Új privát üzeneted érkezett!

Kata
hajléktalanos sztori :shock: :shock: :shock: :evil: :?
fú de felhúzott, ahogy olvastam
szerencse, hogy 10 perc múlva volt alkalmad felvenni a kesztyűt, legalább kicsit kiadtad magadból a feszkót
hhhrrrrrr....
én nem tudom mit kéne kitalálni a hajlékonyokkal kapcsolatban (vagyis dehogynem :twisted: ), de ez így tarthatatlan
és utálom, hogy össze van hugyozva-szarva az összes járda vegyesen kutyák és emberek által
nem adok esélyt Domónak még véletlenül sem, hogy elnyargaljon a környékünkön az utcán (vagy babakocsiban van, vagy ha sétál mellettem, akkor szoríítom a kezét ezzerrel), de erre az esetre mindig van nálam fertőtlenítős kendő, bár szívem szerint elégetném azt a garnitúra ruháját, ami ezzel a lepra földdel érintkezik
tényleg undorító ilyen szempontból a belváros
tegnap míg Szilvivel bandáztunk a templomkertben, simán elpattintott tőlünk 30 méterre két tízen kevés éves "füstös" gyerek egy jointot :evil:
de akkor bakker mégis hova vidd a gyereked egy kicsit levegőzni?
a körbekerített Szent István parkon belül is ott fetrengnek a padokon ezek a lények

majd a közeljövőben feltétlenül bepótoljuk a talizást!

köszi a D. dicsit :oops:

szegényt ma halálra nyaggattam, mert végre mondott egy, az eredetire legalább magánhangzóiban azonos kifejezést dida=hinta
annyira nem nevez meg még tárgyakat, hogy ettől az egytől egész nap földhöz verdestem a seggemet örömömben és folyton mutogattam neki mindenhol (utcán vagy mesekönyvben) hintákat, csak hogy mondja, hogy DIDA :lol: :lol: :lol: :lol:

Kattkat

Kép
kattkat

Huba-mami!
Én tegnap vettem kabátot a C&A-ban. Igaz, nem kismama modell, mert abból egy darab sem volt, de azok úgyis jóval drágábbak. Talán érdemes megnézni, mert vasárnapig a kabátokra, téli kiegészítőkre 20% kedvezmény van.
Remélem, tudtam segíteni.

wf

Kép
wf

búklájnon babás könyvek akcióban!
mit érdemes ebből megvenni????
csipet?
szilvi35

Szilvi, de jó, hogy mondod! Babás könyvek engem is érdekelnének... :)

wf

Kép
wf

A polc.hu olcsóbb és a kiszállítása csak 550 ft, míg a bookline.hu-n 799.- De én csak néhány könyvet hasonlítottam össze, nem tudom kit mi érdekel. Csak gondoltam szólók. Ja és néha még ingyenes kiszállítás is van náluk. :-)

Köszi a kabát tippet Wf, ma meg is nézem. Nekem is ez volt a tippem, hogy C&A-ban nézem meg. Remélem találok valami jót. Nem tudsz küldeni linket, hogy te milyet kabátot választottál?
Téged milyen babakönyv érdekel?

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Huba-mami! Linket sajnos nem találtam, de egy sima fekete gyapjúkabát, rövid (de a nagy méret nekem pocak alá ér) és a sixth-sense kollekcióból van. Mondjuk ez nem télikabát, mert nincs bélése, de jó meleg. 9000 Ft lett volna az eredeti ára.
Babás könyvekből én a Suttogót olvastam, de érdekel bármi, amit javasoltok!

wf

Kép
wf

Huba!
A booline rendelést átveheted valamelyik boltjukba és akkor ingyenes. Én is úgy kértem. Hú..én amúgy tök sok mindent össze tudnék vásárolni, már előre is (pl Rumini), na majd ha nyerek a lottón!
Ma úgy is vettünk szelvényt és Domó bökött rá a nyerő számokra. Ráadásul a lottós néni volt olyan tündér, hogy adott Dének egy rózsaszín szivacs malacot ajiba. Remélem, meghozza a szerencsénket!

Kattkat

Kép
kattkat

Katkkat!
Valóban, ez kiment a fejemből. :-D Szóval lehet mégiscsak olcsóbb. :-) :-)

Ha megnyered a lottót az 1 %-át elosztod itt a csapatban? :-D Szerintem mi annak is örülnénk. :-) Én biztosan. Sok sikert! Egyszer szívesen nyernék én is.

