Új privát üzeneted érkezett!

Ildóca... Én épp most akadtam ki...

Este tök nehezen akart elaludni, majd felkelt 11körül, visszaaludt a mi ágyunkba, áttettem, és persze az Istenért sem aludt volna vissza a saját ágyába. Kikészített. Mondjuk ezt még hagyján. Most laza 1,5 órát altattam. 5 percet sírt mellettem, aztán elhallgatott és nézte a párna csücskét amit ölelgetni szokott. Feküdt mellettem csendben és nézte. Ha kikeltem mellőle, felült és mosolygott. Ezt játszotta másfél óráig. Kb 10 perce aludt el, és 13 körül ebéd van. Azaz lenne. Mert ez most csúszik, így a napirend is... Áááááááááá, szívesen ordítanék én is!!!

Megrendeltem egy könyvet: Dr. William Sears Éjszakai gondoskodás. Remélem ír valami receptet a gyermek altatására, mert kikészülők.

Ki hogy csinálja? Tudom ez már unott téma, de nálunk az nem működik, hogy beteszem az ágyába aztán elalszik. Mert az első dolga, hogy hopp feláll. Simogathatom én reggelig, rá se bagózik...
Na, bocs, most megint panaszkodom... :?

Remélem azért mindenkinek szebb a napja, mint a mienk...

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Ildóca, neked bármit szabad 5 gyerekkel a nyakadba. Néha már én érzem magam szarul hogy itt panaszkodom, pedig nekem csak egy van, de sokszor vele se bírok.
Én tegnap meg tegnapelőtt éreztem úgy hogy felakasztom magam. Mindkét éjszaka 2 órán keresztül nem akart aludni, nyűglődött, hisztizett, legalább 15ször kellett hozzá felkelni mindkét alkalommal. Pedig a mostmár mind a 4 foga kijött amit növesztett a múlt héten, úgyhogy az nem lehetett, de hát honnan tudhatnám. Tegnap már úgy felidegeltem magam miután 10szer keltem fel hogy hagytam hogy ordítson, persze kapaszkodott a kiságyba és mondta a magáét, mire az apja velem kezdett veszekedni, hogy ő felveszi és visszaaltatja, mondom, pont ezt akarja elérni, és én nem fogom éjszakánként 20 szor felvenni meg altatgatni ha felkel, hagyjuk kicsit ordítani. Persze apának ez az egyetlen megoldása, hogy felvegye, merthogy ő nem bírja hallgatni ha sír, de nem hagyom neki, mert akkor meg azt szokja meg. A gyerek a mi veszekedésünkre elhallgatott, mondom ilyenkor kell odamenni hozzá, visszarakni fekvésbe, simi cumi, hello. hát kapcsolom a fényt, nézem, a gyerek röhög rajtunk, könny egy szem se volt a szemében, mondom is apának látod műhiszti, visszaraktam, 1 perc múlva már aludt, többször nem is kelt fel aznap este. Nem tudom hogy ennek hatására aztán ma éjjel csak egyszer kelt fel hajnal 4 kor, gyorsan megitattam, aztán aludt is tovább reggelig. Na majd ma este kiderül. Mindig reménykedek, hogy jobb lesz, de olyan mintha mindig csak egyre rosszabb lenne.
Egyetlen dolog, hogy legalább az esti meg a napközbeni elalvásokkal nincs gond.
Hubamami: Ha Hanna nem akar aludni napközben, akkor én nem szoktam erőltetni. Mármint ha egy alvás kimarad, nem szoktam a kardomba dőlni, mert később úgy is elfárad magától, akkor meg képes 3-3,5 órát aludni. Szóval ha egy egy alvás kimarad, szerintem te se csinálj gondot belőle, ne idegeskedj, azzal a babának is ártasz. Nálunk az esti elalvás úgy működik, hogy általában vacsi után egyből kidől, akkor csak berakom az ágyába és kész. Ha nem dől ki, akkor is annyira fáradt, hogy lerakom a sötét szobába, és meg se mozdul már, 5 perc múlva alszik. Ez akkor változott meg kicsit, amikor elkezdett mászni, meg felülni, mert akkor az istennek nem akart elaludni. De ezt is csak 2 napig hagytam, mert persze apa kézbe vette és 2 perc alatt elaltatta. Nincs ezzel baj, csak hosszabb távon ha hozzászokik akkor megint lőttek az önállóságának, ezért én azt csináltam, hogy bevittem szokás szerint az ágyba, cumi puszi, aludni kell este van, és azzal rácsuktam az ajtót. Egy ideig elvolt aztán elkezdett kiabálni, akkor bementem, visszafektettem, cumi simi, joéjszakát, és megint kijöttem. Azt hiszem ezt 4 szer játszottam el, és ötödjére a gyerek aludt, és az egész nem tartott tovább 20 percnél. Másnap megint egyedül aludt el a gyerek. Szóval nálunk ezek az éjszakai kelések keserítik meg a mindennapokat, de egyszerűen akármit csinálok, nem lesz jobb. Ha erre van valakinek tippje szívesen fogadom.

