Új privát üzeneted érkezett!

Nagyon szépen köszönöm Boeszter!Aranyos vagy!Remélem nálad is minden rendben lesz.Pihenek csak igazából már az agyamra megy a pihenés is.Veszélyeztetett terhesként már az elejétől itthon vagyok.Eddig járkáltam,de mostmár az se nagyon megy.Próbálom magam elfoglalni,de igazából folyton a babán jár az eszem,meg azon,hogy mikor kell már menni és milyen lesz a szülés.
bumbuli

Leszter, Orsi, teljesen igazatok van a ropisággal kapcsolatban. Nekem van olyan barátnőm, aki a terhesség alatt is csak a saját alakjára figyelt, és aztán vesebeteg babát szült.
Viszont én kényszerből diétáztam, mert cukros lettem a hatodik hónapban, hát azt nem kívánom senkinek, minden nap méricskélni a szénhidrátokat.
Így aztán összesen négy kilót híztam a terhesség alatt, pedig a hatodik hónapban már 6 kiló plusz volt rajtam, és még abból is kettőt lefogytam.
Viszont a szoptatás alatt Vik mellett még két babónak adtunk anyatejet, ehhez aztán faltam, mint egy élsportoló. Meg is híztam szépen, de valahogy nem érdekelt.
Eszty, úgy érzem, hogy jövő szerdán fogsz szülni.
Nem tudom mi az oka, csak megérzés...
Egyébként császár esetében nem Te döntesz az érzéstelenítés módjáról. Ha sürgős a dolog, akkor már kapod is az altatómaszkot.
Nekem az EDA 15 perc alatt hatott, azt nem lehet megvárni vészhelyzetben.
Megyek, Vik felébredt. A lábadozás alatt 3,5-4 órát alszik délutánonként.
tigris

Sziasztok!

A terhesség alatt nekem is diétát kellett tartanom a magas cukor miatt, az utolsó hónapban meg nekem is számolgatni kellett a szénhidrátokat, így híztam a végére 10 kilót összesen. Viszont ez a fiamat nem zavarta, 3,75 kilóval születettKép Réka kislánya tényleg nagyon kis súllyal született, ha jól tudom, még 3 kiló sem volt.
A kórházból +1 kilóval jöttem ki, de a szoptatás miatt feljött rám még 5 KépKép Tehát a szervezet igenis felhízik arra a súlyra, amit ő úgy gondol, hogy kell a gyerkőc táplálásához. Igazából annyira nem bánom, mert a 183 centimhez nem vészes a +6 kiló, csak azért kicsit zavar, hogy párnácskáim vannakKép A férjemet annyira nemKép

Tigris: hogy vagy? Mizujs a pocaklakóval??Kép

Bumbuli, Boeszter: most megint lehül a levegő, lehet, hogy a babák is előbújnak a pocakból?Kép

Lau
lau

Sziasztok Lányok!

Arikák vagytok.

Tigris: nekem is volt egy ilyen szerdai megérzésem. Még a végén bejön. :-)
Persze, tudom, hogy ha nagyon sürgős, akkor nem dönthetek az érzéstelenítés módjáról, de ha nem annyira sürgős, hanem mondjuk van fél óra, akkor dönthetek. Habi sem nagyon javasolja az altatást.

Lau: ki tudja. Nekem jólesik ez a mostani idő, egész nap nyitva volt az ablak. Én nem fázom, sőt melegem van.

A fogyókúra miatt nem aggódom, sosem voltam hajlamos a hízásra. Ez most talán megváltozott, talán véglegesen, de majd akkor odafigyelek rá, ha már a babónak nem kell belőlem semmi táplálék. Én nem akartam és nem is akarok koplalni, azt eszem, ami jólesik, a mennyiségre meg figyelek. Szerencsére a cukrom és minden más is, végig rendben volt.

Puszi nektek!
Holnap ünnepeljük a szüleim 30-dik házassági évfordulóját (jövő kedden lesz, de hétvégén gyűlünk össze). Ma sikerült sok mindent beszereznem: de hidegtálat holnap rakom össze. :-)

Sziasztok, és legyetek jók! Jobbulást a betegeknek!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Eszter,Bumbuli!

Drukkolunk nektek! Kép
Én a terhesség alatt majdnem 20 kg híztam,de nem érdekelt,azt ettem ami jólesett.Szerettem volna ha rajtam marad legalább 10 kg,de ez nem jött össze.Mára már visszanyertem a terhesség előtti súlyomat.Sajnos én nem tudok hízni,mert nem mondhatnám hogy jó az étvágyam.Mindig is küzdöttem ezzel,és most sincsen másképpen.Képzeljétek volt olyan hogy anyukám 2 nap! után szólt rám hogy egyek már valamit.Elfoglaltam magam és eszembe se jutott,hogy enni kellene.
Hát van ilyen is.

Megyek pihizek egy kicsit ,most jöttünk haza az usziból és én is jól elfáradtam.

Sziasztok.
Anita

Kép

Kép
anita23

Sziasztok!

Eszty!Kép

Jaj ne haragudj,hogy csak most írok!!!! Majd leírom e-mailben,hogy miért,meg a válaszokat is!Kép

Puszi!

Este írok!Kép Ja az én megérzésem szerint is szerda lesz a nagy nap!Kép /én is szerdán szültem/
orsi21

Sziasztok lanyok!