Anyucik! Ezt most találtam:

http://www.kreablog.hu/?p=78

Marhára tetszik. Ha vidéken élnék és tudnám, hogy lesz még vagy 2-3 kölköm, biztos kéne egy ilyen. Na meg, ha Katkkat megnyerte a lottót és az 1%-át elosztja köztünk. :P Gondolom nem olcsó ez a Taga. :-)

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Már egy ideje azon gondolkodtam, hogy veszek valami fabringát Hubának. Ilyen négykerekű, kis valamire gondoltam, amivel tolhatja magát. A járása stabil, gondolom ez kell hozzá (?)...
Ilyesmire gondoltam:
Kép

Szerintetek el tudna lenni vele egy kb 1 éves kölök? Vagy úgyis jön a tél, várjak ezzel tavaszig és akkor kap nagyobbat? Nálatok van hasonló? Mikor vettétek?
Én ezzel helyettesíteném a kismororokat, amik nekem baromira nem tetszenek...

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Hú, én is láttam a bookline-os akciót, én is bookline-os átvételi pontra, boltba rendelem, Veresen is van nekik így nincs szállítási ktg.

A baba-mama könyvek közül nagyon jó várandós könyv A bába válaszol és a Lelki köldökzsinór, és a Gyermekorvos nélkül is megvan, szeretjük, annak ellenére, hogy néhány tekintetben vannak benne szélsőségek, ahogy az Éjszakai gondoskodás c. könyvben is. Utóbbi az éjszakát nem átalvó gyerekek szüleinek szól, hogy nyugi :) Az Ölelj át! Büki Anditól szuper, nagyon szeretem! Nem radikálisan, hanem rugalmasan áll a kötődő neveléshez.

A kortárs mesék közül nekünk megvan A majom mamája, Ákos imádja, aranyos mese a dzsungelben, csak túl sok benne a NEM-szó, ezért néhány helyen átköltöm :) Állítólag jók még Finy Petra könyvei, de még nem volt hozzájuk szerencsém.

Olvasta vki a legújabb Vekerdyt (Érzelmi biztonság)? Most rendeltem.

Huba-mami: TAGA király lehet!! Valamelyik magazinban láttam még a szomszédnál, ott se írtak árat :) Kíváncsi vagyok mennyibe fáj egy ilyen :) A kismotoros szerkezethez nem tudok hozzászólni, Ákosnak sincs még járgány, de nekem ezek a Wheely bug-ok tetszenek, vagy a BoboCar :) Az strapabíró :) Karácsonyig még utánajárok, talána ddigra már menni fog.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csipetnyusza 2011.10.14 21:23-kor.

Kép
Kép
csipetnyusza

Khm, van vki, aki kompetens homeós oltáskivezetés-témában?

Kép
Kép
csipetnyusza

Szilvi!
Na én is A majom mamáját mondtam neked ma, hogy imádja Domó. (én is!) Azt kell mindig olvasnom lefekvés előtt. Nálunk amúgy is folyton azt skandálja Domó, hogy nemnemnem, szal ez már nem oszt, nem szoroz.:roll: Csak annyit költök át belőle, hogy mama helyett anyát mondok, mert asszociáljon csak rám, ne a nagyanyjára. Én tavaly láttam először a szerzőpárostól angolul a Graffalo-t, és most megrendeltem (Bookline-tól) magyarul :D
Már meg is jött a mail, hogy mehetek érte. Igazából magamnak vettem :lol:
Nagyon bírom benne a rajzokat!!!

Szerintem tök jók a műanyag motorok. A célnak megfelelnek és árfekvésben is nagyon kedvezőek. Lehet gyilkolni, viszonylag strapabíró, nálunk Domó sohasem fogja elnyűni, mert nem egy Pokol Angyala. Láttam valami hasonlót fából, mint amiről Huba berakott képet. Már nem emlékszem az árára konkrétan, de azt tudom, hogy dobtam egy hátast.

Egyébként az, hogy fa, még önmagában nem garancia a minőségre, de az kétségtelen, hogy jobban néz ki. Faterom amolyan ezermester és egy ismerőse rendszeresen hordja hozzá a gyereke futóbringáját, mert folyton széthullik. Pedig nem volt egy olcsó darab. Már annyit javítgatta, hogy kedvet is kapott hozzá, hogy csináljon egyet az unokájának, kiküszöbölve a már megtapasztalt konstrukciós hibát.

Huba mami!
Szerintem valahol próbálgassátok Hubával a babytaxikat meg kismotorokat és meglátod, hogy bejön-e neki és akkor aszerint veszel vagy nem.
Ha megnyerjük a lottó ötöst, szétosztom köztetek azt az 1%-ot simán. :wink:
Hmmmmmmmmmmmmmmmm de jóóóó lennnne nyerni......

