Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bajban vagyok. Nem nagy bajban, nekem mégis probléma, amiben a segítségetekre van szükségem. Karácsonyi vásár lesz az oviban, amire 2 házilag készített valamit kell vinni. A bevétel az ovis csoportpénzbe kerül majd. A lényeg, hogy én egyáltalán nem vagyok kreatív és kétségbe vagyok esve, hogy mi lesz most. :oops: Mit csináljak? Kérlek írjatok valami könnyű, jó ötletet, amit jövőhét végéig meg tudok csinálni. Előre is köszi! :D

roni, én is éppúgy tervezgetek, ahogy Te is, pedig nálunk is apa meggyőzésre vár. :roll:
A hőmérőzés akkor ad segítséget, ha már kb. 3 hónapja méred. (Szerintem.) Abból kiderül, hogy mikor szokott lenni a tüszőrepedés. A 3 hónapból lehet következtetni arra, hogy általában a 14., vagy épp a 16. napon van-e pé, vagy esetleg változó napokon. Nekem hol a 14., hol a 15. napon van. Tehát ha élesben próbálkoznék, pl. a 11. nap reggel próbálnám, ha nem jön össze, akkor legközelebb délután. Amúgy én is ovutesztelek mellette. Így a tuti. Így megismerem magam jóval az éles szitu előtt. :P Nálunk szerintem a július lenne az első éles próbahónap, ha apa is úgy akarná, így anyagilag is jobb lenne, ha 2013-as baba lenne. :roll:

mekete, igazad van az anyagiak terén. Tényleg iszonyú nehéz lesz majd később, de valamiért én 3 és 4 között már nem sok különbséget látok. 3-nak is nehéz különórákat, sportot, ilyesmit fizetni, ott a 4. már annyira nem sok. Ha így lettem volna vele, talán csak 1 gyereket vállaltam volna. Viszont 4-nél több tuti nem lenne. Nálunk elkötés, vagy valami hasonló lesz. Bár láttad azt a riportot, ahol az elkötött asszonynak lett 3 fiú után egy kislánya? Pedig elkötötték! Szép, nem igaz? :)

napsugár

Lilypie Pregnancy tickers
napsugár08

Sziasztok Csajok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára humadene 2012.09.06 20:09-kor.
humadene
Jánossomorja

Sziasztok!

HUmadene! De szépek vagytok! A srácok is helyesek! A középsőd tényleg neked sem semmi, ő tűnik a legcsintalanabbnak! Ezek a középsők már csak ilyenek! És te is szép vagy! A 6 kiló tényleg semmi, én már ilyenkorra 16-nál szoktam tartani! Ne izgulj! Minden meg fog oldódni, de ezt szerintem te is tudod! Ez természetes, az ember szerintem minden egyes gyereke előtt tart egy kicsit az egésztől! Aztán úgyis hozza magával az élet, minden helyzet megoldódott valahogy eddig is. Egy csomó dologban meg tényleg rutinosabb az ember 3 gyerekkel a háta mögött. Tökéletesen igazad van abban is, amit írsz, hogy akár fiú, akár lány, akkor is teljes szívünkkel imádjuk őket és szerintem ők is bennünket. 3, vagy több egynemű gyereket pedig szerintem különleges dolog nevelni! Én így is tök büszkén megyek végig a srácokkal akárhol is és az emberek többségének az arcán inkább mosolyt látok, sőt van, aki oda is szól, hogy “ez igen, ennyi fiút!!!!
Szülés: Az első szülésre az ember úgy megy oda, hogy “Na, majd én megmutatom, én vagyok az ősanya, csak természetesen, semmi fájdalomcsillapítás.” Másodjára már tudod mire számíthatsz, elfogadod a lehetőséget és, ha úgy hozza a helyzet, simán igénybe is veszel bármit, csak könnyebb legyen. Harmadjára meg már jó előre egyezkedsz a szülészorvossal az Edáról és már a bejáratnál tartod a hátadat, csak bökjék már be! Hát ez nálam pont így zajlott, aztán persze pont aznap mikor Marci született nem volt este, aki szúrjon Edát. De semmi sincs véletlenül, nem sokkal később ki is derült, hogy Marci rosszul fekszik odabennt, meg kellett császározni. Ha megkapom az Edát valószínű elhúzódott volna minden, talán nem derül ki időben, hogy elakadtunk, vissza is gyengütek a fájások. Ez így volt jó, ahogy volt. ha jó dokid van, tuti megbízhatsz benne, minden rendben lesz.

Én most azon dolgozom magamban, hogy valóban el tudjam fogadni azt a lehetőséget, hogy lehet, hogy nekem is 4 fiam lesz. Ami tényleg csodálatos dolog, főleg, ha mindegyik egészséges. De ha mélyen belülre nézek, a múlt hónapi dolgaim ellenére, most per pillanat nem vágyom babázni, úgy érzem áldozathozatal lenne részemről. Még mindig azt érzem azért próbálnám meg, hátha lány. Viszont kiverni meg nem bírom a fejemből. Minden nap eszembe jut. Egyik pillanatban azt gondolom, hogy mit nekem újabb két év, olyan gyorsan elszáll, aztán meg ott lesz négy gyerekem és akár fiú, akár lány, lezárhatom végre a témát magamban. Egyszer élek, ha nem próbálom meg, esélyt sem adok magunknak.
Minden esetre van még fél évem minimum az élesben próbálkozásig, addig még sokminden történik körülöttünk. Nyárig türelmes vagyok, érlelgetem magamban a dolgokat, aztán meglátjuk....

Napsugár! Ajándékötletnek pont ilyen kis házikót akartam javasolni, amit Humadenéék is csináltak. Anyukám is minden évben szokott, de ő nem habbal, hanem égetett cukorral ragasztja össze, úgy nehezebben csúszik meg. Csak óvatosan kell vele dolgozni, gyerek ne nagyon legyen a közelben, mert nagyon süt. De pl eszembe jutott illatosító párnácska karácsonyi anyagból, levendula töltettel. Vagy szalvétatechnikával (dekupázs) karácsonyi kép. Ha van a közeletekben kreatív hobby bolt, ott egy csomó apróságot lehet kapni díszítésnek, de ötleteket is találsz ott.

Ági! KÖszönöm a Czeizeles választ! Így valószínű akkor nem megyek el! Hőgörbéket itt is lehet találni a neten, majd kiokosítom magam nyárig. De amúgy is az most az álláspontom, hogy eleve úgy fogok próbálkozni, hogy max a 11-12. napon mindenképpen megállunk. Ha összejön összejön, ha nem, akkor legalább van lazulás, élvezhetjük a sz.xet gond nélkül. Különben volt időszak, amikor mi hónapokig így védekeztünk és nem lettem terhes ezeken a napokon.

Babér! Én azt érzem a te soraidból is, hogy hamarosan meg fogod próbálni, csak tényleg te is az a vívódós tipus vagy ezek szerint, mint én. Még az is lehet, hogy tényleg egyszerre fogunk itt tesztelgetni Napsugárral hármasban! Én ismerem már magam, ha ennyire vívódom valamin, azt nagyon nehezen engedem el, kitartó vagyok!

Roni! Persze, hogy emlékszünk! Örülünk, hogy néha erre jársz! Apa azért nálunk is hullámzik, nem mindig szeretne több babát. Viszont az én megállapításom az, hogy amikor ki vannak elégítve a férfias vágyai, konkrétan eleget sz.xelünk, nyugi van, nem házisárkánykodok, hízelkedek, bújok, akkor sokkal jobban hajik rá. Úgyhogy próbáld ki, vesd be magad, és egy ilyen időszak kellős közepette hozakodj elő a témával!

