Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hát most éjjel 1-fél3ig ment a műsor... 1/43kor letettem, aztán kb 10 perc múlva felállt a kiságyban és kezdte előről. Akkor úgy döntöttem, hogy most elég, és magam mellé vettem (lehet, most ezzel elronottam?) 6kor kaja, majd 7kor, mint egy atomóra, keltett...

A bébiboltos linket köszönöm! Concordot akartam, de eredetileg Ultimaxot, de látom, a Trimax is dönthető és jóval olcsóbb (az Ultimax újonnan itthon 65 körül van... kint kb 10e-rel olcsóbban, de ki is kell menni érte...)
Ha felébred Apa gyorsan meg is mutizom neki a linket!!!

Zsu
bzsuzska

Sziasztok!

Erika!
Hm... Le a kalappal! Egesz jol allsz a karacsonyi ajandekok vasarlasaval. Mennyi idos Domi? En is biztosan halalra remultem volna. Mindig attol felek, ha valami komoly baj van, akkor nagyon megijedek es nem tudom, mihez kezdjek. Tudom, tulaggodom a dolgokat, s ha odakerul a sor, NE keruljon!!!, de ha megis, akkor azert bizom, hogy jol megoldom a problemat. Egyebkent gyonyoru a kislanyod is. Edes a fulvedoben. Kép

Barbic!
Remelem, hamar kibujik az a 4. fogacsaka es utana majd jo nagyokat tudtok aludni.

Agi!
Sajnos, az en ferjem egyke gyerek. Kép Sokszor latom hatranyat. Kép
Gyogyulj meg gyorsan es vigyazz magadra!

Zsu!
Tegnap elott este en is kemeny akartam lenni. 1/2 1-2-ig bombolt es utana en is magamhoz vettem, simogattam, enekeltem neki es lon csoda, 5-10 perc alatt elaludt. Nem tudom, mi lehet a baj. Mar lassan arra sem emlekszem, mikor volt utoljara, hogy ataludta az ejszakat, de mar nagyon varom.

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Sziasztok

Bzsuzska: szívesen a linket. Asszem mi is azt fogjuk megvenni. Nem láttam hasomló kaliberűt hasonló árban. Csak sokkal drágábban.

Ági: jobbulást neked.vigyázz jobban magadra. Tipp: Fekete nadálytővel csinálj dunsztkötést a térdedre éjszakára. Drogériákban lehet kapni. Forró vízzel leöntöd, állni hagyod, rápakolgatod a térdedre az ázott növényt, betekered folpackkal (így kell írni). Nekem eddig bejött. Másnapra sokkal jobb lesz.

Én már megint okosodtam. Attika pár napja sokat köhög, de csak éjszaka. Azt hittem megfázott, de csodálkoztam, hogy nappal miért nem látszik rajta semi. S a köhögésen kívül semmi baja nem volt. Orra sem folyt, láza sem volt. A dokinéni azt mindta, hogy lehet, hogy száraz a levegő. Ezt nem nagyon hittem el, mert a gyerelszobában szoktam kiteregetni, pont ezért. Ennek ellenére köhögött. Hát, azért beszereztem egy meleg-párásítót. Tegnap lefekvés előtt bekapcsoltam, elég sokáig ment. És tényleg nem köhögött. Pedig annyira tényleg nem lehetett száraz a levegő ha oda teregettem. Ezek szerint neki nagyon páradús levegőre van szüksége?

Puszi
anita78

Sziasztok!
Lehetetlenség követni ezt a topicotKép, annyira él!!! Babák fotói ismét nagyon édesek!

Autóülés: Mi Nórinak akkor vettünk újat, amikor egyfolytában fel akart ülni a hordozósban. Hosszabb utakra kb 1 éves koráig vittük mind a kettőt, mert aludni azért kényelmesebb a hordozósban, mint ülve.Kép
Márk még egyenlőre szuperül elvan a hordozósban, szerintem 10 hónapos kora körül ő is kap egy "nagybabásat".Kép

Ági!! Az én férjemnek van tesója, és tök normális az anyósom. Lehet valami az elméletedben.Kép

Szép napot mindenkinek:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Ági,

párom egyke, elméleted igazolódni látszik ! Ráadásul az anyósom egyedül nevelte, mert apuka lelépett párom születése után pár nappal.

Puszi

Timi
kismaszat

Sly! Szerintem pont ezek miatt kell váltani. Ha a súly meghaladja mint amit a hordozo elbir v. a gyereknek már kicsi mert kinötte.
Mi kaptunk apostol a másik unoka által használtat (bezzeg nekünk nem vett ujat) anyunak odaadtuk ha ö viszi valahova az unokákat, ö meg belefizet majd egy újba. Én Concordot akarok venni, lehet a legdrágábbak között van, de elég lesz 12 éves koráig! És nagyon biztonságos. Szerencsére Orsi még messze van a 13 kg-tólKép egy ideig nem kell cserélni.

Humi! Én is nagyon boldog házassági évfordulot kivánok!!

Szilvus! Pár hete szo szerint Orsi is csüng rajtamKép

Anita! Én Corában veszem, lehet másutt is árulják nem tudom, a bio részen van, gluténmentes termékek között. 3 Pauly Mais Keks a neve, van több izben, én a normált veszem, nem izesitettet. Egy doboz 450ft, nekünk 1 honapig elég. Nem babának gyártják hanem gluténmentes diétásoknak. Kukoricalisztböl készül, ha Orsi már semmi mást nem akar megenni akkor ez tuti nyerö.
Nálunk is a tusolócsövet akarja Orsi mindig megszerezni, illetve mindent ami kromszinüKép Nagyon édes a kisfiad, gyönyörü baba ö is!

Zsuzska! Grat a fogacskához!

itt van olcso ülés, nekem gyanusan nagyon olcso, v. elirták vagy csak a kötelezö használat miatt veszik meg, kizártnak tartom hogy töréstesztben kiválo lenne. http://www.megatoys.hu/index.php@menu=01.htm
Anita! Én is ilyen Concord-ra gondoltam v. Ultimax-ra. Nem tudom mi a különbség köztük.
Én is azért nem veszek használtan, mert én is ezt olvastam egy tesztben hogy a hajszálrepedéseket nem lehet látni és veszélyes. Nem tudhatod kitöl veszed.

Humi! Nem forditva van? A 0-as hordozo 9kg-is, a 0+ van 13 kg-ig.

Fogerösitö. Nekem irtora rosszak a fogaim, ill. már jok, csak nagyon sok a tömött, és könnyen romlik. Nekem a fogdoki javasolta Orsinak fél éves kortol feltétlen adjak ilyet.

Erika! mi is mindig pénzt kapunk mert amikor felhivnak hogy ezt nézték ki és mondom az nem kell, egy idö után rájöttek jobb ha mi veszünk ami kell Orsinak. Éljenek a megértö nagyikKép
mennyiért vettétek az ülést? Nagyon szépek a gyerekeid!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
Bianka is meg messze van a 13 kg-tol, de mar igencsak lelog a laba a hordozobol es az autoban kenyelmetlenul ulhet kisse felhuzott labakkal. Ezert gondoltam a cseret.

