Új privát üzeneted érkezett!

Na ez most miért ment kétszer?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Vili babának boldog névnapot kívánunk!

Lilypie Third Birthday tickers

Hűha! Köszönjük szépen! Nem is tudtam, hogy most is van Vilmos nap! :oops:

Betegeknek jobbulást, fogzáshoz kitartást!

wf

Kép
wf

Boldog Vili napot! (ha már így kiderült)

újabb hosszú éjszaka után
szilvi35

Szilvi!

Fogacskák?

Képzeljétek! Ilyen is rég volt, alszik Kincső is meg Csanád is és ülök a foelba és Capuccinot iszogatok!
Na de meddig ilyen lesz csönd és nyugalom?!
ÁÁÁÁÁ! És megszólat a telefon!!!!!!!!!!!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Vilinek, Boldogat!

Szilvi!
Kitartást!

Ildóca!
Hát igen, ez már csak ilyen. Bár nálunk most már napok óta megy a déli alvás mindkettőnél. :) Bár most Viola engem bambul, Huba meg alszik.

Képzeljétek, Hubának áttört a 8. fogacska, semmi láz, meg nemalvás, csak némi fosás volt. Hurrá. Na, ezt sem hittem volna, hogy megéljük. Maradjon is így.

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Lányok,segítsetek,hátha valaki jobban tudja ezeket,mint én!

Bogi most 23 hónapos lesz 27-én..Márciustól gyes-t kapok.
Elkezdtem gondolkodni azon,hogy mi lenne,ha nem mennék vissza dolgozni szeptembertől-mert eredetileg így terveztem-hanem szülnék még egy babát,míg Bogi 3 éves nem lesz?!
(Ha már mindenki belém beszéli a terhességet..:) családilag és barátilag)

Ki tudja,az ember lánya mennyi t-gyást,gyed-et és gyes-t kap ilyenkor?
Mint most Bogival?Vagy kevesebbet?
Az előző egy évből számítják ezt?
Azért mentem volna vissza dolgozni,hogy normális pénzeket kapjak,ha újra szülök,de,ha ugyanezt megkapom,mint most,akkor nem megyek vissza!
Van valakinek ilyen kiszámításos tapasztalata,netán tb-ügyintéző titokban?..:)
Akkor segíthetne....

Kép
kata35

Kata, én úgy tudom max a minimálbér 2x-ese alapján kaphatsz TGYÁST és így tovább, a mostani fizudat csak akkor veszik alapul, ha az a minbér 2x-esénél alacsonyabb.

Ildóca: rizs nélkülit szoktam csinálni, nyami :) Micsoda idill mindenkinél :)

Vilinek boldog névnapot!

Hú, nemsokára sokan jubilálnak :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csipetnyusza 2012.01.10 15:05-kor.

Kép
Kép
csipetnyusza

Na nem tartott sokáig az idil!

Kata!

Én 14 éve vagyok itthon úgyhogy sajna nem tudom ezt a történetet!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Kata35 privi a postaládádba

Kattkat

Kép
kattkat

Kata 35, szólj rám! Privi az agyban :-) (TGYÁS, GYED, GYES)
szilvi35

Lányok, akik tudják Kata kérdésére a választ, nekem is írjanak, mert lehet minket is érinteni fog. Köszi szépen :)

Kép
Kép
csipetnyusza

Hű mennyi kismamink lesz megint! :)
De jó! Lesz kinek megint drukkolni! :)

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

nekem is jöhet a privi, erre én is kíváncsi vagyok, mert mi eleve ùgy terveztük hogy a kettő között nem megyek vissza dolgozni.

Lesznek itt kérem szépen mamikák. :) Hurrá!
Egy kalappal minden próbálkozónak!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Sziasztok!
Üdv a csapatnak!:) Kicsit benéztem, mert ma 2 éve született Dorcikám és eszembe jutott a Péterfy, ahol a világra segítették. És olyan jó volt az egész, a nagy pillanat!

Leendő kismamiknak drukk, hogy hamar jöjjön a trónörökös++++

Vilikének boldog névnapot!

Írtam egy csomót és elszállt, tehát csak most ennyit tudtam visszagépelni belőle. Puszi nektek!
Vendég

Dorkának nagyon sok boldog szülinapot kívánunk!

