Új privát üzeneted érkezett!

Íme a rosszcsont:

Kép
Kép

Ma hat hetes és már 5,2 kg és a 68-as ruhák már lassan kicsik.Kép

KépKép
gigi28

Gigi!

Mekkora fiad van már!!!KépKépKép
Nagyon aranyos!
Ahol komolyan gondolkodik,ott különösen tetszik!
Vízszintjelző Kép

Tamás!
Neked is gratulálok ehhez a szép fiatalemberhez!Kép
Diát puszilom!
Várom a további híreket!

Még jövök!

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Tamás, Dia!
Gratulálok a picihez, nagyon édes!
Vica
mvica

Sziasztok !!

Gigi
Nagyon édi a pici.
Azért fájt régen a pocija mert pótlásként tápszert kapott. Még mindig kap egy keveset de már alig.
Ti bejelentkeztetek a Heim Pálba? Ha igen tudsz adni telefonszámot?

Tegnap nekem is nyűgi volt, evett vagy nyűgösködött, a babakocsiba aludt valamennyit de ott is sokszor felébredt.
Ma detto, 7 kor szopi utána 8 kor ébresztett, hogy kaja, adtam neki pótlást. Ami elég nehezen megy mert az üveg nem kell a kanál még rosszabb.
Rájöttem cici 5 perc utána pihi anyánál, s megint 5 perc cici, na de ezt azért csak nem kellene bevezetni. Letettem, egyre nehezebben viselte, fölvettem, elaludt letettem 2 perc mulva fönn volt most kb 15 percet nézelődött de kezd megint nyüszizni. Megyek megnézem.

Sziasztok
Márti
márti05

Sziasztok!

Gigi!
Nagyon édes a kis fiacskád. Nagyon komoly ez a gondolkodós kép Kép

Márti!
Látom, nem csak nekem volt a tegnapom szörnyű. Krisztivel is egyzserűen képtelenség volt bármit is csinálni, maximum az ölemben volt hajlandó aludni. Most letettem hasra egy fél órája, de úgy hallom, már kel megint. Úgyhogy megint nem csinálok semmit ma. Pedig elvileg azt mondták, semmi fronthatás nincsen most napokig. Akkor miért ilyen nyűgösek a kicsik?

Puszi
Anikó
pancsa2

Márti!
Tegnap írtad a hónaljtartásban szoptatást. Én is kipróbáltam tegnap. Tényleg nagyon jó. A fájós cicim úgy kiürítette, hogy öröm volt utána érezni, hogy végre milyen üres Kép
Anikó
pancsa2

Sziasztok!!!

Anikó
Ez szörnyű, nekem is ma is csak nyüglődik. Lehet, hogy ez a szomorú idő az oka.
Az előbb ettünk, totáűl bekomált, letettem aludni észre sem vettem, 20p mulva égtelen üvöltésre lettem figyelmes. Fölvettem megnyugodott, s egyenlőre nézelődik. Reggel 7 óta alig aludt valamit.

Jobb napot
Márti
márti05

SzisztokKép

Csatlakozom a nyüglődösök táborához. Tegnap egész nap a karomban volt. Estére teljesen kész voltam. Ráadásúl nagyon fájt a hasa. Volt sírás.
Eddig még ma is csak kézben hajlandó aludni, de most szerencsére itt az anyu és ő fogja.
Ja éjszaka két óránként evett....

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Gigi!
Nálunk is volt hasfájás, sőt hasmenés is. Szegénykémet a végén már sajnáltam nagyon estére. Na de most is ennyi időm volt, üvöltés van, fel kell vennem. Kép
Anikó
pancsa2

Sziasztok Lányok, Asszonyok!

Lehet, hogy rosszul csináltam és nem ment el az előző levelem?
Györgyi lányom minden új és "régi" Anyukának nagyon sok örömet, boldogságot és főleg jó egészséget kíván a gyermekeitekkel együtt - a többieknek meg szurkol.
Peti állítólag a fotóalbumba feltette a Norbikát, aki szeretné látni, ott megnézheti. Egyébként a picur hasfájását leszámítva jól vannak.
Mindenkinek nagyon kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk. Sziasztok Juli

Kép
Kép
györesz

JuliKép

Te nagyon aranyos anyuka vagy! Nektek is nagyon szép ünnepeket!Kép

Gigi

KépKép
gigi28

Dia! Tamás!
Csodálatosan szép a kis Dominik! Tényleg megérte ennyit várni rá, én sem csodálkozom, hogy ennyire vártad! Tamásnak külön köszönet a gyors hírekért és a képért, nagyon ügyi!
Picinek sok-sok tejcsit kívánok és hasfájsósmentes napokat!Kép

sasha

Kép
sasha

Sziasztok!!

