Új privát üzeneted érkezett!

Ó, szegény Titi! Gyors gyógyulást neki!

wf

Kép
wf

Tiva babának gyógyulást! :-S Sajnálom szegénykét!

Ui: Képzeljétek, a nővérem még hétfőn búcsút intett a kis szobánktól. Juuuuuhhhhhééééé. Jöhet a nagy francia ágyikó, meg a normális élet. :)

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Titi gyógyulj meg gyorsan!
Mennek a gyógypuszik!
De reméljük már jobban van?

Huba mami!

Éljen a francia ágy! :)

Kattkat!

Domó jobban van?

Szonja!

Hahó hol vagy?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildóca! Mi az Istent csinálsz 2:47-kor???? Aluggyá :-) Így lenyom a kölökhad :-)

Titinek továbbítva a gyógykívánság!

Képzeljétek! Felült a mocira és mocizik :-) A kormány használatával még gondok vannak, de ül rajta és hajtja és néha megborul, mert a kormány egyelőre talány, hihi.
szilvi35

Valami gáz lehet az idő megjelenítéssel...
Legalábbis remélem, tényleg nem Ildóca alvókájával van gond!

wf

Kép
wf

nekem 0:47-et jelenít meg ildócánál, de szilvinél is 3:08-at. szóval ja, biztos van baj az időmegjelenítéssel.

Lilypie Third Birthday tickers

Óóó, Titinek jobbulást!! Kis motoros zsivány :)

Többiek hogy vannak???

Ildóca nekem 2.47-kor jelenik meg :) engem egy gyerek is lenyom, ha 3kor fekszem, ami elég sűrűn előfordul. Ilyenkor imádkozok, hogy megtartsa jó szokását, és 2x aludjon napközben :)

Jelentem Ákos megtette első önálló lépéseit :)

Kép
Kép
csipetnyusza

Nálunk még van kis taknyolás vagyis inkább csak néha nedves az orra alatt és napi egyszer szívom csak. Na jó, ma valószínűleg 2x fogom, mert elalvás előtt szoktam este, hogy ne szörcsögjön a fülembe éjjel, de ma ebéd közben is kellett. Mondjuk belement a víz az orrába, ahogy ivott, szal inkább az volt a ludas. De az Almára mi sem megyünk így.

Ami fölött viszont sehogy sem térek napirendre az az, hogy okos orvosok (belga orvosok) kitalálták, hogy a sógornőm 14 hós kislányának eztán kengyelt kell hordania, mert laza a csípője.
Baszki ezt előbb nem tudták volna kitalálni? Már régóta pedzegetik, hogy á nem súlyos, majd egy kis műtéttel (műtéttel? közbe meg nem is súlyos?) helyrehozzák. Nem tudom miért nem aggatták rá már jóval korábban azt a szart, ahogy nálunk is szokás, hogy 1-2 hónaposan szívnak 6 hetet és le van tudva. Most már nem ám 6 héttel, hanem 1 évvel riogatják őket. Igaz, ha minden jól megy "csak" éjszakára kell kengyelbe rakni, bár lehet, hogy nappalra is.
Szilvi, Csipet, a Ti gyerekeitek hasonló korúak, de akár Bejja és Huba mami is átérezhetik ezt már simán. Gondoljatok bele ha a gyereketekre ráadnának most egy ilyet, hogy nesze, hordjad egy évig:
...(a nyugalom megzavarása miatt törölve)
Milyen szinten utálnák?
Egy 14 hósnak van akarata, mászik, ül áll, megy, de ebben ????
Nagyon nem irigylem őket... :? :x
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.10.22 15:34-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat!

Te jó ég! Ez szörnyűűűűűűűűűűű! Szegény szülők, szegény gyermek! Ezt nézni is nehéz. Bele sem gondolok, milyen lenne ilyet Hubára adni. Könyörgöm, alig lehet lelőni a gyereket, szinte szalad, egész nap tesz-vesz, dolga van, pedig nincs még egy éves sem. Biztosan nem tudnám ezt tenni, mert sikítana, mint a frász...
Nincs más megoldás? ennél egy mütét is jobb. Mármint, akkor elaltatják, megműtik, pár hét pihi, aztán az mégsem egy év!!!!
Durva. Úgy látszik a belgák csak a csokihoz értenek.