Na, megyek, kellemes hetet nektek! Bár utálom ezt az időt, hideg van, napsütés sincs. De hétvégén advent, majd sütünk mézeskalit, díszítünk...

Üdv:

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Humanade, de szépek vagytok!
Meskete megértem a gondolataitokat! Én úgy gondoltam, ha most nem vágunk bele, később sokkal nehezebb lesz. Most vagy soha! :)

Én úgy érzem most jutottam el oda, hogy ugyanannyira tudok örülni egy kisfiúnak, mint egy lánynak.
Ma voltunk az Istenhegyi Klinikán mert pár eredmény rosszat mutatott, csináltak részletes ultrahangot, kombinált tesztet, és kiderült:
Úgy tűnik LÁNYUNK lesz!
laura0606

Laura!!!! Ez óriási!!!!!! Ez hihetetlen!!!! :D :D :D :D :D :D

Nagyon-nagyon örülök! De jó neked!

Na, lányok, ismét ennyit a sok hőgörbe, naptár, Jónás és társairól! :D :D

(Úgy érzed, akkor is ezt gondolnád, amit írtál, ha most ismét fiút várnál? )

Üdv: Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

(Úgy érzed, akkor is ezt gondolnád, amit írtál, ha most ismét fiút várnál? )

Meskete, ha most kiderülne, hogy mégsem kislány hanem kisfiú, ugyanolyan boldog lennék! Most jutottam el oda, hogy ha fiú, hát akkor büszke leszek a négy fiamra és szerintem az is hatalmas szó. Ahogy írtad, hogy milyen jó velük elmenni vhova... büszke vagyok rájuk!
És a negyedikre is büszke leszek, akár fiú, akár lány.
Fiúban már van gyakorlatom, vannak ruháink... egy kislányt tisztába tenni, ááá nem is tudom hogy nyúlnék hozzá először! :)

De azért ahogy a férjem fogalmazott: most került fel a pont az i-re.

Annyi trükk volt, hogy peteérés előtt voltunk előtt pár nappal és csak 1X!
laura0606

Sziasztok!

Laura gratulálok, nagyon drukkolok nektek!
Nekünk megszületett november 7-én Kornél babánk, nagyon édes, gyönyörű baba. Azt az érzést mikor a kezembe adták, nem lehet elmondani, ezer lányért sem adtnám oda. Nagyon jó baba, két hetes és csak egyszer kel éjszaka, soha nem sír, csak eszik alszik és nézelődik.
Nekem is eszembe jutott hogy milyen vagyok mikor közölték hogy fiú, teljesen kiakadtam, mit érezhetett, de most nem győzőm kényeztetni, puszilgatni. Nálunk nem lesz negyedik, én úgy érzem teljes a család, büszke vagyok a 3 fiúra, de már nem vágyom annyira kislányra, hogy be is vállaljam. A szülés is nagyon nehéz volt, ez volt a legrosszabb, kizárt hogy mégegyszer szüljek. Majd az unokák.....
Nekem 6 havi hőgörbém volt+ovu teszt, és egyezett is a kettő. Én is szedtem a ca+magnéziumot is. Nálunk szerintem apa nem tud mást.

Napsugár! Nálunk a fiúk most szalvéta technikával csináltak ajándékokat, natur fadobozra ragasztották, de bármire lehet. Meg agyagból formáztunk kis dobozkákat+tetőt rá, nagyon jók. Vagy veszel gyöngyöt, és a neten vannak gyöngyállatkák minták, a nagyobbik fiam szereti csinálni. Elég kreatívak így karácsony előtt. Mézeskalácsházat én az ikeában vagy aldiban szoktam meg venni és csak össze kell rakni.

Humadene! Nagyon szépek a fiaid. Alig híztál, tök jó neked. Akkor még 10 hét? Fiúk várják? Majd tegyél fel képet a mai ultrahangról. El leszel kényeztetve ennyi fiúval.
Megyek mert lassan eszünk, olvaslak titeket folyamatosan, drukkolok mindenkinek hogy teljesüljön a vágya, de ha nem sikerül, akkor is örülni kell, lényeg hogy egészséges legyen.
hju

Sziasztok!

Olyan sokat írtatok, alig bírtam utána olvasni.
Megpróbalok gyorsan pár gondolatomat leírni, ami még bennem van.
Először is pont Laurának akartam volna írni, hogy kiváncsi leszek a kis"boszira", hogy bevállt-e a jóslata. Mert állítolag a gyerekeknek extra csatornáik vannak, kicsit "felettünk" vannak, ezért éreznek, "látnak" több mindent. (Nálunk meg is van, nagyon érzik a fiúk a gondolataimat, főleg ha elbambulok, merengek, néha kiráz a hideg, ahogy a szájukból hallom vissza a gondolataimat :oops: 8) Illetve barátnőm kisfia is megmondta, hogy kishuga fog születni. Az iskolában, amikor a családot kellett megrajzolnia, a kistestvérét is megrajzolta, hosszú hajjal, rózsaszín ruhával!)
Természetesen hatalmas gratula Neked, Nektek, és ez ad sokunknak erőt a fásultabb napokban!
Napsugár a lányok tök jó tippeket adtak! Nekem is hasonlóak lettek volna.
Humadene, nagyon csini vagy! Klasszul nézel ki! Ha nem tudnám, hogy már 3 gyerköcöd van, meg nem mondanám! :D Fiaid igazán belevaló kispasik! A két kisebb arcán azért látszik a csibészség. Annyira jó, hogy megbékéltél a gondolataiddal, és hidd el, ők ezt tudják, érzik, és ha kibújnak, akkor tudják, hogy az csak egy pocakos nő hormonális kiborulása volt. (Én is sokszor bocsánatot kértem már a 3. fiamtól, és tudja, hogy imádom! és szerelmem! :lol: )
Hju, hatalmas gratula Kornél babához, akinek nagyon klassz nevet választottatok. Az érzés, amiket leírtál tök igazak rám is. Amennyire kiborultam, amikor megtudtam, hogy fiam lesz, illetve a gondolat, hogy mit kezdek majd 3 fiúval, elkeserített. De aztán ahogyan megszületett, imádtam, és hálát adtam a sorsnak, hogy egészséges, minden okés vele. Ma már ő a legbetyárabb, de eszméletlen a szövege, így minden szídás közben ellágyulok. A 4. baba gondolata meg teljesen természetes, én is hasonlóan vélekedtem, most meg Meskete nagyon is beletrafált, hogy kezdem beadni a derekamat, apa meg már most nagyon lelkes, hogy lehet gyakorolnia 8)
Napsugár gondolatain is elgondolkodtam, mert abban is van igazság. Hiszen már 3 gyerek is elég sok költséget jelent, talán ez a 4. már nem akkora ugrás ??! :wink:
Különben most én is úgy érzem, hogy nem lennék annyira letört, ha fiú lenne, inkább egészséges! És igen Meskete....sajnos vagy nem sajnos, de tényleg én is az a típus vagyok, hogy amíg meg/ki nem próbálom, hajt az ösztön vagy nem is tudom mi....meg ha meg sem próbálom, esélyt sem adok.... akkor azt hallgathatom majd magamtól mindig....
Lassan nyugovóra térek, mert nem fogom bírni a holnapot.
Olyan jó, hogy felpezsdültünk kicsit!
(Én már nagyon várom az ünnepeket, már vettem pár dolgot, amit a fiúkkal tudunk kreálni. :lol: )

üdv, babér

Lilypie First Birthday tickers
babérlevél

Sziasztok!