Gigi hány centi a fiad?
Mert az én Gigim 4,5kg kb 58 cm és most kezd kicsi lenni az 56-os rugi.
Ismét bömbölde
Jó lesz az éjszakánk. Kivételesen 3-1/2 6 ig alvás volt.

Kellemes hétvégét
Márti
márti05

Sziasztok!

Úgy látom minden babuci nyűgös,a pocisok pedig pihennek,jó nagy a pangás.

Bringa!
Mi már kétszer voltunk rövid sétán,de inkább csak a teraszra szoktam kitenni egy kicsit Patrikot.
Amiket Berniről írtál,az minden elmondható Patrikról is.Kép
Cumit adsz a babónak?
Én igen,de keveset van a szájában,hamar kiköpi.
Egy alkalommal egy cicit kap Berni?

Juli!
Nagyon sok puszit küldök Györesznek és Norbikának!
Neked is!Kép

Babások:hogy telt az éjszaka és a mai nap?Kép
Pocakosok:hogy vagytok?Kép

Puszi mindenkinek!
Kata

Kép
Kép
ruszlána

sziasztok
Kata
Ürümmel hallom, hogy nem csak az én "második" gyerekem nem mintagyerek Kép (nem vagyok ám kárörvendő, csak jó a sorsközösség Kép)
Nem adok cumit, várom, hogy majd megtalálja az ujját... Kép
Én egy mellből szoptatok, mert van elég tejcsi, plusz így is hasfájós kicsit. te kettőből?
Éjszaka milyen volt? Nekem az a baj, hogy nem tudom rögtön ágyba tenni szopi után
üdv,
bringa
bringa

Sziasztok,

Ime, a pocakosok is faradtan, es nyugosen.. Katanak a masik topikban mar kipanaszkodtam magam, igy itt nem terhelem a nepetKép

Puszi,
Mica
mica

Csatlakozom Micához. Már mindneki megszült, aki addigra volt kiírva. Csak én maradtam úgy. Kép

Viszont nem éppen babakorú gyermekeim is rendkívül nyűgösek. Szelíd kisfgiam ma karmolt, harapott. Biztos a bolygók vagy vmi más.
sofka

Barbara!Kép

Sok szeretettel gratulálok a babához,a császár miatt ne szomorkodj én már a másodikon vagyok túl.A lényeg,hogy a baba és mama jól vannak.

Sok puszi,Saxi.
saxi

Dia!Kép

Gratulálok,és nagyon örülök,hogy végre Te is anyuka lettél,nagyon aranyos a babó.Remélem jól vagytok és minél előbb hallhatok rólatok.

Sok puszi,Saxi.
saxi

Sziasztok!Kép

Bocsi lányok de napokig nem tudtam jelentkezni mert beindult nálunk a babalátogatás.Nem tudom mikor lessz vége de esküszöm,hogy ez fárasztóbb mint a szülés.Már jó lenne ha sikerülne a napi ritmust rendesen beállítani,mert így szegény gyerekek azt sem tudják mi történik körülöttük.Abban reménykedem,hogy karácsonyra nyugi lessz.Mindenkit puszilok a pocakosoknak kitartást a babázóknak pedig sok tejcsit.Ha tudok jelentkezem.

Puszi,Saxi.
saxi

Sziasztok!
Na én is bejelentkezem. A baba nálunk is elég nyűgi napok óta. És hozzá szinte semmit sem hízott 1 hét alatt, mert már másodszor ment a hasikája. Most hívtam a doktornénit, és az azt mondta, hogy mérjem mennyit eszik, és korlátozzam, hogy 500 g-nál ne legyen több egy nap. Mert lehet, hogy ez okozza a hasmenést. Plusz a fájós cicimet nem adhatom oda neki, azt majd megnézi, nehogy valami baci okozza a dolgot, mert többnyire akkor fáj a hasa, ha abból szopik. Na szuper, mondhatom. Tisztára ki vagyok akadva, plusz nem is tudom, egy ciciből lesz-e elég tejem. Nagyon remélem.

Kata!
Én adok neki cumit, ha elfogadja. Néha azzal tud csak elaludni, ha nagyon fáradt. Meg megvigasztalja akkor is sokszor, ha fáj a hasa.

Pocakosoknak kitartás. Meglátjátok, milyen hamar eljön a ti időtök is Kép

Puszi mindenkinek
Anikó
pancsa2

Pancsa, elég lesz egy ciciből is a tej. Hidd el. És higgyél magadban, az a legfontosabb.
sofka

MártiKép

Csak sacc/kb tudom, hogy Olivér hány centi, mert nem tudtuk rendesen megmérniKép Kb. 66 cm lehet. Az első hetekbe nagyon sok nőtt. Tegnap gyorsan beszereztem neki még ruhákat mert a 62-es már végképp nem jók.