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Kattkatt, én a múltkor láttam egy műsort pont erről, hogy a kissrácnak laza volt a csípője, de persze ezt is az anyja vette észre, úgy hogy rövidebbnek látta a lábát, de az orvosok tojtak rá, aztán mikor kiderült hogy nagyobb a baj, kb 6-7 hónapos volt a kissrác, meg kellett műteni, és gipszsínbe rakni a lábát, 2 hónapra, aztán még egy olyan 6 hétig csak éjszakára. Nézni is borszasztó volt, majdnem sírtam, és arra gondoltam, mi lenne Hannával ha erre lenne kényszerítve. Akkor amúgy kb a kissrác is egy idős volt Hannával, ő is kúszott mászott már, illetve akkor már csak mászott volna, rettenetes volt. Szóval ja, át tudom érezni, nem is tudom, kinek rosszabb ilyenkor, a gyereknek, vagy a szülőnek, de reménykedem benne, hogy nem is kell majd megtapasztalni.

Ákosnak nagy gratula a menéshez, illetve az első lépésekhez.

Ennek a kengyelnek mi a lényege? hogy ne tudja kinyújtani a lábait? Mert terpeszbe ettől nem lesz, ha jól látom, csak a kinyújtásban korlátozza nem?

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Ez borzasztó! Tényleg rossz még nézni is. :( Belgákról ennyit... :(
Ákosnak viszont nagy gratula...
Domónak is gyógyulást!

wf

Kép
wf

Huba!
A Pavlik-kengyel a terpeszpelenkához hasonlóan megfelelő szögben tartja a combcsontot, de a kengyel nem csak a csecsemő lábait tartja el egymástól, hanem szíjakkal rögzíti a lábakat és a testet, hogy ne mozdulhassanak el egymáshoz képest.

Bejja!
Gondolom azért is sz@rhattak a kisfiúra, mert inkább lányoknál fordul elő a laza csípő. A Péterfyben pl a szobatársam kislányáét megnézték, Domóét nem...

Kattkat

Kép
kattkat

Szerencsére Hubáét megnézték akkor. De én kértem beutalót a dokinktól csípő szűrésre, és még meg is uh-ták... Szerencsére semmi... De asszem már írtam, hogy én csípőficammal születtem. 6 hétig nekem is kellett kengyel. Állítólag végig üvöltöttem az időt. De szerencsére megérte, mert senki meg sem mondaná rólam. :) De újszülőttként, nem 14 hósan...

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Sziasztok!
Betegeknek jobbulást!
Ákosnak gratula!

Úúú Ildóca, nem irigyellek. Képzeld mikor a keresztlányom elkezdte sminkelni magát, jött be a lakásba és alig ismertem meg. :D Pedig irigylem ám, aki ért hozzá. Nekem tetű bőröm van, ezen nem javít semmi, szóval felesleges bármit is rákenni. De mondjuk azért 12-13 évesen :shock: Maradi vagyok mi? Vagy lehet, hogy örüljünk mert még nincs piercingje (jól írtam?).

Köszönjük, Ádi lába már meggyógyult. De hamarosan gipszben lesz....felmásznak az ágyra, párnákat egymásra rakják, onnan fel a komódra. Majd leugrálnak az ágyra :shock: ma nem mertük őket egyedül hagyni, de holnap, holnapután dolgozik a férjem. Ha mondjuk pisilnem kell, üljek a bilire?

Most egyébként taknyos meg köhög. Nekem a torkom fáj. Balázs meg fo...ik. Szóval a cipőm tele, lehetne megint nyár.

Ez a kengyel nagyon durva. Nekünk a háziorvos is megnézte, meg voltunk csipő uh-n is. Én donga lábbal születtem, aztán megműtötték. Csomó olyan képem van, ahol térdig gipszelve van a lábam. Mivel szerettem enni, szépen dagadt a lábam. Aztán anyám - lévén eügyis - átgipszelte otthon, mert kihíztam a gipszet. Sejthetitek - leb...szták, mint a pengős malacot. Pedig gondolhatták volna, hogy 6 hósan híznak ám a kölkök.

Kép
Kép
Kép
szonja77

kengyel :shock: :shock: :shock: jesszus mariska!!! ...és, hogy hozták össze ezt a mosolygós babát és a kengyelt? ez kegyetlenség! valóban lehet jobb a műtét... nem is tudom. Tivát el sem tudom így képzelni.... hogy fejlődhet így egészségesen, ha folyamatosan kalodában van? hmmmm............ dúúúúúúúúrva!

Ákinak gratullla!
szilvi35

(itt van anyum, úgy horkol, hogy már kétszer átkopogott a szomszéd)
szilvi35

Tényleg ám! Gratulálok én is Ákosnak! :)

Szilvi!
Pont ezt írta a sógornőm is, hogy vajon hogy vették rá a gyereket a vigyorgásra?
Horgoló mutti :lol:

Kattkat

Kép
kattkat

Szerintem ez a gyerek éppen sír, csak pont akkor fotózták le amikor elhúzta a száját, nézzétek meg, tiszta piros a szeme.

azt sem bánnám, ha törölve lenne az a kép... számomra borzasztó
szilvi35

Szilvi!