Kattkat

Kép
kattkat

látom akkor nemcsak nálunk favorit A majom mamája :) :) :) Úúúúú, a Graffalooo, én is láttam már, jaj, nehogy megrendeljem....
Nálunk esti mesének Ákos a Tüskés Tónit hozza (Trixi-sorozat) :) Kicsit silány a szöveg, de úgyis átköltjük vagy ellapozza, a képek viszont jópofák, Kállai Nagy Kriszta illusztrálta, szeretem. A Kerekítő-könyveket is ő csinálta, meg a Harmat Kiadós vallásos lapozókat.

Kép
Kép
csipetnyusza

Kata, hajléktalanos sztori durva. Én is olyan egyből felindulásból odamondós/nekimenős vagyok, lila húgy az agyamra, se lát se hall, csak az ideg. Még jó hogy itt vidéken maximum a játszótéren cigizgető, piázgató tizenévesekkel kell maximum vitába szállni, bár azoknak is már néha akkora a pofájuk, hogy legszívesebben az anyjuk helyett is jól pofánverném őket. Félek is hogy ilyen világban kell felnevelni a gyereket, dehát nyilván nevelés kérdése is a dolog. Régen amikor jártam dolgozni a vonaton reggel annyi középsulis kis suhanc k...ög járt még, hogy hallgathattuk hogy mennyire és mi a menő, meghogy milyen jól beb...tak, meg beszívtak, nem mentek be suliba, stb, hát felfordult tőle a gyomrom. A mi időnkben nem volt ilyen. Hiányoztam akárcsak egy óráról is, behívták anyámat, az meg jól el is vert volna ha ilyen történik. Jó lehet hogy a vidék nem olyan elvadult e tekintetben mint pest, na de akkor is. Ja azt persze mondanom se kell, hogy már terhesn amikor látszott a pocakom, nyilván egyik se adta át a helyet, mondjuk meg se lepődtem rajta.
Mindenesetre azt akartam még mondani, hogy mikor elkezdted ezt a Rózsás teres sztorit, és még nem értem a végére, azt hittem az fog belőle kijönni, hogy "és akkor odalépett Angelina Jolie, és Brad Pitt, megcirógatták Bogi fejét és azt mondták, What a beautiful child" komolyan teljesen azt hittem ez lesz. Mondjuk ennek gondolom te is jobban örültél volna :)
Én már alig várom, hogy Hanna elinduljon, és vehessünk neki ilyen kismotort, de ez már úgy is csak tavasszal lesz valószínűleg. Szomszédunknak van egy majdnem 3 éves kisfia, míg jó idő volt egyfolytában nyűtte a mocit, Hannának annyira tetszett, hogy ráültettem hogy akkor majd tolom kicsit, de még az egyensúlyt se nagyon találta rajta, úgyhogy mi még biztos ráérünk ezzel.
Lottó jó lenne, de mi nem is játszunk, anyám igen, majd az övét lenyúlom :)

Lilypie Third Birthday tickers

Húúú,mimost rendeltükmeg a Rumini sorozatot a buklájn-on..
Én már olvastam terhesség előtt az első hármat,marha jó....ajánlom mindenkinek..oltáskivezetést mi kaptunk homeoból,de már nem emlékszem mi volt a bogyó neve...:(
De megérdeklődöm a doki néninket,ha elérem telefonon,ha kell..?!

1% lottónyeremény?
De jó is lenne...:)

Kép
kata35

na Kattkat, mennyi barátod lett egyből... mi? :wink:

nem olvastam Ruminit, de szomszédos sugallatra rendeltem egyet, aztán majd lehet tépem magam, hogy miért nem mindet.

terézvárosi búcsúba csöppentünk ma és Makám koncertre amindenit fűűű de jó volt!!! :) :) :) Titinek is csak úgy járt a keze lába (nem mertem kivenni a kocsiból)
legközelebb becserkészek egy almát valahol

Titi mostanában odacsap másoknak. sokszor csak véletlen, mert még nem tud finomkodni, de előfordul,hogy akarattal. minden esetben rászólok, hogy nem szabad. van ötlet, mit tehetnék még? lindi! Te mit csinálsz Szonjával?

A mai tiniken én tök jókat szoktam nevetgélni.... egyébként is csípem a korosztályt :)
szilvi35

Szilvi!
Az se baj, ha nem jön be a Rumini neked, mert sok iskolában már kötelező olvasmány és legalább akkor Titinek már meg lesz.

