Új privát üzeneted érkezett!

Sucer,nem,inkább elmenekülnek,de még nem hagytam őket kettesben(hármasban)az is igaz,macskában(állatban) nem bízok tökéletesen...
4gr hízás,na,az valami!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sziasztok,

kicsit én is eltűntem, de ez a költőzés nem volt leányálom kisgyerekkel és éjszaka dolgozó pasival...akkor tudtam valamit csinálni, mikor Boti aludt. Ja és a telefontársaság sem egyszerű eset, 2 héttel hamarabb szóltam, de még így is 5 napig net nélkül voltunk. Na, de mindegy, a lényeg, hogy boldogság van és nagyobb lakásban vagyunk, persze még van mit szépítgetni, pakolászni, de az lassan meglesz. :lol: :lol: Boti rettentően élvezi, csináltam már több videót is, ahogy szaladgál, pakolja ki a szekrényeket folyamatosan. :lol: de valamiért nem tudom a videót feltenni a gépemre, nem értek hozzá. :(
Na,de ennyit rólunk.

Ircsi, nagyon szuper ez a cucc Chloen. Annyira nagylány már. Tök jó hogy így ragasztgattok már, Botit nem tudom ilyennel lekötni még. Most arra gondoltam hogy veszek gyurmát, vagy az korai még?

Mares, kicsit megkésve, de nagyon nagyon boldog szülinapot kívánok Gergőnek. :D

Dia, jobbulást kívánok!

Évi, Tomikának a reggeli tornás képei nagyon aranyosak, na meg persze az összes.

Babakekesz, jobbulást a kisfiadnak, szegényke, tüszős mandulagyulladás :cry: Meg Lilikenek is puszik, szerencse hogy nem lett semmi baja. Nálunk már eleve óvintézkedések vannak és ezért matracon alszunk...

Bols, Peti a favágós képen, jaj de édes. :D

hmm, mit is akartam még...kicsit visszaolvasok. :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nklari80 2011.10.10 21:56-kor.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Klári
nklari80

Ircsi! Katus már az USA-r gyúr :lol: :lol: !

Évi! Tök jók vagytok a macskákkal!
Nem kell odafigyelni erre a "ki mit tud"-ra, valóban minden gyerek más, és másban jó! Nálunk tulképpen most esik le, hogy a nagy milyen "zseni" volt, tényleg beszélt már ennyi idősen, egyszerű gyerek-mondatokban, másfél évesen tudta színeket, két évesen 80 madarat ismert. Ellenben nem mászott, 3 évesen még egyáltlán nem vett a kezébe ceruzát, soroljam? Két -2,5 évesen olvasni akart, 4 évesen ez ment neki, ha most azut hiszitek, hogy könyvmoly, akkor tévedtek, néha úgy kell rávenni, h olvasson :( ! Azóta viszont mrha jól rajzol, zenél, sportol. mit mondjak? De az előbb kaptam idegbajt, mert képtelen volt elosztani két számot egymással... Mit mondjak? Minden gyerek bedobja a magáét, és mindig akkor, amikor azt hiszed, hogy egyenesben van!

Ami a szobatisztaságot illeti: én a magam részéről hülyeségnek tartom sürgetni ezt a dolgot. Az unokahúgom amint ülni tudtak biliztette őket, egyiknek az első szava a "kaka" volt, (bocs), sztem ez abnormális! Nem?

Claire
claire

egyre gyakrabban eszik Boti egyedül, joghurt evés képekben illusztrálva :lol:
Kép Kép Kép

Klári
nklari80

Sziasztok!

Jaj, dehogy sértődtem meg, csak gondoltam megkérdezem. Vannak olyan portálok, ahol csak az összeszokott csapat szeret lenni, ezért kérdeztem rá. És jelentem akkor megnyugodtam, és jövök majd, ahogy tudok.

Nagyon édesek a képek. :) Tök csini Chloe szerkója. Boti meg nagyon ügyes, hogy egyedül eszik. Lili csak azt eszi egyedül amit kézzel lehet, az ebédben muszáj neki segíteni, bár ezt egyre inkább elutasítja. Viszont így több minden megy mellé, mint a baba pocakba.
Tomi is cukker.:) Két cicátok is van Évi? Nekünk kutyánk van, egy Havanese. nagyon megbántam, hogy itt van. Félre értés ne essék, szeretem, imádom, de a napi porszívózással vlért izzadok, mert vedlik ha nincs megnyíratva.

Lili púpja elmúlt, cserébe elkapott egy vírusos torokgyulladást. Életében először volt lázas, így rohantunk az orvoshoz. Lényegében a Tantumon kívűl csak lázat és fájdalmat kell csillapítani.

Vannak is fájdalmai, olyan kedvetlen, szemén is látszik, hogy nincs jól, és sokat nyafizik. Ma reggel már nem volt láza, viszont alig eszik. Biztos fogyni fog.:S

Ti beadatjátok a bárányhimlő elleni oltást? A mi doktornénink javasolta.

Mai baba mosoly:

http://www.youtube.com/watch?v=I2yTDyl39EY
Vendég

sziasztok!

élünk mi is, de nem engedett belépni a bnet, arról nem is beszélve, hogy az otthoni laptopomat rendszeresen lefagyasztja... így most máshonnan próbálkozok...

Ircsi ez a cowgirl-ös kép szenzációs!!! :D

Sucer nem gondolom, hogy erőltetni kéne a járást...sztem a gyerek tudja ösztönből, hogy mikor érett meg rá és akkor indul el... én se kísérgettem a gyereket kézen fogva, hogy ezzel erőltessem a dolgot, és nem is tartom jó dolognak...