Anyud horkolása... Hát vagy negyed óráig nevettem. Bocsánat!
Örülök én is, hogy a kép törölve lett.

Ákosnak hatalmas gratula a lépésekhez. Én azt hittem minden baba jár már, mármint Hannát kivéve (ha jól tudom? Bocsánat, ha nem.) Szóval, GRATULA!

Remélem senkit nem hagytam ki a gratulációból...

Képzeljétek, annyira fáj a hátam, derekam, meg a szeméremcsontom környéke, hogy valami borzalmas. Még szerencse, hogy Hubucit ma elvitték anyukámék, mert nem tudom, hogy emelgetném... Kedden megyek nődokihoz, remélem mond valami csodát, vagy nem tudom... Ááá...

Remélem mindenki jól van!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Én csak felállni tudok nehezen... ;)

wf

Kép
wf

Uh most jönnek rá, hogy kengyel kell? EZ durva (mondjuk az albán meg a bolgár gyerkőcök is 2 éves korukig le vannak szorítva, szóval hozzájuk képest a mi gyerkőceinknek nagy a szabadságuk :) Ákosnak is kissé laza a csípője, de nekünk a Dévényes mondta, UH-n meg ortopédián nézték 2x, ott minden rendben volt. Majd most megyünk újra az ortopéd szakorvosunkhoz Bajára, kíváncsi vagyok mit mond.

Szonja, jobbulást a fiúknak!!! 6 hósan gipsz, kegyetlen lehetett!

Kismamiknak kitartást, nekem pocan nélkül is fáj néha a hátam, mert szinte gödörben alszom már, kellene egy szivacscsere...

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!

Hú ez durva, hogy ilyen későn találták ki, hogy kell a kengyel! Borzasztó! Én az ilyen orvoskra adnék egy napra kengyelt! Nálunk Enikő született donga lábbal és szerencsére nem kellett műteni meg ilyenek, de ez is csak rajtam múlt mert az ortopéd doki akihez kéthetetne hordtam vissza MAGÁN rendelésre három hónapos korára azt sikerül kitalánia, hogy akkor most be gipszeli a gyerek lábát úgy 6 hétre és vigyem be szombaton a kórházba mert úgy is ügyeletes és akkor megcsinálja neki. Ja és ha nem lesz jobb a helyzet akkor megműti! Aztán amíg haza értünk addigra felfogtam, hogy mit akar és úgy döntöttem, hogy ezt nem hagyom,fel is hívtam pénteken, hogy viszem másik dokihoz a gyereket mert ennél vannak azért enyhébb megoldások is. Ja és igen, hízik a gyerek közben! És végül ahova vittem Enikőt ott kaptunk egy lecsatolható műanyag sínt és megúsztuk a gipszelést a műtétet meg mindent!
Aztán szerencsétlenségünkre sajnos volt Enikőnek egy kétoldali lágyék sérve és a műtő elött találkoztam az ortopéd orvossal és kérdezte, hogy mi van agyerekel én meg mondtam büszkén, hogy szépen rendbe jött a lába. persze megkérdezte, hogy mit csináltunk vele mert gondolom kíváncsi volt azért és mikor elmondtam akkor felhúzta az orrát hátat fordított és köszönés nélkül ott hagyott!

Ákosnak nagy gratula! :D

Kismamik!

Már nincsen sok hátra! Kitartás!

Na most kaptam egy sms-t, hogy Rota vírus van a suliban! :(
Már csak ez hiányozna az életünkből!
Mondjuk szedik a vitaminokat de reggel már dupla adagot kapnak belőle! Nem kéne még haza hozni sem a kicsiknek!
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

Boccs hosszú lettem! :?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Óóóóóóóh, Ildóca, már csak egy vírus hiányozna a kicsiknek. Pedig sajna ez már csak ilyen... Valaki a családból hazavisz egy kis náthát vagy vírust vagy valami nyavalyát és mindenki szív... :( Reméljük nem kaptok el semmit!

Én már egész jól vagyok, sokat pihentem, valószínű megerőltettem magam és ezért fájtam annyira. Ma már jobb a helyzet. Holnap jön már Hubuci, nagyon hiányzik.

Jó éjt nektek Anyucik!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Ne is mond Huba mami. Hát nem hiányzik egyáltalán!
Remélem elkerül minket nagyívben!
Szerencsére egyik gyerekem osztályában sem volt eddig ilyen. Csak más osztályokban és eddig még csak 3 gyerek!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildóca! Drukkok mennek, hogy a hülye vírus elkerüljön benneteket!

