Új privát üzeneted érkezett!

Szia "Áron",

remélem otthon már tudsz pihenni.Kép
Majd jövő héten lehet, hogy meglátogatlak. Nagyon kiváncsi vagyok már a Picire és az élménybeszámolóra.

T
timcsi8

Sziasztok,

Köszi a Tóth doktorra vonatkozó válaszokat. Még megfontolom, hogy akkor kit is választok. Nagy a csábitás a tétényi felé, de még nem tudom. Végül is Tóth doktor is tényleg megfelelő lenne, csak a kórházról nem tudok sokat. Tudom, hogy régen elitnek számított, de manapság, már állítólag nem áll a toppon.

Mindenkinek szép napokat

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Johanna, irtam emailt neked a korhazrol!
nem kaptad meg?

eleg jo azert a korhaz...

Kép
babarozsa

fel is van ujitva, nekem meg fog felelni szerintem

tudom, hogy szebben nez ki a Szent Imre, de pl. ott pelenkat sem adnak...itt meg azert van napi 5
es haloing is
nem tudom miert ne lenne a toppon a korhaz...

persze a Szent Imreben van kad, meg ikea szoba, ez igazKép

Kép
babarozsa

Én mid a kétszer meg tudtam beszélni a szobatársakkal, hogy a babákat vigyük be éjszakára. Lehet, hogy mázlim volt.
Olyan is előfordult velem, hogy kihozták éjfél körül szoptatni, én megszoptattam, majd visszavittem.(Ez a 2. gyerekemmel volt, az utolsó benntöltött éjszakán.) Emiatt sem néztek rám csúnyán a csecsemősök.

Johanna
Szerintem nem kell ennél jobb, szebb kórház.
A szülőszobát most újították fel (3 gyönyörű különálló szoba van), az orvosok, szülésznők, csecsemősök nagyon aranyosak, és a rendszer is tök jó, szerintem. És itt tényleg mindent adnak babának, mamának egyaránt. Én nem mennék máshova.
keszõce

Keszőce: és milyen szülőágyak vannak? azt még nem láttam

Kép
babarozsa

Várlak Timcsi8

KépKép
Áron

Babarózsa
Bár nem nekem szólt a kérdés, de azért válaszolok:

Szülőágyak:
2és fél éve még a régi szülőszobában távkapcsal voltak állíthatók olyan dőlésszögre, amilyen neked kell (szerintem tök modernek). a fenékrésznél ha jól emlékszem kettényitható, illetve kengyel van hozzá kapcsolva. ide nem kötözik le a lábat, mint sok helyen manapság. van parkó alakú szülőszék is, csak kevesen használják, én lehet kipróbálom legközelebb.
gondolom ezeket az új szobák miatt nem dobták ki.
nekem kényelmes volt, állítgattuk meg minden. a kenygelt csak a varrásnál használtuk, szülés közben nem.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor, kosziKép

es azert kenyelmesek?Kép

Kép
babarozsa

Lanyok,

Annyi jot irtatok mar a szuloszobakrol, meg a jo ellatastol, hogy mar alig varom a marciust, hogy eloben tesztelhessem Kép

Jon valaki a szerdai tanfolyamra?

Kellemes hetet mindenkinek!
carezza

Carezza

Március melyik részére várod a babádat? (Bocs, ha már írtad, most nem olvasok vissza) Tudod már a nemét? Ki az orvosod?
Én márc. 30-ra vagyok kiírva Alexandrával, Mészáros doktorral és Várnai Gabival fogok szülni.

Milyen téma lesz szerdán?

