Új privát üzeneted érkezett!

Cas

Az Apás szülés és egyéb viszontagságaim hiteles története című könyvet Dr. Patik László írta. Szerintem minden k.boltban lehet kapni. Tényleg tudom ajánlani, hogy vedd meg, mert nagyon-nagyon aranyos. Egy igazi férfi szemével mutatja be, hogy min ment keresztül. Kép
Megrövidült méhnyak Kép De, ha azt mondta a doki, hogy tul.képpen mindent csinálhatsz csak módjával, akkor nincs baj. Szerintem tornára nyugodtan menjél, mert nem megeröltető. A kád sikálás...hát talán már nem kéne. Főleg a vegyszer miatt. Egyébként én is csinálok egy-két dolgot, amit nem kéne. Pl. fölmászom a székre virágot locsolni, néha csúszok mászok, ha valamit be akarok üzemelni, vagy éppen TV szekrényt tologatok. Utána persze jó fáj a hasam, és mindig rájövök, hogy tán nem kéne. Kép
Egyébként most néztem, te március végére vagy kiírva nem? Akkor még tényleg kicsit korai a megrövidült méhnyak. Nem cserélünk...én odaadnám a kis fix méhnyakamat. Kép Kép
Egyébként nem tudsz valamit, hogy mit jelent, ha a vizeletben van egy kis fehérje. Ugyan azt mondta a szülésznő, hogy ez még normális, főleg így az utolsó egy-két hétben, de azért oda kell rá figyelni. Én meg annyira megszeppentem, hogy meg sem kérdeztem, hogy mire figyeljek oda. Nincs ötleted? Édesség...???

Zsófi
mzsx

Sziasztok,
Zsófi,
jó hír, hogy még egyben vagyok. Bár már jó lenne külön lenni, semmi kedvem a Karácsonyt kórházban tölteni. Gondolom, te is így vagy ezzel.
Amilyen nagy volt a riadalom, hogy koraszülésem lesz, a végén még neked kellene rám várnod.
Lehet, hogy fix a méhnyakad, aztán holnap meg külön vagytok...
Szerintem iktass be pároddal minden este egy kis etye-petyét. Szegénynek úgysem lesz benne része szülés után egy ideig.
Az orgazmussal felszabaduló oxitocin, meg az ondóban lévő prosztaglandin nevű hormonok csak meghozzák jótékony hatásukat.
Csajok,
Tudom, hogy pesti lányok vagytok, nemrég ugye még én is. Hát tegnap olyan sokkban volt részem, hogy a konyhaszekrényen átszaladt egy egér.
Aztán nekiláttam Tom macska szerepét betölteni, s rájöttem, hogy kb. 4 egérlyuk van a házban.
Valszeg egy egész család élhet nálunk, s még lakbért sem fizetnek..
Nem tudom, mi lenne számukra a legmegfelelőbb írtási módszer.
Mérget már csak két éves kicsi fiam meg a kutya miatt sem nagyon merek alkalmazni. Egércsapda, detto fiacskám miatt macerás, nem beszélve a ragacsos módszerről.
Hallottam vmi. ultrahangos készülékről, ami olyan magas frekvenciás hangot bocsát ki, mely a rágcsálók fülét irritálja, s elhúznak a környékről, az emberre állítólag veszélytelen.
Nem tud vki. erről? Szerintetek a kutya fülét sem zavarja???
Van esetleg ötletetek? Macska lenne a legkézenfekvőbb, csak hát nemrég tépte szét macskánkat egy kóborkutya.
Vagy törődjek bele, hogy ezek a dolgok a vidéki élet "romantikájába" tartoznak?
A gyerekelhelyezés nálunk is macera lesz. Ugyan anyu bevállalta a gyerkőcöket, de mivel ő pesti, nem hiszem, hogy suliba járnának Csabára, szóval, ha a hétvége nem esik bele az öt napba, akkor három napon túl, nem tudom, hogy igazolom a kimaradásukat suliból.
Páromra nem szívesen bíznám őket, egyrészt mert dolgozik, másrészt meg ha tartja a hagyományokat, kb. két napig oly tudattalan állapotban lesz az ünnepléstől, hogy éjszaka jár majd haza. Utána meg két napig nyalogatja sebeit...
Na ennyi.
Titkon reménykedem benne, hogy majd pár napig nem lesz módom jelentkezni, bár mióta szülhetnék, egyre kevesebb a keményedés...
Sok puszi,
Zsuzsa
zsuzsa99

Sziasztok!

Most kivételesen nem sorrendben válaszolok.

Zsuzsa
Piliscsabán lakásokba költöztek az egerek? Főnökömék is ott laknak és ők is most nyírbálták ki... 3 éves fiúk van, szóval volt egérfogócsapda és a ragacsos módszer is. E kettő nagyon hatásos. Viszont valahogy írtsátok ki, mert nekem sajnos tőlük volt szalmonellám úgy 2-3 évesen. Nem riogatni akarlak titeket, de ezt vegyétek komolyan! Persze a László korházba vittek, ahonnan anyu saját felelősségére vérhassal hozott ki. Szóval szekrénybe tegyél csapdát, amibe kolbász, vagy sajt van!
Szex: huú elég meredek amiket írsz. Na azért, mert ha tudom pl.: holnap megyek nődokihoz előző este biztos nincs szex. Bekukkant a nődoki és spermákkal találkozik... Vagy ez egy nagy hülyeség?
Na kíváncsi leszek, hogy Te vagy Zsófi találkozik a picivel előbb? Milyen kis versenybe kezdtetek, és milyen kedvesen átadjátok az elsőbbséget... Kép

Zsófi
Ja igen el is felejtettem, pedig tudom, hogy a Bence is az első helyezett lett...
Könyv: ti már úgy is túl lesztek a dolgon, kölcsönkérhetnénk majd - legalább lesz még egy indok (1. szoba kifestés), amiért mehetünk hozzátok.

