolót, ha már lesz elég erőd hozzá! Kép

Lujza
Ja, rémlesz! Legközelebb majd jobban megnézlek! Kép (Egyébként nagyon jó az arcmemóriám, viszont sokáig képtelen vagyok hozzá neveket kötni...Kép)

Zsuzsa
A felköltözés praktikus ötlet volt - és hogy bírjátok? Mi volt az UH-on?
Ja, és szurkolunk! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Na sziasztok,
végre megint dolgozom, Vilmos oviban, szóval újra nyomulhatok.

Anya témában úgy láttam nem állunk valami jól, bár azért némi szépítés történt.

Cory,
ezzel kapcsolatban egyébként gondolkodtam már rajtatok: ha anyukádék kétszer vigyáztak idáig az aprónépre és te különben is több mint 3 éve szoptatsz, akkor hogyan tudtok társadalmi életet élni? Barátok (gyerekmentesen), mozi, színház, csavargás? Egyébként milyen gyakorisággal szoptatsz még? Aludtak már az otthonon kívűl a srácok? van bébiszitteretek? Nem hiányzik egy kicsit az egyedüllét? A nagyobbik már ovis? Akartok még gyereket? Fúú, ez elég sok kérdés lett, ha nagyon tolakodónak érzed, ne válaszolj.

Egyébként, mint ahogy valaki már előttem megjegyezte, tényleg az a tanulsága az ilyen nagyiknak, hogy mi ne legyünk majd ilyenek.

Myra,
megy a mail!

Nikcsi,
majd írj mi volt UH-n.

Laga (pont ma vagyok félidős)
laga

Sziasztok!

Laga: nem tolakodóak a kérdéseid Kép
Bébiszitter nincs. Barátok gyerekmentesen nincsenek, viszont elég rugalmasan kezeljük a dolgot, szóval nálunk volt már több buli is, ami fektetés után gyerekmentesen folytatódik tovább. Az első összejövetel 2001. szilveszterén volt, mikor Balu 3 hónapos volt. Étteremben is jártunk már gyerekestül, és nem volt semmi gond velük.
Mozi, színház: lassan azt sem tudom, mik azok Kép (utoljára 2001. nyarán láttam a Bridget Jones 1-et még Baluval a pocakomban). Kimenőm van nélkülük, de akkor a fickóm nélkül megyek. Pl tegnap éjjel tescoztam egyet Kép
Úgy aludtak itthonon kivül, hogy velünk együtt voltak. Szóval utazáskor, egyébként nem. Nélkülem nehezen is menne, mert hát Balu 18 hónapos koráig ébredt éjjel szopizni, aztán 6 hónap múlva ott volt Zsoma, aki mai napig ébred. Ja, és Balu nem ovis még. Talán majd szeptembertől, de nem biztos.
Szoptatás: Balu naponta 2-szer szopik még reggel és este. Néhány hete egyeztünk meg, hogy ezentúl csak pizsamában van szopizás. Zsoma még sokszor szopik. Éjszakánként egyszer legalább, nappal meg 2-3 óránként tuti.
Tesó: szeretnénk még Kép Egyet biztosan. Tavasszal szeretnénk belevágni a kistesóprojectbe Kép
Asszem ebből a leírásból eléggé az jön le, mintha itthon ülnék, háziasszonkodnék állandóan, pedig azért ez messze nem így van (nem én vagyok a háziasszonyok gyöngye Kép) Viszont rengeteget mászkálunk mindenfelé. Pl múlt hét pénteken Miskolcon jártunk egy barátnőmnél. Vonattal a két gyerekkel, és nagyon-nagyon jó volt Kép (bár azt hiszem, az emberek többsége nem tart normálisnak a vállalkozásért).
Persze, mikor Balut vártam, nem így képzeltem el a dolgot, akkor még úgy tűnt, anyukám sokat fog unokázni. Aztán nem így alakult. De azt érzem, megtaláltam azt, amit kerestem, hogy ez az igazán nekemvaló dolog. Mondjuk az is biztos, ha a gimiben megkérdezik az osztályunkat, kinek lesz először gyereke, nem engem mondott volna a többség Kép

cory

cory
Budapest

Cory,
Zsoma 15 hónaposan még ennyit szopik?! Te vagy az anyák gyöngye! És különben ez mit jelent: eszik rendesen, aztán tejci, vagy tejci, tejci, tejci? Nem vesznek össze a fiúk anya tejcijén? Balu miért nem megy oviba még? (Bár az ovonők nem szoktak szoptatni. ha-ha-ha) Szóval ti egy nagy egységben élhettek. Férjednek nincs igénye egy kis különprogramra veled?

