Új privát üzeneted érkezett!

Ezt a laptetőt most megtartanám, ha lehet :) Szükségem lenne rá nagyon :)
Egyébként ha a beültitől vissza számolok az utolsó mensimnek dec 7.én lett volna az eslő napja, akkor ez a 3-4. hét... Akkor ez még jó :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Sziasztok!

Mindenkinek Nagyon Boldog Új Évet Kívánok!

Nyulacs: Gratulálok én is Zétihez és várom nagyon a képeket :-)

Witch: Nagyon drukkolok, hidd el minden rendben lesz!!

Üdv.:
Luca
luca4

Nyulacs: Gratulálük. Jó egészséget nektek.
vicky79
Budapest III. kerület

nyulacs!!!!

boti 2008. 12. 27-én született!!!! DUPLÁN GRATULÁLOK!!! egyszerre ünnepeljük életünk legszebb napját dec 27-én :D

witch!
lusta kölök lesz :D

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Nyulacs szívből gratulálok Zétényhez!! Várjuk a képeket és a beszámolót!

Witch, így van született már szép kisfiú 10es hcg-ből. Én láttam is fotón és találkoztam is a szüleivel!! :-DD Úgyhogy nyugi, minden a legnagyobb rendben. Nagyon szorítok.
ann74

Witch

Köszönöm a választ! Én még nem hallottam azt, hogy faxolni kell, de bízom abban, hogy fax nélkül is tovább fagyasztják a babákat.

Olvasom, hogy pozitív lett a vérteszted! Drukkolok, hogy a továbbiakban is minden rendben legyen! :)

Angi
angi81

Nyulacs:

Én is szívből gratulálok a kis trónörököshöz! Sok boldog órát vele!

Witch:

Még mindig mennek a drukkok!
szaszagabi
Budapest

Sziasztok!

Witch, mi is nagyon drukkolunk. Tudod, csak pozitívan, mint a dupla csíkos tesztek szokták :)
Vicces, mert már az emberem is kérdezgeti, hogy kivel mi van errefelé :)

Mi ma voltunk ultrahangon, mindkét petefészkemben vannak már 15-18 db sejtek. Vannak kisebbek- nagyobbak, de a Szűcs doki szerint petefészkenként 5 db jó biztosan lesz. Pénteken megyek ismét uh-ra, addig is emelte a dózisomat.

Az új évre nem is tudom mit kívánhatnék. Növekvő magzatokat, egészséges babákat, termékeny spermákat és hiper szuper petesejteket. De leginkább pozitív anyukákat és támogató apukákat.

Üdv: Évi
szaboevi27
Biatorbágy

Luca!

Köszönöm :)

Etnám!

Biztosan lusta lesz :)

Ann!

Ez reményt ad, bár tuti velem marad a manó, mert tegnap reggel óta hányingerem van, tegnap még nem volt ilyen erős, ma már erősebb, és hulla fáradt vagyok, szerintem későn ágyazódott be vagy ilyesmi... Szédelgek meg ilyenek :)

angi, szaszagabi!

Köszi a szurkolást :)

Évi!

Függővé tud tenni a babanet :) Köszi a szorítást...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Sziasztok!

Talán a nyári lányok közül még emlékszik rám valaki :oops: , Jó rég jártam erre. :cry: Olvasgatlak néha titeket, de a régi csapatból csak egy-két ismerőst találok. Viszont így is sokszor kaptam választ a kérdéseimre anélkül, hogy feltettem volna! :P Köszönöm mindenkinek a hozzászólást :lol:

Nyulacs!
Rád emlékszem, akkor lettél babás, amikor mi kezdtünk! :D Gratula a kismanóhoz! Sok tejcsit, és jó egészséget babának és mamának is! :lol:

Szóval a júniusi (2.) inszemináció sikertelen volt, utánna meg kellett ismételni az egy évvel ezelőtti vizsgálatokat és november végén kezdtük a harmadik inszeminációt. Egy petesejttel indultam és most először a beavatkozás után meginterjuvoltam Sz. dokit, hogy hogyan tovább, ha ez sem sikerül. Korábban a pozitív hozzáállás szellemében nem tettem fel ilyen kérdéseket.
December 23-án kellett tesztelnem és életem legszebb karácsonyi ajándékaként megláthattam, milyen egy két csíkos teszt!!! :lol: :lol:
Nem mertem előbb jelentkezni, pedig annyira megosztottam volna veletek az örömömet. Ma voltam az első ultrahangon: gyönyörű egészséges terhesség 8mm-es petezsákkal!

