Új privát üzeneted érkezett!

Ági és Vera!

Köszönöm a recepteket!

Cinke
cinke
 
 


Kanga!

De szép! Kép Olyan helyes ki búbos. Kép

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Köszi!Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216
 
 

 
 

Sziasztok Lányok-Asszonyok! Most találtam rátok, kezdő maffinsütű vagyok, ezért nagyon érkekelnének a sokszor említett összegyűjtött recipék. Kérlek benneteket, dobjatok már meg velük, hogy a hétvégén kollégiumból hazatérőket ezzel fogadhassam!! Köszi
anizs007
 
 


Sziasztok Mindenkinek! én is csatlakoznék az elöttem szólókhoz nemrég kaptam a páromtól muffinsütőt de sajna recept nincs hozzá /külömben a Metro-ban 1200Ft volt--láttam a számlát/.Kérnénk szépen tőletek receptet ha lehet minden fajta érdekel:""""csináltatok már kókuszosat????""""
email:karcsitimi@hotmail.com
előre is köszi
Timi
utimi
 
 


Ánizs,Timi!
Mail ment!
Jó sütögetést!
Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216
 
 


Kanga köszi szépen.Lehet,hogy nagyon bénán hangzik de én nem tudom kinyitni!!!!!
Timi
utimi
 
 


Kanga! Itt is írok, köszönöm! Ma este nagy sütés-főzést csapok!!!

Most vettem egy zacsi diákcsemegét, szerintetek mit kezdjek vele??? VAgy ha átnézem az összes recipét rájövök???? Edit
anizs007
 
 


Ágiboszi féle túrós-szilvás muffin volt az első, amit el mertem készíteni! Hát mit mondjak? Sorban álltak a gyerkőcök érte!!!! Nagyon finom lett! Köszi érte Ágiboszi! Edit
anizs007
 
 


Timi!Énis küldtem neked vagyis megkiséreltem elküldeni de azt irta vissza hogy megtelt a postafiókod.KépVera

Kép
Kép
vera70
 
 


ÁnizsKép

EgészségetekreKép) Örülök neki hogy sikerült, szerintem is nagyon fini és nem is bonyiKép A gyümiket meg lehet benne váltogatniKép

ÁgiKép

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok Lányok!
Lenne egy kérdésem: próbálkozott már valaki muffin lefagyasztásával? Tudom, nem az a fajta kaja, ami meg szokott maradni Kép.. de hátha. Arra vagyok kíváncsi, hogy mondjuk egy hónapos mélyhűtés után élvezhető lesz-e, miután felolvasztottam, és aztán még meddig áll el? A helyzet ugyanis az, hogy december elején érkezik a második baba, de azért szeretnék karácsonyra sütiket készíteni. Ezért úgy gondoltam, hogy novemberben megsütöm őket, aztán berakom a mélyhűtőbe. Ha van tapasztalatotok másfajta sütivel, ami garantáltan jó fagyasztás után is, azt is szívesen fogadom!
Köszi,
Soosoo
soosoo
 
 


Sziasztok Lanyok!

Ugy orulok, hogy ratok talaltam!! En is nagy muffinsuto vagyok, de mindig csak ugyanolyat szoktam, ami a Stahl konyveben van. Neha azt probalom varialni.
Nagyon orulnek ha tudnatok nekem kuldeni egy-ket fini receptet meg, hogy nyomban kiprobalhassam oket!!! Kép Mindenfele erdekelKép
Koszi, Eszi
E-mail cim: e.fenyo@hu.mexx.com


Soosoo!
Az anyukam szokott lefagyasztani Karacsony utan beiglit, ha tul sok sikerul belole es tul keveset eszik a csalad. Az pl. nagyon finom felengedve!!!
eszi
 
 