Évi nem evés :arrow: nem fog éhen halni! ha épp akkor nem eszik, amikor kínálod, akkor próbáld később!
:D

Bols nekem mostanában ehhez nincs idegem (joghurt önálló evése), és inkább etetem a gyereket... megőrülök attól, hogy szétkeni a kaját, játszik vele... nem vagyok elég türelmes! :cry:

Babakeksz én is sokszor jártam már úgy, hogy nem reagált senki a hsz-emre, rosszul esett nekem is, nem mondom, hogy nem... de ne idegeskedj még ezen is! :wink: :lol:
gyere és írd ki magadból, ha pedig vmire konkrét választ vársz, akkor emeld ki a szövegből, és akkor senki nem siklik át felette! :wink: :lol:

Kép
gtunde75

Bocsi, hogy eltűntem, de kedvem sz@r.... :(
Most próbálom magam összeszedni és előre nézni. :wink:
Sajnos a stimut le kellett állítani, az eddigi szúrások feleslegesek voltak (pénzről nem is beszélve). A köv. kezdés kérdéses, hogy mikor lesz.
De ezt is meg kell oldani, csak most nehéz. :roll:

Dia, jobbulást neked!

Klári, szupi lehet a lakás, majd kérünk képet Boti birodalmáról!
Hát tuti nehéz lehetett a költözés, nem irigyellek.
Kép fantasztikus! :lol:

Babakeksz, sajnálom Lili esését.
Jobbulást fiadnak!

Bols, Peti kis cuki, mint mindig! :lol:

Ircsi, de jó hogy ilyeneket tudtok csinálni. Sajnos Lili mindent a szájába vesz, megeszik ezért nálunk ez nem lehet.
USA girl :wink:
Tényleg, hogy fogtok költözni? Mi lesz a cuccokkal, hiszen a repcsin csak 1 bőrönd mehet?

Claire, ez a reggeli kép (amit írtál) nagyon szép lehetett. Na ilyenekért is szeretnék Lilinek kistesót. Hát remélem, megadatik hamarosan.

Évi, Tomi mosolyától teljesen odavagyok! Imádom!!!
Te jól vagy, pocakod? Már csak 1 hét és uh!!!

Sucer, 5 db 5-ös eszméletlen! Gratulálok Ilangnak!

Hízás, nálunk Lili 9040g és 76,5cm és 1 hónapja mérték akkor meg 9070g volt. Tehát nálunk sincs hízás, hanem fogyás van. De a gastros doki azt mondta, hogy tök jól néz ki, meg van vele elégedva.
Ja és bevezethetem neki a tejtermékeket, mivel nem allergiás rá (megnézték).

Tegnap Lili 2x is elesett sajnos. Az utcán és este a nappaliban. Volt nagy sírás, vér …
Elég furán néz ki a szája és az álla szegénykémnek! :roll:

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Woody sajnálom! :( fel a fejjel és előre!!!
esések: mindennaposak... ez van, pedig már jó ideje megy agyerek, nem tegnap kezdte...

azt szerettem volna kérdezni csajok, hogy van-e valakinek hitelekkel foglalkozó ismerőse?
kérdésem lenne a végtörlesztéssel kapcsolatban...

Hízás :arrow: nálunk ezzel nincs gond, Z:Dé kb 80 cm, és olyan 11 kg lehet, most már inkább magas és vékonyodik... :) kosaras lesz, vagy manöken... :wink: :lol:

tényleg, arról hallottatok, hogy állítólag ahány centi lesz két évesen a gyerek, annak pont a duplája lesz a magassága felnőtt korában?!?!?! ezt a bölcs öregek mondták, háááát kíváncsi vagyok... :)

Kép
gtunde75

sziasztok
Woody,jaj de sajnálom!Lehet tudni az okát?(miért kellett leállítani..?) szegény Lili,remélem nem sérült meg nagyon!

Nklari,ehhez nekem sincs idegem(egyedül evés)mert aboszlut nem érett még rá...beledugja a kanalat és kever kavar,tunkol,aztán röpteti szét...

Tündi szerintem Csibuc tudna neked segíteni.

Beugrottunk a dokihoz,eredetileg receptért,de mindjárt ki is váltottam és beadta a Menjugate-et...mondják,kéne súlymérés..Haha mondom jön a feketeleves,és így is lett,az aug-i méréshez képest 70 gr-al nehezebb Tomi és 1 cmt se nőtt...(május óta meg kb 400 gr-ot)doki elsoroltatta az étrendet,mondjuk a gyerek végig üvöltött a fülembe örültem ha hallom a saját hangom...és mondott pár dolgot,amikkel nem teljesen értek egyet...ne joghurtot adjak(azt elfelejtettem mondani h pudingot is túrókrémet is)mert abban alig van kalória,hanem gyümölcspépet.Hát szerintem abban még kevesebb,hiszen nem a legsimább joghurtokat adom hanem mindig nézem h legalább 150-200kcal legyen benne...vagy,gyümölcspépet cukrozzam meg kicsit...(de nem is eszik pépest,a banánt is harapja) 2 hétig próbáljam tömni,(hahh) és 2 hét múlva mérés ha nem hizik legalább 150-et,akkor vérvétel.Remek.Ne a főzeléket meg főtt kaját adjam(most,2 hétig) mert azt úgyse fogadja el ugye,hanem adjak ott is tejpépet,tejbegrízt....adjak újra Sinlacot...stb.
Hahh.
Persze tudom h nem feltétlen gond ez de nyilván biztosra akar menni a doki,nem-e szervi gond okozza.De ez most nagy macera lesz..
Szerintetek amúgy melyikben van több kalória,a tejbegrizben vagy a tejpépben?A tejpép mondjuk szerintem azért jobb,mert van benne vitamin,vas,mindenféle(de ki győzi azt mondjuk...)
Másik,a fütyije,ha már úgyis üvöltött,megmutattam.Az átlagnál sokkal szűkebb,tűszúrásnyi a nyílás,úgyhogy ezt december körül meg kell nézze sebész.Gondoltam h gond van mert pl akárhányszor kicsit mozgatnám vagy húznám,utána mindig bedagad a fütyije(most is)de legalább nem próbálta feltépni...