Lányok, ezúton kívánok mindenkinek nagyon boldog új évet! Mielőbbi babavárást és sok-sok picit az új esztendőben!
thimmy
Gárdony

Thimmy: Gratulálok. Várjuk a további híreket a csöppedről.
vicky79
Budapest III. kerület

Köszi, Vicky, aranyos vagy! Látom, Te továbbra is istápolod a kismamikat és a kismama jelölteket. :D És közben küzdötök Barbussal a betegségekkel. Remélem, most már jobban van!
thimmy
Gárdony

Thimmy: Ahol tudok segítek. Barbus jól van már, túl jól is. :) Most próbáljuk kiheverni a nagyizós-körülugrálós-állandóan ölben levős hisztiket. Remélem most már nem lesz beteg, bár most meg nekem fáj a torkom egy kicsit.
vicky79
Budapest III. kerület

Thimmy: Óriási gratula!!! Ennél csodálatosabb karácsonyi ajándékot én sem tudnék elképzelni. Várom a további híreket Rólatok ! :D

Luca
luca4

Thimmy!

Gratulálok, ez a legszebb ajándék egy nő számára :) Nöjön nagyra az a kis csöppség :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Sziasztok!

Visszaolvastam pár oldalt, hogy kicsit képben legyek. :oops: :lol:

Etna
Még emlékszem, hogy Győrt választottátok, látom, azóta folynak a vizsgálatok. Hihetetlen, hogy két intézmény módszerei között mekkora különbség van. :shock: Tényleg nagyon alaposak! És látom, mindig hozzátok a formátokat! :lol: :lol: :lol: Boti és a derekad meggyógyult már?

Witch
Mennek a drukkok tőlem is, ott van az a picúr, növekedjen az a HCG!

András történeteit mindig mosolyogva olvasom! Kitartás! Mindjárt itt van január közepe! Az együttlét utáni fürdés tényleg nem túl szerencsés – én évekig gyertyaállásban pihentem ki a „fáradalmakat”, nem mondom, hogy élveztem, de az ügy érdekében mindent! :lol:

Vasika
Ádámhoz így utólag is gratulálok! Fehérváron szültél? (ha gondolod, jöhet pár infó priviben, most kezdek agyalni, hogy hova is járjak...)

Mia
Gratula a három babához, vigyázz rájuk. Elhiszem, hogy nem egyszerű otthon ülni hónapokon keresztül… volt már minden: könyv, újság, film, sorozat, kötés – horgolás? :) És ne csodálkozz, ilyenkor háromszor annyi érzelem dúl benned! És gyönyörű a pocid!

Noci és Gabi
Látom, ti is az elején tartotok, kitartást és mielőbbi babásodást kívánok!

Én két hét múlva hétfőn megyek újra ultrahangra, huhh, de messze van még. De azt mondta Sz. doki, ha minden rendben és szívhang is lesz (lesz!) akkor el is bocsájt rendes terhesgondozásra :shock: Ezen kicsit csodálkoztam, úgy tudtam, a 12-ik hétig vigyáznak ránk?! Azzal vígasztalom magam, hogy biztosan minden olyan szépen alakul, hogy fölöslegesnek tartják... 8) :lol:
thimmy
Gárdony

Thimmy:
Gratulálok a picurhoz! Tényleg nagyon szép karácsonyi ajándékotok volt! Ne izgulj, a későbbiekben is minden rendben lesz!
szaszagabi
Budapest

Witch, ezek jó kis jelek!! Mikor kell menned vv-re?
ann74

Helló Lányok!

Voltam ma támadónőnél. Kb. 2,5 hónapja nem néztem felé sem (okt.27. óta). Rettegtem a mérlegtől, de összebarátkoztunk. :) A két és fél hónap alatt volt disznóvágás, volt karácsony, szilveszter, csupa zabálós alkalom. És mindössze 2 kiló a plusz. Szóval elégedett vagyok magammal - a lehetőségekhez képest. És amúgyis minden OK. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

ann!

jövőhét csütörtökön kell vissza mennem, de msot van ez az új terhességi teszt, ami megmutatja hány hetes vagy. Ma vetetek egyet, és vasárnap vagy hétfőn megnézem... remélem pozitívat mutat :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Kakti, gratula, nagyon ügyi vagy!! Így tovább!