Humi!
A neten valahol fentvannak a tesztek az egyes gyermekulesekrol? Hol olvastad, hogy a Concord a legbiztonsagosabb?

Szilvus, Karmen!
Lehet, hogy most ilyen korban vannak a gyerkocok, mert Bianka is allandoan rajtam akar logni. ...vagy bantja oket valami?!

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Sziasztok!

Csak beköszönök, mert vasalnom kell.

Jól vagyunk, bár elég nyugtalanok az éjszakák. Föl-fölsír Andris. Persze, lehet, hogy a fog, de hol van????
Zsu, kitartás, megéri!!!(tapasztalatból beszélek, bár 1. éjjel után, mikor 20 percig sírt, nehéz volt. Azóta alszunk. Ha felsír, felnyüszizik, nem megyünk át, pillanatok alatt visszaalszikKép)

Megyek, vasalok 3 tonna ruhátKép

A nap rossz híre: nagylány lettem. Na ennyit a felfázásaimrólKép Először szülök egy babót rá pár napra, majd megjönKép Lassan olvashatnék a sorok köztKép, milyen is egy mensis fájdalomKép

Na pá, bocs, hogy nem válaszolgatok, de az olvasásban naprakész vagyokKép

Móki
móki

No, megint énKép

Egy részével végeztem, a többi megvárKép

Szóval kihagytam volna a 'nagylányságot' még pár hónapig, de nézzük a pozitív oldalát: ki tudjuk majd számolni, kistesó mikor jön pontosanKép (ja, ha már olyan pontosak a babók, mint Andris is voltKép)

Laci rengeteget dolgozik, és nagyon hiányzikKép Szegényem este hazaesik hulla fáradtan, s kajci után munka megint. De várom már a szünetet!!!!!!

Látom, nagyon belelendültetek az autüsülésekbe. Mi is gondolkodtunk, de megvárom, amíg vesztek, és majd ötletet lopokKép (hát igen, még etetőszéket se vettünk idő hiányábanKépKépKép Csórikám a gyerekkocsiban ülve eszik - nem mintha bánnáKép)

Ági, nagyon vigyázz magadra és jobbulást!!

Pera, de jó, hogy megint itt vagy!! Nem irigyellek az Árkádos 'élményért'.Kép

Erika, jól megijedhettél! (bocs, de ahogy leírtad, mégis vigyorogtamKépKép Édi Domcsi a fülvédőbenKép

Barbi, olyan nagyfiús már Bence!!!

Anita, szuperek a pancsolós képek! Andris is imád fürdeni - bár az idő egy részét az viszi el, hogy rábeszéljük, ne másszon ki a kiskádból, nagykádból. Figeylmesen ránknéz, hallgat, és folytatjaKép

Csatlakozunk egyes napokon az 'anyamajma' klubhoz - ha már a fogasokhoz nem tudunkKép De megzabálom, mikor átöleli a lábamat és brühühüzik. Most jött el az idő, hogy rámolunk elfeleKép + hogy ahova lépek, játék terem - MINDENHOL!!!Kép

No lépek, felébredt a fiatalúr - 2 és fél óra utánKép, így nem panaszkodomKép

Pusza,

Móki
móki

Sziasztok, láttam néhány gyerekülést, ha nem is most de a következőnél mindenképpen olyat vegyetek, aminek a háttámlája egy kicsit dönthető és oldalról is tartja afejüket. én sokat megyek a lányokkal és nincs rosszabb érzés mint amikor elalszanak és leleffen a fejük, én meg menet közben próbálom visszatolni.
Julcsi is anyamajma!!!!

megyek mert mennem kell,

Rita
boksay_rita

Sziasztok!
Nem tudom, mi van ma, de Tomika nagyon nyűgös. Lehet, hogy még a betegség? Biztos, mert sehogy nem jó neki. Most is apával nyűglődik a másik szobában.
Ja, legújabb mániája a fal.Odamászik a falhoz, odadugja a fejét, és röhög. Amíg oda nem koppan. Nem tudom, mi tetszik neki benne...Na, most meglátott, és üvölt...
Meg a lánc, meg a gatyamadzag, a kábelek stb. Minden, amit nem szabad.
Ma délután úgy összerottyintotta megát, hogy fürdetés és teljes átöltöztetés kellett. Szerintem az antibiotikum lehet az oka. Nincs amúgy hasmenése, tegnap nem is kakált, de ez a mai nem semmi volt. Már elszoktam tőle.
Étvágy szinte semmi, alig eszik. De állandóan szopik. És megint olyan pózokban, hogy halálra röhögjük magunkat.
Ha meggyógyul, el akarom kezdeni, hogy reggelire is adjak neki valamit (a szopi mellé).
Képzeljétek, a húgom volt férjéről kiderült, hogy egy ritka genetikai eredetű betegsége van, ami miatt teljesen leállt a veséje. Kapott otthonra gépet, és minden éjszaka kezelnie kell magát - ez Londonban van, nálunk nem hizsem, hogy ilyen az ellátás. Azért sajnálom. Bár kívántam neki sokmindent, mert nagyon sok csúnya dolgot művelt,de ezt azért nem. Most meg azon kell aggódni, hogy a húgom kislánya (13 éves) nem örökölte-e esetleg. Állítólag ez csak felnőttkorban derül ki. Nagyon reméljük, hogy a kislány nem örökölte.

Autósülés: Mi Tomika 7 hónapos kora körül tértünk át az ülésre, mert Tomika már nagyon lelógott róla. A súly még belefért volna, de ő nagy növésű. Nekünk olyan az ülés, hogy 4 pozíciója van, ez már újszülöttkortól jó 18 kilósig. Saját biztonsági öve van. Nem is merem ideírni, hogy ezt is a barátnőméktől kaptuk. Ezt egyébként alig használták.

Sly!
Majd lefotózom a bébitaxit, és fölrakom.
Én egyszer adtam Tomikának karalábét egy kis krumplival, hússal. Ízlett neki, de estére nagyon fájt a pocija. Azóta én nem adtam ilyeneket.
Nagyon aranyos Bianka! Nem korai még a borivásKépJó neked, hogy segítséged van a takarításban.Kép

Humi!
A cipő az egyik kedvenc játéka. Állandóan leszedi a lábáról, és rágja. Még nincs is gond, mert kocsicipő, de ha majd elkezd járni, már nem eheti a rendes cipőket! Kép

Anita!
Nekem javasolta a doktornő a Zymafluort, ki is váltottam, de megvárjuk, míg Tomika meggyógyul, mert így sincs türelme megenni a sok gyógyit. De utána adni fogom.
Kakaóhoz nem tudok hozzászólni, még nem kapott Tomika.
Tomika vizet szokott inni.Azt egyelőre az Avent varázsitatóból kapja, de most – hogy beteg – kapott bébiitalt. Azt kis üvegpohárból adtam neki, és ügyesen iszogatta.
Rágcsálnivalónak legjobban egy negyed vagy fél alma vált be, abból nem tud túl nagyot harapni. Én banánnal jártam úgy, hogy kotorászni kellett a szájából.
Én akkor hagytam abba a turmixolást, amikor már volt 2-3 foga. Azóta csak villával töröm össze a kaját. Néha fulladozott kicsit, akkor kapott vizet. Most már nagyon ritkán.
Atti csudaaranyos Miki! Látom, szeret fürödni!

