Új privát üzeneted érkezett!

Gyerekülés nálunk is téma. Orsi ugyan messze van a 13 kg-tól, meg a hossza sem lenne gond, de gondolom ahogy nálatok is a vastag kabátban már mégsem fér el. Eleinte azt beszéltük veszünk egy komolyat, ami 9-36g. Pár napja azon vitázunk, hogy a férjem szerint egy ülésmagasitó pár ezer ft. meg melyik üléshuzat bir ki közel 12 évet? Akkor inkább olyat vegyünk ami 18kg-ig jó. Szoval ezen én is elgondolkodtam, nem tudok azóta dönteni. Félek késöbb megbánom miért hallgattunk rá.

csak ámulok milyen szép koszorúkat csináltok!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziaztok!

Gyors bekukk, és tűnök pihizni - ma nagyon nyűgös napunk volt Andrisnak és nekemKép

Kicsit elszomorodtam, hogy nagyon leült a topic, és szupi volt olvasni, hogy lassan előkerülgettekKép

Ági, ne éld bele magad, biztos rosszul csinálsz valamit, de azt mondják, ha eszedbe jut, jó anya vagy-e, az már 99,9% , hogy az vagy!!!Kép a szösszedés nálunk is egész napos téma. Én is azt próbálom, hogy ami elérhető, az tiszta legyen, stb., de minden hazajövetel után nem moshatom le a cipőket!!!Kép - arról hál isten leszokott, hogy a talpukat nyalogassa, pár hete még az volt az újdonság, most a kuka b ragyog ezerrel, mert az a legjobb másznivalóKép. De akárhova felmásznak, felkapaszkodnak, ledőlnek, elcsúsznak, mindig nem lehetsz a sarkában Matyusnak!!! Nálunk szerintem még azért nem volt elharapásos téma, mert nincs fog. De ezek szerintem ijesztőbbek, mint amilyen veszélyesek. Szóval lassan keresgess hajfestéket az őszülő tincsekre, mert azok csak gyarapodni fognak, és ne kételkedj magadban!!! Matyus nagyon kiegyensúlyozott babának tűnt, ami a Te érdemed!!!

Valaki írta a krémeket, (talán Sly). Vigyázat! amit mi nehezen tekerünk le, azt ők hosszas munkával, de megteszik!!!Kép (tapasztalatKép)

Pumukli, vigyázz magadra!! Remélem javul a kezed!!

Ed, Kincső tündéri a kádban. Nagyon szép kiscsaj!!!

Kata, kipihizted magad otthon egy kicsit? Laci még mindig dolgozik, én szalmáskodom itthonKép

Humi, Szilvus, ti merre??????

Andris lassan leamortizálja a lakást. A parkettalácek kb. 4 éve várnak arra, hogy letegyék őket, így az apró sarkocskák, amik kiálltak a tapétából, egyből felkelteték Sasszem figyelmét. Ő se gondolta, ha belecsippent, nem kicsi falat jön le, amit azonnal betömhet pici arcába ízmintára, hanem egy hosszú darab a kevert színnel festett tapétából.Kép (már 3 heylen bontotta meg a lakástKép) A lépések: 1. kimatatni a szájából, 2(ez még ránk vár) szépen visszaillesztgetni.Kép A lebeszélés - további bontási munkálatokról -még nem vált be, de táskák, hátizsákok fedik az illusztris helyeket, hogy legalább tovább ne bontsa.Kép

Na megyek, Kép, vacsizok valamit, s egyedül ágyba bújok - apa dógozikKép

Jó éjt,

Móki
móki

Sziasztok!

Móki, nálunk az ajtóról és ablaktokról festékleszedés és megevés(lehetőleg fával együtt) a sláger.
Festékleszedőmegevős , szerintem KépKép

Nekünk a következő ülés egy Concord, már itt figyel mögöttem.Sztem tök jó, mi a hosszú használat mellett döntöttünk.

Nah, én is elmék alunni.

Puszi

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Karmen!

Mi Condord gyermekulest vettunk 9-36 kg-ig. Pont ezen okok miatt az anyaga hasitott bor. Ennek ki kell birnia hosszu-hosszu eveket.

Kb. 2 oraja arra varok, hogy feltehessem a kepet rola, de a kepfeltoltes nem mukodik. ...mar nem varok tovabb, elkuldom az uzenetet.

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Sziasztok!
Ági! Megnyugtatásodra egy epizód tőlünk: Ádi felkapaszkodott a széknél, én a konyhából láttam , gondoltam is, hogy közelítek, mert ki tudja meddig bírja, d sajna akkorra a párnát kezdte vacakolni, elvesztette az egyensúlyát, és esés közben magával rántotta a széket. Kicsit boxoló orrot csinált magyának. Amíg őt vígasztaltam , babusgattam, borogattam, szopiztattam, Eszter talált egy darabka száraz celluxot a földön, és azt eszegette. Én nem tudtam odamenni, csak néztem, mondtam, hogy ne, és drukkoltam, hogy legalább ne nyelje le... no comment!
A gyrekülések sokat bírnak, esetleg érdemes csinálni rájuk egy póthuzatot. Mi a nagyokét pl a nővéreméktől örököltük, és még simán használta az ő kettője után 3-4 gyerek! Most én is kénytelen leszek vmit beújítani, mert azt a hurcolósat kinőtték, valóban a sok hülye téli gönc miatt!
Képzeljétek, épp az összes gyerekem a saját helyén alszik!!!! Mit tippeltek hány percem van???Kép
Claire
claire

Sziasztok!

Hévégén anyóséknál voltunk és minden gáz nélkül megúsztuk!Kép Bence jól elvolt míg távolról szórakoztatták de bárki felvette hozzám akart jönni és bújt. Nem akarom, hogy "anyámasszony" katonája legyen, de azért ez jólesettKép

Léna, Kép éppen kérdezni akartam, hogy hol vagy a Schöpfis topicbólKép Sára helyes lehet lakberendezőként.Kép

Ági, apának van tesója, de 14év korkülönbség van és ő a szeme fénye látványosan. Mindenkivel történnek balesetek még ha ott áll mellettük egész nap is az ember. Ne is gondolj arra, hogy rossz anya vagy! A rossz anyák azok akik elhagyják és nem akarják a gyereküket.

