Új privát üzeneted érkezett!

Nálunk is nagyobb lett a kicsi. 3250g, majd 3750, igaz a nagyobbik 38. hétre a kicsi pedig 40.re született.
Hát én nem bánnám ha most visszafelé mennénk! :-)
agi1974
Szigetszentmiklós

Sziasztok!
Most csak olvasok de ígérem holnap igyekszem képet hozni és mesélni is.A lányok 2200 és 2350-nel születtek,úgyhogy szerintem maradt az átlag.
ÜdvLinda
linda22

Sziasztok!

Humadene! Nagyon édes Domán a képeken! Tényleg életerős, klassz kis fickó! A soraid is sokkal nyugodtabbak, mint a múlt héten. Örülök nagyon!!!!! Születési súlyok nálunk is nagyjából egyformák voltak. Illetve Boti 36 hétre született, ezért ő “csak” 3000 gramm volt (ha időre jön, szerintem ő is akkora körül lett volna, mint az öcsik), Csongi 3850 g, Marci pedig 3700 g.

Linda! Szívből gratulálok Hanna babához! Tesók mit szólnak? El tudom képzelni micsoda versengés folyik a két csajszi között, hogy ki tologassa, ki segítsen a pelusozásban, fürdetésben. Ez sajna nálunk kimaradt, mert a srácokat a babázás része egyáltalán nem érdekelte!

Lányok!

Olyan sokfélék vagyunk. Olyan sokféle lelki alkattal, gondolkodással, olyan sokféle érzelemmel, amit régről hozunk, más-más gyerekkorral, más-más anya-gyerek kapcsolattal stb. Mindenkit igyekszek úgy elfogadni, ahogyan van és legkevésbé igyekszek úgy véleményt nyilvánítani, hogy valaki úgy érezze megbántom vele. Sőt magamban mindig meg is sajnálom azokat, akik esetleg kis “sündisznócskák”, mert valami miatt ilyenek, sérültek lelkileg, talán nem is szándékosan bántanak. Szóval én átsiklom az esetleges kirohanások fölött, biztos rossz napja van az illetőnek. Én ettől még jól érzem itt magam, és továbbra sem szégyellem leírni a gondolataimat, mert nap, mint nap foglalkoztatnak.

Szép napot mindenkinek!

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Sziasztok!

Sajnos rég voltam... alig van időm...

Levi szeretei az ovit, már vannak barátai is...
Most épp beteg, így a héten négyen vagyunk itthon
Liza már mindent megfog és rág... Imád enni, éjjel alszik 8 órát is cici nélkül...

Vasárnap keresztelő lesz és 7 éves házasok leszünk... most erre készülünk... aztán Hajdúszoboszlóra megyünk pihenni egy kicsit...

Kép

Már csak vissza kellene olvasnom... :oops:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára humadene 2012.09.06 20:03-kor.
humadene
Jánossomorja

Humadene, annyira jó, amiket írsz! :D Szerintem én nem lennék ilyen ügyes, mint te. :oops:
Találtam végre itthon fehér gyertyákat, meggyújtottam őket (mondtam a szöveget is), de szerintem megint átvág. Fel kéne hívjalak, ha ráérsz. :roll: Légyszi írd meg mikor. :wink:

Kia, mit kell ilyenkor kívánni :oops: , jó keresztelőt? :roll: Jó keresztelőt és boldog házassági évfordulót nektek! :D
A gyerkőcök még mindig tüneményesek! :wink:

Máté az első heti sírás után, már egyre ügyesebb. :D Annyira büszke vagyok rá! :lol: Már igazi ovis.

Ha vezetnétek hőgörbét és lenne egy nap, amikor 3/4 órával előbb mértetek volna, mint amikor szoktatok, azt kivennétek az érvényes mérések listájából? Mert ugye 1 órán belül még értékelhető, de ha előbb van 3/4-el az sok? :roll:

napsugár

Lilypie Pregnancy tickers
napsugár08

Napsugár!
Én nem venném ki az értéket, csak akkor, ha nagyon kilóg a érték a sorból! Én pl. hétvégén nem keltem fel 7 órakor csak azért, hogy hőmérőzzek. Ha 1/2 9-kor ébredtem, hát akkor mértem. Az értékelésnél nem okozott különösebb gondot.
agi1974
Szigetszentmiklós

Napsugár, én sem venném ki az értéket, sztem ez még belefér.
akarya

Napsugár - én nagyon szeretem a babért, növényként és fűszerként is egyaránt! :) szabad hasi folyadék és hőgörbében sajna nem tudok segíteni :( (ez utóbbinak még nem néztem utána, majd ha élesbe lesz...)
Linda - én is gratulálok Hanna baba megérkezéséhez! :D
Humadene - Örülök, hogy már sokkal jobb a kedved! Érezhető az írásodon is! Jó kelengye válogatást. Lélekgyógyász jóslatára kiváncsi vagyok. Nálunk folyamatosan híztak a fiúk 300-400 grammokat. Sztem a rendszeren se aggódj, hisz már van egy rendszeretek, amiben most éltek, vagytok, Ő is ide fog érkezni, és már szokja a pocakodban, hogy mi is hogyan történik odakint a bátyusokkal és anyáékkal ! :D

Kia szépek a gyerekek!!!

Beszoktatasokhoz kitartást és minél kevesebb sírást. :oops:

Rohanok tovább! :oops: 8)

üdv, babér

Lilypie First Birthday tickers
babérlevél

Sziasztok!