AnikóKép
Olivér is nagyon nyűgős. Éjszaka velem aludt, szegény felriadt éjszaka arra, hogy fáj a hasa.
Most megint letargiába estem, hogy eleget eszik-e? Egy hülye kérdés: a Krisztinek fáj a pocakja akkor a síráson kívül mit csinál?? Mármint úgy értem, hogy felhúzza a lábait?
Mire kedves gyermekem abba a korba jut, hogy megtudja mondani, hogy mi fáj, addigra én már idegileg kész leszekKép
Most azzal stresszelem magam, hogy biztos csak előtejhez jut és attól fáj a hasa és éhen fog halni......KépKép Segítség!!!!!!!!!!!!!!!! Adsz a kiscsajszinak teát? Milyet kap?

Na arról már ne is beszéljünk, hogy a férjem, hogy idegesítKép Sosincs itthon, ha itthon van akkor is csak tötyörög nem csinál semmit. A fürdőszobában ott maradt ruhám ami a héten volt rajtam, aztán elkezd pampogni, hogy miért nem pakolok el magam után. Mondtam neki, hogy gyorsan fogja be a száját mert úgy seggbe rúgom, hogy leég a haja.
Tegnap elrohantam a rokon gyerekeknek ajándékokat venni, addig anyu vigyázott a picire. A férjem meg a szülőknek. Én elintéztem mindent a kedves férjem persze semmit nem vett, pedig tudta, hogy mi kell.
Asszem nem lesz több gyerekünk, mert elég őt is egyedülállóként felnevelnem.......KépKép

Tegnap beszaladtam a kórházba DiáékhozKép Annyira picike Dominik. Olivér lóbébi volt hozzá képestKépKép

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Gigi, a legfontosabb, hogy őrizd a saját nyugalmadat!!!! És a pasasoknak sem könnyű, de ez igazából a mi bizniszünk, csak a filmbeli apuka intéz el mindnet szó nélkül az asszony helyett.
Próbálj négy órán át (Kép ) persze nem egyfolytában, egy mellből szoptatni. Abban akkor tuti nem marad hátsó tej, nem lehet éhes. Aztán a következő négy órán át a másikat használd. Ráadásul jó esteben az inger hatására fokozódik a tejtermelés.

Ja , és szeritnem nyugodtan KÉRD meg apát, hogy rámoljon, vagy porszívózzon, vagy... A legtöbben csak a szóból értenek.

Fel a fejjel!
sofka

Sziasztok!

Gigi!
Diáék jól vannak ezek szerint.Kép
Barbarát is láttad?
Féééérfiak!Elolvastam páromnak amit írtál a férjedről.utána mondtam Neki,hogy ezt nem én írtam,pedig úgy hangzik,mintha Róla szólna!Kép
Bár ma nagyon fincsi ebédet főzött.Kép
Patrik,ha fáj a hasa húzgálja a lábait,nyögdécsel és "fájdalmas"az arckifejezése,látszik,hogy szenved.Kép
Van,hogy a cicin is vonaglik,tekereg,kiköoi,újra szopizik...na,ilyenkor a hasa fáj,nem a tejcsi kevés.
Anyatejen kívül Patrik semmi mást nem kap.

Anikó!
Ez a hasmenés hogy néz ki?
Hányszor van egy nap?
Teljesen folyékony,semmi "túrós"nincs benne?
Milyen a színe?
A doktornővel nagyon nem értek egyet,persze nem akarok okoskodni,de ha valakinek hasmenése van,akkor nem az a megoldás,hogy korlátozzuk a folyadékbevitelt.Ráadásul egy pici babát korlátozni abban,hogy mennyit szopizzon?????
Ez csupán a magánvéleményem.
Patrik is kap cumit vigasztalónak,aztán kiköpi,ha már nem kell neki.
Nálunk az van,hogy -mint az első gyerek -nehezebben fogadja el az egyik mellet,így nekem is azon jár az eszem,hogy egy mell képes-e annyit tejet termelni,hogy sokáig elég legyen.
Aztán végül is,ahol ikrek vannak,ott is általában egy cici jut egy gyereknek,ezzel vígasztalgatom magam és nem hagyom,hogy nagyon hanyagolja a "nem fincsi"mellet.

Bringa!
Mivel egyik cicin általában csak bohóckodik,egy idő után megkínálom a másikkal is.
Voltatok már sétálni?
Patrik nehezen keveredik ki a náthából,sokat kell az orrát szívni.Kép
Csütörtökön mértük,a kórházból 25.-én 3940gr-mal jöttünk haza,most 4550gr.
Mondjuk sokszor óránként is cicizik.
Hannától tud aludni a baba?

Saxi!
Elég fárasztó a baba-mustra.A húgom a fiával bejelentkezett Karácsony előttre,köszöntem,de megkértem,hogy talán majd januárban jöjjenek.És emiatt nem vagyok hajlandó rosszul éreznei magam.
Szépen lassan csiszolódunk össze,most hosszabb vendégség nem hiányzik.