Egy találatunk volt csupán a lottón :?

Sajnálom, hogy nem tudtunk előbb a Makámról :? :? :? nekem tetszik, bár csak a Szindbád van meg.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok

Én legutóbb a búklájnon a Vámpírnaplókat rendeltem :oops: Nem éppen Szonjának való könyv. Ti leültetitek a gyerkőcöket és úgy maradnak mesét hallgatni???? Szonját ha odaragasztanám se csücsülne ott. Egyáltalán nem érdekli még ez a dolog. Remélem később igen, mert szeretnék neki olvasni. Egyenlőre még csak a Magyar népmeséket rendeltem meg neki, de majd ha aktuális lesz, betárazok.

Kattkat, nagyon szomorú vagyok, hogy nem nyertetek a lottón. Pedig mi is milyen jó barátok vagyunk :D :wink: Na de majd a jövő héten :D Gratulálok a didához. Én is minden új szónál örömtáncot lejtek. Még mindíg nagyon gyér a szókincse Szonjának is. Esetleg a g-re szép Domóról egy képecskét. Én is szeretném látni milyen szép fiad van :D

Szonja is szeret motorozni. Ha esetleg nem visszük magunkkal, akkor szerez magának a játszótéren. Még van mit csiszolni a technikáján, szerencsére még nem megy 1000-rel, csak 600-zal. Így is elég utolérni.

Hajléktalonokkal nekem is tele van a t.köm. Most itt kirakták az erdőből őket, hogy sétálós részt csináljanak belőle. Biztosítottak nekik szállást, de az alkoholista kö..ögök nem fogadták el, mert ott szabályok vannak és be is kell tartani őket. A múlt héten nekem is összeakadt a bajszom egyel.

Szilvi

Én nem csináltam Szonjával semmit, ha verekedett, csak rá szóltam, hogy nem szabad, meg így nem viselkedünk, vagy, hogy fáj a babának, ha megütöd és el vittem az adott helyről. Nem az egész játszótérről, csak 20-30 méterrel odébb.Ha viszont sorozatosan bántotta a többi gyereket, akkor hazavittem.Volt néhány ilyen alkalom, de nem sok. Ha pedig csak a játékát védte, vagy nem adta oda másnak, akkor se vittem el. Egyébként az a tapasztalatom, hogy míg nem akarja megérteni, hogy csúnyán viselkedik, addig csinálhatsz bármit, úgy is verekedni fog. Már azt hiszem túl vagyunk az "agresszív" korszakon, de tartott vagy fél évig. Nem is mindíg verekdni akart, csak nem tudott különbséget tenni a simogatás vagy ütés között. Nála nagyon sokáig csattant a simi-simi.

Bölcsiben minden oké :D , csak a főzelékek nem nagyon mennek :( Kicsit köhög + taknyos, most pár nap pihi.

Tlindi

Kép
tlindi

köszi lindi, segítettél :-)

nekünk egyesünk sem volt túl gyakran, nem olyan rossz az elsőre
szilvi35

Anyucik!

Hirtelen felindulásból indulok egy címlapfotózáson.
Mivel mindenki így csinálja, ezért én is ide (is) kiteszem :
Légyszi szavazzatok RÁNK! :-) Címlapfotózásról van szó. Itt a link:
http://www.babaszoba.hu/cimlapszavazas/ ... ek?id=1323
facebook regisztrációval is be lehet jelentkezni. Köszi mindenkinek.

Vagy jelentkezzetek, ha kedvetek tartja. :-)

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

jó a kép!!!
címlapfotózás egy marhaság!
szilvi35

Sziasztok!

Kattkat! :(
Majd jövőhétn kettesetek lesz aztán hármas végül meg csak össze jön az az ötös a lottón! :)

Hát nekünk van motorunk, de nem igazán van oda Kincső érte!
A nyáron kiakarta szedni egy kislány alól és hirtelen felindulásból vettünk is egyett neki de időnként ki viszi az udvarra ül rajta egy kicsit megy vele két lépést aztén tolja és végül megunja! Hát erről ennyit!
De nagy dumás! Rengetet beszél sokszor fettrengünk a röhögéstől olyan beszólásai vannak! A gyógyszertárba voltunk és a gyóygszertáros néni megkérdezte, hogy mennyi idős mert, hogy milyen sokat beszél és milyen szépen! Tisztára ledöbbent, hogy csak 20 hónapos! De sajnos mindent utánoz még azt is amit hirtelen felindulásomból ordítok a nagyokkal!

