Új privát üzeneted érkezett!

Gaz van, tegnap kozoltem Tomival hogy elkoltozok. Elegem van es nem vagyok hajlando az egesz eletemet tonkretenni mellette. Mire o, mehetek, de Boti vele marad... nem tudom mit csinaljak. :( :cry: egesz ejjel szinte semmit nem aludtam, csak spekulaltam. Ha elkoltozok mindenkeppen el kell mennem dolgozni (a mostani 2 oras melo nem eleg a megelheteshez) tehat meg kellene osztani valahogy a napokat, de nem lehetett vele errol beszelni. Csak azt hajtogatta, hogy ot nem erdekli mit hogyan csinalok, csak hogy Botit nem vihetem. De hogy hagyhatnam itt a fiamat? Meg ha minden nap jonnek is hozza, az akkor sem ugyanaz. :cry:
huh,teljesen kivagyok.
mennem kell,mert Boti felebredt es mar az iroasztalon van. Valamit nagyon akar irni o is. :wink:

Bocsi hogy most nem reagaltam semmire, majd meg jovok.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Klári
nklari80

Hú de korán jöttél! Mi várjuk a dr nénit!

TVről, röviden:
1.passzivitásra késztet :arrow:mozgás szegény életmód nagyobb korban, elhízás, stb+ agesszivitási szint nő, mivel nem mozogja ki, nem játssza ki a felgyülő feszültséget!
2. kívülről ad be képeket a gyereknek, ez pici korban nagyon káros, leállítja a belső képalkotást, ezért gyakori, h a nagyon Tv-zős gyerekek nem szeretik a felolvasott mesét, mert azt nem tudják megteremteni belül maguknak! + később ue miatt gátolja a kreativitást, mert túl készen kapja a dolgokat, stb.
3. fiziológiásan rossz, sugároz, meg ugye a gyerek bambulja, figyeld meg, alig pislog, így rossz a szemének, meg az agyának
4. hülyeségeket néznek, van olyan rajzfilm, aminek már a mintázata is árt, arra hajlamosaknál akár epilepsziás görcsöt okozhat. Ja, és nem tudják még a valóságot szét választani a filmtől, így könnyen átviszi amit lát, pl agyonütök a macskát, de majd felkel. Jó, ez brutális, de érthető azt hiszem.
5. túl gyors a film, nem tudja közben feldolgozni, ezért is terheli az agyat, és okoz túlzott érzelmi, indulati terhet ró a gyerekre.

Kb 5, de van akik szerint 7 éves kor után a belső képalkotó képesség már kialalkult viszonylag. Az agy strukturáltabb, kialakultabb, kevésbé sérülékeny, a sugárzást is jobban bírja. szemre akkor is káros, sőt nekünk is :( A nagyobbaknál is nagyon figyelni kell, h mit néz, és lehetőleg nézni vele, mert nem értik, és ki tudja hogyan dolgozzák fel. Meg nem mindegy, melyik szereplővel azonosul, és mit szűr le az egészből. Nálunk eleinte az apjuk nézte velük mindig, most is többnyire ő, és eleinte max 15 perces adagokban.

no, ez most itt kijött hirtelen, nem tudom kielégít-e, szívesen beszélgetek erről (is), most viszont mennem kell. Nonó láza újra felfelé :(

szép napot!

claire
claire

Nklari,
csak nyugodtan, próbálj megnyugodni. Biztos nem tudjátok megbeszélni, a hogyan továbbot közösen? Tényleg nincs már közös jövőtök? Gondold végig: most nagy hirtelenjében ott hova, kihez tudnál menni? Tudnád oda Botit is nyugodt szívvel vinni? Vagy csak teljesen kibuktál, elfáradtál és kibukott belőled, hogy mész? Nem tudom az előzményeket, de ha van még remény, próbáljatok beszélni egymással. Botinak és neked/nektek is ez lenne a legjobb. A párod álláspontja, miszerint Botit nem viheted, nem túl átgondolt, gondolom Ő dolgozik, sztem csak a sértődöttség és a dac, nem a gyerek érdekeit szem előtt tartó dologról lehet nála szó... Természetesen ez a ti ügyetek, he haragudj, nem szeretnék belekotyogni.

Claire,
jobbulást Nonónak, ezek szerint már megint megy föl a láza... Joni jól van?
TV-s dolgokat köszi szépen, sejtettem, hogy ezek a dolgok vannak a háttérben, de azért így nem tudtam volna megfogalmazni, összeszedni.

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

sziasztok!

nklari sajnálom a gondokat, Sucerrel egyet értek, a párod nem gondolta át ezt a kijelentést! nem akarsz hazajönni?

Évi altatás :arrow: a délutáni ringatással, kb fél perc, illetve eléneklem egyszer-kétszer a Bóbitát, és már alszik is...
esti altatás: megcsinálom az ágyunkat, tv. villany lekapcsol, és ott elalszik mellettem... azért nem rakom be az ágyába, mert nagyon forgolódik-dobálja magát közben, és az ágyában csak össze-vissza üti-veri magát az ágyrácsba...amire mindig visszaébred... szóval egyszerűbb így... nem csinálok ügyet belőle, hogy nem a saját ágyában alszik el, kinövi, ahogy Ircsi szokta mondani, 18 évesen már valószínű nem fog ez gondot okozni...

claire nagyjából egyet értek a Tv-zéssel kapcsolatban írtakkal... azonban ez:
"4. hülyeségeket néznek, van olyan rajzfilm, aminek már a mintázata is árt, arra hajlamosaknál akár epilepsziás görcsöt okozhat. Ja, és nem tudják még a valóságot szét választani a filmtől, így könnyen átviszi amit lát, pl agyonütök a macskát, de majd felkel. Jó, ez brutális, de érthető azt hiszem. "
a mesékben is rengeteg gonoszság és brutalitás van...
kezdve a Piroska és a Farkas, na meg a kemencében megsütött Jancsi és Juliska...
gonosz boszorkák, sárkányok, vártoronyba zárt hercegnők, és még sorolhatnám...
de szinte az összes dalocska (Katalinka szállj el..., Boci-boci tarka, Góly-gólya gilice... stb) is csöpög a brutalitástól...
a magyar népdalok meg igen szexisták... szóval ez van... :wink: :lol:

Kép
gtunde75

Sziasztok!

Klári, én is amondó vagyok, nyugodt körülmények között beszéljétek át a dolgokat, hátha van még közös nevező. Nekem ez most nagyon hirtelennek tűnik, de persze, nem én élem a ti életeteket, nem tudom, mi zajlik és mennyi ideje. :?

Barbcsi, nemcsak te vagy szétesve. Én pl. blogírásba bele se kezdtem, képtelen lennék rá, felmértem a helyzetemet... :lol:
Bálint is állandóan feláll az etetőszékben. Ha kiteszem, jön hamar kuncsorogni. Az éhségtől utána nem tud rendesen aludni. Nálunk az vált be, hogy 1. bekötöm, ha tetszik, ha nem (eleinte neheztelt érte), 2. ő is kap egy kanalat és turkálhat a kajájában, időnként sikerül is egyedül ennie.
Nagyszülők: tapasztalatom az, hogy a második gyereknél kicsit könnyebb lesz velük. Nekik ugyanúgy tanulniuk kell az új szerepeket (anyós, nagymama, egy felnőtt édesanyja). Ez nem mindenkinek megy könnyen. Nálunk a mérleg: 3 év együttjárás, 5 év házasság, 2 gyerek. Most kezd olyan lenni a viszony, ami számomra is élhető... :oops: :oops: :oops:

TV kontra mese és a brutalitás, teljesen más, ha valaki elmeséli, elénekli a brutalitást, vagy ott a szemed előtt történik meg. A 3,5 éves gyermekem se érti sokszor, mi az, hogy a tv-ben azt csak eljátsszák és nem igazából történik meg... :!:

Nonó, gyors gyógyulást, akármi is legyen a baj!