Hizas: en Petraval hiztam kb. 13-14 kilot, par hettel a szules utan maradt rajtam 2-3 kilo, ami a szopi alatt sajnos meg 2-3-mal nott. Viszont. Amikor terhes lettem a kistesoval, en meg szoptattam Petrat. Es az egyik elso jel, amit en terhessegi tunetkent eszleltem, az az volt, hogy hirtelen 1-2 het alatt lement rolam vagy 2 kilo, pedig akkor meg boven tudtam enni, a fogyas elejen meg a terhessegi tesztet sem csinalhattam meg, annyira az elejen voltam, de a vegen sem voltam meg rosszul, szoval nem azert fogytam, mert emelyegtem, hanytam, stb. (Persze az emelygeses idoszakban meg tovabb fogytam, de ez mas kerdes.) En ezt ugy ertelmezem, hogy mivel terhes lettem, a szoptataset felelos hormonokat elnyomtak a terhessegert felelosek, igy a szoptatashoz szukseges "biztonsagi tartalek" elkezdett leugrani rolam. Szoval, bizom benne, hogy ha majd a picikevel is befejezzuk a szopit, akkor szepen, kulonosebb erolkodes nelkul le fogok tudni adni jopar kilot.Kép

Orsi,
A bulin eloszor volt musor egy enekesnovel (nem tudom a nevet, pedig ismert), es jott a Mikulas. Petra vegig tatott szajjal figyelt, pedig vagy 3/4 oras volt, nem gondoltam, hogy ennyi ideig tud koncentralni. De tudott, meg a nyakat is nyujtogatta, hogy jobban lasson.Kép Aztan ki lehetett probalni a mindnfele jatekokat, eszkozoket (Csodak Palotajaban volt a rendezveny), es ezen is meglepodtem, hogy Petra itt is nagyon lelkes volt, pedig azt hittem, ez inkabb a nagyobb gyerekeket koti le. De nem, nagyon hamar felengedett, es rohangalt, jatszott, este fel 10-kor alig tudtunk hazaindulni, pedig akkor mar regen alvasido van.Kép Petra azota is mutogatja a Mikulassal keszult fenykepet, meg hogy o ult a Mikulas oleben, szoval tenyleg nagy elmeny volt neki!Kép Bocs, hogy ez is ilyen hosszu lett, de en is olyan jol ereztem magam!Kép Meg hat te kerdezted, magadra vess!KépKép
Latom, a szoptatas befejezese utan te is visszafogytal. Ez jo, akkor meg inkabb bizom abban, hogy velem is igy lesz!Kép Na azert nem fogok csokit reggelizni.Kép
Hajhullas: nekem akkor lett durva, amikor Petra 3 honapos lett. Most, mivel terhes vagyok, jo a helyzet, de szerintem 4 honap mulva ujra kezdodik...
Ja, en is szerdan szultem.Kép

Tigris,
Ez a dieta nagyon nehez lehetett.Kép
Kisfiad teljesen jol van mar?

Anita,
2 nap nemevesbe en tutira belehalnek!Kép

Boeszter, Bumbuli,
Mi hir rolatok? Ha meg egyben, akkor kitartas, mar nincs sok hatra!Kép Drukk, drukk, drukk!Kép

Megyek, lassan felkeltem Petrat, mert etterembe keszulunk anyukamekkal, es reggelizni sem artana elotte...

Puszi:

Leszter
leszter

Sziasztok Lányok!

Anita: mostmár én is 20-nál tartok, de ebből jó sok víz. A bokám nem is látszik hol van, a kezemet, meg nem tudom marokba szorítani. Örülnék, ha ez elmúlna már. Mondjuk én 42 kilóról indultam, nulla tartalékokkal, szóval kellett is pár kiló, de remélem, hogy azért lemegy majd a nagy része. Persze terhesség alatt szó sem lehet fogyókúráról, amúgy sem fogyóztam életemben. :-) Sokszor rám is rám kellett szólni, hogy még nem ettem semmit, munka közben sokszor este 10-kor ettem először. Nem is éreztem éhséget.

Orsi: megkaptam, köszönöm szépen. Írtam is vissza ma reggel. Nagyon ari vagy!!!
Tegnap én is el voltam foglalva nagyon: anyáék megünneplése, és este meg céges karácsony. De ezen is túlvagyunk. :-)
Ez a szerda egyre valószínűbbnek tűnik. Ki tudja, ...

Leszter: köszi a drukolást. :-))

Mindenkinek minden jót!!!

Pusszancs,

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok Lányok!

Bocsi, hogy nem írtam, de elég zűrösek a napjaim.

Babások! Mit csináljak, ha Bence éjjel nem alszik? Illetve alszik, de kb. 2-3 óránként felébred. Ilyenkor, amíg cicire nem teszem ordít és egyszerűen képtelenség visszaaltatni. Ellenben ha cicire teszem akkor 5-10 perc alatt visszaalszik, de akkor is pár óra múlva újra felébred. Kezdek kicsit fáradt lenni...
Ráadásul mindenki okosabb ez ügyben tőlem és folyamatosan megkapom, hogy "rosszul szoktattam".
Könyörgöm, más mit csinál, ha a gyerek éjjel ordít, persze, hogy az volt az első, hogy cicre tettem! De régebben sokkal jobban aludt. Ez az őrület olyan 2 hónapja van (Bencus 9-én lesz 6 hónapos). Már volt olyan is, aki azt mondta, hogy azért nem alszik mert éhes! Képzelhetitek! Majdnem felrobbantam.

Na mindegy, ha valakinek van valami jó ötlete írjon!!!

Eszty,Bumbuli: Szorítok nektek, hogy szuper szülésetek legyen!

Gabi

Kép
Kép
almadi

Szia Gabi!

A fiam most 8 hónapos múlt és 3 hetes koráig ugyanez volt vele a probléma,de ő már a vége felé óránként kelt fel.Mire anyu meggyőzött,hogy adjak neki játszócumit.Pedig nagyon ellene voltam,de azóta csak egyetlen egyszer kel fel éjszaka. Nem tudom próbálkoztál-e esetleg ezzel? Ez csak egy tipp,nem kioktatni akarlak.Kép

Puszi

Orsi
orsi21

Sziasztok Lányok!

Ma voltam reggel bent UH-n, CTG-n és méhszáj vizsgálaton. Úgy néz ki, hogy ma délután kettő körül visszamegyek a párommal és Habi megrepeszti a burkot, mert minden készen áll. Vannak méhösszehúzódások, amiket én egyelőre csak keményedésnek érzek, a méhszáj el van vékonyodva és 2 ujjnyira nyitva, burok feszes.

Most összepakolgatok, aztán elindulunk lassan.

Értesítelek titeket, amint van valami.

Puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Eszter! Megy a drukk!! Ügyes legyél!

Almádi!