Puszi mindenkinek!
Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok Csajok!Kép
Egy gyors bejeletkezés!
Ma jöttünk haza,kicsit aggódom milyen lesz az első éjszaka itthon.Domi nagyon jó baba szinte sose sír.KépA szopit még nem tudom,hogy jó lesz e egyenlőre úgy szoptatok ahogy ő igényli nem pedig idő szerint.Ami azt jelenti,hogy 2 órát is szopizik egyfolytában,aztán 4-5 óra múlva kér csak enni.Majd még jövök,addig is nézegessétek az én gyönyörű kisfiam!KépKépPuszi mindenkinek!Dia
Kép

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!!!!

Dia, gyönyörű a fiad! A szopi biztos jó, az a lényeg, hogy neki legyen jó. A hossza pedig rövidül majd ahogy erősödik a drága.

Tegnap Gigi nagyon nyűgi volt, nyügizett de és este is, 7től éjfélig. Alig tudtam éjfélkor lenyomni aludni, a végén már a cicimen aludt, amint letettem kipattant a szeme és nyüsz nyüsz no meg oááá oááá.
Ma viszont egy tündér, sőt egy földreszállt angyal, kop kop.

Tényleg honnan tudni, hogy megy a hasa a babának, és fostija van kaksi helyett?

Először fogom én fürdetni ma, apa beteg elkapta a fosti vírust, már előre rettegek.

Legyetek jók
Márti
márti05

Sziasztok!

Gigi!
Ha fáj a hasa, akkor elvileg üvölt valami félelmetes hangerővel, húzza a lábait és vörösödik, úgy nyom. Még szopi közben is. Egyébként ha nagyon éhes, akkor is húzkodja a lábait, úgyhogy nagyon nehéz megállapítani.
Adok neki teát. Szerintem attól ment a hasa. A mecsek teát adtam neki múlt héttől, és azóta van gondunk. Most sima teát kap, de nagyon gyengét. Épp hogy csak beleteszem a filtert, már ki is veszem.
Te milyet adsz neki?

Kata!
A kakija olyan volt, mint a víz, és eléggé büdös is, meg kicsit nyálkás. Nem voltak benne ezek az alvadt tejdarabkák sem, amik szoktak benne lenni. És valami döbbenet mennyiségeket kinyomott magából.

Márti!
Nekem ma éjszakától nyűgizik, bár délelőtt sikerült elaltatni egy időre, de déltől semmit nem aludt, csak annyit, amíg sétáltunk lent.

Dia!
Nagyon szép ez a kisfiú. Irigy-irigy a nem sírás miatt. Remélem, ilyen fog neked maradni. Kép

Egyébként Krisztike tutira nem eszi túl magát, délben szopott 50 g-ot, fél 4-kor 40-et és most fél 6-kor 20-at. Hát ezek nem hatalmas mennyiségek. Én már kezdek attól tartani, hogy lehet, hogy nincs elég tejem, az lesz itt a gond. Annyira szeretnék kiegyensúlyozott mami lenni, de elég nehéz, mikor nem tudod megmondani, a folytonos üvöltés okát.

Puszi mindenkinek
Anikó
pancsa2

Sziasztok!!

Anikó
és mindenki más is
találtam egy szopis topikot ami tuti jó képeket tartalmaz
anyaság, szoptatási poziciók

Anikó, amikor sír közben a nyelvét öltögeti akkor éhes, ha bedugod az újjad a szájába akkor pedig nagy erővel szívja.

Gigi, az én Gigim amikor fáj a hasa akkor tekereg is mellé, olyan mint a kérdőjel.

Tea, én vettem milupa édeskömény teát, persze kevesebbet rakok belőle mint az előírás.

Sziasztok
Márti
márti05

DiaKép

Látom sikerült hazamenni. Ne aggódj minden rendben lesz. Próbálj meg aludni kicsit. Aztán kérünk még képeket az óriásról!Kép

KataKép
Ma nekem is egyfolytában tekereg a mellemen. Ütöget, markolja a mellem, karmol. És több mint egy órát szenvedünk. De így honnan tudjam, hogy eleget evett-e?
Olyan hülye voltam, hogy már eljöttem a kórházból amikor eszembe jutott, hogy Barbit is meg kellett volna látogatnom...... Pedig Diát kérdeztem is, hogy mi van vele.
MártiKép
Tegnap nekünk is szemkipattanós volt. Mit csinálsz vele ilyenkor? Nekem is cicizés közben aludt el. Füritől ne féljKép Azért most már nem olyan apró!