Timi!
Szerintem túl bátran ajánlgatta a védőnő a kajákat Bencének. Vagy én vagyok túlzottan óvatos?!
Én egyéves kortól gondoltam, hogy ugyanazt eszi, mint mi.

Edina!
Gratula a 9 hónapos Bálintnak! Tényleg egyre aranyosabbak ezek a babókák!

Szilvus!
Én utánaolvasgattam a homapátiának, és azt írták, hogy a Chamomillát csak a fogzási tünetek esetén adjuk. És hogy ne rendszeresen kapja, mert ellenkező hatást érhetünk el.

Barbic!
Nagyon csinik vagytok a Mikulás bulin!

Ági!
Szegény! Nem ártana elmenned dokihoz! Remélem, semmi komoly!

Erika!
Nagyon csini a fülvédő!

Zsú!
Én már régóta magunk közé veszem Tomikát éjszaka! Így legalább alszom valamennyit!

Megyek, mert a bébi még kukorékol...
Jó éjszakát!
ptünde

bocs, Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok! Nincs képesítésem annyit olvasni, amennyit ti összeírtok, de azért bele-bele kukkantottam!
Szilvus! A szék magára rántás nálunk is ment, Ádám csinált így magának szép kis boxoló orrot 1-2 napra, de szerencsére nem tört el , meg ilyesmi. Amúgy is mindenütt feláll, jön utánam, mint a kiskutya. Az a legtutibb, amikor a konyhában vagyok, maszatos kézzel, ő meg a gatyámba kapaszkodva feláll, ott a kövön. A gatya csúszik, a lába szintén, alatta a kő.....ilyenkor már csak Eszternek kell bedobni vmit. Ezek a nyugodt délelőttök, amikor a 2 nagy nincs otthon, és egy unoka tesó sem ugrál nálunk Kép ...
Fluor téma: mai álláspont, többet árt, mint használ. Én a fogdokival abban maradtam, hogy inkább ásvanyag tablettát kapnak, de csak a nagyobbak, a picik még nem.
Autós ülés: Nekem is aktuális az átszervezés, persze mi több üléssel operálunk. Ha jót akartok venni, akkor olyan kagyló formájút vesztek, ami kicsi korban mint egy bölcső megdönthető, de még nagyobb korban is tök jó ülni, sőt aludni benne. Nálunk még a legnagyobbnak is elgurul a feje ha elszunnyad, úgy sajnálom. Amúgy éredemes a hazsnáltak közt is szétnézni, sokszor nem is hazsnált, csak megvetteék és nem használták, de jóval olcsóbb. Itt a keres -kínálban is van 1-2 jó, ezenkívül hirdeti ott magát a www.bambino.hu, ott is láttam egy elég jót.
Humi! Boldog évfordulót!
Ja, nem is írtam, hogy eszter mit művel: hát ezt a tornát masszázst nem nagyon díjazza, viszont szerintem használ neki. Meg ha itthon csinálok vele feladatokat, akkor vigyororg. Ott sem fáj, vagy nehéz, inkább méltatlankodik a kisasszony, hogy az anyja hagyja gyötörni!
Na, megyek, mert még van 1-2 dolgom! Vki küldhetne nekem kari-ajira egy háztartási robotot!
Üdv: Claire
Ui: Ígéretem van a scannelésre, remélem akkor minden ígéretemet pótolom: esküvős, pocakos, és nem utolsó sorban gyerekes kép
claire

Sziasztok!

Anita,
Ne teregess a gyerekszobában, mert ruha szárításkor mosószer és öblítőmaradékkal telített víz párolog el! Erre pedig sok kisgyerek allergiás. Valószínűleg ez a baja Attikának és ezért segített neki a sima vizes párologtatás.

Mindenkinek mégegyszer köszi az évfordulós gratulációt. Nem is tudjátok milyen jól esik!KépKép

Sly,
Gyerekülés info lelőhelyei az autós újságok, autós magazinok; rendszeresen jelennek meg tesztek bennük. Általában a Römert hozzák ki a legjobbnak és az élmezőnyben szokott lenni még a Concord, a Maxi Cosi, a Chicco (de ennek csak egy bizonyos típusa - sajna nem emlékszem melyik) és még egy márka ami most nem ugrik be, de megírom ha eszembe jut.

Karmen,
Igazad van, tényleg összecseréltem a 0+ és 0 ülések súlyhatárát. Szerintem már félig aludtam mikor értem.Kép Úgy a jó ahogy írtad.

Erika,
Nem sokan nőttünk fel fogerősítő nélkül, mert úgy a 60-as évektől a rendszerváltásig kötelezően adták a Dentocart minden kisgyereknek. Nagyon édes Domi a fülvédőben!

Tényleg megyek már aludni, jövök holnap hosszabban.
Puszi:
Humi
humi

Mi a húgaimmal már tömeget képzünk, mert hárman vagyunk tesók, de egyikünk sem kapott. Kép Lehet, hogy anyu is olyan kis renitens kismama volt mint én...

Sly!

Domi 3 lesz februárban.

LÉna!

Pöttyeid hogy vannak?

Szétvet a pipa!!!

egy óra alatt összeterelem, felöltöztetem, összepakolom a kölköket, levonulunk a garázsba, beszíjazom őket, de ez a rohadvány kocsi nem indul. Aksi lemrült.Pipa majd szétvet. rátettem töltőre, talán két óra alatt gyűlik bele annyi szufla, hogy nekilóduljunk... Azt hiszem veszek egy új aksit. de lehet, hogy előtt elviszem a szereleőhöz, remélvéén, hogy a nem a generátorral, vagy a fesszabályzóval gond, mert az így karácsonyí előtt nem hiányozna...

Pussz

ERika
goczane

Sziasztok!

Rég nem jártam erre, mert alig voltunk itthon. De feltünt az autósülés kérdés. Mi már vettünk 1-t, tesztet nem olvastam, mert ha abból kellene választani ülést, akkor nem maradna a fizuból.
Mi ezt vettük meg afrika színben:
http://bebibolt.hu/index.php?main_page=product_info&products_id=161&zenid=a9468f 0b5f9c50c1da1400b41a97eac1
Még nem próbáltuk ki, mert kicsinek tartottam hozzá Kincsőt. Hamarosan.

Ma reggelire vajaskenyeret kapott sajttal töltött füstölt pulykapárizsival. A párizsifalatokat kivadászta a kenyérfalatok közül, az utóbbi a földön kötött ki, mert egyenként kiszórta.

Nem tudom, mi van a levegőben, de lassan 1 hete taknyos. Egyéb baja nincs, csak állandóan szívja az orrát és szörcsög. Ordít, ha bevetem az orrszívót.
De jó, most alszik. Mosnivaló nincs, ebédet tegnap éjszaka megfőztem (babgulyás).

Nagyanyámnak elmeséltük a karácsonyi tervet, mondtuk, hogy nem biztos, hogy megyünk. Majdnem sírva fakadt. Ma este Apu hívni fog, beszélek majd vele.