Claire, tudom, hogy nem viccesnek szántad, de nagyon édes lehetett a celluxal.Bocsi,Kép

Zsu, alvásKépnálunk is volt ilyen és én is magam mellé tettem. Most győzőm leszoktatni errőlKép
Szóvál már csajoztok?Kép

Sly, Erika, Anita az advent koszorúk nagyon szépek, én még nem csináltam soha. De jövőre nálunk is leszKép

Tünde, a fal nálunk is kedvenc, csak Bence kapargatja.KépEvés nálunk is tragédija csak cici kell neki örülük ha fél üveg bébiételt megeszik Abból is csak 2 félét eszik meg.Kép

Magdi, az eü, tényleg felháborító. Itt Vygantolt nem lehet kapni már.

Ed, finom reggelije volt Kincsnek. Mi is betegek vagyunk kb. 2 hete hol én, hol Bence. Nem tudom ,hogy jövünk ki ebből.

Most olvastam, hogy a foga miatt is szörcsöghet?

Pumukli, azért nem takaríts annyira, hogy tönkremenjen a kezed!Kép

Móki, én is nagyon várom a karácsonyt! Ha délelőtt mentek vásárolni akkor még elviselhető a tömeg?

Arról jutott eszembe, hogy mindent szájba vesznek a babák, hogy egyik nap Bencét a járókába tettem az Adventi naptárral amit imád püfölni. Mire visszamentem kiszedte vagy esett belőle pár csoki ami a kis tenyerébe teljesen elolvadt, az egész ruhája, a járóka minden csokis volt, de a szája nem! Tök furcsa volt, hogy meg sem kóstolta.

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Karmen!

Én vitába szállnék a férjeddel:
valóban az ülésmagasító csak pár ezer forint, de az semmilyen oldalirányú védelmet nem biztosít a dednek. (ülésmagasítóra ilyen kisgyerekeket nem lehet ültetni - Domi hamarosan 3 éves és őt sem lehet ráültetni...).
Ha attól tartotok, hogy a huzat nem bírja ki: az ilyen ülések, amik 0-36 kg-iga vannak erős huzattal készülnek. Ha attól tartatok, hogy a gyermek mégis leamortizálja, akkor sincs gond: varrónő pillanatok alatt varr rá másik huzatot, ha elviszed neki az ülést. Nekünk az egyik ismeősünk húzatta át a bébiülést: 3000.- FT-ba került az új huzat.

Lakásamortizáció: Dani még nem, de Domi igen aktívan kiveszi a részét a lakás lelakásában (filctoll, kréta, zsíros kéznyom és egyebek a színes falakon, bordür módszeres tépegetése.

Minden szájbavétele:
Nálam mindkét gyerek mindent a szájába gyömöszöl... Dani valszeg a fogai miatt, Dom,i meg csak. 3 éves lesz, de még neki is minden a szájában köt ki.... Borzasztó... (Tegnap egy ceruzaelemet koboztam el Danitól, mert épp azt próbálta legyömöszölni a torkán - hogy honnan kaparintotta meg??? passz)

Ági!
Ne izgulj, jó anya vagy!

Éjszakánk katasztrófálisan telt: Dani elkezdett szörcsögni, nem tudott levegőt venni, így egész éjjel porszívóztam. Domi közben vándorolt a mi szobánk és az övé közt, így az alvás nálunk kimaradt éjjel. Reggel 5 és 8,30 közt tudtunk egy kicsit szunyálni, mert addig ment ez a mizéria...
Kíváncsi vagyok ezek után milyen napunk lesz...

Tegnap kellett volna vizsgáznom informatikából 2kor.
jól jártam.... BKV-ztam 3 órát feleslegesen. Elmnetem, vártam 1/2 órát a tanárra, majd legnagyobb meglepetésemre közölte: nem szóltak a többiek, hogy a kiírt vizsgát elhalasztották dec 20-ra?!
Én erre: idegösszeomlás, düh, pipa....
mehetek 20-án újra, akkor már úgy, hogy 10-től gazdasági jog, 14 órától meg informatika....
Milyen rendesek a csoporttársaim..Kép

Erika
goczane

egy link sok hasznos dologgal: (receptek, kreatív dolgok, babadolgok, stb)

http://www.freeweb.hu/nlctb

Erika
goczane

Erika! ülésmagasitot nem is most gondolta a férjem hanem ha eléri a 18kg akkor gondolta vegyünk külön, ne pedig 9-36 ülést.
Szerintem az ülésmagasitoknak egyiknek sincs oldalirányú védelme.
Fene az ilyen vizsgát készül az ember mint a hülye aztán nyer 1 hetet.

Sly! Képek kérek erröl a Concord ülésröl. Én eddig csak szöveteset találtam. Ez melyik tipus, mennyiért?

Akkor én nem panaszkodok. Orsi csak azt pakolja amit szabad. Az asztal alja tele van CD-vel, majd 100dm kazettával, csak azt pakolja ki ahol az üres cd tokok vannak, a többit tudja nem szabad. Én nem tudom hogyan értette meg amikor rászoltam, de komolyan semmit nem bántott még.
Polchoz is odamászik de semmit nem söpört még le.
Probált ezt-azt piszkálni de rászoltam. Ami nem müködik ha kiszaladok jönne utána hiába mondom várjon meg a szobában.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
Domi most 3 éves lesz és majdnem 17 kg és 99 cm. Kép

Erika
goczane

poén: )
a kis gengszter nyúl:

Kép

Erika
goczane

Sziasztok!

Tegnap megmutattam Kincsőnek, hogy hogyan lehet négykézláb haladni. És képzeljétek, utánozta! Már néhány lépést tud így haladni, utána kúszik tovább.

Most meg 2 órája alszik. Ma el akartam menni vele a kikába nézelődni. De nem lesz belőle semmi, mert mire beérnénk a városba, apa végez és jöhetünk haza.
Ja, hajnali fél6kor aszonta, hogy "nem alszok tovább, játszani fogok." Ez tartott 8ig, majd fél10ig aludtunk. És mint említettem 2 órája alszik.