Woody, kitartást, erőt a kivizsgálásokhoz! Jól csinálod, hogy mindig csak az épp előtted álló feladatra koncentrálsz!

bekri

Nklari,mi ez a nagy baj...?Ami miatt nincs is más megoldás? Sajnálom!!

Tündi,köszi...népdalok,naaaa,melyik? :)

Claire,köszi,érdekes amiket irsz és ok igazság van benne
De pl sztem a szezám utca kifejezetten oktató és tanító célzattal van és sztem tök aranyos,vagy pl a Kisvakond...hát nehéz ügy ez.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Tündi,
Holnapot még nem tudom,remélem odaérünk valahogy,szólok időben!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sziasztok!
Klári! ne haagudj, h nem reagáltam, pedig az enyém később van, ez csak a technika ördöge. én nagyjából Sucerrel értek egyet. Esetleg nem megoldható, h kicsit hazagyere a kicsivel "szabira", ezalatt lehiggadtok mindketten, átgondoljátok, háthajobban kiderül az igazi gond, és hátha van közös megoldás!

TV: igen tudtam, h előjön, h a mesék még brutálisabbak, ez igaz, de az van, amit Bea írt, máshogy dolgozzuk föl, amit hallunk, és a fantáziánk gyárt belőle képet, az emészhetőbb, mint amit eléd vetítenek! Én pl emlékszem, h már nagy voltam, amikor feltűnt, h tulképpen milyen véres jelenet, amikor a Hamupipőke nővérei lefaragnak a lábukból, h beleférjenek a cipőbe :lol:
Természetesen nem minden gyerekfilm hülyeség, azért ítam azt, h sokszor, met rengeteg a szemét közte, meg a manipulatív film. És persze van rengeteg értékes alkotás, meg jó oktató filmek is, csak az is korai még 1 évesen.
Mi eleinte diafilmet vetítettünk nekik, az sokkal jobban igazodik a gyerek tempójához, vissza lehet csavarni, lehet róla beszélgetni közben is, stb. És közben izgi sötét van a szobában, stb. röhej, de a nagyok már tudtak olvasni, de halálosan élvezték, ha a kicisknek diázunk!
Ja, és sokszor még nem is azt látja, amit kéne, ezt megfigyeltem, amikor a két legnagyobb természetfilmet nézett, és a középsőket nem zavartuk el, szólván már elég nagyok (5 éves formák voltak), és ez nem árt. végül nem ártott, de nem is használt, :lol: arra is meg kell érni, meg azt is át kell velük beszélni.

Itt volt a dr néni. Vmi vírus, valszeg enterovírus a suliból. kicsit hasmenéses is, remélem nem durvul be. szóval lázcsillapítás, probiotikum (ez a többinek is), szopi+diétás kaja.

Claire
claire

Évi,
neked akartam írni, hogy nálunk is az a helyzet, hogy pl. Anyukám nem töri magát, hogy unokázzon. Pl. azt sem tudom, hogy jelenleg dolgozik-e. 3 éve keres állást, majd talál, aztán 3 hónap után fölmondanak neki, ez megy mindig. Úgy érzem mindig mellette álltam, támogattam, legutóbbi állásánál rákérdeztem mi lesz a munka, mert email-ben örömködött, hogy van végre 6 órás állása. Erre közölte, hogy nem akar róla beszélni, kicsit össze is kaptunk, abban maradtunk én nem kérdezek semmit, majd beszél róla ha úgy érzi. Ennek többmint 1 hónapja, azóta nem tudom mit csinál. Szomorú. Szülinapokat megüljük együtt, aztán ennyi. Hogy miért írtam ezeket le? Mert azt gondoltam, hogy a 2 szép egészséges unokája önthetne belé lelket, erőt, jelenthetne kikapcsolódást, de nem él vele. Sztem nem dolgozik, de nem jön el magától, én pedig nem fogok könyörögni. Az unokák itt vannak, bármikor láthatja őket, soha nem fogok akadályt gördíteni, hogy láthassa őket. Tudom, nem lett ettől neked könnyebb, de tudd, hogy máshol sincs kolbászból a kerítés. Egyébiránt pedig Mikivel kettesben is föl tudjátok szépen nevelni a gyerekeket, a nagyszülők meg annyi részt vállalnak, amennyit. Nme vagyunk egyformák.... :? :? :?

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Claire,
szegény Nonó, most már csak azért szorítok, hogy Jonit elkerülje a vírus. Azért jó, hogy a suliból elindultak haza a kórságok.:( Ilang osztálytársai is vagy 4-en már a múlt héten betegek lettek. Nagyobbaknak semmi tünete nem volt?

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

[quote="evilany"]T írta:evilanyündi,
Holnapot még nem tudom,remélem odaérünk valahogy,szólok időben!

oksa, majd meglátjátok! :D

Kép
gtunde75

[quote="sucer"] írta:sucervi,
neked akartam írni, hogy nálunk is az a helyzet, hogy pl. Anyukám nem töri magát, hogy unokázzon. Pl. azt sem tudom, hogy jelenleg dolgozik-e. 3 éve keres állást, majd talál, aztán 3 hónap után fölmondanak neki, ez megy mindig. Úgy érzem mindig mellette álltam, támogattam, legutóbbi állásánál rákérdeztem mi lesz a munka, mert email-ben örömködött, hogy van végre 6 órás állása. Erre közölte, hogy nem akar róla beszélni, kicsit össze is kaptunk, abban maradtunk én nem kérdezek semmit, majd beszél róla ha úgy érzi. Ennek többmint 1 hónapja, azóta nem tudom mit csinál. Szomorú. Szülinapokat megüljük együtt, aztán ennyi. Hogy miért írtam ezeket le? Mert azt gondoltam, hogy a 2 szép egészséges unokája önthetne belé lelket, erőt, jelenthetne kikapcsolódást, de nem él vele. Sztem nem dolgozik, de nem jön el magától, én pedig nem fogok könyörögni. Az unokák itt vannak, bármikor láthatja őket, soha nem fogok akadályt gördíteni, hogy láthassa őket. Tudom, nem lett ettől neked könnyebb, de tudd, hogy máshol sincs kolbászból a kerítés. Egyébiránt pedig Mikivel kettesben is föl tudjátok szépen nevelni a gyerekeket, a nagyszülők meg annyi részt vállalnak, amennyit. Nme vagyunk egyformák.... :? :? :?

szülők: anyám 1000km-re él úgy 22 éve, apám meg tulajdonképp akkor van együtt az unokával, amikor valamilyen alkalom miatt összeül a család.
Azaz nincs segítségem + apa is csak hétvégén van itt...
arról a bizonyos kolbászról én is csak álmodozok... :)

Sucer
neked már annyiszor akartam írni, hogy köszi a drukkokat, jó érzés, hogy gondolsz rá!!! még semmi haladás az ügyben, de ami késik, az várat magára... :wink: :wink: :wink: :lol:

Kép
gtunde75

[quote="evilany"]
írta:
evilanyTündi,köszi...népdalok,naaaa,melyik? :)

"Megyek az úton lefelé,
senki se mondja: gyere bé'!
Gyere bé, rózsám, gyere bé'...
Csak magam vagyok idebé'!