SofkaKép
Igazad van, hogy szólnom kéne. Csak spanolom magam. Persze ő meg nem gondolatolvasó. Csak azt hiszem, hogy ő is ászreveszi ha van egy csomó mosnivaló stb..... Hát nem.
Ja és ma még a szemüvegemre is ráült!!!!!!!!!!!Kép
Úgyhogy most a szemem sem áll jól!Kép

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Gigi!!

A pasik tényleg nem veszik észre maguktól a munkát, ha kiadod nekik akkor esetleg valamit amihez kedvük van megcsinálnak belőle.
Ők a teremtés koronái, és különben is ők tartanak el bennünket, és nekik igenis jár a pihenés...

Ha szemkipattanaós napunk van akkor, először nyugtatgatom, utána veszekszem vele, aztán kiborulók és bőgök, majd megnyugodok. Többször kap cicit, próbálom inger szegény környzetbe tartani, és áltakában a mellem közelében érzi jól magát, egy ideig hagyom s megpróbálom lábújhegyen letenni, de persze amint érzi a hideg ágyat anya meleg teste helyett fölébred, végül benyomom a szájába a cumit, sötét, csönd cumi, s talán megnyugszik.
Nappal kiviszem a nagyágyra s megpróbálom szórakoztatni s amikor már álmos jön szintén a cumi. De ezeknél az erőltetett alvásoknál nagyon éber mindenre fölriad, összerezzen.
Valyon mitől van ez náluk?

Szia
Márti
márti05

Sziasztok!

Dia!
Üdv itthon!
Nagyon szép a kisfiatok,mégegyszer szeretettel gratulálok!
Amint tudsz gyere és mesélj,hogy volt!Kép

Gigi!
Remélem Barbi is hamarosan bejelentkezik!Kép
Nálunk is ez a tekergés megy újabban.
Szopizás után mennyit alszik?
Olivér a képek alapján nem úgy néz ki,mint aki éhezik!Kép
Én úgy gondolom,míg elég pisis pelus van,a gyerek szépen fejlődik,addig nem gondolok arra,hogy kevés a tej.
Ha sír,akár 1 óra múva is újra mellre teszem,így ha még éhes maradt,akkor ehet,ha a hasa fáj,akkor ebből tudja,hogy mellette vagyok.
Próbálom tényleg igény szerint szoptatni,abból még egy babának sem lett baja.Igaz,elég fárasztó,de idővel majdcsak beáll a dolog.
Remény-remény.Kép

Anikó!
Krisztike a szopit magától hagyja abba?
Ha igen,akkor nincs a tejmennyiséggel gond.
Bár nem mérem,de van.mikor Patrik is keveseket eszik és elvan azzal a mennyiséggel,aztán meg bepótolja.Kép
A nagyobbik fiam üvöltött,szinte folyamatosan,nagyon nehéz volt Vele az első időszak,hasfájós volt.
Adtam neki pótlást,teát,különböző szereket,amiket felírt a doktornő:semmi nem használt.Visszagondolva úgy tűnik hamar elmúlt az az időszak,de akkor úgy éreztem,soha nem lesz vége.
De gyarapodott,úgyhogy beláttam,nem a tejjel van gond.
Hidd el,jó Anya vagy,ha nem így lenne,akkor nem is aggódnál.Kép

Márti!
Van,amikor Patrik csak a babakocsiban nyugszik meg.
Komolyan gondolkodom,hogy beszerzek egy hordozókendőt,hátha beválik a "szemkipattanós"napokon.
Te próbáltad?
Szerintem furcsa még ezeknek a kicsiknek a nagyvilág.

Nyugodt éjszakát mindenkinek!

Puszi.
Kata

Kép
Kép
ruszlána

Kata, tényleg, a kendő. Na az nálunk nagyon bevált. Még vasaltam, főztem is vele. És kíméli a hátat, és közben legózni is lehet!!! Csak a felszerelése igényel némi gyakorlatot. De könnyen megszerezhetőt.
sofka

Sziasztok lányokKép

Na már megint nyüglődni jöttemKép Na a mostani problémám: Alvás........... Mindenütt azt olvasom, hogy meg kell tanulnia egyedül aludni. Nem szabad altatni. Le kell tenni és elalszik magától. Na perszeKép Még egyszer sem volt olyan, hogy letettem aztán sitty-sutty elaludt. Szopi után még nézelődik, nevetgél. Aztán berakom az ágyba. Egy darabig el van, aztán kezdődik a nyüglődés. Állítólag még simogatni sem lehet, mert akkor csak simogatássa fog elaludni. Be az ágyba aztán rá kell zárni az ajtót. De én ezt nem tudom vele megtenni. Ő nagyon igényli a testi kapcsolatot. Tapasztalt anyukák segítsetek!!! Mert viszont az sem megy, hogy egész nap rajtam csüng és még wc-ni sem tudok. Ha kendőbe hordom akkor nem lesz később abból gond, hogy sosem lesz el egyedül? Na nekem mennyi bajom van...................