Huba-mami! Örülök, hogy már jobb! Dokihoz drukk!

wf

Kép
wf

Hogy telt a hétvége Anyucik? Mi jót csináltatok?
Én már készülődöm a karácsonyra... De csak fejben, kinek mit vegyünk ajándékba, mit főzzünk, stb...

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Hétvégén összeraktuk a kiságyat meg a pelenkázót. Nagyon szuper lett! (Szerencsére sikerült az örökölt kiságy mellé hasonló pelenkázót kapni.) :)
Nálunk a legnagyobb ajándék a Kismanó lesz, de igazad van, el kell kezdeni gondolkodni!
Én meg jó időt szeretnék! :)

És a többi Anyuci?

Huba-mami! Ti hogy álltok a babafelszereléssel?

wf

Kép
wf

Ildóca, remélem elkerül titeket a Rota, ocsmány egy dolog, bár nekünk eddig szerencsére nem volt részünk benne, de igazán nem hiányzik Kincsőnek meg Csanádnak, főleg neki.
Karácsonyi ajándékok, na igen, a család nem igen olyan ajándékozós fajta, hál istennek, senki sem vár semmit, nyilván a gyerekek majd kapnak valamit, Hanna szülinapi ajándékát már pl megvettük, de a karácsonyit is kinéztük. Viszont összeröffenések mindig vannak, úgyhogy főzőcskéznem nem nagyon kell csak magunknak, meg majd megmondják, hogy mit főzzek a közös ebédre, úgyhogy ezen sem kell sokat gondolkoznom.
Mellesleg: ma éjszaka kiváló alvásunk volt, szinte bele se merek gondolni, hogy ilyen is lehetne minden este. Fél 10 kor Hanna elaludt, és 2:30 kor ébredt először, gyorsan megitattam, majd aludt is vissza, majd ugyan 10 perc múlva ismét elkezdett nyüsszögni, de egy kis simitől egy perc alatt ismét visszaszunyált. 7 kor kelt legközelebb, majd átvittem magamhoz, megitattam tejjel, majd még tovább aludtunk 8:45 ig. Nagyon durva volt. Aztán 11:30-13:30 között ismét tolt egy durmot. Úgyhogy ma nagyon jó napunk van, végre először hosszú idő óta nem vagyok olyan mint a mosott kaki, bár most meg ettől a fos időtől fáj a fejem kicsit. Na mindegy, nem is reménykedem abban hogy a mai éjjel is ilyen jó lesz.

Bejja!
Hurrá alvás! :)
Remélem átszokik erre a módira a kiscsajod.
Nekem is fájt ma a fejem egész nap.

Wf!
Hű, lassan te is a célegyenesbe fordulsz.
Nagy már a pocakod?

karácsony:
Domónak bármikor bármennyiért össze tudnék vásárolni mindenféle szirszart, a család többi tagjának passz. Majd megint kapnak valami handmade porfogót.

Nagyon mérges vagyok, mert úgy tűnik, hogy némileg taccsra vágtam a bébiőrünk digitális kijelzőjét, így most csak szarérthugyért tudom eladni, pedig nagyon kéne a mani... :evil: :(

Kattkat

Kép
kattkat

Bejja!
Irigyellek az alvás miatt! :)

Kattkat!
Szerintem borzalmasan nagy hasam van! :) De meglepő módon még éppen fel tudom húzni a téli dzsekim zippzárját... Kíváncsi vagyok, meddig még... ;)

