Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Timurr, tényleg kevesebbnek nézel ki, de hát nônél az a jó! Kép 16 éves korom óta engem is mindig fiatalabbnak néznek, eleinte kicsit zavart, de így vénségemre már örülök neki! Kép A csücsöris kép 20 hetesen készült, és sajna az a legutolsó, azóta nincs róla képem. Pedig már nagyon, de nagyon látnám!!! Kép

Egyébként nemrég nekem is irtó hülye álmom volt a babával kapcsolatban, de inkább le sem írom, annyira nagy baromság. Valószínuleg mindenki álmodik ilyeneket, nem? Kép

A 4D-s képek szuperek! Mindenhol olyan szépen látszanak az arcok. Hihetetlen élmény lehetett!!

Tamesz és Zsuzsa! Mindkettôtöknek szorítunk!

Babus, szerintem is nagyon szép lett a szoba! Bár mi is itt tartanánk már... És boldog szülinapot!!!!!! KépKépKép

Mukika,
Ha gondolod, teszek fel friss képet (vagy küldök neked). Az a fura, hogy mostanában nagyobbnak érzem, mint amekkora. Sokszor azt hiszem, hogy tök nagy, fôleg ha elfáradok, de ha fotón látom vissza, akkor még mindig csak sárgadinnyének tunik, nem görögnek. Kép Babustól én is messze elmaradok, ha a korban hasonló képeit nézem.

A vércukorhoz a vért nekem 2 hét múlva fogják levenni, akkor leszek 26+6 napos, tehát ha még akkor is jó, akkor szerintem ne aggódj. Kép

Viszont van egy kérdésem, hátha tudtok segíteni. Amikor az AFP-vel együtt vérképet is akartak nézni, megalvadt a vérem és ezért nem tudták. Azóta nem vettek tôlem vért, csak az elôbb említett 2 hét múlva fognak. Ha bármiféle vitamin- vagy nyomelem hiányom van, nem késô, ha csak jövôre derül ki? Azt pl tudom, hogy vashiányom már terhesség elôtt is volt. Az csak rosszabbodik terhességgel, nem? Szóval a kérdés, hogy kezdjek-e el szedni pl vastablettát magamtól, vagy most már várjam ki ezt a pár hetet. Szerintetek?

Borbolya
25+0 Kép

KépKép

Kép
borbolya

Kép
Boldog szüüüüliiiinaaaapoooot,
Boldog szüüüüliiiinaaaapoooot,
Boldog szüüüüliiiinapot Baaaabuuus,
Boldog szüüüüliiiinaaaapoooot!

(Már csak a dallamot kell hozzáképzelned Kép)

KépKép

Kép
borbolya

Köszi mindenkinek a szülinapi jókívánságokatKép

Borbolya
Elvileg semmi bajod nem lenne, ha szednél vastablettát, pláne, hogy már babavárás előtt is vashiányos voltál. És jól tudod, a vashiány babavárás alatt csak romlik. A te dokid úgy tudom Maltofer Fol-pártiKép De, az más kérdés, hogy ő mit szólna hozzá, hogy csak így saját szakálladra elkezded szedni. Talán kérdezd meg tőle telefononKép
A többi vitamin és nyomelemhiány pedig nem fog kiderülni egy egyszerű vérvételből.

Nyetus
A képeket már nagyon várjukKép

Babus

Kép
babus2005

Borbolya
Engem 12 éves koromba 16-nak néztek,18-nál meg úgy látszik megállt az idő,de hát nem baj,anyukámról sem mondaná meg senki hány éves.Kép
Nekem is volt már több ilyen hülye álmom,de azok mind olyan brutálok voltak,hogy inkább le sem írom.
Szerettem volna én is ilyen képet,hogy csak a buksija legyen bent,mert azok olyan aranyosakKép,ehelyett kaptam a Caspereset.Nem baj már csak egy hét és teljesen bevagyok zsongva,hogy lássam 4d-én.Remélem nem fog alukálni,vagy durcizni,mert anyuci látni akarja mindenét.Te nem mész 4d-re?
Nyetus
Én is nagyon várom a képeket!!Kép
Tamesz
Kitartás!Kép
Mukika
A vércukornál tuti nem lényeges,hogy pont akkor vegyék le,egyébként helyenként változik kinek mikor veszik le ,nekem is 24 hetesen lesz,de valakinek 26-28 hetesen.
Akiren
csak,ha nagyon rossz a szem,akkor van gáz,nekem is most csináltak -feles,-1-es szemüveget,de amikor megkérdeztem ,hogy ez kihat e a szülésre úgy néztek rám,mint egy ufóra.
Babus
Nagyon-nagyon boldog szülinapot!
Timurr 18-19+3Kép
Vendég

Zsuzsa!
Sajnálom, hogy megijesztettek. Remélem nagyon okos megoldást fognak találni a problémára. Addig is kitartás, Áronnak nagyon nagy szüksége van arra, hoy megpróbálj nyugodt lenni. Ő biztosan nagyon sokat fog Neked segíteni és mi is szorítunk majd!

Babus!
Nagyon-nagyon boldog születésnapot kívánok Neked! Kristófnál szebb ajándékot nem is kaphattál volna Kép. A babaszoba pedig gyönyörű lett!