Úgy elmegyek, meglássátok...." folytassam???
:wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
gtunde75

Tünde,
ne viccelj, szívesen gondolok rátok, drukkolok nektek, bárcsak többet tudnék segíteni! AZért is volt nagyon jó a nyáron találkozni, mert már egész másképp gondolok rátok, megfoghatóvá váltatok, jó volt a személyes találkozás, remélem nem csak nekem ;). Személy szerint nagyon szívesen találkoznék veletek hétről-hétre, csak az a fránya 220 km.... mi az az anyukád és közted lévő 1000-hez képest.. :shock: :shock: Én már csak ilyen vagyok :wink:

Pécsi lányok: mi van Maressal? Nagyon régen nem írt :( :(

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Tündi,Clari,Limo hívott h Berci beteg ők nem tudnak menni holnap.

Sucer,hát szomorú amit írsz.Sajnálom.Kár h ezek az emberek nem gondolják végig mit is veszítenek vagy nem fontos nekik.

Én anyám se jelentkezik kb 1 hete.Ennyire szereti Tomit

Claire,épp ezt akartam írni,hogy hiszen akkor a diafilmek is károsak,mert ott se ő képzeli el a mesét..
Jobbulást!

evilany

Sziasztok!

Viccesek ezek az Émásznál. Azt mondták egész délelőtt nem elsz áram, de mégis volt. Mindegy, nem voltam gép előtt, most meg szokás szerint kutyafuttában vagyok.....

Amire emlékszem:

Claire jobbulást Nonónak. Tanfolyam: azért ezt, mert ez itt van helyben, nem kell utazgatni. Ugyan fizetős, de még így is töredéke annak, mintha a fősulira járnék. Nem, nem kell semmihez, már régóta nézegettem egy dajkaképzőt, ez most szembejött.

Évi bölcsöde, csecsemőotthon, családi napközi, és tsa......

Woody, Sucer nem írtam még. Bence nem mondja ki az R hangot, helyette J-vel beszél ezért nem volt kérdés kell-e neki járnia. Nagy gond nincs, de csak heti 1x fér be. Ez is érdekes, mert magánban biztos működne, de majd meglátjuk hogyan halad. Jövő héten kezdi, oviidőn belül fog zajlani.

Nlkari: nagyon sajnálom. Bízom benne, hogy csak az első felindultság volt és helyre lehet állítani a dolgokat.

Barbcsi kitartást. Nagyon nehéz, tudom, de nyelj egy nagyot. Azt szokták mondani azért van 2 füled, hogy egyiken be, a másikon meg ki.

Mennem kell, mert Áront már vagy 100x pakoltam le az asztalról. Megfürdetem, vacsora neki és menni kell Bencéért, jönnek az úszásból. Majd jelentkezem. Akinek nem írtam, bocs, nincs türelmem és időm.

királylány

Dia,bölcsi,napközi,nagyon jók lehetnek(csak itt szinte esélytelen bekerülni ilyen helyekre) sokszor gondoltam rá h szívesebben dolgoznék gyerekekkel,de nem betegekkel. Majd meglátjuk mit hoz a jövő.

evilany

Sziasztok!
Vírus: itt kering, a nagyok is mondogatták néhány reggelen, h fáj a hasuk, nem vettem igazán komolyan. :oops: Nonó lázas, bágyadt, a nurofen leviszi, akkor virgonc, jó kedvű. Kicsit hasmenéses, mondjuk Joni is, de ő nem lázas.

dia film: azt sem kezdtük egy évesen, csak amikor már kisebb meséket fel lehetett könyvből is olvasni nekik, és figyelték, értették.Azért az inkább olyan, mint egy képes könyv, csak illusztráció tulképpen, és olvasid a szöveget, saját fantáziájával mozgatja meg, meg tölti ki a hiányzó képeket, meg képzeli el a hangját, stb. És főként lassabb. Egy mozgófilmben egy másodperc alatt mittudomén hány képet látsz,azért azzal melózik ám az agy, azért is látjuk összefüggőnek, mert ilyen a szemünk felbontó képessége. ha egy légy beülne a moziba, diavetítésnek látná a mi filmjeinket! :D

Nagyszülők: nekünk meg mindig azt mondják, hogy hogy bírjuk ki együtt lakva a nagyszülőkkel, nem fura? Persze így egy házban élve kell alkalmazkodni mindenkinek, de azért van sok előnye is. És persze mákom van, mert tényleg nagyon jó fejek anyósomék. Anyámék is közel vannak. Nem tudok elég hálás lenni azért, hogy a gyerekeim úgy nőnek fel, remélem minél tovább, hogy mind a 4 nagyszülő foglalkozik velük, és napi szinten benne van az életükben! Azt hoiszem ez nekem megéri a kötöttségeket, meg az alkalmazkodást. (persze amikor összeházasodtunk, és még nem voltak gyerekek, kicsit nehezebb volt, pedig külön lakásban lakunk, mégis rossz volt, h mindig tudták mikor jövünk, mikor megyünk, stb. :lol:) Remélem mi sem leszünk rosszabb nagyszülők, és hogy ez is másolódik egyik generációról a másikra. Majd igyekszünk :D .

Dia! Ennyivel drágább egy fősuli, mint egy OKJ-s képzés? no, majd meg is kérdezem, h nálunk mennyi a költségtérítéses. ebből álllamilag finanszírozott hely nincs?

Még vmit akartam, csak mire leírtam, Joni belecsapott, elszállt :evil: most meg már nem jut eszembe, h mi volt.

Claire
claire

Sziasztok!
Vírus: itt kering, a nagyok is mondogatták néhány reggelen, h fáj a hasuk, nem vettem igazán komolyan. :oops: Nonó lázas, bágyadt, a nurofen leviszi, akkor virgonc, jó kedvű. Kicsit hasmenéses, mondjuk Joni is, de ő nem lázas.

dia film: azt sem kezdtük egy évesen, csak amikor már kisebb meséket fel lehetett könyvből is olvasni nekik, és figyelték, értették.Azért az inkább olyan, mint egy képes könyv, csak illusztráció tulképpen, és olvasid a szöveget, saját fantáziájával mozgatja meg, meg tölti ki a hiányzó képeket, meg képzeli el a hangját, stb. És főként lassabb. Egy mozgófilmben egy másodperc alatt mittudomén hány képet látsz,azért azzal melózik ám az agy, azért is látjuk összefüggőnek, mert ilyen a szemünk felbontó képessége. ha egy légy beülne a moziba, diavetítésnek látná a mi filmjeinket! :D

Nagyszülők: nekünk meg mindig azt mondják, hogy hogy bírjuk ki együtt lakva a nagyszülőkkel, nem fura? Persze így egy házban élve kell alkalmazkodni mindenkinek, de azért van sok előnye is. És persze mákom van, mert tényleg nagyon jó fejek anyósomék. Anyámék is közel vannak. Nem tudok elég hálás lenni azért, hogy a gyerekeim úgy nőnek fel, remélem minél tovább, hogy mind a 4 nagyszülő foglalkozik velük, és napi szinten benne van az életükben! Azt hoiszem ez nekem megéri a kötöttségeket, meg az alkalmazkodást. (persze amikor összeházasodtunk, és még nem voltak gyerekek, kicsit nehezebb volt, pedig külön lakásban lakunk, mégis rossz volt, h mindig tudták mikor jövünk, mikor megyünk, stb. :lol:) Remélem mi sem leszünk rosszabb nagyszülők, és hogy ez is másolódik egyik generációról a másikra. Majd igyekszünk :D .