wf

Kép
wf

Ma, ha nem is olyan jó de majdnem olyan jó volt az éjszaka, plusz megint volt reggeli fetrengés, de azért inkább még mindig lekopogom. Wf, én téged irigyellek, bár gondolom, legalábbis nekem ebben az időben amiben te vagy, már jócskán 2-3 alkalommal ébrednem kellett éjszaka hogy pisiljek, de az kevésbé volt fárasztóm, mert lefekvés után nem kellett azon agyalnom, hogy mikor kel fel legközelebb a poronty, és hogy mennyit tudok addog aludni, úgyhogy én téged irigyllek, most még :) Bár a szomszéd fia, még nincs 3 hónapos, de már átalussza az éccakát. Asszem ez nem igazság :( Na úgy látom ma is álomkóros napja lesz Hannának, mert megint dörzsölgeti a szemét, pedig alig egy órája keltünk fel.
Hubamami, te hogy állsz Huba kajáltatásával? Te is mersz már neki adni mindenfélét, amit ilyen korban szabad? Én gyakorlatilag, tejen, tojáson, és gombán kívűl gyakorlatilag mindent adok neki, amit szabad, ebbe értendő a natur joghurt (activia), virsli, felvágott, sajt, tejfl, túró, tegnap pl töltött paprikát evett, meg csináltam neki mára paprikás csirkét, mert mi is azt eszünk, és kivettem neki egy kis adagot. De más véleményére is kíváncsi vagyok, mert a múltkor a szomszéd lánya úgy kiosztott bakker, csak lestem, hogy ne adjak neki mindenfélét, meg főleg tejtermékeket, hát nem vagyok normális, később mindenféle baja lesz a gyereknek, stb stb, mindezt úgy hogy a védőnő mondta ezeket neki, akinek nincs gyereke, és könyvből olvassa mit kell mondani az anyáknak. Majdnem leesett az állam, a mi védőnőnk, meg dokink, meg homlokegyenest az ellenkezőjét mondja, de én mindig meg is kérdeztem hogy szabad ezt, szabad azt, azért merek, és mert a gyerek szívesen eszi ezeket, plusz olyan mint a kutya, ha mi eszünk, és ő nem kap, akkor addig szuggerálja amíg adunk neki belőle. Ez a másik, erről kezdjük el leszoktatni, vagy nem baj ez még? Valaki küzd hasonlóval? Csak mert a példa kedvéért, tegnap sütit ettünk, és addig nyúlkált meg nézett hogy adtam neki a tésztájából, amiből lehetett, aztán az lett a vége, hogy kb egy egész süti tészta talpat befalt.

Bejja, pont az ébredés a baj... Csak addig tudok normálisan aludni, míg először fel kell kelni, mert utána már nem tudok visszaaludni. A fiacskám meg ilyenkor van ébren, és általában egy jól irányzott rúgással fel is ébreszt, ha véletlenül mégis elaludnék...

wf

Kép
wf

Sziasztok!

Wf! A babafelszerelés lényegében megvan. Megmaradt Hubától. Cumit veszek, meg lányos ruhácskákat. Talán ennyi. Persze még a kórházi napokra egy két cuccot, meg szopis melltartót, betétet bele, meg ilyenek...

Bajja! Hát Mi azért óvatosak vagyunk a kajával. Huba épp most szoktatja le magát a tápiról. Pl, ma reggel már nem is ivott egy ml-t sem. Egyszerűen nem kell neki. Tettem már bele kakaót, fahéjat, vaníliát és így sem. Most erőltetni nem fogom. Tejet nem kap. Sem kakaó formájában, attól kipattog. Néha megkóstolhatja az én kakaóm, 1-2 kiskanállal, többet nem. Virslit csak úgy evett, hogy megkóstolta a mienket, meg felvágottat sem igen kap. Annyi szar van benne, pl szója, hogy ezeket mi sem szívesen esszük. De már evett reggelre marhapárizsis vajas (nem margarin) katonákat. Szerette. Sonkát kap. Azt szereti.
Aztán még eszik bundás kenyeret. Tojásrántottát. De ezeket akkor kapja, amikor mi is eszünk. Még nem evett reggelire csak bundás kenyeret pl. Épp ezeken filóztunk este, hogy mi a túrót adjunk a kölöknek, ha nem issza meg a tápit. Veszek neki tejitalt a héten, hátha azt issza.
Túrót már evett, tejfölt is. Nem pattogott ki, szóval kaphatja. A tojástól sem. A doki azt mondta próbálkozzunk, ha semmi baj, eheti.
Töltött paprikát már régóta evett Huba. Amióta ehet húsfélét. Anyuék saját nevelésű állatkából készült darálthúsi volt benne meg paradicsomszósz is saját. Imádja Huba. A leveseket nagyon szereti, meg krumplipürét is evett tejjel elkészítve. Most lassan a tejbegrízt kóstoltatom meg vele. De evett már tízóraira pl zabpelyhet tejbe áztatva. Igaz a tejet én ittam meg, de legalább nem volt túl száraz.
Szóval ilyeneket. Aztán ki tudja, volt aki azt mondta túlságosan féltem (egy bnőm már 2 hósan adta a túrórúdit a lányának uzsira), mások, meg hogy nem féltem eléggé. Ez van. Nem lehet mindenkinek megfelelni, meg nem is akarok.
Pl tegnap este sonkás-sajttal töltött juhtúrós kiflicskéket sütöttem vacsira és ő is azt vacsizott. Ez van. :-)

Amúgy én min 2x kelek pisilés miatt, már most. És Huba mostanság ébredezik éjjel 1-2x, pedig velünk alszik. :-)

