Sziasztok!
Mi készülünk, készülünk, de azért nem feszítem túl magam. Nem lesz 6 fogásos vacsora 8 féle kajával, meg még 8 féle süteménnyel. Egész egyszerűen azért, mert 26-án már mindenki zsíros kenyeret, meg májkrémes kenyeret eszik, a kaja meg megy a kukába. Amitől viszont nagyon ideges vagyok. Szóval általában valami husit sütünk, mert a hagyományos karácsonyi kaják (halászlé, mákosguba) nálunk nem jönnek be. Ilyenkor szoktunk kicsit nagyzolni, veszünk olyat, amit év közbe sosem.
A bejglit sem szeretjük, meg anyósom minden évben süt. Anyám sütött zserbót. Balázs kókuszgolyót kért. Na gondoltam, ezzel nem lesz sok gondom. De a férjem megszívatott. Múlt héten hozott moszkauert. Annyira rákattantam, hogy gondoltam sütök. Elfelejtettem, hogy milyen macerás. Mindegy, most sül az utsó tepsivel, majd holnap ha lesz időm, akkor bemázazom. Ha nem megesszük így. Azért jó lenne valami cukrász tanfolyam, vagy Tlindi telcsi száma, mert az első adag jó kemény lett. Meg az is, amit apára bíztam, míg fürödtem.
A csomagolást elintéztem tegnap. Mivel sok a születésnap, meg névnap a karácsony mellett és anyósom nevében is mi vettünk meg mindent, én is csomagoltam. Anyám akkora kukás autót, meg tűzoltó autót vett a gyerekeknek, hogy nem fért be egyetlen dobozba se
500 szál hajam hullott el autónként, mire becsomagoltam. Most egy egész szoba tele van ajándékokkal, szóval majd lehet megint cirkuszolni, hogy pakoljanak este rendet. Persze hiába jártattam a pofámat, hogy dobjuk össze a lóvét és vegyünk egy, max két ajándékot. Balázs kinézett magának egy lego rendőrségi állomást. Na azt megvehettük volna. Persze akkor mi lesz a nagyanyákkal
Hát én igenis szeretem az ajándékot. Csakúgy, meg kötelezően is
Karácsony előtt két hónappal már szoktam jelzéseket tenni a férjemnek, hogy minek örülnék
nehogy kacat kerüljön a fa alá. Idén meglepetést kapok, szóval izgulok nagyon. Eddig tesómékkal meg anyámmal nem nagyon ajándékoztuk egymást, de most kisebb dolgokat vettünk egymásnak is. A gyerekek hadd szokják, hogy nem csak ők kapnak. Balázzsal is csináltunk kis díszeket is. Persze abból is magának csinált először
Tlindi!
Kitartás anyóshoz!
Mindenkinek kívánok kellemes karácsonyt!