Orsiborsi:
Köszönöm a sok infót! Akkor ezek szerint több, mint valószínű, hogy holnap megismerhetem Újvári doktort. Akkor most csak a szükséges vizsgálatokat fogjuk megtudni, és majd ha a következő alkalommal megyünk, akkor tudjuk már, hogy milyen jövő vár ránk.
Ja, egyébként igen, kedden voltam a tájékoztatón, amit dr. Zeke József tartott. Igazából azt mondta el, hogy milyen fajtái vannak a meddőségnek női és férfi oldalon. Megdöbbentett az arány, amit mondott:
Régen:
A meddő párok 40%-ánál a nőnél volt probléma, 40%-ánál a férfinál, és 20%-uknál a pár mindkét tagjánál.
Most:
A meddő párok 20-30%-ánál a nőnél van a probléma, 50-60 %-ánál a férfinál és 20%-nál a pár mindkét tagjánál. (Mi az utóbbi csoportot "erősítjük")
Szóval a meddőség eseteit ecsetelte jó hosszan, majd a folyamatról mondott néhány dolgot, milyen vizsgálatok szükségesek, hogy meg lehessen biztosan állapítani egy emberről, hogy meddő. Ja, és az egészet jó sok latin kifejezéssel tette színessé. Majd láttunk egy kb 6 perces kis filmet arról, hogyan választják ki a spermiumot, hogyan juttatják be a petesejtbe, hogyan vékonyítják el a burkot. Arra mindenképp jó volt a tájékoztató, hogy így megtudtam, hova kell menni, így holnap már nem kell keresni a helyet. Beszélgettem a recepción az egyik asszisztenssel (Irénke), aki nagyon aranyos volt. Elmondta, hogy holnap úgy számítsunk, hogy nagyon sokat kell várni, és a férjnek nem is muszáj jönnie, mert a férfiak úgyis türelmetlenek. Ezt elmondtam itthon a páromnak, aki gondolkodás nélkül azt mondta, hogy így is-úgy is elkísér!
Witch26:
Igen, mi is 9-re kell, hogy odaérjünk! Örülnék, ha tudnánk beszélni! Remélem, nem sok barna táskás, lila lefűzós dossziés csajszit látok!
9-re megyünk, és sok türelmet viszünk a várakozáshoz!