Dia! Ennyivel drágább egy fősuli, mint egy OKJ-s képzés? no, majd meg is kérdezem, h nálunk mennyi a költségtérítéses. ebből álllamilag finanszírozott hely nincs?

Még vmit akartam, csak mire leírtam, Joni belecsapott, elszállt :evil: most meg már nem jut eszembe, h mi volt.

Claire
claire

Sziasztok!

Klári! Biztosan ezt akarod? Nem lehet még megmenteni a kapcsolatotokat? Kicsit higgadjatok le, üljetek le beszélgetni! Vagy mi történt, hogy így döntöttél? Akkor gondolom hazajöttök Botival, nem? Hiszen itthon lenne segítséged!

Woody! Örülök, hogy jó volt a hétvégi programotok! :wink: Az biztos, hogy fáradhatatlanok, néha jó lenne, ha egy kis fölös energiát átadnának nekünk. :) Huh, nem is tudtam, hogy nálatok is ennyit dolgozik Apa, nekem is jó dolgom van ehhez képest :oops: , nekem még szoknom kell sajnos, és Bencének is, nehéz vele megértetni, miért nem jön időben Apa, miért fürdünk csak ketten, hol az Apa jóéjt puszija, és ha hagyni kell aludni, akkor miért. Viszont csak az lebeg a szemem előtt, hogy a saját lakásunkért mennyi mindent megtesz, és ezért milyen büszke vagyok rá! :wink:
Nálunk is hiába van saját telefonja (régi, elromlott), az nem olyan érdekes, mert azt szabad.

Ircsi! Ezt aláírom, de fáj, hogy nem hagynak szabad kezet nekünk, mindig kioktatnak, mit hogyan csináljunk, mert így csinálták és akkor nekünk is így kell (attól, mert itt élünk). Miért nem lehet bízni abban, hogy mi is tudjuk jól csinálni, ha máshogy is? Látod, cumi nélkül is szuperül elvolt, nem lett elkényeztetve, hogy nem hagytam sírni, tud a saját ágyában is aludni, attól függetlenül, hogy aludt/alszik velünk néha... És amilyen mosolygós, akkor annyira rosszul nem nevelhetjük... :roll:

Dia! Ölelés nagyon jól jön, köszönöm! :wink: Ezt a képzést én is néztem, engem is érdekelne, most hezitálok eközött és a gyógyszertári asszisztens között. Majd mesélj ám, milyen! :)

Évi! Altatás :arrow: mint Suceréknél, többnyire cicin (úgy hamar beájul), vagy 5 perc ringatás vagy kendőben. (utóbbi nagy szolgálatot tesz, főleg extrém nyűgös napokon) De el kell találnom jól, mikor fáradt (mondjuk mostanság kiszámítható, úgy 1-fél 2 körül), különben mosolyog, lemászik az ágyról, és megy az ajtóhoz. :roll: Egyedül elalvást még nem próbáltuk, mert nincs szívem hallgatni, ahogyan sír, és amíg érzi rajtam, hogy nem vagyok ebben 100%-ig határozott, addig semmi értelme, de azért lassan jó lenne. (túl gyenge és kényelmes vagyok, na.) :oops:

Claire! Nonónak jobbulást, sok sok gyógypuszi! Szopira én is mindig ezt mondom, de mindig megkapom a nagyszülőktől, hogy az nem rendes kaja. :? De ha olyan napja van a fiatalembernek, hogy kevés szilárdat eszik, akkor nem fogom megtömni, mint egy kacsát, ahogy Ircsi szokta mondani, nem fog még az esküvőjén is szopizni, szerintem is jó ez még nagyon neki! :wink:
Néha azért tudja idegesíteni az embert, hogy ennél fiúsabban már nem lehet öltöztetni. :roll: Dicséretet köszönjük. :)

Tévé: én is próbálom kerülni, csak már be tudja kapcsolni egyedül, és csatornát váltani és hangerőt állítani. :oops: :? Viszont ott vagyok vele, ügyelek rá, mit nézünk, mert egyedül még nem tudja feldolgozni, mit lát, (én pl. álmodtam rosszat kiskoromban az Uborka c. műsortól, azt hittem, ha kikapcsolod, kijönnek a dobozból :oops: ), és nem is való neki rengeteg műsor. Nálunk is van régről diavetítő, meg filmek, később szeretném használni. :)

Sucer! Lovaglás: az jó, örülök, hogy ilyen ügyes Ilang! :wink: Nevemen szólítás :arrow: nálunk az a szokás, hogy Bence előtt senkit nem szólítunk a keresztnevén, hanem azt mondjuk: apa, anya, mami, papi, nagynéni, ezt tanulja, ez rögződjön belé. Egészen idáig így is hívtak, erre most Barbizott anyósom, Bence egyből Babi-t mondott, anyós nevetett rajta, és többször felhozta "véletlenül" előtte. :? Nekem ez rosszul esik, mert a játszótéren is így hív azóta többször is, és rossz érzés, hogy míg a többi gyerek anyát mond, én Babi vagyok. :( Nem tudom, anyós mit szólna, ha a keresztnevét tanítanám a Bencének, most élvezi, hogy folyton mamizza, és nehogy már anyát is mondjon, csak a mami, nekem ez így jön át. (és sajnos másnak is...)

Tündi! Bele se gondoltam eddig, mik vannak a mesékbe, népdalokba. Most, hogy mondod! :lol: :lol: :lol:

Rólunk: ma Tomi végre időben hazaért, persze fáradt volt szegényem, most is itt alszik a kanapén. :( Mindjárt felkeltem, aztán bemegyünk aludni, csak írni akartam Nektek. :wink: Holnap délelőtt megyünk babaklubba, már várom, kicsit kikapcsolok, Bence is szeret vele hasonló korúakkal játszani. :)

Kép

Kép
barbcsi

Na és akkor a nagyszülők, ami engem bánt:

