Új privát üzeneted érkezett!

Bejja! Ne izgulj, én naponta többször vagyok így. Bár én egy kissé túlreagálom asszem. De én is elvárom, hogy a férjem besegítsen. Ez nálam alap. Persze ő meg nincs hozzászokva mert ki volt nyalva a segge, amíg össze nem kerültünk, így azért nehéz. De a gyereket a nő nem csak magának szüli, szerintem.

Wf, engem is érdekelne miért lett császár. Te tudod Ildóca? Vagy megírhatod?

Kornélia!
Én tavaly szültem, fogadott dokival, szülésznőm nem volt, de a szülésznő remekül elvégezte a dolgát. Segített, kedves meg aranyos volt. A doki kb 20 percet volt benn intenzíven, mikor már jött a baba ki, addig csak benézett, hogy mi a helyzet. Mostanában fogok szülni, fogadott dokival, meg szülésznővel. (De dokit amúgy csak azért választottam, h a Péterfyben szülhessek, mert nem tartozom oda. Amúgy remek orvos.) A szülésznő is egy tünemény.
Amúgy van közöttünk olyan, aki (asszem Szilvi) fogadott doki meg szülésznő nélkül szült és minden rendben zajlott. Szilvi javíts ki, ha tévedek.

Na, megyek pihenni, kivagyok. Mindenem fáj... :-S

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Sziasztok

Wf

Nagy-nagy gratula a babóhoz.

Bejja

Teljesen igazad van. Apa segítsen be otthon, a gyerek az ővé is nem csak magadnak szűlted. Nem csak akkor kell részt venni a családi életben, ha minden szuper. Az én férjem is csak most veszi észre, hogy milyen otthon a gyerekkel, hogy én dolgozom és ő volt itthon Szonjával, mikor beteg volt. Pedig neki nem kell közben főzni meg bevásárolni, takarítani vasalni és még sorolhatnám. Talán ha egy pár órára magukra hagynád őket, akkor jobban értékelné, amit egész nap megteszel azért, hogy minden rendben legyen Hannával és még neki is legyen tiszta gatyája. Az én férjem segít, ha megkérem valamire, de magától nem sok mindent vesz észre.
Szonja is kapott most antibiotikumot, nekünk Protexin restorét javasolt hozzá a doki.

Holnap már megy bölcsibe Szonja. Decemberben még csak 1 napot volt eddig. Nem járunk túl gyakran arra.

Szonja jobbulást a családnak.

Kornélia

Én is majdem 2 éve szűltem fogadott dokival és éppen dolgozó szülésznővel. Túl sok friss infóval nem szolgálhatok. Minden renben volt.

Tlindi

Kép
tlindi

Szia Kornélia!
Nem fogadtam senkit, császárral szültem, nem panaszkodhatom senkire. Odafigyeltek rám. Mindez 16 hónapja. Majd Wf ír neked aktuálisat és Hubamami is most fog szülni. Talán szenteste :-)

Szerintem, ha valakit nem vág földhöz 1-2 százezer (vagy 2-3) akko fogadjon mindenkit, már csak a lelki nyugalom miatt is. Nekem nem volt.
szilvi35

Sziasztok!
Pasik, csak pasik. 2 hét nélkülünk megenné őket a kosz, és MD-s kaján élnének. Az én férjem sokat segít (miután muszáj neki), de egyszerre csak egy dologra tud koncentrálni. Most, hogy melóztam benn is, elég sok jutott rá is. Igaz, ha pl. a mosdó fekete volt a kosztól, akkor magától nem mosta ki, úgyhogy rápacsált, reggelnte írtam neki dolog listát. Azt megcsinálta. Mert egy nagy büdös lócitromot fogom a két kölkét ellátni, a háztartást is, meg melózzak. És ha nem tetszik, akkor szépen bepakolom a cuccát egy szemetes zsákba, és már mehet is az anyjához.
A java ugyan így is rám marad, de egyáltalán nem vinnyogok, mert a férjem és anyám is nagyon sokat segítenek.

Kornélia!
Pedig mi szeretettel várjuk az új kismamákat, és ha valakinek kérdése van, szoktunk rá válaszolni, annak ellenére, hogy valóban már nem kifejezetten a kórházról szól az életünk. Azért most is van 2 kismamánk.
Én is 2 éve szültem. Fogadott dokival, szülésznővel. Nem volt egy hosszú szülés: 5-kor elfolyt a magzatvíz, 6-ra a kórházban voltam, 7-kor jött a doki és 8-kor megvolt a gyerek. Jó volt a doki is, a szülésznőm meg profi. Tekintettel a gyorsaságra, legközelebb csak szülésznőt fogadnék, az anyagiak miatt. Ha nyernék a lottón, akkor a dokit is megfogadnám.