Köszi a tippeket, de a gyorsabb utat választottam és itthoni kis karira való tárgyakat bocsátok áruba. Annyira stresszeltem ezen, hogy inkább hagytam/hagyom a kreatívoskodást másra. :oops:

Laura, GRATULÁLOK! :lol: :lol: :lol: :lol: Ez hanyadik heti uh is volt? Mi is az a kombinált teszt? Abból derült ki? Bocsi, hogy nem értem... :roll: És akkor ez már 100%? Annyira jó! :lol: :lol: :lol:
Akkor most leírhatnád részletesen hogy is volt ez a pé előtti dolog! :wink:

hju, 1000 gratula a pici Kornélhoz! :lol: :lol: :lol: Sajnálom, hogy nehéz volt, de ez soha nem egy könnyű dolog. :roll: Majd rakj fel képeket! :D

Humadene, tényleg nagyon csini vagy! :D Hogy a csudába csinálod? Én állandóan sokat híztam! Irigyellek! :D
A fiúk tündériek! De tényleg! :lol: :lol: Domán is biztos ilyen zsivány lesz! :wink:
Krisztián ma mondta, hogy neki nem kell több testvér. :( Se fiú, se lány. Elegek ők 3-an. Ez kicsit elszomorított.

babérlevél, én is így vagyok vele, mint Te. Egész életemben azon szomorkodnék, hogy meg sem próbáltam. A férjem már kérdezte, hogy mit csinálok, ha megint kisfiú lesz? Mondtam neki, hogy akkor beletörődöm, és tudom, hogy legalább megpróbáltam. :D Amúgy Ádám vagy Milán lenne. :wink:

Krisztián megint beteg. :cry: Jöhetne már a tavasz! :roll:

Úgy néz ki, kiugrunk Bécsbe a vásárra pár rokonnal. Szendvicseket viszünk és sétálgatunk majd. Költeni nem fogunk. :)

Vigyázzatok magatokra!

napsugár :D

napsugár08

Köszi lányok!

Hju, gratulálok tündéri Kornélhoz! Látod, ő egy ajándék egy csoda, dehogy haragszik rád, hisz te vagy a mindene!

Napsugár, ha ekkora stessz a kreatívkodás, tényleg jobb hogy választottál valami mütyűrt otthonról. :)
12. hetet elhagytuk most, de a tarkóredő eredmény rossz lett ezért kellett egy kombinált teszt (nagyon részletes uh + vérvétel).
Itt nagyon profi uh-s szakorvosok vannak 15 percen keresztül nézték át a babát cm-ről cm-re, szeletenként is és 99% pontossággal már most megmondják a baba nemét. Persze mondták hogy nem 100%, de eddig az összes ismerősömnél beigazolódott, hogy jót mondtak.
laura0606

Laura! Gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!!!!! De jó! Még egy kiscsaj! (Anno nekem is a 12 hetes kombinálton mondták meg, hogy kislány lesz, és azóta többször igazolták, szóval... Bár biztos csak akkor lesz, ha kibújt, de lassan kezdem elhinni, hogy tényleg lesz egy lányom is)

Hju! Csodaszép neve van a fiadnak (az én nagyfiamat is így hívják! :-) :-) :-)) Gratulálok hozzá! És büszke is lehetsz a 3 fiúra!

Humanede! Te ezt hogy csinálod??? Fantasztikus szép kismama vagy! De tényleg! Nekem talán az elsővel volt ilyen pici formás pocim, most jóval nagyobb! (Hozzátéve, hogy 11kg-ot szedtem fel, de a pocim már 2 hete elérte azt a nagyságot, amivel Kornist szültem!) A fiaid pedig... Menj is velük büszkén végig az utcán! Van mire büszkének lenned! Tündériek!

Én múlt héten voltam Dokinál, és hát kaptam egy kis leszúrást. Nem pihenek eleget. Dolgozom még, ott a 2 gyerkőc, háztartás, karácsonyi készülődés stb. Hát igen, be kell látni, hogy ha nem szeretném, hogy már decemberbe babázzak, visszább kell vennem a tempóból. (Most vagyok a 33. héten)
agi1974
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Régen írtam és látom elég sok mindent kell bepótolnom!

Először is Laura! nagyon-nagyon örülök nektek!!!

Hju! Gratula Kornél babához és remélem hamar elmúlik a rossz szülés élmény!

Humadene+Ági kitartás hamarosan jelentkeznek a babák, mi pedig szurkolunk!

Roni!!!!!!!Nálunk ugyanaz a helyzet, mint nálatok én kb.4 éve tervezgetem a 3. gyereket, de a férjem nem akarja egyáltalán! Volt állítólag olyan amikor szerette volna,(nekem nem mondta) én nem emlékszem, de akkor ahogy mondja én nem akartam (persze ez taktika volt nálam, hogy nem mondogatom szeretnék gyereket, nem jött be)!!

Amúgy nekem 2 éve még eü.probléma is közbeszólt!

Az idő sajnos múlik, a férjem 40 éves , én 35. Ő azt mondja öregnek érzi magát már egy gyerekhez+ házépítés is zajlik nálunk így elég stresszesek a hónapjaink!

Úgy gondoltam 2 évet adok magamnak, mert még nem mondtam le a kislányról, addig beköltözünk, lenyugszunk és remélem a férjemnél is eljön a pillanat, hogy szeretne!!!

Ja persze közös lánynevünk is van 5 éve, így ha néha meghallom, rögtön mondom neki!!!
tina76
Mohács

Sziasztok,

Hju! Gratulálok a kis babócához!!! :D

Humadene, nagyon szépek vagytok, a legkisebbik fiad hasonlít az én kisebbikemre, igazi csibészek, még a szemük se áll jól:-)))

Laura!!! Dejó!!! :D Nagyon örölök hogy végre kislányod lesz! Lenne pár kérdésem azért :lol: Neked hány napos a ciklusod? Pé előtt pontosan hányadik napon voltatok együtt, melyik ciklusnapon?
Nem is volt savasítás, meg kislánydiéta?
Nekem 28 napos a ciklusom (bár ebben sem vagyok biztos, hogyan is kell számolni az első ciklusnap a mensi első napja az utolsó meg a köv. ciklus első napja??? :oops: )

Tina!!! Hát akkor ugyanabban a cipőben járunk, annyi különbséggel, hogy én már február-március környékén szeretnék belevágni a babaprojektbe, én nem is tudom elképzelni hogy még éveket várjak. :roll: :oops:
igzaiból én már azóta tervezem ezt a terhességet, amióta a második babómról kiderült hogy kisfiú:-( de ezt csak nektem merem ide leírni, mert nagyon lelkiismeretfurdalásom van miatta...

Napsugár, Mesket, Babérlevél én nagyon úgy érzem,nem sok hiányzik nálatok hogy belevágjatok a következő babaprojektbe...emléxem anno amikor megszületett Meskete 3. kisfia, vagy akár Laurájé, valahogy akkor nem éreztem azt hogy tényleg bevállaljátok majd a 4. babót, azóta meg íme, Laura már babás, ráadásul végre az áhított kislánnyal, és Ti is egyre többet emlegetitek a 4 babót:-) :D

Szóval ki tudja mit hogy a 2012, remélem sok (kívánt nemű) babót!:-))))

Roni
roni28

bocs, mit hoz a 2012... :oops:
roni28

Sziasztok!

