Szilvi, mi csak az allergia miatt nozódázunk, amúgy nem is hallottam volna róla, egyébként tünetet is enyhít, de csak annak aki hisz benne
Pörgő-forgó Titi
Nagyon menő az overállja, ahogy néztem
Huba nagyon ügyes!!! Mennyi mindent tud már!!
Hubából divatdiktátor lesz, Ákosból meg chéf azt hiszem...képzeljétek most rákapott a "főzőcskére"! Szépen terít (pohár, tányér, villa, kanál - kése nincs), majd kavargat, és főzi a borsót, végül kínál mindenkit (specialitása a paradicsomos narancs és a szederpuding). Frakknak és a Kisvakondnak van a legnagyobb étvágya, őket több kanállal is esznek
Nemrégóta takarít is, amikor rájön (elég sűrűn), van egy szivacsa, azzal megy végig a lakáson (nem kis örömömre, mert valóban hatékony segítség
) Ma egész nap tornyot épített. És a labda a minden, mindenféle méretű, állagú jöhet
Lépegetni is úgy lépeget, hogy mindkét kezében egy labda
A legjobban azt szeretem, amikor érzelemkifejez: simiz, ölel, puszil, vagy éppen vicsorít, ha olyan kedve van (utóbbi nem biztos, hogy a szeretet jele
. nagyon szereti a kutyákat (vauvau), macskákat (mia) és az autókat, repülőket (brr). Vízimádó mivoltából adódóan tegnap mondta először, hogy víí. Inkább azért megfigyelő, mint dumagép, de nagyon sok mindent ért már, és mutatja őket, ha kérdezem, vagy mutatja, hogy mondjam.
Most kitaláltam, hogy a maradék IKEA-s kartonokból készítünk neki babakonyhát. Van neki berendezve egy kisasztal a szükséges eszközökkel és hozzávalókkal, így nemsokára sütőlapja is lesz. Kartonból már van garázsa a duduknak, de úgy nézem bővíteni kell
Kaja terén nagyon válogatós lett, de a kenyér kenyérrel az megy. Meg a hús hússal. Esetleg párolt brokkolirózsa, karfiol, banán és körte, sültalma. Más éteknek esélye sincs lejutni a pocakba, de még a garatba se. Úgyhogy zöldséget úgy szokott enni, hogy megcsinálom krémlevesnek, és kap bele ilyen gyöngyöket. Ha nincs gyöngy a kanálon, nem is kér. Egyre ügyesebben kanalazik, de mellémegy még elég sok, ha nem figyel, vagy ha már jóllakott. Villával is szépen tud enni, ha felszúrom rá a falatot
A kajadobálás szerencsére már nem annyira jellemző, régebben mindig eldobta, ha már tele volt, mostanában a főzőcske-játékon felbuzdulva inkább odaadja a falatot nekünk, ha ő már nem kéri. Rengeteget szopizik még (más kaját csak napjában 3x kap, illetve kér), néha már szimplán ettől lefáradok, de nem akarom neki korlátozni. Nagyon szeretem, amikor hozzámbújik, és láthatóan ő is
Persze azért rosszcsont is, tud toporzékolni ezerrel (emellett ellentmondást nem tűrően tudja mondani, hogy NEM!), ha valami nem úgy van, ahogyan ő azt szeretné, szóval vannak jobb napok és rosszabb napok, de alapjában véve szuper minden!
Az éjszakát átalvástól még mindig nagyon, de nagyon messze vagyunk
Advent első vasárnapja nagyon jól telt, annak ellenére, hogy nem sikerült bejutnunk Bp-re (a Lehel térre mentünk volna misére). annyira nyúlós idő volt, hogy csak a boltig meg a közeli terepig jutottunk.