Új privát üzeneted érkezett!

Na én is ki akartam osztania szomszédot, de az uram leintett a háta mögött, pedig igen nagy volt a szája, mikor nekünk is csak a radiátor csövet verte. Nem hagyta, hogy kibontakozzak :( Ha sokáig kö...ögösködik én egész nap magassarkúba fogok itthon tipegni, még éjjel is, ha pisilni megyek, még ha tönkremegy a lábam akkor is. Huba, akkor a ti szomszédotok is egy álom lehet.
Tök jó hogy Viola jó kisbaba. Huba is sok figyelmet igényel és jó, hogy Viola csak eszik-alszik.

Wf

Remélem Vili azért megkedveli az alvást, mert neked is sok pihenésre van szügséged. Tejcsid van??

Ildóca

Mennyi 5-öse van már Csabának? 34? Gondolom nem sok hiányzik már a 35-höz. Üzletembernek kiválló lesz :D

SZILVI. Merre vagy? Tessék gyakrabban erre járni, mert irgum-burgum :evil:

Dorka

Dúrva ez az egészséges rendelés beteg gyerekkel. Nem is értem az ilyen szülőket. Fordított esetben, tuti nem hagyta volna szó nélkül a dolgot.

Tlindi

Kép
tlindi

Jajjjj, én se szeretek teeeeetűűűűű lenni :(

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!
Keresek információt a Péterfi Kórházról. Nem olvastam végig ezt a témát, de ahogy látom nem csak a kórházról beszélgettek :D
Engem az érdekelne, hogy szült-e valaki az ügyeletes orvosnál? Nem vagyok magyar, és nagyon meglepődtem, hogy itt nagyon sokan egy választott orvosnál szülnek, és hogy ennyi pénzt fizetnek. Én lengyel vagyok, és ott nagyon ritkán kérnek egy magán orvost, vagy szülésznőt. És ha igen, jelentkezni kell a kórházban, van egy árlista, aláírják egy szerződést, kapnak egy számlát..
Azonban, ahogy látom itt kicsit más a helyzet. Csak azt nem értem, miért annyian kérik a saját orvosát? Rosszul bánnak az ügyeletesek? Én magán rendelőbe járok, de a szülésért nem szeretnék fizetni. Illetve megkérdezte az orvosom, hogy nála szeretnék szülni, és ha igen, ő 80 ezerért vállalja. De ne érezzek semmi nyomást, hogy ha hozzá járok, nála kell szülnöm. És a következő alkalommal adjam a választ.
És most gondolkozunk a férjemmel.
Ha tudtok segíteni, saját tapasztalatokot alapájn, illetve ismertek valakit, aki nem fizetett senkinek semmit, hogy milyen volt az ellátás.
Előre is köszönöm :)
elusiaczek
Budapest

Szia Elusiaczek.

Írtam privit. Remélem maradsz közöttünk, épp kifogytunk a kismamikból :lol: :lol: :lol:

Tlindi

Kép
tlindi

Szülésig valószínűleg maradok, mert nem ismerünk senkit, aki mostanában szült, vagy kisbabát vár, nekem pedig vannak kérdéseim :D

Köszi a választ Tlindi!

Én most 31 hetes vagyok, tehát van még egy kis időm.
Velem az a helyzet, hogy nagyon jól viselem a terhességet, az elejétől kezdve nem volt semmi panaszom, hányingerem sem nagyon volt. Minden vizsgálaton minden rendben volt eddig. Nem hiszem hogy a szülésnél nagy gond lehet hirtelen, ezért sem nagyon ragaszkodom az orvosomhoz (aki amúgy nagyon kedves és kedvelem). Csak a férjem szerint, ha nem fizetunk, hagynak szenvedni stb. Én mindig bátor voltam és hittem az emberekben, ezért nem gondolom hogy tényleg lehet olyan rossz :D

Van esetleg olyan orvos, aki kevésbé profi? Mert természetesen jó, ha kedves, de nekem a legfontosabb, hogy jól végezze a munkáját. De gondolom nincs olyan, aki azért roszzul végezné pl a vágás-varrást, mert nem fogadott? Lehet, hogy hülye ezek a kérdések, de tényleg érdekel..
elusiaczek
Budapest

Elusiaczek!
Én azt tudom mondani, hogy MO-n azért érezzük magunkat biztonságban, ha van fogadott dokink, mert akkor gördülékenyebben mennek a dolgok (vagyis én ezt tapasztaltam). De, ha a dokid amúgy a Péterfybe tartozik, de nem nála akarsz szülni, h ne kelljen fizetni, ami érthető egyébként én azt javaslóm csak szülésznőt fogadj. Ő mindent tud intézni CTG, laborok, stb, és a szülésnél az ő jelenléte a legfontosabb. Ő tud segíteni a legtöbbet. A doki vész esetére van, tapasztalatom szerint, bár az enyém nagyon jó szakember, meg mint ember is remek, de igazából a doki ha semmi baj nincs csak azért kell, hogy összevarrjon, ha volt gátmetszés vagy repedtél és kitisztítsa szülés után a méhed. De ezeket az ügyeletes dokik is remekül megoldják. Sőt tavaly amikor az első babámat szültem nem volt fogadott szülésznőm, de az ügyeletes is pontosan végezte a dolgát.
Reméljük maradsz, mert akkor lenne kinek szurkolni. :-)
Írok privit is! :-D
Üdv közöttünk!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Tlindi, Dorka mami!

Azért nem olyan vészes a helyzet! :) Csak napközben sokkal nehezebben alszik el, mindig van valami, amire felriad. Meg általában szopizás közben alszik el, én meg nem mindig találom el a megfelelő időt, hogy mikor lehet lerakni. És ugye a csuklás is mumus...
Tejcsi van. :D
Pihenni akkor sem tudnék nappal, ha folyamatosan aludna... :oops:

Elusiaczek!

Üdv itt!
Nekem is fogadott orvosom volt, és nem bántam meg! Sőt!
De az a tapasztalatom, hogy mindenki nagyon kedves és korrekt. Az egyik barátnőm pont akkor szült, amikor szabadságon volt az orvosa, így nem választott helyette senkit. Egyáltalán nem bánta meg ő sem!

wf

Kép
wf

Hű micsoda pörgés van itt kérem! :D

Üdv köztünk Elusiaczek!