Ez a gond velem igen, hogy túl komolyan veszek dolgokat, de nem tehetek róla, ilyen vagyok. :( Nem tudunk úgy kommunikálni, hiába mondom/kérem szépen, hogy abból ne legyen sértődés/duzzogás/ajtóbecsukás/elvonulás/egymás kerülgetése, vagy pedig azt mondják oké, 1 hétig úgy is van, aztán megint minden a régi. Tudom, mindkettőnkben van hiba, mindketten a saját elképzelésünket/akaratunkat akarjuk a másikra erőltetni, na de azért mégis csak én vagyok a szülő, és hagy döntsem már el, hogyan szeretném nevelni a gyerekemet, azért nem lehetnek olyan rosszak az én elveim sem, csak egy kis bizalmat szeretnék.
Ők már átestek néha-néha a segítésben a ló túloldalára. Ha egyedül fürdetem Bencét (2 napja, van is belőle sértődés, nem beszélünk egymással), ha nem kérek segítséget, akkor mosolyszünet van. Miért nem lehet bízni abban, hogy egyedül is megy? Szükségem van levegőre, önállóságra, mert velünk csesznek ki, hogyha elköltözünk, nekem lesz nehezebb főzni, takarítani. Példa: mikor eszem, kérésem nélkül mindig felveszik, vagy ha neki főzök, és ez nem jó. Mert ha egyedül vagyok Bencével, én szívom a levét: felkelünk fél 8kor és nem tudok enni fél 2-ig, míg el nem alszik, vagy csak úgy, hogy sír mellettem, vagy több részletben, wc-re alig bírok elmenni. Ez nagyon nem jó így. De ha szólok érte, akkor duzzogás van, hogy nem engedem. :x (mikor a költözésről beszélünk, mintha meg se hallanék, néha az az érzésem, hogy nem tudatosult még bennük, hogy nem maradunk velük életünk végéig.) Múltkor azért duzzogtak, mert elmentünk nyaralni 4 napra, hogy kicsit hármasban lehessünk, nem is beszéltek velünk :!: Ez ekkora gond volt? Nem jár nekünk ennyi? Minket mindig kioktatnak, hogy mit hogyan csináljunk, de ők nem azt teszik, amit nekünk mondanak, hogy tennünk kell(ene). Magyarán: mi nem mondhatjuk meg, mit hogyan csináljanak a gyerekünkkel, de ők igen. Múltkor elvitték medencés fürdés után estefelé vizes hajjal egy szál pelusban és ujjatlan felsőben autóval falun belül gyerekülés nélkül :!: Bencét , nem is szóltak nekem, amikor a Tomi ugyanezt tette, majdnem leszedték a fejét. Azért mert ők nagyszülők, még nem szabad nekik mindent, és különben is, ilyet nem játszunk, azért van az ülés, és utána sikerült is megfáznia Bencének. :evil:

Az is baj, hogy akkor is felveszik, amikor abszolút nincs rá igénye, és kepesztene lefelé, ők meg nem tudják, mit akar, és nekem kell szólni, akkor pedig azt hiszik, ellenük irányul a mondatom. Amikor még pici volt, és igazán igénye volt rá, akkor mindig én hallgattam, hogy el fogom kényeztetni. :( És ezzel nem lenne gond, ha csak néhányszor találkoznának, de minden nap vele vannak, együtt élünk, és ezért nem állapot ez! Ha csak kettesben vagy hármasban vagyunk (Tomival) több napig, akkor semmi gond, Bence szót fogad, nem hisztizik annyit dolgokért, minden sokkal könnyebben működik. De ha mindenki itthon van, az kész káosz, és így nem tudjuk az elveinket érvényesíteni, ha a gyereked látja, hogy hát kijátszhatom a szüleim, mert van rá vevő. És totál nem látják azt, hogy velünk/velem szúrnak ki. Ha csak hárman vagyunk, nagyon szeret Tomival lenni, de ha mindenki itt van, akkor mamizik, mert ő mindent megenged (és már sógornőm is szólt neki, hogy ezt nem szabad), és látom, hogy fáj a Tominak, hogy alig látja Bencét, és ilyenkor sem lehet vele.

Rossz, hogy nincs magánéletünk, ha valami gondom van, vagy csak beszélgetni szeretnék a férjemmel olyan dolgokról, ami csak ránk tartozik, akkor két választásunk van: vagy bevonulunk a szobába suttogni, vagy elmegyünk sétálni. Ha esetleg összekapunk, akkor látják rajtunk, bele akarnak szólni, illetve ha esetleg hangosan veszekedtünk, és nekem van igazam, akkor is néha én vagyok a gonosz, vagy ha mellettem állnak ki, akkor is rosszul érzem magam, mert ez csak ránk tartozik. A szüleink összevesztek (jogosan, anyukámnak nem volt igaza, de azért anyósom is mondott olyat, amivel például engem is megbántott), és azóta nem jönnek ide, így viszont úgy érezzük magunkat, mintha kötélen rángatnának, hogy idemenjünk, odamenjünk, mikor nekünk nehezebb mozogni egy kisgyerekkel, és sosem tudunk mindig mindenki kedvében járni. :( Amiért sokat hallgatok a szüleimtől, de már elegem van ebből, felnőttek, üljenek le egymással megbeszélni a problémáikat, minket meg hagyjanak ki!

És ami a legrosszabb: az az érzésem, hogy rivalizál velem anyósom a fiam szeretetéért. Példa: mikor anyásabb napja van, akkor mindig azt mondja: jaj Bence, gyere már ide a mamihoz, anya biztos fáradt, szomorú vagyok, hogy nem is vagy velem. Ilyenkor általában el is vonul, mert nem tetszik neki, hogy nem mamifüggő. Ha megtanítok Bencének valami újat, akkor neki is egyből kell tanítani valamit, és akkor az van: Látjátok, ezt a mami tanította! Ha valaki jön, vagy valakivel találkozunk, mindig ő akarja fogni, mutatni milyen szuper mami, mit tanított neki, mondatja vele, hogy mami, meg minden Bencével kapcsolatos kérdésre (hiába felém irányul, végül is én vagyok az anyja) egyből válaszol, még levegőt sem bírok venni... Ilyenkor nagyon rosszul érzem magam. :cry: Múltkor mikor megfázott, nem segített kiporszívózni az orrát, nem törölte meg, orrspraynél se fogta le a kezét, mert idézem: nem akarok én is gonosz lenni. Legalább előlem nem menekül, és velem van. No comment.... Az is az elgondolásom, hogy kajaidőn kívül nem nassol Bence, max. gyümit vagy kölest, bulátát, mert ha meglát valakinél valami kaját, csak megkívánja a szeme, beleharap egyet, és ledobja, és az étel nem játék, plusz nem szeretném, ha tízórai/ebéd/uzsonna előtt teleenné magát mindenfélével, plusz ha eszünk, akkor csak az etetőszékben vagy a kisasztalánál, mert meg kell tanulni, hogy ott eszünk, nem pedig játék közben, vagy a tévé előtt stb. Édességet, chipseket sem kap, úgy érzem, lesz még elég lehetősége az életben ilyet enni, de amíg kibírja nélküle, addig felesleges. Sokkal egészségesebb a gyümölcs, szereti is nagyon. DE: anyósom dugiban adott már neki főtt husit, kiflit, és még ki tudja mit, mert ezeket vagy utólag tudtam meg, vagy megláttam... És hiába szólok, hogy nem, én vagyok a gonosz anya, mert hát ő megkívánta, mikor csak egyet harap bele, aztán nem is érdekli, és hogy lassan úgyis eszünk. És ez rossz, mert most még nem tud szólni Bence (hogy dugiban kapott valakit és talán azért nem éhes), de később, mikor már beszél, mi lesz? Nem mondd meg anyának? :? :evil:

Szerintem nekünk a távolság, a különköltözés lenne a megoldás, hogy napi szinten ne szóljanak bele az életünkbe. És ez nemcsak engem zavar bennük, hanem még a saját fiukat, lányukat is (hiszen velük sem tudnak leülni anélkül megbeszélni dolgokat, hogy utána ne sértődnének meg), csak nem veszik észre. Addig semmi baj nem volt a kapcsolatunkkal anyósommal, míg Bence meg nem született, azóta mindenbe beleszól, vitatkozik. Ezt nem akartam, és ha külön lennénk, akkor még megjavulhatna a kapcsolatunk, mert több szabadságunk lenne dolgokban.