ÚÚhh jó soká kell visszamenned...bár igaz nekem ennél kisebb volt és hétfőről péntekre kellett visszamennem, így nem izgultam szét az agyam a 7végén. Bár a lényegen nem változtatott.
A teszteredményt nagyon várjuk a 2 erős csíkkal, kitartás!!Minden okés lesz!
ann74

Ann!

Na igen, soká kell menni, már most minden bajom van... hát még addig :) De remélem minden oksi, hányinger és cicifájás megvan, néha szédelgek is és a vasszöget is megenném :) Megvan az említett teszt, azt írja, hgoy a fogazástól eltelt heteket megmutatja... kiváncsi leszek :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Sziasztok!
Amit ígértem... igyekszem holnap feljönni, és leírni mi és hogyan történt! :) Most készülünk fürcsizni! :)

Kép Zétikénk Kép
nyulacs82
Szolnok

Nyulacs, nagyon nagyon drága Zéti!!! De jó is lehet a babaillatot érezni :-)
ann74

Nyulacs!

Csodaszép a kicsi fiad :) Őszintén mondom, imádni való :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Witch: mit mondott a hiperszuper (gondolom Q drága) clearblue?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti!

Még nem csináltam meg :) Addig húzom, míg bírom idegekkel :)
Amúgy annyira nagyon nem drága. Egy sima teszt 1000 Ft, ez 2200 Ft, és sokat olvastam utána, sokan írják, hogy ez kimutatta a terhességet, más teszt meg nem... Most várok, vérzés eddig elkerült és tegye ezt továbbra is. A crinone már nem halvány rózsaszínt tartalmazó pöttyel jön ki reggel. Eddig az is előfordult. Bízom a babámban. Jamival is végig feküdtem az első 3,5 és az utolsó 2,5 hónapot, és 8 hónapra született. Miért ne tenném meg kistesóért :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Sziasztok!

Kakti
2 kiló az tök jó, nagyon ügyi vagy, ezt hogy csinálod? :oops: És mindjárt a félidőnél tartassz! Szupi! :lol:

Witch
A tesztre én is kiváncsi lennék :wink: Pihenj, amennyit csak bírsz!

Nyulacs
Édi ez a bébi :lol: :D A második képen, mint egy kis angyal a szárnyaival! 8) :lol:

Lányok, ki szült mostanában Szűcs dokinál (az Andit tudom, neki írtam is privit, de eddig még nem válaszolt)? Feltennék pár kérdést priviben, hogy hogy is mennek a dolgok nála. Még nem tudom, hogy kihez járjak, és mivel maximálisan elégedett voltam vele, ő is bekerült a listámra 8) :lol:
thimmy
Gárdony

Thimmy:
nem tudom, hogy csinálom. :))) Amúgy is erősen túlsúlyos vagyok (akivel már találkoztam, az tudja igazolni). Szerintem van elég tartalék rajtam, hogy onnan hízzon a baba. Lilivel is 9 kilót híztam összesen.
Szűcsnél való szülésről nem tudok nyilatkozni, de szívesen ajánlom a dokimat. A Jánosban dolgozik a szülészeten, ott is fogad terhesgondozásra (nincs magánja - még). 5000 Ft egy alkalom, és nem ragaszkodik hozzá, hogy havonta menjek és tejeljek. :) Eddig 2x találkoztunk úgy, hogy fizettem neki. Itt megtalálod: http://www.bollobas.hu Kedves és alapos. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Köszi Kakti, megnéztem az oldalát, szimpatikus fiatal doki!
Szóval a Jánosban fogsz szülni. Szülésznőt lehet fogadni? Te fogsz? És a dottore szülési tarifájáról (már ha van ilyen), van információd? 8) :)
thimmy
Gárdony

Sziasztok!

nyulacs: Gratulálok! :)

thimmy: Gratulálok! :)

Mi még ehhez képes nagyon az elején tartunk, jövõ héten megyünk a személyes konzultációra. Ma megjött a párom menses-e, így dulifuli a hangulat itthon.

Kicsit szomorú, hogy a mai napon szûnt meg az utolsó esélye annak, hogy természetes úton összejöjjön a baba ... de hát ennek is el kellett jönnie.