3 délután Anyunál volt Kincső. Simán el tudok menni, nem is sír utánam. Imádja Anyut és a tesómat. Már van ott is hinta, hozta a télapó. Anyunak sikerült elaltatnia is. Nagyon jó érzés, hogy nyugodtan ott tudom hagyni a gyereket. Már csak 1 gond van. Anya bagós. Bár ha megyünk, jól kiszellőztet, a szobában nem gyújt rá, csak a konyhában, ahova Kincső nem mehet.
Képzeljétek, a macska Anya ölébe ült, Kincső észrevette és elzavarta a macskát és odabújt Anyuhoz.
Hát így teltek a napjaink.

Még nem sikerült mindent elolvasni.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok

Humi: Húúú, nagyon köszi az infót a teregetésről. Erre nem is gondoltam. Pedig logikus. Ilyen hülye is csak én lehetek.

Tünde: Köszi a kedves szavakat. Én asszem várok még azzal a fogerősítővel. Biztos nem árt ha csak később kezdem el nem?

Autósülés: találtam tesztet az ülésekről, meg egy leírást, hogy mit ne tegyünk. Be is szúrom.

Teszt:
http://www.oeamtc.at/netautor/html_seiten/kisitest_2003/gesamt.html

Mit ne tegyünk:
http://totalcar.hu/totalcar/hifituning/gyerekules/?print

Érdemes megnézni mindkettőt. Szerintem nagyon hasznos infókat tartalmaz.

Puszi:
Anita & Atti
anita78

Sziasztok!

Tunde!
Az Avent Varazsitatot mi is odaadjuk Biankanak, de egyenlore meg nem jott ra, hogyan kell inni belole, csak ragja es jatszik vele. Kép

Ed!
Csak nem feltekeny volt a kisasszony a macsekra?! Kép Aranyos lehetett! Anyukad gondolom szinte elolvadt. Kép

Moki!
A Naptarkeszito progiban el lehet valahogyan menteni a felig elkeszitettet? Nem talalom sehol, raadasul reggelre minden elveszett, amit addig csinaltam. Sajnos csak tobb reszletben tudom megcsinalni. Kép

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Es meg valami:

Humi, Anita!
Koszi az infokat. Megnezegetem az autosujsagokat mit irnak a tesztekrol es persze a netet is.
Anita a 2. cikket en is megtalaltam este, de meg nem olvastam el. Most megteszem.

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Sly, de féltékeny volt, nem is 1*!
Mentés: a 6. lépésben van olyan, hogy save data, oda kell beírni a naptár nevét. A hozzá tartozó fájlt még nem kerestem meg, de ha elindítom a progit, akkor megjelenik mindkét készülő naptár.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Ed,

és hogy nyomtatod ki a naptárakat, fotópapírra, mennyi tinta fogy szerinted egy naptárra el ? Arra akarok kilyukadni, érdemes-e itthon nyomtatni, vagy kifizetődőbb ha elviszem valahová hogy nyomtassák ki ? Nekünk a hüjje nyomtató zabálja a színes tintát, lehet többe kerül egy új patron mint kinyomtattatni 3-4 naptárat. Szerinted ?

Egyébként hol vállalnak ilyen nyomtatást nem tudod ?

puszi

Timi
kismaszat

Ed!
Koszi a segitseget, sikerult! Tegnap este kerestem mindenhol, de ugy latszik mar nagyon faradt lehettem, mert nem talaltam meg.

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Sziasztok!
Mindkét csemete alszik, házimunka kész, ilyen is már régen volt.

Márk nagyon ölbebaba, szegényt megviseli a fogzás rendesen. Tegnap is, és ma is csak úgy aludt el, ha ringattam és énekeltem neki. Ráadásul alszik negyed órát, felriad, simizem, visszaalszik, felriad és így tovább... Olyan furi, a Nórinál nem volt ilyen, nála mindig csak rácsodálkoztunk, "Hogy jé, már megint egy fogacska?!" Úgy látszik a pasik ennyivel hisztisebbekKép Legalábbis a mi családunkbanKép

Ráadásul az 5 hónapos oltás tolódik nálunk, úgy volt, hogy szerdán kapja meg, de a fogacska miatt kicsit szörcsögött, így nem adta be a dokinéniKép. Jövő héten újra próbálkozunk, remélem addigra összejön. Jó lenne túlesni rajta, akkor nyugiban lehetnénk a 15 hós oltásig.

Na, megint ébredezik, megyek vigasztalni,
Magdi

Magdi
mléna

Sziasztok!

Tegnap este, odatettem a nagyágyba... 9től negyed6ig aludt, kaja, majd majdnem 7ig tovább szunyált...
Tünde, nekem azért nem jó, ha magunk közé veszem, mert akkor mikor éljünk házaséletet???

Nem lesz könnyű rábeszélni Apát a Concordra... azt mondja drága, pedig direkt pénzt kértünk mindenkitől, hogy legyen rá pénz...

Anita, nem "csak te lehetsz ilyen hülye", mert elég sok helyen olvastam, hogy a párologtatás miatt érdemes a gyerekszobában teregetni KépKép

Megyek a szomszéddal Ringatóra, nagyon kiváncsi vagyok, Petya hogy fogja érezni magát!!

Zsu
bzsuzska

Timi,
nekünk csak feketefehér lézernyomtatónk van, szerintem én ezzel fogom szines papírra nyomtatni. A végeredmény nem tudom, milyen lesz, majd meglátjuk.
El lehet vinni kinyomtatni, de szerintem drága, A/4es oldal 300 ft körül van, vagy drágább.
Léna amit rendelt naptár is jó lenne, de hirtelen 2500ft helyett már 3eért csinálja a csaj. "Megy a bót, emeljünk." No akkor inkább én csinálom, a szándék a fontos.
http://fenymasolas.lap.hu/ itt találsz címeket+árakat.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok! Kép

Ma estig nem volt netünk, sajnosKép Erre ti regényt írtok, alig győzöm visszaolvasni az egészet. Hű de fáradt vagyok, asszem ma korábban megyek szunyálni.

Csak beugrottam megköszönni a tanácsaitokat, kedvesek vagytok, hogy próbáltok segíteni. Olyan jól jön néha, ha az ember kimondhatja magából, mi bántja, és meg is hallgatják, meg is értik. A köztünk levő helyzet kezd enyhülni, ez többek közt abban nyilvánul meg, hogy apa kiteszi elém az ételt, megeteti suliba rohanás előtt Edinát, hogy közben tudjak öltözni, gyakrabban teszi tisztába, altatgatja stb. Na szóval nagyon remélem, hogy az idei karácsonyt mégsem rontottuk el.Kép

Ja és végre chateltem a barátnőmmel,hazaértek a kis Annával. Képzeljétek, 36 és fél hétre született, aggódtak is szegények, nem lesz-e baj. De szerencsére minden oké, Anna gyönyörű szopizó majd alvó kisbaba. És csekélyke 3550g-mal született,vajon mekkora lett volna, ha a 40. héten bújik ki?Kép

Edinával meg nem tudom mi volt ma, egész nap röhögött, bármivel meg lehetett nevettetni. Meg sikítozott melléje, persze élvezte is nagyon.Kép Most meg alig tudjuk elaltatniKép

Na és ezt még elmesélem: most a napokban egy picivel erősebb és több kávét ittam. Végeredmény: Edina éjjel fél egykor még vígan kopogtatta a cumijával az ágy rácsait. Nem sírt, nem gügyörészett, csak kitartóan, ritmikusan püfölte a rácsokat. Mi meg tehetetlenségünkben röhögtünk.KépAzóta sem mertem kávét inni.