Akiren!
Nekem is rossz a szemem (-3,5 és -2,5). Megkérdeztem egy szemészt a Vision Expresszben, aki azt mondta, hogy 6-os 7-es dioptriáig semmivel nincs több esélyünk arra, hogy sérüljön a szemünk szülés közben. Szerinte érdemes elmenni egy szemészorvosi vizsgálatra, ha ez aggaszt minket, ahol alaposan meg tudják nézni azt, hogy nincs-e retinasérülésünk. Ez bárkinél előfordulhat, függetlenül attól, hogy valaki szemüveges-e vagy sem.

Mindenki!
Hétfőn eljutottunk végre a Praxisba 4D-s ultrahangra. Fantasztikus élmény volt!!! A Manó végig aludta az egészetKép. Ennek mi nagyon örültünk, mert az arcának a 3/4 részében így is végig gyönyörködhettünk, Őt pedig nem zavartuk egyáltalán. Féltem, hogy annyira fogja zavarni az egész "macera", hogy menekülni fog a "kamera" elől. Sok babát nagyon zavar. Győrfi nagyon aranyos volt, csak azt hajtogatta, hogy milyen szép ez a baba, milyen gyönyörű. Persze gondolom, mindenkinek ezt mondja, de borzasztóan jól esett Kép.
Képet sajnos nem tudok még felrakni, mert nem bírom ezen a vacak képen lekicsinyíteni, de ígérem pótolom!
Az egyik legfontosabb: a Kis Tréfamester jól megviccelt minket, ugyanis az utóbbi egy hónapban a mi kis Annánknak kinőtt a kukija! Nagyon furcsa érzés volt átállni a kisfiúra, de borzasztóan örülünk Neki is! Babus, azt hiszem Kristófnak osztozni kell a világ leghelyesebb pasija címen a mi Kis Hercegünkkel Kép!
Egyetlen rossz dolog volt. Kiderült, hogy megordult a baba, így most farfekvéses és emiatt a nyaka előtt fut el a köldökzsinór. Szerencsére nincs rátekeredve és remélem nem is fog!!! Azért így "hordani" a Kicsit sajna jóval kényelmetlenebb, mint fordított helyzetben. De sebaj, az a lényeg, hogy a Manó jól érezze magát odabent.
Küldöm a képet, amint sikerül lekicsinyíteni.
Egyébként már 1211 gr-os a Nagyfiúnk!

Eveka és a Kis Herceg, akinek reméljük hamarosan neve is lesz (28+5)

Kép
eveka

Boldog szülinapot!
angéla

A profilomba egy képet sikerült felrakni a Manóról!

Eveka

Kép
eveka

Akiren
Nem a dioptria számít, hanem a szemfenék állapota. Az csak egy megfigyelés, hogy akinek erősebb dioptriás szemüveget kell hordani rosszabb állapotban van a szemfeneke. Ismerek én olyan nőt akinek -9-es a szeme és simán szülhetett, de olyat is akinek csak -2,5 és csak császározhatták. Ezt mindenképpen egy szemészszakorvosnak kell eldöntenie, hogy nem javasolja a hüvelyi szülést, de ez nagyon ritka.

Babus
Gratulálok! NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT! Pont egy hónappal vagy fiatalabb tőlem!

Zsuzsa
Ha a császár miatt attól félsz, hogy nem tudsz szoptatni akkor ragaszkodj ahhoz, hogy minél hamarabb tehesd mellre a babát. Ahol én szülök a DEOEC-en ott ha a baba jól van még a műtőben mellre teszik a babát, ha az anyuka kéri. De a műtét utáni örzőben már mindenki megkapja a babát, ha nincs a babával semmi gond. De miért is lenne a babával gond.

Na és engem is elkapott a fészekrakási ösztön, előkerestem Zsani ruháit, 3 nagy zsák ruha van most itt a gépem mellett, majd holnap nosztalgiázom egy kicsit. De még mindig öblítő szagúak, mert én is duplán bezacskóztam, nehogy valami bajuk legyen. De azért vettem már Grétikének én is 2 darab tipegőt 62-est, 50%-os akcióban voltak nem tudtam otthagyni. Mondjuk egy-két vastag rugit amúgy is be kell szereznem, mivel Zsaninak az nem volt kicsi méretben.

Ja meg valaki kérdezte a Bergon babakocsit. Nekünk az van, mikor mi vettük akkor kezdték forgalmazni. Lassan 2 éve folyamatosan használjuk és semmi baja nincs azon kívül, hogy most egy kicsit elkezdett nyikorogni a kereke (gondolom a múltkori nagy eső nem tett jót neki és a kenőanyagot pótolni kell, de ez még most jött elő). Meg most nagyon sok új fajtája van,mikor még mi vettük akkor 3 volt még csak. Nekünk bolygókerekes duplakarfás (külön téli és nyári karfa) változat van. De mostmár ugyanehhez a modellhez jár még egy mózes is, nem a kosár, hanem ez a puha fajta (nekünk ezt a barátnőmék kölcsönadják, ők már kinőtték, igaz a szín nem fog így passzolni, de arra a 2 hónapra jó lesz míg kell) egyébként www.bergon.hu és itt sokminden le van róla írva, meg itt a legolcsóbb is.

Na megyek, lejárt a mosógép, ki kell tergetni.