És félre értés ne essék, én elmondhatatlanul hálás vagyok érte, hogy itt vannak, segítenek, szeretik Bencét, és itt lakhatunk!!! De azt érzem, hogy nem hiszik el, hogy megálljuk a helyünket szülőként, képesek vagyunk erre a feladatra, és mindent ők akarnak irányítani.

Kép

Kép
barbcsi

sziasztok,

köszi mindenkinek, aranyosak vagytok. :D írtam a g-n egy kisregényt a részletekről. Nem szoktam én a bajaimról beszélni, de ez most kijött reggel, így úgy gondoltam, ha már belecsaptam a közepébe, akkor leírom az előzményeket is. (meg tök jót tett, hogy kiirtam magamból) Amúgy a helyzet egyenlőre változatlan, ma úgy ment el dolgozni hogy nem is köszönt. :?

Claire, gyógypuszikat küldök Nonónak, ja, ez most nem jó, mi is betegeskedünk. :oops: jobbulást a kicsi lánynak!
A tv nézős dologgal abszolut egyetértek. Nekünk pl nincs is tv a lakásba, ha filmet, hiradót, mesét stb akarunk nézni, megnézzük a neten, alapzajnak meg tök felesleges, konkrétan én ki nem állhatom...
Ja, múltkor Tomi berakta Botinak a mt1-es esti mesét, igy kezdődött, 6 éven felülieknek... :roll: Én Süsüt, Vukot, kockásfülű nyulat meg a régi retro meséket szoktam nagyritkán betenni, de azt is inkább figyelem-elterelésnek, pl körömvágáskor. :lol: :lol: Diafilmek, de jó is volt....

Dia, jó lesz az a suli, bátor vagy és ügyes hogy belevágtál!

Barbi, sajnálom a nagyszülős gondokat, de erre a butaságra ne is gondolj, hogy te nem vagy jó anya. Amit én tanácsolni tudok, Bence már nem olyan kicsi, csináljatok gyakrabban programokat, el otthonról, mint pl a múltkori játszótér, neked is jót fog tenni. (tudom én is, hogy egyedül nincs kedve az embernek még elindulni se, de legyen, sokkal jobb lesz utána, legalábbis nekem bevált)

Évi, altatás néha nálunk is kemény, asszem pont BÉvinek írtam múltkor, hogy miket művel Boti, ha nem elég fáradt, vagy ami még rosszabb, hát átesik a holtponton. Én minden esetben úgy altatom, hogy odafekszem mellé, aztán ha elaludt, akkor berakom a kiságyába. De most hogy náthás és félóránként felébred, szinte végig mellettem van. :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Klári
nklari80

sziasztok
Claire,de azt hogy tudod elkerülni hogy ne lássák a tv-t?Nincs nálatok,vagy abszolut nem megy?itt se nagyon,csk ka szezám utcát kapcsolom neki mostanában meg Híradó,azt nézzük.
Együttélés:na ez nekem se menne az enyéimmel.

Sucer,visszatérve,tudom hogy sokan vannak hasonló cipőben,de azért itt is azt kell mondjam.távolról sem ez a normális :(

Klari,megyek g-re majd

Barbcsi,jaj te szegény,ilyen légkörben élsz.Pedig olyan kis kedves szeretet-teli lány vagy...erre tényleg a távolság lenne megoldás nektek szerintem,vagy ha Tomi finoman beszélne velük...persze jó ha kéznél vannak,de ha emiatt ilyeneket kell eltűrnöd...én ki se bírnám..sajnálom!
Szerintem jó hogy ilyen elveket használsz(pl evés)ezek fontosak.

evilany

Barbi! tényleg nem vagy könnyű helyzetben, anyósodék nehezen tolerálják, h ti is felnőttek vagytok. Ha elköltöztök az nyilván változtat majd a helyzeten. de azért ne nekik akarj mindig megfelelni. vhogy nagyon udvariasan, erényeiket elismerve kéne velük beszélni, h ez neked miért nehéz, és milyen érzéseket kelt benned, és mit szeretnél. A gyereked nem fog egyébként azért hozzá jobban ragaszkodni, mert mindent megenged, még akkor sem, ha néha oda "menekül".

TV: nálunk a nappaliban áll, le van takarva, ha kicsiket kevésbé izgassa, meg én sem szeretem nézegetni, és gyakorlatilag csak este kerül bekapcsolásra, amikor már lefeküdtek, 1-2 sporteseményt leszámítva, vagy nagy ritkán olyankor, amikor kinézünk vmit , amit mi vagy a nagyok szeretnénk látni. A nagyok sem nézhetnek bármit, pl nem hagyjuk, h megnézzék addig a Harry P-t, amíg nem olvasték, stb. Persze időnként megnézik suliban, táborban, amit mi még nem hagytunk volna, de ebből nem csinálunk nagy ügyet!
Hiradót is csak későit nézünk, vagy elolvassuk a neten. nem állítom, h sose volt olyan konfliktus, h a naygok néztek vmit, és a kisebbek is akarták volna. Ilyenkor igyekeztünk úgy csinálni, h apa nézi a nagyokkal, én olvasok a kicsiknek bent, és ez általában bevált!
Tény, sokszor kényelmesebb lenne leültetni őket az elektromos bébicsősz elé.
Többedik gyereknél egyre nagyobb a kisértés, mind lecuppan a képernyő elé, és nyugi van ey ideig, de ezzel nem nagyon élek, mert a hosszútávú vonzatai nem jók.

Együttélés: azt hiszem nekem nagy mákom van, és igyekszünk nem elrontani. Különben nekem jó volt, h nem a saját szüleimmel kellett együtt lakni, így jobban úgy éreztem, h felnőttem-férjhez mentem-elköltöztem, és ez így OK, meg azt hiszem anyámmal így jobban kijövünk, mintha állandóan együtt lennénk.

Én is elolvasom a g-t!

Nonó nyűgös lázas, Jonina csak némi hasmenése van....

claire
claire

Nklari,g-n kommeneltem :(

Barbcsi,még neked akartam,egyetértek az altatással,a sírva elalvás,álomba sírás számomra mindig tabu volt és az is marad szerintem. Nem tudok elképzlni ennél rosszabbat :( (altatás terén)

Claire,így értem.Hát igen már gondoltam rá jobb ha nincs is,mert ahogy Sucer is írja ha egy szobában be van kapcsolva előbb utóbb mindenki azt bámulja :(

evilany

Sziasztok,

Olivér elaludt, 4-kor meg indulhatunk Ilangért, halleluja...
Elkészült a rakottkelem olyan illata van, hogy csuda :D

Évi,
egyet értek, hogy sokat vesztenek, de ez van. Én szoktam pingelni Anyukámat, mert nekem fontos, hogy a gyerekeknek legyen vele kapcsolata, de ehhez 2 ember kell. Olyan furcsa, mert Barbcsiéknál meg pont a másik véglet van, az se jó. Nehéz ügy ez. Talán a családdal a legnehezebb, mert az ember nem szeretné megbántani a családtagjait, mégis néha kellene egy kijózanító beszélgetés. Amit tehetsz, hogy sokat mesélsz a szüleidről, mert a gyereknek az is sokat számít ha hall a szerettei felől! Aztán amikor Tomi elkezd beszélni, vissza fog emlékezni és kérdezni mikor ott lesz Anyukád is, hogy anya ez az amire gondoltál, mikor a Mamáról meséltél? Ez Anyukádnak is jól fog esni és talán rátalál a Tomi felé vezető útra. Amiben hiszek, hogy bármilyen nehéz is a saját személy ellentéteinket a gyerekekkel nem szabad megosztani, ezzel befolyásolni őket.