Ha sikerülne elkezdeni a kezeléseket a tervek szerint, akkor a számításaim szerint február 20. környékére esik a megtermékenyítõ transzfer.

Lányok, 2 kérdésem is lenne:

1. A páromnál úgy látszik, hogy kisebb pajzsmirigy problémák lehetnek. Szerintetek ez milyen következményekkel járhat a lombik kezelésre és a terhességre? Van valamilyen tapasztalatotok/információtok ilyen téren?

2. A lombik a során a hormonkezelések milyen fizikai hatásokkal járnak együtt a nõnél? Gondolok itt pl. a rossz közérzetre, súlygyarapodásra, stb. Mire érdemes felkészülni, mit érdemes tudni így elõre?

András
redy22
Szolnok

Lehet szülésznőt fogadni. Én 17-én beszélek vele is, mert ugyanazt a csajszit akarom, aki Lili születésénél is segített. A doki szülési tarifája 60 körül van, de nem mond fixet. Adsz amennyit tudsz. A szülésznőt is tudom ajánlani, én imádom a csajt, úgy tudom, nekik 35 a tarifájuk, ha fogadottak. Lilinél ő az ügyeletes volt, akkor 25-öt kapott. De 17-én már tudok pontosabbat mondani erről is. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hogy:

Ha én Dec.20 voltam uh ahol egy 14mm tuszőt láttak(11cn)de alapból 30 naposat a ciklusom... és ott azt mondták karácsony körül repednie kellene akkor mikorra ne várjam?!?!?!Akkor ez most mikor reped hány mm?!?!Es ha nem nő meg mert azt olvastam a 20-25mm a jó, akkor előbb lesz mensi belőle!?!?!
Január 9 vagy előbb?
Vajon ez a 14 mm tüsző ebből lesz egy êrett tüsző????
Köszönöm :wink:
noci85
Budapest XIII. kerület

Hali!

Nóci tüszőrepedéstől számított 14 naptól ne várd! Ha jól számolom és pl 24.-én volt a tüszőrepid akkor mától ne várd! :-)

Mia
kecsmary
Budapest II. kerület

Kecsmary: rendben köszönöm :wink:
noci85
Budapest XIII. kerület

Thimmy, Vikus szült Sz-nél, a ha fent vagy facén, ott tudsz neki írni, küldj rám egy privit.

András, a hormonkezelések végett készülj fel: hangulatingadozásra, hisztire. Hízás szerintem nem jellemző, max 1--3 kg, de szerintem az nálam azért volt, mert olyankor szüneteltettem a sportot.

Mit jelent az hogy pajzsmirigyproblémái vannak? Babásodáshoz az 1 körüli tsh az ideális. Nekem 2,6-2,7 szokott lenni, bő egy hónapja kaptam rá gyógyszert, és a legfrissebb vv-m szerint 1,44, és a T4em pedig feljebb kúszott a felső határértékhez közel, merthogy annak meg ott illik lennie ha vki szeretne babásodni.

Többet pajzsmiriggyel kapcsolatban nem tudok, mert alapból nekem jó a pajzsmirigyem, csak a teherbe esés miatt vittük lejjebb. Bár a héten a laborvezető asszisztens hölgy a centrumlabban azt mondta nekem, hogy már normál értéknek is a 2,4 az elfogadott, pedig határértéknek vmi 4 körüli van megadva a hivatalos papíron.

Miért dulifuli a párod? Mindig ilyen menseszkor, vagy azért mert rajta van a most sem jött össze érzés?? Fogjátok fel úgy, hogy most még egyre közelebb vagytok a babához, mert egyre több vizsgálat van még meg. Bocs, de mikor is mentek konzira bmc-be?

Kakti, Bollobásra emlékszem, mikor bent voltam hiszteron, és nem engedtek haza műtét után mert szarul voltam, na akkor láttam, épp bement a körtermünkbe, és a frissmama szólt neki, hogy nem vette még ki a varratot a doki, vagy vmi ilyesmi, és erre B a fejéhez kapott, hogy hű, ezt tényleg elfelejtette. Úgy röhögtünk, kicsit szórakozottnak tűnt, de szimpi volt.
ann74

Sziasztok!