Kép
Kép
Kép
szonja77

[quote]A írta:zért most is van 2 kismamánk.

Asszem valamiről lemaradtam. Wf már babázik, Hubamami
és még ki?????????

Tlindi

Kép
tlindi

Kornélia, nekem volt fogadott dokim és szülésznőm is, és programozott császárral szültem, mert úgy hozta az élet (már annak is örültem, hogy nem lett koraszülött), elég necces volt a vége. Az én helyzetemben nagyon is számított, hogy volt orvosom, aki folyamatosan kísért, odafigyelt. Párszor voltam nála magánban, de többségében a kórházban vizsgált. Ennek majd' 17 hónapja. Vannak itt frissebb élmények is.

Egyébként én már szerettem volna megkérdezni a jelenleg aktív topiclakókat, hogy ki miért választotta a Péterfyt? Páran tudom, hogy a lakhelyük szerint is oda tartoznam (én pl nem, engem az orvos vonzott oda - és nem bántam meg egyébként). Nos lányok?

Bejja: nekem az a tapasztalatom, h a férfiak egyáltalán nem érzik micsoda energia kell egy gyerkőchöz, és bizony van, h elfáradunk. Volt már, hogy szurkáltam, hogy vegye már ki a részét, volt, h a fejéhez vágtam, hogy cseréljünk egy napra, de aztán rájöttem, hogy ez nem az az út, ami eredményre visz, úgyhogy azóta az van, hogy szépen, nyugodtam, és egyértelműen közlöm, hogy biza nagyon jól esne, ha ezt meg azt megcsinálná, és akkor szó nélkül jön, és segít. De persze Ő ilyen karakter.

Kép
Kép
csipetnyusza

Köszi lányok, tetszett amit írtatok, Szonja, továbbra is bírom a stílusodat. Mostmár nálunk is érik az "itthagyom őket 1 napra" dolog, mivel elvileg csütörtöktől szabin lesz, úgyhogy elhúzok valahova, de itt hagyom a lakást a dzsuvába, kaja, minden nélkül, aztán majd este megnézzük ki lesz jobban kikészülve :) Már arra is gondoltam, hogy beadom a gyereket bölcsibe, visszamegyek én is dolgozni, 'szt akkor majd nem húzhatja a száját, meg kíváncsi leszek, ha már meleg ebéd se lesz a szájába, amit én mindennap itthon elkészítek, mert a meló, meg a gyerek mellett erre már nem lesz időm. Csakhát nekem is csak a szám nagy, mert most még nem szívesen vinném a gyereket bölcsibe, bár szerintem marhára élvezné, imádja a gyerekeket, kicsit, nagyot közepeset, tehát ő nem lenne elveszve, csak én :) Meghát a gyerekkel nem csesznék ki annyira, hogy egy napra itt hagyjam őket magukra. Na erről ennyit, nem is érdemel több szót.
Hubamami, boldog névnapot a hamarosan születendő lánykádnak, szerintem vicces lenne, ha ma bújna ki :) Nekem is pl egy napon van a szülinapom, meg a névnapom.
Lányok, nagyon durva, hogy a legtöbb baba itt mindjárt 2 éves lesz.

Lilypie Third Birthday tickers

Sziasztok!

Tegnap voltam Wf-nél!
Wf és Vili baba jól van. Vili nagyon cuki és nagyon szép! :D
De a részletekről szerintem majd Wf beszámol nektek! És gondolom képet is rak majd nektek! Mindenkinek köszöni a jókívánságokat átadva az összes nekik!

Jaj a pasikat inkább hagyjuk! Van köztük olyan aki végig csinált akár egy napot is itthon akár csak kettővel?! Én naponta 5 gyerekkel vagyok ellátva és apa reggel 6-kor távozik és este 8-kor haza esik! :( Bár ő már megtanulta, hogy szája befogva és az van itthon ami van és amire volt időm éppen! Kaja meg van a hűtőben és nem cipelem a hátamon a hűtőt.

Kornélia!

Náliunk 6 hónapos a legkissebb és nekem volt fogadott orvosom és szülésznőm is! Én mid a kettővel teljesen elégedett voltam! De ha nem lett volna akkor is tuti jó kezekben lettem volna! Mindenki nagyon aranyos és rendes!
De közelebbit tényleg Wf és és Huba mami fog neked többet tudni mondani!

Csipet!

Engem a Doki vitt a Péterfybe!
De egyáltalán nem bántam meg!
Én biztos máskor is ott szülnék!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

WF!

Gratulálunk,sok boldogságot,örömöt Vilmos babához/nak!