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Hubamami ez teljesen korrekt, azért akkor ti sem óvatoskodtok annyira. Én tojást még nem mertem neki így direktbe adni, de tésztában, pogiban, kajában stb, úgy már lényegében kapott. Tejet még egyáltalán nem, de mondjuk nálunk se volt semmi baja a többi tejterméktől, tulajdonképpen majdnen minden reggel joghurtot kap valami gyümivel bele, sztem ezt ti is kipróbálhatjátok. Felvágottból csak a jobb fajta sertéspárizsit, virsliből ugyancsak a sertést veszem, mert a baromfiba beledarálnak mindenféle bőrkét, meg tollat. Májrémet nem mertem még neki venni, mert találtam ugyan, asszem a globusnak direkt gyerekeknek adható fajtáját, de boltban még sehol sem láttam, de Hanna is szereti az ilyen kis katonás dolgokat, úgyhogy akkor én is bátrabb leszek ebben. Túrórudit én is adok néha neki, ha épp van itthon, mondjuk gyakorlatilag már csak miatta veszem meg, az más kérdés hogy mi is eszünk belőle, de nem minden héten, és nem is minden nap kap. Ja, anyám nálunk is vágja a házilag nevelt csirkét, és Hannának külön porciózza, és fagyasztja, hogy ha ott vagyunk ő is tudjon adni, meg ithon én is abból tudjak neki főzni. De sajnos a mai világban így se úgy se fogjuk tudni elkerülni, hogy mindenféle szirszart megegyen a gyerek, csak maimum késleltetni tudjuk. Sajnos kezdek már én is kifogyni a házi husiból, még jó hogy most hétvégén megyünk haza, remélem tudunk hozni.
A tejbegrízes időt már én is várom, de várok még vele azért egy kicsit, nem tudom miért ódzkodom ennyire hogy tejet adjak, na mindegy. Hanna viszont a tízórairól meg az uzsiról szoktatta le magát. Mármint ezekre néha kap valami kis baba-vagy háztartási kekszet, vagy épp amit mi eszünk, akkor abból adunk neki, de amúgy nem igényli, meg a tízórai időben amúgy is alszik, plusz reggelire ugye ő egy egész joghurtot eszik pl egy banánnal, vagy körtével, almával, vagy egy pár virslit zsömivel, stb, tehát nem hiszem, hogy ebédig megéhezik, van hogy az ebéd is sokszor nem kell neki dél fél 1 körül, csak 1-2 órával később, szóval az uzsi meg azért nem kell. Ha marad valami a ebédből végülis azt eszi meg. Meg azt a kis tejet, amit még fejni tudok.
Sonkás sajtos juhtúrós kiflicske hmmmm, jól hangzik, imádom a juhtúrós dolgokat.

Wf! Nem teszel fel képet a bababútorokról? Én szívesen megnézném. :)

Ma voltam dokinál. Gyulladás és nyitva a külső méhszájam. Remek. Ha legközelebbre (nov. 22) rosszabbodik, akkor befektet a kórházba... Ááááááááááá...

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Huba mami, drukk, hogy ne kelljen menni idő előtt a kórházba!!!! Méhszáj megállj! Gyulladás huss!!

Kaja: én is megválogatom mit adok Ákosnak, reggelire és vacsira legtöbbször kenyérkatonát kér és kap (amit én sütök) gyümivel vagy sonkával, vagy gyümis zabkását, esetleg kuszkuszt. Ebédre a tojásrántottát is nagyon szereti, darált husival vagy cukkinivel szoktam kombinálni, illetve párolt zöldségeket csipeget (brokkoli a kedvenc).

Tejterméket egyáltalán nem kap, mert sokáig tejfehérje-allergia gyanúja volt és van, mivel legutóbb is kiütötte, ha én tejet ittam vagy sajtot ettem (az anyatejen keresztül, és akkor még nem is direktbe kapta). Többek között ezért is kezdtem bele a homeopátiás oltáskivezetésbe. A Péterfyben voltunk egy kedves doktornőnél, aki ellátott jótanácsokkal a folyamatot illetően. És ezzel akkor legalább kizárjuk, hogy az allergia-gyanúja az oltások miatt lehet.

Rizstejet szoktam csinálni, bátran ajánlom mindenkinek: 1 kiló barnarizst felteszünk főni, és időnként szűrűnk, 3 lityi is kinyerhető!

A zabtejet ízleltem, wáááá!! AZ ára is : wáááá!! Úgyhogy próbálkozásaim (én akartam már megveszni egy kis tejtermékért) hamar végete értek a zabbal.

Kép
Kép
csipetnyusza

Apropó, akinek kell egy 160*200-as franciaágy vagy alig használt gyerekbútor, szóljon, jókor jut eszembe, de mi alig használjuk a miénket (egyedül a komódot, szekrény-ágy eladó), az ágy helyett meg hencsergős szivacs lesz nagyobb méretben.