Lehet, hogy tényleg a foga miatt szörcsög? A 6. nem akar kibújni. És akkor én miért??Kép

Rájöttem, hogy nekem miért nem kell nagytakarítani:
2 hónapja sincs, hogy költöztünk, hehehe.

Holnap este (8 körül!!!) jönnek apámék megbeszélni a karácsonyt (direkt holnapra hívtam őket, mert akkor apa nem lesz itthon). A Szörny panaszkodott a telefonban, hogy alig látja Kincset. De nyáron nem engedte, hogy lemenjünk hozzájuk a tiszára nyaralni. Nem értem ezt a nőt. És apámat sem, hogy feleségül vette.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Mosolygott már ma rád valaki?
Kép

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Ma elmentünk bőrgyogyihoz, kaptunk krémeket az ekcémára...

Barbic
Én a múlt héten kaptam D-vitit...
És ezen a héten, minden hajnalban mellettünk köt ki Petya, mert Apa odahozza az ágyba... hajj, ha még tudnék szoptatni jó is lenne Kép
Igen ez a pasi már csajozik, íme:

Kép

Kép

Holnap végre mi is eljutunk odáig, hogy megvegyük az ülést... Remélem van még belőle...

Zsu
bzsuzska

Erika! hogy nött ilyen nagyra a lány?? Nem is gondoltam erre, látod jo hogy megbeszéltük. Majd mondom a férjemnek, kiváncsi vagyok Sly milyen ülést vett.

Zsu! Ti melyik ülést veszitek meg? Mi is hamarosan elmegyünk körülnézni.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Ed, tán neked is a fogad?????Kép
Nagyon jó a béka,megcsókoljuk?

ErikaKépKép

Képzeljétek, Sára felkapaszkodott az akvárium mellé, és meg akarja fogni a halakat.Azok elúsznak, errre ő nyitott tenyérrel püföli az üveget.Kép
Mariann mikor tér haza, nem emlékeztek?

Pusz

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Léna, csak akkor mehet a csók részemről, ha királyfi lesz belőle!

3 órája alszik a gyerök.Kép

Kincső is imádja anyánéknál a halakat.

Edina
Kép
Kép
ed26

Ja, nem is meséltem, jót nevettem tegnap. Nem is tudtam mi a létminimum alatt élünkKép Tegnap olvastam hogy az 1 före esö jövedelem 45e kellene legyen, ezek szerint most tudtam meg.Kép

Ja, jövöre emelkedik a családi pótlék! Sokra nem megyünk vele, de elmondhatják gondoltak a gyerekesekreKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Erika!
Daninak jobbulast kivanunk!

Karmen!
Lehet, hogy nalam van a baj, mert meg mindig nem muxik a kepfeltoltes. Kép Na, nem baj, kikerestem neten. Itt a link:
http://www.babashop.hu/catalog/product_info.php?cPath=36_96_98&products_id=430
A mienk abban kulonbozik csak, hogy egy piros szinu orkanos jellegu betettel van diszitve, de amugy hasitott bor az egesz. Remelem, igy is tudtam segiteni.
Biankanal a "nem szabad" egyenlore csak a viragoknal mukodik. A kabeleknel sajnos meg nem. A szobaban engem sem tud megvarni, mint egy kiskutyus jon utanam. Kép

Ed!
Kitartast a szornyhoz!
Bianka is mostanaban hajnalok hajnalan ugy dont, hogy kialudta magat. Alt. fel5 es fel7 kozott kel, majd masfel, 2 ora mulva ujra alszik egy kicsit. Nem ertem, ha faradtak, miert nem inkabb egyben aludjak ki magukat?! Talan csak minket boldogitanak. Kincsin es Biankan kivul mas baba is csinalja ezt?

Zsu!
Edes az udvarlos Petya! Kisse koran kezdi. Kép Lesz vele bajotok. Kép

Ma volt nalunk a vedono. Fel ev utan! En nem ertem egyebkent oket, mindenki mast mond. Az enyemnel pl. azt latom, hogy bemagolta a konyvet, mert semmit sem enged tole elterni. Szoval, ha rajta mulna, akkor Bianka natur tejet csak jovo osszel ihatna, mondvan, hogy aprilis elejei baba, s nyaron megromlik a tej. Addig is es csakis 1 eves kor utan ehet tejtermekeket, pl. joghurt, sajt, turo, kefir. Valamelyiktek (mar nem emlekszem, ki irta) vedonoje mar javasolta, hogy ehetnek a babak tojassargajat, sajtot, turot. O azzal indokolja allitasat, ha par falattal is adunk barmelyikbol, akkor konnyen, 2-3 eves korukra ekcemasak lehetnek a babak, majd 4-5 eves korukra asztmasak is. Most akkor hogy a fenebe dontsuk el, mit egyenek a gyerekek?!
Ja, s mondtam, ugy erzem, nagyon fogyoban a tejem. Erre o azt mondta, hogy tapszer helyett adjak reggelire is fozeleket gyumivel. Nekem a fozi reggelre eleg furan hangzik. Nektek nem? A tapszert azert nem javasolta, mert jobban hizlal, mint a fozi. Mostmar igazan kezdek osszezavarodni, hogy mit lehet es mit nem. Kép

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Karmen!
Meg annyit, mint latod, az ules neve: Concord Trimax x-line, de abban, hogy milantrx0007 nem vagyok biztos. A paromnal van a szla, ha hazajott megnezem, ha pontosan kell.

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Karmen!

esküszöm nem nyújtottam, csak úgy hipp hopp megnőtt. Kép
itt megnézheted, nem dagi, csak magas:
http://babanet.hu/album/main.php?album=1843

kikáról jut eszembe:
Megjött a KIkaból a komód, amit a nagy féláras akcióban vettünk!! (persze még csak az egyik)
Apa tegnap este 7kor nekiállt összerakni, majd nagy anyázások közepette éjjel 1-kor úgy döntött, hogy nem tudja összeszerelni. Ma este azért újult erővel beleveti magát a szerelés rejtelmeibe!