Nekem is volt fogadott orvosom is meg szülésznőm is!
Szerintem ha te úgy gondolod és úgy érzed akkor hagyatkozhatsz nyugodta az ügyeletesekre! Mert nagyon rendes mindenki ott!

Hát az biztos, hogy Csabának üzleti érzéke! De ő úgy gondolta, hogy mostantól kezdi gyűjteni az 5-ket!
Mondtam neki ennek nagyon örülök de sajnos ne is álmodjon érintős telefonról mert a suliba úgy sem viheti még és azért ahoz még egy kicsit nőnie kell! De ez azárt jött neki mert a nővére most kapott új telefont és az érintős!

Minden kis betegnek gyógyulást!
Sajna mi is betegek lettünk! :( Kincsőnek ismételten folyik az orra és Csanád baba meg lázas is! Úgyhogy ma doktornéni de csak 2-től rendel!
Szerencsére mi leszünk nála az elsők!

Wf!

Majd szépen belejöttök ti is!

H-V mami!
Csak így tovább Viola! Hagyd a mamit pihenni!

Na hát ezek a szomszédok!
De jó, hogy nincs ilyen gondunk!

Bár apukám mostanság meg szokta kérdezni, hogy elfárdtak végre a gyerekek! Mert amit ugrálnak ez az Xbox elött! :shock:
Kezdem utálni ezt a cuccot amúgy! A szobába ilyenkor be sem rakhatom a lábam mert bezavarok mert a kamera midjárt beazonosít és tudja a dög, hogy sokan vagyunk és akkor nem működik rendesen! Na olyankor jön a sikítozás, hogy anyaaaaaaaaaaaaaa! :evil:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Milyen sok időtök van.... nem győzöm olvasni.

Üdv, Elusiacek... szólíthatnánk másképp? Nem tudom leírni :) Ment a privi. Meg voltam elégedve az ellátással tökéletesen!!!

Jó lenne egy olyan statisztika, hogy mennyi műhiba történik fizetett műtétkor és fizetetlenkor. Azt hiszem, egyik dokinak sem érdeke a betegpusztítás. Mondjuk a fizut akkor is megkapják, ha kiirtották a lakosságot :) :) :)

Tlindi! Mit mondott az orvos? Nem éjszakai felriadása van Szonjának? Az tarthat is ennyi ideig...
Nem irigyellek a szomszédért! :( Ne szólj rá Szonjára, szaladgáljon csak, gyerek. Pontosabban én nem szólnék :) Azt tenném, hogy minden alkalommal amikor megkeres a kedves szomszéd, beszélgetnék vele. Mondanám neki, hogy mennyire sajnálom, hogy ilyen hangosan szaladgál a gyerek és, hogy már mi is gondolkodtunk egy csendesebb porszívón. Megkérdezném, hogy hogy van? beszélnék egy picit a vacak télről, egy picit a drágaságról, a nap éltető erejéről (komolyan) :wink: Egy idő után abba fogja hagyni és a levegő sem lesz megmérgezve. Közben meg marhára nem foglalkoznék a nyűgjeivel. Egy gyereket nem lehet lekötözni és mindenke élje a saját életét. Jogilag nem tehet semmit, csak kellemetlenkedni tud. Tiva is úgy közlekedik, mint egy birodalmi lépegető.
szilvi35

Mi ez a laptetű para? Ugyammá!!!

Szonja! Jók a képek, a gyerekek szépek:) Ádinak lenőttek a fürtjei? Tök dús haja van, jól látom? Hasonlítanak Ők egymásra? ÚÚÚ! Balázs mekkora már!

H-Vmami! Sok felnőtt is nagyon rossz helyesírással ír. Viola nagyon ügyibügyi! Huba, hogy viselte, hogy "nélkülözve" volt. Szeretgessétek sokat, nem lehet könnyű a kis tesó érkezése.

Ildóca! Szerintem Csabi tök jó arc (mondjuk nem az én zsebembű venné ki a pénzt :) )

Jobbulást a betegeknek!!!
szilvi35

Sziasztok

Birodalmi lépegető hi-hi. Mi kiselefántnak hívjuk Szonját.

Új porszívó. Szó sem lehet róla. A porszívónk tegnap volt egy hetes. A másik leégett a sok orrszívástól. Csak fürdés után (7 után) nem hagyom, hogy rohangáljon, mert a társasházi házirendünkben az áll, hogy reggel 9-től este 7-ig lehet fúrni faragni meg zajos tevékenységet folytatni, tehát rohangálni is. Ha rászólok, azt is azért mert annyira gyors, hogy félek nem tud befordulni a sarkoknál és összetöri magát.

13.45-re megyünk dokihoz. Tegnap nem kaptt folsavat és a köhögéses időszakokat leszámítva békésen aludt reggelig. :D

X-box jó móka lehet, legalább nem rendetlenkednek :D

Tlindi

Kép
tlindi

Akkor lehet a folsav a ludas.
A porszívót is csak mondanám, de nem komolydiból (de komoly arccal). Vicc, amit csak Te értesz, szórakoztatod magad , ha már egy barommal kell csacsognod. A békesség kedvéért :)

Balázsak boldog 5. szülcsinapcsit!

Látom Dorkamami és Bejja is előkerültek :)
szilvi35

Nálunk szarban a haza. Titit kipontozzák a fogai. 9 van, 1 eléggé kint és 4 aminek 1-1-1-1 csücske. Éjjel 23-2:40-ig ébren voltunk (Titi kakukkolt, beszélt, fújt, gyakorolt, én meg kussoltam a sötétben 3-4 órát). Még sosem volt ilyen.... szerintem még szunyókáltam is néha.... Persze most meg nyűgös a drágám.