Eszi,

igen, ezt a félmondatot felejtettem le, hogy "a bejglin kívül" Kép Azért köszi a tippet, csak bejglivel így is Dunát lehet majd rekeszteni, mert mindenki azt fog sütni. Én valami változatos, finom aprósüteményeket szeretnék készíteni, azért gondoltam a muffinra, mivel ilyet senki sem szokott csinálni a családban. No meg a variációk száma szinte végtelen, és finom is Kép
SZóval ötleket továbbra is küldjetek, lécci! Kép
Üdv mindenkinek!
soosoo
 
 


Soosoo!
Én eddig csak nyersen fagyasztottam le. Mindent úgy csinálok , mint rendesen csak a sütő helyett a mélyhűtőbe teszem .Ha megfagyott , kiborítom dobozba téve továbbra is a hűtőben pihen. Ha kell előveszem , tepsibe teszem , felenged és sütöm.
Lehet készen is fagyasztani , szerintem úgy is finom lehet felengedve.
Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216
 
 


Sziasztok!
Most olvastam a Hozzátáplálós topicban :

Muffin (tej és tojás nélkül)

Hozzávalók 1 muffin sütőhöz (12 darab):
- 10 dkg növényi margarin (pl. Liga)
- 12 dkg cukor (eredetileg nádcukrot írtak)
- 1 cs. van. cukor
- 9 gr. rizsliszt
- 20 dkg liszt (az eredeti recept zablisztet ír)
- fél cs. sütőpor
- 10 dkg áfonya (én almával csináltam)
A margarint, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. Hozzákeverjük a rizslisztet, a lisztet, a sütőport, illetve 5-7 evőkanál vizet (piskótasűrűségű legyen). (Én még csempésztem bele egy evőkanál tejfölt, de szerintem ez nem változtat a lényegen.)
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A muffinsütő mélyedéseit vékonyan kikenjük. Az áfonyát megmossuk, kiválogatjuk, leszárazzuk, felitatjuk róla a nedvességet, és óvatosan a tésztához keverjük. (Alma persze kis kockákra vágva.) A tésztát kétharmad magasságig a formába töltjü, és 20-25 percig sütjük, majd hagyjuk a tepsiben kihűlni.

Boti imádta! Legközelebb meggyel próbálom, vagy csokidarabokkal, még nem tudom! Ha van kedvetek, próbáljátok ki!
Zsófi

Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216
 
 


Kanga, köszi, azt hiszem, kipróbálok egy adagot, aztán ha nem jó, kísérletezek tovább Kép
soosoo
 
 


Kanga, már csak egy kérésem van: nekem is elküldenéd a receptjeidet? Cím: mkatalin kukac lampart.hu
Köszi!!!
soosoo
 
 


Sziasztok!Kép

Lenne egy kérdésem: diabetikus (cukormentes) muffin-receptekkel találkoztatok már? Én ilyen témában lennék érdekelt...

A "normál-változat" is érdekel, ha megtennétek és küldenétek au emilkémre...Kép

Előre is köszi,
Ági
aszemenyei
 
 


Sziasztok!

Ajándékba szeretnék muffinformát venni valakinek karácsonyra. Teflonosat vagy szilikonosat érdemes venni? Vegyek hozzá rögtön sütő papírt is?

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Cory,
sztem a szilikonos a nyerő, ahhoz viszont nem kell sütőpapír, lévén azt még kikenni sem kell, kijön belőle a süti magától Kép
jamina
 
 


Sziasztok!
Lányok,ti hol keresitek.ill. hol találjátok meg a muffin papírokat a nagy bevásárló kpk-ban?
Az Auchanban a muffin sütőknél vannak,azt tudom. De pl a Tescoba,meg a Corába hiába kerestem,már a végén a papír,írószer részlegen is megnéztem,de seholKép Arról már nem is beszéve,hogy szép mintásat,még sehol sem kaptamKép
Van ötletetek? Köszönöm
Noémi

Noémi
citrom
 
 


Szia Noémi!
Én a Corában a háztatási részlegen ,ahol az apróságok vannak kipakolva azzal szemben levő sorban találtam...ott vannak még azon a soron maguk a sütőformák is ...itt volt mintás is virágos.
Szintén a Corában egész hátul ahol a teflon edények és a jénaik vannak teljesen hátul találtam Fackelmann 100 db-os hullámos muffinpapirt.
Jó és sikeres keresést.
Üdv.Vera

