Hali!
Na, megvolt az itthoni Mikulásozás is, most már tisztára karácsonyi feeling lett úrrá rajtunk apával.
szombaton leutaztunk anyukámékhoz, ott voltak tesómék is. vasárnap reggelre érkezett a Mikulás, lévén hétfőre esik, de gondolom mindenkinél előbb volt 1 nappal.
Én még az ágyba feküdtem, apa kiment Danival és hallottam a nagy kiáltozást, "Itt volt a Mikulás!!! Mikulás! Mikulás! Aztán hallottam a következő beszólását, meleg volt a rohnagálástól és a köntösét levetve mondta: "Lohadt meleg van itt!" Hát dőltünk a röhögéstől. Ezt a rohadt meleg van-t sajnos tőlem tanulta, szerencsére mást nem hall, mert nem beszélünk csúnyán. Persze mi volt az első, hogy mindenki csizmájából kikapkodta a csokimikulásokat, csak azt nem tudom ,honnan tudja mi az, amikor még a boltban is elkerüljük a csokisort, hát még a csokimikulásokat. egyszerűen tudja
.
anyuéktól kapott egy mesedvd-t, valami kiskutya kalandjai a címe, meg csörgős mikisipkát, tesóméktól meg 3D hajtogatós mesekönyvet.
tegnap értünk haza délután, akkor már itt voltak a sógornőmék is. már péntek este kitettük a mikizoknit az ablakba. míg vetkőztettem lefelé, addig apa becsempészte az ajándékot a zokniba. dani bement a szobába és kiabálta "Markoló, markoló!!!!" szaladgált köztünk és a markoló között, alig hitt a szemének. nagyon örült neki, ezt kapta tőlünk. a sógornőméktől egy kardot kapott, amolyan vívófélét, műanyagból. hozta dani a bili tetejét, az arca elé tette és mint a tőrvívók elkezdett vívni
a kardtokba lehet tölteni szappanos vizet és ha kihúzzuk, szétnyitva óriási buborékot lehet vele csinálni. anyósoméktól gyurmaszettet kapott, este ment a nagy gyurmázás, kiszaggatóformák is vannak hozzá, tök ügyin szaggatja. reggel is az volt az eső, hogy odaült a kis asztalához és gyurmázni kezdett.
hétvégén még csináltam üvegmatricákat életemben először. Jb-ben van egy nagyon jó papírbolt (Pesten még nem találtam ilyen jót), jól bevásároltunk. dani áhítattal nézte, ahogy körberajzoltam és színezem a formákat. a leszedéssel volt egy kis gondom, mert a készletbe teljesen sim a celofánpapírt adtak és nagy kínok árán jött csak le. ami sima nejlonbugyiba tettem, az klasszul lejött. csináltam a férjemnek is a munkahelyi ablakára.
a mikibuli is jó volt, Kataa köszi a szervezést, Conti a teremintézést!!!!. bár alig tudtam vkivel beszélgetni. érdekes inkább a gyerkőcöket ismertem fel, mint titeket. Meg egy csomó mindenkit nem is ismertem fel, gondolom ők xy ismerőse, barátnője lehetett. pl. ült a csúszdás gödör előtt egy pocis anyuka, őt sem ismertem, vagy ő nem is hozzánk tartozott?
jó ez a játszóház, de meg kell mondjam, így már kicsi. ÁgiPetra ajánlotta legközelebbre az állatkerti játszóházat is, azt is megnézhetnénk.
Mikor megérkeztünk, Dani először nem mert bemenni, kitalálta, hogy ő fél. járkált fel-alá a játszó előtt, aztán apa valahogy becsalta, dani meg egyből fel a galériára az elemes kisvasúthoz, onnantól már semmi gond nem volt, jött ment, játszott ezerrel. látom már, mennyire fog örülni a kisvonatnak karikor.
amire még vágyik egy kicsi piros traktor, ami egy gyurmafilmben is a kedvence. majd valamelyik családtagtól kérünk, úgyis nyúznak, mit szeretnénk.
danikámat nem nagyon izgatta a mikulás, ő kint biliárdozott és eljátszogatott. erővel meg nem akartam bevinni, mert nincs értelme nálunk. aztán amikor apa és anya is bement abba a bizonyos szobába, na akkor kíváncsivá lett és bejött, éppen még előtte, mielőtt ő következett.
a chicco házikóban tök jót játszottunk, azt hiszem Panda Noémije volt, aki meghívott vendégségbe (pontosabban meghívattam magam
), tök röhögött a kiscsaj
. aztán danival sütöttek nekem fagyit
meg szellőztettünk, ilyenek.
a pici babák is cukik voltak, remélem azért jól bírták a nyüzsit.
azért idén már jobb volt, nem kellett annyit a gyerekek után kolbászolni, nem?
egy kisfiú volt, nem tudom hozzánk tartozott-e, láttam sok mindenkit elkezdett püfölni és a szülők rá sem szóltak. mi apával csak Chuky-nak hívjuk az ilyen gyerekeket. Dani fejét is kuglival verte tiszta erőből. még jó, hogy műanyag volt a kugli.
jók a buliképek!
én is teszek majd fel képeket, de még nem töltöttem át őket.
sasha
neked megint rossz kedved volt? nekem kicsit olyannak tűnt! remélem nincs semmi baj. Gabidat egyszer fent a galérián megcsikiztem, rötyögött ám nagyon
. olyan helyes pocakja van, muszáj volt
. tényleg cuki fürtjei vannak.
manó
a te Emmád nagyon nagyot nőtt tavaly óta, és ő is milyen kis fürtös, nagyon helyeske!
na, az az ajtó a kallantyúval meg sem kottyan Daninak, olyan van anyuéknál is. még jó, hogy a récsiben nem fedezte fel. én nem cserélném el egy sarokban ülő gyerekre, Dani is jött ment, sokszor én sem láttam, keresni kellett, de előbb- utóbb mindig meglett
, de ezt már megszoktam.
csics
nekünk flexa ágyunk van, igaz az már nagy méret 90x200-as. mi a kikában vettük az ágy kb. 45e ft volt + a matrac bele.
Conti
Hát ez nagyon rossz hír!!! Kívánom, hogy minél előbb rendbejöjjenek a dolgaitok!!!!
gumicukor