Barbcsi,
nagyon szomorú amit írtál, de nem reménytelen. Nagyon fiatalok vagytok még, Bence is picike és hidd el, nem tudják "elszeretni" tőled. Másfajta szeretet kap tőled Bencus és mást a nagyitól. Attól mert megengednek neki mindent, nem lesznek népszerűbbek, hidd el, mert a kiegyensúlyozott gyerekeknek igenis szükségük van korlátokra, szabályokra, mindezt szeretetteljes környezetben amit a szülőktől kap. Fogd úgy föl, hogy mindenki másképp szereti a kisfiad, a maga módján. Az a rossz, hogy a hosszú védekezés anyósodékkal szemben gyanakvóvá, bizonytalanná tett, pedig nincs rá okod! Nagyszerű anyukája vagy a fiadnak! Vannak konfliktusok amiket föl kell vállalni, mert hosszú távon csak az hozhat eredményt. Nyugodtan csukjátok magatokra az ajtót, mert nem csak nemi életet, de lelki életet is 2 ember, egy pár igazán csak így tud. Gondolom ők is van, hogy elvonulnak, ez nektek is jár. Húzzák föl az orrukat. Ne mindig másra gondolj, gondolj magadra és 3-otokra. És igen, tessék eljárni sétálni Bencével kettesben is, trécselni a szomszédokkal, büszkülni, mert van rá okod. A saját lakás pedig meglesz, hisz mindennap tesztek érte! Fogd úgy föl az életetek ezen szakaszát, hogy ez csak átmeneti, így könnyebb, tapasztalatból beszélek :wink: :wink: . Ami pedig a szüleitek közti konfliktust illeti: ha lehet maradj ki belőle, már amennyire ez lehetséges. Felnőtt emberek, meg kell, hogy tudják beszélni. a gond általában ott van, hogy mindenki a másikra vár... és hárít. :roll:

Altatás: remélem nem úgy jött le, hogy hagyom/hagytam a gyerekeket taknyában-nyálában üvöltve hagyni sírni. Nem. Volt hogy hisztizett vmelyik, mint írtam korábban, ilyenkor bementem hozzá, de nem vettem ki, hanem megsimogattam, megpusziltam és sokszor magától eldőlt és elaludt. Mondjuk szerencsére nálunk a cici jó szolgálatot tesz :wink:. Még.

Claire,
Szegény picik..., még jó, hogy Joni nem lett lázas. AZért azt tudod, hogy szerencsés vagy anyósékkal az együttélés szempontjából? Az a legnehezebb műfaj.... :wink: , még ha jó is a viszony. Mondom ezt úgy, hogy nekem jó a viszonyom anyósékkal, de hosszú távon tuti megjajdulnék..., de gondolom ők is tőlünk :wink: :wink:

Dia,
az émász már csak ilyen.., de a lényeg, hogy van/volt áram és tudtál írni! Suli az nagyon jó, és az még inkább, hogy bele mertél vágni! Akkor már értem miért kell Bencének a logopédia. Ilang is járt anno, de Ő a diszlexia gyanúja miatt. Sztem ártani semmiképpen sem árt mondjuk min heti 2x jártunk, az ovi keretein belül és volt lecke is.

Na elküldöm, mielőtt kivág a bnet.

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Ja amit még akartam:
mi 2,5 évet nyomtunk úgy le, hogy Apa heti 3 napot vidéken és külföldön volt, minden héten. Volt olyan, hogy sz-p volt el, ilyenkor volt, hogy a hétvégét is távol töltötte, mert h-sz-ig ment volna megint, így többe került volna ha hazajön 7végére. Na az durva volt. 8 nap távol....Reggel vittem Ilangot az oviba, aztán dolgoztam 8-17-ig, majd rohantam újra az oviba. Vásárolni, háztartás, kert, gyerek, munka. De túléltük. Megvolt a célunk, amiért ezt vállaltuk. Aztán átálltunk arra, hogy heti 2 napokat ment el, ez volt mikor várandós voltam Olivérrel és dolgoztam még. Az se volt könnyű, de azon is túl vagyunk. Mára ott tartunk, hogy 2 hetente elutazik pár napra, de alapban itthonról dolgozik. Mondjuk ez egy másik műfaj, mert sokszor 8-20-ig nyomja, egyedül intézem a gyerekeket így is, de mégis itt van, együtt ebédelünk, vigyáz Olira, ha Ilanggal program van, tehát abszolút élhető. Van pro és kontra, de manapság a lényeg, hogy van munka, végezze az ember otthonról, vagy akár munkahelyről. Én már így nézek sok mindent és esküszöm könnyebb. :)

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Na megyek ébresztem Olivér babát....jáj :roll: :roll:

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Barbcsi
Leírtad a lényeget: nagyon komolyan veszel minden dolgot... kicsit lazíts!
És nem csak fekete vagy fehér lehet... van szürke is, sok-sok árnyalatban!!!! :lol: :wink:

Altatás
Nálunk egy dolog nem jön be... hogy sírni hagyni a gyereket... a módozatok mindig helyzetfüggőek... van, hogy dajkálni kell, van, hogy leteszem és alszik... van, hogy fáradt, csukódik a szeme, de még molyol a kiságyban, aztán győznek az álommanók...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Klári
Gondokat sajnálom!
Egy biztos: Boti mindenféle értelemben nálad van biztonságos helyen.... Tomi hogy tudna gondoskodni róla? hogy tudna kisgyerek mellett dolgozni? Van benne annyi felelősség, hogy rá lehessen bízni egy kisgyereket? :?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Klári,
írtam neked a g-n. Sajnálom! :(

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Sucer.Nem jött le úgy hogy sírni hagyod :) nem is azért írtam,eszembe se volt :) csak Barbcsinak válaszoltam

Ircsi merre voltál?Dolgoztál?

babatali megvolt,jaj olyan jó volt mindjárt hozok képeket.Maresék is voltak :) a gyerekek meg olyan édesek.

evilany

Évi
Igen :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

Coronariaim edzésben vannak :oops: :wink:

Kép

Telefonálós :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép
Szerelmeim :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi,gyönyörűek :)

evilany

Itt volt a kis szívtipró

Kép

Réka elvitte a labdát

Kép

utána meg Tomi vitte el..

Kép

Kép

előkerült a túrókrém,mentek az éhenkórászok,Clarika 3 felé etetett

:)Kép

evilany

Gyönyörűek!

Rékus és Tomi között meg bimbózik valami? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ááá,Réka mindenkivel édes,Gergő lábát is megmasszírozta :) Tomi meg oda megy akinél a labda van :roll: vagy a túrókrém :)

evilany

Klári, olvastam g-n, hát nagyon-nagyon sajnálom….
Ez egy nagyon nehéz ügy! Én azt tudnám tanácsolni, hogy beszéljétek még meg a dolgokat, és lehet jó lenne egy kicsit, ha haza tudnál jönni. Lehet, hogy akkor rájönne, hogy milyen hülyeséget csinál és elgondolkozik egy kicsit.