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Evi, most csak gyorsan neked irok, mert nyugos mar a gyermek. Probald ki a beres cseppet! Kg-kent egy csepp naponta, plussz c vitamin. Artani nem art, az biztos es fokozza az etvagyat!

Klári
nklari80

Sucer
Ha Olivérnek nem kell, akkor igazán nem tudsz mit tenni.

Évi
Én már hagyom Chloet macskázni :oops: :lol: :wink:
Max. lesz rajta egy-két karmolás... Tudom, hogy a macskám tiszta, nem beteg...
Tomi étvágya: szerintem, most ilyenje van... esetleg vitamint próbálhatsz neki adni (képeken én nem látom soványnak)

Klári
Mi szoktunk gyúrmázni is! :wink:
Boti és a joghurt :lol: :lol: :lol: :lol:

Egyébként... minden tevékenységbe bele kell kalkulálni, hogy ilyenkor még nagyon rövid ideig köthető le a figyelmük! 5-10 perces tevékenységek férnek bele...
Iskolaérett gyerekek képesek kb. 30 percig figyelni egy dologra!

Babakeksz
Barika elleni oltást nem adatom be.

Tünde
Technikai gondokkal nem vagy egyedül. Nem a géped, a babanet a hibás :cry:

Woody
Mi történt? Miért kellett leállítani?
Költözés: US Army szállítással történik... ez itten már megszokott, hiszen a telepen váltják egymást az emberek, családok... konténerbe bepakolunk, aztán azt viszik... mi rendes repülőjárattal megyünk, a legszükségesebb holmijainkat visszük+gyerek+macska... (állatorvosi igazolás kell)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi,én is hagyom,bár nem simogat max paskol vagy csapkod...csak attól félek hogy az arcát,szemét ne kapják meg.Ezek fiú cicák,nem annyira gyengédek.
US Army,fúúúú,tök jó!! (tök jó helyre kerültetek!)

evilany

Sziasztok!
Tök fura, időnként megjelennek olyan hsz-ek, amit tuti nem olvastam, pedig az enyém előtt vannak, nem értem :shock:

Testmagasság: a 2 éves korit nagyjából megduplázza a gyerek, de ez csak nagy számú populációbn igaz, tehát statisztikailag így van, de egyáltlán nem tuti, h a Te gyereked is ezt fogja tenni. Azért ismerünk olyat, ki kicsi volt, de magas lett, vagy mindig colos vcolt a korosztályában, de előbb befejezte a növést, és most így inkább kicsi. Elvileg kb 7 éves korban combcsont hosszból tudják becsülni felnőtt kori magaasságot, de az is becslés, és feltételezi, h a gyerek nem kap olyan betegséget, ami visszaveti, illetve nem fog éhezni, stb.

Babakeksz! Rátok jár a rúd :cry:
balesetek: nálun k is vannak, Nonó fején most aa homlokán egy kék folt, erre ma az okos 12éves bátyja elhajította a búgócsigát (a levegőben akarta megpörgetni, mint egy peonzát :roll: ), és jól arcon találta Nonót, súrolta szeme alatt :twisted:most ott lilul, szerencse h ennyivel megúsztuk!

Woody! Ezek a szívmelengető tesós képek ellenpontjai, de hát ez is beletartozik!
Sajnálom, h le kellett állítani, remélem hamar összeszeded magad, és nem várat magára soká az a kistesó!!

Tünde! "Hiteles" ismerősöm sajna nincs :(

Évi! Én azért nem tömném, nem jó az, ha egy életre elmegy a kedve a kajától, meg ah minden e körül forog. Én sem látom sovinak. Mellesleg az enyémek sem híznak, de ugye egyre többet mozognak, hát lemozogják. Az étvágyat és az emésztést a natúr aloe gél is jól javítja. Meg én esetleg probiotikumot adnék, h a bélflórája tuti jó legyen!

Fütyi: minden fiamnak szűk volt, sose gyötörte a doki néni, csak követte, mindegyik kinőtte!
Joniét múltkor a gyerekklinikán felhúzta az ottani doki néni, nem örültem neki, kenegethettem tetránnal, meg fájt is neki, tök fölöslegben. Anno nagy fiamnál is mindig "fenyegettek" a sebésszel, de megúsztuk! Én egyelőre nem erőltetném, csak finomn próbálnám húzogatni!

Ircsi! Nem semmi egy ilyen költözés :shock: !

Claire
claire

Claire,persze.tömni nem fogom(nem is lehet :) )

evilany

Sziasztok,

olvaslak Benneteket időközönként, de lusta disznó vagyok írni :(

Tünde: ha kell segítség a végtörlesztéssel kapcsolatban írj nyugodtan privit :wink:

Szépek a babák, fantasztikus hogy megnőttek ilyen rövid idő alatt.