Este még jól összevesztünk, mert megharapta a nyakam :( ... Nagyon rosszkor, de akkor sem vághatok ilyesmihez jó pofit. Nem akart kiszállni a kádból.
Egyébként marha édes. Olyanokat mond, hogy gö=gömb, do=doboz, pipi=pipi, meg sok mindennek az elejét. Néha már leül kulturáltan játszani :) Engem nem zavar, hogy rohangál, egyelőre az alattunk lakót sem. Mondjuk szerintem kemény dió vagyok bármelyik szomszédnak :) Mindenkivel kedves vagyok, akkor is, ha kedvezőtlen a fennálló helyzet. .... na jó... legalábbis nem goromba :)

Nagy gyerekesek! Hogy álltok a bilivel?
szilvi35

Köszönöm mindenkinek a sok hasznos infót! Majd válaszolok a privikre :)
elusiaczek
Budapest

Kedves Lengyellány!

Egyszerűen így hívlak most,nem baj?Leírhatatlan a neved...:)
Nekem volt fogadott orvosom,de szabira ment a szülésnél...
Ráhagyott másra,akit akkor láttam először..tök jó fej volt....legközelebb is szülnék nála...
Az ügyeletes orvos annyira jól vizsgálta meg a méhszájamat,olyan ügyesen,h nem éreztem semmit,még ma is eszembe jut,annyira hálás voltam..
Bezzeg az utána következők nem voltak kíméletesek....

Nálunk Boginak is elefántléptei vannak....már megjegyezte az alattunk lakó,de de ezzel le is rendeztük..gyerek....nem tudunk mit csinálni....
Ráadásul ő ordibálni szokott a kamasz gyerekével..én sem szóltam soha..csak végig hallgatjuk heti rendszereséggel....
jajj,a leendő alsószomszédnak majd az újlakásban...:)

Kép
kata35

Sziasztok!
Szilvi!
Ja, Ádinak, olyan, mintha lenőtt volna a haja :) szerintem ő is kicsit sötétebb hajú lesz, ha majd egyszer le tudom vágni. Hát Balázs tiszta apja kicsinek, Ádi meg inkább a mi vonalunk.
Jó, amit írzs a köcsögökkel szembe - márhogy vislekedjünk velük szépen, kedvesen, de nekem egyből 250 a vérnyomásom és kicsúszik a lábam alól a talaj. szívből irigylem azt, aki tud diplomatikus maradni, szeretnék én is.

Szomszéd: nálunk szerintem nem lakott alattunk szomszéd, mert tutira kopogott volna. Igaz, mi állandóan mantráztuk a gyereknek, hogy itt nem lehet trppolni, csak otthon a mamánál. Én kopogtam fel, sőt itthon is mentem át szomszédhoz. Mi a 4-en laktuk, este fél 10-kor a gyerek szobájába tücü-tücü zene. Nem, nem csak a dobolás, kristálytisztán minden. Erkélyről, lentről néztük, a 6.-ról szólt. Nyomtam a kapucsengőt, semmi. Nyomtam a csengőjüket, semmi. Szomszéd öregasszony mondta, hogy hát nincsennek itthon a szülők és állandóan ez megy. Hívtam a rendőrséget, másfél óra múlva se jöttek. Újra felhívtam őket, most már ne jöjjenek, mert én most akármi lesz rájuk rúgom az ajtót. Nagyjából így történt. Kijött egy kis kö..ögy, nyikhaj, kértem szépen, hogy lesz kedves halkabbra venni, mert a gyerek szeretne aludni. Lehalkította.
Itthon a hátsó szomszéd kölyke szerelt auto hifiket. Oda is szépen átsételtam, hát nem voltak rendezettek a vonásaim, de végül is szépen kértem őt is, hogy 12 és 2 között vegye már kicsit halkabbra. Azóta se volt affér.
Aztán a majdnem szembe szomszédot kellett még helyre tenni mikor ideköltöztek: szülinapi buli volt éjjel, vetkőzős csávóval. De szerintem ezt írtam már nektek.

Egyébként a 6.on lakó csávó nap közbe is nyomta a tücü-tücüt és itt a mellettünk levő is állandóan hallgatja a Rómeó és Júliát. Amivel csak az a bajom, hogy én k...a nem akarom hallani, mert nem szeretem, sőt a Romeó és Júlia kifejeztt allegiás reakciókat vált ki belőlem. És amit én szeretek, azt szépen, kultúráltan hallgatom benn a lakásba, mert nem várom el, hogy mindenki azt halgassa, amit én szeretek.

Tlindi és Ildóca!
Jobbulást a babáknak!

Üdv itt Lengyel lány (Kata után szabadon :) )!
A lányok leírtak itt meg priviben is mindent a témáról. Újat szerintem nem tudnék hozzátenni.
Lányt, vagy fiút vársz?

Kép
Kép
Kép
szonja77

Na, ami még lemaradt: szegény Titi! Remélhetőleg hamar kibújnak.
Nálunk egyet rágót láttam hátul félig kinn, mielőtt még rá nem kaffantott Ádi az újamra, de tutira jön neki, mert a keze állnadóan a szájába.

Kitartás az apró bébis mamiknak!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Ha tényleg olyan nehéz, lehet Ela :)
Egyelőre elég infót kaptam, köszönöm szépen :)
Nem tudjuk fiú-e vagy lány, meglepetés lesz :P
elusiaczek
Budapest

Attamindenit! De bepörögtetek :)

Kedves elusiaczek üdv köztünk, asszem én már semmit nem tudok hozzáfűzni a fent leírtakhoz, talán csak HVmamit egészíteném ki annyival, hogy sajnos ilyen ez a magyar egészségügy, hogyha rendes ellátást akarsz, és nem meghalni a műtőasztalon, esetünkben szülőágyon, akkor azt sajnos meg kell fizetni, mert különben tosznak a fejedre. Nem ijesztésképpen írtam, csak hogy lásd, de nem csak szülést kell megfizetni, hanem minden más egyéb orvost, műtétet, sőt azt még talán jobban, mert Magyarország már csak ilyen elfuserált hely egészségügyileg, sok orvos egyenesen elvárja hogy megtömködd a zsebeit vaskos tízezresekkel. Én is választott orvossal szültem, de biztos vagyok benne, hogy ha nem így lett volna a Péterfyben odafigyeltek volna így is úgy is. Én is csak jót tudok a kórházról mondani. Pl fogadott szülésznőnk nem volt de az ügyeletes végig ott volt segített, sőt aki nemsokkal előtte volt ügyis, de elment mire én megszültem, 2 nap múlva mikor találkoztunk a folyosón, megkérdezte hogy vagyok, milyen volt, szóval csak jót tudok mondani. Tényleg, mi hozott titeket ide Mo-ra, és főleg a Péterfybe? Ki a dokid, akihez jársz?