Nimród is felkel éjszaka,és én mindig cicire teszem,mert szerintem vagy éhes vagy szomjas.De ha le akarod szoktatni a kicsit ,ne szopiztasd hanem adj neki vizet.Állítólag ez beválik és egy idő után már nem fog a vízért felkellni.Persze én szerintem jobb ha megszopiztatod,de te tudod.
Én amíg Nimród igényli,addig nem hagyom abba az éjszakai szopizást.Bár már fogok neki estére minden nap valami gyümit adni,mert szerintem nem elég már a tejem neki estére.
Kicsit összepakolok,azátn lassan megyünk usziba.Szegény kicsim teljesen kész lett,elvittem vásárolni őt alvásidőben,ráadásul buszoztunk,Teljesen kész lett,alszik is mint a bunda.

Szép napot mindenkinek !

Anita

Kép

Kép
anita23

Sziasztok Lányok!

Én is vagyok, csak valahogysosem jutok el az írásig, legalább is a múlt héten Botonddal sokat kellett játszani, amíg ébren volt.

Eszty! Drukkolok neked, hogy szép és könnyű szülésed legyen. Kicsit fura, hogy direkt indítja meg a dokid, de hát én laikus vagyok, nem tudhatom a dolgok miértjét. Ügyes legyél!!KépKép

BumbuliKép Neked is megy a drukk! Bírod még szerdáigKépKép Ha jól olvastam ez a közösen megérzett nagy nap.

Furcsa ezeket a várakozási időket együtt megélni veletek, egy kicsit mindig eszembe jut a saját terhességem vége. Én valahogy nem foglalkoztam a szüléssel, csak a babót vártam. Így aztán a ti élményeitek egy kicsit a sajátjaim, egy kicsit nem, de mindenképpen nagyon kellemes érzést ébresztenek bennem. Ha eljön a nagy pillanat, remélem olyan lesz, mint amilyennek szeretnéd.

AlmádiKép
Lehet, hogy tényleg szomjas a babád, és csak egy párásító kellene a szobájába. Ami azonban egyszerűbb, és olcsóbb az a teljes sötétség.
Botond ugyan még csak a 11. hetet tapossa, de szépen fokozatosan hozzászoktattuk a sötétben alváshoz. Eleinte hagytunk neki egy kislámpát égve, majd annak takartuk el a fényét, és már ekkor 2 órával többet aludt, mint előtte. Pár héttel később viszont ezt a kislámpát is lekapcsoltuk, és azóta este 11-től reggel hétig alszik.
A másik, ami még fontos lehet, hogy a kiságyában csak éjjel alszik. Így szerintem megtanulta, hogy ha odakerül, nagyot kell aludnia.
Nincs túl meleg a szobájában? Botinál azt is észrevettük, hogy ha csak bodyban altatjuk, sokkal nyugodtabban alszik, mint a mikor sok ruhában altattuk.

OrsiKép
A mágneseid nagyon tetszenek, szeretnék is rendelni belőlük, de részletesebben majd emailbenKép Ha van még további képed a mágnesekről, légyszi küldd el azt is, hogy egyszerre tudjak rendelni TőledKép Előre is köszönöm.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek az érdeklődést, Viktor már sokkal jobban van, pár nap alatt kiheverte a kórházi tartózkodást. Kicsit félve vittem vissza kontrollra, de amikor megbeszéltük, hogy visszamegyünk a kórházba, felkiáltott "hurrá, liftezünk!"

Gabi, nekem ugyanez volt Viktorral röviddel a hatodik hónap betöltése előtt. Hiába aludt el jóllakottan, gyakran felkelt szopizni, és bizony ez azért történt, mert már nem volt elég neki az anyatej. Próbaképp este adtam neki pár kanál bébiételt, és majdnem az egész üveggel befalta.
Így 6 nappal féléves kor előtt elkezdtük a hozzátáplálást. Olyan furcsa volt, hogy már nem csak szopizik! Hát még amikor egyévesen egyik napról a másikra abbahagyta. :-(
Csirkesznek igaza van, hogy sötétben jobban alszanak a gyerekek, és ráadásul csukott ajtónál is.
Orsi, mi is adtunk cumit Viktornak orvosi tanácsra, amikor mandulagyulladása volt.Azóta sem alszik el nélküle. Tényleg, van valakinek jó módszere a cumiról való leszoktatásra??? Szerencsére nappal nem cumizik, csak alvások előtt, de a fogacskája már így is kicsit kiáll tőle.
Leszter, te hányadik hónapban vagy?
Ez a második terhesség annyira más, mint az első!
Akkor csak a bennem növekvő picivel törődtem, most meg itt a harcos kétéves, a vizsgaidőszak, az ünnepek, váratlan betegségek, beeső fordítási munkák, néha úgy csodálom az anyukákat, akik mindent össze tudnak hangolni!
Végre elmentünk volna hétvégén színházba kettesben, erre anyukám, mint potenciális bébiszitter, is beteg lett.
Voltatok már az Árkád tetején a Holnapház játszóházban? Nekünk nagyon tetszett. Nézzétek meg a weboldalt: www.holnaphaz.hu

Eszty, nagyon drukkolunk!!!!
Lehet hogy közben már estére meghozza a Mikulás a babát :-)
tigris

Sziasztok!

Eszty!!!!Kép

Nagyon drukkolok nektek!!!! Csak most olvastam az e-mailt,lehet,hogy már meg is született Orsi? Remélem nagyon jól vagytok mind a ketten! Rengeteg puszit küldök nektek!!! Mégiscsak hétfő lett a szerdából.Kép
Kép

Csirkesz!Kép
Elolvastam a leveledet,mindjárt írom is a választ!
Puszi mindenkinek!
Orsi
orsi21

Sziasztok!