Nadine 30+1

Nadine
KépKépKép
nadine

Eveka

Gyönyörű a kiskukisotokKép És már most 1211gr?? A mi Kristófunk betöltött 31 hetesen 1354grKép Nektek bizti jó nagy babátok lesz, mert a mi kis drágánkra azt mondták, hogy ezekkel a méretekkel egy átlagos 3,5 kilós baba leszKép

Egye fene, osztoznak a dobogós helyen KristóffalKép

Neked a Győrffy magától mondta a köldökzsinórt, vagy te kérdeztél rá? Mert nekem nem volt merszem megtudni az igazságotKép

És valóban nincs szebb ajándék KristófnálKép Idén virágon kívül nem is kaptam semmi mást, és a Jézuska sem hoz nagyon semmi mást nekünk. Most Kristóf és a babaszoba a legnagyobb és a legszebb ajándékunkKép

Mindenkinek köszi a szülinapi gratulációkatKépKépKép

Felhívtam a szülésznő-barátnőmet. És sokkoló, bár egyben boldog hírt kaptam tőle. Kisbabát vár, végre, 2 év próbálkozás után, már 8 hetes Miután megvolt a petevezető-átjárhatósági vizsgálat, a következő hónapban spontán sikerült a babaKép Ennek természetesen nagyon örülökKép
DE, így nem vállalhatja a szülésemet februárban, legalábbis kicsi rá az esély. Max. ha nappal lesz és akkor is csak akkor, ha minden rendben lesz velük. Ami érthető is.
Szóval kicsit letörtem.

Borbolya
Holnap írok mail-t, de most már mennem kell, mert apuci pályázik a gépreKép

Babus(31+3)

Kép
babus2005

Sziasztok!

Mindenkinek gyönyörü babája van, már én is alig várom ,hogy láthassam Jancsikámat, de meg 2 hét van addig.

Nadine!

Hol volt az 50%-os leárazás, engem is érdekelne!!!

Timi 29+3
vargáné

Timi
Mi elköltöztünk Hajdúböszörménybe, és itt az egyik babaoltban maradt még a tavalyi kollekcióból 4 darab 62-es vastag rugi. Ebből 3 db egyforma fehér (ebből vettem egyet) meg egy rózsaszín-fehér. Ilyeneket egyébként érdemes figyelgetni, mert Zsani téli bakkancsát is úgy vettem a Siesta boltban, hogy tavalyi kollekcióból kimaradt ésígy volt 6000Ft, új ára 14000 volt. Engem mondjuk nem érdekel ha nem épp a legújabb divat szerinti a holmi, ha új és jó minőségű. A gyerekek úgy is hamar kinövik.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Babus,én is sok boldogságot kívánok!
Eveka,hát ez tényleg igazi meglepi!Én már annyira beleéltem magam a csajsziba,hogy biztos sokkolt volna egy újabb kukis a családban.Persze annak is örülnénk.Tartalék fiú nevünk van nekünk is ha mégis kinőne a születésig a kukaca.Kiváncsian várjuk a fiú neveteket!
Ja,rosszul írtam tegnap,Kamilla 29 hetesen 1300gr.Ez akkor most nagynak számít?Igazándiból mindegy szerintem mert Dinire is azt mondták biztos nagy lesz aztán 2800grammal született.Az utolsó uh a mérvadó szerintem mert nekem akkor pontosan 2,8kg saccolta a dokim és tényleg..
Na puszi
nyetus76

Nyetus
Köszi neked isKép

Elég pocsék estém meg éjszakám volt. A hőm ugrándozott, hol egy kicsit hőemelkedés fölé, hol egy kicsit alá, rettegtem nehogy lázam legyen. De ami a legrosszabb volt, hogy nagyon fájt a pocim. Rég fájt már ennyire. Remélem csak attól volt, hogy eszméletlen sokat ittam, 5 pohár mézes hagymateát meg levest meg mindenfélét, csakhogy megússzam a lázat. Ami eddig sikerült is, csak szerintem a helyhiány miatt már amúgy is beszűkült gyomromnak ez már megterhelő volt. Nem volt jó sehol, se ágyban, se WC-n, rázott a hideg. Folyton azt hittem a láz miatt van, óránként mértem a lázam, de semmi. Aztán már megijedtem, hogy mi van, ha Kristóffal függ össze ez a pocifájás. Ekkor még jobban megijedtem. Nagy nehezen elaludtam, de óránként felébredtem. Reggelre már úgy-ahogy elmúlt a pocifájás, így már sikerült elaludnom is. De a pocim még mindig nem tökéletes.

Babus

Kép
babus2005

Babus, elôször is jobbulást! Át tudom érezni a pocifájással járó aggodalmadat... Kép A legrosszabb, hogy így babavárósan az ember lánya még abban sem lehet biztos, hol és mitôl fáj pontosan. De a lényeg, hogy biztos hamarosan elmúlik! Kép

A vastablettával kapcsolatosan köszi az infót, bár azt hiszem, a Maltofer Fol-t csak vényre adják. Így ha telcsin kérdezem meg, és javasolja, azzal se mennék semmire. Na mindegy, ha eddig kibírtam, ez a 2-3 hét már csak nem változtat semmin.

Viszont írtál még egy érdekeset: a többi vitamin és nyomelemhiány nem derül ki egyszeru vérvételbôl. Akkor mibôl derül ki? És egy esetleges ilyen jellegu hiánynak nem lehet hatása a babákra? Mert ha igen, miért nem nézik?