No, jó éjt mindenkinek, Mely

Mely
KépKép
mely

Sziasztok!

Erika, pöttyök köszi szépen, megvannak.Annyira vicces, hogy a 6.-7.kerületnek 1 azaz egy bőrgyógyásza van, aki épp szabin van.Nem nagyon kommentálnám az eseményeket.Remélem semmi komoly és senkire(főleg Sárára)nem ragasztom rá.

Sára tegnap 8 hónapos volt, elmentünk mázsálásra 8kiló 52 deka és 71 centi.Hát ezért fáj a derekamKép

Ed, figyi, megnéztem a naptáras csaj honlapját, és tulajdonképpen az a változás, hogy ami eddig 2500Ft volt az műa. spirállal készült, a fémes eddig is 3000 volt.A műa-s készítését szüntette meg.Gondolom többen választották azt...
De a saját készítés emeli az ajándék értékét(sztem)

Lányok, taliból lesz még az idén vmi?

Móki drága, merre jár?Üres a postafiókomKép

Katca, Barbic, és önök, merre bújkálnak?

Puszi, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Zsu,
Valóban több helyen lehet olvasni, hogy NE teregessünk a gyerekszobában, mert vegyszer is párolog száradáskor!!!

Pusza,
Humi
humi

Sziasztok!

Petya tegnap nagyon élvezte a Ringatót.
Odajött egy 5 éves forma kislány és elkezfte cirógatni az arcát, ez tetszett neki, mert vigyorgott, aztán a kiscsaj ezen febuzdulva elkezdte puzilgatni a pociját, hát erre elkezdett röhögni az én édes fiacskám... Kép

Este fél adag kajával aludt el, közben röhögött álmában is... aztán éjfélkor kérte a maradékot.
fél6kor meg a reggelijét... persze, csupa pisi lett (ez már a 3. alkalom ezen a héten... emiatt nem szeretem a Pampers-t...), átöltöztettem, természetesen nem bírt visszaaludni... Kb negyed órája sikerült neki, a kezemben...

Humi
Hát igen, ebben sem egyforma az emberek véleménye...
Ettől függetlenül, kénytelen vagyok a gyerekszobában teregetni. Persze, Petya kint alszik a mi szobánkban... még... ki tudja meddig... Kép

Zsu
bzsuzska

Sziasztok,

mi az hogy a gyerekorvos nem írja fel a tápszert ? Azt mondta a védőnő, na jó most még felírják, de a következőt már vegyem meg. Ez máshol is így vab, vagy csak nálunk ?

Más: akit érdekel, van egy finom és ehető mézeskalács receptem, közzéteszem hátha érdekel valakit.

Tehát a süti: Kb. 50-60 db átlagos méretű süti lesz belőle.
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg méz, 15 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, 1 egész tojás, 8-10 dkg margarin, 2-3 dkg vegyes fűszer ízlés szerint (őrölt szegfűszeg, fahéj, kardamom, ánizs, vanília, gyömbér, szerecsendió stb.)(ha barnára akarod, kakaót is lehetet hozzáadni), 2 dkg sütőpor vagy szódabikarbona, fél citrom leve, pár csepp citrom- és/vagy narancsolaj - vagy reszelt citromhéj
A készítés: Átkozni fogsz ezért a receptért, de nem csak engem, hanem magadat is, hogy nekiálltál és azt a napot és órát is, amikor az első mozdulatokat megtetted. Kép Szóval. A fent leírt hozzávalókat öntsd össze egy kényelmes tálba. A mosogató közelében dolgozz. Készíts a kezed ügyébe kést, amivel majd vakargatod magadról a tésztát, dagasztógépet, nyugtatót, hidegborogatást stb. Kép Tehát ha felvértezted magad gutaütés ellen és nekikezdtél az anyagok összekeveréséhez, kitartásodban bízhatsz csak. Az elején úgy fogod érezni, hogy a "tészta" az életben nem fog összeállni és azon fogsz gondolkodni, mit is önts még hozzá, hogy a mézes-cukros lisztdarabok hajlandóak legyenek összeterelődni valami általad ismert állagú tésztaszerűséggé. Kitartás! Ha ezen túlvagy és átkaid tárháza kimerülőben van, ne add fel! Kép Jó alkalom szókincsed bővítésére, Kép mert ezután jön a következő menet. Az a valami, amivel eddig küzdöttél, nemhogy szétesne, inkább átalakul egy irgalmatlanul ragacsos masszává. Ezt a ragacsos izét most ne próbáld "szárazabbá" tenni, mert a végeredmény ehetetlen lesz. Még egy ideig gyömködd, aztán vakargasd le a kezedről ezt a szinte eltávolíthatatlan kesztyűt, takard le fóliával a tálat és tedd jó hűvös helyre. - Úgy sem bírsz ránézni néhány napig és a gondolattól, hogy még van vele dolgod is ideges leszel. - Kép Szóval e néhány nap - akár egy hét - alatt megszelídül és bár még mindig ragad, már nem olyan ádáz ellenség, mint amikor megalkottad. Ha még mindig nem találod nyújthatónak, most meglisztezheted! És ha végre eljutottál idáig, szinte jutalom, hogy vékonyra nyújthatod és formákat gyárthatsz belőle. A kiszaggatott figurákat vajazott sütőlapra fektesd, kend meg a tetejét szokás szerint és előmelegített, 160-180 fokos sütőben aranysárgára - vagy ízlés szerint gesztenyebarnára - süsd. Váltott tepsikkel jó dolgozni, mert meg kell várni, míg kézmelegre hűl, s csak akkor lehet leszedni a kész mézeskalikat - de ekkor is még könnyen görbülnek, ha egyenetlen felszínre kerülnek. Sütés előtt is lehet díszíteni dióval, mogyival, mazsolával csillagánizzsal stb., sütés és teljes elhidegülés után cukormázzal lehet még szebbé tenni. Karácsonyfára akasztás esetének fennforgása miatt nagyobb tűvel fonal elhelyezését kell az áldozaton eszközölni.Kép
Hát jó szórakozást! Majd tudósítsatok milyen eredményt értetek el. Kép

Puszi

Timi
kismaszat

Timi, én úgy tudom, hogy 6 hónapos korig van rá támogatás, tovább csak a HA-kra, de azt már akkor csak azok kapják, akik allergiásak.
Legalábbis nekünk ezt mondta a doki.És a plussz poén,a BEBA 2 olcsóbb a DM-ben, mint a gyógyszertárban. Háááááááááát, na mind1.Sztem ezért nem akarják már felírni.Nekem anno a gyógyszerész nem akarta kiadni.Mert jól felhalmoztam a recepteket, kértem ha kellett, ha nem, és ráírtam a gyerek korát is.Akkor mondta a gyógyszerész, hogy ezt már nem adhatná ki receptre.
Na, ezt jól elmagyaráztam, remélem a lényeget ki tudod hámozni.