Az én férjem nagyon cuki,nagyon szerencsés vagyok!
Sokat segít,mondjuk időben-délután 4 körül már itthon van.
Főz,mos,takarít,Bogira vigyáz...bármit megcsinál.....nagyon szeretem..ezekért is!..:)
Tervezzük,hogy jövő ilyenkor kéne teherbe esnem..:)
Úgy néz ki sikerül elköltöznünk.....Pesten maradunk,Káposztásmegyerre megyünk...

Kép
kata35

Ildóca, boldog hónapfordulót! Már fél év? Te jó ég, hogy rohan az idő... :)

Csipet! Én az előző doki miatt mentem a Péterfybe, és mert utána jártam, és tetszett a kórház, meg relatíve közel volt. És most is itt szülők. :) Bár nincs különösebb ragaszkodásom a kórházhoz, mert ha a bnőm a MÁV-ban vállalhatta volna a szüléslevezetést oda mentem volna. Igaz, most egy tök jó dokinál vagyok, és most már maradnék is nála, remélem nem csalódóm a szülésnél benne, de sztem nem fogok. :)

Kata, örülök, hogy költöztök, na meg irigykedem. :) bárcsak én is költözhetnék saját házikóba... :) Boldogságot!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Kata 35! Nem örülök, hogy költöztök és nem gratulálok hozzá.
szilvi35

DE gratulálok, de nem örülök!
szilvi35

Huba mami!

Köszönjük szépen!
Hát bizony nagyon elszaladt az idő! Akkora nagyfiú már!
Kíváncsi leszek mit szólnak majd a karácsonyfához a babák!
Mert azért mostmár értékelik talán jobban!
A te híreidet ki hozza majd nekünk?

Kata!

Jó is az új lakás. Gratula hozzá! Kertesbe mentek?
De azért egy költözés miatt nem irígykedem ám! Mert nem egyszerű egy ilyen mire minden a helyére kerül!
Nálunk tegnap meg ma ablak és ajtó csere van folyamatban! De teljesen kész vagyok már ettől az egésztől arról nem is beszélve, hogy teljesen szétfagytam itt a lakásba tegnap is!
Mondjuk az egyik szobát már kitakarítottam! :D

Wf remélhetőleg ma hazamegy a kórházból! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Újra itt... :)
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a köszöntéseket!
Ildócának a közvetítést is!

Még nem nagyon tudtam visszaolvasni, remélem hamar pótolni tudom majd.
Addig is a betegeknek jobbulást, Hannának utólag is boldog szülinapot!

Ha minden jól megy, akkor hamarosan mennek képek g-re, és megírom azt is, hogy miért alakult így. (Nem titok, csak kicsit hosszú.) De nekem így is pozitív élmény volt.
Egyébként csak a hosszas bent tartózkodás volt gond. :) De hát már túl vagyunk rajta...

Huba-mami! Te jössz!:D

wf

Kép
wf

Wf! Olyan aranyos a vonalzód, és Vilmos már 4 teljes napos. :) Hurrá! Üdv a fedélzeten! :lol:
Kíváncsian várjuk a fejleményeket, mi miért történt, hogy élted meg a szülést stb...

Ildóca! Tavaly Szilvinek írtam, de most nézem, hogy nincs már meg a száma... Ez a rohadt új telefonom mindent elcsesz, állandóan az jelzi, hogy ki vagyok kapcsolva, pedig nem... :twisted: :evil: Lassan le kéne ezt is cserélni, pedig csak 2 hónapos telefon.
Szóval valaki írja meg a számát privibe és amint újság van írok ám. :) Előre is köszi!

Rinya: Anyósom akkora fax, hogy hihetetlen. Megbeszéltük, hogy vigyáz ma reggel Hubára, amíg elmegyünk apaságit csináltatni (mi csak egyházilag vagyunk házasok), aztán ma mikor szóltam a férjemnek, hogy telefonáljon mert indulunk hozzájuk, közölte bocs de mégsem ér rá... :evil: :roll: :evil: :!: :?: :?: Hát azt hittem átmegyek és kidobom az ötödikről! Még jó, hogy este az mondtam anyámnak, h áááá, nem kell vidékről feljönni vigyázni a kölökre, mert hát az anyós csak egy utcára lakik és meggérte, és verre ez a nőszemély meg visszamondja... Ezek után el tudom képzelni, h hogy fog segíteni mikor már meglesz Viola is... Anyám hamarabb felutazik vidékről, mint anyós a szomszéd utcából...
Na, bocs csajok, de kiakadtam erre a szipirtyóra...