A szülésznôddel kapcsolatban... úgy látszik, mégis csak hasonló probléma elôtt állunk, mármint a választással kapcsolatban. Kíváncsian várom, mit tudsz meg! Kép

Timurr, a nôgyógyászomnál nemrég beszereztek egy 4D-s készüléket, így ha megyek 27-én, megkérhetem ôket, hogy 4D-ben is nézzük meg a Manót. Igazándiból az áraknak kéne utánajárnom, mert ha drágább, mint a Praxis, akkor inkább a Praxisba megyek, valamikor januárban. Kép Ôket ismerem már, Gyôrffy is végtelenül kedves ember, szóval csak ki kéne találnom, hogy legyen.

Eveka, a te babód is tüneményes! Valóban váratlan fordulat, hogy hirtelen kisfiú lett... Kép Ez most már biztos?

Nadine, a Bergont én kérdeztem, és köszi a választ. A honlapjukat már rég átböngésztem, meg már a nagykerükben is jártunk, igazából tényleg csak az érdekelt volna most, hogy ismeri-e valaki, és tapasztalata van-e vele. Fôleg minôség, megbízhatóság szempontjából.

Üdv,
Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya
A mi bergon babakocsinknak tényleg semmi baja nem volt, nagyon jó konstukció, és masszív. Hétfőn hoztunk haza a lánnyal egy zsugor ásványvizet alul a kosárban (igaz csak 5 kg terhelhető hivatalosan)meg a lány felöltöztetve felül meg a táska a tolókaron és simán hazatoltam. De hoztunk már vele haza görögdinnyét is szép méreteset, tehát tesztelve volt ezalatt az idő alatt. A többi fajta babakocsit nem nagyon ismerem, egy Roant toltam egyszer az sokkal nehezebben irányítható volt nekem, de lehet hogy azért mert a másikat megszoktam. Azt tudom, hogy én ha mégegyszer babakocsit vennék akkor is ilyen Bergont vennék, amikpr mi vettük nem volt olyan színű amilyet szerettem volna (drapp alaszínnel világosbarna kockást) így a sötétkék drapp kockást vettünk, de nem bánom, mert ezen nem látszott meg hogy milyen koszos is volt nyáron mikor már a lánnyal játszózni jártunk. Egyetlen dolog amit nehézkesnek találok rajta, hogy nehezen szedhető le a huzata ami a kocsi vázához van rögzítve, de egy csavarhúzóval már egész könnyen szétjön az a kapocsszerűség.

Na most megyek előkészítem a húst holnapra, utána dobok egy táblát.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Borbolya
Egy sima vérvételnél csak vérképet néznek, vércukrot, esetleg vércsoportot, ellenanyagot kismamáknál, ebből a vitaminok és ásványianyagok közül egyedül a vashiány derül ki, mert annak tünete többek között, hogy alacsony a szerum vas szintje, meg a hemoglobin, hematokrit és vörösvérsejtszám(vagyis vérszegény vagy)
Ha néznének a vérből ionokat, pl. magnézium, kálium, nátrium, kalcium, akkor esetleg kiderülne ilyesmi, de ilyenről én még kismamánál nem hallottam.
Tünete mindegyik hiánybetegségnek van, pl. magnéziumhiánynál izomgörcsök, kálciumhiánynál szintén görcsök, remegés, stb. Szóval ezeket a végletekig lehetne sorolni.
Kismamáknál leginkább a vas, magnézium és kálciumpótlás jön szóba. Sokszor csak megelőzésképpenKép

Babus

Kép
babus2005

Nadine, meggyôztél. Kép Szerintem nekünk is Bergon lesz. Kép Köszi az infókat!

Babus, neked köszönhetôen már kész szaktekintély leszek a szülés idejére. Kép Neked is köszi a választ! Kép Jobban vagy?

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya
Köszi érdeklődésedKép A pocifájást illetően már jobban vagyokKép(kopp-koppKép)
Most épp az orrbedugulós-orrfolyós résznél tartok, de ezt már inkább bevállalom. Igaz, nagyon kellemetlen, de ezzel legalább nem árthatok KristófkánakKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Már régen írtam (idöhiány), de azért néha benézegetek és olvasgatok.
Remélem mindenki jól van, a távollevöknek pedig szorítok, hogy minden ok legyen.
A babák nagyon édesek (én sajnos még nem láttam a kis drágámat 4D-ben, de lehet, hogy nem is fogom, mert ahányszor elhatározom, mindig látok neki valamit és inkább azt megveszem).
Babus! Boldog szülinapot így utólag is.
Sajnos mi nem örököltünk senkitöl semmit, úgyhogy mindent magunknak kell megvenni, de szerencsére a családom segít (a páromnak sajnos már nincs családja).
Nekünk is már elég sok minden megvan (félek az utolsó idökre hagyni a vásárlásokat, mert nem tudom milyen idö lesz és hogy fogom bírni a srapát). Mivel elvileg már nem dolgozom mindennek alaposan utánajárok és igyekszem a legjobbat a legolcsóbban megvenni. Már van kiságy (KIKA), de ezt már írtam, bár nem biztos, hogy emlékeztek; babakocsi (mi is bergon mellett döntöttünk, mert nagyon sok olyan hasznos funkciója van, amit így együtt más márkánál csak nagyon drágán láttam, ha volt egyáltalán), vannak már cuki kis ruhácskái is (egyenlöre úgy tudjuk, hogy kislány) + 1-2 apróság + ma vettem neki akciósan pelenkát (tesco 138 db mini (3-6kg) libero csak 3999!, ugyanitt disney body-k (jó minöségüek és nagyon édesek) 499). Apuci már kifestette a kis mazsola szobáját is, már csak a holker csík hiányzik és a kép a falról (apucinak építöipari kivitelezö cége van és lakásfelújításokkal foglalkozik). A pelenkázó komód és polc az is apuci müve lesz (fenyöpolcokból fog készülni (az egész szoba fenyö), már a tervek és az anyagkalkuláció megvannak, csak az anyagot kell megvenni. remélem 2 ünnep között meglessz, mert a párom most vidéken dolgozik és akkor talán itthon lesz). Majd teszek fel képeket (egyenlöre csak arról ami már megvan), de hiába van meg sok minden, még tudom, hogy mennyi hiányzik. Amúgy nagyon jó járkálni a kis mazsolám cuccai után, csak már most fárasztó. Nagyon sok mindent mesélnék még, de nem akarok regényt írni. Igyekszem majd mielöbb újra jelentkezni és folytatom.