Na hajléktalanos sztorim nekem is van ám!
Az Auchan parkolóban odjaött a bevásárló kocsiért, hogy majd ő visszatolja, én meg mondtam neki, hogy bocs de most nem. erre felháborodott a k...ög, hogy milyen egy dög vagy én, hogy akkor most mi lesz az ő gyíkjaival merthogy már nem bírja őket etetni! Én meg persze megkérdeztem, hogy mi van mit beszél? Éhen halnak a gyíkjai és, hogy én hogy lehetek ilyen szemét. Na persze nekem sem kellett több felkaptam az iszapot és mondtam neki, hogy legkevésbé sem érdekelnek a gyíkja miután én három gyereket nevelekés nekem az a 100 Ft egy kiló kenyér! (mert hát akkor még annyi volt) erre közölte velem, hogy minek csináltam annyi gyereket és neki pont ezért nincsen gyereke, hogy ilyen gondja ne legyen. Mondtam neki, hogy milyen szerencse, hogy nincsen gyereke, hála az istennek!

Szilvi!

Örülök, hogy jól mulatsz a mai tiniken!
Én egyre jobban kezdek kikészülni az én Csenge nevű tinimtől! :evil:
Örül, hogy fiad van és nem lányod!
Ma elmentünk vásárolni cipő, nadrág, kabát stb.
Elmentünk 11-kor és fél hatra értünk haza! :(
De én már brékeltem a fejem tetején!
A kabát vásárlásnál mindenáron valami tavaszi vackot akart velünk megvetetni Csenge. Amikor meg nadrágott vettünk, akkor mire kitalálták, hogy melyikek lesznek jók akkor meg Enikő találta ki a pénztár elött mielött kifizettük volna a gatyákat, hogy a kék farmert inkább nem szeretné. Anya kérdése a következő. Miért kislányom most mi a baj a kékkel? Hiszen eddig jó volt! Válasz: Hát, hát nagyon kék! :evil: :evil: :evil: :oops: :oops: :oops:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

:D :D :D
Hajrá Ildóca! Hajrá Ildóca!

Ildóca vs. Kölkök
0:1

szilvi35

Szilvi!

Te most kinek is drukkolsz?!
De nem jó az arány!

Ildóca vs. Kölkök
0:1000
Kb. itt tartunk!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ne már, Ildi, ilyen rosszul nem állhatsz! :wink:

wf

Kép
wf

Szegény Ildóca, egyedül öt ellen, még akkor is nagy fölény, ha ebből kettő még csakcsak irányítható valahogy, na de ha majd még ők is felnőnek :) Én is ezért akartam elsőre fiút, hogy legyen aki terelgeti majd a kisebb lánytestvéreit. Hannán már most úgy jönnek ki az akaratosság jelei, teljesen önállósodott kiscsaj lett, tudja mit akar, és az el is éri, nem hallgat rám, pedig tudja hogy pl nem szabad a függönyt tépni, de csak oda megy, rámnéz, vigyorog, mondom nem szabad, erre nevet egyet, és tépi. Ha valami nem úgy van ahogy ő akarja üvölt, fú de félek már mi lesz még később.

Wf!

Lehet, hogy csak én érzem így de most per pillanat így érzem!
Győzedelmeskedik rajtam a tömeg! De majd össze szedem magam és bekeményítek! :twisted:

Bejja!

Csanádra gondoltál aki iránytható!
Kincsőben iszonyat akarat van!
Amit akar véghez viszi! És hiába beszélek neki tudja, hogy nem szabad és mondja is, hogy nem szabad de csak azért is!
Náluk most az evés is úgy zajlik, hogy nem hagyja, hogy etessük csak ő maga egyedül! Különben nem eszik! Inni is csak egyedül senki nem nyúlhat a pohárhoz! Különben sikít!

Ja és amikor majd a pasik is becsúsznak a képbe!
Nálunk volt már ilyen na akkor jön aztán az igazi haj hullás! De inkább nem mesélek! Majd megtudjátok Lányos mamik! :?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildóca!

Akkor következőnek is fiúra gyúrjunk? ;)

De hajrá, tudod, hogy Neked drukkol mindenki! :)

wf

Kép
wf

Köszi Wf!
Meg mindenkinek aki nekem drukkol! :)

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Kép

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Annyira gyönyörűek! :) Nem győzöm eleget mondani...

wf

Kép
wf

Ildóca neked drukkolunk ám. :-) De van egy olyan sejtésem, hogy ők nyernek. :-)

Most nézem, hogy már ekkora Csanád? Hihetetlen, nemrég született.