Kép
Kép
vera70
 
 


Virágos a Kaiser's-ben is van sőt ugyanolyan kicsibe is. Én ebbe szoktam az ovi részére sütni. Mármint csak a fiam csoportjának.
Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216
 
 


Köszi lányok!
Valószínűleg mikor kerestem éppen hiány lehetett,mert tegnapjártam a Tescóban,és teljesen véletlenül láttam meg a papírokat ott,ahol eredetileg is kerestem. Akkor pakolták ki. Kérdeztem is,hogy hiány volt-e,vagy most pakolták-e át. De hiány volt. De ez is olyan furi,múltkor sokkal olcsóbban kaptam a 100db,mint most a 30,vagy 45db-ost. Biztos minőség függőKép
Noémi

Noémi
citrom
 
 


Sziasztok!

Kezdő muffinoskéntKép lenne kérdésem.
Még soha nem sütöttem, sütőm sincs, de kicsi lányom, aki csak az olyan sütit értékeli amiben több a krém mint a tésztaKép, tegnap muffint evett (két pofáraKép).
A feladat adott, nekem is sütnöm kell.
Milyen formát érdemes venni?
Látom Corynak a szilikonost ajánlottátok, de van valami tapasztalatotok a mostani Corás újságban lévővel kapcsolatban?
Ez 12 db-os, teflon, 2000 körül van az ára + most ajándék 100 db papír jár hozzá.
Árban tudtok valami közelebbit, hogy mennyi a szilikonos? Én ugyanis néztem ma és nem volt itt a Corában csak az akciós, teflonos.
Ja és mennyi hozzá a papír csak úgy magában. Azt sem találtam sehol.Kép

K.

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Egy kezdő muffinsütő kérdései tapasztaltabb társaihoz:

1. A teflonformát is ki kell kenni, vagy azt felesleges?

2. Készített már valaki közületek teljes kiőrlésű lisztből muffint? Mik a tapasztalatok?

Ági
Kép
Kép
hagnosz
 
 


Hagnosz!

Nekem, tapadásmentes bevonatos van, én azt kiszoktam kenni margarinnal vagy vajjal.
Jó még a zsír is, de olaj nem jó. Az ráég és egy ragadós bevonatot hagy rajta.

****

Én még nem sütöttem, de ez a recept pl. nagyon tetszik, csak nincs itthon zabpehely.

http://www.hazipatika.com/services/recipe/listrec?rid=253

Zabpelyhes muffin

Hozzávalók:

1 csésze zabpehely, 1 csésze tej, 1 csésze teljes őrlésű (graham) liszt, 1 dl méz, 1 dl hidegen sajtolt olaj, 2 tojás, 1 teáskanányi sütőpor, só



Elkészítése:

A zabpelyhet beáztatjuk a tejbe kb. 1/2 órára. A tojásokat a mézzel habosra felverjük, hozzáadjuk az olajat, a sütőporral és sóval elkevert lisztet, végül pedig a tejes-zabpelyhet. Enyhén kiolajozott muffinformába adagoljuk és 180-200 fokon kb. 17 perc alatt megsütjük. Ízlés szerint fűszerezhetjük is: reszelt narancshéjjal, ánizzsal, stb.
Ebből a mennyiségből 6 süteményünk lesz.