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Sofka!
Tudnál ajánlani olyan oldalt,ahol a hordozókendőről van szó?
Szerintem varratok egyet,gondolom az is ugyanolyan jó.Kép

Gigi!
Ma nálunk is megy a nyűglődés.Kép
Én is olyan vagyok,mint Te:a nagyfiam sírását sem voltam képes hallgatni,inkább felvettem,vigasztaltam.Bevallom,sokáig legtöbbször kézben aludt el,volt úgy,hogy járkálni kellett Vele,mire elszenderedett,vagy a hintaszékben hintáztunk.
Mi ezt tudtuk vállalni a párommal,bár ez sem volt könnyű,de nekem nehezebb lett volna a gyerek sírását hallgatni.
Egyszer úgy éreztem,nem bírom már,csak sírt,sírt,nem aludt el és mivel mindenki azt mondta,hogy hülyeség amit csinálok,csak tegyem le és majd álomba sírja magát,megpróbáltam.
Másfél órán keresztül sírt,utána bementem és felvettem,mert úgy éreztem a szívem szakad meg.
Reggel belázasodott,kiderült,hogy középfülgyulladása volt.Én meg hagytam sírni.Kép
Na,szóval maradtunk az altatásnál.
Magától szokott le róla,1 éves kora körül.Kép

Engem is érdekelne mások véleménye.
Úgy tudom van egy könyv,ami ezzel foglalkozik,talán az a címe,hogy Aludj jól,gyermekem?

Puszi.
Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!
Már csak én maradtam 15-re? Már alig birom kivárni.
Gratulálok a többieknek!
dezi 39+5
dezi

KataKép

Azt hiszem, hogy én is a szívemre fogok halgatni. Ha belegondolunk, hogy 9 hónapig átölelte a testünk őket, nem tudta,hogy mi az éhség, fájdalom, állandóan ringatózott. Ehhez képest most fáj a pocak, éhes, egyedül érzi magát. Naná, hogy jobb az anyával. Nekem még könnyű is mert nincs több gyerkőc. Nem tudom akkor hogyan oldanám meg. Lehet, hogy most inkább arra fogok gondolni, hogy szoros kapcsolat lesz köztünk és nem arra,hogy mi lesz ha később sem alszik majd el.
Na ezt jól megmondtam..... Többi anyuka merre jár???

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Gigi, Kata
Nálunk ugyanez a helyzet. Szerintem ez az aludjon el magától dolog csak esetleg később működik, s nem is minden babánál. Nálunk sem... Hanna is - és ahogy látom - Berni is testközelségre vágyik sokat, hiába teszem le, még akkor is felkel sokszor, amikor kézbne már mélyen alszik. Én nrem bántam meg, hogy hannával is így csináltam, azaz hordtam sokat (hordozókendő nagyon jó!!!, Kata: www.nandu.hu, www.hordozokendo.lap.hu), és azóta is ragaszkodó, szeretetét kimutató kiscsaj. És egyáltalán nem lett anyámasszony katonája Kép. Szerintem a legjobb mindig az ösztöneinkre hallgatni. Nekem is le kell tenni néha, mert itt a nagyobb, meg hát nekem is vannak szükségleteim, de sírni nem bírom hagyni én sem. s ez szerintem így van jól.
bringa, akinek ma egész nap a kezében vagy a cicijén a kisfia Kép
bringa

Sziasztok!

Kata!
Sokszor maga engedi el a cicit, de van hogy én veszem el tőle, mert bealszik rajta. Úgy döntöttem, mindkét cicimből szoptatok továbbra is. Mióta nincs tea, nincs hasmenés. Szerintem ez volt a gond. Egyébként 24 óra alatt 460 g-ot puszilt be, úgyhogy túl sem eszi magát.
Nálam itt van kölcsönben Aludj jól, gyermekem című könyv. Aszerint nem arról van szó, hogy leteszed, és hagyod, hogy sírjon és kész, hanem folyton be kell hozzá menni. Először 3 percenként, aztán folyton növelve az időtartamot. Meg kell simogatni, beszélni hozzá, hogy nincs egyedül stb. Ez nincs a könyvben, de én úgy gondolom, ha nagyon sír, fel is lehet venni és meg lehet nyugtatni. Azért fontos, hogy bemenj hozzá, hogy ne érezze magát egyedül, mert akkor elveszti a bizalmát benned. Viszont ha nem veszed fel, csak simized meg beszélsz hozzá, akkor tudja, hogy nincs egyedül, de előbb-utóbb azt is megérti, hogy nem veszed fel, és mégis el kell aludnia. Azt is mondja, hogy minél hamarabb érdemes elkezdeni szoktatni a gyereket, de igazából a 2 hónapos kor után tanácsolják. Ja, és az is fontos, hogy a gyerek ne legyen éhes, szomjas, pisis, tehát egyébként jól érezze magát. Na jó kis regényt írtam. Én még nem tudom, hogy fogom-e alkalmazni ezt, de egyik barátoméknak nagyon bejött a dolog. Bár már volt olyan, hogy letettük a kiságyába, mert még a kezünkben is sírt, és 5 percen belül bealudt.

