Lakás csilli-villi, ma megyünk karácsonyra bevásárolni a kaja nagyját, utána meg megyünk barátkozni, és a körmömet is megcsinálják gel.lackkal.
(Lois, mivel nincs az az marhahús, amiért én pénteken, vagy szombaton hajlandó vagyok útra kelni, most nálunk is az előpácolt verzió lesz a tatárbífsztekből. Végre megkóstoljuk.
)
Ja, anyós megint "jófej" volt, vasárnap ebédnél mondtam neki, hogy hidegtál-jellegű kajákra gondoltam 25.-ére, mert sokan leszünk, és úgysem tudunk egyszerre asztalhoz ülni (na meg azzal előre tudok készülni). Mondtam neki, hogy a többiekkel azt beszéltük, hogy mindenki hoz vmit, amit amúgyis csinál, és ő mit hozna? Erre felröhögött, hogy miért, mit gondolok én, ő hogy oldotta meg, neki ki segített?
Mondtam neki, hogy akkor itt most ugorjunk, mert nem vagyok jó hangulatban.
És ebben az egészben a legidegesítőbb, hogy ő maga mondta, hogy neki Ricsi 3 hós koráig ott lakott az anyukája, hogy mindenben segítsen, úgy hogy Szabi közben már ovis is volt! És nem volt karácsony! Nekem 5 napig volt segítségem baszki! És sosem panaszkodom emiatt (neki legalábbis nem
)
Tavaly már én is 4 fogásos kaját rittyentettem, és zserbót is sütöttem, mert Botond már nem volt csecsszopó.
Sőt, idén is egyedül csinálom Szentestére a menüt (négyünknek). De ne legyek már szar háziasszony, hogy csak 4 féle kaja lesz, meg 2 féle süti a tizenpár emberre egy 3 hós, meg egy 2,5 éves mellett! És mert arra kérem, hogy hozzon a sütiből, amit amúgy is süt, meg csináljon kicsivel több krumplisalit...
Nem vártam senkitől, hogy elismerően tapsikoljon, mert tudom, hogy a legtöbb anyuka ezt csinálja ilyenkor, sőt, de nehogymár kiröhögjön, hogy nem vagyok képes erre egyedül.
Képes lennék, de nem vagyok hajlandó 2-3 napra lepattintani a gyerekeimet magamról, hogy neki két sütikével több legyen a választék!!! Pfffff....... Bocsi, kijött.
Pocok, Ronmay!
Botond is 11 órát alszik (megint).
Még mindig kel éjszaka, de így már istenes.
Napközben detto 2-3 óra.
Andor még 4x alszik (általában) 1-1 órákat, a 4É szerint.
Este 8-fél9-kor alszik be, pont mint Botond (ennek nagy örülés
), és reggel 7 körül kel, de visszaalszik 9-fél10-ig. Szóval 16-17 órát alszik.
Botond ilyenkor már csak 13-at aludt.
Én apánál mindig full pontos itinert hagytam. Sztem a szitternek is azt kéne. leírni pontról pontra, hogy kit mikor tehet le! Neki kényelmesebb így, de te meg szívsz utána...