Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Zsuzsa
Ha jól emlékszem, téged is érdekelt a homeopátia.
Meg van a bővebb listám, ezen szerepel visszérre való bogyó is, ami a köv.:
Pulsatilla- ha a lábak duzzadtak, a vénák begyulladtak
Carbo Vegetabilis- ha a visszeresség a szeméremtestre is ráterjedt
Nux Vomica- az érzékeny csomókat ki lehet tapintani. A visszerességhez aranyér is társul.
Causticum- járásra gyorsan fokozódó fájdalom, a nyugalom javít az aállapotán
Arsenicum Album- égő érzéssel járó, kéken átütő vénák. A meleg csökkenti a fájdalmat.

Ezek közt remélem találsz olyat amelyik a Te problémádra is jó.

Mucus

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Nikcsi!
A táblázatba elfelejtettem neked leírni, hogy Óbudán lakunk.
hmmc

Sziasztok,
Zsófi,
Sajna nem hiszem, hogy ki tudlak várni. Tegnap voltan CRG-n, meg dokinál.
1222 a méhszájam. A doki csak ennyit mondott, valszeg egy héten belül találkozunk. Na nem a rendelésén, hanem a szülőszobán.
Csak arra emlékszem, hogy Zsombival amikor kértem az EDA-t, mert olyan szinten fájt a vajúdás már (durván 10 óra után, még mindig csak 2 ujjnyi tág voltam), most meg még semmi, de a méhszájam már igencsak nyitva.
S ha belegondolok, hogy Piliscsabáról a 10-es úton izgi lesz bejutni, hát kezdek aggódni, hogy a végén tényleg az autóban szülök meg. Csak abban bízhatok, hogy Zsófika is gondol erre, s éjszakára tervezi a születését.
Mit tudtok róla, ha mentőt hívok, ugye köteles a Margitba vinni, nem pedig az éppen ügyeletes kórházba.
Ja és nem híztam az utolsó héten, és ez is azt mutatja, hogy itt a szülés ideje (doki szerint), meg tegnap már a belem sem égett. Gondolom mert bekövetkezett a könnyebbedés, ami többedszer szülő nőknél általában csak az utolsó napokban következik be.
Szóval nem tudom. Azt hiszem összepakolok.
Sok puszi,
Zsuzsa
zsuzsa99

Zsuzsa
Szurkolunk Nektek, hogy minden rendben legyen! (A picúrral meg beszéld meg, hogy ne a reggeli vagy esti csúcs idejére készülődjön! Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Cas
Okés, várom a döntést. Nálunk még szerencsétlen gyerek 6 nevű... A fiú név megvan: Dominik, de úgy tudjuk lány lesz, már csak 2 hét és megyünk a 30. hetire... (Lánynevek: Alexandra, Fanni, Ivett, Jenni, Korina, Vivien)

Zsuzsa
Férfiak (férj) és a betegség. Én sem szoktam komolyan venni, és nagyon nem szereti. Dehát egy kis széltől lebetegedig. Most le is kopogom, hogy már elég régen volt! Kép
MENTŐ: Nem akarlak elkeseríteni, de Piliscsabáról tudomásom szerint Esztergomba visznek. A mentő a lakhelyhez legközelebbibe visz, szülési ügyelet mindenhol van... Ezt azt a mentős dolgot mondták is az előadáson: Mentő nem taxi... Kép

Zsófi
Igen le kell szűrni. De tényleg ilyen volt? Üresen ittad?

Myra
Nem is tudtam, hogy 3. vagy a sorba... Amikor újra felteszem, akkor már Te is benne leszel! A DVD-s dolgot pedig egyszer szeretném, de most ha minden igaz költözünk, és az egy kicsit fontosabb... Kép

Laga
Zsófinak én vettem a teát Herbália, és rá is kérdeztem a boltba. Azt mondták, hogy a Herbáliába nincs semmi ilyen, nyugodjunk meg...

Helyátadás: ezt olvassátok. Valamelyik nap metróval mentem vagy 8 megállót. Könyv a kezembe: az a bizonyos 9 hónap. Egy kb. velem egyidős lány átadja nekem a helyet, mondtam üljön nyugodtan, de aztán már egy idős néni ült is... Eltellit 1 perc mire mellette a nő feláll, és mondja üjjek le. Már tiszta ciki volt, leültem aztán idős néni mondja, hogy jaj nekem adták át a helyet, ő pedig leült? Jobbomon ülő hölgy egyszer csak megszólal: Miért olvasom ezt a könyvet? Én: ne érjem minden teljesen váratlanul. Nőci: egészségügyes vagyok? Nem. Akkor ne olvassam, hülyeség, hipohonder leszek, és erre nem is lehet felkészülni ugysem. Ő két gyereket szült... És nyomta a szöveget, alig vártam, hogy én vagy ő leszálljon... Kép
Szóval nekem általában átadják, de lehet, hogy a könyv címét látva.... Kép

Hmmc
Következő táblázatban már benne lesz a kiegészítés! Kép
nikcsi

Sziasztok!
Meg tudjátok mondani, hogy 6.-án lesz-e és, ha igen milyen előadás a Margitban?
Nagyon köszönöm!!
Lujza
lujza

Lujza
Szerintem lesz, és "Az osztály bemutatása" lesz a címe. Mi is megyünk a férjemmel (ha minden igaz)...

Nikcsi
Jenni? (Dzseni?) Ezt lehet így anyakönyveztetni?
Már precíz listát írtam minden névről, ami tetszik, név, jelentés, névnap, teljes névként hogy fog kinézni, hogyan becézzük majd, stb... Mikor az párom meglátta csak jót röhögött, hogy ennyire alapos vagyok... Kép Kép
Az a szövegnyomós nyanya nem lehetett semmi! Az a jó, hogy ha terhességről van szó, akkor mindenki olyan okos körülöttünk... De hogy már egy vadidegen is nekiálljon osztani az észt?!
(Anyám is épp ma morgott, hogy szerinte nem jó ötlet a 4D-s UH, nem jó az a sok ultrahangozás a babának... HOgy miért, azt nem tudta megindokolni, ráadásul én direkt rákérdeztem a dokimnál...)

Na búcsúzom, megyünk a Praxisba! Már alig győzöm kivárni! Kép Ha hazaértem jelentkezem!

Kép
Kép
Kép
cas

Lujza
Cassel egyet értek, lesz előadás és mi is megyünk! Mert ez az előadás novemberbe nem volt a mindenszentek miatt... Kép
Különben Margitba fogsz szülni?

Cas
Nem dzs, állítólag engedélyezik így is. Nálunk a névválasztás így ment: kiírtam nekem mi tetszik, és ez volt a feladat a férjemnek is, majd összefésültem és ez a 6 név volt mindkettőnk listáján. Na, de ezek a családi befolyásolások??? Jobb, ha nem is mondjuk meg! Olyan ugysem lesz, ami mindenkinek tetszik! Ja és mi nagyon néztük azt, hogy a névnapja ne legyen túl közel a szülinapjához, így néhány név teljesen kiesett!
De jó nektek (Praxis)!

Nikcsi 28+1
nikcsi

Cas, NikcsiKép
Nagyon köszönöm. Szerintem mi is megyünk a párommal. Eddig még egyszer sem voltunk és ideje elkezdeni, na meg érdekel is nagyon. Igen, a Margitban fogok szülni ha minden igaz március végén.
Lujza
lujza

Lujza
És eddig hol "nyumultál", mert már nem a kezdő felhasználók közé tartozol... Ezentúl köztünk is leszel?

Kellemes 7végét! Kép Nikcsi
nikcsi

Nikcsi
A névválasztási eljárás nálunk is így működne - vasárnapig kapott haladékot a férjem. Ha addig nem csinálja meg, én döntök! Kép Na jó, nem, csak annyira szeretném már, ha döntenénk.
Olyan nevet úgyse lehet választani, ami mindenkinek tetszik - nem is próbálkozunk vele, úgyis a mi gyerekünk.
A névnap-szülinap távot mi is figyelni fogjuk...
(Ja és a Cast úgy kell ejteni, ahogy írjuk, a Casiból született, ami még gimiben a Saciból egy szimpla betűcserével, ami meg a Saroltából. Kép)

Lujza
Akkor mi lehet, hogy összefutunk odabent? Kép Jó lenne! Elvileg márc. 25-re vagyunk kiírva, de ma már márc. 15-re jósolta a gép a méretei alapján...

4D UH beszámoló:
Szuper jó volt! Kicsit korán érkeztünk, meg volt egy 5-10 perces csúszás, így volt időnk megnézegetni a kikészített fotóalbumot is - érdemes! Aztán bementünk, Győrfi doki nagyon jó fejnek bizonyult, kicsit ciki volt, mert nem találtam a helyem elsőre az ágyon, úgyhogy megkérdeztem, hogy hogyan szoktak ezen feküdni?! Kép (Eddig mikor UH-on voltam, sehol nem volt ennyire felemelve a háttámla...)
Először hagyományos módon pásztázta végig, és mi még fel sem ocsúdtunk, hogy elkezdődött a vizsgálat, mire ő is megerősítette, hogy "150%" hogy fiú! Kép
Aztán végigvizsgálta centiről-centire (az elején mondtam neki a magas AFP-t), de mindent rendben talált szerencsére.
Utána következett a mozi, de mivel elől van a lepény (elmászott végre a méhszájtól!), nem sok felület maradt, ahol kukucskálhattunk. Ráadásul már befordult a lurkó, úgyhogy bedugta a fejecskéjét a méhlepény és a méhfal közé egy kellemes kis zugba a pocim alsó részén. Amitől viszont nem nagyon lehetett látni!
Próbáltam rábeszélni, hogy ébredjen fel és kússzon arrébb, sőt, a doki javasolta, hogy forduljak az oldalamra, hátha így jobban előbújik, de nem nagyon javult a helyzet...
Ja, és folyton az arca előtt tartotta a kis kezeit, úgyhogy még kevesebb!
Kis szégyellős! Kép
Aztán búcsúzóul a doki hagyományos UH-on megmutatta a bizonyítékot, hogy tényleg fiú! Kép
Kértünk videót, DVD-t és CD-re képeket is. A DVD jó választás volt, mert szerintem jobb felbontású a felvétel rajta, mint a videón... A CD-n a legjobb pillanatok vannak színesben, bár nem túl nagy felbontásban, de azért jók!
Feltettem pár fotót az albumomba, a profilomból eljuthattok oda, akit érdekel.

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Cas

Hősiesen bevallom, hogy én annyira, de annyira nem vagyok jóban a gyógyteákkal, meg a gyümi teákkal, hogy inkább meg sem kísérlem édesíteni, mert úgy tuti nem tudnám meginni. Pl. most rászoktattam magam a csipkebógyó teára, mert túl sok fekete teát ittam (bár nem erősen), és a csipkebogyóba is csak citromot teszek, és kész. Bevallom már egész megszerettem. Kép Viszont ez a málnalevél...brrrr. Remélem nem akarja a pici fiam, hogy még 3 hétig ezt igyam. Kicsit reménykedem, hogy megindítja a tágulást, mert eddig semmi. 3 hetem van hátra, és a C értékem az meg sem mozdult. Kép Mi lesz ebből? Na, de a remény hal meg utoljára!

Zsuzsa

Ne tedd velem ezt! Kép Kép Te voltál az utolsó reménységem. Honnan fogom én tudni, hogy mit kell csinálni a babával? Kép De azért persze örülök, hogy ilyen jól állsz...legalább te, ha már én nem. Remélem jó könnyű szülésed lesz, persze a kórházban, és nem valahol a 10-es úton. Kép Egyébként a mentő sajnos tényleg nem feltétlen visz abba a kórházba, ahol szülnél. Én mondjuk hallottam olyat, hogy a doki, ha beírja a kiskönyvedbe a kórházadat, akkor oda visznek...de akkor sem kötelességük. Inkább vedd rá a kis embert, hogy éjszaka szülessen. Kép Nagyon szorítok! Kép

Niki

Ti aztán nem hétköznapi neveket választottatok. Kép Így tuti soha nem lesz egyforma nevű babánk, mert nekem ezek a nevek túl idegenek, én az ecccerűbbeket szeretem. Kép De remélem ismersz annyira már, hogy ezt nem bántásként mondom, és nem is "okos tóniskodom" Kép Kép

Puszi mindenkinek, Zsófi
mzsx

Sziasztok,
Még mindig egyben.
Zsófi,
A végén még megvárlak. Bár ne aggódj, biztos lesznek segítőkész anyukák, amikor szülsz.
Mi este nem bírtunk magunkkal, durván 1 hónapnyi pauza, egymásnak estünk párommal, mint a tinik.
Mégsem indult be a szülés. Pedig tutira vettem volna. Szóval a végén még lehet, hogy túlhordom...
Cas,
Nagyon édes a bébi. Irigyellek, én sajna nem mentem 3D ultrahangra. Igaz, már hamarosan kezemben tartom gyerkőcöm, a maga teljes valóságában.
Várom is meg nem is. Így a szülés közeledtével kezdem magam úgy érezni, mint vmi. első bálos. Félek a szüléstől, pedig átestem rajta már háromszor, félek, hogy megérzem-e, ez már frankó.
Vicces, hogy negyedik szülésem, mégis tele vagyok aggódással.
Sok puszi mindenkinek,
Zsuzsa
zsuzsa99

Mzsx
Bizonyos gyógyteáktól én is ki tudok szaladni a világból! Pl. kakukkfű - pedig anyu mindig azt diktálta belém minden megfázásnál... (talán épp azért). (Sült húsra vagy spagettiszószba viszont kiváló! Kép)
És a málnalevélteát nem szabad semmivel keverni? (Pl. a csipkebogyóval - szerintem sokat segítene rajta...)
Mijaza a C érték? Hogy mennyire nyitott a méhszáj?

Zsuzsa
Köszi a bókot! Kép Ráadásul a legjobb pillanatokról (amikor látszott is belőle vmi, mert levette egy picit a kezét az arca elől) nincs még fotó - ezt akarom majd megcsinálni, de kicsit bonyolultabb lesz, mint gondoltam.
Asszem mi sem megyünk többet 3D-re, csak most olyan sokáig nincs UH, és az AFP is elkezdett megint aggasztani (nemtom miért), hogy nem sajnáltuk rá a pénzt (pedig nem nagyon szórhatjuk mi se - albérlet...).
Szülés: furcsa, de még nem félek tőle. Valszeg azért, mert még nem tudom mi vár rám... (No meg asszem egy kicsit el is bíztam magam, hogy találkoztam én már nagy fájdalommal, bírni fogom - csak attól tartok a szülőszobán fog érni a meglepetés!)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas

Az nagyon jó, ha nem félsz a szüléstől, ezt próbáld meg végig megtartai, sőt még a szüléskor is. Ha valaki fél attól görcsös lesz, és még az is fájni fog, aminek nem kéne.
Én is a megélt nagy fájdalmaimmal (iszonyú görcsös mensi, vetélés stb.) erősítettem magam lélekben, hát... kicsit más volt.
Egyébként én is úgy voltam vele, hogy amikor már terhes voltam, akkor egyáltalán nem féltem. Na jó, egy picit, de ez már semmi nem volt ahhoz képest, amit azelőtt érezetem.Kép
A magam részéről inkább az ismeretlentől félek, amikor nem tudom, hogy mi lesz.

A C jelölés a méhnyakat ill. a méhszájat jelöli. Pontosan nem is tudom, hogy melyiket, mert amikor én 25 hetes voltam, nekem C:2000-em volt már akkor, és az orvosom azt mondta, hogy fenyegtő koraszülés áll fenn, mert már ilyen korán megrövidült a méhnyak. A szülésem előtti napon viszont amikor megvizsgált, azt mondta, hogy már egy újjnyira nyitva a méhszáj, és a kiskönyvembe a C:1222-őt írta be.
Ezt minden hüvelyi vizsgálatkor beírja a doki, van is egy ilyen oszlop. Azt hiszem a normális a C3000.

Nagyon jók a képek, jól látszik rajta a mütyürke.

Kép

Üdv

mucus
Tm

Sziasztok!

Cas
Házi feladat vasárnapig teljesítve lett? Nálunk az első határidőre nem... Kép
A képek nagyon édik! Kép

Zsófi
Dehogy haragszom! De tudod, egy ilyen átlagos/mindennapos vezetéknézhez nem igazán jó egy egyszerű, átlagos név... Mostanában volt felmérés a vezetéknévből és a miénk dobogós 3. helyezett lett! A Nagy is valahol ott volt... Kép

Zsuzsa
Akkor most gondolom kicsit helyre állt a hormonháztartásod! Kép És még a szülés sem indult meg.

Szüléstől való félelem: szerintem ahogy közeledik az a bizonyos időpont, akkor kezdünk el jobban parázni. Bár öszintén még én sem félek, van még szűk 3 hónap! Mostanság mindenki azt kérdezi várom már? És NEM! Olyan jó érzés, ráadásul már "halacskázik" bent a bébi. Nem csak rugdos, hanem a dudorok mennek jobbról-balra, stb. Imádni való, és az apukáját mennyire imádja?! Megsimogatja, hozzászól és már ficánkol is. Hétvégén anyóséknál én nem tudtam felébreszteni, de apuci egyből... Kép

Nikcsi 28+4
nikcsi

<pre>
Anyuka neve Kora Szülés várható ideje baba s.sz. Neve lakhely Orvos
Zsuzsa99 35 2004.12.23. negyedik Zsófi Piliscsaba Mestyán Rezső
Mzsx 27 2004.12.24. első lesz Bence Káposztásmegyer Dr. Horváth Ernő
Myra 28 2005.01.05. első lesz Lilla III. ker. Római fürdő Dr. Szigethy Adrienn
Orbis 23 2005.02.01. első lesz Borka v. Botond I. ker. Dr. Sárvári János
Bmárti 33 2005.02.14. második Péter Békásmegyer Dr. Mousa Moustafa
Nikcsi 27 2005.02.23. első lesz még nem tudjuk Óbuda-Testvérhegy Dr. Magenheim Rita
Cas 26 2005.03.25. első lesz még nem tudjuk Óbuda Dr. Sárvári János
Hmmc 32 2005.03.31. második Szabolcs v. Sára Óbuda Dr. Sárvári János
Meglepibaba 24 2005.04.02. első lesz még nem tudjuk II. ker. Dr. Tóth Károly
Laga 32 2005.05.03. második még nem tudjuk Óbuda Dr. Sztanyik László
Philissa 36 2005.05.06. második talán Kincső, ha hugi lesz Bp. Dr. Béres László
Jano74 30 2005.05.18. első lesz még nem tudjuk Pilisvörösvár Dr. Szigethy Adrienn
Boglarka 32 2005.05.19. első lesz még nem tudjuk Óbuda
Mj_Móni 31 2005.07.15. második Sophie-Ann/Dominik Törökbálint Dr. Fábián Sándor
Mucus 28 2005. év elejétől "gyártásban" lesz a második baba második --- Bp. Dr. Sztanyik László
Labdácska 28 jövőre tervezzük a kistesót második --- Dr. Sztanyik László
</pre>
nikcsi

Sziasztok,
Hát még mindig egyben vagyok.
A C értékről én sokat érdeklődtem a dokinál, mivel elég szaros volt. Az első szám a méhszáj hossza centiben, ez 3 alapállapotban. A második azt jelzi, hány ujjnyi a külső méhszáj, az utolsó, hogy hány ujjnyi a belső méhszáj, a harmadik pedig, hogy a kettő között mennyire vagy nyitva. Szóval pl. az én aranybullás 1222-m azt jelzi, hogy a méhszájam eltűnőben, 1 cm-es, külső, belső méhszájam 2 ujjnyira nyitva. Mások ilyenkor már szülőszobán szenvednek, én meg már 1 hete így élek.
Szüléstől való félelem. Na, azt hiszem, már nem kifejezetten a friss, gyönge husi kategóriába tartozom a magam 35 évével. Amikor a lányokat szültem, 23-24 évesen az egész szülés meg se kottyant. Nörival indítottak a 41. héten, reggel nyolckor kaptam a szurit, 10,45-kor megszületett.
Angival már kórházban voltam (ez volt a mázlim), 8.15-kor vacsiztam, semmi szülésre utaló jel nem volt, majd hirtelen jött pár gyenge fájás, s 8.45-re 4 ujjnyi tág voltam. Angi szinte kirepült, a dokim a folyosón rohanva vette fel a köpenyét, hogy beérjen a születésre. Sok dolga nem volt, csak varrnia kellett.
Gondoltam, Zsombi is ilyen egyszerű eset lesz, mint harmadik. De nem így történt. Egy egész napot vajúdtam, reggel nyolctól este 9-ig mégse tágultam egy kanyit sem. Aztán 23.45-re született meg.
Mivel most már eleve nyitva vagyok, remélem nem lesz ilyen hosszú a szülés, de azért ahogy közeledik a dolog, egyre jobban parázok.
Na meg ahogy öregszem, egyre kevésbé bírom a fájdalmakat.
Jó, tudom, nem vagyok még vénasszony, de valahogy érzem az éveket.
Na puszi mindenkinek.
Zsuzsa
zsuzsa99

Mucus
Hát igen, mondjuk nekem soha egy görcsös mensturációm nem volt (általában meg sem érzem), talán ezért sem tudom elképzelni, milyen lesz majd. Amikor néztem a Szülőszobát, akkor néha belémmarkolt, hogy én is így fogok szenvedni, de valahogy nem ijedtem meg tőle.
Inkább az lesz a baj, hogyha nagyon elhúzódik, akkor egyszercsak kiborulok, hogy na jó ebből elég volt!
Amikor már 3. napja majdnem folyamatosan püfölte a gyomromat a lurkó a múlt héten, és már sehogy sem tudtam megmaradni tőle egyhelyben, mert annyira fájdogált (de most komolyan, úgy éreztem minden egyes rúgásnál, hogy a bordáim MOST fogják beszakítani a gyomromat), na akkor földhöz vágtam a kontakthibás távkapcsolót, és jól kibőgtem magam a férjem vállán, hogy csináljon már valamit! Kép
(Talán jó jel a jövőre nézve, hogy nem esett pánikba a szenvedésem láttán, nem kezdett el ő is hisztizni, csak ölelt és cirógatott, amíg meg nem nyugodtam.)
A C értéket hová írja be a doki? A terheskönyvbe? (Nem nagyon látom, bár amilyen olvashatatlanul ír... Kép)

Nikcsi
Házi feladat teljesítve, persze hogy ugyanoda lyukadtunk ki, mint elsőre! Kép Egyszerűen nem találtunk neki másikat, ami jobban illene hozzá... (Még meg sem született, de mi már PONTOSAN tudjuk... KépKépKép)
Az ő ötletei közül egyik-másik igencsak meglepett, ilyen volt a Bulcsú pl. És persze a jól ismert Huba is előkerült! Kép
Szóval boldogan megegyeztünk, erre letiltott, hogy születésig senkinek ne mondjuk el, mert ő nem szeretné! Kép (Azért még puhítom... Kép)
Szülés: még én sem várom, olyan jó érzés, hogy odabent van, és minden pillanat, amikor életjelet ad magáról, olyan nagy örömmel tölt el! Bár amikor 3 napig focizott a gyomrommal, no meg hajnalonta, amikor menetrendszerint 1/2 4-től 1/2 6-ig viháncol (pedig úgy aludnék), akkor elgondolkodom rajta, hogy azért szülés után ez konkrétan nem fog hiányozni... Kép
Érdekes, nálunk az embör épphogy nyugtatólag hat rá! Amint odateszi a kezét hozzá vagy szól hozzá, akkor meg se moccan...

Kép
Kép
Kép
cas

Zsuzsa
Köszönjük a felvilágosítást, ennyire én sem voltam ott a témában, csak sejtésem volt!

Amíg nem szedtem fogamzásgátlót szörnyű fájdalmam volt, többször kellett ügyeletre bevinni. Tavaly októberben a gyógyszer abbahagyás után, kimaradt egy hónapig aztán, amikor megjött négykézláb tudtam közlekedni, dolgozni nem tudtam bejönni és a mentőket hívtam ki! Szóval vannak fájás "élményeim"!

Cas
Azért maradtatok valamibe? A Huba, Bulcsún kívül van olyan, ami Neked is tetszett?
nikcsi

Na jó, én gerjesztettem ezt a fájásdolgot. Azért, ha olyan borzasztó volna, nem vállaltam volna négyet is. Nem kell parázni. Azt hiszem ez csak amolyan egészséges beszari nálam.
Puszi,
Zsuzsa
zsuzsa99

Cas

Azt írják az okosok, hogy a babának ilyentájt már kifejlődött az a bioritmusa amivel megszületik majd. Szóval készülj arra, hogy az első napokban nem fogsz békésen szuszogni 1/4 4 és 1/4 6 között... Kép
Nagyon jók lettek a 4D-s képek! Ezen felbuzdulva be is jelentkeztem a Praxisba December 20.-ra, így a párom ki tudja majd vinni magával a felvételt a családjának (csak mutatóba!!!).

Félelem: néha meg-megcsap a félelem szele, de azt hiszem, hogy mint Mucus, engem is az aggaszt, hogy nem tudom mire készüljek.
meglepibaba

Sziasztok,
hosszú hétvége után újra itt. Pénteken voltunk UH-n férjemmek és a fiunkkal (köhög, nem tud oviba menni) és órákat várattak minket. Tulajdonképpen mindenkit behívtak, aki utánunk érkezett...
Na aztán bejutottunk és fény derült a nagy titokra: úgy néz ki, hogy lányunk lesz!!! Az első a családban (6 fiú után). Felhívtam a szüleimet: apu ordibált (éppen vezetett): jaj de jó, nem hiszem el, stb... Anyu is éppen vezetett és ő csak simán elsírta magát. A férjem meg nagy bölcsen bólogatott: hát igen, ő tudta, így kell ezt csinálni. (Állati büszke magára.)

Névválasztás: ha szempont, hogy egy gyakori vezetéknév mellé ritka keresztnév kerüljön, akkor vigyázzatok: Alexandra, Fanni és Vivien: Dunát lehet velük rekeszteni, mind nagy divat volt/van.

Laga 18+5
laga

Gratula Laga,
Nálunk mondjuk pont fordítva volt. Amikor Zsombiról derült ki, hogy fiú, mindenki nagyon happy volt. Nagyim, anyu csak egy gyerkőcöt szült, tehát lányokat, dédim mondjuk többet, de mind lány volt, szóval egy hosszú tradíciót törtünk meg...
zsuzsa99

Ki jön ma előadásra????
nikcsi

Nikcsi
Sokáig a ...ma megint megjöttben voltam. Sajnos hosszú meddőségi procedúra van a hátunk mögött.
Végülis ma nem tudunk menni előadásra, mert a párom nem tud jönni. A jövő hetin ott leszünk.
lujza

Nikcsi
Maradtunk hát! Kép Pont egy olyan névben, ami mindkettőnknek nagyon tetszik, de ez már megvolt korábban is, amikor először közösen néztük végig a könyvet...
Talán sikerül rávenni a páromat, hogy legyen kicsit engedékenyebb, és akkor azonnal megírom! Kép (Szép magyar nevet találtunk neki, ami a rövid és gyakori vezetéknevéhez jól hangzik majd teljes névként, felnőtt korában is, addig meg nagyon kedvesen tudjuk majd becézni.)
Ja, és mi megyünk ma előadásra, úgyhogy találkszunk! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Lujza
Jaj már most olvasom x-szer, mire végre felfogtam! Kép Gondoltam írok priviben, de nincs a profilodban e-mailcím... Mennyi az a sokáig? És végül hogy sikerült (természetes úton, vagy lombik)? Láttad a táblázatot, nem íratkozol fel? És még lenne millió kérdésem.
nikcsi

Zsuzsa
Hát igen, Te vagy rá az élő példa, hogy 3-szor is ki lehetett bírni, sőt egy negyedikre is vállalkoztál, tehát túl fogjuk élni mi is. (Nálunk anyósom is jó példa, férjemék 4-en tesók.)

Meglepi
Örülök, ha magától beáll a bioritmusa, de nem lehetne kicsit közelebb az enyémhez?! Kép
A Praxisba kihez mész?

Laga
Gratula a kis hölgyeményhez! Kép (Ti is láttátok, vagy csak elhiszitek a dokinak?! Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Férjem még úgy is "játszik" a nevekkel, hogy végigmondja gyereknek (becézve), kamasznak és néninek/bácsinak... Na ezt jól leírtam, érted?
Hogyan ismerjük meg egymást? Vagy már ennyire bevéstél a memoriádba (arc)? Amúgy fehér kötött pulcsi van rajtam, és az a bizonyos sokszínű hátizsákom... Remélem, hogy ott leszel! Mert én férj nélkül megyek... (otthon tevékenykedik, hogy hétvégén költözhessünk. Ha meg jó az előadás, akkor eljön jan. vagy febr. elején.)
nikcsi

Sziasztok,
Kihagytam pár napot, jó sokat írtatok ezalatt :-)

Laga,
A profilomban látható már e-mail cím. Oda nyugodtan írhatsz, de majd írok vissza itthonit is.
Jó, hogy írtad a fém szűrőt a gyógyteáknál, én eddig ezt a kritériumot csak a homeós bogyóknál ismertem. Az nagy baj ha nem 10 percig szoktam a málnalevelet a forró vízben hagyni? Mindig ottfelejtem.... :-(

Valószínűleg előadásra megyek-megyünk (attól függ a párom hazaér-e időben).
myra

NikcsiKép
Írtam mailt priviben Kép
Lujza
lujza

Sziasztok!
Ez a mai az első táppénzen eltöltött napom. Nagyon jó itthon. Ha ezt tudom már hamarabb itthon maradok. Azért voltam bent a munkahelyemen kb. 5 percre, mert bevittem a táppénzes papíromat, de gyorsan kijöttem. Ahogy beléptem 1500 kérdés zúdult a fejembe a kollégáimtól, hogy ezt meg azt hogy kell csinálni. De megálltam, hogy ne vegyem le a kabátomat, ne üljek le. Tényleg nagyon jó itthon.

Én is el szeretnék menni az előadásra, de a férjem 99%, hogy dolgozni fog a lányomat pedig nem tudom kire hagyni. Pedig jó lett volna. Ez az anyukák sorsa.

Megvettük a kiságyat. Végre kaptunk egy méretben megfelelőt. Nagyon szét kell nézni. Az az ágy, amit mi vettünk a Brendonban 59990,- volt, a Soroksári úti Megatoys-ban ugyanezt 45290,- ért vettük meg. A férjem nem bírta kis és összeszerelte, úgyhogy lesz mit kerülgetni márciusig.
Az igaz, hogy nekem már márciusban nem sok időm lesz semmire, mivel megnyugtattak, hogy a cukrom miatt a 36., de legkésőbb a 38. héttől be kell feküdni a kórházban. Ha időközben nem jók az eredmények, akkor hamarabb. Tehát a decembert leszámítva maradt két hónapom, hogy bevásároljuk.
hmmc

Sziasztok,
köszönjük a gratulációkat a kiscsajhoz. Ami azt illeti, a fiúknál tényleg van mit látni, pl a fiam egyszeru˝en belógatta a cuccot. Ennél a bébinél, ha nem mondja Szántóné, akkor nem is tudjuk meg. Ugyanis 3 pont volt látható a lába között. Lányos anyukák, nálatok is 3 pont (volt) látható?

Cas,
tehát láttuk a 3 pontot és ha az az, akkor el is hisszük. (Egyébként én éreztem hogy lány.)

Ti is megéreztétek, többiek?

Myra,
valszeg nem megyek dolgozni a hét elején, mert a fiam (is) beteg. Nekem úgy fáj a torkom, hogy az ôrület. A férjemnek 38 fokos láza van...
Szóval a hét második felében kidumáljuk, hogy hány lépésre lakunk egymástól priviben, oké?
Ja, és szerintem nem baj, ha egy kicsit tovább ázik a tea.

Többedik gyerekes anyukák,
ti hogy oldjátok meg azt, ha rátok jön a szülés, ki vigyáz a nagyokra / nagyra? Mert hát apa jön velem az tuti.
Egy barátnôm ismerôse délelôtt kezdett vajúdni. Férje a város másik végén, oltári nagy dugó... Beült a kocsiba és a fájások között bevezetett. Én egyedül nem megyek, az tuti.

Laga
laga

Cas

A C értéket a "hüvelyi vizsgálat" oszlopba szokták beírni.

mucus

mucus
Tm

Sziasztok!

Tegnap voltunk előadáson, végre egy jó csapat volt! Az apukák meretek kérdezni és nagyon hasznosakat. Az előadó Dr. Magenheim Rita volt - ő a dokim, szóval jó volt! Viszont annyiszor csörögtek a telefonok, hogy az nem is igaz - engem zavart! Kíváncsi vagyok Cas mit ír, nekik hogy tetszett, milyen a benyomásuk?

Hmmc
Téged nem zargatnak telefonon? Huú de irigyellek, én már elképzeltem, hogy szülés közben is hívni fognak, mert pont akkor lesz gázos időszak itt bent (beiratkozás). Egy nap szabi alatt is fel szoktak hívni, és ami a legjobb: otthon, telefonon keresztül is szokott lecseszni a főnököm... Kíváncsi leszek. Kép

Nikcsi
nikcsi

Laga!
Gratula a kiscsajhoz. Az én férjem azt mondta, hogy neki mindegy csak egészséges lánya legyen. Nekünk nem mutatta meg a baba a nemét.
Az én férjem is állandóan elfoglalt, de mondtam neki, hogy nem indulok el szülni egyedül. Bárhol van kap kb. 5 percet, hogy hazaérjen. Azt nem tudom, hogy a lányomat hova fogom tenni, ha menni kell a kórházba. De úgy néz ki, hogy a cukrom megold mindent, mert a 38.héttől úgyis a kórházban leszek. Dehát akkoris a férjemnek be kell jönnie szülni.
Azt hiszem, hogy az anyukám lesz ügyeletben Miskolcon. Kb. 2 óra alatt itt van, csak az alatt a két óra alatt is meg kell oldani a gyerekfelügyeletet.

Nikcsi!
Ne aggódj engem is hivogatnak. Naponta kb. 5-10-szer attól függően, hogy éppen mit nem tudnak és mit akarnak az ügyfelek. Az a baj, hogy decemberben nagyon sok a hitel és én foglalkoztam a hitelekkel a fiókban. De remélem hamar belejönnek.
Ezért nem is akartam dolgozni decemberben. Tegnap is bementem és rengeteg volt az ügyfél. Ilyenkor leülsz 3/4 8-kor és felállsz 4-kor. Sajnos én ezt már nem akartam csinálni. Sőt! A náthás időszakban a taknyos orrukkal amilyen közel csak tudnak, olyan közel hajolnak hozzád az ügyfelek. Én pedig 2 perc alatt elkapok bármilyen náthát.

De akkor is a legjobb itthon.
hmmc

Hmmc
Ne aggódjak? Szerintem nem ez a normális, hogy egyből telefonálnak! Én már baromira unom, és még otthon sem vagyok. A főnököm úgy hajt most... okés, hogy most mindent megcsinálok, de utána akkor sem lesz így! Nem vesznek fel helyettem senkit, a segítőim (2) pedig nem teljesen alkalmasak erre a posztra. Na nem vagyok magamtól elájulva, csak ők itt laknak bent a kollégiumba, szóval ők is mint egy hallgató, nem tudnak reálisan dönteni kérvényekben, mert inkább hallgató pártiak. Pedig ez így nem helyes! Ráadásul sosem mélyedtek bele a munkakörömbe, mert minek? Kényelmes volt ez így nekik, meg én sem traktáltam őket - most igazán mély víz lesz nekik!
Melyik banknál dolgoztál?
nikcsi

Nikcsi!
Az OTP-t erősítettem.
Nekem nagyon lojális volt a főnököm. Azt mondta, hogy ne foglalkozzak az Otp-vel, majd megoldják a fejesek és oda ültetnek a helyemre valakit. Csak az volt a rossz, hogy addig nem lehetett helyettem felvenni senkit, amíg el nem mentem táppénzre. Úgyhogy a múlt hetem azzal telt (már táppénzen), hogy két új nőt tanítottam be. De sajnálom ez van. A dokim már két hónapja mondta, hogy menjek táppénzre, nehogy valami baj legyen. Azt hiszem, hogy ilyen esetben nem a munka az első. Azért maradtam eddig is mert én nem tudok egy helyben ülni a fenekemen. Lehet, hogy 3-4 hétig jó lesz itthon (takarítás, karácsony, vásárlás, stb.), de utána remélem nem fogok megbolondulni. Ha úgy veszem, hogy márciust a kórházban fogom tölteni, akkor hamar el fog telni az idő.
hmmc

Hmmc
Aha, csak a kíváncsiság hajtott. Elég sok banknál voltunk (OTP-nél is), míg végül kikötöttünk az Erste-nél (lakáshitel). De igazából nem sok különbséget látok bankok között... Kép Tudom szidni mindkettőt, dícsérni már kevésbé. Kép
nikcsi

Nikcsi
A fotók alapján, amit küldtél, egyből megismertelek. Kép Férjem volt aranyos, mert miután elváltunk Tőled halkan megkérdezte, hogy hány éves vagy? Mondtam, hogy kb. velem egyidős vagy, +/- 1 év (nem is tévedtem). Téged sokkal fiatalabbnak nézett! Kép)

Hmmc
Na ezért sem akarok még ilyen dolgokat megvenni! Kép Az én férjem se bírná ki, hogy össze ne szerelje, és annyira nem nagy a lakás... Kép Persze ha majd jön a lurkó, akkor úgyis átrendezkedünk, de ezt most még napolom picit (mire rámjön a fészekrakási láz, legyen még mit csinálni - egyébként már ébredezik...).
Milyen a kiságyatok?
Meló: engem az előző munkahelyemről 2 évvel azután is képesek voltak felhívni, hogy már eljöttem! Szerencsére telefonon sikerült segíteni, mert kicsit vicces lett volna beballagni (már az irodám is megszűnt azóta).

Laga
A 3 pont micsoda? (A petefészkei és a méhe???)
Ja, és én végig úgy éreztem, hogy lányom lesz, és mégse (sebaj, majd a következő!). Kép

Mucus
Hányadik héttől? Nálam eddig még csak mindig szövegesen írta, hogy zárt méhszáj... (Ma megyek hozzá, kíváncsi vagyok, mit mond/ír.)

Előadás:
Nekünk nagyon tetszett, nagyon hasznos is volt, főleg hogy részletesen elmesélte, hogy mit hogyan szoktak a Margitban, mire van lehetőség, stb. Telijegyzeteltem vagy 4-5 oldalt (A5), és a dokinő is nagyon szimpatikus volt, aki tartotta.
A mobilcsörgés egy idő után tényleg idegesítő lett...
Helyesek voltak a kispapák, a férjem-uram úgy látszik névfixált, mert az volt a legnagyobb problémája, hogy mikor kap nevet a baba! Kép (Csak nem arra készül, hogy a megbeszélt helyett engem megelőzve bedobja a Hubát vagy a Bulcsút?! KépKépKép)
Aztán felmentünk a szülőszobát is megnézni, számomra nagyon megnyugtató volt látni, hogy akkor hol is fognak zajlani az események!
Viszont éppen ott volt még az egyik szobában egy frissen szült anyuka, a sarkig nyitott ajtón át mindenki jól szemügyre vehette. Szerencsére jól fogadta, és mosolyogva biztosított mindenkit, hogy ki lehetett bírni! (Én csak annyit tettem hozzá a férjemnek, hogy hétfőn nem szülünk, mert nekem nem sok kedvem van ilyen bemutatót tartani mondjuk a kitolási szakaszban! KépKépKép)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

Bocs a tolakodásért, ugye jól tudom, hogy nem kell babruhát bevinni az elején a kórházba, csak a hazamenetelhez kell összekészíteni?

Köszi

Gizmi
36+4
gizmi

Nikcsi!
Egyik bank hitele sem jobb a másiknál. Sajnos tudomásul kell venni, hogy a hitel nem jótékonysági intézmény és ezt a bankok kihasználják.
De, hogy kerek legyen a dolog azért voltam bent már ma is. Inkább bemegyek, mert mire telefonon elmagyarázom lemegy a nap.

Cas!
Az ágyikó 170*110-es. Pelenkázóval egybeépített. Van alatta két fiókos ágyneműtartó, és zárható a pelenkázó szekrénye, nem polcos ami a lányomból kiindulva elég lényeges dolog. Heverővé alakítható és akkor lesz belőle egy ágy és egy szekrény. Natúr bükk színű. Azért vettük meg mert éppen 15000,-tal olcsóbb volt, mint ahol előtte (több helyen is) láttuk. Beraktuk a sarokba ott elfér.
hmmc

Cas

Nekem már az AFP utánni vizsgálatoknál mindíg így írta be a doki, hát.... lehet, hogy mindenki másképp jegyzi be.

Gizmi
Nem kell babaruha, az ottanit hordják végig. Abból viszont minden nap tisztát kapnak.
Kis ingecske, és angol pólya van rajtuk.
A hazamenetelit is ráértek akkor bevinni neki.

mucus

mucus
Tm

Cas
Pedig teljesen más a "frizurám".... Tudom, mindenki kevesebbnek néz, ami most már nem zavar, de kamasz koromban nagyon zavart! A férjemet se nézik annyinak - szóval jó pár vagyunk!
A név dolog aranyos, de lehet, hogy tényleg ez a szándéka... Kép
Máskor is van ilyen látogatás! Volt oszt.társam nem hétfőn szült és vajúdás közben látogatta meg mosolyogva egy pár, aztán gyorsan ki is mentek... Kép
nikcsi

Hmmc
Klassz lehet az az ágy! Sajnos nálunk ilyen komplett nem fér el, így külön szeretnék kiságyat (olyat aminek mindkét vége zárt és csak oldalt rácsos), illetve egy külön pelenkázószekrényt sok polccal, zárhatót. Ilyesmit nem láttatok ott?
(Hát igen, az ár nagyon nem mindegy!)
Apropó, most kaptam Corytól Brendon katalógust, ott is megnézhetném... Kép

Mucus
Hát lehet. Most megnéztem a legutóbbi bejegyzést, írt vmit abba az oszlopba, de el nem tudom olvasni! Kép Majd ma megkérdem... De biztosan szólt volna, ha vmi normálistól eltérőt...

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!
Az ágyunk a Brendon Vario. A katalógusban 49990-ért van, a boltokban 59990-ért.
Ez egy nagy átverés. Benne van a katalógusban, hogy felelősséget nem vállalnak. Mondták is az üzletben, hogy lehet hogy nyomdahiba vagy tavalyi ár. Ha már magyarázkodnak az már régen rossz.
Ahogy nézelődünk a Brendon nagyon drága.
Nekünk nem fért volna el a kiságy külön pelenkázó szekrénnyel. A legtöbb kiságy 120-140 cm hosszú, a pelenkázó külön pedig 80-120 cm. A kettő nekünk már sok volt.
Sokféle ágyikó van a bútorboltokban. Szét kell nézni, mert árban iszonyatosan nagyok a különbségek ugyanannál a terméknél.
hmmc

Laga,
rendben addig is gyógyulgassatok!!!

Hmmc,
Az egész ágy árban az a vicces, hogy a MegaToys is a Brendoné...

A Kikában lehet jó áron (30.000 Ft) ágy "szettet" kapni.
Fenyő színű 70x140 cm-es kiságy (zárt végű), ami késöbb ifjúsági ággyá alakítható + kókuszmatrac + 100x140 cm paplan, 40x60 cm kispárna + méretben hozzá illő ágynemű (paplan, párna húzat, lepedő) + baldahin + rácsvédő
Ráadásul nem rossz minőségű, német gyártmány.
Ha éppen nincs nekik, rá kell kérdezni mert rendelést felvesznek rá.
myra

Sziasztok!

Kicsit eltüntem, de már itt vagyok. Tegnap semmi erőm nem volt írni, mert voltunk karácsonyi ajándékot venni délelőtt, és úgy elfáradtam, hogy fél du. aludtam, meg kicsit görcsölt a hasam is.
Képzeljétek el, elkezdtük olvasni férjemmel, az Apás szülés című könyvet....hát az állati jó. Ha akartok jókat röhögni, akkor vegyétek meg. Nagyon aranyos. Én tegnap a 20. oldalnál abbahagytam, mert már úgy fájt a hasam a nevetéstől, hogy azt hittem beindult a szülés. Kép
Persze nem... Kép Ma voltam CTG-n babával minden OK, csak éppen még nem ékelődött be a feje, és a C értékem dettó annyi, mint a 6. héten C 3100. Nem tudom milyen arcot vághattam, amikor kiderült, de a szülésznőm utánam jött az öltözőbe, és öntötte belém a lelket, utána meg a doki is. Kép Pedig azért nem éreztem ennyire tragikusnak a helyzetet. Lassan kezdem elkönyvelni, hogy lehet, hogy nem 2 hét múlva fog születni (ahogy kéne), hanem esetleg tavasszal. Kép

Cas

Fogalmam sincs, hogy ezeket a teákat lehet-e keverni, de szerintem miért ne? Bár a fene sem tudja, nem értek hozzá. Menstruációs görcsöm nekem sem volt soha, így elképzelni sem tudom, hogy milyen lesz. Mindenki ahhoz hasonlítja a fájásokat. Nem semmi, hogy ennyire rugdosott a babád! Kép Nekem olyan kis édes!!! Csak light-osan bukfencezik, motoszkál, de soha meg nem rúg, és mindig hagy aludni is. Remélem ilyen jó baba marad. Kép Bár sem apja, sem anyja nem egy izgága természetű, ugyhogy még tényleg lehet nagyon jó baba.

Zsuzsa

Vársz még rám? Kép Szerintem ne tedd, én még asszem megérek még egy-két hetet 2 in 1. Kép

Niki

Nem tudom, szerintem az eccccerű nevek mellé nem illik a ritka név...de ez tényleg egyéni. Én már néztem a nevek sláger listáját... a Nagy (a vezeték nevek között az első) a Bence meg a kereszt nevek között. Szóval jó ritka nevű gyerekünk lesz. Kép De ő a mi fiúnk lesz, és csak ez számít.

Puszi nektek,
Zsófi
mzsx

Hmmc
Na akkor majd megnézem az ágyatokat a katalógusban. Azért amit az árakkal csinálnak, az egy vicc. Az én katalógusom mondjuk tavalyi, tehát az árakat csak tájékoztató jelleggel nézem majd. TÉnyleg, a neten nincs részletes árlistájuk? (Alkalom adtán majd utánanézek...)

Zsófi
Az Apás szülés c. könyvet ki írta? És hol lehet kapni?
Teakeverék: nem hiszem, hogy összeveszne a málnalevél meg a csipkebogyó, bár én se értek hozzá...
Hát igen, egyikőnk sem az a nyugis alkat, ráadásul a férjem éjszakázni is szeret, tehát volt honnan örökölni a ficánkolást-nemalvást! Kép Azért mostmár jobb a helyzet gyomor-tájon, és tényleg nagyon aranyosan tud mocorogni! Kép

Voltam dokinál, hát nemcsak jó hírei voltak... Megrövidült a méhnyak egy kicsit, amivel még legalább 4-5 hetet várhattunk volna... Kép Gyanús volt egy ideje, hogy valami megváltozott odabent...
Viszont a belső és a külső méhszáj is teljesen zárt, úgyhogy megnyugtatott, hogy nincs baj, igazán csak ha sokat dolgoznék v. sokat utaznék, akkor javasolná, hogy menjek táppénzre, más teendő nincs. Tornára is elengedett! Úgyhogy most egy kicsit vacillálok, hogy mit merjek és mit ne... (Mondjuk a mai nagytakarítás sem tett jót... Kádat is sikáltam, ahogy kell... Kép Az a baj, hogy észre se veszem, mit nem kéne...)

Kép
Kép
Kép
cas

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?