Nem volt nagyobb praktika, csak peteérés figyelés.
Általában 28 napos a ciklusom, de kb egy éve a legutóbbi szülésem óta 27 napos. Bár legutóbbi hónapban 2 napot késett.

A ciklus 11-12. napján éjjel voltunk együtt. 15. napon volt a peteérés. (menstr első napjától számolva)
Amúgy nekem általában Jónás napokon is volt peteérésem, sőt volt, hogy menstr alatt is! Úgyhogy biztos van benne vmi...

Nem volt tudatos lány diéta, de alapvetően nagyjából úgy eszünk. Igaz volt itthon Mg-Ca tabletta, de akkor pont nem szedtem. Vas-folsavat szedtem (Rossmann-os) de az nem hiszem, hogy befolyásolt bármit is. :)

Lehet, hogy hülyén hangzik, de úgy tűnik, mikor már elfogadtam hogy akár újabb fiúnk is lehet és boldogan tudtam várni rossz érzés nélkül, akkor adatott meg, hogy kislányunk legyen.

Azt nem tudom írtam-e, hogy elkaptam egy beszélgetést a nagy fiam és az Anyukám között, amíg én a mosdót takarítottam: " Mami, Anya nagyon szeretne egy kislányt. Mikor lesz?" Mami erre azt mondta, hogy majd amikor úgy gondoljuk akkor lesz, most picit fáradtak vagyunk. :) (ez még nyár végén volt)
Így lehet, hogy nem jön át, de élőben hallani ezt a fiam szájából nagyon megrendítő volt. Főleg, hogy kb Máté születése óta tudatosan kerülöm a gyerekek előtt ezt a lány témát, nem szerettem volna, hogy ők kevesebbnek vagy rosszabbnak érezzék magukat csak azért, mert fiúk. És mégis így benne maradt az 5 éves fiamban ez a lány téma és foglalkoztatja... elgondolkodtató. És ez is megerősített benne, hogy nem lesz tragédia, ha kisfiú.
laura0606

Sziasztok!

Hju! Gratulálok Kornél babához! Örülök, hogy rendben vagytok! Tényleg szép neve van! Ha van időd gyere sűrűbben is!

Laura! Én már többször gondoltam úgy, hogy elengedtem a témát, legutoljára nem is olyan rég, amikor elkezdtem dolgozni. És akkor per pillanat úgy is gondoltam. Aztán valahogy mindig előjön újra és újra. És hiába gondolom józan ésszel, hogy nem vagyok normális, tényleg van 3 egészséges gyerekem, munkám van, kiegyensúlyozott boldog házasságban élek, miért érzem úgy, hogy mégis hiányzik valami, vagy valaki még. És olyan is előfordult már, hogy társaságban kislányok is voltak és magamban meg is állapítottam, hogy húúú, ezt nem biztos, hogy bírnám, meg vajon tudnám-e ugyanilyen imádattal szeretni, ahogy a fiaimat stb. Akkor úgy gondoltam ismét, hogy meg is lennék én lány nélkül. Aztán eltelik megint pár nap, hét és megint elkezd motoszkálni a dolog. Mindenkinek vannak vágyai. Van, akinek a lottó 5-ös, van, aki egzotikus tengerpartra vágyik, én pedig vágyom egy lány gyerek után, kész.
Gondolom tényleg, mikor arról volt szó, hogy beteg lehet a babátok a rossz nyakiredő miatt, akkor értékelődött át a dolog benned is. Persze így teljesen érthető és átérezhető, amit írsz. Én is úgy hallottam, hogy az Istenhegyin nagyon jó szakemberek vannak. Ha ők nem javasoltak további komolyabb vizsgálatokat, chorion mintavétel stb, akkor tuti nincs baj.

Azért jelzés értékkel mindig megkapom én mostanában, hogy hova tegyem magam. Ma megint úgy elszégyelltem magam. Az egyik kislány édesanyja megkérdezte hány gyerekem van, mert óra után mondtam, hogy rohanok a bölcsibe. Neki egy 24 hétre született koraszülött kislánya van, súlyosan sérült, meg előtte egy félidőben született babája, aki nem él és előtte pedig egy méhszájcsonkolása rosszindulatú daganat miatt. Na, ezt add össze! Én meg itt óbégatok. Mikor mondtam, hogy 3, akkor azt mondta, hogy” Istenem, de irigyellek téged!” Ja, és 37 éves és most vált el.

Roni! Igazad van, én valóban nem akartam sokáig 4. gyereket. Most sem mindig akarok. Nekem még Marci is olyan pici. Alig jöttünk ki a babázásból. Egyre jobb már vele, egyre többet eljátszik egyedül, egyre jobban le lehet kötni értelmes dolgokkal (most a gyurma a kedvence), egy-két délelőttöt bölcsizünk a munkám miatt, szóval levegőhöz is jutok néha. Kicsit kezdem azt érezni, hogy lassan visszaáll minden a régi kerékvágásba, senkitől nem vár el a helyzet extra alkalmazkodást (pl a nagyoktól, ha Marci alszik, vagy miatta nem tudtunk együtt elmenni bizonyos helyekre, de Apa is külön alszik a dolgozóban, mert Marci velem van a nagyágyon a hálóban, pár hónap és elválasztom a ciciről, akkor visszakapja Apa is a helyét stb) A harmadik babát nagyon, de nagyon akartam. Most kicsit úgy vagyok vele, eljátszom a helyzettel és, ha bejön, bejön. Vagyis valószínű annyiból fog állni a próbálkozás, hogy mi is megállunk a 11-12. napon, ha akkor sikerül, örülök, ha évekig nem, akkor sem leszek elkeseredve.

Tina! Tényleg ne add még fel! Hátha meggondolja magát a Párod! Ha egyszer már gondolta úgy, hogy szeretne, akkor tuti meggyőzhető! NÉha amúgy én is megértem, hogy családfenntaróként máshogy gondolkodnak, az anyagiak meghatározóbbak, de nekünk nőknek ez teljesen máshonnan jön, amit meg ők nem értenek meg....

Üdv:

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Meskete, igazad van. A vágy természetes, hogy visszatér.
Visszaolvastam a topikot onnantól, amikor Marcid megszületett... és igencsak hullámzott a véleményünk lány ügyben. :)

Hogy bírod lelkileg ezt a munkát? Én szociálisan nagyon érzékeny vagyok, képes lennék mindenki baját magamra venni, szerettem volna autistákról írni a szakdolgozatomat (ezért kerestelek volna meg), de letettem róla, mert megszakadna a szívem azt hiszem. Inkább más témát választottam.
Hát igen, mikor megcsapja az embert a "lehet hogy beteg a babája" mondat szele, egész más értelmet nyer ez a nem-kérdés.
De én könnyen beszélek, itt van a hasamban egy remélhetőleg kislány baba...

És jól írtad Meskete, lehet hogy tök fölösleges mindenféle hókuszpókusz és praktika. :)
Amúgy a fogantatás hónapja nekem fiús jónás volt! De jónás napokon nem voltunk együtt, csak a peteérés előtt.

Tina (és persze Roninak is), én annyira drukkolok neked, hogy legyen még babátok!
Egy építkezés alaposan próbára tesz egy kapcsolatot, lehet hogy minél hamarabb be kéne fejezni, hogy nyugodtan hozhasd elő újra a témát. És azt hiszem Meskete írta -ami örök igazság-, hogy ha a párodat nem hanyagolod el (semmilyen értelemben), akkor szinte bármire rávehető, akár egy újabb babára is szerintem. Csak legyetek túl ezen a stresszes időszakon.