Merre vagytok? Mindenki a szabadban, élvezitek a jóidőt? Olyan furcsa, hogy október van, rövidnadrág, szandál és társai. Minden esetre én csípem ezt az időt!!!!

Kia! Cukik a gyerekek, mint mindig! :D Remélem jól sikerült a keresztelő!

Humadene! Én minden gyerekem születése előtt ilyeneken aggódtam, hogy hogy lesz majd az élet 3-asban, 4-esben, 5-ösben. MOst azt érzem, hogy sokkal szervezettebb az életünk, mint pár éve. A sulisok eleve behatárolják a dolgokat. Reggel időre menni kell, délután kötelező lecke, aztán edzés, este meg időben lefekvés. Marci simán alkalmazkodott. Nálunk reggel Apa szállítja a nagyokat a suliba, ha jó idő van akkor ebéd után pedig hazasétálnak. Ezt nagyon bírom már az iskolás korszakban, hogy egyre önállóbbak. Persze, elég sokszor volt tavaly, meg szerintem lesz az idén is, főleg, ha már rossz idő lesz, hogy alvásidőben kellett hurcolni a nagyokat, hogy autóban aludt MArci, vagy fel kellett ébresszem, mert indulás volt, de nem vette zokon, ebbe született bele. Nekem ami még feltűnt 3 gyerekesként, vagy gondolom 4 gyerekesként ez hatványozódik, hogy, ha egyszer elúszom, akkor sokkal nehezebben hozom be. Vagyis, pl ellustálkodom a délutánt, mondjuk otthagyom a mosogatnivalót, nem pakolok el, nem rendezem el a száraz ruhákat stb, akkor napokig futok magam után. Egyszerűen sokkal kevesebb az üresjárat, szinte nulla az ember magára fordítható ideje, mert a háztartás mellett valamelyik gyerek folyton műsoron van.

Napsugár! Örülök, hogy Mátének egyre jobb az ovi! Van már hír a bölcsiről, mikor lesz kész? Munka?
A védekezés miatt írod enniyre precízen a hőgörbét?Vagy csak, hogy rendben van-e a ciklusod? Nekem tuti nem lenne türelmem minden reggel mérni, meg nem is hagyják a fiúk.

További kellemes hétvégét mindenkinek!

Írjatok!

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Sziasztok!

Meskete, mi is nagyon-nagyon élvezzük a jó időt! :D
Azért kezdtem el hőmérőzni (eredetileg), hogy meglássam minden rendben van-e, hogy jól működik-e a ciklusom. :roll: A védekezést is segíti, de abban más is segít. :wink: Azért hogy a hőmérőzést alátámasszam, most 2 hónapig lh-zom is, meg vizsgálódom ezerrel. Mindezt azért, hogy ne kelljen újra hormonokat szednem. Nem akarok többet. Végre elmúltak a hőhullámok. :D Viszont azt soha nem fogom megtudni, mi is az a tojásfehérjés dolog, csak ha felütök egy igazi tojást. :wink:
Munkáról annyit, hogy jövőhéten megyek megbeszélésre, nagyon izgulok, hogy elérjem amit szeretnék, majd írok, ha végeztem.

Máté már igazi ovis. :D Úgy örülök neki! Viszont sajnos 7 napból 2x bepisil az ebéd utáni alvásnál, éjszaka meg pelus is kell neki. Ez nagyon gáz szerintem. Aggódom mi lesz. :? Annó Krisztiánnal annyira gyors és egyszerű volt. Ő a 2. szülinapjára már éjszaka is szobatiszta volt. :roll:

Laura, nálatok mi újság?

Humadene, mikor is jön Domán? Nem akarsz vonalzót véletlenül? :wink:

napsugár

napsugár08

Sziasztok!
Én is imádom ezt az időt! Csak félek hamar fázni fogunk és bejön a nagyon nagy hideg...
Náluk is a nagyok oviznak, picivel itthon vagyok, elkezdődött a suli, gyakorlat, ééééés a szülinapomon POZITÍV-at teszteltem!
Jön a negyedik babánk! Én pánikolok, férj bizakodó és nagyon boldog.
Nem-meghatározó tesztet nem veszek, szerintem fiú.
(megint a szokásos... lányos jónáskor nem fogant meg, akárhányszor próbáltuk, fiús jónáskor pedig elsőre... nem jónáskor voltunk együtt, peteérés előtt de fiús hónapban...meglátjuk.) De már mindegy is!
Remélem mindenki jól van!

Meskete, lenne majd egy kérdésem feléd, szakdolgozatommal kapcsolatban, ugye te sérült gyermekekkel foglalkozol?
laura0606

Laura!!!!!!! :lol: :lol: :lol: Ha nem kérdezlek el se mondod? :shock: Annyira örülök!!! :lol: :lol: :lol: Gratulálok és jó egészséget a babával! Írj sokszor majd, hogy mikor mi történik! Ok?

napsugár

napsugár08

Az volt a tervem, hogy a doki után kürtölöm világgá a hírt, de nem bírtam ki. :D
laura0606

Nem csodálom! Mikor mész dokihoz?

napsugár08

2 hét múlva, nagyon messze van még!
laura0606

Laura!
Gratulálok!!!! (Egyébként nekem se lányos Jónás hónapban jött össze a leányzó! Szóval ki tudja! Nem tudom szoktad-e olvasni a babát tervezők otthonát. Ott azért meglehetősen szórt eredményt hoztak a felrakott Jónás napok- babák nem aránya!) De ha kisfiú, akkor sincs semmi baj! Tudod! Fő az egészség!