Puszi, Léna

nuska

Timi!
Nekem mindkét gyerkőcöm tápszeres baba, igaz mi HA tápszert kaptunk-kapunk, de azt 1 éves korig receptre felírják. Másfajta tápit ők nem kaptak-kapnak, így sok okosságot ezen kívül nem tudok mondani.Kép
Mondjuk érthetetlen, hogy a nem HA-s
babák fél éves kor után miért nem kapják a kedvezményeket???!!!!

Ez az egész magyar egészségügy alapból tele van métellyel, nálunk már hetek óta nem lehet Bepanthen kenőcsöt és Algopyrint (hogy írják??) kapni egyik gyógyszertárban sem. Érthetetlen, hogy 2 ilyen általános, recept nélküli gyógyszer eltűnhet a patikákból. Na, nem hergelem magam.

MÉZESKALÁCSKép Kép Kép

Szép hétvégét mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Nuska, Magdi,

nekünk beba ha-t kell enni, de akkor mennyi az ára ha nem írja fel a doki ?

puszi

Timi
kismaszat

Sziasztok

Mi Nutrilon Prémiumot eszünk 5 hós hor óta. Ez nem HA, ezért csak fél évig adhatják receptre. Tehát, ha 2.-es jelűt veszel, amit ugye csak fél éves kortól lehet adni, akkor azt már nem írhatja fel a doki. Ezért mi picit tovább fogyasztottuk az 1.-es jelűt. Kép Dokinéni rendes volt, mert a 6 hónapos kontrollon, gyorsan felírt még 3 dobozzal. Persze már elfogyott mind, úgyhogy egy ideje vásárolom. Támogatás nélkül pont a duplájába kerül. Kép

Mézeskalács: Nekem nagyon tetszik Timi receptje. Nem állnék neki, de jót nevettem rajta. Én már csináltam mézeskalácsokat (állítólag 1 hónap kell neki, hogy megpuhuljon, meg hogy az illyatok összeérjenek - bár én már megdézsmáltam és már most is nagyon fini)
Szerintem amit én csináltam az nagyon könnyű.
Recept:
500g lisz, 2 teáskanál sütőpor, 250g cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojás, fél citrom reszelt héja, 200 g margarin, 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék, 1 csipet só.
Készítés:
A lisztet és a sütőport tálba tesszük, közepébe mélyedést csinálunk, és beletesszük a cukrot, vaníliás cukrot, tojásokat, fűszereket, sót, citromhéjat. A margarint kis darabokban a liszt szélére tesszük. Ezeket jól összegyúrjuk, és a tésztét pár órára hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát vékonyra nyújtjuk és figurákat szaggatunk belőle. A sütiket a tepsire tesszük és 8 percre a sütőbe tesszük.
Amikor kihűlt, porcukorral felvert tojásfehérjével díszíthetjük.

Nekem így sikerültek. (Az adventi koszorú köré raktam őket - a koszorút is én csináltam - amíg a karácsonyfára nem kerülnek. - egyébként zárt helyen kéne puhítani őket, de így is megpuhultak)
Íme:
Kép

Kép
anita78

Timi! A Bebat nem ismerem. Mi Humana-t eszünkKép, fél éves kortól a 2-es jelűt. Nóri anno 1 éves koráig Aptamil HA-t kapott. Ha recept nélkül lenne, akkor a duplájába kerülne. Ha HA-t esztek Ti is, akkor érdeklődj utána, én úgy tudom, hogy azt 1 éves korig kötelesek felírni.

Anita! Nagyon szép koszorút csináltálKép

Sziasztok:
Magdi

Magdi
mléna

Sziasztok!

Anita, ezek nagyon szépek lettek, ügyi vagy

Timi, ha a HA-t kell ennetek, akkor nem értem, hogy miért nem írja fel.Sztem kérdezd mega gyógyi tárba, hogy mennyi.De ahány gyógyszertár, annyi ár.

Pusz, Léna

nuska

Timi!

Sima tápszer valóban csak 6 hónapos korig támogatott, onnan fizetős. Egy doboz ára tápszertől függően: 1800-2600 ft. (mi szerencsére a tejallergia miatt kapjuk a támogatást a Milupa Pregomin-ra. Íze katasztrófális, annál már csak a szga rosszabb de a gyerek megeszi, én meg a fémdobozból igen jó kis kari ajándékokat fabrikálok. Kép Tiszta haszon.

Anita!
Koszorú és a mézeskalács is gyönyőrű. Azt hiszem én a m.kalácsot nem vállalnám be, mert az eslő 10 percben úgy felhúznám magam, hogy az egész massza a kukában kötne ki.
Koszorút én is magam csináltam, meg az ajtódíszünket is. Idén az egyszerűség jegyében telik a karácsonyi elődíszítgetés, semmi csicsa, csak izlásáesen keveset mindenből. Idén nálunk a a piros és az arany a domináns, a karifa ilye ilyen színekben fog pompázni. (Tavaly kék - ezüst volt)

Kép
Kép

ERika
goczane

Sziasztok!

Anita!
Gyonyoruen diszitetted a mezeskalacsokat! ...termeszetesen a koszoru is nagyon szep. Kép En erre a hetvegere terveztem, hogy sutok, meg nem tudom, ossze jon-e. Egyebkent nekem turelmem eddig meg nem volt a diszitesre, szerintem most sem lesz. Kép

Erika!
A te koszoruid is nagyon szepek, egyszeruek, de izlesesek. Kép

En ilyen adventi koszorut csinaltam az iden (nagyon egyszeru, de legalabb en keszitettem.)

Kép

Tapszer: Szepen nezunk ki! Nagyon fogyoban a tejem, igy lehet, hogy mi is tapszeresek leszunk. Vehetem boti aron, ami persze jo draga. Kép

Reggelire a tapszeren kivul mit lehet meg adni a babaknak?

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Sziasztok!

Csak bekukkantok, hogy vagyok ám, csak a tápszeres dolgokhoz nem nagyon értek. Viszont olvasom ezerrel, mert ki tudja mikor lesz szükségem rá.

Idén a nagyszülők lazán megoldották a karácsonyt - pénzt adtak, hogy vegyünk magunknak és Mazsinak is, mi tudjuk mi kell, + itt Pesten több bolt van. Igaz, csak rámkötve egy manóval nem oly könnyű bejárni Pestet, apa túlórázik ezerrel, és sajnos egy antinői tuljdonsággal gyártottak le: nem szeretek boltba járni, vásárolgatni. Úgy elvétve elkap a hév(1 évben kb 1x, akkor is Szilvus javaslatáraKép), de így nem könnyű. Szóval mi már megvettünk mindenkinek mindent, kezdhetjük előről a túrát saját ajikért MOST, mikor tudvalevő, hogy vevőhiányban szenvednek a boltok. Na , befejezem, nem panaszkodom, csak egy kicsitKép

Sly, Anita, Erika, gyönyörűek az adventi koszorúk!!!! Igen, teljesen más, ha Te csinálod!!!

Mely, örülök, hogy rendeződni látszik a helyzet!!!!

Tünde, szomorúan olvastam a húgod férjéről! Reméljük a kislánnyal semmi probléma nem lesz!
Gatyamadzag, zsinórok itt is sztárjáték!!!!