Dorkának sok boldog születésnapot! :D

Köszönjük a névnapi köszöntéseket!

Hajrá a babáknak! :)

wf

Kép
wf

Kis nyüsszögés és vinnyogás után ma Hanna engedte hogy benézzek a pofiba. A jobb alsó rágónak 3 csücske áttört, a balnak még csak egy. És az éjszakáink....nem tudom mi történt, de olyan nyugalmasak, szinte gyakorlatilag végigalussza, már jó ideje. Egyszer, ritkán 2szer felkel inni, nem ordít, nem visít, alszik is tovább. Szerintem ez olyan vihar előtti csend, gondolom nem a fogcsücsök növesztés a problémásabb, hanem az "áthidaló" rész. Mindenesetre egyelőre nem viseli meg nagyon. Bár a szomszéd mondott egy jót a minap. "Ha a gyerek 2 éves koráig mindig azért sírna éjszakánként mert jön a foga, akkor cápa lenne." Ez tetszett:)
Na most ennyi. Kattkatt köszi a privit.

Dorkának Sok boldog szülinapot!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Dorkának nagyon sok boldog szülinapot!

Hannára meg irigy vagyok, Titit a csücskök is megviselik, a szomszéd meg bekaphatja (üzenem neki kialvatlanul). Szerintem teljesen eltérő, kit mennyire visel meg a fogzás.

amit a juttatásokról tudok:

munkatársam azért jött vissza dolgozni 1 évet, hogy újból normális pénzeket kapjon. Tehát, az ellátásoknál az előző évet veszik figyelembe és meghatározott számú biztosítási napot. Ezért, ha előtte évben gyeden voltál az alapján számolnak, így rohadt kevés lesz a pénz. kb. így lehet. A tgyás annak 70%-a azt hiszem a gyed meg már nem emlékszem. De ennek utána tudtok nézni.
szilvi35

http://bezzeganya.postr.hu/gyes-gyed-tg ... valtozasai

Vilinek utólag is boldog névnapot! :)

Dorkának pedig boldog szülinapot!

Fogzás nálunk csak addig volt para, amíg át nem tört, meg utána 1-2 napig.

Ma Normafáztunk. Ott van hó! :) Bár kicsi.

Áttörés miatt nem alvóknak kitartást, kibújt fogaknak örülés! :D

Kattkat

Kép
kattkat

Azt hiszem én is csak addig örülhetek, amíg el nem indulnak a felső rágòk, mert az alsó fogak sosem viselték meg annyira, a felsők viszont pokoliak voltak. Meg amùgy is Hanna csak 2 fogat növeszt Titi viszont legalább 4et ha jól emlékszem, ùgyhogy Szilvi ne csodálkozz, de kitartást!

Sziasztok!
Dorkának boldog szülinapot!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok

Dorka! Boldog szülinapot.

Vili

Kicsit későn, de boldog névnapot.

Szonjánál semmi jele a utolsó négy fogának. Pár hete azt hittem megindult, mert ömlött a nyál a szájából és mindíg rágcsált valamit, de nem látok semmit, már amennyira lehet kukucskálni. Remélem a többihez hasonlóan ezek is észrevétlenül jönnek. Mindenkinek kitartást a fognövesztéshez.

Már tegnap és tegnapelőtt is wc-be pisilt a lányom :D Papírt is kér és megtörli magát. Nagyon cuki :D

Örülök, hogy sok kismamink lesz. Hajrá :!:

Tlindi

Kép
tlindi

jujjj de ügyes Szonja !!!!!

Kattkat

Kép
kattkat

Köszi szépen a köszöntéseket, aranyosak vagytok!:)

Tlindi, nálunk is ez megy: Dorcinak fáj fent hátul az egyik utolsó foga helye. De hol jobban, hol egyáltalán nem. Mintha jönne, de mégsem.... Ki tudja???
Vendég

Még egyszer köszönjük a köszöntéseket!

Hú, Szonja nagyon ügyes!