Köszi a sok jótanácsot!
Orsi: A cumitól sikítófrászt kap a gyerek és köpi ki nagy ívben (pedig vettem már neki vagy 6 félét)...
Anita: Persze én is így vagyok a szopizással, még kisebb volt nekem sem volt gond, de akkor csak kétszer volt ébren egész éjszaka! Most azonban óránként, vagy jobb esetben kétóránként... Nem tudom, hogy Nimród hányszor kel fel, de gondolom nem ennyiszer. Vizet próbáltam, iszik belőle pár kortyot, de nem tud visszaaludni tőle.
Elalvás előtt egy-másfél órával mindig kap valami mást is - ezt is azért kezdtem el, hogy hátha nem elég a tejcsi és enni akar. Bevágja ugyan a nagy adag főzeléket/gyümit/tejpépet, majd lefekvés előtt szopizik is és mégis felébred.
Csirkesz: esténként egy-két óráig megy a hidegpárásító a szobában, illetve kiskora óta sötétben alszik. És én is úgy szoktattam, hogy napközben babakocsiban alszik és csak az éjszakai alvás van a kiságyban. A szobában kb. 22-23 fok van, azt hiszem az nem túl meleg.
Tigris: Neked a hozzátáplálástól jobban aludt? Mert mint említettem nekem nem igazán vált be...
Azért még próbálkozunk. Ma este már próbaképp adtam neki BEBA tápszert, de úgy köpte ki mint a huzat. Ha valami jó ötlet még eszetekbe jut, légyszi írjatok!

Eszty, nagyon szurkolok!!!

Gabi

Kép
Kép
almadi

Almadi!

Lehet,hogy hülyeség,de nem hasfájós a pici esetleg? Bár 6 hónaposan már elvileg nem nagyon lehet az. Más ötletem perpill sajnos nincs.
orsi21

Sziasztok!

Régen nem jelentkeztem, de mindig olvaslak titeket! Eszty nagyon drukkolok!!!
Almadi: Az én Bencém most 4 hónapos, de kb. 3 hete ő is ilyen sokszor kel éjszaka, én mindig megszoptatom, de gondolhatod, hogy milyen fáradt vagyok én is. Nem lehet, hogy a te babód azért kel ilyen sűrűn mert jön a foga? Akkor természetes lenne.
Nekem az lenne a kérdésem hozzátok, hogy a hozzátáplálást hogyan kel megkezdeni?
Tigris: Ti rögtön adtatok neki egy egész bébiételt, vagy eleinte csak pár kanállal? Hogyan működik ez?

Eszter
koeszter

Sziasztok lanyok'

Eszty,
Hajra, hajra! Csak ugyesen!Kép Nagyon drukkolok!Kép

Almadi,
Nagyon sok ismerostol hallottam, es nalunk is igy volt, hogy 4-5 honapos korban az addig jol alvo kolkocske ejjelente elkezdett ebredni. Lehet, hogy ilyenkor mar tobbet felfognak a vilagbol, tobb infot kell az agyuknak feldolgozni, es ez az alvasban eberebb idoszakok megjelenesevel jar; talan jobban is erdekli oket a kulvilag, foleg, ha anya is odajon, es cicizni lehet, vagy legalabbis, valami "programot" biztosit a falak bamulasa helyett... En inkabb ezekre gondolnek, foleg, ha rendesen bekajal este, plusz szopizik is. Sok okosat ne varj tolemKép, nalunk mondjuk a cumi bevalt, de meg igy is faraszto volt ejjelente tobbszor kimaszni az agybol, es visszaadni a cumit. (Egyebkenbt szules elott en nagyon cumiellenes voltam, nem is akartam venni, de aztan megis...) En egy dologra igyekeztem vigyazni: hogy semmikepp ne szorakoztassam ejjel. Ha felebredt, felkeltem ugyan a cumit visszaadni, de lampat nem kapcsoltam fel (max. ha en sem talaltam a cumitKép), nem beszeltem hozza (azert egy "aludj szepen" belefert), nem vettem ki, stb. De mondom, nalunk a cumitol megnyugodott... Amig szopizott ejjel, akkor is szopi utan szigoruan visszafektettem, nem altattam el a kezemben. Ha esetleg megprobalnad kicsit szoktatni, hogy csak 3-4-5 ora (ahogy te jonak talalod) elteltevel szopizhat, addig esetleg picit sirni hagyni? Tudom, hogy nehez, meg sokan nem ertenek egyet vele, de hatha feladna nehany perc utan... Es megszokna, hogy csak akkor erdemes felebredni, ha valoban kiurult a pocak. Ha a tanacsot nem is erzed jonak a ti helyzetetekben, azert nyugtasson a tudat, hogy sokunk gyereke produkalt hasonlot ebben a korban. Bar tudom, ez sovany vigasz...KépKép

Tigris,
Nekem meg egy honap van hatra, most vagyok 35 hetes es 3 napos. Az Arkados jatszohaz ugyan nekunk nagyon messze van (junius ota Dunaharasztiban lakunk), de engem azert erdekelne! Megneztem a honlapot, de tudnal azert meg irni rola? Az Arkadon belul hol van? Ha nem foglalkozasokon akarunk reszt venni (Petra meg kicsi a legtobbhoz szerintem), csak ugy jatszani, akkor mennyibe kerul? Manotornara ti jartok? Milyen? Vagy a zenebolcsi? Mert ezeket mar talan ertekelne. Es ezek mennyibe kerulnek?

Jo ejt:

Leszter
leszter

Jó reggelt!

Eszterről semmi hír?
Almádi:
Sajnos elszóltam magam az alvással kapcsolatban.Nimród is rengetegszer ébred éjszaka,azt hiszen nagyon kevés a tejem.Úgyhogy mától ezerrel hozzálátunka hozzátáplálásnak.Azért még megpróbálom szedni ezt a homeopátiás bogyókat,hátha visszajön a tejem tőle.Ha nem akkor marad a főzőcske,mert én nem adok neki sem tápszert sem üveges bébiételt.

Zenebölcsibe mi is mennénk,ha tud valaki valami jó helyet.Manó imád zenét hallgatni.Terhességem alatt nagyon sokat hallgattam Kormoránt és amikor nagyon nyügi és beteszem a cd-t,annyira megnyugszik tőle.
Most rohanok a patikába.