Évi: bár írtam mailt is erről, Korinna súlya egyetlen grammot sem változott az elmúlt két hónapban. Aztán Béres csepp és a Cebion hozott egy kis étvágyat :)

woody: sajnálom a sikertelen stimut :(

Szép estét mindenkinek!
bettinyo

Évi! Karácsonyra kap egy jó kis liba tömőt :lol: :lol: :lol:
a mi doki nénink mindig egy általános képet néz a gyerekről, szép-e a bőre, nem vérszegény-e (jut eszembe attól is tud étvágytalan lenni!), mennyire élénk, miket csinál már, stb, és ebben csak egy tényező, h hízott-e! Most pl az enyéim sem híznak, egyik sem, de senkinek nincs baja vele. és nem is esznek sokat, mindenfélét hajlamosak megkóstolni, de nem esznek nagy mennyiségeket, főként Nonó, igaz szopiznak még, és az nem tudom mennyi, és nagyon változó is, de nem aggódom.
És a magasságán se izgulj, lassan át fognak állni arra, h hízási-növési fázisok váltják egymást, és persze ebbe beleférnek szinte stagnáló szakaszok is!
Nagyon jól néz ki Tomi, béres csepp, esetleg ha kell, egy kis vas tuti nem árt!
no, majd visszasírod te még ezt kamaszkorában :lol: amikor a kajájára fogsz keresni, és mire hazaérsz kieszi a hűtőt.
Nálnuk a nagy mostmár kezd elég sokat enni, időnként a kisebb is :roll: ha mind beindul..... teherautóval hordhatjuk haza a kaját!

Betti jó, h megvagy! Korinna mekkora most, és miket csinál? azt nem is kérdezem, h szép-e, mert biztos az :D !

Claire
claire

sziasztok!

Betti köszi, ment a pü!

Kép
gtunde75

Tünde: válaszoltam, gondolom ismét Te írtál nekem privit, de nem tudom megnézni, nem engedi a rendszer :evil:

claire: köszönöm az érdeklődést :) Korinna most olyan 80-81 cm körül van és 8,6-8,7 kg (manöken alkat :lol:) Lassan 2 hónapja szalad, egyszerű szótagokat mond, főként hangutánzókat mint pl. vau-búú-iá-háp, mondja hogy anya és apu, papa, baba. Imádja a képeskönyveket, a formabedobó játékot, amibe ügyesen bele is helyezi a formákat (a szív az egyetlen ami még nem megy).
Evés téren nálunk sem fogynak nagy mennyiségek, inkább a minőségre gyúr a kisasszony :)
A legédesebb amit tud: simogat. Ha mondom neki hogy simi-anya, akkor mosolyogva simogatja a fejemet. Imádom :)
Jonival voltatok dokinál? Van valami fejlemény?

Szép napot mindenkinek!
bettinyo

Betti csak megköszöntem a válaszod! :)

Kép
gtunde75

Betti! Nagyon édi lehet :D
Igen, köszi, úgy tűnik minden rendben Jonival, még kicsit dévényezünk, de ez tulképpen nem ettől van, . Még nem szalad, de tesz néhány lépést egyedül. nonó már ügyesen sétál, szinte mindenhova gyalog megy. Joninak ez elég inspiráló. Néhány szót használnak, kedvencük az "aadide" ill "adodide", mennek, és mindent pakolnak. Ami mókás, és olyan ikres dolog, h sokat kommunikálnak, játszanak együtt, veszélyes banda! Persze néha megcsapkodják egymást, és ha mondjuk, h ezt nem szabad, meg szegény, fáj neki, akkor odabújnak,dugják a kis fejüket! :)

Claire
claire

Jó reggelt!

Évi
Sokat gondolok rád!

Bett
Aranyos lehet Korinna! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi
Kép
köszönöm

evilany

Sziasztok!

Woody,
nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a stimuláció! Kívánok sok erőt, hogy minél előbb rendbe jöjjön a lelked! Gondolok rád! Lili jobban van? Szegény pici lány :( :( , puszi a sebesüléseire.

Évi,
amit írtál a doki táplálkozási javaslatáról Tominak, nem is igazán értem. Térjetek vissza a 6-9-hós táplálkozási korszakhoz? Vagy félreértettem vmit? A tejpépeket, sinlacot, nem 1 éves korig adják? Eszik már azóta amúgy Tomi? Tetszik neki az új étrend? Hogy vagy? Gondolom várod már az újabb UH-t, kiváncsi vagyok én is, milyen nemű a pocibaba :wink: Kuki: 2 hete kérdeztem a gyerekorvost, aki azt mondta ne piszkáljam a gyerek kukacát, nem véletlenül találta ki a természet, hogy ilyenkor még nehezen mozog a bőr. Ahogy Claire is írta, az élet idővel megoldja ezt, ezt mondta a dokink is. Természetesen, ha duzzanat, gyulladás van meg kell nézni, nézetni, de sokszor az okozza a gondot, hogy ok nélkül rángatják. Remélem Tominál ez csak átmeneti és szépen helyrejön, minden sebészeti beavatkozás nélkül is!

Ircsi,
nemsokára az USA-ban lesztek, akkor már értem Chloé szerelését! :wink: Ott is katonai bázison fogtok dologzni? Onnan már gondolom nem költöztök tovább, vagy igen?

Bettinyó,
azta milyen ügyes Korinna, édes lehet ahogy simogat, na és tényleg manöken alkat :wink: . Olivér 77-78 vm és 10,5 kiló :wink: .

Claire,
édesek lehetnek az ikrek együtt, ahogy játszanak, szeretik egymást! Te ebből az érzésből, örömből repetázol már :wink:

Tündi,
de jó, hogy írtál! Hogy vagytok? Évit szoktam kérdezni felőletek.