Az még hozzátartozik, hogy ennek a komódnak már 2 hete bent kellene állnia a hálószobánkban. Mikor érdeklődtem a 6 hét leteltével (annyi volt a várakozási idő a megrendeléstől számítva), azt mondták legyek türelemmel, mert sajnos a kamion ami szállította be az országba a komódszámmíltmányt felborult, és a komodok összetörtek, de már elvilegúton van az újabb szállítmány.
Erre rá kb egy héttre jött tőlük egy levél, hogy bocsi a késésért, kicsit még várni kell, de a kellemetlenségek kompenzálására küldtek egy 500 Ft-s vásárási utalványt a Kikába. Tegnap megjött ugyanez a másik komóddal kapcsolatban is.
Tehát most dőzs van, elverhetünk kemény 1000 froncsit a Kikában..

Karmen mennyivel emelkedi a csp-t? ezt a mai parlament költségvetés elfogadásakor fogadták el?

na megyek, még jövök

pussz

Erika
goczane

Karmen
Sikerült Apát rábeszélni a Concord Trimaxra!!! Kép Nagyon örülök neki, mert azért mégiscsak 12 évig fogjuk tudni használni...

Sly
Tudod mit csinál egyébként? Kinéz magának egy csajszit, elkezdi csábítani, majd az anyját is csábítgatja-bambulja. Tipikus, nézd meg az anyját, vedd el a lányát típus KépKép

Zsu
bzsuzska

Karmen!
Megtalaltam a szlat itthon. Egeszen pontosan amit vettunk: Concord Trimax x-line Mistral.

Zsu!
Udv a Concord-osok taboraban. Kép
Nezd meg az anyjat es vedd el a lanyat?! Hm... van esze a fickonak! Kép Kép Kép

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Sly! Köszi, én is ezt néztem ki pont a neten de nem tudtam hogy nem szövet. Meg látom a linken amit irtál hogy van ülésvédö is hozzá. Apát megfüztem, hála nektek. Annyiért vettétek mint a babaszobán hirdetik? Ott rendelted? megnézem majd Brendonban.

Erika! Tudom már sokszor láttam Domit az albumotokat szoktam ám nézni!Kép

Csp. ugy emlékszek 1 gyermekesek 5200 fognak kapni.
Nem beszéltek a 2 gyerekesekröl, csak a 3. v. többröl de azt nem figyeltem mennyi lesz.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!

Amit a linken latsz, az anyaga azt hittem, hogy olyan, amilyet mi vettunk, de annak a neve milantrx0007, amit mi vettunk, az a Mistral. A Mistral hasitott bor, a masikrol csak latszolag gondolom, hogy az. Remelem, nem kavartalak nagyon ossze! Ha neten rendeled, akkor eloszor erdeklodd meg milyen anyagbol van.
Egyebkent mi a Brendonban vettuk majd 50e Ft-ert.
A Megatoysban is ennyibe kerulnek ezek az ulesek, de ott nem volt borbol.

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Humi, Szilvus merre vagytok? Egesz nap korzoztok a varosban ajandekok utan? Hm? Kép

Kép
Kép
napocskamano

Sziasztok!
Úgy szeretnék sűrűbben jönni! Kép De nem bírok! KépKépKép Tomika teljesen önveszélyes, állandóan a sarkában kell lenni, mert mindig olyat csinál, amit nem szabad. Hétvégén megvolt az első igazi balesete is: magyarán pofára esett. Jól feldagadt az ajka, és vérzett. Volt nagy visítozás. Mert mostanában mindenütt föláll. Nem sikerült. Pedig 3-man voltak körülötte.
Este meg nagyon sokáig kukorékol. Ha meg elalszik hamarabb, biztos, hogy fél-egy órán belül fölébred, és üvölt. Ma is épp elterveztem, hogy babanetezek végre, Tomikát letettem 9 körül. Mire nekifogtam, fölébredt. Bemegyek:ül az ágyában és torkaszakadtából sír. Kiveszem, szopi stb. Visszaaludt. Folytatnám a netezést, de 10 perc múlva megint fölébredt. Aztán beraktam az ágyunkba, és ott alszik.
Végre meggyógyult (mi is lassan), most hagytuk abba a gyógyszereket. Újra jól eszik, sőt nagyon jól. Már reggelit is kap (eddig csak ebéd és vacsi volt a szopin kívül), egyelőre gyümölcsöt. Mindent megeszik, amit kap (szerencsére).
Nagyon nagy kópé, imádok vele játszani. Már tudja, hogy min nevetünk, és azt direkt csinálja. Az a baj, hogy azt hiszi, a hajam tépése is nevetséges, hiába mondom, hogy nem szabad. Rángatja két kézzel, és hangosan nevet hozzá. Pedig mondtam már neki, hogy elviszem nevelési tanácsadóba KépKép
Meg kapom a rengeteg nyálas harapós puszit. Annyira aranyos, amikor kópéskodik.
A "Nem szabad" jelentését nem érti, ill. mintha "Csináld csak"-nak értelmezné. Nem győzünk utána menni. Csak elhoztuk a járókát, kb. 10 percig bírja benne. De az is valami. Meg ha abban hisztizik is, legalább tudom, hogy nem tud bajt csinálni.
Ja, és kibújt a 8. fogunk a hétvégén!!! Mostmár végre szimmetrikus: alul-fölül 4-4. Csak azt nem tudom, most mire fogjam a rossz éjszakákat...
Na, regényírást befejezem. Bocsi, hogy így belelendültem, de azt hiszem, mindenki órákig tudna mesélni a csemetéjéről.

Zsú!
Házasélet? Az mi? Kép Kép
Nekünk mostanában minden reggelre csupa pisi Tomika. Igaz, nem Pampers, hanem valami akciós cucc. Napközben elmegy, de éjszaka kevés.
Szép a te koszorúd is!
Nem lehet elég korán kezdeni...
ptünde

Sziasztok!