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Lányok,

nem lesz időm írni most napokig,ezért most kívánok mindenkinek

Boldog,áldott, szép, babaillatos,mosolygós ünnepeket!!!!!![/b]

Kép
kata35

Kata! Boldog Karácsony Nektek is! :-)

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Nagy a csend csajok. Mindenki készül a karácsonyra? Nekem most annyira nincs karácsonyi hangulatom, hogy csuda... :(
Mit kapnak a gyerkőcök a Jézuskától? És ti mit kértetek?

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Sziasztok

Nekem sincs karácsonyi hangulatom. Semmi kedvem a holnaphoz. Menni kell anyósékhoz, akivel május óta nem beszéltem, mert megsértődött, de a férjem nagyon szeretné, ha én is mennék. Miatta erőt veszek magamon és túlélem azt a néhány órát. Ha ezen túl leszek, akkor biztos jobb kedvem lesz. A mi kis hármasban töltős holnap esténket viszont nagyon várom. Szonját az első karácsonya nem nagyon érdekelte, de ez már biztosan tettszeni fog neki. A Jézuskától kap konyhát (ne az enyémet amortizálja), szánkót (már csak hó kellene), felmosó szettet (egyet már galyra vágott, nagyon szerette), dobot ( én is tudom, hogy kell kitolni magammal :? ) gyümölcsöket, zöldségeket a konyhához, sátrat, könyveket, ruhákat és biztosan lesz meglepi is, amiről nem tudok. Ezt nem mindet tőlünk, hanem a családtól összessen. Mi Apával nem szoktunk egymásnak semmit venni. Én nem igénylem az ajándékozást, főleg nem ezt az alkalom van (névnap, szülinap, kari) valamit venni kell. Év közben gyakran meglepjük egymást, de így "kötelezően" nem.

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!
Mi készülünk, készülünk, de azért nem feszítem túl magam. Nem lesz 6 fogásos vacsora 8 féle kajával, meg még 8 féle süteménnyel. Egész egyszerűen azért, mert 26-án már mindenki zsíros kenyeret, meg májkrémes kenyeret eszik, a kaja meg megy a kukába. Amitől viszont nagyon ideges vagyok. Szóval általában valami husit sütünk, mert a hagyományos karácsonyi kaják (halászlé, mákosguba) nálunk nem jönnek be. Ilyenkor szoktunk kicsit nagyzolni, veszünk olyat, amit év közbe sosem.

A bejglit sem szeretjük, meg anyósom minden évben süt. Anyám sütött zserbót. Balázs kókuszgolyót kért. Na gondoltam, ezzel nem lesz sok gondom. De a férjem megszívatott. Múlt héten hozott moszkauert. Annyira rákattantam, hogy gondoltam sütök. Elfelejtettem, hogy milyen macerás. Mindegy, most sül az utsó tepsivel, majd holnap ha lesz időm, akkor bemázazom. Ha nem megesszük így. Azért jó lenne valami cukrász tanfolyam, vagy Tlindi telcsi száma, mert az első adag jó kemény lett. Meg az is, amit apára bíztam, míg fürödtem.

A csomagolást elintéztem tegnap. Mivel sok a születésnap, meg névnap a karácsony mellett és anyósom nevében is mi vettünk meg mindent, én is csomagoltam. Anyám akkora kukás autót, meg tűzoltó autót vett a gyerekeknek, hogy nem fért be egyetlen dobozba se :shock: 500 szál hajam hullott el autónként, mire becsomagoltam. Most egy egész szoba tele van ajándékokkal, szóval majd lehet megint cirkuszolni, hogy pakoljanak este rendet. Persze hiába jártattam a pofámat, hogy dobjuk össze a lóvét és vegyünk egy, max két ajándékot. Balázs kinézett magának egy lego rendőrségi állomást. Na azt megvehettük volna. Persze akkor mi lesz a nagyanyákkal :evil:

Hát én igenis szeretem az ajándékot. Csakúgy, meg kötelezően is :D Karácsony előtt két hónappal már szoktam jelzéseket tenni a férjemnek, hogy minek örülnék :D nehogy kacat kerüljön a fa alá. Idén meglepetést kapok, szóval izgulok nagyon. Eddig tesómékkal meg anyámmal nem nagyon ajándékoztuk egymást, de most kisebb dolgokat vettünk egymásnak is. A gyerekek hadd szokják, hogy nem csak ők kapnak. Balázzsal is csináltunk kis díszeket is. Persze abból is magának csinált először :D

Tlindi!
Kitartás anyóshoz!