Nklari,
de jó, hogy megvan a nagyobb lakás! Ügyesek vagytok! Édes Boti a joghurttal :wink: , én is hagyom Olivért "disznólkodni" él is a lehetőséggel... :roll: :roll: :lol:

Mi jól vagyunk, Ilangom csak gyarapítja az 5-seit! :) Olivér jön megy, ezerrel fogzik, nem aprózza el, 4 rágót növeszt egyszerre. A menjugate oltás ismétlőjét nem tudom beadatni neki, mert hiánycikk az oltóanyag, Tényleg Évi, te mit adattál be Tominak végül?

Képzeljétek, hogy autócserébe fogtunk ismerős révén. Na nem csodákra kell gondolni, az én autóm már 15+ volt. Gondoltam kedden, meghírdetem a neten, elleszünk az eladással egy darabig, kinek kell egy ilyen öreg matuzsálem. Erre ma este megvették, elvitték, első látásra szerelem volt a vevő szerint. Ne egy oldtimer-re gondoljatok :wink: :wink: . Szóval ami nekem már öregecske, ütött-kopott volt, az másnak a vágyálma. Meg is könnyeztem az egészet, egyfelől mert hirtelen jött, másfelől meg mégiscsak 8 évet használtam ezt az autót. No nem kesergek, a lényeg itt azon volt, hogy mindig meg kell becsülni amink van, mert sok embernek, lehet, hogy az csak vágyálom.

Szép 7végét, jó éjt!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

sziasztok
Sucer,sztem maradok a Béres cseppnél,többen javasolták.
Csak előbb megbeszélem a dokival,de lehet megejtjük azt a vérvételt is amivel "fenyegetőzött" hadd legyünk nyugodtak.
Tomi is a Menjugate-et kapta,de csak 1-et.

Sajnos a haematóma megette tesóbabát. (azaz,a haematoma akkor -a 8.héten-valószínű már a kezdődő vetélés volt,csak az utro kapcsán fennmaradt egy "álterhesség")3 hete elhalt,de nem indult meg,missed AB,egy újabb vérzés kapcsán derült ki. Tegnap túlestem a műtéten. :cry: :cry: :cry: Eről kb ennyit tudok most írni :cry:

evilany

Basszuskulcs! Végre van egy szabad délelőttöm, napok óta nem voltam, rohanok, hogy nézzem mizujs veletek, kicsit vidítsam magam....

Évi!...Csak olyan banális dologgal tudom kezdeni, hogy nagyon sajnálom. Tudom, hogy majd alakulhat újra, de ez most nem vigasz. Szeressétek és adjatok erőt egymásnak!! Sok puszi!

Kicsit visszaolvasgatok, amiből vszínű csak kép nézegetés lesz (remélem lesznek)
limo73

Limo,marha vidám társaság vagyok,mi? :? nem is írtam eddig,csak ha már Sucer kérdezte...

evilany

Limo,marha vidám társaság vagyok,mi? :? nem is írtam eddig,csak ha már Sucer kérdezte...

Ne foglalkozz ezzel, "tombold" ki magadból a fájdalmat!
limo73

Évi! :cry: :cry: nézz Tomira, a következő olyan csupa élet gyerek lesz, mint ő. Tudom, ezt most könnyű mondani, de ha majd elgyászoltad a picit, lesz kistesó, szép egészséges, pont akkor, amikor lenni kell, így fogod érezni, h minden jól alakult. Persze addig el kell jutni!Sok erőt hozzá, és nyugodtan döntsd be ide a dühöt, bánatot, majd lenyeljük, és feldolgozzuk, ki-ki mennyit bír. Fő, h benned feloldódjon!

Sucer! Nálunk is gyűrik a sulit , Eszter lazábban, Ádám kicsit lassú.
Joninak 12 foga van, és nagyon dudorodnak a szemfogai is, persze attól még nőhet soká. Nonóka még mindig 4 fogacskánál tart, nehezebben is emészti, amit rágni kell, jobb neki a kicsit pépesített kaja. Pedig szívesen elfogadja a darabosat, csak látom, h sokszor átmegy rajta.

Kaja: sztem felesleges tömni a gyereket, és mesterségesen hízlalni. Abban a korban vannak, amikor babából kisgyerekbe váltanak, már nem olyan husik, többet is mozognak. Láttátok (pécsiek legalább is )nyáron a fiaimat, mindegyik gombóc volt, aztán megnyúlt, és tök normális kissrácok, van vékonyabb, mokányabb, de nem kell hízlalni. aztán sírunk, h sok az elhízozz gyerek. Ha vmi allergia vagy enzimhiány, stb gyanúja felmerül, azt ki kell vizsgáltatni, de ha minden OK, a gyerek egészséges, élénk, fejlődik, akkor békén kell hagyni, sztem.
Nyilván érdemes az orvosra figyelni, aki születése óta ismeri, de az anyai ösztönre is hallgatni kell!!
Claire

Szép hétvégét mindenkinek!
claire

Sziasztok!

Évi,
jaj annyira sajnálom!!!! :cry: :cry: :cry: Tudom ezzel nem mész messzire, de tudd, hogy veled érzek, ha bármiben tudok segíteni, hívj föl amikor jó neked, vagy írj! Bár tudom, hogy ott vannak a lányok a közeledben, akikkel tudsz beszélni, de ha mégis, én itt vagyok. Kapaszkodjatok egymásba Mikivel és csodáljátok, a szépséges és egészséges Tomit, adjon Ő erőt nektek most! Adj időt magadnak, magatoknak, hogy elengedd a picit, ha kell meggyászold Őt. Ne foglalkozz a külvilággal, lesznek mindenféle megnyilvánulások, sokszor fájók is. Ilyenek az emberek. Ahogy Claire is írta, fel kell dolgoznod/tok ami történt és ez időbe telik.
Menjugate: akkor ti még csak az elsőt kaptátok, nekünk az már megvolt, mostanra az ismétlő jönne, ha lenne.