Újdonság: Ákos kinövesztette a 8. fogat! szerencsére jele nem volt, csak fogmosás közben vettem észre

Kép
Kép
csipetnyusza

Ó, Huba-mami! :shock: Drukkok mennek!!!

Kép majd lesz, de még nincs a végleges helyén, és sehogy nem néz ki az egész. :(

Ákosnak meg nagy gratula, hogy ilyen ügyes fognövesztő! :D

wf

Kép
wf

Gratula Ákosnak! :-) Igazán ügyes!

Ha már kaja: Most, hogy ma sem ivott Huba reggel tápit, na meg este sem volt hajlandó, elkélnének a reggeli vacsi tippek.
Ilyen az étrendünk:
-reggel tápi volt eddig
-tízóraira joghurt vagy gyümi, vagy túró (bármivel keverve)
-ebéd üveges babakaját kap vagy leveset, esetleg amit mi eszünk, ha ő is eheti.
-uzsira meg rizspép, tejpép ilyeneket.
-vacsi tápi volt...
Napközben néha belekóstolgat abba, amit mi eszünk.
Nagyon megköszönném, ha írnátok tippeket, hogy ti miket fogyasztótok reggelire, vacsira. :-)

KÖSZÖNÖM. :-)

Ui: Kösz a drukkot. Eddig nem is gondoltam volna, hogy Huba emelgetését túlzásba vinném... Na, majd visszafogom magam...

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Hú, Hubamami, ez a gyulladásos dolog nem hangzik jól, remélem nem kell idő előtt kórházba vonulnod, nem hiszem hogy jól esne az akkor már egy éves Hubától idő előtt megválni.
Kaja:
-reggelire mi ugye a joghurtot esszük bármivel, vagy virsli, sajt, kenyér, vagy ha van itthon felvágott, amit ehet. A tízórai nálunk teljesen kimarad, mert egyrészt van hogy nyolckor, fél 9 kor eszik, és akkor meg az ebéd között alig 4 óra telik el így is, másrészt akkor ő alszik.
-Ebéd: főzelék, valami húsos kaja, vagy leves, vagy az amit mi eszünk, most 2 napja pl azt kapja, de ha kell főzök neki külön.
-Uzsi: Ha marad az ebédből azt kapja, ha nem babakeksz anyatejjel
-Vacsira én a tejpépet adom, de kunyerál tőlünk is ha van olyan amit adhatunk. (általában van :))
Majd a bundás kenyeret én is ki akarom próbálni, illetve valami májrémet, mert a kenyeres dolgokat szereti. Van valakinek valami jól bevált májkrém ami bevált a gyerkőcnek, és kevésbé műanyag? Csipet, asszem te mondtad egy időben, hogy Ákos szereti, mit adsz neki?
Csipet, én erről az oltáskivezetésről még nem is hallottam, meg hogy az oltás miatt legyen valaki allergiás. Hogyan zajlik ez? Szeditek a homeós bogyókat, de van valmi kezelés? Lehet hogy csak én vagyok tudatlan, de mesélnél erről kicsit. Ja, és Ákosnak gratula a foghoz.
Ja még azt akartam kérdezni, hogy ti pl még pépesítitek a kaját, mondjuk én a husi miatt kérdezem, mert Hanna meg tudja már rágicsálni a könnyebb darabokat, meg mindennel próbálkozik, de a húst még nem szivesen adnám oda még kis cafatokban sem, emiatt viszont akkor már az egészet lepürítem. Ti hogy csináljátok? MInden mást szívesen elnyammnyog, csak az ebéddel vagyok gondban emiatt.

Huba mami!

Vigyázz az emelgetéssel nagyon! Remélem nem kell befeküdnöd a kórházba idő elött.

Nálunk reggel nincsen már tápi Kincső sajnos eltanulta a nagyoktól a kakaós gabonagolyók tejjel reggelire. Tízra vagy keksz vagy gyümölcs, joghurt ilyesmi és az uzsi is valami ilyesmi. Persze arra figyelek, hogy gyümölcs vagy tízóraira vagy uzsira de mindenképpen legyen mindennap.
Ebéd amit mi eszünk mindent megeszik. Pedig nincsen annyi foga mint a többieknek. Aztán ahogy jönnek haza a nagyok sorra végigeszik mindenkivel valamit. A héten szalonnát evett kenyérrel meg kolbász. Paprikát, uborkát, paradicsomot imádja,sajtot, túrórudit, párizsit, sonkát vajas kennyérrel. Úgyhogy nálunk a vacsi ilyesmi vagy nem is eszik mert mindenkivel eszik valamit és akkor estére már csak a tápi marad.
Na igen a bundás kenyér az nálunk minden vasárnap a reggeli. Szereti Kincső azt is.