Taliból ESETLEG lesz még valami idén? 1 állatkerti játszóházasat össze kéne legalább hozni, nem? Na jó, nem erőltetem.

Pumukli!!!!!!! Ezer éve nem írtál! Ugye nem a májkrémes kenyeres hozzászólással bántottalak meg (miszerint fogak nélkül nem megy, pedig Te azonnal válaszoltál a mit reggelizzünk kérdésemre)???? Ne haragudj, poénnak számtam - brühühü, ennyit a poénjaimról és humorérzékemrőlKép Szóval bocs még egyszer, ha megbántottalak!Kép
És hogy ne nekem legyen már igazam, Andris ma reggel kis csipet kenyeret majszolt apától. Szóval fogak nélkül is elboldogul, csak anya alábecsülteKép
Remélem Nándi is egészséges, csak olyan eleven, hogy ezért nem tudsz jönni!Kép

Pusza, ébred a dedKép

Szép napot!

Móki
móki

Sziasztok!

Én is csináltam adventi koszorút.. de koránt sincs olyan szép, mint a Tieitek...

Kép
azért van csak 1 gyertya rajta, mert nem készült el, csak a múlt héten...

Érdeklődöm, de úgy tudom, hogy esetleg, akik Ha-s tápit esznek, azoknak a 2.-re 3 éves korig adják a recipét... de ez nem bizti!!!!!! Megérdeklődöm...

További jó napot
Zsu
bzsuzska

Sajnos a 2.es HA tápit is csak 1 éves korig adják receptre KépKép
bzsuzska

Sziasztok!
Mi még mindig fogzunk, szegény Márk, nem is tudom mi lesz, ha mindegyik fogacska ilyen csiga módra akar előbújni.Kép Éjszaka felsírt többször, hajnalban magunk közé vettük, ott tudott aludni, de nagyon nyugtalanul.

Nagyon szépeket alkottok, nekem sajnos nincs időm, de majd jövőre!!!! Akkor már Nóri is tud majd segíteni.

Egyébként ünnepi hangulatom van, várom nagyon a karácsonyt, olyan jó, hogy a gyerekekel újra én is gyerek lehetek.

Sly! Segítségképpen leírom, hogy nálunk hogy kajál a tápszeres babaKép:
Reggel ébredéskor 230 ml tápi
9-10: Tejpép
12-13: Főzelék
15: Gyümi+ fél adag tápi
18: Tejpép gyümivel
21: 230 ml Tápi-alvás

Igazándiból a reggeli meg az esti tejcsit-tápit nem nagyon lehet szilárd kajára kiváltani. Nórim 2 éves múlt és még ő is igényli. Persze ő már rendes tejet kapKép
Tuti hogy nem elég a tejcsid?????

1 éves kortól van a Milumil3, én azt adtam a Nórinak 2 hónapig, utána 1,5%-os tej forralva, majd 2,8%-os forralva. 2 éves korától pedig nem forralom.

Megpróbáltam röviden összeszedni, hogy mi hogyan csináltuk-csináljuk, remélem tudtam valami okosságot is írniKép
Pussz:
magdi

Magdi
mléna

Sziasztok!

Képzeljétek, szombaton egy mátrai turistaházban aludtunk Kincsővel tömegszálláson. Kb 20an voltunk egy szobában. Az egyesületünk minden év végén szervez egy 2 napos záróbulit és idén sem hagytuk ki. Még táncoltunk is a leányzóval. 11 körül beájult és jót aludtunk (Csak ő, mert nekem alig maradt helyem mellette). Éjszaka csak akkor kelt fel, ha véletlenül megzavartam az álmát, reggel fél8kor viszont sírással fújta az ébresztőt. Nagyon nehezen indultam el, de végül nagyon jól sikerült. Jövőre sem fogom kihagyni, az már tuti! Az erdő gyönyörű volt, legszívesebben kirándultam volna, de kicsit betegen nem lehetett.

Móki, részünkről ok a tali, de csak a hét második felében, ha jobban leszünk (péntek???). Mindkettőnknek folyik az orra.Kép

Mi még csak Anyunak vettük meg az ajándékot. Apa még nem kapott fizut, csak a gyed jött meg, Abból pedig a kocsira kellett költeni, mert valamelyik nap nem indult. Remélem hétvégén meglesz minden ajándék.

Lusta vagyok főzni és takarítani.
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Elég rossz passzban vagyok. Állandóan történik valami Matyikával! Kép Folyton szedek ki ezt-azt a szájából, a legkisebb szöszt+nem szájba valót megtalálja, és azonnal eszi. MA meg kiment az előszobába, (nincs ott semmi veszélyes, cipők vannak)jön visszaés folyik a vér a szájából. Azthittem ott rögtön infarktust kapok. Nem sírt, semmi fájdalom jele. Valahogy ráharapott az ajkára belül, és dőlt a vér belőle. Kép Naná hát a nyálkahártya rendesen elvan látva erekkel. Kép Komolyan elgondolkodtam azon valóban jó annya vagyok-e??? Nem tudom mi lesz a következő amire nem fogok odafigyelni, és megeszik, leesik....
Bocs, hogy kiborulok itt nektek, sajnálom. Nagyon rossz érzés!
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Szia Ági!
Ezt nem hagyhatom szó nélkülKép Látom első baba a Matyi, a következőre megedződszKép

Szóval: Nórival dettó hasonló érzéseim voltak, ő is nagyon szájközpontú volt, mindent bevett a szájába, néha hajszálat kakilt(bocs), kedvencei a cipőfűzők, kábelek és egyéb veszélyes dolgok voltak. Mindig, mikor azt hittem, hogy bababiztos a lakás ő mindig talált valamit. Nagyon belefáradtam, sokszor el voltam én is keseredve. De hidd el, hogy amíg ezek a dolgok foglalkoztatnak, addig nagyon is lelkiismeretes anyuka vagy. Hermetikusan úgyse tudod elzárni a gyerkőcöt, meg nem is egészséges mindentől óvni. Majd az első homokozós kiránduláskor nosztalgiával fogsz gondolni erre az időszakra, amikor még "csak" szöszöket evettKép. De félre a tréfával: KINÖVI!!!!! Nóri kb. 1 éves koráig evett meg mindent és azután rájött, hogy az ennivaló sokkal finomabb.
Fel a fejjel, jól csinálod!

A másik, hogy egy örökmozgó gyerkőcnél gyakran előfordulnak szájráharapásos balesetek, kívánom nektek, hogy ez legyen a legdurvább baleset, ami Matyikát éri egészen 100 éves koráigKép

Visszakanyarodva az elején leírtakra: Márkkal sokkal rugalmasabb vagyok, ami Nórinál halálra rémített, addig az Márknál egy puszi a beütött kis kobakra.
Vigyázz magatokra, és ne görcsölj:
vigaszpusszKép
Magdi

Magdi
mléna

Sziasztok! Kép

Nem vagyunk elveszve, minden ok velünk, csak hát egyedül nagytakarítok Kép Ráadásul apa is dógozik ezerrel hol itthon, hol bent, nulla segítségem.... És a kezem is kezd bekrepálni Kép Remélem, hogy nincs ínhüvelygyulladásom.Sajnos nincs időm visszaolvasni, csak belekukkantottam nagyjából. Láttam, hogy a gyerekülés a téma. Nálunk is aktuális, nézegettük már a neten. A anya és apa angyalkájától megkapja Nándi Karácsonyra. Annyira kíváncsi vagyok, hogy mit szól majd a karácsonyfához.