Hanna is szenved már egy ideje a fogak miatt de még mindig nem bújt ki sehol semmi, pedig ideje lenne, elmúlt 1-2 héten nekünk is voltak olyan éjszakáink amikor Hanna felkelt az éjszaka közepén, üvöltve, és nem akart sehogyse visszaaludni, apa uygan sétálgatott vele, hátha, de ahogy úgy forgatta a gyereket hogy na akkor most lerakja, a gyerek már üvöltött. Volt hogy egy este ezt 2-3 alkalommal eljátszotta, ilyenkor 1-1,5-2 órákat van ébren. Borzalmas, de fog még mindig nincs, tudom hogy a rágóknak nagyobb a felület több idő, de ez már vagy egy hónapja megy, vagy inkább 1,5. Most 3 napja megint jobban alszik, bár tegnap megint többször volt fenn a kelleténél, de ilyenkor szerencsére egyből visszaalszik ha átmegyek, és betakarom, megsimizem megitatom. Ja, mondjuk nem is nagyon tudok a szájába nézni, mert egyből harap, múltkor akkorát harapott az ujjamba, azt hittem bepisilek, és még 2 nap múlva is látszott, meg most az a legújabb, hogy néha puszinak álcázva jól beleharap az arcunkba. Ez a fogzás kész sz**ás. Amúgy egész nap prüntyög meg kattog, nagyon sokat beszél a kis nyelvén, de lassan biztos kijön valami, mert próbálgatja a betűket, sz,f, rrrrr, k, stb, és ezek mindenféle variálása a mghz-kal. Ja a pápá nálunk tátá, ezért azt gondolom, hogy az ata meg az apa, mert ezt is gyakran mondja.Mondjuk érdekes, mert a papapa meg megy, tehát hogy a p néha miért t azt nem vágom. Az anya sztem ana, mert egyre sűrűbben hallom ezt is.

HVmami hajrá Violával, ügyes kislány, reméljük megmarad a jóalvás. Tényleg Huba hogy viseli, hogy megoszlik a figyelmetek? És mit szól a hugihoz? Azt tudom, hogy Hanna imádni fogja ha lesz egy kistesója, mert oda meg visszavan a gyerekekért, úgyhogy lassan neki is állunk, mégse maradjatok kismami nélkül :)
NA mostmár lelövöm magam, úgyis mindjárt kel a gyerek.

Lilypie Third Birthday tickers

bejja0829, írtam privit :)
Tudod, lengyel magyar két jó barát. Kezdtem magyarul tanulni, idejöttem, megismertem a férjemet (ő magyar) és itt is maradtam :P
elusiaczek
Budapest

Bejja, én nem látom a vonalzód. :-S Más látja?
Hubát inkább az apja érdekli. Ha szoptatok, akkor oda-oda jön megsimizzük ilyenkor Viola popóját és a hátát. Tök apás karácsony óta Huba. Ma pl az apjuk tanult államvizsgára egy évfolyamtársával a másik szobába, na amíg ki nem jöttek Hubának kutya baja nem volt, ültem a földön, szoptattam Violát, közben játszottunk, elvolt. De meglátta az apját és vége, üvöltésbe tört ki, mikor nem mehetett utána. Viola jól aludna, de ma Huba a hisztijével felébresztette vagy 3x. Ez azért feldühített.
Egy dolgot biztosra tudok, 3 éven belül nem lesz kistesójuk. Az fix! De lehet utána sem.

Titinek jobbulást. És minden betegnek. Szerencsére mi nem vagyunk betegek, mondjuk sokat nem voltam emberek között. Még látogatókat sem fogadok, csak a szűk családot.

Hihetetlen, de csend van. Hubát elvitte az apja boltba meg anyósékhoz rövid időre, Viola alszik, én meg várom a dokinőjét. Reggelre ígérte magát. Végül is, ki mikor kel... :-D

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Úúú Ela, azt hittem, valami anyai-apai vonalon magyar is vagy, mert olyan szépen beszélsz magyarul. Vagyis írsz. Le a kalappal!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok

Még picit a szomszédról. először én is kedves voltam és megértő, második alkalommal borult el az agyam de az uram akkor se engedte , hogy kibontakozzak :?

A dokit is elküldtem volna ma legszívesebben valahova nagyon messzire, de nem lehet, mert minden héten odajárunk :twisted: Gyógyszert ma se kaptunk, marad a köptető, lázcsillapító és amit hétfőn kaptunk, valami kevert orrcseppet (ez valóban jó cucc, én is nyomom most, mert én se vagyok makkegészséges). Reggel már csak hőemelkedés volt, 10 nap láz után én már ettől is boldog vagyok, az orrából se jön már sok minden, viszont baromira köhög. Nem szeretem ha antibiotikumot kap, de biztos létezik más gyógyszer is. Na mindegy , ennyi erővel én is lehetnék gyerekorvos, ezt én is tudom, ha lázas csillapítsuk és ha köhög köptető és orrszívás. A folsavval kapcsoltatosan meg kb. hülyének nézett. Ő ilyet még nem hallott és nem gondolná, hogy attól probléma lehetne. Az, hogy szerinte akkor mitől ébred a gyerek örjöngve napok óta arra nem tért ki, de ha úgy gondolom akkor ne adjam pár napig és utána kezdjük újra fele ekkora adagban. Arra se tért ki , hogy minek kap a gyerek ennyit, ha a fele is elég. Megnézem milyen kajákban van folsav és lenyomom a torkán, ha kell neki ha nem, mert hogy az étvágya egyenlő a nullával. Már tök jól evett, most ismét sztrájkol és kb. tápszeren meg tejtermékeken él. Ja, és napjában 100x megtalál a tokival. Beül a spájzba, magára csukja az ajtót és várja a sötétben hogy belerepüljün a toki a polcról a szájába. Még jó, hogy nem éri el, mert még az én készleteimet is betolná. Nem kap, csak napi 1x, de elnyalakodna szerintem egész nap is.