Erika, mi tegnap voltunk a kikában, mert el kellett vásárolni egy 8390ftos utalványt. Gondoltam karácsonyra bevásárolunk Kincsinek valami ajándékot. Nehéz volt elkölteniKép
Végül vettünk egy bébitaxit, bicajhoz bukósisakot és még maradt 1100ft, amit alig tudtunk elkölteni. Végül plüssmaci+szívószál lett belőle. De minek??? Mást nem találtunk ennyi pénzért, ami hasznos lett volna.
Mondtam apának, ha legközelebb a kikába készülnék, lőjjön le!Kép

Tünde, a nyálaspuszi+hajhúzás nálunk is sláger. Ha Kincsi "rosszat" csinál, akkor büntiből a sarokba ültetem egy kupac játékkal. Jóesetben néhány percig ott ül és játszik.Kép

Sly, beleültetted Biankát az ülésbe? Mi már 3 hónapja megvettük és nekem úgy tünik, hogy pici még a lány hozzá - pedig már 9 kiló felett van.(jó nekünk csak az occsó gagyi vanKép). Lehet, hogy apáméktól karácsonyra kérek egy 18kgig használhatót. Végülis tesót szeretnénk, akkor legalább már nem kell költeni ilyenekre.

Zsu, én ha akartam, sem tudtam volna apát rábeszélni egy ilyen drága ülésre.

300 ft emelés??? Nem semmi! Még 10 túrórudit sem lehet belőle venni. Még a tescoban sem!

Apa még mindig nem kapott fizut.Kép Így ajándékot sem vettem senkinek. Talán ma.
Viszont tegnap már 2kor lelépett 5 helyett, mert hamarabb ment be dolgozni néhány napig.

Kéne főzni, de előtte boltba kellene menni. De Kincs alszik, Papa meg valahol a házban csavarog.
Így jártam.
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

A napjaink mostanában elég nyűgisen telnek. Bálint beteg, csütörtökön és pénteken lázas volt, azóta az szerencsére elmúlt, most már "csak" náthás. Szegény be van rekedve, édi hangja van ígyKép Nem viseli meg nagyon a nátha, de, hogy nem legyen egyszerű az életünk jön a fogacska is.

Mi még nem vettünk új ülést, ami van az elég nagyméretű, 13 kg-ig jó, és még elfér benne. Majd februárban nézek, ha hazajöttünk.

Az evés változatlanul nem megy, bár most a betegség miatt nem idegeskedek rajta. A doktornéni szerint minden ok, van olyan, hogy nem szereti.

Tünde,
hajhúzás az nálunk is megy, annyira örül neki, mindenkin gyakorolja. Mostanában szopi közben tekergeti a hajam, imádja, bár én annyira nem Kép Szoktamneki mondani, hogy szeressen meg, és akkor nyálas puszik, nyalogatások, harapások egyvelegét kapom egy kis hajhúzással fűszerezve. Kép
Ed,
Nagyon édi a fürdős kép Kincsiről Kép

Mi sem vettünk még ajándékot, de idén nem igazán lesz nagy ajándékozás. Majd a jövő hétem a nyakamba kapom a várost, és szerintem hamar letudom a dolgot.

Most mennem kell pórszívozni.
Még amikor Bálint megszületett vettünk a IKEA-ban egy jó vastag szőnyeget,mert a nappaliban kő van. Átkozom a napot, azóta minden nap porszívózás, mert szöszöl, és ugye Bálint imádja a szájába tömködni.

Kérdés:
Hova rakjátok a karácsonyfát???

Szép napot
Edina

nedinabp

Sziasztok!
Ne haragudjatok, de most nem tudok vissazolvasni!
Ki vagyok akadva! Elmentünk a dokihoz visszavittük Matyika vírus eredményeit (negatív)+gondoltam nézze meg nem árt ha mostanában sűrűbben látja. Erre kiderült hogy piros a torka. Igaz néha köhögött 1-2 tegnap du-n, de nem látszik betegnek! Jó kedvő, az étvágya úgy ahogy de van (sose volt egy zabagép) Megint felírta az antibiotikumot. Kép Nagyon gondban vagyok, szerintem nincs rá szüksége, nem folyik az orra, nem náthás, nem lázas, kicsit piros a torka és egyből tömjük antibiotikummal. 10 hónapos lesz és ez a 4. ilyen kezelés (lenne) Szerintetek is szükség van rá???? Szerintem még csak jól párásítani kellene, max calcimuscot adni( megfázásra tuti) vitamint, és ha lázasodik akkor elkezdeni a gyogyit. Kérek mindenkit írja le a véleményét. Nagyon nem tetszik nekem ez a doki, mindíg ezzel a hülye antibotikummal kezdi, persze nem vagyok orvos, de én sem szedek egy torokfájásra gyógyszert. Ez van!Kép
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Nem vesztünk el, csak a karácsony miatt rengeteg a tennivalóm, igy a netezés a legvégső helyre sorolódott.

Mielőtt visszaolvasnék (jól le vagyok maradva) azért zanzásitva az elmúlt hét történései:

- túl vagyok a spanyol vizsgán, 92 %-os lett, haraxom magamra, mert annyira könnyű volt, szégyen, hogy nem lett 100-as, na majd a következő. Januárban kezdődik a köv. szemeszter.

- Humival voltunk autósülés-nézőben. A tapasztalatainkat ebéd utáni - remélhetőleg hosszú - levelemben összegzem Nektek, bár ahogy belekezdtem visszaolvasni, már sokan megvettétekKép

- Petikecsibém most éppen beteg, orra folyik és köhécsel. Cebion és orrcsepp kúrát kap, du. megmutatom a dokinéninek. Kedélyállapota kiváló, de sajnos reggel 1/2 7-kor kelt arra, hogy nem kap levegőt.