Emlékeztek mikor Pánszky dr-nál voltam akkor mit mondott?
Azt, hogy ha a harmadik gyermekem fiú lesz a negyedik biztos lány... na ez most bejött. De még mindig pénzkidobásnak érzem azt a pénzt amit otthagytam a naptárért.
laura0606

Sziasztok!

Laura! Én is szívesen elmennék valakihez, csak mondja ezt, hogy a negyedik gyerekem lány lesz, én azonnal belevágok! :D

A gyerekek megérzéseihez: nálunk is tesznek fel furcsa kérdéseket a nagyok mostanában. Pl. Boti tegnap megkérdezte, hogy "Anya, ha most véletlenül bekerülne egy baba a pocakodba megtartanánk?" (elég sokmindent tud ezekről a dolgokról, főleg mióta tavaly a hugom terhességével gond volt és lekagylózott sokminent) Csongi meg válogatja a neveket. Legutoljára közölte, hogy "Ha lenne új kistesó, nem lehetne Lola, mert Botinak is és nekem is van egy nem jó tanuló Lola osztálytársunk"
Nekem amúgy Boti fiam, aki mindig is nagyon érezte a lelki rezdüléseimet. Pici kora óta együtt rezeg velem és ez még most is így van. Nemrég pl meg is simogatta a hasamat, hogy nem lakik-e benne valaki. Pedig ő nagyon nehezen viselte mikor Csongor megszületett, nem gondoltam volna, hogy vágyik még egy "trónkövetelőre"

Na megyek, most csak beugrottam, indulni kell a dzsúdóra a fiúkért

Üdv:

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Meskete, akkor ezek szerint nálatok nagyon közel van már a babaprojekt... te hiába várnál még, a tesók már felkészültek és várják. :D
laura0606

Sziasztok,

Laura, ovu teszttel nézted hogy mikor vagy pé előtt, vagy csak úgy kb. gondoltad hogy 10-11. napon akció aztán lesz ami lesz? Azért kérdezem, mert ha ált. 27 naposak a ciklusaid, akkor a 10-11 nap nagyon közel lett volna a pé-hez , mivel akkor elvileg az a 13.napon van. Amúgy anno kb. egy évig próbálkoztatok, akkor is ugyanezt csináltad, de akkor nem jött össze a baba, csak amikor nem álltatok meg pé előtt, jól emléxem? Azon gondolkodom most mit csinálhattál másképp hogy összejött...

Diétát én sem hiszem hogy szó szerint tudom majd követni, igyekszem sok gyümölcsöt, tejterméket enni, de azért nem fogok teljesen só nélkül étkezni, (nem is tudnám megtenni, mert ált. a munkahelyemen eszek, azt amit ott főznek az étteremben), meg kenyeret, kiflit is fogok enni.
A savasításon is nagyon gondolkodom, ha meg is próbálom, sztem nem irrigátorral, hanem joghurtos tamponnal az egyszerűbbnek tűnik.
Ebben a hónapban már nézem a pé-t ovu teszttel, hát nagyon kíváncsi leszek :lol:
Amit a kisfiadról írtál, hogy meghallottad amit a mamának mondott...hát összeszorult a szívem...Nekem sokszor akkor is sírhatnékom van, amikor annyira édesen ragaszkodnak a kisfiaim, annyira kimutatják hogy ANYA a minden, én meg közben egy kislányról álmodozom, amikor itt vannak ŐK egészségesek, okosak, tündériek... És ennek ellenére mégsem tudom elengedni a kislány utáni vágyat, úgy érzem akkor lenne igazán kerek a családunk.
Meskete, én sem bírnám azt a munkát csinálni amit te, nagyon lelkizős vagyok, le a kalappal előtted!

Roni
roni28

Sziasztok!

Laura! Én szívem szerint már most próbálkoznék, de a körülmények, a munka, a lakáshelyzet (át kell alakítani a garázst, ennek anyagi vonzata is van stb) még nem érett meg rá. Ezért gondolom, hogy leghamarabb nyáron vágnánk bele.

HUmadene! Merre vagy? Várjuk ám a képeket Dománról!!!!! Mi volt az ultrahangon? Méhszáj rendben?

Roni! Nekem is vannak kettős érzéseim az egésszel kapcsolatban. Tudom, hogy, ha már itt lenne egy újabb tesó úgyis szeretnénk mindnyájan, de vajon ráerőltethetem-e az én vágyaimat a környezetemre? Akár a férjemre, akár a gyerekekre. A férjem valószínű benne lenne, benne lesz a dologban, de csakis azért, mert én annyira szeretném. Ő megmondta, hogy ő nem érzi a késztetést, neki pont jó így fiúkkal is, ennyire nem kíváncsi a lányos apukaságra. A srácok közül Boti, aki ugye néha közvetít engem, illetve az érzéseimet. De nála is van olyan érzésem, hogy azért mond ilyeneket, mert tudja, hogy én mennyire szeretném és nekem akar megfelelni. Csongor egyértelműen közli, hogy neki nem kell újabb tesó, de a nevekről pl lehet vele beszélgetni. Imádják Marcit, de sok olyan dolog van, ami nem egyszerű egy kistesóban. Pláne úgy, hogy nálunk általában a baba körül forog a világ, mindegyikőjük kivívta magának a figyelmet. Nem ám, csak úgy nézelődtek, mosolyogtak a világra, hanem töményen szórakoztatni, cipelni stb, szóval engem megint elvesztenek jó időre, ha újabb tesó érkezik.

Lányok! A mensi első napja az amikor már piros, vagy a barnázás is számít? (milyen jó kérdéseim vannak, kb 23 éve menstruálok és szültem már 3 gyereket és még mindig nem vagyok totál képben )Próbálok valamiféle rendszert találni és kiszámítani a peteérés napjaimat. Marci után nem valami pontos a mensim, van, hogy már 24. nap elkezd barnázni, de csak pár nap múlva pirosodik be. De a múltkor pl 29 napra jött meg, előtte semmi barna. Tudom, hogy a hőmérőzés lenne a legprecízebb, de azt hiszem az nekem túl körülményes. Tuti nem ugyanabban az időpontban ébredek stb. Amúgy meg középidőben szúrkál 1-2 napig a petefészkem és a tojásfehérje váladék is elég egyértelmű szokott lenni. Megpróbálom ezek alapján belőni, aztán majd meglátjuk.

Sérült gyerekek: Sajnálat semmiképpen nincsen bennem, a gyerekeket illetően semmiképp. A többségük tök jó fej. Akik ebbe az állapotba születnek bele, nekik ez a természetes. Nekem az első pár hónap volt megrázó, mert az ember hajlamos túlságosan is felvenni a dolgokat. Rémüldözik, hogy mi lett volna ha, Úristen ez velem is megtörténhet és ilyenek. Viszont örülök, ha tudok segíteni és látom a fejlődést. A legnehezebb nekem egyenlőre ebben a munkában a szülők kezelése. Ez nekik is egy hosszan tartó lelki folyamat, amíg el tudják fogadni a helyzetet és ezt mindegyikük másként kezeli, másként viselkedik a külvilággal, a szakemberekkel stb. Most úgy érzem amúgy, hogy jól érzem magam velük, ez a baba korosztály, akikkel egyenlőre dolgozom cuki. Biztos ki lehet ebben is égni, vagy szebben fogalmazva el lehet fáradni a sok probléma súlya alatt, de egyenlőre még nem fenyeget ez a veszély.

Megint csöndesebbek vagytok! Ki merre jár?