Parázás nálunk is megvan! Hogy fogok bírni a hárommal, össze tudom-e úgy szervezni a programokat, hogy mindenkinek jó legyen, fogok-e tudni foglalkozni mind a 3-mal, nem fogja-e valamelyik úgy érezni, hogy Ő mellőzve van, stb. Ja, és marad időnk a férjemmel egymásra is egy kicsi? És nektek ez már simán megy!
agi1974
Szigetszentmiklós

Laura, BOLDOG SZÜLINAPOT!!! :lol: :lol: :lol:
(Én most szülinapomra menstruációt kaptam. :roll: )

Lányok! Tegnap + lett (egyforma erős 2 csík) este az lh teszt, ma reggel esett is a hőm, de most este megint + lett, úgy, hogy a teszt csík erősebb lett, mint a kontroll. Miért van ez? Akkor most holnap lesz tüszőrepedés? Ebben még nem vagyok otthon. Tud erről valaki valamit? Ja, ma vagyok a 13. cn-on.

napsugár

napsugár08

napsugár08

Napsugár, szerintem nem lesz ebből semmi. Évtizedek óta megmondják a gyerek nemét, nem engedik hogy ez megváltozzon egyik napról a másikra! Külön iparág és üzlet épült köré 3D-4D, tuti megmarad! Legalábbis Mo-on biztos nem vezetik be szerintem.
laura0606

Sziasztok!

Laura! Gratulálok!!!!! Nem semmi! Nagyon-nagyon drukkolunk neked, persze elsősorban, hogy egészséges legyen és minden rendben legyen vele, másodsorban pedig nyilván, hogy kislány legyen!!!! Nagyon izgulok, már én alig bírom kivárni, hogy megtudd a nemét, akárcsak Humadenenél pár hete. Az, hogy most nem mersz rá lányként gondolni, vagy inkább úgy érzed fiú, lehet egy védekező mechanizmus saját magad és a külvilággal szemben. Nekem így volt ez most harmadjára, hogy kezdettől azt magyaráztam be, hogy ez nem lehet kislány, hiszen peteéréskor fogant, az uh-on folyton óriási volt stb. Így könnyebb volt elfogadnom, mikor tényleg kiderült, hogy fiú.

Olyan bátrak vagytok, lányok, Humadene és te is Laura! Én ugyanúgy be vagyok néha tojva, illetve elfog a bizonytalanság, mint a harmadik gyerek előtt. Aztán persze tök jó most, nagyon örülök, hogy Marci van nekem, egyáltalán nem bántam meg. Biztos így lenne a negyedikkel is. Bár most annyi bebizonyosodott, ha vállalnám a4. babát, nem tudnék visszamenni jó ideig dolgozni. Nem egyszerű most sem összeegyeztetni a gyerekeket, a munkát, a háztartást így, hogy nincs nagyi sem és senki sem a közelben.

Napsugár! Szerintem sem fogják ezt elfogadni! Magyarországon tényleg nincs értelme. Szerintem nálunk nem vetetnek el azért gyereket, mert nem a kívánt nemű. Valami mást kéne kitalálni, pont az ellenkezőjét ugye, amiért mi is harcolnánk!

Na megyek, itt üldöz a középső a gépért!

Mindenkinek szép napot!

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Sziasztok!

Laura! Gratulálok én is!!!!! Nagyon klassz hírrel jöttél, és így utólag én is boldog szülinapot kívánok Neked! Babával kapcsolatosan, én is hasonlókat kívánok, mint amit a csajok már írtak előttem.
Meskete annyira leírta az én érzéseimet is! Egyik pillanatban azt mondom, érzem, hogy most jöhetne a 4., a másik pillanatban meg annyira meghátrálok, és félek, pánikolok, hogy mi lesz....
(nálunk a fiúk már nagyon várják a kishugit, de az sem lenne gond, ha kisöcsi születne 8) 8) ) Az a baj, hogy sokat sem szeretnék várni, mert már közeledek a 36hoz, mire megszületne 37-38 felé járnék.... nem egyszerű. Az autó kérdés már megoldódott, a lakást kicsit át kellene "szabni"...
Különben én is, illetve mi is élvezzük ezt a szép őszt.

Mennem kell, hívnak...

üdv, babér

babérlevél

Meskete, tudom én is hogy ez egy védekező reakció, hogy fiúnak várom és az esetleges csalódástól kímélem magam. De most így van jól.
Érdekes, de most úgy gondolom nem veszek nem-meghatározó tesztet, mert úgyis eldőlt a neme, akármit csinálhatok és így szeretem, amilyen.
Én is nagyon pánikolok, de ő már itt van, jönni akart, így boldogan várom. Én jobban félek és parázok, férjem nyugodt és boldog.

Köszi lányok a jókívánságokat!
laura0606

Sziasztok!!

Laura óriási hatalmas gratuláció!!!!!
Nagyon örülök nektek!

Remélem mindenki jól van! Használjátok ki még ezt a pár napot amíg szép idő van!

Mi jól vagyunk, a munka nagyon tetszik!!
Nálunk a nagyfiam mondogatja, hogy szeretne kistestvért!
A kicsi most teljes dac-hiszti korszakát éli!!!Nehéz vele!!