(Nemsokára megyek haza, holnap jövök.)

Laga
laga

Laga: Zsoma eszik rendesen mindent,m int más ennyi idős gyerek, csak mellette szopizik. De 1 hónappal ezelőtt még Balu is ennyit szopott, csak besokalltam, mert ő képes lett volna ebéd HELYETT is szopizni, azt meg úgy gondoltam, hogy 3 évesen már erősen túlzás.
Összeveszni nem szoktak rajta, mert be vannak osztva a melleim Kép A bal Balué, a jobb Zsomáé Kép
Ovi: idén még nem ment, mert akkor még nem volt szobatszita, meg még úgy láttam, sok lett volna neki. A jövő év azért kétséges, mert egyrészt nagyon jól eljátszanak Zsomával, és addigra már Zsoma is 2 éves lesz, abszolút társaság Kép másrészt mert borzalmas dolgokat hallani a helyi óvódákról (22. kerület) Kép Ha menni fog, akkor is csak fél napra és valszeg nem 5 napot egy héten. De ez még messze van, majd meglátjuk Kép
Férj: biztos örülne, ha lehetne különprogramunk kettesben, de hát erre nincs sok esélyünk, úgyhogy nem is rágódunk rajta. Ha anyóséknál vagyunk látogatóban, akkor azért van esélyünk eljutni sétálni gyerekek nélkül, de eddig még nem használtuk ki Kép

cory

cory
Budapest

Cory
Azt kifelejtetted, amikor osztálytalin voltatok a Baluval (nem lehetett több néhány hetesnél, mert szerintem okt. 23-ai hétvégén volt), persze az háznál volt, meg ott én jól elbabáztam vele Kép, később meg a férjed vonult fel vele vigyázni rá az egyik szobába... De akkor is eljöttetek, és teljesen jól tűrte.
Aztán ugyanezt két gyerekkel is meg tudtátok csinálni...
Ld. azt az osztálytársnőnket, aki gyereket is apukát is otthon hagyott, és jó korán le is lépett.
Ki hogyan rendezi be az életét...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Nikcsi! Bocsi a hűtlenkedésért. De mostanában nincs olyan sok időm, pedig eddig meg mindig azon panaszkodtam, hogy unatkozom. Tornára se volt időm elmenni két hete, pedig végre megengedte a doki.
De a téli babásoknál napi 3 archív a termés, és nem mindig van időm titeket is végigolvasni, mert jól belehúztatok ti is azóta Kép
Amúgyí volt topic-tali tegnap, nagyon jól sikerült, sütöttünk mézeskalácsot meg csináltunk karácsonyfadíszeket. Ez már kb. a 6. talink volt, és mind nagyon jól sikerült eddig. Majd tavasszal már babástul megyünk Kép

Remélem mind jól vagytok, mi köszönjük remekül, Bogyóka nagyon aktív csajszi!! Ja, Nikcsi, esetleg kijavíthatod a nevünket, mert tuti csajszi, és Boróka Csenge lesz a neve KépKép Nem sürgős, csak ha legközelebb felteszed!

Na most megyek, megyünk délután apával megnézzük a Blahán meg a Keletinél a karácsonyi vásárt.
Pusssz
Orbis (33+1)
orbis

Nikcsi, Cas

A szülés utánni súlyfeleslegtől ne aggódjatok, le fog menni magától. Ezt én sem hittem el, de igaz! Aki szoptat annak minden tartalékát hasznosít a szervezete a tej termelődéshez.
Én 52-53 kg-al kezdtem és 66-al szültem. A kórházba csak pár kiló ment le, a több pedig nagy zabálások mellett is eltünt, és 4 hónap múlva a régi farmeromat hordtam.
Persze kell a torna is, hogy az izmok is vissza fejlődjenek.

Cory
Te hogy vagy (voltál) ezzel?

mucus

mucus
Tm

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?