Sziasztok

Anita

Kép

Kép
anita23

Sziasztok!
Eszty babája tegnap este 20.00 körül megszületett.
Annyira szép kislány! Hihetetlen hogy újszülött csecsemő. Nem tudom idemásolni a fájlt, valamiért nem engedi a gép, majd Eszty biztos küld képet.
Gabi, a hozzátáplálástól nekem első naptól megszűnt az éjszakai felkelések sorozata. Arra ügyeltem, hogy ne gyümölcsös ételt adjak neki elalvás előtt, mert mondjuk őszibarackos pürére anyatej??? Ez még felnőttnek is rosszul hangzik.
Így hát éjszakára én mindig a zöldséges kajákat adtam. Kb fél üveg bébiételnyi mennyiséget.
Anita, nagyon vigyázz a főzőcskézéssel. Ugye az első olyan ételféleség, ami adható a babának, az a burgonya, cékla, répa, salát, melyek a legjobban begyűjtik a vegyszereket (pl nitrát, nitrit). Tilos nagy szupermarketben vásárolt zöldségből, gyümölcsből főzni a babának! Nekünk szerencsénk volt, mert anyu barátnője biotermesztéssel foglalkozik, és Vik nyáron volt féléves, amikor nagyobb volt a választék friss zöldség/gyümölcsből. Néha nagyobb kárt lehet okozni a saját magunk által főzött ételekkel, mint gondolnánk.
Koeszter, a hozzátáplálást azért érdemes pár kanállal kezdeni, hogy a baba gyomra hozzászokjon az eltérő összetételű táplálékhoz.
Én egy hét alatt emeltem az adagot fél üvegre. Eleinte csak egy étkezést érdemes kipótolni, nálunk, mivel Vik nagy baba volt, két héttel a szilárd ételek bevezetése után már naponta kétszer fél üvegnyit megevett, és ez fokozatosan emelkedett.
Amivel lehet kezdeni: burgonya, répa, cékla, saláta.
Gyümölcsök: alma, banán, meggy, szilva, őszibarack, körte
Kezdetben minden ételt csak magában adj, majd ha nem jelentkezik allergiás reakció, akkor keverheted is őket. Pl. alma burgonyával.
Hét hónapos kortól be lehet vezetni a gabonapépes dolgokat, nálunk ezeket a műpépeket egyáltalán nem ette Viktor. Főtt rizst lehet neki adni, rizspéppel lehet egyébként sűríteni, vagy főtt krumplival. 9 hónapos kor után keményítővel, de liszttel nem szabad!
Az elején egyáltalán nem kell fűszerezni, később lehet (8 hónapos kortól): kömény (őrölt), petrezselyem, újhagyma, póréhagyma, zeller, lestyán, fahéj.
Ha szépen veszi az akadályokat, akkor fokozatosan lehet bevezetni a spenótot, sóskát, zöldbabot, zöldborsót, sárgaborsót stb.
Általános szabály, hogy kristálycukrot, sót nem szabad az ételbe keverni.
Most hirtelen más nem jut eszembe, ha még van kérdésed, szívesen válaszolok.
Leszter, az Árkádban még csak a "sima" játszóház funkciót próbáltuk ki, de csüt délelőtt megyünk zenebölcsibe. Ami nekem nagyon megfelel, hogy ott is lehet hagyni a gyermeket, mert az egész picikre is vigyáznak nagyon kedves óvónénik. Ez természetesen gyerekfüggő, de nekem szerencsém van, Vik imádja az új dolgokat, ott lehet hagyni egy órára, amíg bevásárolok. Hatalmas a játszóterem, pihenő-alvó sarok is van, mindenfajta játékot meg lehet találni. A szülő is ott maradhat játszani, ha a kicsi nem akar egyedül maradni. 600 ft/óra.
Mi már több zenebölcsit is kipróbáltunk. Újpesten az ifjúsági vagy művelődési házban van
csütörtökönként, Cilivel.
AZ Erzsébetligeti színházban a 16. kerületben is voltunk, de ott nagyon sokan vannak.
Majd megírom csütörtökön az Árkádos zenebölcsis tapasztalataimat is.
A manótorna sajnos nekünk nem vált be, mert nem hajlandó a kisfiam az ennyire tematikus foglalkozásokban együttműködni, mindig elszaladgált, így nem is erőltettem.
Most megyek főzni, gyorsan amíg alszik!
Sziasztok!
tigris

Sziasztok Lányok!

Már én is rég írtam, de szorgalmasan olvaslak benneteket. Rengeteg hasznos infót tudok begyüjteni ezekből a levelekből, köszi Kép

Esztynek én is szorítok, bár lehet, hogy már régen megvan a babája?

Csirkesz: Képzeld múlthéten végre eljutottam Járányi doktornőhöz. Másfél óra várakozás után sikerült is bemennem, de majdnem azonnal el is küldött, mert én már a 18. hétben vagyok, és miért ilyen későn jelentkeztem, és ő már nem nagyon fogad újakat, meg tele van pont az április vége, május eleje. De aztán kérdezgetett, hogy miért akarok hozzá, meg miért pont az Uzsoki és végül is azt mondta, hogy ha nagyon szeretném, akkor elvállal. Hát persze, hogy nagyon szerettem volna. Szóval sikerült!!! Kép)))) 18-án megyek hozzá legközelebb, akkor már rendesen a terhes rendelésre. Tényleg, Te sem kellett hogy szedjél Elevitet? (na ezt értelmesen fogalmaztam) Nekem az előző dokinénim azt mondta, hogy a szoptatás végéig szedjem, de Járányi drnő azt mondta, hogy ha elfogy a felbontott doboz, akkor hagyjam abba, és helyette vasat írt fel, meg a 20. héttől valami D vitamin cseppek Nem értem miért nem kell a vitaminkompex télen, amikor sokkal kevesebb vitaminhoz jut az ember. Én meg egyébként sem eszem sok gyümölcsöt, de persze ezt nem tudhatja. Kép

Na most megyek, vár a munka.

Jók legyetek, vigyázzatok magatokra!!!

Sweetlady
sweetlady

Sziasztok!

Hatalmas gratula Esztynek!!!KépKépKép
Sok tejcsit és egészséget kívánok nekik, meghozta a Mikulás a babókátKép

Most csak ennyire volt időm, megyek, majd még jövök, pussz!