András
Az első kérdésedre írnék pár sort. Én a BMC-s kezdésem előtt még megkerestem a helyi endokrinológust (gondoltam, hátha ott a baj. Egy-két kiló mindig jojózik rajtam és kb 4-5-től nehezen szabadulok - azaz sehogy :oops: :D ) és a BMC-s vizsgálati hónapban ő is kért egy 3. és 21. napi vérvételt. A vizsgálatok között 1-1 nap volt. Sz. jónak ítélte meg a leletet, de az endokrinológus más összefüggéseket is néz (a TSH-m 2,83 volt, a papírra azt írta, hogy terhesség előtt 2,5 alatt kell lennie), és autoimmun pajzsmirigy alulműködést állapított meg nálam. Letroxot írt fel, egy szemet naponta, amit a két hónapos kontroll után félre csökkentett, és mondta, ha babás leszek, azonnal jelentkezzek nála. A két ünnep között a körzetivel irattam egy vérvételi beutalót, és most kedden vittem el neki a leletet (3,11 volt a TSH) és ismét növelte az adagomat egy szemre (50 mikrogramm). Plusz még a jódbevitelt napi 200-ra mondta, a vitaminom (Hipp) 150-et tartalmaz, így naponta 50 jodidot is szednem kell. Sokat olvastam arról, hogy az endokrinológusok más szemszögből is nézik a leleteket (na, ezt most jól megfogalmaztam) és nálam tényleg ez van... Ártani nem árthat alapon, a BMC-vel párhuzamosan elnézhettek hozzá is :oops: 8)

Kakti
Köszi az infót, drukkolok, hogy meglegyen a szülésznő! :D

Ann
Akkor neked is hasonló problémád van a pajzsmiriggyel, mint nekem Letroxot szedsz te is?
thimmy
Gárdony

Kakti, a T4 em alacsony volt, bár még határértéken belül. euthyroxot szek, napi 50et szedtem 10 napig, utána csak 25 mg-ot, mert visszafelé állítólag sokkal könnyebb szabályozni.
Furi, hogy neked nőtt a tsh, de akkor végülis mekkora tsh-val lettél terhes?
A legtöbb endokrin doki amúgy az 1 körüli értéket mondja jónak lombikhoz, fura, hogy a 1,5-öt mondta a te orvosod, sztem ő a normál állapotra gondolhatott.
ann74

Witch hogy vagy? Holnap tesztelsz?

Nyulacs, hogy vagytok? Ha van időd, gyere majd egy kis beszámolóval.
ann74

Kakti, elírtam, 2,5-öt akartam írni, nem 1,5öt.
ann74

8) :lol: És a címzést is elírtad, thimmy vagyok :lol: :lol:

Pont novemberben, az inszem előtt kért Sz egy vv-t, és ott 1,8 volt a TSH,azt mondta, az jó. Én sem értem igazán ezeket a számokat, de nem most van itt az ideje, hogy agyaljak rajta. Soha nem gondoltam volna, hogy én majd naponta gyógyszert szedek, nagyon ellene voltam. Majd a szülés és a szoptatás után megpróbálok valami alternatívra váltani, de most nem kockáztatom a bébi életét - olyan hosszú volt ez az öt év!
thimmy
Gárdony

Ann!

Nem tudom, félek tesztelni, pedig az alhasam nő mintha fizetnének neki :) A cicim fáj, enyhe émelygés van néha... :)

András, Timmy!

Én is pajzsmirigyes vagyok és gyógyszert is szedek rá, de ennyire sose néztem a számokat :) nekem általában 1-1,4 között van :)

András!

A hormonkezelések alatt a stimunál én nagyon hisztis voltam, kibírhatatlan... Bár én minden hormonra így reagálok... Sajnos :oops:

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Thimmy 1000 bocsánat!!! ELég korán volt még...összekevertem kavartam mindent.
A gyogyókkal én is így vagyok, többet szedek, mint összesen a családban mindenki, ha lesz majd két gyerekem, mindent elhagyok és én is csak alternatívra váltok. Akkor már nem lesz baj, ha magas a prolaktin, vagy a tsh-m 2,6, viszont inzulinnal akkor is kell foglalkozni, nem szeretné cukkerbeteg lenni.
ann74

Sziasztok!

Ann: a dulifulit arra értettem, hogy ilyenkor valahogy lentebb van az párom ingerküszöbe és olyan dolgok miatt is morog velem, amit máskor nem is igen vesz észre. A babásodás elmaradása nem újdonság, ezért ez igazából nem is okozott csalódást.