A hordozókendő ugyanaz mint a kenguru? Vagy az más? A hordozókendőre mindenki azt mondta, hogy nem lehet használni a baba 3-4 hónapos koráig, mivel a gerince még éretlen. Ezt lehet? Nekem is jól jönne, mert ma is 10-től 1-ig csak annyira tettem le, hogy megkajáljak már.

Puszi mindenkinek
Anikó
pancsa2

Lányok!
Úgy látom, ez egy ilyen nap. Nekem is folyton a kezemben vagy a cicimen van a gyerek. Anyukámék azt mondták, hogy egyszerűbb lenne az életem, ha a cicimhez kötöznék a kicsit Kép

Anikó
pancsa2

AniköKép

Hogy bírod fizikailag az állandó cicizést?
Meg még azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet kimozdúlni itthonról? Olyan kiszámíthatatlan. Pedig már vágynék valahová. Irigylem a rugalmas anyukákat, én csak állandóan aggódom vmiért.... Szeretném már önfeledten élvezni az anyaságot.

Csütörtökön megyek nődokihoz. Nagy élmény lesz..

Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Az altatás témához hozzászólva,szerintem is teljesen gyerekfüggő a dolog.Nekem Bogi is olyan volt,hogy cici után letettem és magától elaludt,úgy tűnik Liliána is ilyen mert eddig még nem volt semmi gond vele.Igaz én nem szoptatok az ágyban hanem kiülök a fotelomba lehet,hogy Bogi is ezért nem szokott be az ágyunkba.De az is igaz,hogy vannak gyerekek akik nem tudnak egyedül elaludni,én úgy vagyok vele ha a gyereknek kell az anya az nem véletlen,szerintem ha hagyod sírni azzal nem használsz a lelki fejlődésének,és Te is csak rosszul érzed magad tőle.Szóval nehéz a helyes utat megtalálni,de hát erről szól a gyereknevelés.Ez csak az én véleményem messze nem biztos,hogy igazam van.Különben velünk minden rendben a lányok tündériek,Liliána is nagyon jó baba,tegnap még ajándéknézőbe is el tudtunk menni a párommal.Megszoptattam aztán elindultunk és volt három óránk nézelődni,addig anyukámék vigyáztak a lányokra,de a kicsi még akkor is aludt amikor visszaértünk.Szóval én nem szólhatok semmit,de nem irigylem azokat akiknek nyügös a babájuk,nem lehet egy leányálom.Na mára ennyi gondolom elég belőlem.Kép

Mindenkinek sok puszit,és sírásmentes éjszakát,Saxi.
saxi

Saxi
Ne tessék minket felizgatni ilyen jó gyerekekkel!
Örülök, hogy jól vagytok!!

De most azért jöttem, hogy Györgyi szavait tolmácsoljamKép
Szóval azt írja, hogy hiányoztok neki és lehet, hgoy már januárban lesz netja, úgyhogy jön!!! És tartaná telefonon a kapcsolatot veletek. Pl Kata stb stb.
Aki gondolja küldje el nekem a számát és én továbbítomKépKép tillygigi@freemail.hu

Puszi

KépKép
gigi28

Hordozókendőt újszülött kortól lehet használni, éppen az benne a pláne. És nekem könnyebb is volt, mint a kenguru, ami szörnyen húzta a vállamat.
És www.nandu.hu szeritnem is. Úgy emlékszem, ott a méretek is meg vannak adva. Nem nagy ügy megvarrni, gyakorlatilag olyan mint egy sál. Csak szélesebb.

És az Aludj jól gyermekem könyv ab ovo vitatott. De szerintem újzsülöttnél, kiscsecsemőnél szóba sem jöhet, mint módszer. Úgy hathónapos kortól lehet rajta gondolkodni. Mondjuk tuti nem nekem való, én nem bírom hallgatni, ha sírnak. Kép

Dezi, nem vagy egyedül 15-re. Kép

s
sofka

SziasztokKép

Na este kipróbáltam a fenti módszert. Este fürdés, hami. Már a cicin félig elaludt. Na gyorsan betettem az ágyba. Mondtam a férjemnek, hogy ha sír menjen be hozzá. Elmentem fürdeni, jövök ki, nagy a csend. Szépen aludtKép Na én meg elaléltam. Aludt 1/4 3-ig. Szopi, aztán hasfájás. A módszer csődöt mond. Szóval a lényeg. Csak az a gyerek alszik el igy akinek nem fáj semmije............. Marad az altatás.