Lau
lau

Tigris: Köszönöm a sok információt és segítséget, nagyon aranyos vagy. Igazából még nem tudom mikor kezdjem meg a hozzátáplálást, inkább most még csak informálódom. Bence 4 hónapos és 7 és fél kiló, csak anyatejet eszik (szerintem egyenlőre elég is neki csak ez),bár ő is sokat ébred éjszaka.

Eszty: Gratulálok! Jó babázást és egészséget kívánok! Várom majd én is a képeket!

Eszter
koeszter

Sziasztok!

Eszternek hatalmas gratula.Ügyes volt,hogy ilyen hamar meglett a babóca.
Tigris! Pont kérdezni akartam,hogy mit lehet adni a babának.Mi piacra ésa zöldségeshez járunk vásárolni,szupermarketekbe nem.Megpróbálok főzőcskézni,aztán majd meglátjuk hogy mi lesz.

Sziasztok

Anita

Kép

Kép
anita23

Sziasztok!

Ő a kis Orsika,Eszty babája!KépKép
orsi21

Tudja valaki Eszty mobilszámát?Légyszi az küldje el nekem e-mailben!
orsi21

Eszty)
Gratula a szép kislányhoz, ügyik legyetek a szopizássalKép

SweetladyKép
A doktornő velem is csak az első három hónapban szedette az elevitet. Szerintem ő a természetes dolgokkal szimpatizál. Tehát a vitaminokat próbáld meg sok zöldséggel, és gyümölccsel bevinni a szervezetedbe, egyél sokszor husit, halat is. Szerintem ezért mondta, hogy ne szedd, mégiscsak mesterségesen előállított szerről van szó. Bízz benne, ez a legfontosabb. A D vitamin nagyon fontos a babád csontozatának kialakulásában. Ő olyan jó dokinéni, hidd el, nem fogsz csalódni benne, de a munkájához a Te partnerségedre is szüksége vanKépKép

Csajok bocs, hogy most csak ennyit írok, de a párom Németországban van pár napig, és egyedül vagyok a babával teljesen, így aztán el vagyok havazva, nincs egy perc szabadidőm semKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Köszi a sok jó tanácsot!
Orsi, Koeszter: szerencsére egyik sem. Sosem fájósan sír, hanem csak nyűglődősen. Hasfájás meg pici korában se volt.
Leszter: Tegnap éjjel már én is a "hagyd sírni" variációt választottam - mivel mint láttátok már minden egyebet végigzongoráztam vele - és lehet, hogy működik, ugyanis Bencus hajnal negyed 2-kor felébredt és csak vizet adtam neki, de nem vettem ki és pláne nem kapott cicit. Hát kisebb megszakításokkal - és többszöri vízivással - 2-ig sírt, majd édesen elaludt és reggel 6-ig aludtunk!! El sem akartam hinni reggel. Akkor megszoptattam, majd visszatettem és még negyed 9-ig aludtunk.
Majd beszámolok a ma éjjelről is.

Anita: én Hipp bébiételt vásároltam, ami szigorúan biotermesztésből származik, mivel nekem nincs a közelemben biopiac, ahol be tudnám szerezni a "szennyeződésmentes" alapanyagokat. Nyáron persze más lesz, mert édesanyám vidéken nem használ semmilyen vegyszert és akkor lesz friss gyümi meg zöldség is. De addig osztom Tigris véleményét ez ügyben. Még nagyon picik a babók ahhoz, hogy azt a sok mérget egyék, amit mi felnőttek nap mint nap elfogyasztunk.
Egyébként sütőtököt már én is készítettem neki és imádta.
Most pedig megvettem a Csemetéink csemegéi c. könyvet és épp most tervezem, hogy majd elkezdek abból főzőcskézni a babónak, pl. babarizst.

Orsi: én erről a számról kaptam sms-t, hogy megszületett Eszty babája: 20/3444-410.
Gyönyörű Eszty babája!!!

Puszi mindenkinek: Gabi

Kép
Kép
almadi

Sziasztok lanyok!

Eszty,
Hatalmas gratula!Kép Ez a pici lany valami gyonyoru!!!Kép Petra megpuszilta a monitort, mikor meglatta!Kép

Tigris,
Nagyon koszi az Arkados infokat! Majd talan mi is kiprobaljuk. Ha rossz ido van, es Petra nyuglodik, eleg nehez vele itthon. Bar a 600 Ft-ot kicsit sokallom, az ilyesmi mashol is ennyibe kerul? Bar vegul is, ha a gyerekfelugyelet is benne van, akkor mar nem olyan remiszto. Csak hat lakashitel(ek) mellett...Kép Kivancsian varom a zenebolcsis tapasztalatokat is!Kép

Koeszter,
Szerintem ha ilyen szepen gyarapodik a kisfiad, akkor biztos eleg neki a tej! Es akkor minek kellene elkezdeni a hozzatapit 4 honapos korban? Ez persze csak tanacs, nem kioktatni akarlak!Kép

Almadi,
Ha aztan 6-ig aludt, akkor csak nem lehetett annyira ehes az a szegeny gyermek!Kép Csak igy tovabb!Kép

Jo (ataludtKép) ejt:

Leszter
leszter

Sziasztok!

Meglátogattam Esztyéket és annyira szép kislány Orsika.Kis picike,legalábbis nekem,a majd 9 hónapos fiam után.Kép Ha jól emlékszem 3700grammal született és 54 cm-el.Szóval nem is picike,sőt nagy baba!És olyan édi! Eszty is jól van,csak még fájogat szegényke.
És tényleg felújították az UzsokitKép mostmár elhiszemKép

Puszi mindenkinek!
Orsi
orsi21

Sziasztok!

Esztynek én is gratulálok, tényleg nagyon gyönyörü a kis Orsi. Annyira éééédeees! Én is ilyen babát szeretnék! Kép

Csirkesz: köszi, aranyos vagy, persze én is tudom, hogy bíznom kell benne, csak furcsa, hogy minden orvosnak más a szemlélete, de igazad van, sokkal jobbak a természetes vitaminok. Ígérem mindent be fogok tartani amit mond! Kép Kép Kép

Szép hetet mindenkinek!!!

Sweetlady
sweetlady

Csirkesz!Kép

Megkaptad az e-mailem?
orsi21

Sziasztok!
Én is gratulálok Esztynek.Nagyon szép babája van.

