Sziasztok!
Nem tudom, mi van ma, de Tomika nagyon nyűgös. Lehet, hogy még a betegség? Biztos, mert sehogy nem jó neki. Most is apával nyűglődik a másik szobában.
Ja, legújabb mániája a fal.Odamászik a falhoz, odadugja a fejét, és röhög. Amíg oda nem koppan. Nem tudom, mi tetszik neki benne...Na, most meglátott, és üvölt...
Meg a lánc, meg a gatyamadzag, a kábelek stb. Minden, amit nem szabad.
Ma délután úgy összerottyintotta megát, hogy fürdetés és teljes átöltöztetés kellett. Szerintem az antibiotikum lehet az oka. Nincs amúgy hasmenése, tegnap nem is kakált, de ez a mai nem semmi volt. Már elszoktam tőle.
Étvágy szinte semmi, alig eszik. De állandóan szopik. És megint olyan pózokban, hogy halálra röhögjük magunkat.
Ha meggyógyul, el akarom kezdeni, hogy reggelire is adjak neki valamit (a szopi mellé).
Képzeljétek, a húgom volt férjéről kiderült, hogy egy ritka genetikai eredetű betegsége van, ami miatt teljesen leállt a veséje. Kapott otthonra gépet, és minden éjszaka kezelnie kell magát - ez Londonban van, nálunk nem hizsem, hogy ilyen az ellátás. Azért sajnálom. Bár kívántam neki sokmindent, mert nagyon sok csúnya dolgot művelt,de ezt azért nem. Most meg azon kell aggódni, hogy a húgom kislánya (13 éves) nem örökölte-e esetleg. Állítólag ez csak felnőttkorban derül ki. Nagyon reméljük, hogy a kislány nem örökölte.
Autósülés: Mi Tomika 7 hónapos kora körül tértünk át az ülésre, mert Tomika már nagyon lelógott róla. A súly még belefért volna, de ő nagy növésű. Nekünk olyan az ülés, hogy 4 pozíciója van, ez már újszülöttkortól jó 18 kilósig. Saját biztonsági öve van. Nem is merem ideírni, hogy ezt is a barátnőméktől kaptuk. Ezt egyébként alig használták.
Sly!
Majd lefotózom a bébitaxit, és fölrakom.
Én egyszer adtam Tomikának karalábét egy kis krumplival, hússal. Ízlett neki, de estére nagyon fájt a pocija. Azóta én nem adtam ilyeneket.
Nagyon aranyos Bianka! Nem korai még a borivás
Jó neked, hogy segítséged van a takarításban.
Humi!
A cipő az egyik kedvenc játéka. Állandóan leszedi a lábáról, és rágja. Még nincs is gond, mert kocsicipő, de ha majd elkezd járni, már nem eheti a rendes cipőket!
Anita!
Nekem javasolta a doktornő a Zymafluort, ki is váltottam, de megvárjuk, míg Tomika meggyógyul, mert így sincs türelme megenni a sok gyógyit. De utána adni fogom.
Kakaóhoz nem tudok hozzászólni, még nem kapott Tomika.
Tomika vizet szokott inni.Azt egyelőre az Avent varázsitatóból kapja, de most – hogy beteg – kapott bébiitalt. Azt kis üvegpohárból adtam neki, és ügyesen iszogatta.
Rágcsálnivalónak legjobban egy negyed vagy fél alma vált be, abból nem tud túl nagyot harapni. Én banánnal jártam úgy, hogy kotorászni kellett a szájából.
Én akkor hagytam abba a turmixolást, amikor már volt 2-3 foga. Azóta csak villával töröm össze a kaját. Néha fulladozott kicsit, akkor kapott vizet. Most már nagyon ritkán.
Atti csudaaranyos Miki! Látom, szeret fürödni!
Timi!
Szerintem túl bátran ajánlgatta a védőnő a kajákat Bencének. Vagy én vagyok túlzottan óvatos?!
Én egyéves kortól gondoltam, hogy ugyanazt eszi, mint mi.
Edina!
Gratula a 9 hónapos Bálintnak! Tényleg egyre aranyosabbak ezek a babókák!
Szilvus!
Én utánaolvasgattam a homapátiának, és azt írták, hogy a Chamomillát csak a fogzási tünetek esetén adjuk. És hogy ne rendszeresen kapja, mert ellenkező hatást érhetünk el.
Barbic!
Nagyon csinik vagytok a Mikulás bulin!
Ági!
Szegény! Nem ártana elmenned dokihoz! Remélem, semmi komoly!
Erika!
Nagyon csini a fülvédő!
Zsú!
Én már régóta magunk közé veszem Tomikát éjszaka! Így legalább alszom valamennyit!
Megyek, mert a bébi még kukorékol...
Jó éjszakát!