Üdv.
Zsu
tothzsuzsi

Sziasztok!
Ha vannak olyan lanyok aki januar vege fele varjak a kisbabajukat, azokkal szivesen leveleznek a tarsalgon kivul is.A masik dolog ami szamomra most mar egyre aktualisabba valik az az EDA-val kapcsolatos informaciok gyujtese.Tudom, hogy nov.elejen mar szo volt bovebben a temarol (Rakoczi Agi kifejteset is olvastam),de bevallom picit felhaborodtam az eljarason ami a kutvolgyiben van, jelenleg.Termeszetesen elnezest kerek elore, ha az informacioim nem teljesek.Elore szeretnem leszogezni,hogy elso gyermeket varo anyuka vagyok,aki talan egy picit tudatlan e kerdeskor kapcsan,de kerlek benneteket,segitsetek,hogy tisztan lassam a helyzetet. A masik nagyon fontos megemlitendo dolog, hogy nem szeretnem igenybe venni az EDA-t, ha ez nem szukseges.De ha ugy alakul a vajudasom, akkor esetleg igenybe tudjam venni.Amit eddig sikerult begyujtenem az EDA-rol az az,hogy mar vannak olyan szulesz orvosok, akik, ha szukseges betudjak adni az erzestelenitot(ez nem a kutvolgyi)A Kutvolgyiben ezt aneszteziologus vegzi, akit elore fel kell fogadni a szules idopontjara (25.000FT??)A kerdesem az, hogy en miert fizetek?Magaert az erzestelenitoert, vagy pedig az aneszteziologus jelenleteert,akinek az Agi elmondasa szerint "nekik mar a vajudas elejetol ott kell lenni"En egy picit ezt ordogi kornek erzem, hiszen most hogyan dontsem el 2 honappal elore, hogy szuksegem van az erzestelenitore vagy sem.Tehat, felveszem a kapcsolatot az aneszteziologussal,aki majd ott lesz a vajudasom elejetol,de szerencsere nem lesz szuksegem az EDA-ra.Akkor fizetek vagy sem? A masik homalyos folt szamomra,amit az Agi kifejtett, hogy kulonbseg van a spinalis es az EDA kozott.En ugy tudom, hogy a spinalist alltalaban a csaszaroknal hasznaljak, es a kulonbseg az,hogy a gerincbe adjak, mig az EDA-t a gerinc melle.Tehat a kerdesem az, hogy miert nehezebb EDA-t beadni, mint a spinalist,aminek nagyobb a riziko faktora?
Ha valaki tud nekem informacioval szolgalni, azt nagyon megkoszonnem.
fincsike18

Fincsike!
en febr. 10-re vagyok kiirva, Te mikorra?

sajnos a tobbivel meg kene varnod Agit, vagy valaki mast
az osszegrol en nem halottam az eloadason semmit...csak azt, hogy meg kell elore beszelni

Kép
babarozsa

Szia Babarozsa!
En januar 21-re vagyok kiirva.Neked ki az orvosod?melyik eloadasokon voltal?En most akarok menni,de nem tudom meg melyikre tudok elmenni.
fincsike18

Akkor nem valoszinu, hogy egyszerre szulunk...

Nekem Sandor Gyula

VOltam majdnem mindegyik eloadason az elson nem, de arra mostmar nem is megyek, es a szuloszoba latogatason sem (sajnos)
Tudom most lenne valamikor, de most pont nem leszek itthon.
Januarban is biztos lesz, decemberben mar nem sok, de neked nem is lesz nagyon idod ra...
JObb, ha beszelsz egy szulesznovel..lesz valasztott szulesznod? biztos szivesen elmondja amit kell!
Es vegul is tolunk is kerdezhetszKép

Kép
babarozsa

Szia Babarozsa
Tudom,hogy nincs mar tul sok idom, de azert mindenkeppen elmegyek az eloadasokra.Az elso ami szamomra fontos az holnap lesz szules cimmel.
Egyebkent van valasztott szulesznom vele is megszeretnem beszelni a problemaimat.De azert szivesen varom a valaszokat.
fincsike18