Titi, Hanna gyors fognövesztést, ne csináljátok ki Anyát!!!!!!!

Szonja tegnap a keresztnevemen szólított :D Nem mondja tisztán, először nem is értettem mit mond, csak mikor már kb. ötször szólt. Nagyon jó volt :P

Szilvi

A bilizés nálunk még enyhén szólva se tökéletes. Fürdés előtt szinte mindíg belepisil, néha kaka is van benne. Van, hogy szól, hogy pisilni/ kakilni kell és tartja addig, míg oda nem érünk. Segít beleönteni a Wc-be, vagy inkább én segítek neki, mert úgy vonul a bilivel, mint valami győzelmi zászlóval és ő húzza le a termést. Viszont van, hogy átvág és nem is kell neki, csak pucéran akar rohangálni és akkor is szól, ha csak pucérkodni akar. Nem mintha gondot okozna neki a vetkőzés, mert profin leveszi a nadrágot, kapcsolja ki a body-t és hagyja el valahol a pelenkát :roll:

Ildóca

Mi volt a dokinál?

Tlindi

Kép
tlindi

Köszi Ela! Így már a neveden is tudunk szólítani :D

Szerintem az eü. leépülését nem feltétlen az eü-i alkalmazottak demoralizált munkastílusa, sokkal inkább az eszköztelenség és a túlhajszoltság tükrözi. Persze lehet rosszul látom...

Tlindi! Adok Tivának vasat én is, de folsavat nem.... Nem mondta a doki. Tudom, a felszívódáshoz kell. Hm...
Furcsa, hogy a folsav ilyet csinál.
szilvi35

Tyű, a mindenit, mekkora temés volt ma! :)

Üdv Ela! ha bármi kérdésed van gyere! Szerintem a Péterfys dokik nagyon rendben vannak, igaz én fogadottnál szültem, de csak mert közel sem volt problémamentes a pocaklét. A továbbiakban is boldog babavárást kívánok!

Ezek a szomszéd-sztorik nagyon durvák, vagy csak nekem evidens, hogy egy gyerek zajjal jár? Ezt nálunk megértik, mi még kosárlabdát is pattogtatunk itthon, cserébe persze mindig akkor szögelnek és fúrnak, amikor Ákos (külön kihívás ez nekik, mivel nem mindig egy időzónában alszik, de annyira tehetségesek, hogy mindig eltalálják, biztos abból, hogy csend van :) ) Nemrég volt, hogy felettünk és alattunk is költöztek, hol az itthon hagyott kutyus ugatott, hogy az ütvefúró duruzsolt, pár hete pedig falat bontottak (egybenyitnak 2 lakást), szóval nem unatkozunk, de eszembe nem jutna, hogy beszóljak. És persze igyekszem a minimumra csökkenteni a saját zajunkat.

Szilvi, Ákos (és én is - bölcsülök) is küzd az fogakkal, kemény ez a dolog. Egynek van kint a hegye, a másik nagyon fehéren dudorodik, a harmadik pirosan puklisodik, és felül is elindultak az örlők. Idegörlő. Mondjuk én csak az étvágyán veszem észre, sok cici és kevesebb szilárd csúszik, de a csont (pulykacomb, mert a csirkécombcsontnak leharapja a végét) és a krémlevesek favoritok. Bajáról náthásan került haza a Manó, szerintem a torka is fáj, de amúgy minden OK, már grízesedik a hangja, ez már a javulás jele (remélem).

Bejja, még régebben úgy emlékszem őszre terveztétek a babaprojekt indítását, de akkor nem sokat tétlenkedtek, mi is szeretnénk, de még sok a szopi, így nem sok esélye van. Majd később, nem hajt a tatár, addig élvezem azt, ami, akarom mondani aki van :) Nektek hajrá :)

HV-mami: de jó, hogy Viola így belesimul az életetekben, maradjon ez így :) Hihetetlen, ha visszagondolok, az én fiam szerintem mindenben ellentéte volt a te nyugodt újszülött teremtésednek :)

Kép
Kép
csipetnyusza

Csipet! Szerintem Viola megérezte, hogy egész pocaklét alatt ezen stresszeltem, hogy jaaaaj mi lesz, és lehet ezért ilyen, vagy az égiek sajnáltak meg, vagy most kevésbé látom tragikusnak a dolgot, nem tudom, de az biztos, hogy könnyebb, mint gondoltam. Egyenlőre. Bár Huba rengeteget ordít. Hmm...

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Hubaviolamami, én látom a vonalzómat, lehet hogy a te készülékedben van a gond, de ha más sem látja szóljatok.

Tlindi, az antibigyót én is nagyon utálom, de Hannának most kellett ugye szednie a vesemedencebaja miatt, amiről amúgy kiderült, merthogy tegnap voltunk dokinál kontrollon, és megmutatta az akkori vizelettenyésztés eredményét, hogy nem volt vesemedence gyulladás, csak magas volt a laphámsejt szám, vagy mi, egészen pontosan 10ezer, de ez még nem számít vesemedencegyulladásnak, mert azt 10az ötödikentől számítják annak. Szóval volt egy egyszerű valamilyen fertőzése, amiről már sose tudjuk meg mi volt, mert akkor nem csináltak vérvételt amiből kiderült volna, így ez az örök homályba vész, cserébe elszedett megint 3 hétnyi antibigyót. Ja, és a doki még azt is mondta, még jó hogy nem maradtunk akkor benn, meg hogy kimutatták, hogy a szájon át beadott és a vénás antibiotikum hatása között nincs semmi különbség. Annyi hogy a vénás nem teszi tönkre a poci bélflóráját...annyira, mert azért annak is vannak hasonló hatásai, hiába nem közvetlen a hasba jut. Szóval az antibiotikum miatt én is mindig félek, mert ilyenkor Hanna olyan kis étvágytalan, meg attól tartok mindig, nehogy megismétlődjön az ami 6 hónaposan, hogy a sok sz*r miatt volt egy kis gyomorhurutja is, hányással. De szerencsére ez most elkerült minket, sőt Hannának olyan étvágya van az utóbbi hetekben, hogy nem győzöm adni neki. Szinte a kezemet leharapja annyira eszik, és ha a sajátjával végzett, még kell neki miénkből, és a nap bármely szakában bármit hajlandó enni.
Szerintem a karácsonyi forgatag tette be a kaput nála. Ez sajnos amúgy vonatkozik a sütire nasira, és mindennemű édességre is, amivel azért próbálok vigyázni, és naponta max egyszer adni neki, de tegnap is pl lerántotta a szaloncukis dobozt az asztalról addig addig nyúlkált. Cserébe rengeteget trappol, de tényleg gyakorlatilag le se ül egész nap, nem tudom hogy bírják ezek az apróságok.