Claire, de jól megfogalmaztad a tv-s dolgot.
Nálunk nem megy a tv, ha Lili fent van. Vagyis hétvégén van, hogy a foci meccset néz a párom, de a gyermek nem engedi, mivel fogja és kikapcsolja a központi kapcsolót. És főleg mindig a gólnál! Férjem ennek nagyon örül….:)))
Nem szereti, ha bámuljuk, mivel akkor nem vele foglalkozunk. Okosak ezek a babák!
Viszont nálunk a rádió az mindig megy. Hozza reggel a távirányítót, hogy kapcsoljam be. Amint bekapcsoltam rázza a popóját.
Nonónak jobbulást!!! Szegénykém…

Évi, sajnos altatáshoz nem tudok tanácsot adni. (nincs ilyen) Nálunk besötétítek, zenélő forgót felhúzom és be az ágyba. Utána hallom, hogy 4 percig még dumál aztán alvás van. Mi még 2x alszunk, fél 12 körül (1,5 órát) és délután 6-kor (45 percet). A délutáninál néha van pici sírás, de ha nem alszik el, hogy 2x felhúzom a zenélőjét, akkor nincs alvás. Ebből nem csinálok gondot.
Este 9-kor tápi után az ágyba és alvás reggel 8 utánig….

Bekri, köszi. Nehéz, de tuti meglesz az eredménye!

Ircsi, kis cuki. Látom nem csak nálunk van telefonálás!

Mares, Gergőd csodaszép és milyen nagy már!

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

sziasztok
Wody akkor Lili nagyon jó baba! :)

Ma reggeli meglepi : (Tominak)
Kép

evilany

sziasztok!

reggel Zoé 39,5 fokos lázzal ébredt visszaszámolva... borzalmas éjszakánk volt, párszor aludtam fél órát...
doki szerint "nyári vírus", csillapítsam a lázát, calcimusc, c-vitamin... ennyi... ezért kár volt elmenni hozzá(helyettesítés van, de sztem a mi dokink se mondott volna mást)
REMÉLEM A TÖBBIEK TEGNAP NEM KAPTÁK EL!!!! :roll:
ahogy hatott a lázcsillapító, a közérzete is javult, már játszott is, bár csak ülve, ami tőle elég szokatlan... enni viszont nem eszik és inni is alig... :?
remélem alakul délutánra, most alszik...

Kép
gtunde75

Sziasztok!

Megpróbálok olvasni és reagálni....

Évi hát itt is taposni kell a helyet. Abban bízom, hogy mire végzek akkorra lesz hely, na meg van némi ismeretségem a bölcsiben, hátha....De majd lesz valahogy.

Claire: fősuli 170.000ft/félév. Van államilag támogatott de iszonyú nehéz bejutni. Pontok alapján esélyem sem lenne...

Barbcsi nagyon sajnálom ezt a helyzetet. A helyetekben én is minél előbb külön mennék. Kár, hogy nem lehet evlük leülni és megbeszélni a dolgokat felnőtt módjára.
Oké, hogy a nagyszülő kényeztessen, szülő neveljen, na de nem mindegy hogyan. Trats ki.

Nklari majd elolvasom g-t. Kívánom a legjobbakat nektek, legyen úgy ahogy mindenkinek jó.

Sucer itt is lesz házi feladat. Olivér hogyan viselte az ébresztést?

Együttélés: anyámékkal nem, de nayósomékkal tudnék együtt élni. Mindenkinek ilyen anyóst kívánok, mint nekem van. :)

Tünde jobbulást Zoénak. Áron meg taknyos:(

Gyerekek nagyon aranyosak:)

királylány

Tündi,uhh,ezért volt ilyen kis nyűgi tegnap..talán nem betegszik le senki,meglátjuk pár nap múlva.

Együttélni én is inkább anyósommal tudnék.. :?

evilany

Nklari elolvastam. Kommenteltem is, de aztán kitöröltem, majd ha lesz több időm. Viszont Sucer megjegyzésébe is sikerült beletörölnöm. Bocsánatot kérek, nem tudom mi van a gépemmel, önálló életet él időnként.

Sucer ne haragudj te sem. Ha tudod, pótold légyszi.

királylány

Végre picit ideérek!....csak ezt az oldalt tudtam visszaolvasni :(

Zoénak jobbulást, és úgy vettem ki Nonó is beteg, tehát neki is.

Bercin kedden este kitört a takonykór, szerdán csak dőlt belőle, így persze a talit lemondtam. Csütörtökön úgy tűnt jobban van, de este elkezdett köhögni. Láza nincs, gondunk akkor van amikor alszik, és felébred a köhögésre, vagy inkább felriad, mert borzasztó ijedt sírással pillanatok alatt ül az ágyban. Szóval az éjszakai alvás gáz. Ja és nem mellesleg jönnek a fogai, megint egyszerre 3-4. Most a 12. van útban.

Klári!....Sajnálom a gondokat, a múlt héten nálunk volt cirkusz, este 2 órán keresztül kint ültünk a gyerekkel az ajtó előtt, hogy vagy Te mész, vagy Mi....persze a gyereket nem vihetem, s neki is joga van itt lakni, sőt (mert hát ugye ő a fő kereső) Nagyon nehezen állt helyre a rend, sajnos tudom, hogy nagyon ingatag lábakon áll ez a rend. Szóval tartsunk ki, mi szuper csajok vagyunk, felfaljuk a világot! :) :roll: :x :lol: :evil: :)

Mares!....Jó, hogy beszéltünk, nagyon örültem, hogy hívtál.
limo73

Tünde!
Nonónak dettó ilyen vírusa van, most hajnalban végre nem ment fel a láza, de este germicidet adtam neki. Előző két éjjel szörnyű volt, a másodikon képzeld, 40,4 is volt neki, azt hittem a hőmérő bedöglött, de sajna magam is éreztem, h süt a gyerek! Lázcsillapító, hűtő fürdő, és csak hosszú órák múlva ment le. Ma már jobb a helyzet, de nagyon bágyadt! És ma már pár falatot evett is.
Joni nem lázas, némi hasmenés. viszont látta fülész, és ha nem lesz tuti jó a füle novemberre, aor kinéz egy orrmandi műtét :cry:

Többiek! Jövök még, csak most mennem kell!

Claire
claire

Nonónak és Zoénak, Bercinek jobbulást!

Párkapcsolati válságokat sajnálom :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Ilyen szempontból én nagyon szerencsés vagyok :lol: :lol: :lol:
Nálunk még most is "dúl a szerelem".
A kollégák a műtőben is mindig azt mondják, hogy a pillantásaink elárulják, hogy mi nagyon együtt vagyunk. Meg egy-egy apró érintés...

Tomi
Nagyon elmélyült :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi,örülök neki,ritka az ilyen emghitt és hosszan boldog kapcsolat.Legyetek örökre boldogok! Ti hárman
Én is nagyon szeretem Mikit,talán mióta Tomi megvan még jobb és mélyebb a kapcsolat.

Limo hát ez nagyon rosszul hangzik :( :(

Tündi,Zoé jobban van?

Claire,szegény pici Nono :(

evilany

Sziasztok!
vki elküldené nekem a felh nevet és a jelszót priviben a g-re, mert nem hagy belépni, vmi hibát jelez :twisted:

Köszi: C
claire

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?