A sógornőmnek lesz kisbabája, már nagyon várom, jó lesz újra pici babát fogni, dajkálni!
Aztán hátha meglágyul a férjem szíve is!
tina76
Mohács

Laura!
Elfelejtettem tegnap, írj nyugodtan privit a szakdolival kapcsolatban!

Majd jövök még!

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára humadene 2012.09.06 20:04-kor.
humadene
Jánossomorja

Humadene! Nagyon vigyázz magatokra!!! Pihenj sokat!!!!!Nem hangzott jól amit írtál! Az uh-on látszott a bevérzés? Mit mondtak mitől lehet? Megemelted magad, vagy valami hasonló? Van ilyenkor segítséged? Írtad, hogy anyukáddal nem túl jó a viszonyod. Ilyenkor sem jön egy kicsit segíteni?

Babér! Nagyon nehéz ez a kérdés nekem is. Pont annyi idős vagyok, mint te. Ugyanaz a szitu, szintén bővíteni kéne a házat (én a 40 nm-es garázst szeretném átalakítani, mondanom sem kell Apa hallani sem akar róla, de a sima hozzábővítés kétszer annyiba kerülne) MOst térek vissza szép fokozatosan a munkába, Marci jövőre ovis lesz, hát, nem is tudom.... Ráadásul folyamatosan jönnek az impulzusok egyik, vagy másik oldalról. Még pár évet adtam magamnak, de azt is el tudom képzelni, hogy nem lesz több babám...

Na, megyek a srácokért!

Szép napot nektek!

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Humadene, nagyon vigyázz magadra! :o Ijesztő dolog ez a bevérzés! Hol, mi, miért? Mit mondott a doki? Mesélj már! :shock:
Nálunk Krisztián van itthon egész héten. Ma már vittem volna, de éjszaka úgy elkezdett köhögni, hogy alig bírt aludni valamit. Amúgy Dávidnál kezdődött (hányt meg lázas volt), aztán jött Krisztián. Most azon drukkolok, hogy ne ismerjék fel Máté herpeszét az óvónők, mert őt se vihetem többet. Kíváncsi vagyok melyik munkáltató fogja tolerálni, ha egy hónapból max 2 hetet fogok dolgozni a gyerekek miatt. :( Nekem se lesz semmi segítségem.

Holnap megyek tárgyalni a munkáltatómmal. :? Megszűnt a munkaköröm, amit ajánlani tudnak, az pedig szerintem szaktudást igényel, ami nekem nincs. Kíváncsi vagyok. Drukkoljatok, mert nagyon izgulok! :oops:

napsugár

napsugár08

Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára humadene 2012.09.06 20:05-kor.
humadene
Jánossomorja

Sziasztok!
Napsugár, mi volt a munkáltatódnál? Mit ajánlottak?
Humadane, ez rosszul hangzik! Tudom nehéz segítség nélkül, de férjed nem tud picit többet segíteni, hogy pihenhess? Nehogy gond legyen! Szorítok, hogy januárban jöjjön Domán!
Tina, köszönöm szépen! remélem férjed megenyhül. Azt mondják, a hiszti szükséges az agy fejlődéséhez. Gondolj hiszti közben arra, hogy nagyon okos lesz a fiad! :)
Meskete, köszönöm, megy a kérdésem...
laura0606

Sziasztok! :D

Remélem, mindenki jól van! Élvezitek a jóidőt!

Humadene, jól vagy? Tudtál valamennyit azért pihenni? Drukkolok, hogy minden jól alakuljon!

Nálunk semmi különös, szokásos rohanás, tanulás stb....én meg minden nap elbizonytalanodom. Mikor eldöntöm, hogy akkor majd megpróbáljuk jövőre, akkor a gyerekek kezdik rá. Ők már nagyon vágynak egy kistesóra.. :oops:
Laura, jó tudni ezt a hiszti dolgot, majd én is ezt mondom magamban 8)

na iszok egy kávét gyorsan!

üdv, babér

babérlevél

Sziasztok!

Tényleg jól eltűnt mindenki! Remélem mindenki jól van!

Humadene! Hogy vagytok? Pihengetsz azért valamennyit? Tényleg legyél nagyon óvatos, tényleg kell még az a két hónap Dománnak odabennt. Aztán majd úgy jársz, mint egy ismerősöm, aki szintén tök hamar kinyílt, és a végén meg túlhordta a babát!!!! De inkább ez legyen, mint, hogy előbb jöjjön.

Laura! Még nem kaptam mailt tőled. A Babanet sz.rakodott a hétvégén, remélem nem akkor küldted és nem veszett el a rendszerben. Egyszerűbb, ha egyenesen a: hunyadyemese@freemail.hu-ra írsz.
Ti hogy vagytok? Mikor is mész dokihoz?