Ma voltunk sétálni, és megkérdezték, hogy kislány-e a baba... Barna babakocsink van, és sötétkék overál, szürke sapka volt Vilin... :shock: Ja, és itt a környéken majdnem mindenki ismer mindenkit, anyósom meg fűnek-fának elmesélte, hogy fiú unokája lesz. :D Szóval nem is értem! :D

wf

Kép
wf

Dorkának nagyon boldog szülinapot!!! Épp valamelyik nap olvastam vissza a fórumot, amikor 2 éve potyogni kezdtek a babák :)

Wf, Ákost szinte mindig kislánynak nézik, pedig az arca is nagyon fiús, meg nyilván nem rózsaszínben megyünk az utcára. Furák ezek a népek!

Hajjjj, Ákos 3 fogat növeszt (2 nagy, 1 kisőrlő), de azt elementáris erővel, vagy éppen csak torokgyulladása van nem tudom, de tegnap éjjel belázasodott, és a délutáni sétát leszámítva, amikor viszonylagosan jól volt, lázas volt, levert volt, és makacs volt, ugyanis semminemű szilárd táplálékot nem volt hajlandó magához venni a nap folyamán. Beugrottunk a dokihoz is,mert éppen nem volt nála senki (2 percre van), azt mondta vérbő a torka, de még várjunk pár napot, hogy megtudjuk mi ez, annak viszont örültem, hogy minden rendben amúgy. Éppen kigyógyult a bajai náthájából, most meg ez. A következő pár nap dönti el, hogy fog miatt van, vagy a torka miatt, vagy a kettő összefügg, elvégre logikus is. Lehet a mai non-stop szoptatás vagy az elmúlt napok, hetek, hónapok éjszakai bagoly életmódja miatt, de én sem vagyok jól, el is dőlök, aztán ha kész a kenyér, felkelek

Szonja nagyon ügyes!!!! Gratula!!! :)

Kép
Kép
csipetnyusza

Én közben azon röhögök, hogy valamikor nyáron is van egy Vilmos nap (van családban Vili és akkor ünnepli) és lehet, hogy Wf Vilije is akkor ünnepli, ami kézenfekvő is, mert úgy kellő távolságra van a szüli és névnap egymástól:-)
de jobb 2x, mint soha köszönteni :wink:

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok

Köszönjük a dicsiket, tök jól esik :oops:

Csipet

Remélem Ákosnak csak a foga jön.
Annyira elegem van már nekem is takonyból. Szonja kedden ment először bölcsibe, ma pedig már megint folyik az orra. Jó sokáig volt egészséges. Másfél napig :twisted: Annyi beteg gyereket visznek be a csoportba, hogy a hajam égnek áll. Már gondolkodom rajta, hogy kiveszem, de akkor meg oviba jön elő ez a probléma. Vagy ettől függetlenül ott is? Egyébként szeret menni és néha haza sem akar jönni ( ezt kicsit gáznak érzem, igaz ott több gyerek, mint itthon ) és ma is fürdés után felsorolta az alvós kellékeket tápi, baba, takajó, Anyikoníni (Anikó néni ) ő az egyik dadus. Szóval tuti szeret menni. Múlt héten is itthon volt és naponta többször ment a babakocsihoz és tátá böcsi. A tátá nála azt jelenti, menjünk. Na mindegy, még gondolkodom a dolgon.

Tlindi

Kép
tlindi

Kattkat! Tényleg nyáron szeretnénk ünnepelni (én nem is tudtam, hogy most is volt Vili nap), de nagyon jól esett a sok köszöntés! :) Én legalábbis nagyon örültem!

Csipet! Reméljük, tényleg csak a fogak! A kislány kérdésen meg csak azért lepődtem meg, mert világgá lett kürtölve, hogy fiú lesz...

Tlindi! Ugyan pont a legjobb mondja, de én úgy hallottam, az oviban újra kezdődik az egész! :( De majd a többiek megmondják...

wf

Kép
wf

Tlindi!
Az oviban az első év ugyanilyen lesz. Balázs jár 2 évet bölcsibe (ahova jártunk, ott hiába múlt el 3 éves, júniusig még járhatott). Az első év így telt, a másodikban alig volt beteg.
Aztánelkezdtük az ovit: 1 hét ovi, 2 hét itthon. Most ugye középsős, még csak egyszer hiányzott.