Gyógynövény meg egyéb kérdések! Múltkor voltam az itt említett Flórián téri gyógynövényboltba, és elkértem a telefonszámukat, hogyha lenne kérdésem... Szívesen megadták, szóval közzé teszem, és hívjátok nyugodtan! 387-44-74

Puszi Nikcsi 28+6
nikcsi

Zsófi
Köszi a könyv címet, majd megnézem könyvesboltban, és a párom megkapja esetleg karácsonyra...
Kádsikálás: csak súrolókrémmel szoktam, remélem az nem olyan agresszív, hogy ártana a babának! (?)
Mostmár mondjuk mindegy is, mert a férjem szigorúan rámparancsolt, hogy nincs több takarítás sem bevásárlás. Majd ő mindent megcsinál (és ki is nézem belőle - szegény, egész héten és mostanság karácsonyig hétvégenként is dolgozik, nagy élmény lesz neki...).
1-2 hete még én is másztam létrára ablakot szigetelni... Ne tudd meg mit kaptam érte az embörtől! Kép
Amit viszont nem lehet kivédeni, az a 3. emelet gyalog. Amikor amúgy is fáradt vagyok, és alig várom, hogy hazaérjek, akkor mire felérek igencsak megfájdul az én pocim is (érdekes, hogy mindig csak a jobb oldal). Mondtam a dokinak is, de nem lát emiatt aggodalomra okot.
Méhnyak csere: benne vagyok! Kép Aztán a szülésre majd kérem vissza, ha bevált! KépKépKép
Fehérje: az édességekben szerintem szénhidrát van sok, fehérje inkább a tejszínhabban, olajos magvakban, tojásban, tejtermékekben, húsokban, hüvelyesekben. De nemtom, hogy ha sokat eszel belőlük van-e köze a vizeletben megjelenőhöz...(?)

Torna: jövő héten remélem már lesz rá időm. Jár valaki a délelőttire?

Zsuzsa
Egér? Amikor ovis koromban volt nekünk is, akkor meg akartam tartani háziállatnak! Kép CSak anyu kapott sikítófrászt tőle!
UH-os riasztó pedig lehet (nálunk galambok elriasztására kellett volna), de nemtom végül felszerelték-e. Ha igen, akkor nem vettük észre! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sürgős segítség kellene (nem nekem...)
Ha vki beesik az utcáról a Margitba nőgyógyászati panaszokkal, akkor hová kell mennie? Honnan lehet megtudni, hogy ki az ügyeletes (telefonon nem mondják meg), és hogy egy bizonyos doki éppen rendel-e? (És hol?)
Köszi!

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
szerintem az A épület 2. emeletére kell mennie.
myra

Myra, köszi!

(Ha esetleg vki tud valami pontosabbat, ne kíméljen!)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
Ahogy belépsz az A épületben bal oldalt van egy tábla, hogy éppen ki ügyel.
Kika
kika

Cas
Attól is függ - szerintem - milyen nőgyógyászati panasz? Várandós-e vagy sem, pl. Ha valaki várandós, akkor a szülészet számát tudom: 250-24-20/239-es mellék. Ha nem várandós, akkor sima nőgyógyászat. A számát nem tudom, de a központi számon tudják kapcsolni és tényleg az A. ép. II. emeletén van, a két UH vizsgáló melletti 3. ajtónál!
De miért kell? Ugye nem neked? Vagy evvel már elkéstem?

Torna: délelőtti tornán nagyon sokan vannak állítólag... Tegnap volt egy nőci, ő de. szokott járni és ő mondta. Tegnap du. viszont összesen 3-an voltunk... Kép
nikcsi

Szerencsére nem nekem kellett, én csak kísérő voltam, bár Nikcsi az infód jól jött volna, ha el tudom olvasni indulás előtt, mert kóvályogtunk keveset, mire megtaláltuk. Aztán az összes ügyeletes éppen műtőben volt, úgyhogy vártunk egy órácskát.
Kiderült, hogy nincs komoly baj...
Viszont becsüljük meg a Margit kórházat!!! Nyavalyoghatunk, hogy egyik-másik dokinak milyen a stílusa, de szakmailag én még nem nagyon hallottam rájuk panaszt!
Akivel mentem, már járt egy orvosnál reggel, aki elintézte azzal a görcseit és a menzeszkimaradását, hogy felírt neki egy lórúgás hormontablettát, hogy megjöjjön a menzesze, és olyan fogamzásgátlót, ami jó a pattanásokra is! Mindezt UH vizsgálat nélkül (csak manuális vizsgálat után), pedig akár terhes is lehetett volna!
Itt a Margitban a doki UH-gal kezdte (nem is csoda)! Szerencsére kiderült, hogy nincs komoly baj, ráadásul nem is terhes, de az előzőekben említett gyógyszerekre egyáltalán nincs szüksége, csak egy kis antibiotikumra néhány napig!

Nikcsi
Akkor januártól lehet, hogy átpártolok én is délutánra! (Most még nem tudok amíg tanítok...)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Bocsi, de ma is dolgoznom kell, mert annyira idegesít, hogy a főnököm azt hirdeti és gondolja, hogy én már csak azért jövök be, hogy egész nap chateljek - ezt a babanetezésre gondolja... Ja mert az ablakban lent babanet társalgó jelenik meg. Egyszer ezt látta, és azóta csinálhatok akármit...

Torna: én is elgondolkoztam és lehet, hogy inkább maradok a du.-nál... Kép
nikcsi

Nikcsi
Állítsd be úgy a Tálcát, hogy csak akkor jelenjen meg, ha ráhúzod az egeret, és akkor nem fogja látni többet, csak ha Te is akarod...
Start gomb -> Beállítások -> Tálca és Start menü (legalábbis vmi ilyesmi, milyen Win verziód van?) Ott az Általános fülön pipáld be az Automatikus elrejtést, de azt is, hogy Mindig látható (különben néha úgy elrejti, hogy akkor sem ugrik elő, mikor kéne).
Így ha az egér nem a legalsó sorokban tartózkodik, mindig elrejti, de bármikor előugrik, amikor odahúzod!
A főnököd meg pukkadjon meg! Kép

Hehe, Enyát hallgatok, a Day Before Rain albumot, és Zsebi eddig is nagyon viháncolt, de most minden mély hangra püföl egyet! - Táncol?! KépKépKép Olyan aranyos! (Ne szadizzam szegény gyereket?! Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Zsuzsa

Képzeld el, most voltam egy másik topicon (friss kismamák), és tegnap szült meg az egyik lány, a másik, pedig mostanság. Én már olyan irigy vagyok! Kép Tisztára elszontyolodtam, de tényleg. Már olyan jó lenne, ha itt lenne! Ja a másik meg, hogy ma, amikor lent voltam a kutyákkal találkoztam egy csajjal, és azt mondta, hogy ahhoz képest, hogy mindjárt szülök nem is nagy a hasam...aztán most megnéztem, és tényleg. Remélem rendesen növöget a babóca bent. Na jó, nem nyüglődöm itt neked, csak most úgy lehangolódtam.

Niki

Persze, a könyvet szívesen odaadom. És tudod, hogy nem kell ahhoz indok, hogy átgyertek. Kép És annak is örülnék, ha a kórházban is meglátogatnál...persze, ha Karácsonykor leszek bent, gondolom lesz jobb programod is, de utána szívesen látunk.

Cas

Lehet, hogy nem táncol, hanem egyszerűen csak nem bírja ezt a zenét. Kép Aztán majd meglepődtök, ha az első bögre kis kakaóját véletlenül a hifitekre önti. Kép Kép Kép

Puszi,
Zsófi
mzsx

Zsófi
Lehet, hogy tényleg nem szereti a mély hangokat! Nemcsak zenében, hanem ha vmi mélyebb hangú pasi beszél a közelemben, akkor is püfölni kezd! Kép
Akkor lehet, hogy mégis jó lesz ez a zene a szüléshez! Gyorsabban ráveszi, hogy kibújjon! Kép
Láttad a Jóbarátokban Rachel szülését (21 óra vajúdás után)? "CSináljon valamit doktornő, adjon valami gyógyszert vagy rakjon odabent tüzet, és FÜSTÖLJE KI!" KépKépKép)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,

Nem láttam sajnos a Jóbarátokat. Mostanában (ha van még) nem nézem, csak régebben néztem. De nem csodálkozom a kifüstölésen. Kép Nem is rossz ötlet.
Húúú, ma olyan hideg volt. Tisztára átfagytam. Voltam anyuval karácsonyi ajándékot nézni, utána fenyőfát, aztán séta a kutyákkal. Mikor haza jöttem benyomtam két pohár jó meleg kakaót. Kép Lehet, hogy a Bencénk is ezért nem aktiválja magát olyan sietve, mert úgy van vele, hogy ráér ő még fázni. Kép Kép Ilyen szempontból neked szerencséd lesz, mert áprilisban már elég jó az idő. Én már kitaláltam, hogy április - május felé elviszem baba úszásra. Kíváncsi leszek, hogy mit fog hozzá szólni. Te gondolkoztál már ilyenen? Mi néha már félig-meddig fel is neveltük. Kép Kép

Zsófi
mzsx

Zsófi,
Ne aggódj a hasad mérete miatt, nekem sem nagy, sőt egyikkel sem volt méretes pocim, mégis rendben fejlődtek. 3,40 3,25 és 3,45. Minden szülés után pillanatok alatt újra feszes lett a hasam, semmi zsírpárna nem maradt.
Ma direkte nagytakarítást rendeztem. Kádsúrolás, felmosás, stb... Egy-két keményedés, aztán semmi. Na, azt hiszem, holnap ablakpucolást rendezek.
Lehet, hogy kicsi lánykánk sem akar odakint fagyoskodni? A babaúszással azért vigyázzatok. A babától kérnek ovosi papírt, a mamáktól nem...
Szóval össze lehet szedni jó kis gombákat... :-(

Na puszi,
Zsuzsa
zsuzsa99

Sziasztok!

Cas
Gondoltam valami ilyen módszerre, de amúgy mi köze hozzá? Ő is el szokta reggel olvasni a híreket, én azt este megnézem a tv-ben, és én reggel másfajta híreket olvasok... Nem? Nyasgem! De miért kell nekem most 100% vagy még 150-et teljesíteni? Na nem mondom, hogy kivételezzen, de vannak más kollégáim is! Főkét azokat kellene tesztelni, aki(k) marad(nak) helyettem....
Írtad az Enyát, este azt hallgattunk. Nekem jó volt, olyan régen hallgattam este zenét (pedig csak így tudtam elaludni). De tegnap is én fél 9-ig segédkeztem a parkettázásban, férjecském 10-ig csinálta. Szóval jó kis kikapcsolódás volt az Enya.

Zsófi
Megmondom öszintén én már olyan sokat lennék bent nálad, hogy meg is unnál - már azt várnád mikor megyek haza? Jó lenne, ha nem karácsonykor szülnél, akkor sok rokonod ráérne, és én akkor mikor mehetnék be??? Már álmomba is voltam bent nálad a kórházba! Ha meg megyünk valahova karácsonykor (rokonok) ugyis a kórház előtt megyünk el...
A pocid pedig nagyon szép! Nem túl nagy, pont jó! Nagyon jól nézel ki. Ezt akartad hallani, mi? Kép Mindenki ilyen kedves szavakat írjon, te pedig otthon olvadozol... Kép
Babaúszás: Nekem két ismerősöm is van, aki hordja a picit 3 hónapos korától. Egyik babával télen abbahagyták, mert itt a közelben a téli szünetre bezárt az uszi, utána majdnem megfulladt - elfeljtette, elmúltak az úszási reflexek.

Nikcsi 29+0
nikcsi

Sziasztok!

Köszi a megnyugtató szavakat. Kép

Zsuzsa

Tessék befejezni ezt a takarítgatást. Főleg az ablak pucolást. Le ne essél a létráról. Ja, mondjuk, ha jó magas vagy akkor persze az más. Én a kis 160 cm-el, csak székről érem el az ablak tetejét. De szerintem tényleg nem kéne már csinálnod. Meg különben is...várjál csak meg! Kép Kép

Niki

Igen, ezt akartam hallani. Kép Kép Még, még! Kép Egyébként most megyünk UH-ra a Praxisba. Utána írok, hogy mi volt.
Ja, a kórházba meg gyere nyugodtan látogatni, szerintem csak István lesz ott minden nap, a többiek szerintem nem. Szóval gyere nyugodtan. Kép

Zsófi
mzsx

Niki!
Ha ennyire szemét a főnököd miért nem mész el táppénzre? Ha velem ezt csinálták volna a munkahelyemen lehet, hogy már augusztus óta nem dolgoznék. Nem jó ha rossz a közérzeted bent, nem érzed jól magad. Én még szívesen dolgoznék csak ne lenne az a sok karácsonyi hisztériában szenvedő ügyfél. Engem csak ők idegesítettek fel. Egyes emberek nem tudom hol kirándultak amikor az észt osztogatták.

Ti el tudtok menni moziba vagy színházba?
Mert én nem. Voltam a lányommal moziba és azt hiszem, hogy vége a kulturális tevékenységnek márciusig. Azt hittem, hogy ott halok meg. Amit a legkisebb gyermek művelt a pocakban azt nem volt semmi. Fenékkel lefelé van és minden egyes rúgásnál azt hittem, hogy bepisilek. Amint erősebb zene volt máris rákezdte. Alig vártam a film végét. Pénteken mentem volna Republic koncertre, de azt hiszem kihagyom. Fogalmam sincs, hogy mit csinálhat a babóca, de amit csinál azt teljes erővel teszi. A lányom a 9 hónap alatt jó, ha kétszer rúgott belém ekkorákat. Ő csak szépen nyugodtan úszkált, gömbölyödött, rugdosgatott. De most!!!!!!
hmmc

Zsófi
A karácsonyi vásárlást ne is emlegesd, még sehogy sem állok vele! Hétköznap délelőttönként tervezem (rettenetesen kezd irritálni a tömeg, egyfolytában a pocimat fogom, nehogy vmi barom nekimenjen), de még kitalálás szintre se jutottunk el a férjemmel. Kép (Sajnos együtt nem is fogunk tudni elmenni sehová, annyit dolgozik... Kép)
Ráadásul ebben a hidegben kimozdulni sincs kedvem... Ebből a szempontból én is megörültem, hogy március végén, mikor Zsebi jön, már nem lesznek ilyen hidegek. MOst márc. közepére jósolta az UH (pont akkor megy el a dokim 1 hétre... Kép), de remélem akkor is jó idő lesz. (Bár láttunk már havat márc. 15-én...)
Babaúszás: egy barátomék is vitték a lányukat, otthon úgy készültek rá, hogy kicsit langyosabb (nem pedig meleg) vízben fürdették. Nagyon élvezte a kiscsaj, aztán nemtom miért hagyták abba (asszem mikor jött a kistesó). Viszont igaza van Zsuzsának, én is úgy tudom, hogy tőlük nem kérnek papírokat, így a mamák bármilyen nyavalyát behurcolhatnak a finom meleg vízbe... Kép
Felnevelés: ó, hogyne! Iszonyú profi szülők vagyunk már most határozott elvekkel és elképzelésekkel! Aztán mekkora pofáraesés lesz belőle, amikor semmi nem úgy fog működni, ahogy elterveztük! KépKépKép Bár én már többször kilátásba helyeztem, hogy szépek az elveim, de ha a karomban tartom majd úgyse fogom tudni soha megállni, és úgy el lesz kényeztetve, hogy csak na! Mondtam is az embörnek, hogy neki kell lennie majd a szigornak a családban, mert én nem leszek rá képes! Kép
Ja, és mi volt a Praxisban?

Zsuzsa
Azért vigyázz magatokra! Elhiszem, hogy szeretnéd, ha végre történne vmi, de akkor már inkább szerelmeskedjetek az uraddal! Kép (Hát nem sokkal kellemesebb?! Kép)

Nikcsi
Vannak emberek, akik miatt nem érdemes felhúzni magadat. Nem érdemli meg, ha ilyen kicsinyes barom. Ki kell védeni a hülyeségeit, és tenni a fejére magasról!
Parkettázás?! AZért ugye csak kicsit segítesz?! És a lakkozás idejére mindeképpen menjetek máshová aludni!!!

Hmmc
Én voltam a moziban pár hete, ráadásul csak egy riportfilmet néztünk meg, amiben sem zene sem hangeffektek nem voltak, de a beszéd annyira hangos volt, hogy az első felét végigficánkolta a kölyök, egy idő után tényleg én is belefáradtam.
Rendes mozira ezek után nem nagyon merek már elmenni (nekem biztosan a gyomromat készítené ki a püföléssel, mert már megfordult).

Na megyek dolgozni... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Zsófi
Huú de kíváncsi vagyok! Annyira édi pocid van, és még folytathatnám... Kép
Az jó, Istvánnal akkor váltjuk egymást. Bár nem tudom elképzelni, hogy anyukád, vagy anyósék nem mennek be... Biztos leszek olyan peches, hogy összefutunk, de majd arra is csinálok egy táblázatot és leosztjuk! Kép

Hmmc
Ami a szívemen az a számon tipus vagyok - főnökkel is. Csak legyen lehetőségem megmondani, utána olyan jó. Szóval kedden is hazamentem és persze elmondtam férjemnek, mondta még egy ilyen és nem mehetek dolgozni. Huú az kemény lenne. És mindenki hülyének tart, de jó itt lenni, a főnököt leszámítva. Otthon nincs net és én annyire ez a topic függő lettem! Azt hiszem Zsófiéknál fogok tanyázni! Majd sajnálhatja, hogy megismerkedtünk... Vagy bevezetettjük a netet (csak nem biztos, hogy belefér a keretbe).

Cas
Nem kell lakkozni, mert lamináltat vagy mi nyavaját vettünk... Talán ma készen is lesz!
nikcsi

Sziasztok,
Hát elmarad az ablakpucolás. Iszonyatos hányingerrel, hasmenéssel keltem. Kajára se bírok nézni. A gyerekek múlt héten voltak betegek. Lehet, hogy rajtam most jön ki? Borzalom. Csak ma ne szüljek!
Na puszi,
Majd írok.
Zsuzsa
zsuzsa99

Zsuzsa
És a gyerekeknél mennyi ideig tartott? Nem mész el dokihoz? Gondolom ez nem egyszerű, dehát mégis jó lenne, ha látna...
nikcsi

Sziasztok!

Én már hátam mögött tudom a nagy karácsonyi bevásárlást (már két hete megvettem az ajándékokat). Nem szeretem az ünnepek előtti nyüzsgést és tömeget.
Így is lestrapált a dolog, pedig célirányosan - tudva mit akarok - jártam a boltokat, de a hátam alig bírta a sok állást.
Szóval, húzzatok bele!!! Nemsokára karácsony.

Nálam már ünnepi dallamok szólnak a számítógépemből is. (Persze könnyű annak, aki egyedül ül az irodában.)

Szerencsére nekem nem ilyen szőrös szívű a fönököm. A dolog legyen elvégezve. Ő is sokat jár-kel magánügyben munkaidő alatt és teszem azt én is, de sosem megyek dolgomvégezetlenül haza.

Zsuzsa
Mielőbbi gyógyulást kívánok! Betegen valóban nem lenne a legszerencsésebb szülni.

Kép
jano74

Csajok,
Már túl is vagyok rajta. Igaz, csak hajába főtt krumplit ettem. S már nincs semmi bajom. Vannak viszont keménykedéseim. Lehet, hogy ez amolyan főpróba az esti előadásra???? Hát nem tudom.
Jano74!
De jó, hogy írsz. Amint látom, te Pilisvörösváron lax. Mi Piliscsabaiak vagyunk. Elég frissek. Magdolnavölgybe költöztünk. Nem vmi. kasa hely. Egyrészt, ha nem tudok vezetni (bár van egy 15 éves használaton kívüli jogsim), maga a rémálom a buszig legyalogolni. Másrészt meg elég sok a megjátszós újgazdag. De a gyerekek szeretik, a nagy teret, meg hát a ház előtt jó ha napi 10 autó elmegy.
Te mióta élsz Vörösváron? Vagy már oda születtél?
Puszi,
Zsuzsa
zsuzsa99

Sziasztok!

Zsuzs99, Mzsx
Lehet, hogy csatlakozok hozzátok a "karácsonyi szezonra" :-))
Ma voltam CTG-n, és már csak C1000 értéket kaptam. Ráadásul a babókám a 19. hét óta úgy fekszik, hogy teljesen be- és hátraszorítja a fejét, de 2 napja már mozogni is alig tudok tőle. Ma is megdöbbentek rajta mennyire lent van a feje.

Mzsx,
Szerintem a hasméret nem számít. Az egyém is tök kicsi, mégis az átlagnál nagyobb babára számíthatok...
myra

Zsuzsa

Én már ide születtem és itt is maradok (javában zajlik a saját otthon építése). Szeretem ezt a várost, minden nyűgével együtt. Szerencsémre jó egy éve helyben van a munkahelyem, úgyhogy nem élem át minden nap a 10-es út mizériát. A párom nem ennyire szerencsés, ő Pesten dolgozik. Mi már átszoktunk a vasútra. Annak legalább kiszámítható a menetideje.
Egyszer jártunk a Magdolna-völgyben, ugye ez a lakórész van sorompóval lezárva? Csak kíváncsiskodni mentünk kedvesemmel, a biztonsági őr pedig el akart minket zavarni, mert nem valakihez mentünk. Valóban nyugodt környéknek tűnik.

Myra
Látom, ugyanazt az orvosunk. Kíváncsi vagyok, milyen tapasztalataid lesznek. Kérlek, majd mesélj róla!

MZsx, Zsuzsa, Myra
Kitartást a hátra lévő néhány naphoz és könnyű szülést minhármótoknak!
jano74

Nikcsi
Ja, az más. Akkor engedélyezem a parkettázást! Kép
Fönök: nagyon szar lehet egy hülye fönök. Ahol korábban dolgoztam egy angyal volt a fönököm, még ö szorgalmazta, hogy járjak nyugodtan egyetemre, elenged szívesen! (Aztán sajnos olyan jól ment a suli, hogy kénytelen voltam otthagyni a melóhelyet - de úgyis megszünt egy fél éven belül, és azt akkor már tudtam...)

Jano
Ebben a nagy rohanásban egyáltalán nincs még karácsonyi hangulatom... Kép Ráadásul nálunk anyáméknál mindig balhéba fulladt a szenteste, úgyhogy nem is várom annyira. (Utsó év, hogy rohangászunk 24-én!)

Zsuzsa
Örülök, hogy jobban vagy! Mi a helyzet a lurkóval?

Myra
Mekkora az átlagnál nagyobb baba? (Mekkora az átlag?)
Ez a C érték még mindig nem jelent meg a könyvemben. Nem tudom elolvani, de mintha vmi olyat írna, hogy Fix/2 (múltkor még Fix/1)??? Persze hogy elfelejtettem megkérdezni...

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
Az interneten van egy oldal ahová ha beírod az adatokat, megmondja melyik adat hány hetesnek felel meg (átlagban). Na itt mindig 2-3 héttel nagyobbnak jött ki. Illetve a nemrég szült barátnők, rokonok ultrahang adatait hasonlítgattuk össze, és azok szerint is nagyobb.
Ha tartja a hízási ütemét, és végig bennt marad (ami nem valószínű) 4-4,5 kg lehet a vége.
Már nagyon kiváncsi vagyok most mekkora lehet, mert utoljára a 29. héten nézték.

Az a "fix" érték nem a "méh fundusa" rubrikában van? Mert oda írnak hasonlókat, az pedig azt jelenti, hogy a méh teteje a köldökhöz képest hány újjnyival van lejebb vagy feljebb.
A C értéket a Hüvelyi vizsgálat (Cervix Score)mezőbe írják. Nekem legelőször a 26. heti vizsgálaton.
myra

Myra
Én most voltam a 25. héten vizsgálaton, és nem nagyon tartja be a mezőket... Kép
4-4,5 kg?! Hajaj! Nálunk is lehet számítani, hogy nem lesz picúr (mérete alapján mindig egy héttel idősebb), ráadásul én a túl nagy fejtől félek (mindkét ágon igencsak jellemző)! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Hát csajok, ma sem szülök. Pedig voltak már 15 perces fájásaim is. Aztán, mintha elvágták volna. Most jó ideje semmi.
Pedig ma kellett volna mennem ultrahangra, CTG-re, a reggeli hasmars, meg hányinger miatt azonban el sem indultam. Na mindegy, csaknem lőnek fejbe?
Zsófi,Myra,
nálatok mizujs?
Megjegyzem én már egy hete 1222 vagyok, szóval ne gondold, hogy a te 1000-del majd engedem, hogy hamarabb szülj!!! :-))
Jano74,
Igen, sorompóval vagyunk "elzárva" a külvilágtól, a porta azért jó, mert ha bejön egy autó, felírják, hova megy, mikor jött, mikor távozott. Szóval betörésnek az esélye egyenlő a nullával. Mi az ajtót, kaput sem zárjuk, igaz a kutya úgyis jelezne.
Na sok puszi mindenkinek,
Zsuzsa
zsuzsa99

Mit csinálok rosszul, hogy nekem csak :-(( látszik, nem pedig a kicsi fejecskék????
zsuzsa99

Sziasztok!

Jó, hogy írtam nektek olyan dél körül...csak ahogy látom, nem ért ide. Kép

Szóval voltunk UH-on (4D) természetesen végig aludt a törpike, de a lényeget láttuk, hogy minden rendben van vele, most olyan 3 kg körüli. Pedig nagyon izgultam, hogy óriási lesz, mert a 30. heti UH-on jóval nagyobb volt, mint megszokott. De azt mondta a doki, hogy elég eltérő ütemben fejlődnek a babák odabent. Kép
Ja, meg azt is mondta, hogy a placenta állapota alapján valóban 1-2 héten belül szülés lesz. Remélem igaza lesz. Kép Azért persze már kicsit be vagyok tojva,...tudjátok milyen is leszek anyukának para van rajtam. Kép Nálatok nincs ilyen? (Zsuzsa, téged nem kérdezlek. Kép Kép)

Niki

A kórházban szívesen látlak ám. Bármikor jöhetsz! Kép

Zsuzsa

A fejecskéket úgy lehet elővarázsolni, hogy nem teszel neki orrot. Kép Csak két pont, és zárójel.
De jó, neked már voltak fájásaid. Nekem még nem. Vagy igen, de akkor nem vettem észre. Kép Keményedni szokott a hasam...az is az? Lehet, hogy hülye kérdés, de fogalmam sincs. Kép

Cas

Nagy fej Kép Kép Kép Azért ez még nem biztos, bár az igaz, hogy a babák 1/3-a legalább a fej. Kép Ettől olyan édik...na nem szülés közben, de utána feltétlenül. Kép

Puszi mindenkinek,
Zsófi
mzsx

Zsófi
Tényleg, lehet fizikai akadálya a nagy fej, hogy természetes úton szülessen meg a baba? Arra gondolok, ha a szegycsont és a farokcsont közötti táv szűkebb, mint amekkora a baba feje - akkor fizikai képtelenség? (Remélem jól írtam a csontokat, de tudod mire gondolok.) Vagy ez már csak kóros méreteknél lehetséges?

Kép
Kép
Kép
cas

Kép
zsuzsa99

Igen, a keményedés jó dolog, jóslófájás, majd abból lesznek az erősebb "fájások". Bár ez olyan hülyén hangzik, mert az elején csak olyan mensiszerű érzés. De ne aggódj, ha eljön az idő, tudni fogod, hogy mi is van. Csak már mikor??? Kép
Sok puszi mindenkinek,
Zsuzsa
Ui: Ha néhány napig nem jelentkezem, tudjatok róla szülök, esetleg a Margitba jártok, bekukkanthattok. Tudjátok, párom nem nagyon fog.
Köszi
zsuzsa99

Cas: létezik ilyen, téraránytalanságnak hívják. De szerintem nálad ehhez extrémen nagyfejűnek kell lennie. Kép

Zsuzsa: hagyd ki a - vonalat a smiley-ból :+)=Kép és :+(=Kép
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory
Hát elég szép széles csípőm van, szóval igazából nem félek... Kép
Csak mindig az embör fotója jut eszembe, amit akkor készített róla az apja, amikor hazahozták a kórházból. Teljesen elnyúlt volt a feje még akkor is! Kép
Sőt, az apja úgy megrettent a fiától, mikor először megmutatták neki (két nagy "púp" volt a koponyáján), hogy elment és leitták magukat a haverjaival... Kép A családi fáma legalábbis így jegyzi... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Fogorvos kérdés nálam megoldva. Tegnap dél körül úgy elkezdett fájni a fogam, hogy már este 7-kor sírtam. Irány a fogászat. A fogorvosomhoz aműgy január 4-én kellett volna menni. Úgyhogy most járhatok győkérkezelésre egy idegen fogorvoshoz. Életemben nem fájt még így semmi, mint tegnap a fogam és a kezelés. De mostmár valamivel jobb.

Cas!
A csipő szélessége nem mindig arányos a szülés gyorsaságával. Az egyik csaj, akivel a kórházban ismerkedtem meg, amikor a lányom született tipikus 60-90-60-as manöken alkatú nő volt. Az én 1 órás szülésemet is lepipálta. Akkora mellei sem voltak, mint egy fél ping-ponglabda, de a saját gyereke mellett még ketten hordták a tejet tőle 14 hónapig. A terhesség alatt 25 kg-ot hízott, amikor 3 hónapos volt a gyerek ismét 50 kg volt a 170 cm-jéhez. Fogalmam sincs, hogy honnan örökölhetett ilyen géneket, de nagyon jól járt velük.
hmmc

Hmmc
A fogproblémákért részvétem! Kép
A gyors szülés tudom, hogy nem csípőméret függő, én csak arra gondoltam, hogy lehet-e egyáltalán olyan, hogy fizikailag nem fér ki a baba. SZóval azért erre nálam kicsi az esély... Kép
Hát annak a csajnak tényleg szerencsés az alkata!