Babér! Nálunk a srácok nem különösebben akarnak új tesót, bár Marci még elég kicsinek számít mellettük, nálunk még ő nagyon baba, egy csomó babás dologgal, ami esetleg őket éppenséggel bosszantja. Pl szétszedi a legót és hasonlók. De pl nevekről lehet velük beszélgetni, hogy kinek mi tetszik. Eddig lány névben egyetlen egy közös nevező van a Luca. De most jó is ez így, eljátszunk a gondolattal, aztán pár év múlva meglátjuk. Akkor Botit már igazából nem fogja érinteni a kisbabaság, hiszen 12-13 éves lesz, nagyjából egyedül jön-megy, a haverok tuti fontosabbak lesznek, mint egy új tesó.
Nekem még van egy szempont, amiről ritkán írok, mert mindig azt gondolom, hogy nyavalygás és csak nekem vannak ilyen "problémáim". Szóval nekem egyik gyerekem sem egy nézelődős, elvagyok magamban tipusú baba. Melós volt az összes. Cipelni, szórakoztatni, folyton a cicin lógnának. Alig lehet őket leválasztani még 2 éves korukban is. Úgy előttem van mindegyikkel, hogy sokszor alig várom haza Apát este, mert leszakad a karom. Ilyen Marci korúként is hihetetlen aktívak, a függönyről kell leszedni őket, komolyan. Bármilyen házimunka dupla, mert mire az egyiket megcsinálom, ő tutira kiborogatja a virágföldet, felmászik és mosogat, úszik a konyha és hasonlók. Mindemellett nincs nagymama, hogy egy kicsit is kiszakadjak, csak 1-2 órára. Persze, emellett sokkal több a pozitív, örömteli dolog, de engem az első két év ebből a szempontból mindig kimerít. Hát emiatt is gondolkodom, hogy biztos kell-e nekem még egyszer előről az egész.

Írjatok!

Addig is kellemes hétvégét nektek!

Üdv:

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Sziasztok!

Sajnos rég voltam... Bocsi!

Liza nő, gyarapszik és jól van... Levi most beteg, de okos..
Minden betűt, számot ismer már... lassan olvasni fog... az óvónéni azt mondta nem látott ilyet 26 éve :lol:

Remélem Ti jól vagytok! ...ha lesz időm olvasok...

Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Kia! Naggyon csinik a gyerkőcök! Főleg a hercegkisasszony a fodros-bodrosban!!!! :D :D Levi meg egy komoly pasi!!! :D :D
Kis ügyes, hogy ilyen érdeklődő!

Lányok! Megint láttam a Czeizelt a tévében, most az RTL-en volt egy délutáni műsorban. Végülis ugyanazt mondta el, mint eddig, amit eddig is tudtunk. De ettől még nem indul meg semmi az ügy érdekében. Fel kéne kavarni az állóvizet! Lehet írok neki. Meg írok talán a Nők Lapja honlapjára is, hátha felvetik megint a témát.

Mi jól vagyunk. Illetve már jól vagyunk. Voltunk Sümegen a hétvégén és beszedtünk egy jó kis hányós-hasmenőst családilag, csak apa úszta meg. Valószínű nem kajától volt, illetve nem is a medencében volt a baj, hanem mikor megérkeztünk én már észrevettem, hogy a fürdőszoba előtt a szőnyeg totál át van ázva, vagyis takarították, vagyis az előttünk levők tutira hánytak. Gondolom az ágyba is, ide-oda. No, mindegy is, elkaptuk, jó sz.rul voltunk, nem kívánom senkinek,....

Még mindig nagy a csend errefelé! Írjatok! Kivel mi újság? Kismamák?

Addig is üdv mindenkinek:

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Sziasztok!

Meskete, nálunk is volt hányós-hasmenéses, de szerencsére gyorsan lezajlott. Máté pl. csak a hasmenéses részt kapta el. "Olcsón" megúsztuk. :roll:

Kia, édesek és csinosak voltak a gyerekek! :D :D

Laura, mesélj! :D Mizu a babával?

Humadene, jól vagy? Ugye minden rendben?

napsugár

napsugár08

Sziasztok!
Köszi Napsugár, minden rendben láttam a kis dobogó szívét hét elején. November végén megyünk 12.heti UH-ra.
Fiúneveket nézek.
Nálatok minden rendben? Munkát sikerült találni?
Kia, szépek a gyermekeid!
laura0606

Kia, nagyon szepek a gyerekek, es nagyon csinik voltak a keresztelon! Levi pedig tenyleg nagyon ugyes!

Humadene, merre vagy? Remelem, minden rendben veletek! Pihizel? Ferjed tud segiteni?

Napsugar, Meskete orulok, hogy mar jobban vagytok! Egy ilyen FH virus az egesz csaladot le tudja teriteni. Persze mire en kerulok oda, addigra a gyerekek erore kapnak, es felholtan probalok utanuk "rohanni".

Meskete, en total megertem, amiket irtal korabban. Nekem sem voltak egyszeru gyerekeim, volt hasfajas, kicsi reflux, aztan mire elmult jott a fogzas. Sokat nem aludtam... Jatszottam veluk, plusz a napi teendok. Egyik fiam pl ha rosszul ebredt, az egesz delutan nyugos volt, es semmi sehogyan nem volt jo :oops: Most kezdtem el elvezni, hogy van ujra eletem, egy kicist kimozdulok. Fogytam is, ami a terhesseg, szoptatasok alatt ramjott. Ez az enem meg varna egy evet, ugyanakkor meg napi szinten jonnek az impulzusok a fiuktol, hogy legyen mar kishugi. Neha sajat magamat orjitem meg ezzel az allando kettoseggel. Szoval en teljesen at/megerzem, amiket gondolsz, irsz.
A tvs musorrol csak annyit (nem lattam), hogy sajnos, kevesen vagyunk, akik igy ereznek, mint mi. Tudod jonnek a szokasos szovegekkel... Pedig nekem nem egy baratnom mondta, akiknek 2 vagy 3 fiu utan osszejott a kislany, hogy egy teljesen mas csoda, mint egy fiu. Azt hiszem errol mar irt itt valaki korabban, hogy akar fiu, akar lany, maga a csoda, csak maskepp eljuk meg.