Lilypie Third Birthday tickers

Most látom... Boldog hónapfordulót Hannának. :)

Én sem szoktam erőltetni a nappali alvásokat, de most hisztizett, ásítozott, morzsolta a fülét. Ez nálunk abszolút az "aludni akarok" jelei. Csak nem értettem, hogy akkor most mi van? Minden produkált, amit szokott, aztán mégse.

Remélem valamelyik módszer beválik most már, mert kezdek kikészülni... És nemsoká itt a kicsi is...

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Hubának is ám boldog hófodulót :) Neki egész kerek, 2 hónap múlva meg aztán még kerekebb lesz :)

Tiva mindig cickón alszik el. Ez jó tipp? Kb. 8 hónapos kora óta alakult így.
szilvi35

Jó lenne, ha még cickózna. :-) :-P

Na, készülők lélekbe a "magad alszol el kisanyám" módszerre. 22.00-kor indul a projekt. Saját ágyban, csendben, egyedül.

Szép estét!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Hubamami, majd számolj be hogy alakult a projekt :) Kitartást. Lehet nem is olyan vészes a helyzet mint gondolod. Én meg arra leszek kíváncsi ma milyen éjszakánk lesz. Hanna már vagy 1,5 órája durmol. Amúgy nem is tudom miért csodálkozok, hogy már 6-fél 7 körül fenn kukorékol.

Huba mami, szerintem nagyon jó könyv az Éjszakai gondoskodás, de tuti recept (legalábbis számomra) nincs benne. A gyerkőcök is tök mások. Engem megnyugtatott azért, hogy az még normális, ha Ákos 14 hónaposan se alussza át az éjszakát. Javulást majd úgy 1,5-2,5 év körül remélhetek. A lényeg, hogy tűrni kell. Mondjuk nem annyira fárasztó úgy, hogy mellettem van.

jelentem éjszaka nekünk is volt egy 3/4 órás vihánc (túl sokat aludt előtte nappal), de nagy nehezen meggyőztem, hogy most nem játszunk, hanem alszunk.

Manó is cickón vagy rajtam lógva alszik el. Közös történetünkben 2x volt, hogy lefeküdtem mellé, és fél óra múlva (miután teljesen lefárasztotta magát) jött, és aludt velem. De ez nem annyira jellemző. Egy nagy cicista tejfaló az már biztos. Ha nem is cicivel a szájában, de lefekvés előtt mindenképpen szopiznia kell, mert különben nem ernyed el.

Ildóca, kamaszkor :roll:

Kép
Kép
csipetnyusza

Rendeltem én is egy-két-há-négy... könyvet, ami nagyon érdekel, az a Gyerekhatárok (mikor mondjunk igent, mikor nemet). majd beszámolok 8)

Kép
Kép
csipetnyusza

Pénteken ki jön Vadasparkba Budakeszire????
szilvi35

lindiii?
szilvi35

Vadaspark! :D
Az jó lenne!
Mikor gondoltad?
Hátha eljutnák végre mi is!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Jelentem siker!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szinte hihetetlen. Oké.oké... Nem teljesen egyedül, de saját ágyikóban. Szinte magától, mert apja keze azért a pocakján volt. De ebben megállapodtunk, hogy fokozatosan. Először így, majd azt sem, csak mellette vagyunk, majd már azt se. Aztán úgyis jön újra a külön szoba. (Igazából akkor került ő mellénk az ágyba, mikor SOS helyzetként a nővérem beköltözött Huba szobájába ideiglenesen, míg nem talál albit.) Remélem az éjjeli kelés, is visszaalvással fog végződni!
Alleluja!

Örülök, hogy jó a könyv. Kinéztem vagy 32 db könyvet. Amit redukáltam 21.re, majd ma megrendeltem 3-at, és még redukáltam 15-re, asszem.

A Gyerekhatárok c. könyv is redukálva lett. Rosszul tettem? