Új privát üzeneted érkezett!

Úristen, micsoda tolongás lett itt hirtelenKép

Katca, Humi, üdv az "éterben"Kép

Humi, helyes-helyes, ennek így kell lennieKépKépAhogy Rita fogalmazott:Ezeket jól meg kell jegyezni, és mikor mi odakerülünk gondosan el kell kerülni.

Amúgy az ebéd kifizettetése viszi a prímet.Elbeszélgetnék a drága mamávalKépKép

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Hali Léna! Meg Humi!
Azt hittem, hogy már csak én nem tudok aludni! Kép

Sly,
természetesen pipi husit én is mindig teszek még az egyveleghez.
katca

Sziasztok,

Mely, szomorúan olvastam a soraidat, azt hiszem az anyai ösztön működött nálad, és igazad volt hogy kivetted a kezéből a manót. Nehéz, helyzet, de azt hiszem talán egy dolog segíthet, az őszinteség, próbálj meg elmenni a pároddal kettesben és beszéljétek meg a dolgokat, és ha teheted, beszéld meg nagypapival is hogy nem akartad megbántani, de nagyon féltetted a kicsit, és próbálj meg pihenni egy kicsit. Ha kell halassz a főiskolán.

Móki, Humi, Barbi, mindenkinek boldog mindent!!!

NA megyek aludni,

jók legyetek,

Rita
boksay_rita

Sziasztok!

Én is vagyok, de mostanában sok a "munka".
Tegnap pihenőt kaptam Anyutól, Apával mentünk egy vetítésre, ma magántanítványom volt, holnap is megyek tanítani. Itthon alig vagyunk.

Szörnyügyben a helyzet változatlan, azóta nem beszéltünk telefonon.

Móki, boldog szülinapot!

Kaja: ma gesztenyét főztem a kölöknek, de nem ette. Helyette az Anyu által főzött vadasból lakmározott. Lassan ott tartunk, hogy a bébikaja nem kell neki, mindig a miénekből akar enni.

Névnapok is vannak? Bocsi, de én a családi névnapokon kívü egyet sem tudok, amúgy sem ünnepeljünk mostanában.

Megyek én is fürdeni.

Edina

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok

Csak egy kérdést szeretnék feltenni. Ti adtok fogerősítőt a babának? Atti elmúlt 8 hónapos, 5(és fél)foga van, s a dokinéni szerint ilyenkor már kell. De olyan szörnyűségek vannak ráírva túladagolás esetén. (pl:izomgyengeség, görcsök, légzésbénulás) S állítólag túladagolni úgy lehet, hogy nem jól állípatjuk meg a víz fluortartalmát. A dobozon van egy térkép, ahol színek mutatják, hogy melyik térségben milyen a fluortartalom. De ez tuttibiztos?
S ha ti adtok fogerősítőt, akkor az milyen? Lehet, hogy nem mindegyik ilyen rémítő. Én zimafluor-t kaptam.
Előre is köszi a segítséget.

Egyébként nagyon édesek vagytok mindannyian. KépMindig olvaslak titeket, csak mire végre (szünetekkel) végigolvasom, addigra írni már nincs időm.

Puszi mindenkinek: Anita
anita78

Ja, és még egy kérdés.

Arra gondoltam, hogy ha Atti tápszerébe tennék egy pici kakaóport, akkor kakaót is ihatna . De eddig nem mertem, mert nem tudom, hogy a kakaó nem dobogtatja-e meg nagyon a szívet, vagy ilyesmi? Szeretnék már kicsit változatosabb ízeket adni neki.
Szerintetek? Nagy hülyeség?
anita78

Sziasztok,

Na mostanra sikerült végigolvasni benneteket, délután mindenkinek írok, addig Anitának egy gyors válasz: nálunk hétfőn volt védőnéni, és azt mondta, bátran ízesítsen neki a tápszert akát nesquickkkel, akár pótkávéval, de készíthetek neki tejbegrízt (tápszerbegrízt Kép) is nyugodtan. Adjak bátran vajaskenyér, májkrémeskenyér falatkákat, és ami nem túl fűszeres mi kajánk, lassacskán nyugodtan mindent megkóstoltathatok vele, akár a karácsonyi töltöttkáposzta töltelékét is kevés szafttal. (Bence 8 hónapos lesz pár nap múlva)
Szóval nyugodtan adjál kakaót neki, persze kevés kakaóval mert megfoghatja a pociját.

Délután jövök, addig is puszi mindenkinek

Timi

PS Nekem valahogy idén nincs olyan karácsonyi hangulatom mint máskor, ti hogy vagytok ezzel ? Talán mert nem járok a városban és nem látom a készülődést.
kismaszat

Sziasztok,

megint lóhalálában, de itt vagyok. Készül Peti kajája, de közben a lakást is intézni kell, jó nagy a rendetlenség.

Anita
Egy kiskanál instant kakaóport szoktam keverni Peti reggeli tápszerébe - nagyon szereti! Próbáld ki és figyeld, hogy megfogja-e nagyon a baba pociját. Petinél nem tapasztaltam, igy hetente többször kakaót reggelizünk. Védőnéni javaslata: "Jujjnemszabad!". Szóval nem akarlak biztatni...Kép

Fogerősítőt egyenlőre nem adok, lévén van 2 azaz kettő darab foga.Kép

Egyéb kaják - azaz hozzátáplálás á la Szilvus:

Nuskához hasonlóan én is mindennek alapjául a krumplit veszem, ahhoz jönnek a zöldségek, lehetőleg vegyesen, de egymáshoz illően, valamint a husik vagy csirkemáj. Pici só, oliva, petrezselyem zöldje, kömény, kapor - mikor mit kíván meg az étel. A gyümölcsös főzelékekhez természetesen nem teszek izesitőt. A mi kajáinkból mindig kap kóstolót, krumplipüré, paprikáskrumpli, levesek, tészták, stb. A reggelimet egyenesen imádja elkunyerálni, ma vajaskenyér falatkákat kapott sajttal és habos cappuccinóval (azaz csak a habjával) de Peti is szereti a májkrémeskenyér falatokat, a csokis piskótáról nem is beszélve. Uzsi vagy tízórai Danone vagy Danoninó, esetleg 1 banán elcsipkedve. Karácsonyig főzicskézek neki külön, utána pedig eszi amit mi. Azaz meglátjuk, mennyire tetszik majd mindez Neki. Répát, almát szoktott rágcsálni, de résen kell lennem, mert a 2 db fogával pillanatok alatt szétmarcangoljaKép
Holnap reggelire igazi csemegét készitek neki: karamellás tejet (azaz tápot). Én nagyon szerettem gyermekkoromban, kiváncsi vagyok Ő mit szól hozzá. Mivel édesszájú, szerintem díjazza majdKép

Melyke
Ennyitől nem megy tönkre egy amúgy jól működő házasság. Kicsit lassits a tempón, ülj le, szedd össze a gondolataidat, ha kell készits egy cetlit a napi teendőkről és huzigáld ki, amit elvégeztél. Ami marad az megvár másnapra. Lényeg, hogy ne rohanj, ne kapkodj, ne akarj mindent egyszerre elvégezni. A feszültséget megérzi rajtad férjed és nem utolsósorban Edina is. Azt pedig jól tetted, hogy nem engedted apósodat zsonglőrködni a 7 kilós babával. A baleset pillanatok alatt megvan - jobb elkerülni. Szóval : * * * * R E L A X ! ! * * * * , gyerünk, főzz egy jó teát téli izekkel, ime a recept: tégy fell forralni vizet, bele szegfűszeg, fahéj egy negyed citrom és sok-sok cukor. Ha forr akkor dobj bele sima fekete teát (pl. Lipton Earl Grey) és főzd meg. Ha elkészült kis narancslé bele! Máris kész az igazi téli hangulatú "forralt-tea", tiszta forraltbor feeling, kismamák is fogyaszthatjákKép Kép

Nagyon édesek a csemeték!!Kép

Megyek, kész van Peti ebédje (karfiol-répa-krumpli-pipi) és forr a forralttea vizemKép

Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Érdekesek ezek a védőnénik.. MOndjuk azt a mienk is mondta, hogy falatkákat adhatok, de pl. kihangsúlyozta, hogy NE májkrémet, hanem lesütött májat feldarabolva, de a kakaótól biztos idegösszeomlást kapott volna. Na jó, nem biztos, de a túróra, joghurtra direkt rákérdeztem és azt mondta, hogy jaj, Isten őrizz! Majd talán 9 hónaposan, de MÁténak még lehet, hogy akkor sem, mert ekcámás. Bár sztem az ekcémának semmi köze a tejhez, de ők most ezt kitalálták és ragaszkodnak hozzá. Ezek után döntsem el, hogy mit és hogyan.. Kép Tapasztalt anyukák??? Mit mikor lehet?

Pusza, Kata
katca

Sziasztok! Kép

Én is osztom Timi véleményét, lassacskán, apránként hadd kóstolják meg a babók a felnőtt ízeket. Bár Réka már 10 hónapos lett, én csak mostanában mertem próbálgatni ezt-azt. Vettem Neki tejpépet,amit eddig nem mertem. Adtam már a kezébe kifli majszolni. Evett már joghurtot( bár nem izlett igazán) Mást nem adtam eddig, de most akartam venni Nestlé babyjogo-t.( A Rossmannban akciós hétfőtől, de eddig még egy darabot sem kaptak Kép. )Kíváncsi leszek mit szól a csokishoz. A múltkor megnyalattam vele a csokimat. Hát látni kellene. Ahányszor bekapok egy csokit ordít, hogy Ő is kérne. Erre hamar rá tudna kapni.
Persze óvatosan merem csak adni az újdonságokat, mert a nagyok is tiszta ekcémásak voltak, valszeg ételtől, amit már ugyan kinőttek, de az első 4 év merő egy vakaródzás volt.
Én azért is kezdtem el adni újdonságokat, mert már a délelőtti gyümiből alig evett, láthatóan únta. A főzeléket mindig betolta mind egy szálig, de a gyümit nem kérte. Így legalább van egy kis változatosság.

Anita!
Én megkérdeztem a fogorvost, Ő azt mondta, hogy Ő nem adott a saját gyerekeinek sem tablettát, pont a mellékhatásai miatt. Szerinte,ha olyan ásványvizet iszik a gyerek, amiben van fluor akkor az elég, mert könnyen úladagolható, ha a tablettán kívül máshonnan is (ételek, víz) kap fluort. Nekem a nagyobbik lányom nem kapott semmit, gyönyörű fogai vannak, 10 évesen egy szem tejfoga lyukas. A középső lányommal szedettek anno, és mégis rosszabbak a fogai. Gondolom alkatilag ilyen.

Más: Veszprében hova érdemes menni vásárolni? Játékok érdekenek, meg a nagylánynak teleszkóp a vágya, de nem játék, hanem komolyabb. Innen Tapolcáról max. Veszprémig jutok, meg talán egy nap kiugrunk Parndorfba.

Mely! Én sem engedném,hogy magasban egyensúlyozzanak a babámmal.De tényleg próbáld megbeszélni a Papával,hogy nagyon félted, biztos meg fogja érteni. Remélem rendeződnek a dolgaid mihamarabb.

Sly!
Én még kelkáposztát nem adtam(jó ötlet, kipróbálom) de a karfolt én is krumli, répa összeállításban adom, plusz csirkemell. Ja, és nálunk minden főzi elfogy,ha brokkolit is teszek bele. Még a spenót is, pedig azért nem ugrál Rékus.

Tünde!
Remélem Tomika már kilábal a betegségből. De látom a Mikulásnak Ő is nagyon örült. Szóval a bébitaxi 5 éves kor fölött ajánlott. Jó ötlet, lehet,hogy nem is Rékának, hanem az 5. és 2 osztályos lányoknak veszek. Nagy sikerem lenne! Kép

Majd még benézek,lépek teregetni.

Puszi:

Kitty
kitty123

Anita! Most én leszek a mumusKép. Ha cumisüvegből adod a tápit (gondolom abból), akkor ne szoktasd rá a kakaóra. Nagyobb babaként nagyon nehéz lesz leszoktatni, és a cumisüvegből adott kakaó az egyik legnagyobb ellensége a fogacskáknak. Ha pohárból kínálod, akkor lehet adni, bár szerintem ilyen piciknél felesleges, pláne, mert székrekedést okozhat.Kép
Ha kicsit változatosabbá akarod tenni a nyamikat, akkor inkább a tejpépet turbózd fel egy kis gyümivel.Kép Kép

Miért kell fogerősítő a babádnak?????? Én ilyenről még nem is hallottam. Szerintem beszélj egy másik dokival is, mielőtt elkezded adni az Attinak.
Humi!Kép A hegesztőszemüveg Nóri barkácskészletéhez tartozik, de MUSZÁLY volt ráadni a kisbabára. OLYAN JÓT NEVETTÜNK RAJTA!!! Kép
Hát igen....Szegény gyerek, azért ne hívjátok a gyámügyet, csak néha vagyunk ilyen együgyűek.Kép

No, mennem kell,
ebédig a gyurmát fogjuk nyúzni Nórival
Szép napot mindenkinek:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Sziasztok!

Még nem sikerült teljesen végiolvasni, de igyekszem majd ma délután.

Bálint ma 9 hónapos. Olyan gyorsan szalad az idő. Pont most gondolkoztam azon, hogy tavaly milyen volt az életünk, és most milyen. Tavaly még nem tudtam elképzelni, hogy milyen lesz vele itthon, kettesben, most meg már élvezem minden percet amit együtt vagyunk. Na most sikerült jól elérzékenyülnöm....

Timi,
Nekem sincs igazán karácsonyi hangulatom még, tényleg amiatt lehet, hogy nem látjuk a készülődést. Mi sem nagyon járunk a városba, és itt a kerületben nem igazán karácsonyi semmi.

Bálint még változatlanul nem igazán eszi a főzeléket, csak a spenótot, de azt sem ehet minden nap. Már eléggé elkeseredtem,szinte minden trükköt bevetettem. Hétfőn le is viszem a doktornénihez. Hozzánk már rég nem jár a védőnő, csak az első 2 hónapba járt, amikor szinte semmi gond nem volt (leszámítva hasfájás, sírás, nem alvás)most meg amikor tele vagyok kérdéssel nem jön.

Voltam hétfőn az Árkádban egyedül. Wc-re kellett mennem, ami ugye babakocsival nem is olyan egyszerű. Gondoltam, hogy a mozgáskorlátozottak számára kialakított wc-t veszem igénybe, mivel oda befér a babakocsi. Erre a néni, aki a pénzt szedi, közölte velem, hogy én nem vagyok jogosult ezt használni, és ez épp olyan mintha bemennék a férfi wc-be, és különben is szóljak a férjemnek, hogy addig vigyázzon a gyerekre amig én bemegyek. Mondtam neki, hogy bermilyen fura is, de a férjem dolgozik délután 2-kor, és ha tetszik neki, ha nem én bemegyek. Velem mindig történik valami ilyesmi, és szerintem vonzom az ilyen embereket.

Képzeljétek, elkészült a vízumunk, úgy örülök neki, már nagyon várom az utazást.

Jók a mikis és a rénszarvasos képek, édik nagyon Kép

Mely,
szép a főtéri kép, látom ott igazi karácsonyi hangulat van Kép
Nekem is szoktak csapkodi a hullámok, és én azt szoktam csinálni, hogy megpróbálok pihenni sokat. Én halasztottam a főiskolán mert úgy érzem, hogy az most nem férne bele.Humihoz hasonlóan mi sem alszunk el úgy, hogy nem békültünk volna ki. Beszéljetek erről, mondd el őszintén a férjednek, hogy mit érzel, mi bánt, és kérd, hogy segítsen. Meglátod, minden rendbe jön, és szép karácsonyotok lesz! Kép

Móki,
Szupi lehetett a meglepetés buli, irigyellek Kép
A céklával mi is megjártuk már, előző nap céklát ettünk, másnap reggel teszem tisztába, és látom, hogy a pisi piros, majd frászt kaptam, mire eljutott a tudatomig, hogy ja a cékla a bűnös. Kép

Mos megyek, még ma jövök.

Szép napot,
Edina

nedinabp

Kata!

Látom, közben Te is írtál.
A májkrémben egy csomó minden E-k és egyebek vannak, az szerintem se túl jó. Én mindenképp várnék 9-10 hónapos korig a joghurttal, kakaóval, túróval. Sajtot is most próbáltam, de kiköpködte Réka. Ekcéma sokmindentől lehet, pont a kajákban lévő adalékoktól is, de pl. tejalapú dolgoktól is, vagy akár kozmetikunoktól. Szerintem nagyon nehéz kideríteni mitől van,ha nem súlyos elnövi majd magától.

Kitty
kitty123

Kata!

Ezek a védőnénik tényleg érdekesek, nekünk már Bálint 7 hónapos korában mondta, hogy most akkor már jöhet: sajt, joghurt, túró, tojás sárgája,tejföl. Én csak néztem tágra nyílt szemekkel, és szerintem szájjal, mert ehhez tudni kell, hogy 5,5-6 hónaposan kezdtük az almával.

Edina

nedinabp

Sziasztok.

Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat. Azt hiszem várok még egy picit a kakaóval és társaival. Legfőb indok Magdi válasza, hogy székrekedést okozhat. Atti eddig is elég székrekedéses volt. Úgyhogy azt hiszem majd 10 hónapos kora körül kipróbálom. Vagy ha megtanul inni pohárból.

Egyébként ti szoktatjátok már a pohárhoz? Én próbáltam, de a pohár egész tartalma a nyakában kötött ki. Lehet, hogy én vagyok béna. Kép Azt szokta meg, hogy ő fogja a cumisüveg fülét és úgy iszik. Ha én is fogom, akkor hisztizik. De a poharat muszáj lenne tartani, mert magára borít mindent. Nem engedi, rángatja, az eredményszintén az, hogy a nyakában az egész. Korai volt a próbálkozásom? Vagy rosszul csinálok valamit?

Még egy kérdés. Kézbe vehető rágcsákat egyszerűen a kezébe adjátok? Én adtam neki kiflit, de az 5! fogával könnyedén harap belőle. Ráadásul olyan nagy darabot, hogy azt muszáj kipiszkálnom a szájából mert félek. hogy megfullad. Ilyenkor persze jó sokáigüvölt.Ha még nem adok neki ilyeneket, csak később, akkor is ügyetlenek lesznek először? Vagy akkor már tudni fogják, hogy azt meg kell rágni? Hogyan könnyebb? Ha már most elkezdem szoktatni a szilárd dolgokhoz, vagy tegyem későbbre? Félek, hogy megfullad. Nektek is szokott fulladozni a babátok a szilárd kajától? (Látom, hogy ti már vajas kenyeret, rendes kaját, banán darabokat is adtok.)

Bocsi, hogy ilyen béna kérdéseim vannak. Kép

Kitty: Köszi a választ a fluorról. Asszem nem is gondolkodom ezen tovább. Nem adok neki és kész. Hát, Veszprémben nem igazán vannak jó vásárolós helyek. Mi is gyakran megyünk fehérvárra inkább. Sőt gyakran az internetről rendelek. www.bebibolt.hu és társai. (most hírtelen csak ez jut eszembe) Van itt egy Minimax játékbolt, ott nagyon szuper dolgok vannak, de elég drába. Ezen kívul a plazaban van még jó játékbolt, de árban az sem jobb.

Puszi mindenkinek, és köszi a segítséget.
anita78

Szia Anita

Pohár és szilárd kaják - én igy adom (de mint tudjuk én inkább az elrettentő példa vagyokKép Kép Kép :

- pohárból szivesen iszogat Peti, 2-3 korty erejéig próbálkozom. Tenyérrel markolja a poharat, én tartom. A tartalma legtöbbször sima viz, ami nem okoz kimoshatatlan foltot, ha a nyakába borul. Néhány kortyocska után Ő inkább játszana még a pohárral, igy nem erőltetem, de időről-időre elővesszük.
- szilárd kaják: Petike mindösszesen 2 db foggal és rendkívül erős álkapcsokkal és szájpadlással bir, igy egy egész kiflit kap a markába. Ebből pillanatok alatt hatalmas darabokat harap, ezt kipiszkálom a szájából és megy a madaraknak. A kis darabokat szépen elnyomkodja az inyével és lenyeli. A Fornettis sütit is szépen elmajszolja - itt is csak a nagyobb daraboknál kell figyelnem. Babapiskótát nem adok neki - pontosan ezért: Ő nem nyalofgatja, hanem hamm, harap belőle. A babapiskóta pedig nem teljesiti hivatali kötelességét, azaz nem olvad ám szét pillanatok alatt a baba szájában. Vajaskenyérkét és társait körömnyi darabkákra csipkedve kapja a szájába, ezt ügyesen elnyammogja, majd lenyeli. A kaját már nem turmixolom pépesre, hagyok benne darabkákat - szoktatva ezzel a nyelésre, rágásra. Nem okoz gondot.

Nade, hogy legyen 1 kérdésem, homeóban jártasok:
- a fogzásra való Chamomilla Vulgaris 15CH-t CSAK abban az esetben kell adni, ha a gyermek a fogzás tipikus tüneteit produkálja, azaz vonyit, sir, nyűgös, stb. Vagy tünetmentes bébinek is adható? Aktualitását (és apró jeleit) is látom a felső 2 db fog kibújásának, de Peti viselkedésében ennek nincs jele, hacsak az nem, hogy a járókánk magassága lassan a felére csökkenKép Kép

Felébredt a Fiatalember. Elkényeztet: másfél órát aludt ebéd után! Most megyünk péksütemény-beszerzésre, és bekukkantunk az anyagosboltba, valami szép organza asztalteritőt szeretnék az Ünnepi asztalra. Rögvest kitaláltam, hogy ez egy organza függönyből remekül mutat majd, a múltkor láttam szaténcsikokkal, jajjde szép voltKép

Névnaposok és a szülinapos MÓKI éljenek soká!Kép

Puszi Mindenkinek,
SzilvusékKép
szilvus

Segítsetek!
Hogy lehet ide beszúrni képet?
Atti mikis képét már napok óta be szeretném szúrni, de nem sikerül rájönnöm, hogyan kell. A beillesztés gomb itt nem működik.
anita78

Sziasztok!

Koszi mindenkinek a karfiol, karalabe, kelkaposzta otleteket. Irtatok, hogy repat is tesztek bele. En majdnem minden kajajaba teszek repat. Semmi baja tole, csak a bore szine halvanyan sargas. Lehet, hogy tulzasba viszem?! Mennyi repat adtok nekik?

A mi kajankbol en is sokmindent megkostoltatok Biankaval es ami olyan, hogy eheti adok neki tobbet is belole, pl: Sultcsirke, krumplipure, paprikaskrumpli, levesek, stb. Mindig joizuen fogyasztja el oket. Imadja az uj izeket. ...bar lehet, hogy tok mind1, csak kaja legyen. Kép Kép Kép

Latom, tobben ledobbentetek anyosomon. Leirok meg1 "sztorit", s ezzel be is fejezem, mert csak felidegesitem magam. Azt hiszem, ezt meg nem irtam: Itt volt a nyar. Anyosom mondta, menjunk sokat ki Biankaval, mert kert is van es sokat lehet levegon, ugyis 30 fok van, s legalabb tud unokazni. Mondtam, ok. Sokszor ki is mentunk hozzajuk, altalaban mar de. es este 6-ig ott voltunk. Tudja nagyon jol, hogy szoptatok, s ahhoz, hogy legyen tejem, ennem is kell. Ehhez kepest 1x kaptam kajat, 1x meg en foztem. Kép Szeptemberben, mikor a ferjem szulinapja volt, eljottek felkoszonteni ot es eddig mindig keszultem valami fini kajaval. Fokent Biankaval kell, kellett foglalkoznom, s mellette eleg nehez lett volna sutni, fozni unnepi ebedet, igy csak valami ragcsat kaptak, meg borocskat. Anyosom megis jegyezte, hogy o arra szamitott, hogy nalunk majd jot zabalhatnak. Ha ingyen van valami, annyit eszik, hogy rosszul van, de nem hagyja abba. (Emlekeztetoul mondon, amikor nekem kellett volna a szoptatas miatt kajat adjon, nem kaptam.) Ferjem magara vallalta, hogy o mondta, ne keszuljek semmivel, hisz en sem kaptam a nyaron, aminek nagyon orulok, de anyosomban tutira ugy maradt meg az egesz, hogy en milyen "bunko" vagyok. En nem ertem, o is anya, tudhatna, hogy par honapos baba mellett nehez barmitis csinalni.
Lenne meg mirol panaszkodnom (pl. kukas kezzel nyul a 2-3 honapos gyerek jatekahoz, aki azt termeszetesen a szajaba veszi, stb.), de inkabb abbahagyom, mert csak felhuzom magam.

Na, most jol kiduhongtem magam. Koszi, hogy meghallgattatok!

A borrol jut eszembe, felrakok egy kepet a lanyomrol. Ravetette magat az uvegre. Kép

Kép

Van egy szupi segitsegem is. Kép

Kép

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Anita!

Lent a "Nezet/Kuldes" gomb mellett levo "Melleklet feltoltese..." gombot megnyomva kovetni kell az utasitasokat. De elotte ne felejtsd el atmeretezni a kepet.

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Szilvus!

Nagyon szep a rozsas kep Petivel! Atkuldened nekem a rozsas hatterkepet mail-ben? Elore is koszi!

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Köszi Sly. Akkor ezt a képfeltöltést most kipróbálom. Íme Attika mikis képe. Kicsit megkéstem vele, de eddig ugye nem sikerült felrakni... Kép

PusziKép
anita78

Sárkányölők klubjához én is csatlakozom.
Az én anyósomnak a politika a mániája.
Idejön, pár pillantást vet az unokájára, aztán elkezdi hangoztatni a politikai nézeteit. Ha netán megemlítjük, hogy nem értünk vele egyet, akkor meg szinte üvöltve elkezdi sorakoztatni a nyomós érveit. Úgyhogy most már ráhagyunk mindent, hátha akkor abbahagyja, de így sincs más témája. Az unokájára szinte rá sem néz, csak jó hangosan és feszülten politizál. Ettől a hangnemtől és a folyamatos hangoskodástól persze Attika is feszült lesz. Ilyenkor fel szoktam venni, s kellő távolságba kerülök. Erre azt kapom, hogy elkényeztetem. Pedig ha tudná, hogy csak előle menekülök. Kép
Mondjuk ő már egy hónapos korában azt mondta, hogy ez a gyerek már most el van kényeztetve. Kép

Mostanában a keresztelőről vitatkozik. Ő nincsmegkeresztelve és utálja az egyház minden formáját. Én meg vagyok keresztelve, s szeretném ha a fiam is meg lenne. Nem vagyok az a nagyon templomba járós hívő, mégis, nekem természetes, hogy a fiam legyen megkeresztelve.
Erre ő olyan undorító dolgokat tud mondani. Szerinte minden pap pedofil, és az egyházak csak a pénzszerzés miatt vannak. Meg folyton sérteget. Az a legidegesítőbb, hogy nem tudom neki megmagyarázni, hogy miért akarom a keresztelőt.Tehetetlennek érzem magam és dühös vagyok ha itt van. Hál'Istennek ritkán jön, mert messze lakik, azt meg kibírom valahogy ha itt van. Karácsonytól már előre félek. Szenteste nem lesz it, de másnap igen. Kép
Hát, mégiscsak a párom anyja....

Puszi
anita78

Sziasztok!

Mi sem tüntünk el, csak nagyon zsúfotak a napjaink, Levi pedig nem a jóalvásról híres, így nem sok időm van írogatni.

A hozzátápival kapcsolatosan, nálunk pont a tegnap járt a dokinéni. Rákérdeztem, hogy adhatok-e Levinek sajtot, joghurtot, stb-stb. Mivel Levinek nagyon érzékeny a bőre, inkább azt javasolta, hogy még várjunk vele, ugyanúgy a virslivel is, mert abban is van tej. Egyébként azt ő is mondta, hogy 7 hónapos kortól ehet a mi kajánkból, feltéve, ha nem tartalmaz tojást. tejterméket.
A kakaóval én még várnék. Szerintem, semmi értelme ilyen korban rászoktatni. Dorkánál elkövettem azt a hibát, hogy kb 2 éves kora óta azt kapja reggelire. Azóta a tej már nem elég. Bánom, mert tényleg semmi szüksége a szervezetének, és inkább ártalmas, mint hasznos.
Májkrémet sem adok még Levinek. Mi is ritkán eszünk. Inkább házilag elkészítem, a bolti szinte csak adalékanyagból áll.

Móki, kissé megkésve, de nagyon-nagyon sok boldog szülinapot!!! A párod egy angyal.

Humi, Nektek is nagyon boldog évfordulót! Hogy van Krizsó??

Mariann, mi tavaly töltöttük az ünnepeket Stuttgartban, illetve Párizsban. Dorka 15 hónapos volt, én pedig már terhes Levivel. Fantasztikus hangulata volt Stuttgartban a kidíszített főtérnek, kisutcáknak. A forraltbor pedig egyenesen fantasztikus. Most nosztalgiázok. Annyira jó volt.Érezzétek nagyon jól magatokat!

Azt hiszem, megyek és elkészítem a Szilvus-féle forralt teácskát.

Edina, én szombaton voltam az Árkádban. Idén előszőr. Gondoltam, csavargok egy kicsit Levivel, vásárolgatunk. Murphy törvénye, hogy épp akkor volt bombariadó, hajtották a népet egyik szintről a másikra, persze, minden üzlet zárva és az épületből is alig tudtunk kijönni. Izgalmas volt.

puszi

Erika
pera

Szaisztok,

újra végigolvastam, megpróbálok emlékezni ki mit írt.

Szilvus, Bencéről elmúltak a piripöttyök, nem tudom mitől voltak, szerintem neki is jön a felső két foga mert immár 3. napja anyámtyúkja, hogy Pumuklit idézzem.

Ő is előszeretettel kóstolgatja a kajáinkat, ma a tökfőzimet kunyizta el.

Gratulálok minden új fogtulajdonosnak, fogatlanok hajrá !!!!!!!!!!Kép Kép

Nuska, én is remélem, mi nem leszünk ilyen anyós Szörnyek, bár neked lányod van, úgy láttam ez a probléma főleg a fiús anyák jellegzetessége.
Barátnőm egyébként pszichológus, életében először találkozott Szörnnyel, félóra után megkérdezte: "mindig ilyen idegesítő, folyton a nyomodban jár ?" Hja, ha még csak ennyi lenne.

Erika, macskasztori nem semmi, tudok felajánlani kiscicákat, ha esetleg valami baj érné házikedvencedet. Kép

Móki, gratulálok szülinapod alkalmából, tényleg klassz, hogy ilyen figyelmes férjed van !
Én is megijedtem volna a cékla sztoritól, én nem adok Bencének céklát, nem tudom rávenni magam, valszeg azért mert én nem szeretem.

Humi, gratula nektek is, sok boldogságot a további évekre is, nagyon szép csokrot kaptál !Kép
Krizsó is ment veletek ebédelni, vagy Lacus volt a bébicsősz ?

Sly, a te anyósod se semmi, részvétem !

Mely, szerintem lassíts a tempón, és ha nyugodtabb leszel te is, talán szebbnek látod a dolgokat nem olyan sötéten mint most, és tényleg próbáljatok meg leülni beszélgetni, vagy menjetek el együtt 3asban sétálni, talán úgy könnyebben alakul a beszélgetés. Na jó, én osztok tanácsot, aki maga sem tudja kezelni a problémáit. azért próbáld meg.

Tünde, édes lehet Tomika ahogy kommunikál a vázával, elképzeltem, és jót nevettem rajta.

Mariann, remélem jól érzitek magatokat.

Edina, Árkádban én mindig a mozgássérült klót használom, általad említett okok miatt, és soha senki nem szólt rám érte. ? Kép

Szilvus, a chamomillát mi már lassan másfél hónapja folyamatosan esszük, remélem nem ártok vele ?

Velem meg nem tudom mi van, szerintem valami nem OK, kezdődött azzal, hogy megjött 1xcsak, valamikor 2 hónapja. Eleinte kb 3 hetente volt, aztán kb 10 nap kihagyással újra, aztán már csak 4-5 nap kihagyással, mostanra szinte folyamatosan menstruálok, most például már lassan két hete. Tutibiztos, ez nem normális, pénteken (ha esetleg addigra elmúlik) megyünk dokihoz.
Lehet a cerazette miatt ?

Hozzátápi: májkrémet én házit adok, amit én készítek, májból, vajból, hagymával, majorannával, pici sóval.No bóti.

Palacsintát akarok enni, apát elhajtottam tejért, asszem megjött, úgyhogy megyek palacsintát sütni.

Ha valakit kihagytam, bocsánat.

Puszi mindenkinek,

Timi
kismaszat

Anita! én is azt adok, ez sokkal jobb mint ami megszünt Dentocar volt. A térkép megbizható, nem lesz baja.8 hosan én adtam pici kakaot.
Orsi születése ota iszik pohárbol, már jo ideje nem folyik mellé. Megtanulja hidd el, csak gyakoroljátok. Szép lassan itasd és keveset önts bele, ha mellémegy ne nyakig ázzon el. De megnött a kisfiad, gyönyörü!!

Szilvus! de ha szedi akkor ami kinö foga az is erösebb. Fél éves kortól azért kell adni.

Kata! turot, joghurtot 10 hótól lehet.

Kitty! Én nem merek még mindig gluténes dolgokat adni Orsinak. Banánnal is várok.

Orsi rágcsálnivalot csak kekszet kap, ez olyan jo vajas keksz, könnyü szétrágni, elmorzsolni (és gluténmentesKép) de én adom a szájába, mert ha a kezébe adom szétmorzsolja.Kép

Sly! Nagyon aranyos Bius, Orsi is imádja a porszivot (hallgatni a hangját és fogni is)

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

sziasztok!

Lányok, kérdeznék vmit, hátha ti okosabbak vagytok, mint a háziorvosunk.
Néhány napja pöttyös lettem.Mellkasom, hasam, derekam.Vannak gombostűfejnyiek, hólyagosak és pörkösek.Már a karomra is átterjedtek.Szóval, doinéni nem tudta eldönten, hoyg hormonális izé, vagy bárányhimlő.De én már voltam bárányhimlős, és egyáltalán nem viszketek.Sztetek, kijöhet újra?Van olyan, hogy nem viszket?
Már én se tudom, mi vanKépKép
Na, megyek is, mert a közérzetem se ok.

Puszi, LÉna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok!

Megint itt vagyok. Kép

Ismet elsosorban tapasztalt anyukak velemenyet varom, persze aki okosabb es tobbet tud nalam, az se tarsa magaban az infokat. Kép

Szerintetek mikor erdemes a babahordozorol atterni a gyermekulesre?
1. Ha mar meghaladta a baba azt a sulyt, amire a hordozot gyartottak, vagy
2. Ha mar lelog a laba az ulesrol es a gyerek kenytelen majdnem felhuzott labakkal ulni az autoban?

Valaszokat elore is koszonom!

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Sziasztok,

Pár napja olyan vagyok mint a villám, jövök-megyek, bekukkantok.

Huminak
egy nagy csokrot küldök, de ez nem vetekszik azzal a széppel, amit kaptál de nagyon boldog és még 23512763531761308301 db házassági évfordulót kívánok Nektek!
Kép

Nuska
Ha a házidoki hezitál akkor holnap mindenképpen keresd fel a bőrgyogyót. Csuklód belső felén is vannak? Nyakadon? Bokádon? Pici piros pettyek egybefüggő piros foltokkal övezve, vagy különálló, nagyobb példányokká váltak?Kép Ez utóbbi a bárányhimlő. Bőrgyógyász rápillantással megmondja mi a fene lehet. Mindenképpen menj el!!!! Ettél valamit az elmúlt napokban, pl. túl sok fehérje? A fehérje is hasonlóan üt ki.

Sly
A rózsában az nem is PetiKép Feladtam a küzdelmet a programmal. A képet mentsd le innen, biztosan lehet majd BiankásítaniKép

Timi
Peti is anyamajma szombat óta, előszeretettel csüng rajtam, pontosabban elvan, de a testkontaktust keresi velem(pl. a szőnyegen hasalva olvasok, Ő úgy játszik, hogy félig a lábamon ül, ha arrébb megyek már kárál mint 1 tyúk). Tegnap elaludt rajtam, pont úgy, mint 1 kis koalamaci a fán, átölelt kezével, lábával. Egy kerek órán keresztül szundikált igy, már párnákkal támasztottam elá a derekamat, zsibbadt mindenem, ruhástól már 9 kiló a gyerökKép

Anita, nagyon aranyos a kis Mikulás az Ő rénszarvas barátjával.

Sziasztok, jó éjt!

Szilvusék
szilvus

Sly
Most látom, hogy irtál, mivel hasonló döntés előtt állunk, leirom az én álláspontomatKép Kép Mivel a következő méretű ülés ára kb. 45e Ft, mi Karácsony előtt nem vesszük meg, bármennyire is lelóg Peti fülefarka a hordozóbólKép Kép (Tudod: nincs kedvünk...), majd jövőre.
Egyébiránt akkor kell ilyet venni, ha a baba már tökéletes biztonsággal és egyensúlyérzékkel megáldva ül egyedül. Szerintem.

Pápá, mentemKép
Sz.
szilvus

Sziasztok

Karmen: nagyon köszi a dícséretet. KépMi az a vajas keksz amit adsz? Én is szeretném kipróbálni. Ez direkt babakeksz? És hol veszed?

Sly: Én is gondolkodtam már, hogy át kéne térni gyerekülésre. Atti már igencsak kilóg a hordozóból. Ő kb. 9 kg, és ha jól emléxem 8 kg-tól használhatóakat néztem.
Kétféle van. Az amelyikben van biztonsági öv (ez a drágább) és az, amelyiken csak övterelők vannak (ezeken kell átdugni az autóban lévő öveket.)
szerintem, ha már tud ülni a baba magától és olyat veszel, amibe van szerelve 5 pontos öv, akkor semmi baja nem lehet.
Én is ezt tervezem.

De ez csak az én véleményem.

Puszi: Anita

Ui: teszek egy-két pancsolós képet. Tegnap csináltam és úgy tetszik Kép

Fürdés előtt. Várom, hogy anya elkészítse a vizet:
Kép

Megtaláltam a tusoló csövét:
Kép

Anya te nem jössz?
Kép

Szeretek pancsizni:
Kép
anita78

Bocsi, kicsit nagyok. Asszem még jobban le kellett volna kicsinyítenem őket.

Bocsi még1szer
anita78

Sziasztok!

Törlődött minden, amit eddig írtam Kép

Nos, próba újra...

Jó régen jártam már itt...
Petya kinövesztette Mikulás napján a második fogacskáját (vagy ezt már mondtam? Kép)
Szóval az elmúlt időben kb 1-2 órát bírt magában lenni... Közben arra is ügyelnem kellett, hogy apa tudjon aludni, mert éjszakás... úgyhogy nem igen volt/van lehetőségem itt lenni a gép előtt...
Mire végig olvastam mindent, addigra ált. leragadtak a szemeim és már nem igen tudtam írni...
Most csak azért van lehetőségem írni, mert Petya már 1 órája horpaszt... Kép

Tegnap elkezdtem Petya éjszakai kiképzését (bár hétvégén úgy is el lesz rontva Apa miatt, de próbálkozom...) Éjféltől fél2ig ment a bömbi az 5-10-15-20 perces sírva hagyós módszerrel, a második körben már én is sírtam, de vmit - vmiért... Kép

Sly
Mi már váltunk... szerintem, ha már nem kényelmes, mert a baba hosszabb, akkor érdemes váltani...
Ha mi megvárnánk a súlyhatárt, akkor Petya már szerintem 1,5-2 éves lenne és kb 3x beleférne hosszában a hordozóba... Kép
Ha esetleg Bianka még nem tud biztonságosan, vagy hosszú távon stabilan ülni, akkor válasszatok dönthető ülést...

Olyan sok mindent írtatok! Nem is tudok mindenre reagálni...

Megyek elteszem magam holnapra, mert félek, ma is szörnyű éjszakának nézünk elébe...

Zsu
bzsuzska

Szilvus!
Olyan pici volt a baba a kepen. Nem ismertem fel igazabol senkit rajta, csak egy sejtesem volt, hogy Peti az, de tevedtem. Pedig szepen mutatna benne. Kép

Anita!
Nagyon edes a kisfiad a kepeken! Kép

Szilvus, Zsu!
Bianka mar gyonyoruen es stabilan ul, igy szerintem lassan atterunk a gyermekulesre. Nem tudtam, hogy ennyire dragak az ulesek. Hasznaltan lehet kapni?

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Sly
Biztosan lehet. Én ebből a legjobbat szeretném, mert ezt hosszabb ideig használjuk majd. Csakis dönthetőt és 5 pontos biztonsági öveset. Újonnan kb. 45-50e, gondolom egy kiváló állapotú használt ugyanolyen márkájú azért kevesebb. Le kell vadászni.

Zsu
Sok sikert a kiképzéshez, biztosan hamar megszokja Petya és végre átszunyálhatjátok az éjszakát.

Szilvus
szilvus

Sly: Én az interneten láttam 10-16ezer között is ilyeneket, Egész jónal tűntek. Azt hiszem a www.bebibolt.hu - n láttam őket. Sőt, az anyák lapjában a legutolsó oldalon akciósan 3.900,- Ft-ért láttam egyet. Sajnos, most nem emléxem, hogy melyik üzlet hírdette, de nekem nagyon hihetetlen az ára. Ez szerintem csak övterelős lehet (tehát nincs benne saját öv). Nem találom az újságot, de ha meglesz le is írom, hogy melyik üzlet akcióz ennyire.

Aztán lehet, hogy azért ilyen olcsó, mert annyira szar, de egy "megnézést+ megér szerintem. Kép

Anita
anita78

Szilvus!
Az 5 pontos biztonsagi ov nagyon fontos szerintem is. Miert erdemes donthetoset venni? Tudjon aludni benne?

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Szilvus!
S milyen markajut neztetek ki?

Anita!
3.900.--ert ertelmes es biztonsagos gyermekules nincsen. Az szerintem nagyon gagyi lehet.

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Szilvus: Most látom csak, hogy mit írtál. Azt hiszem ebben a kérdésben egyetértek veled. Végül is a jobb üléseket 12 éves korig lehet használni. Akkor már inkább vegyük a drágábbat (akár használtan), mint hogy 5 ször vegyünk ez idő alatt kevésbé jót.
anita78

Sziasztok!

Léna!
Ugyan az orvosi ismereteim igencsak hiányosak, lévén, hogy semmi közöm ahhoz a pályához, de így látatlanban amit leírtál az tipikus ővsömör: kiütések, elsősorban a törzsön, hőemelkedés, rossz közérzet. Aztán a pötyik a bárányhimlős kiütésekhez hasonlóan pörkösödnek. Ha már voltál bárányhimlős és újból ugyanazzal a vírussal találkozol, jó eséllyel ővsömörként jelentkezik. Legalábbis nálam így volt. Vigyázz vele, mert ha tényleg az, akkor fertőz.

Sly,
Gyerekülés téma: Mi is ezen dilemmáztunk és elmentünk nemrég a Megatoysba kinézni milyen gyerekülést vegyünk. Erre az eladó volt az aki lebeszélt róla, mondván, hogy nagyon korai. Mondtam neki, hogy nem tudja már kinyújtani a gyerek a lábát a hordozóban. Azt mondta "az nem baj, mert a babák kifejezetten szeretik ezt, de a gerincének még nem jó a rendes gyerekülés". A 0+ -os hordozók 9 kg-ig, a 0 -s jelőlésűek 13 kg-ig jók, utána érdemes váltani, feltéve, hogy a gyerek hosszú távon, magától stabil ül. Életkor tekintetében pedig annyit mondtott, hogy a 10. hónap előtt ne váltsunk. Ennyi volt a "hivatalos" infó. Hiszek neki, mert ő legalább ért hozzá, és a saját üzletét rontotta, amikor lebeszélt minket a vásárlásról. Én még várok vele, bár Krizsó még csak 7 hónapos, de a lába már neki sem fér el.

Mindenkinek hálásan köszi a házassági évfordulós gratulációt!!!! KépKépKép Szilvus, a virágot külön köszi!Kép Csodaszép volt ez az elmúlt 5 év, de nagyon-nagyon sűrű. Remélem a következők is ilyen jók lesznek.

Majd jövök még, csak van egy kis plussz munkám amit még ma kell csinálnom.

Pusza,
Humi
humi

Kép
Ezt találtam. 34.990,- Szerintem ahhoz képest nem is drága. Dönthető, 5pontos biztonsági öv, 9-36 kg.

Ezen a címen van a pontos leírása:

http://bebibolt.hu/index.php?main_page=product_info&cPath=69_70_124&products_id=222
anita78

Sly, Szilvus,

Az Autóséletben volt a gyerekülésekről tavaly egy egész hosszú cikk. Azt írták, hogy a gyerekülést minden karambol után ki kell cserélni, mert olyan láthatatlan sérülései lesznek (őv megnyúlik, hajszálrepedések, stb.) amik egy következő ütközésnél nemhogy nem védik a babát, hanem kifejezetten veszélyesek. Szóval használt ülést csak akkor vegyetek, ha ismert az előélete! Legalábbis részemről a Neten keresés ezért kilőve.
És én is Szilvussal értek egyet, gagyit nem veszek, mert sokáig fogjuk használni.

Puszi,
Humi
humi

Anita,

Klassz ez az ülés és a Concordokat az egyik legbiztonságosabb ülésnek hozzák ki a tesztek. Kösz a lelőhelyet.Kép

Humi
humi

Koszi a tanacsokat mindenkinek!
Hasznaltan venni nem igazan gondoltam komolyan, csak ledobbentem az aran.
Kis korbenezes utan a neten talaltam nehany infot, de meg nem olvasgattam el oket. Annyit viszont leszurtem, hogy a 36kg-ig hasznalhatot fogjuk megvenni es az biztosan nagyon draga, de akkor par evig eleg lesz.

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Sziasztok.

Találtam még egy jót. A leírása elég meggyőző.
Kép

És csak 20.000,- Ft. Pedig nagyon jókat írnak róla.
Nézzétek meg a leírását:

http://www.babashop.hu/catalog/product_info.php?cPath=36_88&products_id=216

És itt van még több is hasomló áron. (Philippo, Cam és High Back Booster.)

Puszi
(Most nagyon belejöttem a nézegetésbe Kép )
anita78

Anita!

Ez sem rossz, de hiába írják, a kép alapján nincs semmi oldalvédelme. Amúgy nem semmi: ezen az oldalon több, mint 15 ezerrel drágább az az ülésfajta amit először felraktál a másik linkkel.

Jó éjszakát!
Humi
humi

Anita!

Fogerősítő???? Nálunk ez szóba sem került sem most, sem a nagyobbiknál. Szerintem sokan felnőttünk nélküle...

Kakaó:
Vigyázat allergizáló hatású, és mi is pórul jártunk mint Eráék: tej már nem nagyon kell a Dominak csak a kakaó.Szerintem ráér később, de akkor sem rendszeresen.

Timi:
Cezarettetől én is összevissza, de inkább állandóan véreztem. Abbahagytam a szedést, elkezdtem a rendes fogigátló szedését(szoptatás után), és minden óramű pontosságú azóta. (Cezaretteről sokaktól hallottam ilyen tapasztalatokat: sűrű rendaszertelen vérzés, fejfájás, hányinger, hányás)

LÉna!

Pöttyeid... Ha már voltál bárányhimlős, akkor lehet hogy övsömör. Ez a bárányhimlőn már átesett ember betegsége, elvileg enyhébb lefolyású. Infó itt:
http://www.baranyhimlo.hu/hml/himlo/ovsomor
de egy bőrgyógyász biztos okosabbakat tud mondani.

Sly!

Nálunk a bébihordót már kb 1 hónapja lecseréltük gyerekülésre. Chicco 3 pontban dönthető, állítható magasságú, 5 pontos biztiövvel. Dani sokkal jobban el van benne mint a kagylóülésében.
Az ilyenek sajnos nem olcsóak, de erre azt mondom, hogy a gyerekem biztonsága megfizethetetlen, és nem azért mert én közlekedek vadbarom módjára, de sajnos rajtam kívül mások is vannak az utakon...
Ha vesztek én javaslom az 5 pontos övet mindenképp (Domié nem ilyen, hanem a kocsi saját biztiövét (3 pontos)kell áthúzni rajta, de sajnos abból hamar kibújik...)