Mindenkinek kívánok kellemes karácsonyt!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Nekem van hangulatom. Hogy ez a karácsonynak vagy bárminek köszönhető... Igen. Talán ez a karácsonyi hangulat. Békés, nagyon boldog, várakozásokkal teli... és hasonló szavakkal jellemezhetem. Mindezt Titinek köszönhetem. Azt hiszem nagyon rég volt ilyen .... boldog karácsony várásom. Nagy fánk lesz, piros pici gömbökkel és mézessel, amit jómagam sütök és remélem lesz időm írókázni :-) Talán néhány szaloncukrot is felteszek, de nem biztos. Várom Titikém pofiját :) Majd valahogy megoldom, hogy egyszercsak ott legyen a fa....
Ma is (apjával való veszekedéstől eltekintve - telefonon) szuper napunk volt. ..... Titi egyedül iszik pohárból .... látni kellett volna vacsi közben.... olvasott és sűrűn ivott..... az anya meg nem győzte csodálni. Szóval én megkaptam már a karácsonyi ajándékom ma. Egy ilyen remek nap végén, a kisfiam átölelte az arcom/fejem, majd egy óriási puszit kaptam Tőle. A világ legnagyobb ajándéka, Isten ajándéka (a Tivadar név jelentése), Tivadar.
Titike meg el lesz árasztva, mint mindenki más babája :-) Kap kalapálóst, meg ikeás kígyót, ujjbáb pillangót, nagy ugrálós lasztit, könyveket, xilofont, anyum ajándékát elfelejtettem, az apja meg nem tudom hoz valamit vagy sem.

Mindenkinek kívánunk boldog, békés karácsonyt!
T és Sz
szilvi35

Szonja :) :) :) Meglepi sütis szakácskönyv? :wink:

Kaja, ja. Nem viszem túlzásba, a takarítást sem vittem. Nem szeretném, hogy stresszes legyen a szenteste vagy délután vagy mi. Vettem madarat, meg külön annak szívét, máját, zúzáját , na ebből lesz csirke leves. A másodikról megfeledkeztem, mondjuk az apja aszonta ránt madarat, de amit ő mond, az sosem biztos. Akkor majd lemegyek gyors, egy kis darált hús, paprika, paralé = tőtöttpapriri, imádom :-).
Süti = kókuszgolóbis az tuti meg a mézes. Talán muffint is készítek, de majd holnap... talán. Tiramisun is gondolkodtam, de ahhoz nincs itthon mascarpone.
Szóval tök egyszerű lesz a menü. Tőtöttkápi és egyéb karácsonyos cucc kilőve :) Halból csak a harcsát és a süllőt eszem, amit apum fog, a boltban drága nagyon. Kacsát talán vehettem volna, de eszembe sem jutott :-) Jó ez így... majd alakul az anyucisságom... csiszolódom még :-).

Tlindi! Tuti nem tudnának elrángatni anyóshoz. Ha kötelező lennne, biztosan alkudoznék, hogy mennyi időt és, ha letelne az idő, jelezném, hogy indulásra kész vagyok. Nem irigyellek!
szilvi35

Sziasztok

Ádinak nagyon boldog névnapot kívánunk. Anyósjelöltje és menyasszonyjelöltje :D :wink: Nászasszonyjelölt, hívhatsz sütiügyben bármikor :D

Tlindi

Kép
tlindi

Ádámnak boldog névnapot! :-) Isten éltessen Ádi!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Karácsony... Én stresszelek... Hogyha beindul a szülés anyuék felérnek-e vidékről mire indulni kell, hová teszem Hubagyereket, mert anyóshoz tuti nem engedem, inkább szülök idehaza vagy egyedül a kórházban, úgyis ott lesz a szülésznő... Folyton ezen parázok... De egyébként nincs is hó, ami külön olyan ááááá, szar, mert egy rendes Jézus születéskor hónak lenni kell. :) :) Tudom, én vagyok túl körülményes... De ezt otthonról hozom, anyám is ilyen, mindennek meg kell lenni a helyén abban az időben amikorra kell és kész. Na ez az ami most nem mükszik nálam.
Kaja: Ma anyóséknál vacsorázunk mint kiderült mert ő nem készül el ebédre bocs. Ezt tegnap közölte. Még jó, h hármasban akartunk ünnepelni, csendben gyertyagyújtással, ajándékozással... Ebből lesz az ajándékozás. :S Holnap meg jönnek anyumék, hoznak rengeteg kaját, töltött káposztát, sütiket, libát (nyersen, ezt én készítem el 26-án), húsilevest, és mit tudom én még miket mondott, a lényeg, hogy nemigazán kell főznöm majd. Hurrá...
Amúgy azért várom ám a szentestét, Huba mikor meglátja a fát, mit reagál, mert a karácsonyi izzók nagyon lekötik. Idén be se csomagolom az ajándékait, mert az szerintem még nem köti le, inkább maga a játék. Kap kismotort, FP brümm-brümm garázst, épitőkockát, tornyot, labdát meg szánkót anyuéktól. Aztán anyósék vettek plüss állatokat (Minek? Huba egyel sem játszik, kaptunk annyit mint a franc...) Na, mind1...
Megyek pelusozni.

Áldott Karácsonyt!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Nagyon boldog, békés karácsonyt kívánok mindenkinek!

wf

Kép
wf

Wf! De örülök neked! :) Boldogat nektek is!

Ui: Na, mi készülünk lassan anyósékhoz... :S

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Sziasztok

Mi már letudtuk anyósékat :P Túlélteeeeeeeeem :P Nem volt annyira gáz.

Tlindi

Kép
tlindi

BOLDOG BÉKÉS KARÁCSONYT KÍVÁNUNK MINDEN BABÁNAK, ANYÁNAK ,APÁNAK.

M&SZ
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára tlindi 2011.12.24 18:55-kor.

Tlindi

Kép
tlindi

Lindi! Mi is szerencsére. Örülök, hogy nem volt annyira gáz. :)

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Sziasztok!
Köszönjük a köszöntéseket, körbe csókoltam a gyerekemet!

Mikor nálunk megszületett Ádi, anyósom mondta, hogy ő többet nem jön 24-én, mert az legyen a mi ünnepünk, család vagyunk. És igaza volt. Mi se mentünk gyerek koromba sehova szenteste, mert anyu mindig azt mondta, hogy az a családé, akkor nem illik. Így szépen a hugomékat is átállítottuk 25., 26.-ra.

Nekünk ez volt az utóbbi évek legbékésebb karácsonya. Nem volt vita, veszekedés, a karácsonyi izzót sem akartam szétvágni az ollóval és a fát sem felgyújtani. Csak a gyerekek verekedtek össze, hogy ki játszon a tűzoltó és ki a kukás autóval. Ja, és Balázs azt hitte, hogy minden ajándék az övé a fa alatt. Vajon a kistestvértől lett ilyen irigy?

Remélem mindenkinek békésen telik a karácsony!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Mindenkinek nagyon boldog karacsonyt!!! Mi most Bajan vagyunk anyueknal (kicsit szussz). Toltott kaposztat most vagtam be, nyaaaaaaaaammmmmmmmmm! Akos alszik, m a bunda, szegenykem nagyon lefaradt ma. De volt egy kis szankozas (meg a mi szankonkat kapartuk elo a garazs melyerol), meg ajandekok mindenki mindenkinek. Meg orom es bodotta :)
Tovabbi szep unnepeket!!!!

Kép
Kép
csipetnyusza

Boldog Ádám napot! :)
szilvi35

Boldog Karácsonyt !

Ádinak boldog névnapot!

(halkan jegyzem meg, hogy mostanság Domó engem is Ádinak hív :D )

Kattkat

Kép
kattkat

Ádámnak utólag is boldogat!
Teljesen abban a hitben voltam, hogy írtam...

Remélem, mindenkinél jól telnek az ünnepek!

Tettem fel képeket is!

wf

Kép
wf

Jó reggelt! :-P

Huba most ébredezik, csak gyorsan írok.
Wf, megnéztem Vilmos babát, hát valami cuki pofa! Tuti nem nézik majd lánynak ezt a kislegényt! :) Nagyon szép! Stipi stopi Violának! :)

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Így utólag is mindenkinek boldog karácsonyt!
Mi anyóséknál vacsiztunk tegnap. Sajnos én nem tudom leszoktatni erről anyóst, hogy egyszer az életbe nyugiba itthon maradhassunk. :(
De túléltük és ez számít csak.

Ádinak sok boldogat! :D

Nálunk volt sok ajándék, volt közös ajándék a nagyonak Xbox kinectel! :D N ez volt azt este legtutibb ajándéka. A lányoknak fülbe való Csabának volt lego. Kincsőnek Moon send gyurma. Álmomba nem gondoltam, hogy másfélórán keresztül ülni fog és gyurmázni. :D Meg volt neki xilofon csörgő dob. Csanád baba meg kapott egyóriás nagy kockát aminek minden oldalán más és más állat van és hangot adnak ki és tök jó puha és édesen bírkózik vele. :D
Mi egymásnak már nem veszünk semmit.

Mindenkinek jó pihit!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

El is felejtettem írni, hogy a karácsonyi ebéden, amikor anyóséknál voltunk, anyósom nem ült le velünk enni... Úgy látszik nem vagyunk méltók még ünnepkor sem, hogy leereszkedjen a szintünkre. :P Ezen már csak röhögni tudok. :-) Sötét egy nő...