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Kata007!

http://www.tefal.hu/tefal/products/range/available_range.asp?sku=U00273

Szilikonosban, szerintem a leges legjobb a Tefal márkájú, 6 lyukas 4390.-, 12 lyukas 4690.-.
Én a boltban eddig csak 6 lyukast láttam, de nemkizárt, hogy máshol van 12-es is. Kép

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Jamic felrakta a muffin recepteket új oldalra is. Itt már le is tölthetők a receptek. Kép

régi
http://x3.hu/freeweb/frameset.x3?user=/receptek&page=/m-index.htm

új
http://jamicrecept.uw.hu/

*****

STAHL féle CSOKIS MUFFIN
http://www.stahl.hu/Receptek.asp?id=49

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


MUFFIN ELMÉLET


http://czako-peter.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=3

Muffin-elmélet manhattan billentyűjéből

A muffinsütésnek nálunk már évek óta tartó hagyománya van - néhány hónapot eltöltöttem Angliában és onnan hoztam haza a sütőt és a papír-kapszlikat. A kis papír formákat itthon nem lehetett még akkoriban kapni, így csak különleges alkalmakra készült muffin. Szerencsére ma már minden nagyobb bevásárlóközpontban, papírboltban, háztartási üzletben kaphatók a kis papír formák - érdemes alaposan szétnézni, mert az eladók nem mindig tudják miről is van szó pontosan. Kép


A teflon sütőbe is használom a papír formákat - könnyebben kijön a sütőformából és szebben tálalható. A szilikonos sütőformáról sok jót hallottam, de sajátom nincs, így csak másokra tudok hivatkozni. Gyakorló szilikonforma-használók azt mondják abba nem kell papír, simán kijön anélkül is a muffin a formából. Árban kicsit drágább a szilikonos, de érdemes kipróbálni és abból is a kicsit drágábbat venni. Hiperszuperekben mindig van. Kép
Tippek-trükkök
Tippek a sütéshez:

A sütőt mindig melegítsük elő.
Az első 15 percben ne nyissuk ki a sütőt, különben a muffinok összeesnek.
Ha marad üres lyuk a formában, töltsük meg vízzel.
A muffin akkor van készen, ha a teteje aranybarna, és ha beledugunk egy fogpiszkálót, nem ragad rá a tészta.
Minden sütő másképpen süt, ezért sütési hőfokot és időt igazítsuk a saját sütőnkhöz.
Tippek a sütés utánra:

kb. 5 percig hagyjuk hűlni a muffinokat, ha ekkor a forma egy nedves ruhán pihen, könnyebben kijönnek a formából
a muffinok közvetlenül a sütés után a legfinomabbak, mikor még melegek
a még meleg muffinokat felezzük el, és kenjük meg vajjal
légmentesen zárható műanyag edényben sokáig friss marad
Fagyasztás:

a frissen sült muffinokat le is lehet fagyasztani, kb. 2 hónapig jó
kiengedjük, és röviden még egyszer átsütjük őket
a nyers tészta is fagyasztható: a kész tésztát a formába töltjük, betesszük a fagyasztóba, mikor megfagyott, kiszedjük a fagyos, "nyers" muffinokat és így csomagoljuk zacskóba
11 további tipp

A sütés előtt mindig olvassuk át az egész receptet.
A formát még a kikenés előtt tegyük be rövid időre a mélyhűtőbe, így könnyebben kijönnek majd a muffinok.
A formát a következő adag sütése előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
Minden hozzávalót szobahőmérsékletűen adjunk a tésztához
A ragacsos szárított gyümölcsök feldarabolása egyszerűbb, ha azt felmelegített késsel végezzük.
A tojásfehérjét mindig zsírmentes edényben verjük fel. Lassan kezdjük el felverni, majd fokozzuk a sebességet. A tojáshabot mindig utoljára adjuk a tésztához.
Ha több formában sütünk egyszerre több emeleten a sütőben, figyeljünk a légkeverésre.
Mikor a tésztát a formákba töltjük, már ne kevergessük, egyszer csak óvatosan kanalazzuk át.
A vaj sokkal jobb a muffinsütéshez, mint a margarin, mert egyrészt jobb az íze, másrészt pedig növeli az eltarthatóságát.
Az égési sérüléseinket (a forró formától) hűtsük jégkockával. :-)
Amerikai módszerek muffinkészítéshez:
1. Muffinmódszer
A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, és egy mélyedést alakítunk a közepébe. A szintén összekevert folyékony hozzávalókat a mélyedésbe öntjük, és egy lapáttal óvatosan, finoman összedolgozzuk, emelve. Nem keverjük, mert akkor ragasztó hatású lesz, a muffinok pedig olyan kemények lesznek, mint egy "jégkorong". A tésztát rögtön a jól kikent, vagy papírral bélelt formába töltjük, és mehet a sütőbe. A sütő hőmérséklete a muffinok nagyságától függ. Mindenesetre a muffinokat nem kell 30 percnél tovább sütni, 190-205 C-on.
A hozzávalók aránya, ha a liszt a 100%:

1000 g liszt = 100 %
300 g cukor = 30 %
60 g sütőpor = 6 %
10 g só = 1 %
200 g tojás = 20 %
800 g tej = 80 %
300 g vaj/zsíradék/olaj = 30 %
2. Keverős módszer
A zsiradékot, cukrot, sót, ha szükséges, fűszereket és tejport a keverőgéppel habosra elkeverjük. Aztán egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és újra jól elkeverjük. Ha a tészta kicsapódna, mert a tojások túl hidegek, segíthet egy maroknyi liszt. Aztán hozzáadjuk a folyadékot (tej vagy víz), lazán hozzákeverjük ezt is. Az átszitált lisztet és sütőport hozzáadjuk, és szinte egyetlen mozdulattal a tésztához keverjük. A fölösleges, túl sok kevergetéstől sűrűvé válik a tészta.
A hozzávalók aránya ennél a módszernél:

1000 g liszt = 100 %
50 g sütőpor = 5 %
10 g só = 1 %
70 g tejpor = 7 %
300 g töltelék = 30 %
750 g folyadék = 70 %
A további hozzávalókat (pl. mazsola, dió, csoki, csipsz, gyümölcs, szárított gyümölcs. . . ) a liszttel összekeverünk, és a liszttel adjuk a tésztához. Ez megakadályozza, hogy a hozzávalók lesüllyedjenek és ragacsossá váljanak.
Az arányok segítségével a szükséges muffinmennyiségnek megfelelő tésztamennyiséget tudjuk összeállítani, ha pl. "nagyüzemi" muffingyártásba kezdünk

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok,

Remelem tud valaki segiteni nekem. Ma csinaltam eletemben eloszor, bananosat. Az izuk jo lett de az allaguk nem. A kulsejuk nagyon kemeny lett, szinte ropogos. Szerintem ugyanolyan puhanak kellett volna lennie mint a belsejenek. Nekem teflon sutom van, es kivajaztam. Lehet hogy az volt a baj? Melyik osszetevo lagyitja a tesztat?

Itt egy amerikai muffin oldal, akit erdekel.

http://www.joyofbaking.com/muffins/muffins.html

Koszi,
Mandarin
mandarin
 
 


Sziasztok!

Kata (Bigacsiga)!
Köszi a sok jó tippet és tanácsot.

Szerdán megvettem, de még nem unjuk.Kép
Nem értem miért nem volt nekem eddig ilyenem.Kép

Végül a Corában vettem meg azt az akciós teflonosat és tökéletesen meg vagyok vele elégedve.
Vettem hozzá + papírt is, de tegnap kipróbáltam papír nélkül. Az első adagnál kivajaztam, de olyan gyönyörűen "kipergett" belőle, hogy a második adagnál már nem is vajaztam és az is kijött azonnal.
Persze szebb papírban sütni, de ha csak magunknak sütök nem fogok papírt használni, mert a családtagok szerint nem kell legalább megházmozni evés előtt.Kép

K.

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Kata!

Szivesen. Kép

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!