Puszi mindenkinek, vigyázzatok magatokra!

Maya

Ja, és üdv az újoncoknak!

És Nadine! Léci írd át nálunk a lánynevet Kamillára (idöközben változott, remélem többször nem fog). Igazatok volt, hogy a Czicza Kíra kicsit tényleg furi volt. Kép
maya29

Maya 28+2
maya29

Maya
Köszi neked isKép

Örülök, hogy már ti is haladtok a babaszobávalKép

Az előbb talpi-csikizőset játszottunk KristófkávalKép Legalábbis valószínűleg a talpikója voltKép Odatettem a kezem a pocimra, odanyomta jó erősen a talpiját, én elkezdtem simizni, meg csikizni neki, erre ő jókorát belémrúgottKép Nagyon tündéri voltKép Ezzel szórakoztunk percekigKép
Aztán pedig csuklott egy hatalmasatKép Minden este ilyen késői időben elkezd csuklaniKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!
Elmondanám mit sikerült ma magamra cibálnom,kismama melltartó (extra sexi,fehér alapon kék kis virágos)akkora,de akkora bugyi,hogy még ekkora soha nem volt rajtam,és kábé mellig érő harisnyanadrág,szóval én vagyok minden férfi álma.Ja és férfi atléta.Mostanában nálunk 20 fok van és majd meg fagyok,de ma rákészültem.

Ennyi idős korban (19-20 hét) normális,hogy van hogy két napig semmi (alig) mozgás?Ma reggel már éreztem ,de eddig nuku.Nálam az se működik,ha érzek mozgást oda rakom a kezem,mert akkor inkább abba hagyja,vagy azt ő még nem érzi,mert pici?
Babus
tudom nem vigasztal,de én egész nap tüsszögök,meg folyik vagy be van dugulva az orrom,szerintem a fűtés miatt,lehet kérek a Jézáskától egy párologtatót.Édi KristófKépKépKéphogy mindig csuklik,meg ez a csikizés,olyan irigyke vagyok.
Valaki írta,hogy az örökölt kiságyba a matracot ki kell cserélni,ezt amit mi kapunk tavaly vették,és alig aludt bent a kislány,ha kimosom az nem elég?

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Most van egy kis időm írni, de egyébként jól elúsztam megint a karácsonyi készülődéssel (szokás szerint).

Timurr
Szerintem normális, hogy ilyen keveset mozog, legalábbis nekem is így volt. Na azóta már bepótolta, néha azt hiszem, az oldalamon fog kijönni!
Egyébként egy igazi egyéniség a gyermek, én is hiába beszélek neki, nem jön oda bármikor, csak amikor kedve van. Az apját jobban kedveli.

Volt már egy érezhető csuklás is, kb két percig tartott, és eléggé alul éreztem, inkább a hüvely irányából.

Lenne egy kérdésem, elsősorban azokhoz, akik még dolgoznak, vagy aki csak simán jólértesült.
Meg tudjátok mondani, hogy hogy van ez a betegállomány ill. tgyás dolog?
Konkrétan arra gondolok, hogy most még dolgozom, szerintem január közepéig tuti. Lesz 5 hét szabim, azt kiveszem. Addigra szerintem már jogosult lennék tgyásra, de úgy gondolom, nem éri meg. Megtehetem még akkor, hogy elmegyek sima betegállományba, vagy akkor azt már nem is lehet, csak a tgyást?

Zsana (27+4)
zsana75

Timurr!

Az utóbbi pár napban az én babám sem akart mozgolódni. Nagyon ellustúlt. Ezen én is annyira izgulok, de eszembe jut ilyenkor Babus Kép Kép Ő sokat írt arról, hogy milyen lassan indult be a bulizás Kép Kép
Azért szeretném mindig érezni a mocorgást Kép

Lányok!
Az előtej szivárgásra mikortól lehet számítani? Nem mintha aktuális volna, vagy hiányzik, de jó tudni, hogy mire számíthatok Kép

Akiren (17+6)
akiren

Helló Lányok!

Régen írtam, de azért olvasok.

Zsana!

Nem tudom pontosan, hogy van, de van valami időhatár, hogy ha már csak egy hónap van hátra a szülésig, akkor már nem lehet táppénzre menni. Nem tudom pontosan, de nekem a dokim mondta, mert én is így akarom, hogy kiveszem januárban a szabimat, hogy számoljuk majd ki, hogy mikor írjon ki, mert bizonyos idővel előtte már nem írhat ki, hanem TGYás. Gondolom ez 4 héttel a kiírt időpont előtt lehet, mivel akkortól lehet TGYás-ra menni.

r
27+0
ruzicsky

Akiren
Én úgy tudom, hogy a 16. hét környékétől lehet, de nem mindenkinél fordul elő.
Nekem még nem volt, de állítólag nem gond, nincs összefüggésben a későbbi szoptatás sikerességével. Kép
zsana75

Sziasztok!