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Juj, ma kaptam mei-tai-t. :) Pontosabban megvetettem a férjemmel. Nagyon jól néz ki szerintem.
Kép
Vaterán lőttem 4500.- Új, lila. Remélem beválik. :o
Máris jobb kedvem van.

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Ildóca! Megnéztem micsoda az az xbox cucc... Öcsééééém! Ilyet kérek a Jézuskától a következő karácsonyra. :) Hát ez állati jó. Nem csodálom, hogy ez a nagyok kedvence.

Többiek? Mi a helyzet?

Wf! Te alapítványi szobában voltál? Most hogy működik a rendszer? Ára változott?

Holnap megyek ctg-re meg doki is megnéz... Remélem még nem tartanak benn, mert most már csak januárba szeretnék szülni. :)

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Huba-mami!

Igen, ott. A rendszer a régi... Szerintem.
Szuper a mei tai!
Majd meglátom, mit tehetek Viola érdekében.... ;)

Ildóca!
Klassz az ajándék!

Többiek? Miújs?

Vili már tíz napos! :)

wf

Kép
wf

Na nekem már hullik a hajam az xboxtól!
egésznap vigyázba kellett ülnünk a picikkel mert futóverseny, pinpongozás, bowlingozás , gátugrás, gerelyhajítás, diszkoszvetés és.........................
Szóval már most televan a törpöm ezzel az egésszel! De egyébként tényleg tök király cucc csak én még nem jutottam még hozzá!
De baromi drága jézuska vol ez a dolog mert az sem mindegy honnan veszi az ember! Na meg be izzítani sem volt egyszerű csak segítséggel ment!

Vilinek sok boldogat a 10-dik naphoz! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Huba-mami: nagyon szuper a mei-tai, remélem jó hasznát veszitek! ;)
Wf, megkuksiztam Vilibabát, tünemény kisember, nagyon szép kisbaba!!
Ildóca, az Xbox ragadós fajta :)
Ádinak boldog névnapot!! :)
Mi holnap megyünk ortopédiára itt Baján (lábstátuszt néznek), amúgy nagyon jó itthon (Baján még 5 napig).

Kép
Kép
csipetnyusza

Wf!
Megnéztem Vilmos bébit én is és nagyon aranyos!
Uramég, már 10 napos?
Egy kicsit nem figyuzunk oda és 10 hónapos lesz. :shock:

Enyémgyerek egyre jobban megtáltosodik verbálisan, bár még azért sok kortársa kenterbe veri, de az eddigi szinte zéró szóbeli megnyilvánulásához képest már nagyon sok mindent mond.
Ma pl tök váratlanul elszámolt 10-ig, mikor eddig csak azt hajtogatta, ha "számoltunk", hogy egy-egy-egy :D

Kattkat

Kép
kattkat

Köszi, Lányok!
Nagyon aranyosak vagytok!
:)

Kattkat! Domó nagyon ügyi!

Ildóca! Kitartást!

wf

Kép
wf

Ildóca, mennyiért dobják az ember után az xboxot? Én keresgettem árakat, de két véglet között láttam csak. Vagy nagyon olcsónak tűnt vagy iszonyat drágának... 60e az reális?
És Csanád baba miket tud már? Nem teszel fel képeket? Ő is igazi nagylegény már... :lol:

Csipet, mi volt az ortopédián? Remélem csak jót mondtak! Ákos eszik már egyedül? Mármint főzeléket vagy valamit amihez evőeszköz kell?

Kattkat! Domo igazi Úriember, kivárja mindennek az idejét és egyszer csak nagyot alkot. :) Azért megnéztem volna az arcodat, mikor hallottad elszámolni, biztos nagy öröm látszódott rajta. Én is büszke lennék.

Nálunk meg Huba nem akar aludni. Mármint ha kényszerítem elalszik vagy 10 perc sírás után, de úgy sajnálom, mert mostanában azt csinálta, hogy délután csak mellé feküdtem simiztem és 5 perc után beszunyált, este dettó. Aztán pár napja bekattant és csak késő délután 4-5 körül akar aludni magától (és így az esti alvás éjszakaiba torkollik, mert 11kor ő még játszana), ja és már nem alszik délelőtt. Nem tudom mi lenne a jobb, ha kényszerítem aludni, vagy megvárom míg magától fárad annyira ki, hogy elalszik?! Ötletek? De azon is gondolkodtam, hogy ez karácsonykor kezdődött, lehet a sok hacacáré ami körülötte volt az zaklatta fel :!: :?: és aztán csak elmúlik...