Bocsanat, nem emlekszek a nevekre pontosan, de vannak kismamaink, mi ujsag veletek?! Gyertek ti is meselni, ha tudtok.

Vigyazzatok nagyon magatokra! Jo pihenest, kellemes hetveget! :P

üdv, babér

babérlevél

Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára humadene 2012.09.06 20:07-kor.
humadene
Jánossomorja

Sziasztok!

Hát én is egy kicsit elmaradtam...

Két nagyfiam épp felváltva beteg. Egyik meggyógyul, jön a másik. Nem is tudom, hogy lesz ez majd 3-mal?

Kis pocaklakóm jól van. Múlt héten voltunk 4D-s uh-n, megerősítettek bennünket, hogy tényleg kislány lesz (:-)), és hát nem lesz egy picurka. Most vagyok a 29. héten, és a becsült súlya 1820g.
Múlt héten begörcsöltem, úgyhogy pihenésre lettem ítélve! (Már amennyit két lurkó és munka mellett lehet). Egyelőre még dolgozom, de meg tudom oldani, hogy a munkahelyen is, ha úgy érzem, ledőlök egy picit pihenni. Ez szokott azért segíteni. Illetve hála férjem is elég sokat besegít otthon. Ilyen szempontból szerencsém van.

Humanade! Hát nekem is van a 4D-s felvételeknél olyan, ahol igen is elgondolkoztam, hogy most nunit látok-e vagy zacsit: :) :) De aztán van olyan kép is, ami teljesen egyértelmű! Szóval igen is össze lehet keverni! Arról nem is beszélve, hogy voltam egy helyen uh-n, ahol a doki az alapján közölte, hogy kislány, hogy nem lát fütyit. Hát ez szerintem nem egy túl biztos megállapítás. Az ilyen uh-k után derül ki, hogy mégse olyan nemű baba született, mint amire számítottak. Szóval, biztos csak akkor, amikor már kibújt!

Ja, kisebbik fiam páratlan éveben, páratlan hónapban fogant! Erről ennyit...

Kia! Csodaszépek a gyerekeid! Hozzál minél több képet róluk!

Jó pihenést mindenkinek ezen a hosszú hétvégén! Állítólag nagyon szép idő lesz, ki kell használni a napsütést!

Ági
agi1974
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Nem tűntem el, próbállak olvasni, de sokat hánytam az utolsó hónapban, és a sav is nagyon gyötör, talán ez a harmadik terhességem a legrosszabb, az első kettővel bírtam.
Írok ha hazajöttünk a kórházból, mintha már éreznék valamit, felvagyunk készülve az éjszakára, drukkoljatok.
Én is gondolkodtam hogy mi lenne ha mégis kislány lenne(hisz peteérés előtt 4-5 nappal fogant), de nagyon egyértelmű az összes ultrahang. De tényleg az egészség a lényeg és alig várom már hogy a kezemben legyen, imádom!
Jelentkezem nemsokára!

Judit
hju

Sziasztok!

Judit, nagyon szorítok! :wink: Én mindhárom fiúval végig hánytam minden éjszakát a savtól és gyomorégéstől, sokszor sírtam, mert alig aludtam valamit. Nálam az intenzitás a gyerekek számával csökkent, de nem múlt el teljesen. Szóval tudom miről beszélsz. :?

Nem alszom mostanában sokat, mert Dávidom beteg és rosszak az éjszakái. Szó szerint kutyául köhög. :(
Remélem nálatok többieknél, nincs ilyen gond. :D

Laura, hogy vagy? Rosszullétek vannak?

napsugár

napsugár08

Sziasztok!

Judit! Hajrá!!! Szorítunk! Bár az is lehet, hogy már babázol! Én általában a terhességeim utolsó heteiben mindig megfogadom és megfogadtatom Apával, hogy én ezt még egyszer soha..., aztán szépen elfelejtem az egészet, már, ami a kellemetlen részét illeti a dolognak és kezdem előről az "úgy szeretnék megint pocakos lenni" című nótát. Apa persze mindig megpróbál emlékeztetni a fogadalmamra! Szóval Judit, nincs már sok hátra és tuti megszépülnek ezek a napok is idővel!

Ági! Örülök, hogy rendben vagytok! A betegségeket sajnálom! Nekem Marci fél éves koráig nem nagyon kapott el semmit, illetve szó szerint semmit nem kapott el a nagyoktól, pedig voltak taknyosak szimplán, voltak tüszős mandulásak, köhögősek ilyesmi, de szerencsére megúsztuk. Hogy most a szopi miatt, vagy sem, nem tudom.
Azért nálatok már tényleg elég valószínű, hogy tuti kislány, ennyi uh után, ennyi doki csak nem téved egyszerre.

Humadene! Remélem nálatok is meggyógyultak a fiúk. Te hogy vagy? Tudsz pihenni? Pocakod, keményedés ilyesmi?

Laura? Ti elmondtátok már a családnak és a srácoknak? Vagy megvárjátok a 12. heti uh-ot?

Napsugár! Remélem Dávid már jobban van! A kutyául nem hangzik túl jól. Nem krupp, vagy valami ilyesmi?