Üdv:

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

MEskete,
én a barnázást is beleszámolnám.
laura0606

Meskete, én nem egy helyen azt olvastam, hogy a barnázás nem számít bele. A ciklus első napjának az első piros (véres) nap számít.
http://terhesseg.blogspot.com/2009/03/m ... anak.html#

napsugár08

Sziasztok!

Napsugár, Laura, köszi a válaszokat! Én is több helyen láttam inkább, hogy a pirostól számítják. Még abban is reménykedek, hogy talán ez a barnázgatás előtte elmúlik idővel és akkor egyértelműbb lesz a dolog.

Emlékszetek mikor beszélgettünk a Backham házaspárról? Valakitől hallottam, hogy bevallották, hogy lombik baba a kislány és kifejezetten "legyártották" nekik a lány magzatot! Hát, ha nekem is dollármillióim lennének.......

Na megyek, mi elcsúsztunk egy héttel, még csak most díszítgetjük a lakást! A fiúk nagyon lelkesek!!!

Üdv:

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Sziasztok!

Meskete én is a pirostól számoltam volna.

Amit belinkelt Napsugár, tök jó blog. Én még nem is hallottam erről a délután délelőtt dologról. Lehet, hogy ettől függően van 28-29 napos ciklusom?! :oops: 8)
Meskete, Beckham-éket valahol meg lehet érteni. Azon túl, hogy vágytak egy kislányra és tutira akartak menni, fontos volt, hogy minden legyen rendben a bébivel. Mi is erre vágyunk, csak más anyagi háttérrel. :?

A ciklushoz még annyit, hogy nekem a terhesség, szülés eléggé felkavarta. A 2. és 3. fiaim után volt barnázásom a ciklusom 8. vagy 9. napján, talán most már kezd elmúlni. Most az van, hogy megvan a mensim, elmúlik, aztán rá 2-4 napra újra visszajön, de csak egy napra, és egy gyengébb nappal ér fel az erőssége. Aztán meg csinál "olyat" ( talán 3-5 havonta), hogy gondol egyet, és megjön 32 napra....ilyenkor spontán minden terhességi tünetet produkálok... Szóval én sem vagyok egyszerű eset.

Roni, köszönöm, majd meglátjuk :wink:

Hju, milyen Kornél babával az élet? Jó kispasi?

üdv, babér

babérlevél

napsugár08

10.dpo :D Természetesen közös megegyezéssel, bár férjecském szerint várhatott volna még egy picit (legalább a kocsi miatt). :lol:
Még semmit nem tudni, ez mai eredmény. :wink:

http://kepfeltoltes.hu/111208/teszt-1_w ... es.hu_.jpg

napsugár

napsugár08

Napsugár! Hűha!!!! Nem semmi!!!! :D :D :D Hogy-hogy a Pálfordulás Apánál? Talán Lauráékon felbuzdulva tudtad meggyőzni a kedvest?
Természetesen nagyon örülök és drukkolok Nektek!

Én is be vagyok sózva rendesen, de muszáj legalább a nyárig kitartanom. Pont ma is hívott a főnököm és pedzegette hogy képzelem a jövőt!

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Meskete, igazából nem tudom mi ütött belé. Mondta, hogy már ő is akarja, meg szeretné, hogy boldog legyek, erre pikk-pakk összejött. :oops: Meglátjuk, hogy marad-e, ez még csak a 10. dpo. :D Holnap is tesztelek, meg talán holnap után is. :wink: Még 4 tesztem van itthon (25-ösek). Egyébként meglepődtem, hogy a 10. dpo-n hogy lett ilyen + a 25-ös teszt. :roll: Csak lenne már 20-a. :D Akkor megyek dokihoz. Később szerettem volna, hogy tuti legyen, de akkor már nincs rendelés. Legközelebb jan. 13-án megyek.
Az autó viszont így gondot okoz. Nekem is várnom kellett volna még nyárig, hogy jó legyen, így még a hitel lejárta előtt születik meg. Nem fogjuk tudni lecserélni 7 ülésesre. :? Ja, és munkanélkülin vagyok jan. 18-ig, így nem tudok munkát keresni, mert ki alkalmazna egy váradóst...így vissza kell mennem gyesre. Jó, mi?

Meskete, Laura nálatok van 7 üléses? Ha van milyen? Milyet ajánlanátok?

napsugár

napsugár08

Napsugár, drukkolok! Örülök, hogy apa meggondolta magát, és a te boldogságod volt az elsődleges! (Bevallom, meg kellett nézzem, hogy mit jelent a dpo :oops: )

Gyes kérdés...Nem tudom, csak kérdezem..nem járnál jobban anyagilag, ha a gyes helyett megkérnéd a "főállású anya" státuszt. Lehet, hogy pénzben ugyanannyi, akkor tárgytalan. Mos nem vagyok képben ezekkel kapcsolatosan.

Meskete, a nyár pikk pakk itt lesz 8)

Mennem kell. Ma front lehet, mert mind3 pörög. :roll:

üdv, babér

babérlevél

Sziasztok!

Napsugár tök jó, gratula!
Figyeltél a peteérésre vagy csak lesz ami lesz? Jaj nagyon drukkolok!
Mi jól vagyunk, csak ma még volt egy vizsgám és erre tanultam éjjel nappal, de szerencsére vége, én már gyerekek mellett nem bírok tanulni, sajnálok minden percet amit elvett a tanulás. Kornél babám jól van, szépen eszik-alszik, imádni való. Olyan furcsa, igazi szerelem, már a férjem mondta hogy nagyon kényeztetem.
Fiúk betegek és most a pici is elkezdett köhögni egy kicsit, nem is tudom mit lehet ilyenkor csinálni. Én azt hittem hogy amíg szopizik addig nem lesz beteg, legalább is a nagyoknál így volt. Bár most ők mindent hazahoznak az oviból, iskolából.
Készültők a karácsonyra? Valami jó recept sütire ami bevált?
Többiek?
hju

hju, amikor megbeszéltük, hogy jöhet a baba, úgy gondoltuk december lesz az első próbahónap. Ez a beszélgetés 2 nappal a pé előtt volt, mikor is a beszélgetés után együtt voltunk délelőtt, és tényleg Véletlenül, egy pici becsusszant az elmenetel előtt egy picivel. Pont elég csusszant be egy babához. Így nem értünk el az első próbahónaphoz. :roll: Pedig direkt kérdezte közben, hogy szabad-e. Mondtam, hogy ne, mert most fiú lenne. Erre tessék. :P
Már jó ideje figyeltem a pé-t. Erről már írtam is, hogy ha eljön az én időm, akkor ismerem már magam. Most szépen a 14. cn-on volt pé.
Mi az ajándékokat már megvettük. Én ugyan a legnagyobb tömegben is imádok vásárolni, de így jobb volt, mert nyugodtan készülődhetünk tovább. Én azokat a sütiket részesítem előnyben, amik a lusta csajoknak valók, mint én. :oops: Amit összekeversz és beraksz a sütőbe. Szerencsére több ilyen van. A kedvenc meggyes összekeverősöm receptjénél akkorára feljön a süti, hogy nem fér be a szánkba. :lol: Bár nem feltétlenül karácsonyi. :roll:

babérlevél, a gyes = az anyaságival. Igazából mindegy is, mert amúgy is 6 órában szerettem volna dolgozni, amellett pedig mindkettő jár.

napsugár

napsugár08

Sziasztok!

Micsoda hírek! Napsugár, gratulálok! Írj majd, ha holnap is tesztelsz!

Amúgy jól vannak a gyerkőcök? Sajna nálunk a kicsi már 1 hete beteg és a nagy is kezd köhögni!