Claire,
nincs két egyforma, de még hasonló gyerek sem, akár családon belül se, akkor ezek szerint ez a tanulásban is megmutatkozik. Engem mindig azzal riogatnak, hogy majd meglátom, a fiúk mennyivel hanyagabbak, lustábbak, mert a lányok kötelességtudóak, érdeklődőbbek, szorgalmasabbak, mint a fiúk. Azért az megnyugtató, hogy a fiúk is megtanulnak ugyanúgy írni-olvasni-számolni, sőt tanulnak tovább egyetemeken, főiskolákon, lesz belőlük sikeres, szakmát szerzett felnőtt, max. több őszhajszálat szerez anyuka eközben. Joni 12 foga nem semmi, bár ha belegondolok, Olivér sincs ettől messze, a 4 növő rágójával, pont 12 lesz neki is.

Limo,
jól vagytok? Berci továbbra is imád a konyhában rámolni? Kép?

Kaja: erőltetni semmi sem szabad, én is látom, ha már köpköd, turkál, dobálózik a kölköc, akkor biztosan nem kell neki a kaja. Szoktam mostanában azon parázni, hogy nem túl husi-e Olivér, de aztán mindig elhessegetem eme gondolatomat. Semmi számára fölösleges dolgot nem kap, max. Ő nem lesz egy magasugró alkat, teszem hozzá, egyikünk sem az a családban.

Na megyek, mert a muskátlikat be kell hoznom az éjszakára már, de előtte még ahhoz vmi helyet is kéne teremtenem. :roll:

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Na a virágláda rámolás eltolva holnapra, mivel Apa nekiállt szögelni (miért is ne akkor amikor egyetlen fiú sarjunk aludni tért :evil:), így Olivér már itt csücsül ébren, ám fitten nem.... Apa kint tevékenykedik, én meg istápolhatom a kialvatlan Olivért. Halleluja... hogy az a 8 szög nem várhatott volna 2 órát..... ááááááá :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Sucer,irtam pü-t

evilany

Sucer
Igen, egy katonai kórházban fogunk dolgozni! Elvileg, ha szükséges, akkor az US Army áthelyezhet egy másik kórházba. Családokat nem nagyon szokták szétszakítani...
Végső soron, nekünk mindegy, hogy melyik kórházban dolgozunk... lesz munkánk, lesz hol lakjunk, lesz biztosításunk, a fizetésünkből normális körülményeket tudunk teremteni :lol: :lol: :lol: :lol:

Limo
Hogy vagytok? Bercibo?

Évi
Átérzem a fájdalmadat, de bízom benne, hogy még 2012-ben lesz kistestvére Tominak! :wink:

Gyerek és a kaja
Én még nem hallottam, hogy egy normális körülmények között tartott gyerek éhenhalasztotta volna magát. Nem hiszem, hogy tizenpár hónaposan már esztelen fogyókúrába kezdenének... csak éppen a világot kell felfedezni és nem érnek rá enni...
Erőszakkal az ember nem tud beléjük tömni kaját!
Mi az, hogy ennyit, vagy annyit KELL hízni???? Annyira más mindegyik gyerek! Ha érdeklődő, ha tevékeny, akkor baja nem lehet... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Egyébként Chloe 3 hónap alatt szűk 40 dekát hízott és nőtt 3 cm-t.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi: majd írok privit, de tényleg add ki magadból ami kikívánkozik :(

sucer: autó :) Sose gondolná az ember hogy ami nekünk már ósdi és emlékekkel teli dolog, az másoknak igencsak kincs :)

claire: ismerős iker fiai is hasonlóak. Kis csibészek, összemosolyognak,mindig valami huncutságon törik a fejüket.

Kajaügy: nálunk az sokat segít, hogy ha kint vagyunk a szabad levegőn és hagyom sokat rohangászni Korinnát. Megfigyeltük hogy minél többet vagyunk kint, annál jobb az étvágya. Hétvégén vidéki nagyszülőket látogattunk, volt mindenféle izgalom, kacsák-tyúkok-óriási kert-utcában lovak, hatalmas séták és végső soron a nagyszülők is kiunokázták magukat. Evett is rendesen a gyerekem ;)

Ircsi: csípem ezt a "lazaságot" de végülis igazatok van. Ha lehet menni és jobb életkörülményeket teremteni, akkor miért ne ;)
Ennyit kell hízni: vannak ilyen gyermekdokik és védőnők :(

Rólunk: Korinna végig-betegeskedte a szeptembert.
Kezdődött egy vírusfertőzéssel és lázzal, majd 3 héten át köhögött és irtó náthás volt, hol nagyon hol kevésbé. Amikor 3 hét után ismét magas láza lett bevittük az ügyeletre, tüdőrtg után bent fogták a kórházban hörgőgyulladás miatt. Hazajövetel utáni hét hétfőn megint belázasodott, mandulagyulladása lett, amire kapott antibiotikumot. Nem egy csoda, hisz "csak" Augmentint kapott, no arra pedig allergiás lett, de nem akárhogy. Így:
Kép