Nálunk-röhej, de csak a Praktikerben(!) lehet papírt kapni. A Fackelmann résznél mindig van, sztem jó minőség.
Fagyasztani croissant szoktam, akinek nincs receptje: Egy kicsit édeskés egyszerű kelt tészta( nem annyira, mint a kalács!!!) és egy téglányi vajat! kell több rétegben hajtogatva belecsempészni. Kicsit macerás, de sokféleképpen lehet tölteni, és rengeteg lesz, így fagyasztásra tökéletes. Kicsit átmelegítve ropogósan friss vasárnapi reggeliKép
paat
 
 


Paat!
Na látod én ott nem néztem volna. Pedig ma ott néztem gipszet.Kép
Viszont nálunk van most a Corában 100 db-os papír 219-ért.
Ja, és én folyamatosan fagyasztok is le muffint. Muszáj, mert még mindig nem teltünk el vele és minden nap elmegy a 12 db.Kép

K.

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Kiskegyed konyhája Extra 2003/2

Mogyorós muffin

hozzávalók:
1 nagyobb narancs
12,5 dkg vaj/margarin
10 dkg cukor
15 dkg liszt
7 dkg étkezési keményítő
1/2 cs. sütőpor
5 dkg darált mogyoró
2 egész tojás
csipet só

mázhoz 10 dkg porcukor,
sütő kenéséhez kevés vaj/margarin


A narancsot megmossuk, lereszeljük a sárga héját, a levét kinyomjuk.

Vajjal vagy margarinnal kikenjük a muffin formákat.

A sütőt 200 Celsius fokra, gázsütőt 3. fokozatra előmelegítjük.

A cukrot, a lisztet, a keményítőt, a sütőport, a darált mogyorót, és a pici sót összekeverjük.

A tojásokat felverjük.
A vajat felolvasztjuk, és összekeverjük, három evőkanál narancslével, a héjával, a tojással, majd a lisztes masszába keverjük.

A masszát a muffinformába öntjük és az előmelegített sütőbe 180-200 fokon 15-20 percig, tűpróbáig sütjük.

A porcukrot összekeverjük a maradék narancslével, annyival, hogy sűrű masszát kapjunk és azt a már kihűlt hideg mufinokra csorgatjuk.


****
Így is biztos nagyon finom. Nekem nem volt otthon narancsom, ezért három kanál tejjel helyettesítettem a narancslét a tésztába. A mogyórót nem daráltam le, hanem beleszórtam a masszába és hagytam, hogy a keverőgép darabosra vágja. Egy csepp fahéjat szórtam még bele + minden muffin közepébe egy kocka tortabevonó csokit szúrtam bele.

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Csajok akinek még nincs és szeretne ne halogasa,
mert most az Auchanban a háromdarabos Donut
fánksütő forma fecskendővel, csak 1990,- Ft-ért
van, (Tv shopnál egy ezressel több), meg a Zenker
márkájú 12 lyukas muffin sütő is.
Sparban a muffin sütő 1290.-Ft-ért van, de
valószínű az Kaiser, vagy Fackelmann.


BCsKata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!Kép

Két .

Narancsos-mazsolás muffin

Hozzávalók kb. 12 darabhoz: 1 vékony héjú narancs, 2 ek. mazsola, 1 dl zsírszegény tej, 3 ek. olaj, 1 tojás, 22,5 dkg liszt, 3 ek. CANDEREL édesítőpor, 12 db nagyobb mignonpapír

A narancsot alaposan megmossuk, szárazra töröljük, négybe vágjuk (ha magot látunk, kiszedjük). A narancsot mindenestől a mazsolával, a tejjel, az olajjal és a tojással együtt egy mixerbe tesszük, és péppé zúzzuk. (Csinálhatjuk botmixerrel vagy turmixszal is, ha egyik sincs, a narancsot is és a mazsolát is apró darabokra vagdaljuk, és összekeverjük a tejjel, az olajjal és a tojással.) A lisztet elkeverjük egy csipet sóval és a CANDEREL édesítőporral, és beledolgozzuk a narancsos pépet. A sütőt 180 °C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A muffinformát kibéleljük a mignonpapírokkal, és egyenlően elosztva beleöntjük a masszát. A sütőben kb. 20 percig sütjük. Tálaláskor egy-egy vékony fél szelet naranccsal díszítjük, és megszórhatjuk CANDEREL édesítőporral.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 darab energiatartalma: 121 kcal