Szilvi, Szonja!

Tessék jelentkezni!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Huba!
A nyílástól akár túl is hordhatod. Szerintem a fertőzés nagyobb gáz.

emelgetés: sok doki azon a véleményen van, hogy amennyit eddig emelgettél, azt ez után is lehet, szal ha eddig emelgetted Hubát, nem fog megártani, hisz hozzá vagy szokva. Persze ha nem esik jól, az más tészta.De ha most hirtelen úgy döntenél, hogy eztán naponta le akarsz evezni 40 km-t, mint Janics Natasa terhesen, hát valószínűleg megszülnél a kajakban.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat! :-)

Hát most jót nevettem. Látom magam előtt ahogy kiabálja a partról a doki, hogy "told! Told! Told!" :-) Én meg nyomok, mint állat. :-) A férjem meg törölgeti a lapáttal a homlokom... :) :) :) :o :lol:

Na, megyek aludni. :-P

Jó éjt anyucik!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

:lol: :lol: :lol: Húzd! Tolj! Húzd Tolj Huba mamiii :)

Kisbetegek hogy vannak??

Bejja, Ákos is kenyeres, de májkrémet még nem adtam neki, a gyáriakban túl sok az E (bár miben nem). Kis kenyérkatonákat gyártok, amire gyümölcsöt, vajat, sonkát vagy padlizsánkrémet teszek. Ritkán pürétísek a Manónak, általában mindent a kis kezével, illetve van hogy már kanállal, villával eszik. Igaz a kanállal időnként hadilábon áll, és akkor issza a levest :) Pürét nagyon ritkán fogad el, viszont nagy hús- és tésztamániás. Este eszik azért valamennyit a zabkásámból, de nem jellemző.

Leszögezem nem vagyok vmi homeoguru, de megpróbálom elmagyarázni a lényeget: az oltáskivezetés nem magát az oltást vezeti ki, hanem csak az oltással bevitt, a szervezetre káros vivőanyagokat, illetve az oltás okozta erős reakciókat próbálja mérsékelni, hogy az immunrendszer mihamarabb egyensúlyba kerüljön. Vannak általános kivezető homeopátiás szerek (Thuja, Silicea), és minden oltáshoz van egy azonos nevű nozóda, ami tulajdonképpen magából az oltásból készül. Amikor a gyerek megkapja az oltást, akkor adjuk ezeket a golyókat (megfelelő adagolásban), ezzel kivédjük a mellékhatásokat, de legalábbis mérsékeljük. Az allergiák, későbbi betegségek az immunrendszer gyengeségével függnek össze. Utólag is van lehetőség oltást kivezetni, de ezt már mindenképpen homeos szakorvossal konzultálva érdemes megtenni (míg az oltással egyidőben történő kivezetés mehet saját szakállra is, van olyan gyerekorvos, aki magától ad oltáskivezetőt, mint ahogy Kata is írta asszem).
És mivel a családban senkinek nincs tejfehérje-allergiája (lehet Ákosnak se, elvégre 2 éves koráig kinőheti), ezért szeretném ezt kizárnii, hogy esetleg oltástól érzékeny a tejfehérjére.

Kép
Kép
csipetnyusza

Mivel szintem mindegyikőtök férje informatikus plíííz help!

Folyton kikapcsol a tetvedék gépem. Van, hogy 3 órát is bír, van, hogy a bekapcsolást követő 20. percben indul újra.
Olyan, mintha nyomnék egy resetet, aztán hirtelen újra visszakapcsolnám, de nem mindig áll fel újra a rendszer, van, hogy csak búg, de a monitor tök sötét
Ez most mi a tök lehet? Beszoptam valami vírust vagy esetleg a táp rúgja az utolsókat? Vagy?
Kérdezzétek már meg az uratokat légysziiii, mert lehet, hogy megölök valakit, ha kihajítom innen a negyedikről az ablakon, pedig egyszer megtanítom repülni, ha így folytatja, az ziher!
Köszönöm!
Rendes pc-m van.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat! A férjem szerint alaplap vagy táphibának tűnik.

Huba-mami! :D

wf

Kép
wf

Kattkat! Itt is a táphiba került javaslatra, vagy az amiért az én régi laptopom csinálta ugyan ezt: beszívott egy csomó port, és emiatt kapcsolt folyton ki meg be, meg szarakodott. Kitisztítottuk és remekül mükszik.

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Kattkatt, ha szerencséd van, csak por, szedd le a házad, és kicsit porszívózd ki amennyire tudod, nekünk is sokszor beválik a laptopnál, sőt egy ismerősünknek egyszer a monitorával :)

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?