A pajzsmirigy esetében pedig azt értettem problémaként, hogy a párom nemrég volt egy átfogó ultrahangon és a pajzsmirigye esetében kisebb szerkezeti eltérést állapítottak meg, ami ugyanakkor jelenleg semmilyen következménnyel nem jár.

Jövõ héten szerdán megyünk a BMC-be konzultációra.

Itt fõleg azt írtátok, hogy a TSH-nek kb. 1-nek, a terhesség elõtt pedig 2,5 alatt kell lennie.

Most elõvettem a párom leleteit és nos, nálunk a helyzet az, hogy:

3. napi vérvétel esetében a TSH: 2,617
22. napi vérvétel esetében a TSH: 2,617

Vagyis hajszálra azonos a két érték és magasabb, mint lennie kellene.

Emellett az FSH értéke kb. 3x akkora, mint az LH értéke, ami a tudomásom szerint szintén a pajzsmirigy kissé hibás mûködésére utal.

András
redy22
Szolnok

Most tudatosult az agyamban, hogy holnap leszek 30 éves.

20 és 25 év között a cél a megházados volt, ez sikerült. Néha átkozom ennek a célnak a teljesülését, de persze általában inkább áldásnak tartom.

25 és 30 év között pedig a baba volt a cél ... nos, ez nem jött össze.

Szeretném még megérni a dédunokáim születését, úgyhogy bele kell húzni. :)

András
redy22
Szolnok

Sziasztok!!!

Köszönöm a dicsérő szavakat! Mi teljesen el vagyunk ájulva Zétitől... Persze mi elfogultak vagyunk! :)

Thimmy: gratula Neked! szeretek ilyen szuper híreket olvasni!

Witch: szorítok neked a babócáért! Örülök a jelecskéidnek! Én is úgy voltam vele, hogy ha kell végighányom a 9 hónapot, csak sikerüljön teherbe esni. :)

András: a hormonkezeléseknél én is ingerültebb voltam. híztam kb 1,5-2 kg-ot. De csak az inszeminációsnál. Az biztos, hogy több türelem kell ilyenkor a nőkhöz! :)

Ann: köszönöm jól vagyunk! csak kicsit le vagyok maradva mindennel... :) Pedig ügyes fiam van! Sokat alszik, eszeget, és ha ébren van leskelődik. Persze annyira nem tudunk betelni vele, hogy sokat nézegetjük az ágyikójában. :) Meg persze igyekszünk pihenni is.

A történetünk:

26-án hajnalban arra ébredtem, hogy kőkemény lett a pocakom, picit görcsölgettem, de csak úgy, mintha meg akarna jönni a mensim. Aznap jöttek anyuék, hoztak egy halom kaját, amiből még jóízűen ettem is! :)
27-én mint aki érezte, hogy nem fog hazamenni szépen mindent bepakoltam a kocsiba (a fényképezőgépet is)! Elmosogattam mindent, hogy a férjemnek ne kelljen... :D És elmentünk NST-re. Ott még kérdezte is a szülésznő, hogy keményedés, fájás van-e. Elmondtam mindent, de nem vette túl komolyan a jeleimet. Az NST persze nem mutatott szülésre utaló fájásokat. A fogadott orvosom volt épp ügyeletes a szülőszobán, és felvittem neki kiértékelni az NST-t. Mondtam neki is a keményedést, megtapintotta, aztán mondta, hogy nézzünk már méhszájat... Hát megnézte, és 3 ujjnyira ki voltam már akkorra tágulva, mindenféle fájás nélkül. Sosem felejtem el a mondatát:

"Van egy rossz hírem! Ebből ma gyerek lesz!!!"

:) Ő ilyen kis vicces figura, nem is vettem tőle rossz néven. Persze megrémültem mint állat!! Hát még a férjem!! Ő úgy tudta meg, hogy lesz valami, hogy az ügyeletes szülésznő kiment hozzá, hogy hozza fel a kocsiból a táskákat!!! Szegénykém frászt kapott. Aztán hívhattam a szülésznőmet (biztosra mentünk és őt is fogadtunk). Amíg ő beért addig kint lehettem a férjemmel. Együtt féltünk-izgultunk az előttünk álló események miatt.
13:40-kor burkot repesztettek, és szépen megindultak a fájások is. Ekkor még a legfőbb problémám az volt, hogy éhes voltam! :) Az elején még jókedvűen nevetgéltünk, aztán már később igen csak komolyodott a helyzet és kezdett a jókedvem alábbhagyni. Igyekeztem mindent úgy csinálni ahogy a szülésznőm mondta, mert tudtam, hogy úgy lesz a leggyorsabb a szülés. És így 18:39-re megérkezett Zétikém!