A bilizés nálunk még korai, de már pár hete eldöntöttem, hogy lassan elkezdjük gyakorolni, nem akarom siettetni, csak hogy lássa hogy így is lehet. Legalábbis a reggeli utáni kakikat jó lenne oda intézni, nekünk ez a folytonos visszafertőződés miatt is fontos, a doki szerint a pelenkáskorszak után biztosan kinövi.

Ja, tegnap sikerült belematatnom a szájába, a két alsó rágót legalábbis, már érezni a csücsköket, a bal alsónak egyik csücske mintha kinn is lett volna, de ez koránt sem biztos, mert utána megunta a matatást. A babaprojektet azért halasztottuk, mert abban az időben borzasztóan rosszul aludt, és én nem bírtam volna terhesen még hozzá is felkelni. Most uyge jobb, bár pár napja emiatt a fogzás miatt megint gyakrabban kel, de vissza is alszik szerencsére, nincs fenn órákig. Dehát ez egy ilyen időszak át kell vészelni. De már nagyon szeretnénk a köv. porontyot, és Hanna is nagyon örülne neki. Nagyjából év végére tervezzük hogy megszülessen így lesz köztük kb 2 év, szóval tulajdonképpen mostmár bármikor jöhet. :)

Lilypie Third Birthday tickers

Sziasztok!

Nagyon belendült itt mindenki az utóbbi napokban! :D
Tök jó ez tetszik!

Tlindi!

Hát Csanádnak a füle is meg a torka is. De egyenlőre csak homeopátia van és bízunk benne, hogy nem kell az antibogyó! Kincsőnek meg csak szimplán folyik az orra!
Ha betegek a gyerekek akkor viszont nem a legjobb ha csak tejterméken él a gyerek mert az még jobban legyengíti olyankor az imunn rendszert és nehezbb a gyógyulás!
Persze ilyenkon hagyja az ember, hogy azt egyen a gyerek amit kíván!
Persze beleszólni sem ! Bocsi! Csak tanáncsként írom!

Szilvi nálunk egyik gyerekemnél sem jártam sok sikerrrel a bilizés terén! Mindegyik fejvesztve menekült a bili elől! Inkább a WC-zés volt nálunk de oda sem volt egyszerű rászoktatni őket! Csabika meg aztán sehova sem volt hajlandó ráülni! 2 és fél évesen mondta azt egyik reggel, hogy neki nem kell pelus és onnantól eltt szobatiszta de egyből Wc volt neki!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildóca

Adj nyugodtan tanácsot, én ezt sem tudtam, hogy nem jó ilyenkor a sok tejtermék. Rutintalan vagyok én az ilyenekben. Sok mindennel nem találkoztam még a gyerekgyógyászat terén, szerencsére. ma viszont végre evett. Természetesen pöri tésztával. Az nagy kedvenc. Ha nagyon nem akar már semmit elfogadni akkor vagy ez a menü vagy milánói.

Szilvi

Hogy adod be Tivának a vasat? Én annyit kínlódok ezzel, hogy már alig van hajam. Gyümölcslébe , ha keverem bele se kortyol, csak úgy kiskanálból szóba se jöhet. 2-3 naponta ki kell találni valami újat, amibe belekeverem, különben nem tudom vele megetetni. Minek kell Tivának vasat adni? Vérszegény ő is? A folsav nem csak a felszívódáshoz kell, hanem vérképzéshez is.
Én is úgy gondolom, hogy nem csak az eü. dolgozókon múlik az ellátás minősége, de ha hülyeségnek tartja amit a szülő gondol, akkor mondja el a szerinte mi lehet még a probléma. Én most csak az én bajommal kapcsolatban írom ezt, mert ha szerinte nem a folsav, akkor kifejthetné hogy mi más lehet.

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!
Képzeljétek, épp akartam nektek írni, hogy mi sehogy se állunk a bilizéssel. Kb. két hónappal ezelőtt esténként rákéredzkedett és volt, hogy volt is benne valami. Aztán már nem akart ráülni. Utána nap közbe mondta, hogy kakil. De a bilire nem akart ülni, így nem erőltettem.
Még a Balázsnak vettünk olyan slozi ülőkét, ami rendes ülőke, és van egy lehajtható rész, egy wc szűkítő. Szóval ilyen családi ülőke :) Kértem a férjem pontosan kettő hónapja, hogy szerelje fel. Pontosan kettő hónapja berakta a mosógép! mögé. Ma anyám 5 perc alatt felszerelte. Délután Ádi levetkőzött, hogy akkor ő most picsil (ő mondja így) a játékos dobozba. Mondtam üljön már rá a bilire. Ráült én meg lehoztam neki azt a sima wc szűkítőt. Amit azért nem szerettem soha, mert olyan instabil volt. Hát Ádi első mozdulata is az volt, hogy kiesett a wc ajtón. Mert kérte, hogy csukjam be az ajtót és menjek ki. Hát nem csuktam be, csak behajtottam és elléptem onnan, már esett is.
Utána bugyit kért. Kb. 5 db-ot vett magára. Kérdeztgettem én kb. 5 percenként, hogy kell-e pisilni, de természetesen nem akkor pisilt be. Na akkor visszatettem rá a pelust. Azóta állandóan vetkőzik, és ül a vécére. Persze még egyszer se sikerült belepisilni :)

Bocs, mennem kell, mert valami barom elkezdett petrdázni, ezek meg összeszarják magukat.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sápadtnak és szédülékenynek láttam, mondtam az orvosnak, az meg felírta, mert szerinte minden pesti gyerek vérszegény. Ezért kapja.
Ezt az egy szert veszi be simán, kiskanálból. Még le is nyalja (Maltofer vagy mi).
szilvi35

Szonjáé is Maltofer, vagy mi :D Nem bírom ezeket a neveket megjegyezni :?