Kíváncsi vagyok én is erre az Árkádos balhéra.Holnapra úgyis kivettem egy szabadnapot,megyek a barátnőimmel vásárolgatni,majd bemegyek és megnézem.Szerintem a 600 forint nem olyan húzós,főleg,hogy a mi babáinkra még vigyázni kell.Kétlem hogy Márk is pl.egyedül még eljátszana.A Pólusban 3 éve volt (ha jól emlékszem) 600 forint és ott csak 3 éves kortól maradhat egy gyerek.

Nézitek a Megasztár? Most pont egy Szulák számot énekel egy csaj.Szegény...nem hiszem hogy ezzel bárhová is bejuthat.

Jó éjt mindenkinek
kismuki

Sziasztok!
Eszter, örülök, hogy Bence hagyott pihenni. Remélem most már egyre többet aludhatsz éjszaka.
Sweetlady, Te kislányt vársz vagy kisfiút?

Ma elmentünk Viktorral a zenebölcsibe (Árkád), és nagyon jó tapasztalatokat szereztünk. Egyszerű mondókák és énekek szerepeltek a repertoáron, sok játékos-mozgós feladattal és sok ismétléssel. Így az egész picik is élvezték. A korábbi helyeken mindig az volt a gondom, hogy túl bonyolult, inkább óvódásoknak való dalokat énekeltünk. Vik 9 hónapos kora óta járunk ilyesfajta foglalkozásokra, és eddig ez tetszett legjobban, igaz, ez a legdrágább is. 750 ft-ba kerül a félórás foglalkozás, ebben benne van még fél óra a játszóházban.
A "sima" gyerekmegőrzés, amikor a nagy játszóban óvónénik felügyelete mellett játszanak, 600 ft.
Még egy órára otthagytam Viktort játszani, el sem mozdult az új vonatos terepasztal mellől.
Leszter, igazad van, hogy sokba kerül (nekünk is van lakáshitelünk :-)), de a városban nincs túl sok olyan hely, ahol ilyen picikre is vigyáznak.
Nekem mindent pénzt megér, hogy a karácsonyi forgatagban ne kelljen rángatni a gyerekemet magammal. Ráadásul ő már a babakocsiban sem marad meg egyéves kora óta, amióta elkezdett járni. Most a picivel a pocakban elég nehéz cipelni, plusz kabátok, csomagok... Hát tudjátok, miről beszélek.
Még egy tipp: véletlenül betévedtem a La Halle-ba, mivel a cég kivonul Magyarországról, 30-50-70%-os leárazás van. Szuper bébiholmikat lehet nagyon jó áron venni, be is harácsoltam rengeteg mindent. Ja és magamat is megajándékoztam, persze :-)
Na megyek kicsit pihenni...
tigris

Sziasztok!
Már nagyon régen nem írtam,de csak azért,mert megszületett a kisfiam.December 4-én este 20 órakkor.18 órát vajúdtam és nagyon nehéz volt,de szerencsére minden rendben és már itthon vagyunk.Nappal nagyon jó fiú,csak eszik és alszik,de este kicsit nyűgős.Majd megszokja az új környezetet.Puszi nektek.
bumbuli

Szia Bumbuli!

Gratulálunk!!!!!!!!!
Várjuk a születéstörténetet! Próbálj sokat pihenni és vigyázz magatokra!

Gabi

Kép
Kép
almadi

Sziasztok!

Bumbuli! Gratula nektek.Te szeded a homeopátiás tejserkentőt?

Hogy vagytok többiek? Én teljesen kész vagyok.Nimród annyira sírós lett.Nem tudom,hogy mi baja lehet.Eddig azt hittem hogy éhes marad,de aztán nem.Két hét alatt 260 grammot hízott,tehát nagy baja nincsen neki.Lehet,hogy az idő?Kíváncsi leszek,hogy felkel-e ma éjszaka,adtam neki 60 g banánturmixot és utánna rendesen szopizott is.Na majd meglátjuk.

Jó éjszakát!

Anita

Kép

Kép
anita23

Szia Anita!

Bence is nyűglődik két napja. (Pedig előtte már három éjszakát átaludt!!) Azt mondják, hogy a hidegfrontot érzik meg ennyire és azért lesznek ilyen sírósak. Kiváncsi leszek én is a ma éjjelre!

Gabi

Kép
Kép
almadi

Sziasztok!

Bumbuli,gratulálok Neked is! babázhattok végre!
Ha lesz időd majd írj le mindent te is és egy fotót is várunk!

Mondja meg valaki,hogy mit találjak már ki,hogy Márk végre ne keljen fel éjszaka!!!!Már hulla fáradt vagyok.Hihetetlen,hogy 13 hónapja egyetlen-egy éjszakát sikerült végigaludnia...
Már benéztem az alvászavaros topikba is,de ott szinte mindenki csak arról ír,hogy a szoptatás miatt,stb...de ez nekünk már rég nem aktuális.
Tigris,Leszter ha van valami ötletetek ,(ti már túl vagytok ezeken)írjatok légyszi,akár a saját e-mailemre,mert a férjem már kezd kibukni,de én azért alváslaborba nem vinném el Márkot.Viszont tényleg vicc,hogy egy éves és állandóan felkel éjszaka...

Sziasztok

Egy hulla fáradt anyuka
kismuki

Sziasztok lanyok!

Bumbuli,
Sok szeretettel gratulalok!Kép Varjuk a szulestortenetet. Hogy tetszett vegul Hajdu doktor?