Szia Fincsike!
Én jan. 26.ra vagyok kiírva, úgyhogy elég közel hozzád :-)
Az epidurális azért nehezebb, mint a spinális, mert ott egy sokkal kisebb rést kell eltalálni. Viszont kisebb a rizikófaktora is.
Amúgy leginkább az aneszteziológus jelenlétéért fizetsz, azt viszont sajnos nem tudom, hogy akkoris fizetni kell-e, ha csak menet közben döntesz úgy, hogy kell (azaz mondjuk előre megbeszéled az anesztessel, de csak akkor hívod be, ha tényleg akarod.. lehet, hogy ezt így meg lehet beszélni, nem tudom, ezt Rákóczi Ágitól kérdezd, vagy a szülésznődtől.. bár a készenlétben állásért is valószínű, h. kérnek vmit.. te se lennél ugrásra kész, hogy hívnak-e, vagy se, minden ellenszolgáltatás nélkül, gondolom.. amikor nem mehetsz messze, nem mehetsz bulizni, akármi..)
Persze te nem tudhatod, hogy kelleni fog-e, ezt megértem, de hát ez döntési helyzet.. vagy itt akarsz szülni, és előre eldöntöd, fizetsz-e azért, hogy legyen lehetőséged az EDA mellett dönteni, vagy másik helyet választasz.. Sajnos, ezek a lehetőségek jelenleg. (Mondjuk, én biztos nem kérek EDA-t, szóval ez engem nem zavar szerencsére :-) )
allyra

volt szerencsem a korhazban vendegeskedni par napigKép

de mar jol vagyok

Kép
babarozsa

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 12:38-kor.
Vendég

Szia Lilluska!
a mehlepeny tul kozel van a mehszajhoz, azaz eleri, es vereztem kedd reggel, de azota semmi szerencsere, de pihennem kell mostmar vegig.

Kép
babarozsa

Tothzsuzsi,

En marcius 25-re varom az elso babát. Szabó doktornál fogok szülni, szülésznőt még nem választottam, Ági javaslatára először szeretnék megismerkedni velük, aztán dönteni.

A szerdai előadás a Terhesség élattana lett volna, ha odaértem volna. Egy órával előbb elindultam a kórházba (egyébként kb tiz perces az út), de olyan dugó volt, hogy egy óra mulva (amikor kezdődött az előadás) félúton visszafordultam. Nem tudom mi lesz, ha épp a csúcsforgalomban kell majd szülni berohannom... Tényleg ilyenkor mehet a sínen (kocsival) az ember férje a Margit hidon, kikerulve a sort, vagy mentőt kell hívni? Hogy van ez?
carezza

Carezza
Hát persze hogy mehet Kép
Mi Dani születésekor délután 2kor indultunk be a kórházba, legnagyobb júliusi meleg, dugó mindenhol, a Városligettől a Kútvölgyiig. Apósomat senki és semmi nem érdekelte, ő bizony a villamos síneken vitt minket, én meg végigröhögtem az utat Kép szerintem meglát a rendőr a nagy pocakkal és még féjésaid is vannak, akkor nem fog ezen problémázni.

KépKép
KépKép
gumicukor

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 12:40-kor.
Vendég

Szia Carezza!

Mikor mész legközelebb Szabó doktor magánrendelésére ? Én a Mikulás ünnepség miatt csúsztattam egy hetet, igy 13-án 1/26-ra van időpontom . Lehet hogy találkozunk végre ?

Üdv: Edina
antaledi

Lanyok, köszi az "autós" hozzászolásokat. Egyre izgibb a dolog. Elképzelem, ahogy rendőri kísérettel száguldozunk szülni.. Kép

Szia Edina,

Én is csusztattam egy hetet, így 20-án megyek 15.00-ra. Ha megirod, hogy mikorra kaptál legkozelebb idopontot, akkor 20-án én is oda kérem magam Kép

Most direkt 3-ra kértem, mert multkor este 8-ra kértem, és képzeld 11 után jöttem ki, amikorra az utlsó metró is elment, ugyhogy most nem kockáztatok Kép

Puszi,
Eva
carezza

Carezza! Kép
Na azért ne úgy képzeld el a dolgot, hogy bepattansz a kocsiba aztán száguldás, mint állat! Kép Kép Kép Ahogy hallottam, az a legritkább. És a kis lurkók is azért nagyon beletudnak választani a szülés kezdetébe, szóval szerintem ritka az, hogy pont dugóban és pont száguldani kelljen! Kép Szerintem.