Tlindi

Kép
tlindi

bármi mást eddig csak erőszakkal vett be , 1-2 órai könyörgés után és 132323474 próbálkozást követően. szóval Lindi totál megértelek!
szilvi35

Jobbulást a babáknak! Kitartást az anyáknak. :)

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Gyere Szonja , írja valamit idegből :-) . Jó lenne mosolyogni, megint rövid volt az éjszaka.
szilvi35

Sziasztok!
Szilvi! Mi a baj? Titi fogacskái?

Tlindi!
Cukrász kérdésem volna, segíts kérlek. Ilyen túros tortát sütöttem, az alja mákos piskóta szerűség. A recept azt írta, hogy a torta formába papír csíkot tegyek, az alját vajazzam, lisztezzem. Nem tudom, hogy jól éjtettem-e én vágtam csíkot, és szépen körberaktam az oldalát. Jó sokat bénáztam, mert ugye 2 darabból raktam bele és állandóan kiesett, így odacsipeszeltem. Aztán végig azt mondogattam, hogy csipeszt levenni, csipeszt levenni, még mielőtt a műanyag csipeszt rásütöm a tortára. Esetleg kigyújtom a konyhát, a fene se tudja, hogy égnek a csipeszek. Elég gáz lenne azt mondani a tűzoltóknak, hogy a tortaformán hagytam a csipeszeket :)
Szóval mi jelentősége van, hogy oldalt papír van benne, vagy azt is kivajazom? Vagy telibe kellett volna papírt rakni? De azt meg nem szokták vajazni. Vagy igen? Köszönöm!
Köszönettel venném egyébként, ha valaki írna egy hülyéknek szóló szakácskönyvet, lehetőség szerint képekkel. Mert nem mindenki az anyaméhben szívja magába a trükköket. Vagy én vagyok totál béna.
Asszem ez utóbbi.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Egen, a fogacskák :-( vagy :-) a jobb alsó őrlő is már majdnem 100%-an áttört. Van még a 2 felső őrlő,azok még csak 25-25%-an vannak áttörve és a két felső szem, amik 13-11%-ak. Délután viszont majd 3 órát horpasztott. Még f..gani sem mertem, nehogy felébredjen.

Csipesztorta, hihi. Részemről még ez sem menne, nyugika :-)
szilvi35

Szonja, Anyum guru, es sosem tesz papirt csak vajaz, bar lehet ilyen tortat meg nem keszitett :)
Hajra Titifogak!!
A doki mire alapozta, hogy a budapesti gyerekek mind vashianyosak?? A sapadsag meg levertseg 99%-ban valoban vashiany, de nalunk pl tuti vettek volna vert, ahogy vettek is 6 honaposan, mert mondtak, h feher a bore, mondtam genetika, nem hittek el, a vereredmeny utan viszont igen, mert nem volt vashiany. Szerencsere rendszerint ra tudom venni, h apritsa a parolt ceklat, a levesbe meg fozok majat (persze modjaval), de persze ki tudja, van olyan nap, amikor alig eszik, van, h ketpofara, neha kesz vagyok ettol, de mar kezdem megszokni, lazulok :) Kellett nekem paleo-konyveket a kezembe venni... miutan mar tobb m egy eve nem elek tejtermekkel, Akos is csak az enyemmel, valoszinu nem is fogom bevezetni. A kalciumot probaljuk a zoldsegekbol es gyumolcsokbol elraktarozni.

Kép
Kép
csipetnyusza

Csipesztorta, ez jó :) levédetem a találmányt :lol:

Nálunk is jön Ádi foga. Tegnap jól aludt, de tegnapelőtt :roll: Holnap reggel a férjem hajnali 6-kor megy dolgozni. Szóval sanszos, hogy Ádi negyed 7-kor fenn lesz. És akkor szíven szúrom magam. Bezzeg, ha reggel kelni kell, és nem állítok órát, mondván Ádi úgyis kelt.... Már vagy 10x megszívatott, hogy ilyenkor aludtunk családilag fél 9-ig :)

A gyerekek a tepsimmel játszanak :roll: Ádi az előbb rakott bele paradicsomot, parizert, most csórtak gumi cukrot azt sütik. Meg van a tepsin nap szemüveg is :lol: és plüss kígyó. Az a hurka. Az ágy alatt van a sütő. Ja és mellesleg elcsórták a popsi törlőt, mert ragacsos a kezük. Szóval most megyek elveszem tőlük és megpróbálok türelmes maradni. Remélem valami kiesett a tepsiből és reggelre ellepnek a hangyák. Vajon milyen lesz az uram feje, ha megkérem, hogy este 9-kor húzza el az ágyat? :D

Kép
Kép
Kép
szonja77

Panírozzák a plüss kígyót :D ami a hurka :D

Kép
Kép
Kép
szonja77

szonja! lájkolom a panírozott kígyó hurkát :-) még sok ilyet :-)
gyertek hozzánk vendégségbe :)
szilvi35

ezeket Balázs találja ki? .... tuti.
szilvi35

Szilvi!
A kicsi hurcolássza a konyhából a dolgaimat. A kis lábasaim állandóan tele vannak gyurma gombóccal. Kevergeti őket fakanállal...önt rá joghurtot, vizet. A konyhaszekrény meg tele van a játék kanáll, kiszedővel :D

Aztán bekapcsolódik Balázs és ő osztja az észt. És a kicsi mondja utána.

Ok, megyünk. Viszünk kígyó-hurkát :D Egyébként Balázs még életében nem vett hurkát a szájába, nem tudom, miért az sütöttek.

Kép
Kép
Kép
szonja77

:) :) :)
szilvi35

Szonja,

nagyon viccesek a gyerekeid....állandóan jókat kacagok az irásaidon...:)

Bogi mostanában,ha éhes,annyit mond:egéke
ezt azért teszi,mert a kanalán,amivel ő eszik van egy egérke...
Rengeteget fejlődött most ebben a pár hétben,eszméletlenül sok mindent mond vagy legalábbis próbál..nagyon jó a humorérzéke...:)

Az alvásai kaotikusak voltak,de most,mintha rendeződne...