Babér! Azt hiszem mindig lesz érv és ellenérv is bőven. Bele kell vágni és, amikor már ott van a babó a pocakban, tuti jó döntésként fogadja az ember. Nekem pl megint késett pár napot a mensim, ráadásul produkáltam pár tünetet is (bár könnyen lehet, hogy a múlt heti hányós buli miatt nem állt helyre még a gyomrom) és már kezdtem megörülni, kezdtem beleélni magam. Kicsit át is fordított most ez a dolog. Talán meg kéne próbálni már most nyáron, hogy tényleg ne legyen nagy korkülönbség a két legkisebb között (így is akkor 3 év lenne köztük, ami már eleve nem kevés, de még belefér) Meg akkor még én sem leszek olyan "öreg". Na, majd meglátjuk!

Különben jól vagyunk, élvezem az őszi szünetet! Tök jó, hogy ilyen szép az idő!
:D

Üdv:

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

MEskete, hajrá! :) De jó, hogy így átértékelődik néha minden... Engem most a fiú-lány téma annyira nem izgat! Átértékeltem sok mindent, és úgy érzem egy fiúnak is ugyanannyira örülnék, mint egy lánynak. Talán karácsonyra megtudjuk... hú de messze van még!

Elmondtuk a családban nagyjából mindenkinek, örültek a hírnek. Egyedül Anyós mondta, hogy félt picit hogy fogom bírni...
Rosszullétek szerencsére nincsenek.

Judit, hajrá!!! Drukk-drukk!
Humanade, remélem tudsz pihenni!
Napsugár, jól vagytok? Dávid meggyógyult?
laura0606

Sziasztok!

Dávid köhögése javult ugyan, de hiába adok neki köptetőt, nem múlt el teljesen. Én is kruppra gondoltam, mert Krisztián picinek az volt, de talán mégsem az. :roll:

Meskete, én mostanában megint füzögetem apát baba ügyben (nem tudom elengedni a témát), így ha sikerül év elején munkát találnom, ahonnan el lehet menni szülni, nyáron lehet, hogy együtt tesztelgetünk majd. :wink: Ámbár az is lehet, hogy bilibe lóg a kezem. :oops:

Laura, annyira jó, hogy így vagy ezzel a fiú-lány dologgal. :D Ilyenkor szokott az lenni, hogy mostmár csak azért is kislány lesz. :lol: Szorítok értetek! :wink:

Humadene, hogy vagy? Remélem minden rendben van! Szoktam rád gondolni, nem szoktál csuklani? :P Sokat sírdogáltam megint az elmúlt időszakban, gondoltam felhívlak és gyertyázgatunk, de rettegek attól, amit hallanék. :(

Ja, képzeljétek, vettünk kandallót. :D Azóta nem kapcsoltam be a fűtést és esténként bugyiban meg trikóban "szaunázom". :oops: Sokat lehet vele spórolni. Úgy örülök, hogy nem kell majd 30ezret gázszámlára költeni. :wink: Apró örömök az életben. :D

napsugár

napsugár08

Sziasztok!

Nagyon rég voltam... időhiányban szenvedek... de látom, hogy nem csak én....

Levi oviban - nagyon szeret járni, Liza most épp alszik... így le tudok ülni a szgép elé....
... mindent rág, foga még nincs, lassan 8 kilós és már nagyon szeretne felülni, de még nem tud...

Apa dec. végétől nyugdíjas lesz.... (de jó neki)... már le is szerelt a "cég"től...

...ha Liza is úgy gondolja visszaolvasok..

Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Kia! Levi egyre komolyabb, tisztára nagyfiús már az arca! A "Csaj" meg továbbra is nagyon cuki. És mindjárt fél éves!!! Hogy telik az idő!!!

Napsugár! Nagyon drukkolok, hogy jól alakuljanak a dolgaitok. Apa egyértelműen anyagi okok miatt nem szeretne több gyereket?
Hát én sem mondom, hogy nem gondolkodok el ezen a részén az ügynek. 3 gyerek se semmi, de így, hogy mindenki fiú, így határozottan vannak előnyei is, sokmindent tudnak egymás után hordani, meg a játékok is sokáig jók stb. Már a sulis dolgokat kezdem látni. Különórák, sportok, nem kevés ez sem. Hát még mi lesz kamaszkorban, mikor majd nem lesz jó, amit a másik levetett, meg csak egy mozi, csak egy pizza a haverokkal és hasonlók. Leginkább attól tartok, ha véletlenül Apa kiesik a munkából. Az én pedagógus fizetésem kajára nem lenne elég egy hónapra, nemhogy a rezsi, ruházkodás és az egyéb dolgok. És hát valljuk be, amit az ember lát, hall a tévében a gazdasági helyzetről... Csak rosszabb minden, nem, hogy javulna. Szóval az ember jobb, ha félreteszi az efféle aggályait és bízik a jövőben.

Azon gondolkodtam, hogy lehet mégis el kéne menni Apával egy kivizsgálásra. Nézzék már meg, csak úgy kíváncsiságból, hogy mi a helyzet apa katonáival. Mert én tényleg hallottam olyat, hogy van, akinek egyik, vagy másik féléből kevesebb van. Ha bebizonyosodna, hogy sokkal több az "y", és természetes úton kicsi az esélye a kislánynak, lehet feladom. Tudom, írtam pár hete, hogy már nem izgat annyira a nem kérdés. De az esélyt azért szeretném megadni magamnak. Lehet elmennénk a Czeizelhez is. Akik voltak már nála, konkrétumot mond, vagy csak, amit eddig is tudunk? Vagyis csinál konkrét peteérés meghatározást ultrahanggal, vagy vegyél lh tesztet és csináld magad? Mert az időzítés dolgot, a diétát, meg a hüvelyöblögetést már megbeszéltük itt párszor, azért nem fizetnék fölöslegesen.