- Mozgás és egyéb fejlődésünk: hamarosan kinnt van a felső két fogacska és ha jól sejtem még két alsó is. Szókincsünk is bővül a "baba" ha megkérdezzük "hol a baba?", és az "ajjjaaa" szavakkal, ez utóbbi akkor, ha engem óhajt, azaz vegyem ki a járókából. Tapsikol, amikor nézi a TV-t és ott tapsol a közönségKép Mozgásilag Petikém rászolgált a "homo erectus" elnevezésre, ugyanis javarészt 2 lábon közlekedik, végigtapicskolva mindent ami függőleges: fal, konyhaszekrények, etetőszék, székek, stb. Villámgyorsan lépked telitappancsokkal, persze kapaszkodva. Ha a nevén hivjuk, a lakás bármely részéről villámgyorsan hozzánk siet. Még egy hét és 9 hónapos leszKép

Igéretemhez hiven sietek vissza a gyermekülés-összefoglalóval. Előbb Peti megkapja az ebédjét: gyümölcsszósz+csibemell. Meg nekem is enni kellene valamit, az elmúlt hét rohangálásai közepette sajnos elfelejtettem kellő mennyiséget inni és enni, ez némi fogyáshoz vezetett ennek pedig nagyon nem örülök.

Puszi! - Visszatérek!Kép

Szilvus és Petike
szilvus

Sziasztok!
Ági,

csak neked egy gyors reagálás: nem tudom, hogy mi a helyes ebben az esetben, de én is eléggé antibiotikum ellenes vagyok. Ráadásul, ha egy vírus, akkor az ellen nem is használ és csak fölöslegesen vágod tönkre vele Matyika immunrendszerét. NEm ismersze egy másik orvost, akihez el tudnád vinni. Máténak is folyt mostanában az orra, kicsit köhögött és azt mondta a doki, hogy ici-picit a torka is piros, de eszébe nem jutott antibiotikumot adni. ÉN várnék még vele és kezelgetném másképp: tea, ha kell lázcsillapító, köhögésre gyogyi, stb.

Nemtom a tapasztaltabbak mit szólnak, de én biztos nem kezdeném el neki rögtön adni.

Puszi, Kata
katca

Szia Ági!
Gyorsan én is csak neked írok: Csatlakozom az elöttem szólóhoz, a torokgyuszit az esetek 99%-ban vírus okozza, erre antibiotikumot szedni teljesen felesleges. Hársfavirágtea, infralámpa, esetleg Nurofen szirup, ha fáj a torka, vagy 38 fok feletti a hője-nálunk ez szokott a maximum lenni.
Persze mindenképpen szakemberre hallgass, én is mindig elviszem őket a dokihoz, de talán érdemes lenne egy másik orvos után néznedKép
Jobbulást Matyikának!!!!
Magdi
A Matyika Mátyás anyakönyvileg??? Nagyon nagyon édes neve van.Kép

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Sziasztok!

Ed!
Mi mar hasznaljuk az autoban a gyermekulest. Kisse elvesz benne, de a biztonsagi ov legalso pozicioja tokeletesen ra van meretezve. Az elado is mondta, hogy mivel tud ulni, nyugodtan hasznaljuk az ulest.

Edina!
Jobbulast Balintnak! Kép A karacsonyfat szerintem az etkezoasztalra rakjuk. Alacsonyabb asztal, mint, pl. dohanyzoasztal nem johet szoba, siman feleri.

Agi!
Biankanak is egy kicsit piros volt a torka es nagyon picit folyt az orra is. Semmit nem kaptunk. Egyen sok gyumolcsot. Szerintem ennyinel meg ne tomjuk oket antibiotikummal. Hulyeseg. Max, ha laza lesz.

Tunde!
A hajhuzas nalunk is slager mar regota. Kép Kopaszodtam is azota egy kicsit. Kép
Nyalas puszit is szoktam kapni, de a mi a legujabb, hogy az orromat akarja bekapni.

Szilvus!
Udv ujra kozottunk. Kép Petinek is jobbulast kivanunk! Gyumolcsszosz pipivel?! Hm. Jol hangzik. Hogyan csinalod? Milyen gyumolcsokkel keszited? Surited valamivel?

Sly

Kép
Kép
napocskamano

SziasztokKép Mig a saját ebédem fő, összeszedtem gondolataimat:

Gyermekülések
=============

Szóval, Humival elmentünk az igen aktuális témának, nevezetesen a soron következő gyermekülés kinálatnak utánanézni. Igaz, csak 1 bótban jártunk, igy a közölt árak némiképp változhatnak, inkább a kiszemelt "áldozatokat" Kép néztük meg tüzetesen. Ezek a Concord Trimax és a Römer Duo Plus voltak. Továbbá láttunk egy Bébé Comfort-ot is, árkategórában és tudásban hasonlót.
Ami a tüzetesen szemrevételezett ülésekben számunkra fontos volt:
-
szilvus

Sly
Külön megfőzöm a pipimellet, egy másik lábasban pedig a krumplit az almával. Mikor már félig megpuhult a krumpli, beletettem egy fél banánt karikázva, 2 gerezd narancsot és 2-3 körömnyi darab lecsupaszitott és kimagozott kiwidarabot. Majd az egészet összetrutymixoltam, de nem pépesre, hagytam benne gyümidarabokat. Peti kb. 500 gr-nyit falt fel belőleKép

Szilvus
szilvus

Szilvus!
Mejdnem egyszerre kuldtuk az uzenetunket. Kép
Gyermekuleshez: Mi 9-36kg-ig vettuk az ulest es dontheto! Ezen kivul nyakparnat is vettunk a biztonsag kedveert. Minden autoba biztonsagosan rogzitheto. stb, Apara en is mindig raszolok, ha Biankaval utazunk, hogy csak esszel vezessen, nem kell rodeozni. Ha en is vissza tudtam venni, akkor neki is biztosan sikerulni fog. Ezzel teljesen egyet ertek veled.

Szoval hogyan keszited a gyumiszoszt? Kép

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Szilvus!
Elfelejtettem frissiteni, mielott elkuldtem az elozo uzit. Mar latom, hogyan keszited, koszi! Ki fogom probalni! Kép

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Sziasztok!

Rohanok, csak annyit, ha v.ki kap (akár tőlem) 'Re: Boldog karácsonyt!' üzit, meg ne nyissa, mert víruskoma lakik benne! Jönnek-mennek ezek a dögök ezerrelKép

Móki
móki

Móki
OK köszi, mél pont most ment Neked tőlem, viruskoma nélkülKép Kép

Sly
Akkor jó, ezek szerint van dönthető is 9-36-os, amit láttunk az egyik sem volt az. Az én cingár gyermekem elveszett abban a méretű ülésbenKép

Ahh, na még egy praktikus kérdés mindenkihez, aki oly szerencsétlen mint én, azaz a csillagos ég alatt parkol járgányával: a Concord és a Römer már az a kategória, amiért bizony felnyomhatják a kocsit....Ti mit tesztek? Minden egyes alkalommal majd kiveszitek, vagy vállaljátok a kockázatot?