Kép
kata35

Sziasztok

Titi fogak hajrá! Növeld a %-okat.

Szonja

Bírom a kis a szakácsaidat. Arany életed van, még főznöd se kell, csak csipesztortát gyártani :lol: .
Nincs jelentőssége, hogy vajazol vagy papírozol. A papíros után könnyebb a mosogatás :D és biztosan nem ragad a süti a formába, míg a vajazást el tudod rontani, ha nem vajazol mindenhol, beleragadhat vagy vastagan vajazol, megszívja magát a süti. Én szilikonos sütőpapírozni szoktam, mert a sima sütőpapír nem jó.

Szonja is nagyon sokat beszél már, imádom :D

Csipet

Miért nem eszel tejtermékeket?

Tlindi

Kép
tlindi

Szonja, ezek után kötelező étkezdét nyitni, imádni fogja mindenki :)
Kata, Bogi nagyon ügyes, nemsokára be nem áll majd a szája 8)
Tlindi: Ákos még 5 hónaposan csalánkiütéses lett, aztán végigpróbáltuk az összes rizikófaktort, miután elmúlt külön-külön, és a ha ettem tejterméket, ő a szopin keresztül is bejelzett, és jöttek a kiütések, 3-4 havonta szoktam és lehet próbálkozni (elvileg 2 éves korig kinőhető), de már feladtam, megvagyunk nélküle, kerestem más calcium-forrást, tejszerűséget meg csinálok rizsből vagy kókuszból. Mivel még mindig sokat szopik, én se térhetek vissza a kakaóra, de már arról is leszoktam több m egy éve. Hát vhogy így.

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!
Hát én nem mindig érzem őket viccesnek. Viszont szentül megfogadtam, hogy játékot ebben az évben nem kaphatnak senkitől és ami drágább volt, és rombolják, azt szépen eladom a Vaterán.

Tlindi!
Köszönöm! Azt hittem, ez valami nagyon trükkös dolog lesz.
Szilikonos sütőpapírom van nekem is, meg a férjem hozott ilyen szlikonos valamit, de az műanyag, vagy mi a szösz. Az 100x felhasználható, de ugye szögletes és baromi nehéz lenne belehajtogatni a kerek formába.

Nálunk most lufi őrület van. Ádi azt mondja: fufi. Megzabálom, ahogy mondja. Egyébként most kelt fel: Balázst felöltöztettem, útnak inídítottam az oviba, volt családi kupaktanács is, és Ádi átaludta az egészet. Tegnap reggel 6:21-kor kelt :evil:
Most épp anyut navigálja a konyhába, aki bundás kenyeret süt. Ébredés után rögtön a konyhába kellett mennie, imád a konyhapulton ülni. Már vagy 10x megkérdezte: Mama, hol a toás (tojás)? És be nem áll a szája, már a boci boci tarát nyomja.

Igen, jó ötelt az étkezde. Lesz kígyó hurka is :) meg gyurma gombóc.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!

Szóljatok, ha megnyílt a kígyóhurkás gyurma gombócos étkezde mert megyünk! :D
de úgy csináljátok, hogy legyen házhoz szállítás is! Mert az olyan
kényelmes! :)

Jaj nálunk Kincső teljesen meg van őrülve a pizzáért!
Van, hogy a fejébe veszi, hogy pizza és ezt nyomja vagy két napon keresztül
És amikor már nem hajlandó megenni mást akkor berendelünk úgy 3-4 pizzát és akkor megeszik majdnem egy negyed pizzát! Szerencsére csak havonta egyszer van ez! 8)
A múltkor este rendeltünk de úgy érkezett a pizza, hogy ő éppen elaludt. És tuti megérezte az illatát mert kijött és elkezdte mondani. De jó pidzsa! :D
Persze már nem lehetett visszanyomni az ágyba mert ordított, úgyhogy telerakta a hasát utána viszont önként vonult az ágyába! Kis bestia !
Csanád elvett a kezéből egy játékot Kincsőnek és Kincső meg visszavette magának és utána megsimogatta a fejét Csanádnak és közölte vele, hogy még kicsi baba jó-jó majd nagy lesz és akko jó!
Behalok rajta, hogy mennyit beszél. Épp apával beszéltük, hogy egyik gyerekünk sem beszélt ennyi idősen így! Viszont ilyen kis roszcsont sem volt egyik sem ennyi idősen!

Csipet!

Kókusz tejet az mi is szoktunk csinálni. Hú én nagyon szeretem!
Meg a gyerekek is! Te melyik fajtát csinálod amit rizzsel kell csinálni vagy rizs nélkül?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Szóljatok, ha megnyílt a kígyóhurkás gyurma gombócos étkezde mert megyünk! :D
de úgy csináljátok, hogy legyen házhoz szállítás is! Mert az olyan
kényelmes! :)

Jaj nálunk Kincső teljesen meg van őrülve a pizzáért!
Van, hogy a fejébe veszi, hogy pizza és ezt nyomja vagy két napon keresztül
És amikor már nem hajlandó megenni mást akkor berendelünk úgy 3-4 pizzát és akkor megeszik majdnem egy negyed pizzát! Szerencsére csak havonta egyszer van ez! 8)
A múltkor este rendeltünk de úgy érkezett a pizza, hogy ő éppen elaludt. És tuti megérezte az illatát mert kijött és elkezdte mondani. De jó pidzsa! :D
Persze már nem lehetett visszanyomni az ágyba mert ordított, úgyhogy telerakta a hasát utána viszont önként vonult az ágyába! Kis bestia !
Csanád elvett a kezéből egy játékot Kincsőnek és Kincső meg visszavette magának és utána megsimogatta a fejét Csanádnak és közölte vele, hogy még kicsi baba jó-jó majd nagy lesz és akko jó!
Behalok rajta, hogy mennyit beszél. Épp apával beszéltük, hogy egyik gyerekünk sem beszélt ennyi idősen így! Viszont ilyen kis roszcsont sem volt egyik sem ennyi idősen!

Csipet!

Kókusz tejet az mi is szoktunk csinálni. Hú én nagyon szeretem!
Meg a gyerekek is! Te melyik fajtát csinálod amit rizzsel kell csinálni vagy rizs nélkül?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?