Narancsos muffin

Hozzávalók 12 darabhoz: 20 dkg liszt, 5 dkg CANDEREL édesítőpor, 2 tk. sütőpor, 2 nagy narancs, 5 dkg lágy margarin, 1 tojás, muffin sütőforma, muffin papír

A lisztet összekeverjük a CANDEREL édesítőporral, a sütőporral és egy csipet sóval.
A narancsot alaposan megmossuk, az egyik héját lereszeljük, mindkettő levét kinyomjuk. A liszthez adjuk a narancslevet (ha nincs 2 dl, egészítsük ki dobozos lével), a margarint, a tojást és a narancs reszelt héját. Alaposan összedolgozzuk.
A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A muffin sütőforma mélyedéseibe egy-egy muffin papírt teszünk, kétharmadáig megtöltjük a masszával és a sütőben kb. 30 percig sütjük. Kissé kihűtjük.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 darab: 489 kJ/117 kcal

Gondoltam, megosztom Veletek, én elég sokáig keresgéltem diabetikusat...

Jó sütögetést!

Ági
aszemenyei
 
 


Holnaptól a Lidl-be, a 12 lyukas muffin sütő forma 699.-Ft-ért lesz, + 6 db-os mini kuglóf forma ill. 6 db-os mini maci alakú forma is.

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Ági, Bigacsiga és Kanga,

vonátok olyan drágák, és küldenétek nekem is receptet? Anyósomtól muffinformát kaptam szülinapomra!!! Kép

Köszönöm,

Virág
virág78
 
 


Szia Virág!

Küldtem Neked egyet-kettőt...
Én is a párom anyukájától kaptam először, nekem nagyon bevált!

Jó sütögetést!

Ági
aszemenyei
 
 


MUFFIN SÜTÕ
Húginak lesz névnapra.
Tefal szilikonsütőt néztem ki neki.
jól választok? vagy nézek mást?

előre is köszönöm: Vikta
vikta
 
 


Szia Vikta!

Nekem van szilikonos is meg a hagyományos is. Mindkettőt szeretem, elméletileg a szilikonosban le is fagyaszthatod a tésztát.
A hagyományosban meg úgy szoktam sütni, hogy a mélyedésekbe papírformát teszek, így könnyen kiszedhető és mutatós.
A szlikonossal kapcsolatban csak annyit még, hogy hideg sütőbe kell rakni...

Amúgy a receptek általában a hagyományos méretű "tepsikre" készülnek, nekem a szilikonos jóval kisebb méretű, így abba vagy fele mennyiséget készítek, vagy két sütőt rakok be.

Mindenesetre jó ötlet ajándékba!!

Ági
aszemenyei
 
 


sZIA Ági,

köszi a tanácsot. végül szilikonból készültet vettem. még nem próbálta ki de nagyon örült neki.

Vikta
vikta
 
 


Sziasztok!
Szilikon muffin formába,ha meleg csokit öntök,azt hűtőbe kihűtöm,az utána szépen egyben kifordul a formából? Próbállta már valaki?
Köszi!

Noémi
citrom
 
 


Háj Minden "Konyhaőrültnek!
Eszeveszetten keresek mini kuglóf formát/kat. Eleddig sehol nem leltem. Láttatok-e valahol ilyet? Ha igen, írjátok ide nekem. Ajándéknak szánom. Egy rendkívül finom vörösboros kuglóf készül majd benne.
Ha már ezt is lehet szilikonból kapni, akkor az is jó lesz. Előre is köszi az infot.
császármorzsa
 
 


Kaisersekben van, ott ahol a Duni szalvétákat találod. Külön kis rácsos polcokon.
Szép virágosak is vannak.
georgina
 
 


Sziasztok!

Most vettem én is muffinsütőt és azt szeretném megkérdezni, hogy a vajat, teljesen felolvasztva rakjátok bele, vagy csak puha legyen? Vagy milyen állagú?

Köszi, előre is a választ.
Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 

Hozzászólás a topikhoz

Emotikonok
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?