Zsana, Ruzsicsky
Van igazság abban amit mondtok, de ez csak a nőgyógyász részéről. Na hogy értéstek: Én Zsanival az utolsó napig táppénzen voltam, majd a szülés napjától voltam TGYS-n, annyi a kitétel, hogy a nőgyógyász csak a 36. hétig vehet táppénzre, onnantól ha táppénzre lenne valaki jogosult akkor TGYS-t kell igényelnie. DE ha a háziorvos vesz fel táppénzre, valami "jó kis betegséggel" akkor akár a szülés előtti napig is táppénzen maradhat az ember. Zsanival még így csináltam, mert így érte meg jobban, most meg már a 36. héttől inkább TGYS-n leszek, mint Zsanival GYEDEN, mert az előbbi több pénz. De mindenképp érdemes utánas zámolni, hogy kinek mi éri meg jobban.

Akiren
Az előtej egyénenként függő kinél mikor jelenik meg , vagy van e egyáltalán, semmi köze a szülés utáni tejcsihez. Minden gond nélkül szoptatnak azok is akiknek nincs előtejük.

Na elrohanok ebédet gyártani.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Babus, Nyetus!

Köszi a szép szavakat Gergely/Marcell nevében is! A baba egyébként nem számít nagynak. A Praxisos UH szerint aznap épp 28 hetes és 0 napos volt a Manó. Győrfi azt mondta, hogy ebben a korban 1100-1400 gr között alakul a babák súlya. Így az én manóm épp átlagos, ahogyan a Tietek is ebbe a kategóriába esik. Szerintem -ahogy kb. számolgattam a növekedési ütemet- 3400-3600 gr között alakulgat majd a végső súlya. De persze ez csak tipp, ahogyan az ultrahangon becsült súly is. Van olyan ismerősőm, akinél fél kilót tévedtek a végén.
A köldökzsinórt magától mondta Győrfi, de szerintem csak azért, mert egyértelműen látható. Nem is nagyon akart beszélni róla, mivel úgysem lehet változtatni a helyzeten. Ha megnézed a Manóm képét, Te is láthatod. Ez a farfekvéses gyerekeknél így van. A DVD-n látszik, hogy csak elfut a nyaka előtt, de nincs körben rajta. Nem tudok ezen segíteni, úgyhogy nem is idegesítem magam rajta. Remélem ügyes lesz és nem gabajodik bele. Egyébként sajnos ez kivédhetetlen. Győrfi is és a saját dokim is azt mondta, hogy emiatt a helyzet miatt nem kell aggódnom. Persze jobb lenne, ha megfordulna, de akkor sem leszek szomorú, ha császár a vége. Ebben az esetben Ő legalább kevésbé sérülhetne. Szóval pro és kontra nem tudnék dönteni, hogy melyik szülési mód mellett döntsek, ha lenne választási lehetőségem. Majd dönt a Manó helyettem Kép.

Timurr!
Ne izgulj, nekem mindig ezt csinálja a Kis Manóm. Két napig intenzíven mozog, aztán két napon keresztül alig-alig. Hosszas könyörgésre hajlandó egyet-kettőt belémrúgni, hogy ne aggódjak. Bár minél kevesebb a helye, annál jobban lehet érezni a mozgását, még a csuklását is! Persze most, hogy átfordult farfekvésbe, teljesen máshol rugdos és máshogy lehet érezni a mozgását.

Mindenkinek, aki náthás
Lassan nekem sikerül kilábalnom az elhúzódó náthából. Ha nagyon fáj a torkotok vagy be van dugulva az orrotok, a Bioparox spray-t tudom javasolni. EZ egy helyben ható antibiotikum, amit lehet terhesség és szoptatás alatt is alkalmazni. Szerintem ez az egyetlen...

SZiasztok!

Eveka

Kép
eveka

Nadine
Értetlenkednék még egy kicsit. Kép
Nekem mindenképpen az lenne a jó, ha csak szülés utántól lenne tgyás. Kérdés, hogy ha hamarabb megyek táppénzre, akkor is át kell változtatni a 36. hét után tgyásra, vagy akkor már maradhat a táppénz?
Másik lehetséges mód, hogy először mennék táppénzre, és utána venném ki a szabimat. Ilyet lehet, hogy táppénz után "visszamenni dolgozni"?

Ruzicsky
Te is írd majd meg, ha sikerül megtudnod valami újat!
zsana75

Timurr
Teljesen normális, hogy akár napokig se érzed a babádatKép Nálam ugyanígy voltKép Sőt, az én Kristófom Zsanáéval ellentétben, még most sem egy nagyon aktív babaKép Rugdos, meg odasimul a pocimhoz, szereti, ha pocisimizem, de még 32 hetesen se fájdalmas soha, és még mostanság is előfordul, hogy vannak kifejezetten lusta napjai.
Ilyenkor "picit" megijeszt, de aztán belenyugszom, Kristóf egyszerűen ilyenKép

Akiren
Nekem a 16.-17hét környékén megindult az előtejcsim, nem is akármilyen mennyiségbenKép Heteken keresztül eláztattam minden ruhámatKép, éjszakánként a fél hálóingem tejcsis volt. Aztán kb. 1 hónap múlva szinte teljesen abbamaradt. Most időnként egy-két csepp, de szinte semmiKép