Szilvus és Petike
szilvus

Szilvus!

En nem tudok mast csinalni, vallalom a kockazatot es a kocsiban hagyom. Nem fogom es nem is birom minden egyes alkalommal le fol cipelni. Egyebkent errol en is tartottam kozvelemenykutatast ismerosoknel, kollegaknal, s mindenki a kocsijaban hagyja jobb hijan. Eddig meg senkinek nem lett belole baja es meg nem is hallottak ilyenrol. Ne is legyen ra pelda soha sem. Engem meggyoztek.

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Sly! köszi, sokat segitettél. A bört hogyan lehet tisztitani?

Tündi! vettünk hintát 1600 a Metroban. Házasélet? Én se nagyom tudom mi azKépKépKép

Edina! A mienk is jo 13 kg-ig. De nagykabátban mégsem fér el benne Orsi, pedig ö még a topic legvékonyabb babája.

Ed! Milyen a bukosisak? Képet tennél fel, meg márka és ár. Azt hittem engem hülyének néztek majd, de én a kismotorhoz ami lábbal hajtos már akarok venni neki.

ági! Én sem adok Orsinak antibiotikumot, csak hoemot. A mi orvosunk ehhez nem ért igy mindig nekem kell utánajárni mit vegyünk.

Szilvus! Grat. a vizsgához? mióta tanulod a nyelvet? Ez középfoku volt?
Petikének jobbulást!! Bojtorján albumod van??
Nekünk Cascora nem futotta, igy mi bérlünk garázst. De én sem nagyon mernék ilyen drága ülést bennehagyni éjszakára, akkor kiszerelném inkább. Nem tudom mennyire macerás, fogalmam sincs ezeket hogy rögzitik. Hát igen ilyenkor jo az isofix, ami megfizethetetlen.

Ülés. JO hogy SZilvus irta, én azt hittem mindegyik ilyen ülés dönthetö. Concord sem az?
Közben olvasom Sly irja hogy igen, mert én is ugy emlékeztem a weboldalán ez volt. Még 3D-ben is megmutatta.

Móki! Köszi. én tegnap kaptam valakitöl de fogalmam sincs ki küldte mert nem a nicknevet irta alá. SZégyellem de gyakran sokat kell ilyenkor gondolkodnom, de nem te voltál az biztos.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Hát a Concordot ez is jol lehuzza, mint a másik teszt amit irtatok. Akkor még körülnézek mit vegyünk.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
Megakartam nezni a hasznalati utasitasban, de meg az ules oldalaban van az autoban, igy felhivtam oket es megkerdeztem, hogyan lehet tisztitani. Felvilagositottak, hogy amit en bornek neztem, az csak bor utanzat (igazi borbol nem is gyartanak), igy 30 fokos gepi mosassal moshato centrifugalas nelkul. Mindenesetre megha borutanzat is, akkor is nagyon finom anyaga van, hasitott bor jellegu es talan ez a legstrapabirobb.
Tesztek: A bababoltban azt mondtak, hogy a Concordok a legjobbak. Humi is valamilyik tesztbol ezt deritette ki.
Homeobogyo: Hol lehet utanajarni, mikor milyen bajra milyen bogyot kell szedni? Ezzel foglalkozo orvost keresel meg, vagy van mar forrasod?

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Elolvastam a tesztet. Mit ne mondjak, nem ertek egyet vele!!!!!!!!!!!!!

Concord Trimax X-Line
ECE-Osztály: I/II/II
Korosztály: 1-12 éves korig
Gyerek súlya: 9-13 kg
Ár: 136-156 Euro
Beszerelés: menetirányba, 3 pontos öv
Előnyei:
- Az ülés könnyen beszerelhető
- A használati útmutató könnyen érthető
- Jó a szabad kilátás
- Jó minőség
Hátrányai:
1. pont: Nem lehet közvetlenül az autóüléshez rögzíteni, nem áll stabilan
2. pont: Fejalátámasztás nem elégséges
3. pont: Az övvezetés kritikus
4. pont: Nagyobb terhelés frontális és oldalirányú ütközés esetén
5. pont: Bonyolult használat
6. pont: A gyerek helyes becsatolása lehetetlen
7. pont: A lábtámasz kényelmetlen
8. pont: Kemény kárpitozás
9. pont:Az üléshuzat csak kézzel mosható
Teszteredmény: elégséges

Miert nem? Ime:

1. pont: Hogy ertik, hogy nem lehet kozvetlenul az autouleshez rogziteni. Szerintem nagyon konnyen es egyszeruen, stabilan rogzitheto.
2. pont: Amit a kepen mutatnak, Romer Duo Plus es az egyik legjobbnak hoztak ki, lathatolag annak sem jobb a fejalatamasztasa.
3. pont: Nem ertem miert mondjak, hogy kritikus az ovvezetes, mert szerintem jobb es egyszerubb nem is lehetne.
4. pont: ezt nem tudhatom.
5. pont: nem bonyolult, hanem szerintem egyszeru a hasznalata.
6. pont: ot pontos biztonsagi ovvel van felszerelve, hogyan lehetne rosszul becsatolni a gyereket?!
7. pont: szerintem ugyan olyan, mint a tobbie, bar nem ultem benne.
8. pont: szerintem kenyelmes.
9. pont: nem igaz, mert gepben is moshato, akarmelyik huzatot valasztod.

Szoval en biztos vagyok benne, hogy nem teljesen a valosagot irtak. Kép

Ha esetleg valaki lelkebe belegazoltam volna velemenyemmel, elnezest kerek!!!