Ajándékokat én is már begyűjtöttem, csak a csomagolás van vissza!
tina76
Mohács

Sziasztok!

Tina, de jó hogy jöttél és milyen ügyes vagy! Nálunk is mindhárom beteg, elkezdődött a vizsgaidőszakom, beadandó dolgozat hegyek várnak... kicsit kivagyok. De már érzem a pici baba mozgását, vagy csuklását, vagy mit. :)

Napsugár, gratulálok! Micsoda hírek, annyira drukkolok!
Ne sértődj meg, de azért a párodat jól megráznám kicsit, hogy ha most belement a babaprojektbe, fél évvel ezelőtt mi lett volna más? Miért engedte, hogy keresztülmenj azon amint keresztülmentél.... na mindegy a múlton már nem érdemes rágódni, hisz a pozitív az pozitív. Aki nagyon akar jönni, az jön! Vigyázz magadra! :)
Igen, 7személyes autónk van, Chrysler Grand Voyager, imádom elfér benne az egész család nagymamástól, csomagostúl... csak írtó sokat fogyaszt sajnos. Oper Zafirát nézegetett a férjem még...
laura0606

Sziasztok!

Köszi csajok a gratulációkat!:D

Ez a mai (11. dpo) és a tegnapi összehasonlítása. Kicsit homályos, de látszik a különbség. :lol:

http://kepfeltoltes.hu/111209/DSCN4754_ ... es.hu_.jpg

Féltem, hogy nem lesz sötétebb, mert éjszaka 3 előtt pár perccel telefonált a férjem, hogy engedjem be (benne hagytam a kulcsot a zárban) és elmentem pisilni. :? Azért sötétebb lett. :D
Érdekes, most annyira nem látom még, hogy babánk lesz. :roll: Talán majd ha hallom a szívhangját. De messze van még. :? Pont "útban vannak" az ünnepek.

Laura, igazad van, de így is próbálom elfelejteni a dolgot, ami amúgy is nagyon nehéz. Nem firtatom, mert az nekem rosszabb. :(
Kocsival kapcsolatban azt javasolták még nekem, hogy figyeljem mennyi távolság van az utolsó üléssor és a hátsó ajtó között. Egy esetleges ütközésnél, ha hátulról belénk jön valaki, minél messzebb legyenek az ülések. Az első "szerelmünk" a toyota corolla verso volt, most megtetszett a chevrolet orlando, de ezek a drágább kategórai résztvevői. :?

napsugár

napsugár08

Napsugár! Gratulálok! :-) :-) :-) :-) Ez a baba nagyon jönni akart hozzátok! De jó! Ez azt hiszem egy igazi karácsonyi ajándék!
agi1974
Szigetszentmiklós

Ezen az autó kérdésen már mi is gondolkodtunk! 3 gyerekülést se egyszerű hátra bekötni... Ugye nálunk a nagyok már olyan ülésbe ülnek, ahol a rendes biztonsági övet kell bekötni. Csakhogy ahhoz be kell tudni nyúlni a két ülés közé! Amihez nincs túl nagy hely!
Ráadásul pont autócsere előtt állunk! Lehet, hogy nálunk is 7 üléses fog bejátszani! Abba talán kényelmesebben elférnénk!
agi1974
Szigetszentmiklós

Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára humadene 2012.09.06 20:11-kor.
humadene
Jánossomorja

Sziasztok!

Napsugár! De jó, ez már tuti baba lesz!!!!! Éjlen!!!!! MOst olyan boldognak tűnsz, jó olvasni. Még az sem zavar túlságosan, hogy szerinted fiús időpontban készült. Ugye jól érzem? Szeretnék nyárig én is eljutni erre a pontra lelkileg, hogy mindegy, csak gyerek legyen!
Autó: Nekünk a férjem előző kocsija (céges) Toyota Corolla Verso volt. Nem túl nagy és a hátsó üléssoron is kicsi benne a hely. Motorikusan nagyon jó volt, meg a belső kialakítása is szép volt, olyan "toyotás", De tényleg elég drága. Amit mostanában nézegetett Apa, az a Renault Grand Scenic. Árban is kellemesebb ebben a kategóriában és elég tágas. Ami még szóba jöhet a Volkswagenek, újonnan mondjuk drágák, de használtan nem vészes. A szomszédban Touran van, egy ismerősömnek meg Sharan. A Sharan nagyon tágas, az üléseket több féleképp lehet variálni. Pl ők úgy tették be, hogy mindkét hátsó üléssoron két-két ülést, közte szünet, mintha egy buszban ülnének, így kényelmesebb a ki-be szállás gyerekekkel, pláne mondjuk babahordozóval.

Laura! De jó, már mozog a bébi! Hű, mindjárt félidő!
Betegségekhez kitartás. Sajnos a héten én is itthon voltam Marcival, egy elég kitartó torokgyuszi vírust szedett be, vasárnap óta minden este lázas, köhög eléggé és folyik az orra.

Tina, Hju! Nektek is jobbulást! Karácsonyig csak lefut ez a betegséghullám!

Lányok! Lassan már mindenki babás a csapatból, csak én vagyok papírtigris! Nem tudok, vagy nem merek dönteni!

Üdv:

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Humadene! De jó, hogy te is jöttél! Továbbra is nagyon csini vagy! A fiúk is jól néznek ki! És a torták is!!!!! Hmmm.....
Most már célegyenesben vagy! Nemsokára január, addig akartad mindenképp kibírni. Úgy tűnik sikerül is, ha ilyen jól vagy!!!!!

Ági! Neked is üdv, te is pont akkor írtál, mikor én az előbb!

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Ági, Köszike! :D

Humadene, annyira csinos vagy még mindig! Hogy a csudába csinálod? De tényleg! :D Én amúgy is imádok enni, ha meg lakik valaki a pocakomban, akkor sajnos rám igaz, hogy 2, néha 3 helyett eszem. :oops:
A torták valami fantasztikusak. Gyakorlat teszi a mestert, de én még egy piskótát is ííírtó nehezen hozok össze. :? Gratulálok hozzájuk, mert tényleg csodásak és biztos nagyon finomak is. :lol:
Ezt az idő repülést én is mindig megéreztem várandósan. Jó lenne ilyenkor pl. elefántnak lenni (22 hónap terhesség). :roll: Vagy az már túlzás? :wink: Egyébként szép kis kerek pocakod van!

Meskete, 2 fiú nevem is van, de nagyon lányként beszélünk róla. Valamiért automatikus. :roll: Azért szívesen lennék most pár hónappal öregebb, hogy tudjam. :wink:

Próbálta már valaki közületek valamelyik gyerkőcénél a lila káposzta tesztet? Jó kis (főleg angol) videók vannak róla a neten.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekval ... kiprobalod
Laura, Humadene, kipróbálnátok, ha van kedvetek a kedvemért? Persze nem muszáj, de kíváncsi vagyok a színre! Így, hogy különböző nemű gyerkőceitek lesznek, meg pláne izgalmas az eredmény. :D

napsugár

napsugár08

Ez a mai eredményem. :D
http://kepfeltoltes.hu/111211/F_nyk_p03 ... es.hu_.jpg
Viszont csökkenő tendenciát mutat a hőm, ami miatt aggódom! :( Lehet, hogy baj van? 8-án és 9-én 36.8 volt, ami nálam magasabbnak számít, tegnap 36.7, ma már csak 36.6. :cry: Rosszat jelez, igaz? :cry:

napsugár08

Sziasztok!