Szerencsére az öröm és a boldogság feledtetett minden fájdalmat. Nem is viselt meg annyira a szülés. Rosszabbra készültem, és ez így volt jó!
A kórházban baba-barát ellátás van, így mihelyst lementünk az osztályra meg is kaptam a Kicsit. 2,5 nap után besárgultunk. Nagyon aluszékony volt a Pici, keveset evett, így átvitték a koraszülött osztályra. Bőgtem egy fél napot utána, olyan hiányérzetem volt. Szerencsére már a 3. napon mehettem a szoptatásokra 3 óránként. Minden esetre azt kell, hogy mondjam, hogy ott sokkal jobb ellátást kapott Zéti. Odafigyeltek rá! Szegénykém megtanulta hogy kell egyedül elaludni. cumit kapott,mert a kék-fény alatt tombolt mindig, de az sem érdekelt. Örültem, hogy jó kezekben van. És végül 2-án jött a jóhír, hogy hazajöhetünk!! Azóta eszünk, alszunk, leskelődünk. Bár szopzini sokszor lusta, de megoldjuk a problémát mindig! :)

Hát röviden-tömören ennyi... :)
nyulacs82
Szolnok

Witch
A pocim nekem is gömbölyödik estére, van, hogy már nem tudom begombolni a nacimat, de reggelre lemegy. Mondjuk nekem mindig van egy kis pocim, rég voltam már lapos hassal :oops: :lol: A cicijeim duzzadnak, de az émelygés csak nagyon lájtosan jön rám, pedig ma vagyok 7+1 :lol:

Ann
Semmi gáz, csak mosolyogtam 8) :lol: Akkor hasonló cipőben járunk!

Nyulacs
Nagyon örülök nektek! Ilyen hányásos kijelentésem volt nekem is, a barátnőm persze szörnyűlködött (ja, de neki egyből összejöttek a babái) :) A szüléstörténeted nagyon szép, innen olvasva gyors szülés volt 8) :lol: Vigyázz rá nagyon! Már várom én is azt a pillanatot, és elképzelem, ahogy állok az ágya fölött és csak bámulom :)

Én mostanában nem kívánom az édességet, inkább a sósat :oops: :shock: Éééén, aki korábban egy tábla csokit sec perc alatt befaltam. A párom persze örül ennek :lol: :lol: Nálatok bejött, hogy édesség-kislány, sós dolgok-kisfiú? :shock: :D
thimmy
Gárdony

Timmy!

Etna édeset evett, fia lett, én sósat, és fűszeres husikat, nekem lányom :) Ja és hegyes pocim volt, semmit sem jelent, legalábbis nálam...

Nekem napról napra nagyobb a pocim :) Este tény hogy nagyobb... Ma délelőtt olyan hányingerem volt, hogy a fejem sem tudtam mozgatni fekvés közben :) Most már jobb, de éhes vagyok a hányinger mellett, a cici fáj... stb. :) De ezek jó jelek :)

Nyulacs!

Ahogy olvastalak, eszembe jutott Jami születése :) Jó volt emlékezni :) Remélem tesóka is megszületik és még egyszer átélhetem, bár nekem Jami császárral született, és tesóka is tuti azzal fog, mert már volt 3 laparom és 5 nagyműtétem...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Witch
Azért egyél valamennyit a hányinger ellenére is! És pihizz, meglátod, meglesz az eredménye! Drukkolok nagyon!

A kívánósság jó! 8) :lol:

Ja, és 6+1 vagyok. Úgy tűnik siettetném már a dolgot egy kicsit. Meg még meg kell szoknom ezt a számolási módszert. Szóval ez a hetedik hét :lol:
thimmy
Gárdony

Az én szülésem is ilyesmi volt és Barbus is besárgult, de nálunk a csecsemősöknél volt kék fény és így nem vitték el. Csak nem lehetett kint velem. Én is remélem, hogy még egyszer átélhetem ezt a csodát, bár nekem elég car volt a szülés az eda ellenére is. Viszont így a varrásból nem éreztem semmit.
vicky79
Budapest III. kerület

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?