Lányok
Nálatok mi a helyzet odabent? Zsebi olyan táncikálást rendezett egész éjjel, és még most is, hogy csak na! Front van? Vagy ennyit nőtt az utóbbi napokban, hogy ennyivel jobban érzem a mocorgását?

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,
Nálunk is nagy a mocorgás. Egész reggel püfölte Zsófi a pocimat, de oly erővel, hogy azt hittem, nem a hagyományos úton próbál kijönni, hanem kirúgja a ház falát. Néha a májamat spécézte ki magának, igen érdekes fájdalmakat okozva.
Lehet vmi. a front dologban. Zsombika és párom sem aludt szinte semmit. Zsombi most pótolja. Kép
Hurrá! Csend honol a házban.
Gyökérkezelés? Brrr. Inkább szülök még hármat, csak gyökérkezelést ne!!!
Sok puszi,
Zsuzsa
zsuzsa99

Sziasztok!
Biztos front van, mi sem aludtunk egész éjjel, azt hittem már kiszakad az oldalam Kép
És még most sem alhatok, fűtést szerelnek nálunk... Kép
myra

Zsuzsa
Kíváncsi voltam, bejelentkezel-e még, vagy a csöndből kell következtetnünk az éjszakai eseményekre! Kép Szóval jól vagytok!

Gyökérkezelés: szerencsére ez eddig kimaradt az életemből, de már a neve is szörnyen hangzik.

Myra
Fűtésszerelés? A legjobbkor! Irtó hideg van kint! Kép
Az a vicces, hogy a kölök mostmár nemcsak püföl, hanem "halacskázik" (szóhasználat Nikcsitől, nagyon találó). Egész éjjel fel-alá mindkét oldalamon (mindig éppen amelyiken feküdtem).

Lányok
Este karácsonyi buliba megyünk (céges buli a férjemék cégénél). Ha tornára mehetek, akkor táncolhatok is, ugye? (Na azért nem valami ugribugrira gondoltam... Hehe, elég viccesen is néznénk ki! Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Jano én hogy írigyellek! Mi 23-án és 24-én szoktunk vásárolni... Annyira rossz szokás, majd remélem változni fog! Kép

Zsuzsa
Akkor nem csodálom, hogy titeket is elleptek az egerek, meg a főnököméket is. Úgyanis ők is a Magdolna-völgyben laknak (sorompótól balra talán a 3. ház földszintjén). Tényleg nagyon jó hely (tó, játszótér, utcán biciklizés, stb.), csak a közlekedés... Főnököm felesége mesélte, hogy többször előfordult, hogy ott áll a 3 éves gyerekkel a buszmegállóba és a sárgabusz simán elment. Ők is inkább a vonatot szeretik (de előtte még buszra kell szállni), már szervezik is, hogy nálatok megálljon!
Én szívesen meglátogatlak, egy jó kis részletes beszámoló fejében! Ja és a lányoknak is felírom szívesen a megkönnyebbülést... Nem adnád meg priviben a mobilszámod?

Cas
Készen is lettünk tegnap, küldök képet privibe!
Főnök: ha azt mondják a kormányváltás előtt, hogy ilyen lesz az én kedves főnököm, el sem hittem volna! Új vezetők, új elvárások, aminek 100% eleget tesz a főnököm... Én nem tudnék így kifordulni magamból!
Hát ez hihetetlen! A kárácsony dettó nálunk is! Ez nem is a szeretet ünnepe, hanem inkább valami Mónika show-ba illő, Mondjuk meg egymásnak című műsor. Kép Nem is szeretem, az anyósomékhoz ezerszer szívesebben megyek, ott van igazán karácsonyi filing! Remélem a mi kis családunkban is ilyen lesz, és jövőre mi sem megyünk egyikhez másikhoz....

Myra
Ilyenkor fűtásszerelés??? Kép

Cas
Táncizzál nyugodtan, ha valami nem jó, ugyis érezni fogod!
Tegnapi torna: ÉN VOLTAM EGYEDÜL.... Nem tudom mi van???

Meglepibaba
Hol vagy? Se itt, se tornán, elmentél Bécsbe aztán azóta semmi....

Zsófi
Sms-t küldjél vagy István, amikor már bent vagytok! Kép

Puszi Nikcsi 29+1
nikcsi

Nikcsi

Csak most tudtam a gépem elé ülni, rohangáltam jobbra-balra egész héten. Most nem dolgozom, de azon igyekszem, hogy a baba születése után azért legyen keresetem... ezért kellett egy hosszú felvételi procedúra befejezéseként egy egész napot eltöltenem egy kórházban, mindenféle kivizsgálásokkal. Hihetetlenek az emberek: tele a váró, jól megtermett pasasok merednek a pocakomra, de egyiknek se jutna eszébe átadni a helyet... Kép Ezen kívül a tüdőgondozó mellett kellet várakoznom jó egy órát, erre az odavárók a levegőbe köhécselnek!!! Soha nem voltam paranoiás ebben a dologban, de most a babára gondolva kivert a víz. Baci-fertő! Tegnap pedig egy másik lehetőségen dolgoztam, Németországból jöttek tárgyalni, ezért nem mehettem tornára. Egész jól állnak a baba-kérdéshez, remélem lesz belőle valami...
Most megint rohannom kell, kimegyünk Budaörsre bababútor-nézőbe. Voltunk a Megatoysban, de nem találtuk meg álmaink ágyát. Este benézek megint, akkor több időm lesz behozni a lemaradást.