Nagyon ügyes Szonja baba! Nálunk megint nincs érdeklődés a bili, meg a wc iránt. Ellenben Ádira rátört az önálló öltözködés iránti vágy. Az egyetelen ruhadarab amit egyedül is le-, fel tud venni, az a nadrág. 3 napja egész nap öltözködik. A legváratlanabb időpontokban veszi le a nacit és vesz fel másikat. Amit meg levett, kiviszi a szennyesbe. Nem győzök utána menni, hogy miket dobál be.

Ádit is mindenki kislánynak nézi a szőke fürtjei miatt, hiába van fiús cuccban. Mondjuk engem egyáltalán nem érdekel. Szerintem sokan inkább az arcocskát nézik, mint a ruhát, babakocsit. Persze ez is szubjektív. Nekem Ádi fiús arcú, nyilván mert az én fiam, másnak lányos. Egy ismerős kislánya nekem teljesen kisfiús arcú, ő meg a világ legtermészetesebb módján a legszebb kislánynak érzi. És én akkor se vettem volna másik babakocsit, ha lányom lett volna.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!

Bogit a bili nem nagyon foglalkoztatja..
Én egyre többet ültetném rá,de amikor meglátja nálam és rázza a fejét,hogy nem,akkor elrakom.
De néha magától kéri,ül rajta félórákat,játszik,belepisil,belekakil...
Majd tavasztól remélem ráerősítünk...

Szonja nagyon ügyes!Biztos a bölcsi miatt,ott gondolom látja a többi gyereket a wc-n ülni....
Az unokahúgom 21 hónapos,éjjel is felébred és a bilibe pisil.....de ő 8 hónaposan már ült rajta napi 3szor.
Hiába,3.gyerek...

Kép
kata35

Nem vennék én se másik kocsit, akkor se, ha a következő lány lesz... :D Amúgy nem zavar, ha lánynak nézik, csak fura volt, mert ismernek minket, és elvileg már tudták. :oops:

wf

Kép
wf

Sziasztok

Szonja, ezek szép kilátások. Új gyerekek, új vírusok??? Nem is értem :?

Igen Kata, látja a bölcsiben is és hozzám is mindíg beül, már 10 hónapos korától, és ugye olyanok, mint a kismajmok.

Tlindi

Kép
tlindi

Huba valószínűleg betörte a fejét. :-S Épp az apjával vannak dokinál. Remélem nincs agyrázkódása. Annyira kivagyok... Úgy sírt, meg sem tudtam nyugtatni...

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Juj, Huba mami, mi történt? Szegénykém! Mi volt a dokinál???? Vérzett is a fejcskéje? Azt mondta még annak idején a védőnőnk, hogy ha felsír, akkor nincs komolyabb baj. Hát remélem....

Dorci is nagyon el szokott esni. Azt hittük minden foga kitört elől. És csak beleharapott belülről a saját szájába eséskor és egy hét alatt gyógyult meg és látszott, hogy megmaradtak a fogai. Ágyról leesés miatt voltunk koponya röntgenen, szerencsére nem lett baj, de ijesztő volt.
Vendég

Szegény Huba.
Tegnap Titi átesett a kanapén, fejjel előre. Nem vittem orvoshoz, mert nem láttam agyrázkódásra utaló jeleket és nem folyt vér. Baj? Rohadt nagyot esett.
szilvi35

Domó is leperecelt karácsony első napján a duplo quatro műanyag, vödör-szerű dobozáról, mert le akart venni vmit a polcról...
a szobabringa lábával találkozott a feje
egy kiálló csavar (szerencsére eléggé lekerekített), zúzta be kicsit..
folyt a vér is :?
egész hátralévő nap árgus szemekkel vizslattam, hogy nem mutatja-e az agyrázkódás jeleit, de semmi
szóval együttérzek

Kattkat

Kép
kattkat

uhh, annak szép nyoma is maradhatott
Titinek először attól féltem nyaka törik, mert elég magas a kanapé háttámlája. Mire földet ért ott voltam én is, megvártam, hogy megmozduljon és hogy felsírjon. Naggggyon megrémültem. azóta visszatettem oda a szivacsot....
szilvi35

Micsoda rémtörténetek.... :( Remélem Hubának nincs nagy baja!
És örülök, hogy Domónak és Titinek sem lett baja! Stram kölykök ;)

Kép
Kép
csipetnyusza

Szerencsére nem kellett varrni, és egész este meg ma is az agyrázkódás jeleit figyeltük. Az volt a baj, hogy pont egy kis eret talált el, és azért ömlött a vér a buksijából. Egyébként mi sem vittük volna dokihoz, de a sok vér megrémisztett.
Örülök, hogy semmi bajuk a többieknek. Hihetetlen, hogy negyed másodperc alatt megvan a baj... Növesztenünk kéne még vagy egy tucat szempárt és kezeket. :) :)

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Sziasztok

Jaj, de jó, hogy nem lett a fiúknak semmi bajuk. Ilyenkor tényleg polipnak kell lenni.