Tigris,
Nagyon koszi a beszamolot! Majd valamikor mi is ellatogatunk a jatszohazba, bar fogy az idom.Kép

Kismuki,
Hat, sok okosat nem tudok irni... Nem irtal arrol, ogy hanyszor kel, mit "var el" toled, hogy visszaaludjon, mennyi ideig van fenn, stb. En valoszinuleg megprobalnek kicsit bekemenyiteni, bar biztos nem lenne konnyu. De ha ennyire kivagytok tole, akkor talan megeri, legalabb megprobalni... Kitartas!Kép

Puszi:

Leszter
leszter

Sziasztok,
ne haragudjatok, hogy csak így ismeretlenül belépek közétek, de Habermajer doktorról szeretnék információkat kapni, és láttam, van aki nála szült. Többek között az érdekelne, hogy hol van a magánrendelője, mennyibe kerül egy vizsgálat, hogy zajlik nála a terhesgondozás, mennyit kér egy szülésért, stb...
Válaszokat mailben várom a bombi@mailbox.hu címre. Előre is nagyon köszi!
És szerintetek mennyire gáz kórházon belül orvost váltani? Ráadásul egy idősebb dokihoz jártam, aki "rangban" biztos jobban áll Habermajernél, ez nem lesz vajon akadály?! Ettől még elvállal? Ja, és azt is szeretném megtudni, hogy van-e UH a Hbermajer doktor magánrendelőjében. Tényleg nagyon várom a választ! :-)
Köszönöm: S.
sonrisa

Sziasztok Kismamák, Anyukák!

Segítséget szeretnék kérni, tud nekem valaki felvilágosítást adni Lukács doktorról? Az érdekelne, hogy folyik nála a terhesgondozás (ő végzi az ultrahangos vizsgálatot vagy beküld a kórházba), hol van a magánrendelője, és mennyi a vizsgálat?
Előre is köszi, azért kérdezek ilyeneket, mert valószínűleg orvosváltásra kényszerülök, nem igazán érzem a törődést. A válaszokat légyszi a giovanni8@freemail.hu-ra küldjétek. Ha valakinek bármilyen tapasztatlata van (jó/rossz), annak is nagyon örülnék.
Üdvözlettel: Zsófia
giovanni8

Bumbuli!
Szeretettel gratulálunk a család bővüléséhez!
Kellemes babázást kívánok Neked!
Sonrisa, én egyszerre szültem egy lánnyal, aki a Hábi páciense, és nagyon jó orvosnak tartja. A kórtermünkben ketten feküdtek Hábi-páciensek, minden nap többször bejött meglátogatni őket.
Sokkal empatikusabb és emberibb, mint a többi orvos, és jó szakembernek is tartják.

Kismuki, nekünk szerencsére soha nem volt alvásproblémánk, de pszichológiából tanultunk egy érdekes dolgot, amit szívesen megosztok Veled.
A csecsemő, amikor éjjel felébred, azt az állapotot keresi, amelyben elaludt. Ha tehát este karban alszik el, vagy ringatva, vagy tévézaj/zene mellett, vagy cumival/cumisüveggel, akkor ha bármely okból felriad, ezt próbálja rekonstruálni. Éjjel sötétben felkel, és nem állnak rendelkezésére a fenti körülmények, sírni kezd. Nem túl előnyös továbbá az éjszakai fény,holdfénylámpa, égve hagyott kislámpa, mert nem igaz, hogy a baba sötétben fél. Viszont ha felriad, és meglátja a játékait, azonnal olyan impulzusok érik, amelyek nehézzé teszik, hogy magától visszaaludjon.
Szerintem célravezető, és ezt már valaki írta is itt, hogy sötétben, az ajtón beszűrődő fényben az ágyában hagyva meg kell nyugtatni, simogatni, halkan csitítani, pár korty vizet adni neki.

Lányok, megyek, borzasztó ez a hányinger, talán pár hét és elmúlik.. Erre jó tippek?
tigris

Kedves Tigris!
Köszi az infókat. Hábi... ez aranyos. :-)
sonrisa

Sziasztok!

Tigris: köszönöm amiket írtál.Mi próbáljuk ezt az utat követni,éjszaka fel sem oltom a kislámpát ha bemegyek,kap inni,visszaadom a cumiját esetleg bekenem a fogát,amúgy rögtön vissza is alszik,csak az a baj,hogy ez többször megismétlődik éjszaka.Mindegy...csak félek hogy ha tesója is lesz egyszer akkor hogy fogok kinézni egy idő után,:bár remélem addigra vége lesz.
cserébe egy szupi tipp a hányingerre: mielőtt felkelsz az ágyból egy-két háztartási keksz,plusz mindig legyen a zsebedben keksz és víz is,ha elmész valahová.Nekem így sikerült átvészelnem,pedig én reggel 6ra jártam akkor dolgozni....étterembe.Azt hiszem ennél rosszabb párosítás egy terhes nőnek nem kell.

Jó éjt mindenkinek!

Kismuki
kismuki

Sziasztok!

Sonrisa, jól emlékszem, hogy te Lukács dr-hoz jártál? Volt vele valami gondod, vagy miért váltasz? Írhatsz emilben is: persela@fw.hu. Zsófia, ha írsz nekem emilben, neked is nagyon szívesen válaszolok, két hónapja szültem Lukács doktornál, még frissek az emlékek...:-)) Én ajánlom őt mindenkinek.

Persela

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela

BumbuliKép
Gratula a babához! Sok tejecskét kívánok!!

TigrisKép
Nekem a fagysztott gyümölcsök jöttek be. Prímán lehűtötték a gyomromat, és elmúlt az a fránya inger. Még a kocsiban is fagyasztott meggyet majszolgattam, ha utaztunkKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Szia Persela,
küldtem neked mailt.
sonrisa

Sziasztok Lányok!

Ne haragudjatok, csak enni nincs időm.
Írok majd mindent és el is olvaslak titeket hamarosan.
Egyébként a szülés fantasztikus volt!

Most nagyon nyügös Orsi, és minden percemet leköti. A tejem sajnos nem indult el még máig sem. A harmadik napon csak mirigyes volt, a negyedikre kövé keményedett, szivogatta Orsi, fejegettem én, de 5 ml előtej kivételével semmi. Másnapra a keménység is lelohadt, hiába fejem, csak az 5 ml jön, mikor Orsi már 100-akat eszik hatszor naponta. Nem tudom, miért lehet ez.
Nem tudjátok, hogy lehetne esetleg anyatejet szerezni neki tápszer helyett, és hogy nem rizikós-e, ha más anya tejét issza?

Jövök majd, és köszönöm a sok gratulációt, nagyon édesek vagytok!!

Orsi, köszi mindent, hogy feltetted a képet, és mindent!!!

Puszi nektek,

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?