Kismamik Mi újság? Többiek? Merre jártok?

Na, megyek a nagyokért:

Írjatok!

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Sziasztok!

Eltüntem...probáltalak olvasni titeket, de írni már nem futotta.
Most is csak egy gyorsat...remélem a hét végefelé még tudok jönni írni.
Kia, nagyon szépek a gyerköcök! Kicsit irigykedek is :oops: 8)
Levi pedig ügyes, segítőkész nagy bátyus.

Meskete, te mindig az én érzéseimet, gondolataimat is megírod. Mintha tükröt tartanál elém. Nálam is ott vannak az anyagiak, 3 srác ellátása a későbbiekben, ruháztatás, továbbtanulás stb... Meg amin agyalok, hogy egeszséges legyen, meg egy... ezért vagyok én is ilyen... :oops: 8)

Czeizelnél még nem jártam, de hallottam én is hasonló esetről, amit te is írtál, hogy volt (egy barátunk barátja) akik 3jára kislányt szerettek volna, és kiderült, hogy a pasinak nem igazán voltak Xjei.

megyek aludni, mert leesik a fejem, és holnap indul megint a werkli.

üdv, babér

babérlevél

Sziasztok!

Mi jártunk a Czeizelnél. 3 hónapig kellett vezetnem a hőmérséklet görbémet, azt kellett magammal vinni. Az alapján lőtte be a peteérést, illetve, hogy mikor kellene együtt lennünk. Ő e mellett a hüvelyöblítés mellett volt. Az lh tesztek szerinte nem hozzák az elvárt eredményt. Nekem nem csinált uh-t, de lehet, hogy azért mert aránylag egyértelmű volt a vitt hőgörbék alapján, hogy mikor van a peteérésem.
Férjemet nem nézte. Kérdezte, hogy anno csináltak-e nála vizsgálatot, illetve, hogy a fiúk mennyi idő alatt jöttek össze.
1-1 alkalommal kb. 20-25 percet voltunk benn nála. Első alkalommal végignézte az egész családfát, hogy genetikai betegségek előfordulásának milyen lehetősége van, mi az amit örökölhet a pici. Mindenre válaszolt, amit kérdeztünk. Ennek ellenére utolsó alkalommal én kicsit úgy éreztem, hogy nem lettem sokkal okosabb, mint amikor odamentem. (Vagy csak azt vártam, hogy azonnal pocimba varázsolja a várva várt leányzót! :-) :-) :-)) Árban egyébként nem volt vészes, teljesen korrektül számlát kaptunk az asszisztensnőtől a fizetés után. (Olcsóbb volt, mint egy nőgyógyászati vizsgálat Budapesten magánorvosnál!)
agi1974
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Képzeljétek egy kislány (nagyfiam ovis társa) közölte, hogy kislány van a pocakomban! Az összes ilyen "jóslata"már bevált. Anyuka is babát vár, neki fiút jósolt és már az uh meg is erősítette. Nagyon kíváncsivá tett, annak ellenére, hogy tényleg mindegy a neme!
:) Most megyünk a 12. heti uh-ra. Olyan messze van még, mikor kiderül a neme!
Hogy vagytok?

Ha nálunk az y-os kromoszómák az erősebbek, akkor annak biztos megvan az oka, nem lesz jobb, ha ebbe beleavatkozunk. Jól ki van ez találva!

Hétvégén Kecskemét mellett leszünk egy termálhotelben, remélem tudunk picit pihenni bár három gyerkőccel megyünk...

Remélem mindenki jól van!
laura0606

Sziasztok,

nagyon eltűntem, de olvastalak Benneteket, csak valahogy nem volt mit írnom.
Nem tudom mennyire emlékeztek rám, nekem is két kisfiam van, és persze egy kis tündérkére vágyom harmadiknak:-)
De nálunk még Apa nem állt kötélnek, ennek ellenére én már elkezdtem a mg, ca tabletta szedést, lányos diétát még nem, ovu tesztet már megvettem:-) januártól szeretném kezdeni, és márciusban menne élesben, akkor a jónás is lányt jósol. De tényleg vicces hogy Apa még bele se egyezett én meg már mindent megterveztem, nagyon bízom benne hogy meg tudom győzni :roll:
Laura, gratulálok a babóhoz, nagyon várom hogy kiderüljön ki lakik a pociban :D
Képzeljétek sógornőmnek kislánya lesz, úgy hogy aznap amikor fogant, pont voltak doknál, aki mondta hogy éppen tüszőrepedése van, és aznap voltak együtt. Szóval kezdek kételkedni a peteérés előtti 3 napban...vagy én nem értem az egészet? A tüszőrepedés meg a peteérés ugyanaz??? :roll:
bocsi hogy ilyen értetlen vagyok, de minél jobban belemegyek a témában annál jobban összezavarodok!
Ági, a hőgörbe hogyan jelzi hogy peteérés előtt 3 ill. x napon vagy??? és mennyire pontosan jelzni?
Nekem az új info, hogy Czeizel nem ajánlja az ovu tesztet, eddig meg voltam róla győződve hogy azzal lehet a legpontosabban belőni a pé-t :shock:

na megyek mert a fiúk elkezdtek civakodni :lol:
roni28

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?