Babus

Kép
babus2005

Zsana
Ha a nőgyógyász vesz fel táppénzre, akkor mindenképp a TGYS fog járni a 36. héttől (nőgyógyásznak nincs jogosultsága tovább táppénzen tartani a kismamát), ha a háziorvos vesz fel táppénzre, akkor ha olyan bajjal vesz fel ami nem a terhességgel kapcsoltaos, akkor maradhatsz táppénzen.
A szabadságoddal úgy rendelkezel ahogy akarsz a munkáltatódnak nincs beleszólása. Tehát te lehet úgy is, hogy a 36. hétig táppénzen vagy, onnantól meg kiveszed a szabidat a szülésig, csak arra vigyázz hogy legyen elég szabid, mert az én lányom is +15 napot nyaralt odabent a kiírástól, már alig vártam hogy kijöjjön.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Köszi, asszem megértettem.
A háziorvossal nem vagyok olyan viszonyban, úgyhogy mindenképp a nőgyógyászos verzió nyerő.
A munkáltató nem is akar beleszólni, csak nekem egy kicsit fura, hogy legálisan lehet azt csinálni, hogy egy kismama betegállományról az utolsó hetekre visszamegy dolgozni (még úgy is, hogy tulképp szabin van). Végülis lehet, hogy ez szabályos, csak nem szokás.
Valóban kiszámíthatatlan a szülés ideje, de remélem sokat nem akar ráhúzni a babó!
zsana75

Zsana!

Én is írtam egy hozzászólást, de nem találom sehol! Eltűnt... na mindegy. Szóval miért ne mehete a kismama betegállományból vissza, elvileg betegállományba azért megy, mert rosszul van, nem bírja a melót, vagy feküdnie kell a méhlepény helyzete miatt vagy akármi. És ez miért ne javulhatna meg az utolsó hetekre? Szóval táppénzre nem abból az indokból mész, hogy kismama vagy, mert kismamaként nyugodtan lehet dolgozni, de általában az orvos kiír akkor is ha nincs semmi bajod, de nem akarsz dolgozni, mert terhesség alatt sok mindent bele lehet magyarázni.

r
ruzicsky

Sziasztok!

Most írok ide eloször.
Zsana!
Olvasgattam a topikokat és nálad találtam hasonló afp és hcg értékeket mint az enyém lett. A lényeg, h. mindketto alacsony. Olvastam, h. jártál a hajdú K. drnonél, meg hogy ez is rendellenességre utalhat. Légy szíves írd már meg nekem e-mailben,hogy milyen tünetek utalhatnak a rendellenességre, hogy mit figyltek uh-n. (én most megyek majd uh-ra).
Köszi szépen. A címem: dari.k@freemail.hu
darik

ruzicsky

Nézzétek csak, itt van Bendegúz! KépKép
ruzicsky

Na, jó sokat bénáztam, de sikerült feltennem egy képet a babánkról!

r
27+0
ruzicsky

Ruzicsky

Nagyon édiKép
Csak nem mosolyog??!Kép

Ha már itt ilyen sok szakértő van, akkor nekem is tud segíteni valakiKép Abban, hogy nekem, mint közalkalmazottnak, jár-e így a 13.havi fizetés, hogy július óta táppénzen vagyok?
KösziKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok Lányok!

Babus!
Megkésve, de nagyon boldog szülinapot kívánok Neked!

Eveka, Ruzicsky!
Nagyon aranyosak a bébik!

Borbolya!
Megköszönöm, ha küldesz nekem pocis képet. Ha nem akarod "közhírré tétetni", akkor küldheted a matkoszilvi@freemail.hu-ra is.

Ja és mindenkinek köszi a vércukor terhelés időpontjához való hozzászólásokat. Én is így gondoltam, csak azért jól jött a megerősítés.Kép

Legyetek jók!

Muki(22+5)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok,

köszi mindenkinek a szorítást, jelentem minden rendben nálunk, majd mesélek, csak most elolvasom mit alkottatok a héten nélkülem!:-)))
tamesz 31+3

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz
Nagyon örülök,hogy minden rendben,várom a beszámolót.Kép
Borbolya
szerintem tedd pocit közzé én is kíváncsi vagyok rá.
RuzicskyKép
nagyon aranyos a babi.Kép
Babus
szerintem jár 13. havi fizetés.

Ezt a tejcsi dolgot figyelem én is ,mert állandóan feszülnek a melleim,fájnak,de még nem volt semmi.Ma egy-két csikit kaptam,de már ezzel is beéremKép, szóval mindegyik kis lurkó lustizik.

Használt szivacsmatrac,ha kimosom szerintetek jó?Vagy vegyünk újat?

Timurr19-20
Vendég

Na akkor:

Babus, boldog szülinpaot így kicsit megkésve is!

Szem kérdés, nálam a szemfenéket nézték meg, hogy van-e rajta valami elváltozás, ez pont azért kellet, hogy lehet-e normál úton vagy csak császárral szülnöm, mert ha valami nem ok vele, akkor félnek a retinaleválástól és nem engednek. De a szemész nem talált semmit, de a pupillatágítótól úgy szédültem, hogy mire 50 percet még sorba is álltam, teljesen rosszul lettem, de minden rendben vele.

Eveka, nagyon cuki a kismanótok!!!