És ma voltam ctg-n, meg megvizsgált a doki, tovább nyílt a méhszájam, és azt mondta reméli össze vagyok pakolva és ha jönnek a fájások ne várjam meg az 5 perceseket, mert útközben fogok szülni. Remélem igazuk lesz (a szülésznő is ezt mondta), mert mindenki gyors szülést jósol nekem, aztán az is legyen...
Így ma össze is raktam a pakkom. Elég hamar, nem? :? :lol: :lol: :oops: Ja, és ha már pakk, Ildóca, Wf, ti mostanában szültetek, ugye babucinak csak hazahozós ruha, pelus és popótörlő kellett? Kibontottam az újszülött pelust, és jót nevettem, te jó ég, ez nagyon kicsi... :)

Szép napot nektek. :-D

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Huba-mami!

Igen, ezek kellenek, meg néhány textilpelus. :)
Drukkok mennek!
Kivel tudsz majd üzenni?

wf

Kép
wf

Huhuuu, mennek a drukkok Hubamami! Textilpelust tényleg vigyél még!! Nekünk elmaradt ma a dokitali, holnap hívom újra (barátilag mentünk volna, csak az unokája benyelt vmi vírust :( ) Remélem még idén összeütjük a találkát!

Katt: mennyire ügyes Domóóó! Azért ne már, hogy minden korabéli el tud szűmolni 10-ig? Vagy csak én vagyok lemaradva? Lefölözi őket seperc alatt!!!

Önálló evés: Ákos egyre szebben eszik már egyedül is (mihez képest), sűrűbb levest (pl krémlevest) már nem szórja el, a többifélében meg villával összenyomom a tartalmat, és megfogja a nagyon folyós leveslét, így ügyesen tudja kanalazni. A villával is betalál, de nem tud mindent felszúrni. Poharazás az megy, egy éves kora körül már nagyrészt egyedül ivott belőle, csak ment a nyakba is, néha még előfordul, hogy túlhúzza, de egyre kevesebbszer. Amúgy ha nem boldogul, vagy nincs kedve, akkor kézzel csócsál. Mindig hagyom malackodni, ismerkedni a kajával, de szerencsére már nem dobálja a kaját meg az evőeszközöket, mint régebben, ha kész, elkezd engem etetni :) Sőt, néha már ő terít - ha van kedve, igaz a kést még nem ismeri :)

Még próbálok jönni, de most rohanok, lejárt a mosó, Ákos szegénykém K.O, nagybátyámék jöttek, és etették mindenféle sz*rral, ezt úgy utálom...

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!
Megnéztem a 10 napos Vilmos babát. Nagyon aranyos!

Kattkat! Balázs tud 10-ig elszámolni. És még van, hogy 7-8-nál keveredik. Viszont Ádi már simán nyomja 3-ig. Már úgy, hogy nem csak mondja, hanem ha van előtte valami, akkor mondja, hogy anya kettő könyv, vagy három kocka. Persze rá Balázs miatt ragadt.
Hidd el, még egy fél év se kell, és annyit fog dumálni, hogy néha sikítani fogsz 5 perc csendért :D

Huba!
Nekem is ilyen kilátásaim voltak. Így is szültem. 6 cm volt a méhszáj, mire beértünk, pedig siettünk :D Nem is volt 5 perces fájásom, egy 7 perces után éreztem, hogy most aztán jön a gyerek. És jött is. Szóval inkább hidd el amit a doki mond, aztán spuri be, mint hogy a kocsiba szülj. Bár biztos annak is lenne fílingje, ahogy apa beájul :D

Ülök este a kádba, hallom ahogy Balázs mondja Ádinak: Ádám gyere, mentsük meg a világot! :D

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sosem jutok el fürdeni :)

csak mert már vagy 2 órája készülök, de mindig a gép előtt tart valami

"mentsük meg a világot" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kis szuperhero

Csipet!
neem a számolásra értettem, hogy kenterbe verik néhányan (mondjuk de), hanem beszédileg
de egyébként számolni is sokan tudnak már a kortársai közül vagyis elmondják egymás után a számokat, mint egy verset, de valós fogalmuk nincs róla, hogy mit jelent, hogy nyolc és nem is lesz még vagy egy évig
legalábbis pszichológiából ilyesmi dereng
szókincsileg abszolút nem aggódom, mert a passzív szókészlete óriási már
nem azt mondom, hogy mindent ért, mert ha azt mondanám neki, hogy dodekafónia, hát biztos, hogy csak pislogna, de meglepő, hogy milyen komplex feladatokat képes végrehajtani felszólításra

Szonja!
Már most is van példa rá, hogy berekedek estére, mert mondjuk itt van a barátnőm, akivel túl kell üvölteni Domót, ha egymással is akarunk váltani pár szót. :)

Huba!
Végül megvan, hogy ki hozza a híreket rólatok????

Kattkat

Kép
kattkat

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?