Fincsike! itt a babanetes topicok között van egy olyan is, hogy "magzatok/gyermekek kor szerint", ott is találsz biztosan februári babásokat!

Johanna! Én augusztusban szültem Tóth dokinál, akit csak dícsérni és magasztalni tudok. A kórház szerintem teljesen profi. Végül császárral szedték ki a manót. Nem tudom mire gondolsz azzal, hog már nincs a toppon, max. azt tudom elképzelni, hogy most már a szülészeten elég nagy a leterheltség, és ezt néha meg lehet érezni. Különben szerintem kulturált volt nagyon, azokhoz a kórházakhoz képest, ahol a barátnőimet látogattam a szülés után. Vannak fizetős alapítványi szobák, ha extra jó elhelyezést akarsz, azok is szépek nagyon, ott a fürdő még egy fokkal szebb. A személyzet is nagyon rendben van, a műtő és a kórtemek felszereltsége (a császáros szoba távírányítós ágyait volt szerencsém 3 napig próbálgatni) elég volt ahhoz, hogy rendben zajlódjon a szülés még sürgősségi császárral is. Szóval nem tudom, de szerintem jó hely. Persze, ezt mindenkinek magának kell eldöntenie.. Kép Ha van további kérdésed a profilomban levő címre nyugodtan írj e-mailt, szívesen válaszolok úgy is!

Ime az én lassan 16 hetes kis tündérem! KépIlyen /pontosabban ehhez hasonló/ lesz előbb-utóbb nektek is! Kép

Temesvári Lili:
Kép
Kép
maccs

Ja bocs, és még valami: valaki a szülőágyakat kérdezte:

Íme a Pirkadat szülőszoba ágya használat közben (oxtocinnal küzdöttem épp), nem volt távirányítós, és mivel 3 éjszakát töltöttem bent elmondhatom, hogy alvásra totálisan alkalmatlan! Kép És tényleg megvannak még a patkó alakú szülőszékek, ahogy Gumicukor mondta! Kép

Macs
Kép
maccs

MAcs
nem volt távirányítós? akkor hol vannak a régi ágyak? én szuper dönthetősön szültem. én sima ágyon tuti nemfogok, nem megy a fetrengés.

KépKép
KépKép
gumicukor

Amelyik szülőszobánban én szültem (legbelső) ott távirányítós volt az ágy. Igazából nem sok hasznát vettem, vajúdás alatt inkább álltam vagy ültem az ágy szélén. Ha jól tudom a három szobából kettő távírányítós ággyal rendelkezik(középső és a legbelső).

Johanna!
Inkább dokit válassz mint kórházat! Tóth dokit már annyian dicsértük, a kórházban töltött pár éjszaka meg nagyon gyorsan eltelik. Egyébként a kórház is ok.
A

KépKép
Áron

en kerdeztem a szuloagyakat, de mar nekem is volt hozza szerencsem
aludni tenyleg nem lehet rajta, es megfordulni sem, tiszta kinzoeszkozKép
es magas is, ugy ereztem, hogy leesek rola
de hat a vegenel meg ez kell gondolom

Kép
babarozsa

én meg a szülés után simán el tudtam volna aludni a szülőágyon, olyan jót feküdtem. addig meg bejöttek a szüleim, anyósomék, tesómék gratulálni. utána éjjel nem tudtam aludni annyira sajogtak a csülkeim, meg nagyon éhes voltam, térdelve zabáltam a szendvicsemet az ágyon Kép.

KépKép
KépKép
gumicukor

Macs: Nekem is volt alkalmam a Pirkadatot kipróbálni a csaszi előtt Kép. Úgyhogy nosztalgiával néztem a képedet Kép.