Kép

Másnapra óriási vörös foltok, égésszerű ekcémás lángvörös hámló területek és gennyes kiütések lettek a lábán. Háziorvos szerint felfekvés-szerű kidörzsölt kiütések, anyai megérzés szerint gyógyszer allergia. Végül bevittük az I. Gyermekklinikára és ott kiderült: Stevens-Johnson szindróma, Korinnánál egyfajta gyógyszer allergia. Megijedtünk nagyon, de szerencsére elég enyhe volt, mostanra szépen javul, még hámlik kicsit a bőr, de talán nem marad nyoma.
Az egészet pedig megkoronázta egy kiságyból kieséssel, amit úgy produkált, hogy a rácsok tetejére tette az egyik lábát, felhúzta a felső testét és átlendült. Egyenesen fejjel a padlóra. Pechszéria a köbön, de már csak nevettünk, no persze utólag, mert semmi baja nem lett a gyereknek. Doktor néni mondta is, hogy vigyázzunk, mert terjedőben van a hányós-hasmenéses vírus, nem kéne benyalni azt is még.
Hát sikerült. Szerencsére nem a gyereknek, hanem nekem. 2 napra kivont a forgalomból.
Most jól vagyunk, mindannyian. Kész csoda :lol: :lol: A gyereknek meg Béres cseppet adok C vitaminnal, sok zöldséget és gyümölcsöt kap és igyekszem vele minél többet kint lenni.
bettinyo

Betti
Sajnálom a sok betegséget! :cry:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Betti! Szegény Korinna! Kinél voltatok az 1.-en? Sajna bejáratosak vagyunk, Joni tavaly ott feküdt, az intenzíven, aztán a csecsemőn. Különben meg nagy szerencse, mert nagyon jó dokikkal taláálkoztunk ott. Mit mondtak, hosszú távon mivel jár ez az allergia?
C
claire

Évi milyen hírekre találok itt benézve! :( Vérzik a szívem, de nem kezdek sajnálkozásba, azzal se vagy kisegítve, csak legbelül mondom magamban rád gondolva. :(

Maccsnak szívböl gratulálok a cuki kislányhoz! Minap erösen gondoltam rád, eszembe jutottál, hogy milyen szép volt az az idöszak, amikor te is rendszeresen írtál! :)

Ircsi a lányod tényleg nagyon nagylányosan néz ki a csini szerkóban, igazán jól áll neki, már csak a póni hiányzik alóla!

Claire jó olvasni a tapasztalataidat, valahogy nálunk is hasonló a felállás, mindegyik más ütemben fejlödik és ugyanannyi idösen mást tud. Igyekszem nem is hasonlítgatni öket és egymással se példázunk, meg nem bezzegezünk, hogy lám a tesód ekkor már ezt és ezt tudta csinálni, hanem örülünk a különbségeknek, a sok kis eltérö egyéniségnek. :)
Remélem lesz még lehetöségem ebben az életben titeket is személyesen megismerni!

Évi még neked akartam írni a nemevés és nemhízás kapcsán: a másik topikomban van egy szintén 14 hónapos kislány, aki amolyan madár alkat, kicsi és karcsú, de nagyon agilis, tevékeny, gyors felfogású, amolyan igazi kis életrevaló cukiság. Az ö anyukája is majd megbolondul a kislány nemevésétöl, ö is megjárt vele minden specialistát és minden kivizsgálást, megkapta, hogy vele van a baj, mert betegesen kötödik a lányához és nem is akarja elválasztani, azért nem hízik a baba, stb. Ö most olyan 75 cm és szük 8 kg. Pár napja hirtelen elkezdett nagyobb tételeket enni, elötte ök is arra figyeltek, hogy az a kicsi, amit a gyerek eszik, magas kalóriatartalmú legyen legalább, mert néha vissza is fogyott egy kicsit. Relax, Tomi szerintem normál alkatú, az apja vére, szikár kis pasi, nem kell félteni. Vannak ilyen fázisok, de lesz még jobb is! Kitartás!

Mentem inhalálni. A elmúlt hetek nem nekem kedveztek: volt mind a hetünknek egyszerre hányás-fosós vírusa. 3 vödör nem volt elég a családnak, én Döncivel és Edövel egy vödörbe rókáztam sürü egymásutánban. Aztán mellgyulladást kaptam, majd a fiúk kruppot, Regö most hangszálgyulladást, amit sikeresen rámragasztott, erre még egy mezei megfázás is rátelepedett, ami nálam mindig az orrmelléküregekben landol. Ezért kell most is inhalálnom.

Idönként rátok nézek, föleg a képeket szemlélem meg gyorsan, olyan jó nézni öket! :)

Pusz: barbi

Barbi
maass

claire: Balogh Lídia drnőnél, ő volt Korinna apukájának gyermekorvosa hosszú évekig. Ismerősökként lettünk üdvözölve így, az alapos vizsgálatért pedig nagyon hálásak voltunk. Az allergiáról nem sok szó esett eztán, annyi biztos, hogy az Augmentin tiltólistás lett. Az érdekes, hogy amoxicillin-t második alkalommal kapott, elsőre semmi gondot nem okozott. Az Augmentin duo-ban van más is, talán az okozta a bajt.

Joni is Lídia doktornéni osztályán feküdt nem? Mi mostantól nem is megyünk máshova, csak oda ha gond van.
bettinyo

Sziasztok!

Megint eltelt egy hét. Úgy ég a pofám, hogy alig tudok jönni. :oops:
Megpróbálok gyakrabban, de az általában késő este van, akkor meg nem nagyon huhog itt senki. :lol:

Évi! Nagyon nagyon sajnálom! Átérzem a fájdalmadat, én is veszítettem el babát a 7.-ik héten, szintén missed ab volt... Nem is tudom mi segített utána. Azt hiszem addig nem nyugodott meg a lelkem, míg nem estem teherbe Lilivel. :cry:

Kaja: szerintem nem lehet tömni egy gyereket, fizikai képtelenség. Az enyém tuti harapna.:D

Szegény Korinna, nem volt valami jó hónapja. Jobbulást a lábacskáknak.

woody! Sajnálom a stimut:(

Súly: szerintem az én lányom is fogyott most, hogy beteg volt.