Agyrázkódás jelekkel nagyjából tisztában vagyok, de egy gyorstalpalót szívesen olvasnék, ha valaki leírná. Köszönöm :D

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!
Hiába lenne nyolc kezünk, akkor is olyan pillanat alatt történik minden.
A barátnőm a picit szoptatta, a nagy meg táncikált a tv előtt. Mondta neki, hogy fejezze be, mert el fog esni. Majd ebbe a pillanatba bele is esett a tv szekrény sarkába :cry: Ugyanez: ömlött a vér a fejéből, mint állat, úgyhogy ők is mentek a kórházba.
Apuka persze baromi okosan beszólt. Gondolom ő a másodperc ezredrésze alatt ledobta volna a picit a melléről, és odaugrott volna, hogy elkapja a gyereket. És közbe még a szuperman ruhát is magára rántotta volna.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Ja, és bevarrták a sebét. Majd egy másik kórházba azt mondták, hogy 5 éves korig nem is lehet varrni.
Még jó azért, hogy egységesek.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Hűha vannak itt történések!
De jó, hogy senkinek nem lett komolyabb baja!
Nálunk ismételten orrfolyás, fülfájás, fejfájás, bár remélem csak volt mert sokkal jobban vannak! Persze Kincső is meg Csanád is sajnos belemászott!
Csanád baba kezdte, de Kincső meg egy avasz kiscsaj és mivel örökké elcsórja Csanád cumiját és bedugja a szájába így nem volt nehéz elkapnia a bacikat!
Na de ma is alakított Kincső! Csanád a szőnyegen játszott és Kincső gondolom csak megakarta szeretni és rávetődött egy laza mozdulattal a 12 kilójával! Persze ott álltam mellettük! :oops:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildóca, gyerkőcöknek jobbulást!!

HV-mami: hála égnek, hogy Hubának nem lett komoly baja!

Sokszor a baj pillanatok alatt megvan, az egyik barátnőm ezért azt mondta nekem, hogy többet pihenjek, és ne hajnali 2kor feküdjek le, mert a gyerekemnek gyors reakcióidejű anyukára van szüksége :) De hiába lenne 8 kezem, és egy superwomant megszégyenítő sebességem, lehet így sem tudnék mindent megelőzni, de nyilván igyekszik az ember, ahogy tud. Eddig Ákos nem volt az a kamikaze-fajta, de majd csak most indul a buli, ahogy növeli a sebességét :)

Tlindi, én most a Krivácsy-féle Gyermekkori vészhelyzetekből lesek: fejsérülés esetén súlyosnak tekinthető: tudatzavar, eszméletveszteség, hányinger, hányás, szem körüli, fül mögötti vérzés, légzészavar, nyaki fájdalom, duzzanat, zavart beszéd, vér, vagy vízszerű folyadék szivárgása a fülből vagy az orrból. Mindenképpen orvoshoz kell fordulni vérzés, eszméletvesztés, hányás, nem csökkenő fejfájás és nagyobb vérömlenyek kialakulásakor.

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok

Köszi Csipet, asszem beszerzek egy ilyen könyvet itthonra. Szonja kamikaze-fajta és mázli, hogy eddig nem történt semmi komoly.

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!
Tudtok egy olcsó bababoltot ajánlani?
Ezeket találtam:
http://www.babaholmiolcson.hu/shop.php?kat=mind&akcio=1
http://www.bebibolt.hu/index.php?main_page=contact_us

Babakocsi megvan, babaágy is, de matrac nincs. Ezen kívül sok apró dolgot kell venni. És magamnak is pár cucc kell (tehát ha olyan boltot ismertek, ahol melltartóbetétet stb. lehet kapni, az is nagyon jó) :)
elusiaczek
Budapest

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?