Móki Kép
Köszönöm, hogy hiányoltál, annyira, de annyira jólesett Kép Kép És nem sértődtem meg, kikérem magamnak! Kép Nagyon imádom a humorodat, ne viccelj! Kép

Megyek is, mert éppen elaludt Nándi, és ilyenkor lehet igazán haladni......

Puszi Mindenkinek!
Pumukliék
pumukli

Ági, nem aggódj, Kincsi is mindent a szájában vesz. Mielőtt leteszem a földre játszani, körbenézek, hogy van-e valami a földön, amit bekaphat. Én semmit sem találok, de néhány perc múlva már rág valamit. A gutaütöget, szedem ki a szájából, ő vonyít és reménykedem, hogy hamarosan kinövi.

Pumi, én is kiváncsi vagyok, mit szól a fához. Apával pont azt vitatjuk meg, hogy hol legyen a fa, hogy ne érje el.
Ne dolgozz olyan sokat, ha fáj a kezed!
Jó takarítástKép Én még mindig lusta vagyok, pedig lenne dolgom.
Ebéd kész, már megettem (majorannás tokány rizzsel - finom lett!)

Ed

Kép

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

El sem hiszem, megis sikerult mezeskalacsokat csinalnom. Nem kispalyazom, tegnap este dupla adaggal keszitettem.

Magdi!
Koszi a reszletes leirast! Sajnos, nagyon kezdem ugy erezni, hogy nem eleg meg reggel sem a tejem, mert hosszu percekig csung rajta annak remenyeben, hogy jon belole. Raadasul mostmar de. meg ker enni, ilyenkor valamilyen bebi desszertet adok (alt. a boltit es abbol is olyat, aminek mar nincs szezonja, pl: oszibarack-alma, afonya-alma). Ebedre valami fozit kap, du. uzsonnara szopi es itthon keszitett gyumolcsmix, vacsira is szopi es fozi. A tejpepet Bianka sajnos nem hajlando megenni. Meg a gyumolcsben suriteskeppen sem eszi meg. Kép Mark a napi 6x-i evesevel egesz jol adja elo. Hova teszi!? Kép ...latszik, hogy pasibol van, annyit ehet, amennyi belefer. Kép Bianka csak 4x-5x eszik egy nap, de igy is gurul. Kép

Pumukli!
Reszvetem a nagytakaritas miatt! Nagyon ugyes vagy es bator, hogy gyerek mellett elmerted kezdeni. Nalam az iden sajna kimarad, nem erdekel. Jovo ev elejere viszont anyukam beigerte, hogy segit. Meglatjuk, mi lesz belole, mar az is nagy segitseg lenne, ha vigyazna Biankara, mig en nyalom a lakast. Bizom benne, hogy osszejon, mert az iden ez a 2. nagytakaritas, ami kimarad. Kép Mindig takaritok itthon, tehat nincs kosz, csak megis jo lenne a szekrenyekbol is kipakolni es mindent letorolgetni.

Agi!
Ne hulyeskedj!!! Amig ilyenek foglalkoztatnak, addig senki nem mondhatja, hogy rossz anya vagy. Probalok en sem gorcsoni, ha valami rosszat csinal Bianka, mert tudom, ugysem tudok mindenre gondolni, biztosan talal maganak olyan valamit, amit nem szabad megenni, jatszani vele. A kolkok mar csak ilyenek. Kép ...azert en is probalkozom. Kép Szoval fel a fejjel! Kép

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Meg valami: Bianka is mindent a szajaba vesz. Imadja a kremes tubusaimat ragcsalni. Nem tudom elvenni sem tole, mert akkor jon a hiszti. Alt. 3-4 tubussal mindig kell legyen, amivel jatszhat, pontosabban megehet. Meg szerencse, hogy nem tudja letekerni a tetejuket.
Tegnap este pl. az osszetekert csomagolopapirral jatszott hosszu percekig. Kép

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Sziasztok!

Léna,
Aranyos vagy, hogy hiányoltál! Kép Vagyunk még, csak most 4 napra vidékre utaztunk a szüleimhez, aztán ott nem volt net. Ma meg próbáltam rendbe szedni a lakást, de hát nem egyszerű. Először is a nappali úgy néz ki, mint egy játszótér, így aztán soha nincs rend. Kép De azért ma kidobáltam néhány cuccot, hogy helyet csináljak. Jó ez a panel, semminek nincs helye. Kép
Hogy vannak a pöttyeid? Remélem javulsz?

Autósülés téma:
http://www.matti.hu/neo_biztulesek.php?menu=Grand%20Tour

mi ilyet vettünk a bababörzén. NEm tudom, hogy egyébként mennyi, mi ott 26-ért vettük. Igaz, nem dönthető a támlája, de azt hiszem, hogy azoknak, amiket néztünk és dönthető volt, szal azok nem voltak jók 36 kg-ig. PErsze még nem használjuk, mert Matesz még messze van attól, hogy egyedül biztonságosan üljön, de hát apa már nagyon be volt sózva, hogy ez legyen meg. MOst egy maci ül benne. Kép Az nagyon tetszett benne, hogy puha az ülés része, nem olyan fapados.

Anita,
én is a gyerekszobában szárítok. Eszembe nem jutott, hogy ez baj lehet. Sajnos hely szűkében nem nagyon fér máshova. Kép majd megpróbálok neki helyet keresni, ha tudok.

Ed,
Irígylem a bátorságod! Én biztos nem mertem volna így elindulni MÁtéval, leginkább amiatt, hogy másokat zavarunk, ha éjjel visítozik. Igaz, nem szokása, de ilyenkor paráznék. MOst anyuéknál voltunk és első éjszaka még ott is kicsit nehezen aludt el, mert idegen volt a hely. Aztán mondjuk éjjel nem volt vele semmi baj, de csak akkor tudott elaludni, am ikor már az egész család elcsendesedett.

Kriszta,
én is utálok ilyenkor vásárolni. MÁslkor sem nagyon szeretek. Most viszont megoldottam, mert otthon anyéknál, mivel kis város, sokkal kevesebben is vannak és ott mentünk el vásárolgatni, leginkább magunknak, mert mi is pénzt kaptunk a szülőktől.
Rá is jöttem, hogy azért eléggé meghízott a fenekem, mert nadrágot akartam vásárolni és hát... nem volt szívderítő az élmény. AZért sikerült egyet vennem, de az is elég passzentos.

Máté ma elég nyügi, ilyenkor azt hiszem, hogy újabb fogacskák jönnek, de nem látom őket.

Na, megyek, mert szegény csak kínlódik. Most már próbálkozik az állással, de nem nagyon megy még. Mondjuk ahogy próbálja, úgy lehet, hogy még egy darabig nem is fog menni: kezét leteszi és úgy nyomja ki a fenekét (nem kapaszkodik) és hát még elég instabil. De olyan édes!

Puszi, kata
katca

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?