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Gigi!
Elküldöm a számomat,légyszi továbbítsd,szívesen tartanám Györesszel a kapcsolatot telefonon.Veled is!Kép
Patrik éjjel általában elalszik evés után,igaz van,hogy csak a hasamon.Kép
Már nagyon várom,hogy ez a hasfájósság elmúljon.Aztán majd jönnek a fogak...
Nyugi,én sem voltam még sehol,de most már nagyon szertnék egy kicsit kimozdulni,mondjuk egészen az utca végéig!!!Kép
Ja,és én is állandóan aggódok ám valamiért.

Anikó!
A hordozókendő más,mint a kenguru.
Úgy döntöttem,még a héten beszerzek egyet,mert már unom,hogy szinte mindig egy szobában vagyok és beszakad a hátam,mert rajtam csüng a gyerek.
Ráadásul a nagyobbal is jó lenne játszani és körülnézni néha a konyhámban...
Majd beszámolok a tapasztalataimról.Kép
Örülök,hogy már nem kap a baba teát,szerintem teljesen felesleges.
A két mellből szoptatással pedig nagyon jól növelheted a tejmennyiséget.
Van,hogy Patrik is állandóan cicin lóg.

Dezi!
Kitartás!Kép

Bringa,Sofka!
Köszi a címet!Kép

Nagyon örülök,hogy az altatással kapcsolatban nam csak én gondolom úgy,hogy ekkora gyerek még nem azért sír,mert el van kényeztetve.Vagy el lesz azért,mert felveszik,vígasztalják.
A környezetemben marslakó vagyok ám!Kép

puszi mindenkinek!
Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

Dia!
Nagyon-nagyon gratulálok a picidhez. Olyan gyönyörű!!!!! Milyen volt a szülés? Könnyen ment?

Teáztatással kapcsolatban. Nekem az első gyerkőcnél azt mondták, hogy amig csak anyatejet kap addig semmi szüksége a picinek más folyadékra és nem is kellett neki.
Az alvással kapcsolatban meg csak reménykedem, hogy fiacskám is legalább olyan jó gyerek lesz mint amilyen a nővérkéje volt. Este 6-kor fürcsi utánna hami és általában már a büfiztetés közben elaludt és éjfél és 2 között kelt egyszer utánna meg csak reggel 6-kor. A hasfájás meg mindig délután jött elő, de akkor egy jót tornáztunk meg masziroztunk és elmult. De emellett én is mindig aggódtam valamiért. Főleg azért hogy eleget eszik-e. 1 hétig méricskéltük is szopi után, de miután idegroncs lettem, hogy biztosan kevés a mennyiség, elraktam a mérleget. Most elő sem veszem inkább. Jó lenne megint egy ilyen nyugis baba.

Most már befejezem a sok dumát.
Mindenkinek kitartást és sok tejcsit!

Puszi
Sys 35+5
sys

Üdv minden kismamának!
A tanácsotokat szeretném kérni. Januárban fogok szülni az István Kórházban egy fiatal doktornőnél, és hát tanácstalan vagyok, hogy szülés után mennyi szokott lenni a honorárium. Volt aki 30e-t mondott, de olyan is volt aki 50-60e-t is adott már orvosnak. Nektek milyen tapasztalatok van? Pénzt vagy ajándékcsomagot illőbb-e adni? És hát ha fogadott szülésznője van az embernek, neki mit, mennyit szokás adni?

Remélem, tudtok tanácsot adni. Előre is köszönöm!

Minden jót!

Regi
gyné

Sziasztok Lányok!Kép
Ismét csak beugrottam,de remélem hamarosan jöhetek gyakrabban közétek.
Szóval:Elszóltam magamKép,hogy nekem milyen jó fiam van.Tegnap du:1-től éjjel 1-igKépCsak sírt,nyűglődött.Szegény teljesen lefárasztotta magát ,na és engem.Este 7-kor kijött a dokinő itt volt egy félórát és addig az én fiamnak hangja se volt.Elment és ujra kezdte a hisztit.Én meg jó beégtem.KépAmint olvasom többeteknél is ez volt tegnap.Akkor lehet,hogy front volt?Holnap megyek varrat szedésre,már rendesen rettegek tőle.Tamás hétfőtől már itthon lesz velünk,remélem a két ünnep közt lesz időm megírni a szüléstörténetet.Andi ma beszélt a szülésznőmmel és a szülésznő dicsért,hogy nagyon ügyes voltam és ő is olyan szülést szeretne mint az enyém volt.Hát mit mondjak?Én kihagytam volna a vajudást ha lehetett volna.KépMindenkinek sok puszi!Dia

Kép
Kép
lldicsi

Ja elfelejtettem!
Eljutottam én is arra a pontra,hogy csak egy éjszakát kérek,hogy kialudhassam magam!KépKép

Kép
Kép
lldicsi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?