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Sziasztok,

Gyors bekukk:

Ági, én sem adnék erre antibiot, mert az csak baktériumokat pusztít el, a megfázást pedig vírus okozza, tehát arra teljesen felesleges antibiot szedni, csak hozzászokik a szervezete és aztán ha tényleg kell, akkor se fog hatni.

Ami szerintem már a régi időkben is bevált, és én a pártjukat fogom: kamillatea a gyulladáscsökkentő hatása miatt, csipketea a C vitamin miatt, hársfavirág a megfázásra és kakukkfű tea ami kiváló hurutoldó és köhögéscsillapító. Ezeket kombinálva szerintem nyugodtan adhatod, és finomak is.

Puszi

Timi

Ja, és asszem én is keresnék - ha van rá lehetőség - másik gyerekorvost.
kismaszat

Sziasztok!

Karmen,
Én be tudom kötni az overálba is.Eléggé hosszú az öve,és így nem okoz a ruha problémát. De nem nagyon szoktam abban utaztatni, kivéve, ha nagyon rövid távra megyek vele, mert nagyon bemelegszik.
köszi a tesztet, elolvasom majd.

Móki,
tegnap én is kaptam ilyen virust valahonnan, egész du azt irtottam.

Sly,
Én amikor utoljára vettem homeobogyit akkor a gyógyszertárban kaptam hozzá egy kis füzetecskét.

Szilvus!
Én is kipróbálom holnap a gyümis pipihusit, hátha azt eszik a lelkem. Nem semmi az 500 ml! Nálunk mostanában az 5 napi adag. Kép
Én benne fogom hagyni az ülést a kocsiba, mondjuk nem attól tartok, hogy a ház előtt feltörik (kertes házban lakunk)hanem inkább a kimozdulások alkalmával rizikós.
Gratula a vizsgához! ügyi vagy! Nagyon szép nyelv a spanyol, a tesóm is tanulja, most készül a félévi vizsgájára.

Kitakarítottam, vacsi nincs, szegény apa, mire hazajön talán az is kész lesz.

Edina

nedinabp

Sziasztok!

Karmen
Neeeem, nem középfokú, azt majd később, ez csak a szemeszter zárótesztje volt. Most kezdtem el tanulni (ismét) 6-7 év kihagyás után. Nagyon szép nyelv, tetszik!
Bojtorján sajnos nincs. Ma Ők zenáltek a TVben, épp arra gondoltam jó lenne megszerezni.

Köszönöm a gratulációkat, jobban örültem volna ha 100 %-os, igy csak a 2. legjobb lettem ezzel az eredménnyel.

Sly
Még nem olvastam el egyik tesztet sem, majd azért átnézem mindegyiket. De azoktól függetlenül mi a Römer Duo Plus-t vesszük meg, ezt ajánlja a gyártó a kocsinkhoz. Gondolom, azzal tesztelték és a gyermekvédelem nagyon jó lett vele. Egyébként disznóság, ennyi pénzért igazán lehetne igazi bőrből az ülés. És főzzön kávét is, meg minden...Kép

Edina
A gyümölcsös pipihusi finom édes, szerintem izlik majd Bálintnak, próbáld ki egy kis adaggal. Lehet más gyümiket is beletenni, pl. egy fél szilva nagyon megdobja az ízétKép

Visszatértünk a doktornénitől, Petinek torokgyuszija van, virus okozta. Picit piros a torka, de mást nem látott szerencsére a doktornéni. Kapott orrcseppet (Patikait) és a Panadol Baby-ből kell neki 3x4 ml-t adni, ez lehúzza a gyulladást és a hőemelkedését is leviszi. Plusz C-vitamin vagy gyümik, amelyek bővelkednek benne. Ennyi.

Ülést én sem szerelem majd ki, nagyon macerás - nem beszélve arról, hogy miként cipelném fel a 3. emeletre az x kilós gyermeket és az x+y kilós ülést...Kép Megnézem a CASCO-nk kötvényében benne van-e a tartozékok között a gyermekülés, ha nincs, akkor belevetetem. Amúgy is rengeteg, gondolom, ez már nem számitKép Karmen, az isofixes 99e volt. HorrorKép

Sőt, mit szóltok, dúúúúúúúúúskálhatunk a juttatásokban, 300 FT-al emelkedik a csp! HURRÁ!!! Kép

A Panadol agyon is csapta Petit, elaludtKép

Tömök az arcomba valami vacsoraszerűséget. Van itthon egy csomó nápolyi, nyamm, úgy szeretemKép

Puszi,
Szilvusék
szilvus

Sly! az jo ha moshato. Mert csak összesarazza idövel.
Az 1. pont arra céloz nem Isofix ülés. Akkor többe kerülne még pár tiz ezerrel, szoval ez nem baj.

Nem tudom a teszteknek szerintem független vizsgálatnak kellene lennie. Nekem az a szempontom hogy dönthetö legyen és oldalirányú ütközésnél jol védjen, ilyet keresek.

Homeo. Részben olvasgatom amikor valaki ajánl valamire ilyet meg itt van 2 oldal, ezekböl is meritettem. Aztán ott van most a dec. Babapatika magazin.
http://members.chello.hu/malorg.bt/tipegoketto/homeopatia.htm
http://home.tvnet.hu/%7Ea3807/hpatika.htm

Edina! Hallottam én is erröl a homeos füzetröl, nekem még sosem adtak. A patikus még azt sem tudta megmondani hogyan adagoljam nekem kellett kinyomozni. Van egy patika ahol nálunk van egy kimondottam homeos gyógyszerész de eddig nem kellett megkeresnem. Sajna gyerekorvost nem találtam aki ért ehhez.

Szilvus! nehéz baba mellett tanulni, én meg angollal küzdök. Amugy mit tanulsz?
Sajna nem tudtam ma zenélnek, megnéztem volna.
Hát én nem tudom a mi kocsinkhoz mit ajánl a gyártó? Kit kellene felhivni a márkakereskedöt?
Petikének jobbulást!!
igen, mi sem vennénk ezért Isofix ülést. Nem ér annyit.

Orsi megint jol evett (ez a 2. nap, csak ugy nyitotta a száját) közben én meg lekötöttem, tv-zik a lelkem. AMit amugy nem szoktam neki megengedniKép
Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?