Wf!
Nem hiába szerettünk volna mi is másodjára is fiút... Én nagyon parázok a tini korszaktól a lányoknál. Ha egy kicsit is rám fog hasonlítani a lányom.......Jaaaaaaaaaaajjjjjj nekünk. :-S

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Huba!

Szeretem amikor valaki felválalja, hogy vele is nehéz volt. :)
És sajnos nálunk is vannak olyan dolgok amiket jó lett volna ha nem úgy történik ahogy történt! És teljesen magamra ismertem a saját gyerekeben csak fokokkal nehezbb volt vele mint velem!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildóca, szépségesek a gyerkőcök, de akkor legalább ugyanennyire nehéz is velük ... jájjj!

Nekem mindegy volt fiú vagy lány, de örülök, hogy legény lett. nem vagyok az a lányos anya típus (erre utólag jöttem rá). Nézemnézem, de nem jövök rá kire üt ez a lurkó, az apjával és velem sem volt semmi gond, leraktak, úgy maradtunk, nem voltunk virgoncok, ha azt mondták nem, nem csináltuk, legalábbis ezt mondja a családi szájhagyomány. Asszem a nagyszülői szinten lehetett vki hasonló :)

Kép
Kép
csipetnyusza

Nekünk is mindegy volt, hogy fiú vagy lány, bár én fiúra számítottam inkább, és örülök is, hogy az lett. Azért a lányt sem cserélném el.
És Kincsőt is simán bevállalnám, annyira édes és csuda klassz kislány! :D
A lányos parát viszont megértem... Elég csak körülnézni az áruházakban... Néha nagyon jajj! :oops:

wf

Kép
wf

Ildócabildóca! Úgy is Te fogsz győzni !!! :) :) :)
szilvi35

jah, nem is mondtam, ....kivagyok.
győzött a fognövesztés, kikészültem.........
elfogyott a türelem ........... :( :( :( :( :(

rohadt hideg!!!
szilvi35

Sziasztok

Ildóca

Én neked szurkolok, de elég reménytelen lehet, hogy majd te győzöl. Legalább mire a kicsik nagyok lesznek, addig a nagyok már felnőnek és talán könnyebb lesz egy kicsit. Tudom, mikor felnőnek, akkor is terelgeti az ember a csemetéit, de talán már nem annyira lázadósak. Nagyon szépek a kicsik.

Én már félek előre a fiús korszaktól. Az apja meg különösen.

Én nem voltam jó gyerek, a család szerint :P Az uram se :roll:

Én lányt akartam és ha lesz következő akkor is lányt szeretnék. Nem tudok egy kis fütyköst elképzelni magamnak. Persze, ha mégis kukacos lesz a kövi gyerek, akkor se leszek elkeseredve.

Tlindi

Kép
tlindi

Tlindi!
Rakhatok fel Domóról képet, de nem akarjátok Szonjával élőben megnézni mondjuk most szombaton a Millenáris parkban Alma koncerten? :)
Én is kíváncsi vagyok Szonjára!
Többiek? Valakinek van még kedve csatlakozni????
http://www.millenaris.hu/gyerekprogramo ... m20111022/
Persze lehet, hogy épp segget csinálok a számból, mert D. egy picit szörcsög
Konkrétan tegnap este 3x szívni kellett, ma egyáltalán nem (vagyis az előbb azért megtámadtam a porszívóval, mert kicsit recsegett az orra), de hogy holnap vagy 7végéig mi lesz, azt nem tudom. :roll:

Kattkat

Kép
kattkat

Katt, mi is mennénk Almázni, de ez a 10-es kezdés meredek, és reggel rohadt hidegek vannak. Szerintem aznap kiderül mikor tudunk felkelni. Már régóta készülünk Alma-koncertre (is).

Szilvi, kitartás!!! Ez a fog kegyetlen amúgy :( Ákosnak vmi misztikus torokváladéka volt múltkor két héten keresztül, de csak két egymást követő hétvégén. Tuti, mert szívni sem lehetett,de levegőt sem kapott fekve, csak ha cicin lógott. Szomszéd szerint (akiknek uez volt) fog (a dokijuk mondta). Őrület!!! Nekünk még csak 7, és 13 hátravan....
Hajrá Tiva!!!