Napsugár, én ezt olvastam, talán segít:
" A terhességet az ovuláció és a megtermékenyülés után 10-11 nappal, az újabb esedékes menst. időpontja előtt lehet először hormonteszttel kimutatni."

Sztem baba van, csak lehet, hogy most hígabb volt a vizeleted vagy ehettél, ihattál valamit, ami befolyásolhatta kicsit az eredményt. Azért kiváncsi vagyok holnap mit mutat a teszt.

Sajnálom, hogy nem segíthettem a gyes témában :(

Káposzta- teszt jópofa! Még sosem hallottam róla, ha odajutok, kipróbálom :wink: 8) .

Humadene, eszméletlen csinos vagy!Nem is értem, mért dorgáltak le a kilók miatt??!!:roll: Az arcodra van írva a boldogság! Srácok is nagyon szépek! Jól sikerült gyerköcök! :D
A tortáid, süteményeid meg eszméletlen jól néznek ki! Itt csorgattam a nyálamat 8). Sajnos én nem vagyok egy bajnok sütésben, inkább főzésben. Én a beülünk a cukiba, vagy veszünk valamit...típus vagyok. Nagy ritkán esetleg egy bögretésztát összedobok.

hju, vizsgaidőszakhoz kitartás, és drukkok, hogy jól sikerüljenek! :)

Autó: mi is a Renault Grand Scenic-t nézegettük, aztán a többgyerekes barátaink rábeszéltek a ford galaxy-ra. Nekünk fontos volt, hogy legyen még hátul hely bőven, mert sokat utazunk :arrow: csomagok....
Ahogy Napsugár mondta, nekünk is mondták, hogy nézzük a hátsó ütközőzónát, a zafíra ezért esett ki.

Kidíszitettük mi is a lakást nagyon élvezték a fiúk :) Mennem kell, mert a legidősebbnek házija van, és rá kell nézzek. További jó pihenést Mindenkinek, betegeknek jobbulást, Napsugár Neked meg drukkok 8)! Ott van az a bébi, csak most elbújt :wink:

üdv, babér

babérlevél

babérlevél, köszi aranyos vagy, de reggeli első volt a bal oldali (mai) teszt. A 36.6 pedig a normál alaphőm tüszőrepedés után. Ez elkeserít. :(

Szerintetek holnapra már egyforma erősnek kell lennie a két csíknak? Holnap van a nemvárt napja.
napsugár08

Napsugár!
Anno nekem a Czeizel azt mondta, hogy 1-2 tizedes eltérést nem nézünk peteérés esetén sem, mert az nem "igazi" eltérés. Lehet, hogy nem ugyanakkor mérted a hőt, vagy nem ugyan oda tetted a lázmérőt, stb! Nyugi! (Nekem anno pl egész menzesz alatt fennmaradt a hőm, és csak 5. nap esett le. Erre is azt mondta, hogy van akinek a szervezete így reagál és kész!
Nem tudom hol mérsz? Mert ha hónaljba, akkor nagyobb letérés is lehet!

Én csak sima terhes tesztet használtam, így nem tudom, hogy tuti egyformának kell-e holnap lenni! Ebben nem tudok segíteni sajna!
agi1974
Szigetszentmiklós

Ági, szájban mérem, kb. (max) 1/2 órás eltéréssel. Ezek is terhességi tesztek, de ma még halványabb volt valamivel a teszt csík, mint a kontroll csík. 25-ös egyébként.

Hú, rettegek, hogy holnap megjön. :cry: Nagyon messze van még 20-a, de ha már korának megfelelő petezsákot fog látni, az nekem már megnyugtató lesz. :roll: És akkor még hol van a jan. 13-a. :?
napsugár08

Napsugár, én is hasonlóra tippelek vagy mondtam volna, amiket Ági írt. Én is hőmérőztem kb fél évig, mert meg voltam veszve egy kislányért (kb 1,5-2 éve volt). De nálam nem működött... A bevitt adatok alapján a 11.- 18. napig minden variáció volt peteérésre, abba is hagytam. Sok minden számít, pl legalabb 4 vagy 6 órán keresztül pihennie kell a szervezetnek, ez nekem nem mindig jött össze, ha betegek voltak a gyerekek. Számít nagyon az idő is, talán max 30 perc lehet az eltérés, de javasolt a mindig szinte ugyanabban az időben, sok minden van, ami akár egy kicsike eltérést is adhat. Sztem, ha egyszer már pozi volt a teszted, az már jó. Olvastam, hogy a hormonszintmérőknél nagyon fontos a "mintavétel", ha csak egy picivel többet ittál előző este vagy lefekvés előtt többször mentél el wc, hígabb volt a koncentráció simán lehet attól a halványabb csík! Fel a fejjel, ne izgulj! 8) Drukkolok!

( Mi is megpróbáltuk, megálltunk a 11. napig, mivel ad-hoc "döntés" volt, pontos adatok hiányában nem mertem továbbmenni 8) :oops: . Semmit nem tudok még, legkorábban 1-1,5 hét múlva tesztelhetek. :roll: Addig marad az izgalom és a várakozás :wink: De egy kicsit feszültebb vagyok néha, érzem magamon :oops:)

Mennem is kell, mert épp valami rosszaságot művelnek megint, a zajokból, hangokból ítélve.

Mekete nem vagy papírtigris :wink: :lol: . Nyáron érted, neked drukkolunk majd, de ha nem jött most össze nekünk, akkor én is ott leszek melletted, akkor már én is hőmérőzök, vagy kitanulok valami pontos adatokra épülő dolgot.

Nah most már tényleg mennem kell 8)

üdv, babér

babérlevél

Sziasztok!

babérlevél, drukkolok! :wink: Jó kis ajándék lenne nektek is! :D

Képzeljétek erősebb lett a tesztem és a hőm is visszament. :D Picit megnyugodtam. :D
http://kepfeltoltes.hu/111212/2011.12.1 ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/111212/F_nyk_p03 ... es.hu_.jpg
:lol:
Ma azt álmodtam, hogy kisfiú! :roll:

napsugár

napsugár08

Napsugár!

A képek alapján én egy percig se kételkednék! Ez tuti baba!!!!!
(A hőt még az is befolyásolja, hogy fel kellett-e kelned éjszaka! Ugye a pontos mérésnél nincs éjszaka felkelés, első a hőmérő, utána jöhet bármi más! De ilyen alapon, ha nem alszol olyan nyugodtan és sokat forgolódsz reggel, akkor tuti picit eltér a hőd! Szóval nyugi!

Az álmok meg... Hát nem biztos, hogy bejönnek! :-) :-) Én anno többször álmodtam, hogy lányom születik, aztán ott a két rosszcsont fiam! Most meg érdekes nem álmodok a nemével. Van, hogy ott van velünk, de hogy kisfiú vagy kislány, azt nem tudom megmondani!
agi1974
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Napsugár! Örülök! Ez egyre bíztatóbb!!! Tuti baba!!!!

Én is álmodtam már minden félét, de többségében fiú babákat. Régebben, még a terhességeim előtt, alatt, között is. Nagyon ritkán álmodom, hogy kislány, de azért volt már olyan is. Nemrég egyébként Boti álmodta, hogy újabb öccse lett.

Ma fényképeket nézegettünk Marcival itt a gépen. Olyan édesek voltak a gyerekeim baba korukban, hogy komolyan ha visszanézegetem őket simán kedvet kapok akár kisfiúhoz ismét. De azért nem bánnék egy hercegnőt így a végére!!!!

Babér! Köszi a bíztatást! Én drukkolok most nagyon nektek is!!!!

Üdv:

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?