Pusszantok minden kismamát és pocaklakót!
meglepibaba

Sziasztok,

Babaprojekt elején vagyunk, pár hónapja próbálkozunk, eddig eredménytelenül.
Azért írok Nektek, mert keresem azt az orvost, akiben igazán meg tudok bízni, akire rá merem bízni magam fenntartások nélkül.
A jelenlegi orvosom elég fura alak, egy barátnőm ajánlotta - ő esküszik rá, de nekem valahogy nem jött be.
Nem tűnt elég alaposnak azt hiszem. PL. volt huvelyi fertőzésem, amit csak ugy szemre állapított meg - nem vett pl. kenetet. Más kérdés hogy igy is meggyógyultam, de az azt megelőző dokim kenet vizsgálat nélkül nem írt fel gyógyszert. Az a baj, hogy ez a régi dokim nem vezet már szüléseket...
Szóval nem sikerült még új orvost választanom, olyat aki alapos, akiben igazán meg tudok bízni...
Mivel Pilisvörösváron lakunk, gondoltam a Margitban kellene szülni, ha kell oda elég hamar be lehet érni.
Szóval tudtok ajánlani olyan dokit a Margitból, aki türelmes, alapos, megbízható, akire lehet számítani, tapasztalt.
Nem feltétlenül akarok az TB-s rendelésre járni, az eddigi nőgyógyászaim is mind magánorvosok voltak.
Próbáltam visszaolvasni a topikban, de nem nagyon találtam infot orvosokrol.

Előre is köszi,
Mka
Vendég

Zsuzsa
A beszámolónak tényleg örülnénk majd!

Nikcsi
Nagyon szép lett a parkettátok!!! Ügyesek vagytok, hogy egyedül megcsináltátok! Kép
Ami nagyon megtetszett még, az a kép a falon! Tudsz adni róla vmi infót?
(Cserébe küldtem egy fotót a Pulinkról a címedre...)
Szenteste: tényleg úgy vagyunk vele, hogy most még kibírjuk, de ez az utsó! Persze mindig reménykedem, hogy idén elmarad a balhé, aztán mindig csalódnom kell... Kép Anyóséknál jobb a helyzet, de az sem az igazi...
Sebaj, majd jövőre! Hármasban megvalósítjuk álmaink karácsonyát! Kép
Anyám legújabb ötlete: be akar jönni a szülőszobába! Talán nem a szülésre, de utána az őrzőbe! (Az előadás kapcsán meséltem neki róla, hogy hogyan lesz, ha minden jól megy. Mikor mondtam neki, hogy hagynak a kis családnak 2 órácskát hármasban, akkor felkapta a fejét, hogy "Nem négyesben? Nem akarod, hogy bemenjek?!" Jajjjj... Mikor vmi vicces válasszal lepasszoltam tényleg komolyan megbántódott, talán még a szeme is könnyes lett. Teljesen ledöbbentem!)
Torna: szerintem mindenki karácsonyi lázban ég már. Én se nagyon fogok eljutni már január előtt... De akkor megyek veled du-ra! (Addig is táncolok ma este egy nagyot - remélem! Kép)

Lányok
Ki hol, mikor veszi meg a fenyőfát? (Mi még a leendő helyében és a méretében sem tudtunk megegyezni... Kép)

Meglepi
Hát nem semmi mozgalmas életet élsz (szurkolok, hogy összejöjjön, amit szeretnél)! De azért jusson idő a pihenésre is! Kép
Tüdőgondozó: engem 39 fokos lázzal, elég komoly hörghuruttal zavartak el oda, mert a körzeti doki a tüdőhangok alapján nem volt biztos benne, hogy nem tüdőgyulladás-e. Az egy dolog, hogy egy huzatos folyosón vártam jó fél órát, de én is attól féltem, hogy ott még összeszedek hozzá vmit a végén... Viszont vicces volt látni a saját szívemet dobogni (nemcsak sima tüdőröntgent csináltak). Kép

Szia Mka!
Üdv a topicban! A Margit mellett az is szólhat amellett, hogy viszonylag közel van nektek, hogy a szülészete az egyik legjobb hírű a kórházak között. (Mentős berkekben is, pedig azok aztán tényleg belelátnak a kórházak helyzetébe...) Illetve ha visszaolvasol (sokat, mert sok a csicsergés is... Kép) inkább jó tapasztalatokat olvashatsz, mint nem.
Doki választás: esetleg leírhatnád, hogy kb. milyenek az elvárásaid, és akkor mindenki meg tudná ítélni, hogy az ő dokija ilyen-e, tudja-e neked ajánlani...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,
Hogy én ma hogy jártam! Délután felhívott nagyobbik, eléggé szeleburdi 12 éves lányom, hogy ellopták a mobilját. Erre az igen kellemes hírre elkezdtem görcsölni. Már olyan 10 percenként jöttek a fájások, gondoltam, felhívom a páromat, hogy siessen haza. Na, az ő telefonja meg itthon csörgött. Egyből rámjött a para, meg a kétpercesek. Gyorsan mentem zuhanyozni. Közben megjött a párom, meglett a lány telefonja, és a fájások enyhülni kezdtek. Most pedig már egy órája semmi. Hát nem gondoltam volna, hogy az ideg, stressz ilyesmire képes.
Na sok puszi mindenkinek,
Zsuzsa
zsuzsa99

Zsuzsa
Becsapós kis mütyürke lakik nálad odabent! Kép De nem is csodálom, hogy ebben a szörnyű randa időben nincs kedve kibújni...

Tánc: hát, elég viccesnek éreztem magam 6 hónapos pocival táncolni! Kép Ráadásul a kedves is elég kaján (de szeretetteljes) vigyorral fogadta. Azért jó volt! Kép (Zsebi is egész jól tűrte a hangerőt.)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,
Először egy jó hírrel kezdek. Ma megszületett 1/4 2-kor Nagy Bence trónörökös.
Mzsx, gratula!!!! Kép Kép Kép
Bár remélem még a kórházban találkozom veled!!
Én hívtam még tegnap a dokimat, hogy kétperceseim vannak. Aztán később, mikor minden elmúlt, visszahívott, vasárnap megyek hozzá, hogy megnézze mizujs a méhszájammal. Persze azóta egy csöpp fájásom sincsen.
Cas,
Lehet, hogy nekem kellene menni táncolni??
De persze vmi. ugri-bugrira!!! Ha vicces, ha nem. Kép
Zsófi,
mégegyszer gratula!!! Aztán várjuk ám a beszámolót.

Puszi,
Zsuzsa
zsuzsa99

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?