Kép
Kép
csipetnyusza

Úgy látom akkor mostanában minden gyerek kikészíti a szülőjét. Hanna napok óta gyakorlatilag az idegeimen táncol. 100szor mondom el neki hogy nem szabad a konyhapult alatti tárolót piszkálni, 100szor viszem onnan, de ő 101szer is odamegy és szedi le onnan a dolgokat. Ugyanez az előszobára, de azt mostmár sikerült elbarikádoznom. Pedig látom, tudom, hogy érti amit mondok, mert előtte rám is néz, nevet, majd óvatosan kezdi el, aztán mire odaérek, már lenn van minden a földön, vagy épp a szájában. Ma lerántotta a szöges dobozkát, nagyon dühös lettem, úgyhogy tegnap óta büntetek, nem tudom ez mennyire helyes, de ilyenkor elviszem egy időre a szobájába. Aztán kiengedem, és ha tovább csinálja a rosszat, még egyszer viszem el onnan, aztán következő megint a szobája. Ma 3xszor egymás után töltötte ott az idejét, majd negyedjére már nem ment oda...azonnal. Aztán ugyan újrakezdte, de elég hamar hogy nem biztos hogy kéne a rosszat csinálnia. Nem tudom jól teszem e hogy ezt csinálom vele, de egyszerűen máshogy nem lehet vele bírni, mert ha nem hagyom neki hogy azt csinálja amit akar akkor meg visít, úgyhogy úgy döntöttem, inkábbmost töröm le a szarvát, mert később asszem nehezebb lesz. Aztán lehet hogy tényleg rosszul csinálom, de bízom abban hogy elég értelmes már ahhoz hogy ebből tanuljon. Mondjatok valamit, ti hogy csináljátok? Amúgy meg állítólag én is egy kis pokolfakzat voltam, a férjem nem, őt lerakták valahova, és meg se mozdult órákig, de ő annyira nem siette el, hogy 14 hónaposan állt fel először, és 18 hónaposan indult el. Na már csak abban reménykedhetem, hogy a következő gyerek legalább ilyen lesz :)

A tinikorszaktól nagyon félek én is. Én rettenetes voltam, és olyan dolgokat csináltam, amire így már nem vagyok büszke, és anyám mindig mondta, hogy 10szeresen fogom ezt visszakapni, szóval már előre parázok. Biztos igaza lesz.

Szilvi: A fogzáshoz kitartást, még csak most indul a neheze, a rágók, de legalább hamar túllesztem rajta.

Bejja ne aggódj, én a múltkor beállítottam Hubát az üres szennyes tartóba. :) Már annyira idegesített, h folyton lehúzgálta az éppen kiterített tiszta ruhát, hogy máshová nem tudtam lerakni a gyereket, hogy lássam, így ez maradt. :P Először jól kinevetett, majd látta h tovább teregetek, így nem volt boldog. De inkább ez, mint hogy verjem, nem? :P Így utólag elég vicces lehettem... A férjem vagy egy napig ezen röhögött, mikor elmondtam neki. Mondjuk én annyira nem láttam viccesnek akkor.

Nálunk még csak 6 fog. Mintha most kezdene újra növeszteni, mert nyáladszik és kipirosodott a popója.

Szilvi grat a fogakhoz!

Így sétálnak a fiúk a játszóra. :)
Kép

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Sziasztok

Szilvi, kitartás. Mindíg a fogacskák győznek :?

Katt

Szonja is taknyos, az anyja is. Pedig már egészen jól voltam, de az uram hozott megint jó kis masszív bacit a házhoz és most megint szarul vagyok. Már 1 hónapja oda-vissza fertőzzük egymást :twisted: Meglátom hogy leszünk , ha jól akkor megyünk Almázni, ha nem akkor máskor. addig marad a kép a g-n.

Bejja

Én is alkalmaztam ezt a módszert, de feladtam. Már csak a parkban van ez, ha nem jön vissza mikor szólok neki, vagy éppen a maratont készül lefutni (én meg nem bírom), vagy olyan dolgot csinál, ami veszélyes, akkor büntiből beültetem a babakocsiba néhány percre. Eddig sok értelmét nem láttam. Nem látom, hogy összekapcsolná a dolgot. Itthon pakolhat szekrényt és csinálhat olyat, ami nem veszélyes. 10 perc után már nem izgalmas a szekrénypakolás. a szárítóról is már csak a zoknikat szedi le, de azt mindíg. Odacsipeszeltem, de borult az egész szárító. Ő boldog, mert rámolhat, nekem meg mindegy, hogy játékot, ruhát vagy fazekat pakolok. Lehet én vagyok túl engedékeny, nem tudom. Ez csak később fog kiderülni mit csinálunk jól és mit nem. Ezek a dolgok szerintem nem rosszalkodások, csak felfedezik a környezetüket. Nem azért tépi le a függönyt, vagy törli bele a kezét, mert minket akar bosszantani, hanem mert neki érdekes. Te nem érted miért érdekes neki számodra hazsontalan dolog, ő meg azt nem érti mi ezzel a baj és anya miért sikít állandóan. Persze én sem engedem, hogy a falra rajzoljon vagy ilyenek, de akkor se fogok a kardomba dőlni, ha esetleg lesz néhány graffiti a folyosón vagy bárhol. Ezeket le lehet mosni, esetleg ha nagyon nagy a rajz festeni. Rászólok, ha az ételt dobálja, de ha nem szándékosan borul a kaja, akkor semmi baj, feltakarítom és nincs balhé. Balhéztam már vele eleget, semmi hatást nem értem el vele, csak csomókba hullott a hajam.