Kép
Kép
timóca

Gumicukor: szules utan elhiszemKép
de en csak ott voltam siman, mert nem volt hely mashol

Kép
babarozsa

nekem fenyben a Pirkadat tetszett, olyan meleg szine van
a Holdvilagban voltam elszallasolva, nekem tul agressziv volt a fenye
a Napsugar is szep sargas
egy kedves szuleszno megjegyezte, hogy a Holdvilag a legjobb, mert ott van hely is dolgozni:P hat igen, masok a szempontokKép

Kép
babarozsa

Gumicukor! Kép A pirkadat, pont a legelső, na itt csak kézzel állítható. Állítólag, mert nekem az istenért sem sikerült felemelnem, pedig nem voltam igazán legyengülve! Kép
Úgy látszik nekem csak ez jutott! Kép
Viszont a hangulata tényleg jó a szobának, és gyöööönyöööörűűű a pirkadat látképe az augusztusi napfelkeltéknél az ablakból! Kép LEhet hogy innen kapta a nevét.. Kép
(Viszont akkor a Holdsugár ahol nincs is ablak, miről?? Kép Kép)

Macs
maccs

Timóca! Mostanában nem jársz az őszieknél.. Irgumburg! Kép
Macs
maccs

Én a Holdvilágban voltam a program császárom előtt, és fáztam a kékben Kép De persze, azért simán kíbírtam! Kép

P.
pitypang

Én szabadon választhattam, mert senki nem volt éppen. a Napsugarat választottam, nekem tökéletesen megfelelt. A másik sárga is tetszett, a kék nekem sem annyira.

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

kihaltunk?Kép

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Ki jön jövő csütörtökön a "Szoptatás, gyermekágy" előadásra?

Zsu
23+2
tothzsuzsi

en mar csak gyakorlatban megyek februarbanKép

meddig lesznek eloadasok?

(31+2)

Kép
babarozsa

Szia "Áron"!

Hol és mikor rendel a Tóth doki? Van ultrahang a magánrendelőben? Mindenképpen el szeretnék menni hozzá egy kontrollra, ugyanis megint elég rosszakat hallottam a dokimról, és megnyugtatna, ha másik doki is megerősítené őt.

Köszi: T
timcsi8

Timcsi ki a dokid?
es mi a baj?

Kép
babarozsa

Szalay dokihoz járok. Egyenlőre nincs semmi baj, de már annyi vegyes hírt hallottam róla, hogy jobbnak látom, ha egy másik doki is megvizsgál és megnézi a leleteimet. Bár lehet, hogy így a 31. hét végén már mindegy..
timcsi8

Timcsi
Szerdán rendel az istenhegyi Klinikán. Van uh is a magánrendelőben.

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

jah, azt hittem veletek van baj...ertem mostmar

nem mindegy a 31. heten sem, meg sok van hatra ahhoz, hogy barmi tortenjen
nekem is most tortentek dolgok, en is 31 hetes vagyok..egyszerre szulunk?Kép

Kép
babarozsa

Judy,

köszönöm a gyors választKép

Babarózsa,

én február 14-re vagyok kiírva. Te mikorra várod a babád?

Timcsi
timcsi8

Timcsi, elvileg febr. 10!
de barmi lehetKép

Kép
babarozsa

Szia Timcsi8 !

Tóth doktor rendelése:

- kedden 14.00-től Kútvölgyi SZTK

- szerdán 17-19 Istenhegyi út 31/B.
Telefonszám: 224-5424

- pénteken Budaörsön - Europmed Orvosi Szolgáltató Kft. Budaörs, Kossuth Lajos u. 9.
16.00-19.00-ig

www.europmed.hu
Telefonszám: 23-445-480

Üdv.
Anny
anny

Anny,

köszi az infot. A budaörsi klinika nagyon jó benyomást tett rám a neten.

Timcsi
timcsi8

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?