Szerencsére már jól van, és pár napja fantasztikus dolog történt. Sikerült az első két szavas mondat, ami így hangzott: gyejeee mammam.:) (azaz, hogy menjünk enni) Hát én úgy örültem neki, hogy körbe táncoltuk a lakást.
:lol: 8)
Vendég

Betti
Az allergia sokszor csak a többedik "találkozás" után alakul ki...
Augmentinben az amoxicillin mellett klavulánsav van, de gyakrabban okoz allergiát a penicillin... :cry:

Barbi
Nálatok változatlanul vannak történések... jobbulást nektek!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

sziasztok
Babakeksz :) elhiszem h örültél :) nagyobbak jól vannak?

Missed Ab téma: a mai napot iszonyat végigbőgtem,még magam is megdöbbentem rajta...ma jött ki..persze mert Miki is ment dolgozni..anyám jött még az a jó mert igy is sírva láttam el a gyereket :( de nem akarom ezzel rontani itt a közhangulatot ,találtam egy másik helyen egy másik fórumot ahol sorstársak vannak...kicsit beszélgetek velük..meg kiírom magamból. Azt hiszem erre a gyógymód egy másik baba érkezése,olyan borzalmas hogy nincs itt a pocakomban de persze tök rettegés is hogy sikerül e,megismétlődik e...pedig a vetéléstől aztán tényleg nem féltem.Pff.

Bettinyó,Korinnát úgy sajnáltam :( örülök h találtatok egy megbizható dokit! :?

evilany

Ja de hülye vagyok azt akartam írni,tegnap Tomi megtette az első két lépését,hurrá!ma végig a babakocsi mellett sétált,egyik kézzel azt fogta másikal az enyémet.Édespofa.

evilany

Évi
Tomi ügyes, aranyos!
Ölellek!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi: szuper, gratulálok, lassan kezdődik a rohanós korszak :)

babakeksz: köszönjük. Gratulálok az első mondathoz :D

Ircsi: klinikán a doktor néni is mondta hogy akár 20 év után is kialakulhat ún. késői allergia. Mindegy, nem lamentálunk ezen, fő hogy meggyógyult :wink:
bettinyo

sziasztok!

nálunk hányós-fosós vírus van, apa szombat estére dőlt el, vasárnap alig tudott lábra állni... én tegnap délután ölelgettem a wc-t...
Zoé tegnap 3x hányt, de eddig egyéb tünete nincs...
szerintetek olyan lehet, hogy egy vírus 2 felnőttet kiüt rendesen, a 14 hónapos meg vígan elvan vele? neki nincs is hasmenése... :shock:

Kép
gtunde75

Hát nem erre a hírekre akartam jönni…. :(

Évi, nincsenek szavak annyira sajnálom! Nagy ölelés neked! :cry: :cry: :cry:
És igen a fájdalmat ki kell beszélni, jót tesz! Erős lány vagy!!!
De én biztos vagyok benne, hogy jövőre már kezedben lesz a kistesó!

Bettinyó, hát ez durva. Nem volt egy jó periódusotok az tuti! Sajnálom a betegséget. :(
Én penicillin érzékeny vagyok kb. 8 évesen lettem az. Nővérem fia 1,5 évesen lett az.

Babakeksz, de ügyes Lili. Első mondat :lol:

Évi, Gratulálok Tomi első lépéseihez! :lol:

Tünde, jobbulást nektek! Szerintem bármi előfordulhat, remélem Zoé tényleg nem lesz beteg.

Azért nem nagyon vagyok, mivel belekezdtünk egy felújításba. A konyhánk fog megszépülni végre. :D És hát terveztem, keresgéltem, ha volt időm. Elfoglaltam magam. A stimu fertőzés miatt állt le, de ha kijövők belőle ami 1 hónap vagy fél évi is lehet, utána indulunk. Én most azért drukkolok, hogy decemberben tudjak menni. Hát majd kiderül! :wink:

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

sziasztok
Woody köszönöm. Sajna a kistesók nem adják magukat itt könnyen,úgy látom.
Konyha:sok sikert!Biztos szupi lesz.Igen le kell foglalni magunkat.

Mára vmiért sokkal jobban vagyok..szerintem a nagyja kijött tegnap...végigvettük Mikivel a dolgokat...a gondolataim...és megnyugodtam.Ma pedig elmentem a dm-be és vettem egy tesztet :oops: :arrow: hogy legyen itthon címszóval...valamiért megnyugtat!Hogy szükségem lesz rá!

Dia???

evilany

Tünde: jobbulást Nektek!

woody: sajnálom a fertőzést, de jön a kistesó amikor majd jönnie kell :)

Évi: örülök hogy jobb volt ma a napotok...

Rólam: félve írom le, de kicsit betojtam a hétvégén, mert masszív hányingerem volt és álomkóros lettem. Megfordult a fejemben, hogy valaki beköltözött a pocakomba, mert volt egy kis "baleset" PÉ körül az utolsó ciklusban, de végül sorra gyártottam az egycsíkos teszteket. Nem tudom mi lett volna ha.... De ezen már nem is lamentálok, mert ma elkezdtem barnázgatni, ami igencsak piri előjele nálam. Jobb ez így mindenkinek most :(
bettinyo

Betti :shock: :wink:

evilany

Tünde
Jobbulást nektek!

Woody
Fertőzés :cry: :cry: :cry:

Én nagyon drukkolok, hogy 2012-ben legyen kisbabája annak, aki szeretne! Jöjjön össze mindenkinél a kistesó!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?