Tlindi

Kép
tlindi

Ildóca!
Egyszerűen döbbenet, hogy mennyire hajaznak egymásra a gyerekeitek!
Persze mitől lenne olyan furcsa, hisz mindet ketten hoztátok össze a férjeddel, de attól még lehetnének tök különbözőek, mint pl én meg a tesóm. Én szőke, kék szemű, Ő barna haj, barna szem.

Tlindi!
Tök jól csinálod. Valóban nem a rombolási vágy motiválja még a gyerkőket, hanem a tapasztalatszerzés.

Kattkat

Kép
kattkat

A szekrénypakolással nekem sincs gondom, már azzal se ha a függönyt rángatja, vagy a cipőket, papucsokat rágja. De amikor veszélyes dolgokat piszkál lsd. szögek, tömítők, stb, vagy kinn az előszobában a festős cuccok, arra nagyon mérges tudok lenni, máshová sajnos nem tudjuk elrakni egyelőre, de szerintem nem árt megtanulni, hogy egy két dolgot nem szabad. Tudom én hogy nem a rombolási vágy hajtja a gyereket, de neki se lesz jó tapasztalat, ha mondjuk beletenyerel egy szögbe, vagy ilyesmi. Mondjuk valaki meg pont azt vallja, hogy saját kárán tanul a gyerek. Mindegy, eltérő vélemények, megpróbálom megtalálni a középutat.

Persze Bejja, ami veszélyt hordoz magában azt nem. Nálunk se lehet az asztalon, kanapén ugrálni, Apa szerszámjaival szarakodni, tűzhelyet piszkálni. Ilyen szabályok itt is vannak és ebből nem engedek én sem. Az ilyen helyekről elviszem én is azonnal és meg mondom, hogy nem szabad. Nem gondolom, hogy egy égésisérüléssel vagy egy lábtöréssel olyan jó tapasztalatokat szerezne. Szonja is esett már le ágyról, székről meg még sorolhatnám a hajmeresztő mutatványait, de hiába tapasztalta meg, nem sokra mentünk vele. 2 perc múlva kezdte előlről.

Szonja

Ádi lába meggyógyult már? És különben is , nagyon el vagyunk hanyagolva :wink:

Tlindi

Kép
tlindi

Huba nagyon édes ahogy sétál apával :) Hihetetlen, hogy nincs egy hónap és 1 éves lesz ő is. Aztán lassan jön a hugi, tényleg eldöntöttétek már mi lesz a neve végül?
Hannának is 2 napja rettenetesen ki van pirosodva a popija, szinte hólyagos, amellett hogy minden pelenkázáskor kenve van neki csukamájolajos popsikrémmel, mert ez az egyetlen ami nem csinálja ki, legalábbis eddig semmi baj nem volt, de most nem akar múlni. Férjem szerint el kéne vinni dokihoz, dehát tudom hogy azt mondaná, hogy ááá, csak biztos a foga. Na mindegy remélem rendbejön. Fogzáskor se pirosodott ki soha a popója, dehát ki tudja már. A nyála továbbra is ömlik.
Szilvi ti hogy álltok a foggal? Hogy bírja Tiva?

Bejja! Kösz a dicséretet. :-)
A leányzó neve Viola lesz. :-) Azt hisszük ez már végleges.

Wf!
Te már összeírtad a babakelengye listát? Nekem mostanában jutott eszembe.

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Huba-mami!
Szerintem nekünk már minden megvan, de ugye nem vagyunk túl rutinos szülők, szóval ki tudja. ;) De van lista...
A Viola nálunk is sokáig befutó volt! :)

wf

Kép
wf

irigy vagyok a kismamikra :)

Titi taknya a fülére húzódott. szombati összeröff törölve :(
szilvi35

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?