Na a kórházi napokról, hát marha lassan telik bent az idő és én nem vagoyk egy fekvős típus. Szóval kedden minden étkezés után ujjbegyből nézték a cukromat, és rendben volt, tegnap teljes vérkép, vizelet, ...és ugyenez minden evés után csak vénából. Mondanom sem kell, hogy mélyvénáim vannak, így minden nővérke előre rosszul van tőlem, de ez van, estére persze mindenhol kipukkantak, most úgy nézek ki mint egy narkós véraláfutásos karokkal.
Tegnap a doki ügyelt és megnézett minket uh-on átdátumozott mindket azt modnta, hogy max február 14. és hogy már 31+2 naposak vagyunk. Ő 1800-2000g közé saccolta Ubulkát, tehát szerinte sem lesz kicsi.
Ma még meg kellett várni a labort és fél 4-kor végre eljöhettem! Azt mondta minden ok, 3 hét múlva találkozunk.
Ja a szobatársam pedig megszült az ájszaka, így kicsit babázhattam is ma!!!
na olvasok tovább!!
tamesz+ubul 31+3

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Ruzicsky,

Milyen szépen megmutatta nektek magát a pöttöm, nagoyn kis vidám!

Babus,
én úgy tudom, ha az adott évben megvan a 6 ledolgozott hónapod, akkor jár a 13. havi fizetés, legalább is az én beosztottjaim megkapták, csak ez volt a feltétel, én aug vége óta vagyok táppénzen, majd meglátjuk. Legfeljebb csak részarányosan, de szerintem jár a teljes összeg, mert állományban vagy!

tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz
Örülök, hogy minden rendbenKép Szép nagy Ubulkátok vanKép
A kórházi napokat megértem, sajnos ugye nemrég én is étéltem. Szörnyű volt az a 4 nap semmitevés meg ágybanfekvés (persze csak az aggódás után). Hát nem irigylem azokat a kismamákat, akiknek a terhesség alatt szigorúan feküdniük kell. Nekem 4 nap sok volt. Én kis örökmozgó vagyokKép Talán ezért estem el állandóanKép

Muki, Tamesz
KösziKép

És remélem igazatok van, és kapok 13.havi fizutKép Nem jönne rosszulKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Babus
Ha még nem voltál kutyát sétáltatni, akkor bízd inkább másra, nálunk legalábbis nagyon csúnya csúszós idő van. Éjjel esett valami és jól le is fagyott. Szoval csak óvatosan!
zsana75

Ruzicsky
Bendegúz nagyon aranyos, most tényleg érdemes volt elmenni, pedig ahogy itt olvasgatom, ritkán van ilyen. Asszem ez a kép minden pénzt megér!

Tamesz
Jó gyorsan eltelt ez a pár nap (legalábbis nekem), de a lényeg akkor is az, hogy minden rendben.
zsana75

Zsana köszi, hogy gondoltál rámKép De már megvolt a séta. 8 körül már apuci hívott, hogy ébredjek, mert rögtön jön egy kollégájával és szerelik fel Kristófka polcát(egy Pamperses pelenkaadagolós-popsitörlőtartós polcocska, nagyon praktikus) Hát azóta is csak várom őket.
Közben levittem Dolfi kutyust és kiakadtam a látványtól. itt is ónos eső esik és minden szinte tükörjég. Na jól van, gondoltam, akkor itt helyben megállunk, Dolfika elintézi a dolgát itt a fűben, nem érdekel most senki véleménye, én moccani se mertem, aztán irány haza. Egy kis vitánk azért adódott a hazamenetelből Dolfikával, de megbeszéltem vele, nem ér annyit egyetlen séta se, hogy elessünk, márpedig most erre kiváltképp nagy esély lett volna. Úgyhogy riasztottam is anyukámat, hogy a nap többi részében átadom neki a kutyaséta lehetőségét (igaz, így 4-ig várnia kell Dolfinak, mert ő addig dolgozik), mert én ma a lakásból ki nem rakom a lábam, az tuti.

Szerintetek lehet abból baj, hogy tegnap a szobánkban eltörtem a lázmérőt. Apuci összetakarította, felporszívóztuk és felmostuk a helyét. De ma írta egy lány egy másik topikban, hogy ő is így járt, pont tegnap és neki a gyógyszerésznő azt mondta, hogy kénporral kell semlegesíteni. Nahát mi semmivel se semlegesítettük, ráadásul azóta is abban a szobában vagyunk. Most akkor szerintetek még jobban beparázzak, vagy elég annyira, amennyire azóta bevagyok, mióta eltörtem?!KépKépKép

Babus

Kép
babus2005

Azt nem írtam, de gondolom egyértelmű voltKép, hogy nem a lázmérő aggaszt, hanem, hogy Kristófkának tutira semmi baja nem lehet ettől???

Kép
babus2005

Zsana!

Köszi a levelet, megkaptam, már válszoltam is! :-)
M.
darik

Ja, és egy kis jóhírKép Nekem legalábbisKép
Megvan a kókuszmatracunk Kristófka ágyábaKép
És már kedd óta írni akartam, hogy tök jó lett a terheléses vércukrom. Pedig a 24.héten már határeset voltam, 6,9 lett, és 7-ig jó. Ezután önszorgalomból lemondtam arról a kevéske kis édességről is, amit addig ettem és lám, meglett a jutalma 5,5-ös lett mostKép

Babus

Kép
babus2005

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?