Ja amúgy alig tudtam visszaolvasni, annyira belelendültetek tegnap du. óta... Kép

Kenyérrágcsa, falatkák, és egyéb szilárd nálunk még nincs, mert még csak egy fél foggal rendelkezünk. (rossz tapasztalat a Domival kapcsolatban: a mai napig képes bármitől megfulladni, mivel hiába van 20 foga rágásra nem igazán használja, mindent úgy nyel mint kacsa a nokedlit. Tegnap épp egy gerezd narancsot csalogattam ki a torkából, fejére állítva, és ijedtemben a hátát csapkodva, egy kézzel a szájában kotorászva, mellesleg halálra rémülten.Én idegbeteg lettem, ő meg kék az oxigénhiánytól, de szerencsére mindketten gyorsan regenerálódunk)

Na eldugulok, mert még tanulnom kell, meg elgondolkozni azon, hogy mire költsem azt a 30 ezret amit a nagyim adott hogy vegyek a déduncsijainak ajándékot belőle (ő már idős nem mászkál sehová, és inkább rám bízza, hisz mégiscsak én tudom mire van szüksége a gyerekeimnek)Tehát éjjel tanulás, holnap shopping ezerrel!!!! (Mellesleg eldicsekszem, elkezdtem az ajándékok gyártását és vásárlását.Tegnapelőtt vettem a Dominak egy elektromos motort (nagggyon jópofa) - milyen király lesz együtt rodeózunk majd: én tolom a babakocsiban a Danit, ő meg jön körülöttem a vagány mocijával. Gáz csak az ha útközben lemerül az aksija és azt is haza kellene cipelnem... Kép
Apának ma vettem egy Discmant (CD és MP3 lejátszóst), anyunak, anyósnak , nagynénéméknek legyártottam kis tárolódobozkákat szalvétatechnikával, fém tápszeresdobozokból, összeszerkesztettem a családnak készülő naptárakat a saját kölkök képeivel, már csak nyomtatnom kell, és elvinni spiráloztatni. Egyenlőre ennyi.

Jól eldugultam mi??? Kép Kép Kép

pussz

ERika
goczane

Sziasztok!

Köszönöm a névnapi köszöntéseket!Kép

Móki, nagyon boldg szülinapot!!! A férjed tökéletes férjnek tűnik!Kép

Humi, a Te férjed is nagyon rendesnek tűnik, utólag is boldog évfordulót és nagyon szép volt a csokrod!Kép Játék: Bence hagyományos játékokat kap: búgócsiga, keljfeljancsi, telefon, kiskocsi, fürdős kacsa,bébitaxi, ugatós kutya.Ezek műanyagok nem is drágákKép

Kata, jobbulást nektek!!!

Az anyósos történetek nagyon durvák. Én sem vagyok oda túlságosan érte mert nem bírom a stílusát. Ő olyan hogy előadja, hogy mindenki őt nagyon szereti(?) és ő a tökéletes(?), de ilyen rémtetteket nem csinál.

Sly, az anyósod elviselhetetlenKép Csoda, hogy bírodKép autósülésről egy másik topicban írta 1 lány:"baba feje nem éri el a babahordó felső peremét ill. nem ül egyedül addig nem tanácsos "
apa utánanézett azt mondta a Römer King nagyon jó, sajna ár 50. Lehet, hogy külföldről olcsóbban meg lehez szerezni!

Edina, nagyon kellemetlen lehetett az Árkádban.KépEnnyit a babásoknak való segítségről!

Mely, szerintem nagyon jól tetted én is szóltam volna! Biztos minden rendben lesz nézeteltérések mindenhol vannak! Olyan szépek voltatok múltkor a Kariképen és a férjed is kedvesnek látszik!
A téli kép miatt irigykedek és a manók is édesek!

Karmen, Orsi változatlanul nagyon édi a fogacskáival!Kép

Kitti, RénRéka tündériKép

Miki ünnepségen nagyon helyes volt Peti és Tomika!Kép

Anita, nagyon szép a babád!

Nekünk nagyon nehéz napjaink vannak a 4. fog megkínozza Bencét.Alig alszik(most is az ölemben alszik) és csak szopizni akar.Már komolyan fáj.
Kaptunk még 1 lépet!
Jó éjszakát!Kép

Barbi
Kép
Kép
barbic

Gyorsan lerongyoltam a garázsba és lefotóztam az üléseket. Minőség szar, mert digit gépet nem tudok most feltölteni, ui. USB csatlakozónk kipuszult... Kép, így marad a mobiltelcsis kép...

Kép Kép

Kép Kép

ERika
goczane

Sziasztok!
Sajnos nagyon nem tudtam még visszaolvasni, de 1-2 dologra reagálok.

Kocsiülés: Mi már legalább 2 hónapja megvettük Matyusnak az ülést. Amióta állandóan fel akart ülni a hordozóban. Dönthető, 5 pontos biztonsági öv, oldalról is véde. Használtan vettük 9.900-ért szerintem érdemes felkutatni a használt boltokat, mert töredékéért meg lehet venni. Ennek sincs semmi baja, még csak nem is kopott a huzata.

Anyós történetek nagyon dúrvák! Egyébként azon gondolkoztam, hogy azok az anyósok lehetnek rosszabbak akiknek csak 1 szem fiukat vettük el, vagy akinek legalább 2 gyermekük van, az már nem olyan sárkány? Nálunk ugye Anyóssal időszakosan vannak gondok, de egyre normálisabb (hosszú ideje 1 rossz szavam nem lehet rá Kép) meg ott van Anyukám is, szerintem tündéri Anyós= mindkettőnek 2 gyereke van. Hú ezt bogozzátok ki. Szal érdekelne, hogy Timi, Sly a férjetek egyke gyerek-e?? Ha igen akkor minden fiús Anyukának üzenem, hogy bele kell (majd) húzni a kistesó kérdésbe.

Nos ennyi fért most bele az időbe, apraja lassan ébred, és készitem neki a hammát. (este 8 óta szundikál a drágám Kép)

Ja, tegnap reggel akkorát estem biciklivel, hogy jaajjj! Kép Ráadásul betonon, meg is szédültem, mert a halántékomon is ott virít a kék folt+ a térdem csúnyán bedagadt+fáj, alig tudok lépcsőzni. Ha így marad mehetek a dokihoz. Kép

Majd jövök még, úgy tűnik ma lazább napunk lesz. Kép

Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sly!

Itt a fülvédős képünk:
Kép

Épp most volt itt a doktornéni, megvizsgálta a lurkókat, és mindent rendben talált. Szerinte is jó nagyot nőtt a Dani. Jövő héten megyünk mérlegelésre. (mellesleg tiszta ciki volt, mert a megbeszélt időpontot én elfelejtettem, így lakás épp romokban hevert, minden szanaszét... Pofámról bőr igen teljesen égett....Kép

Erika
goczane

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?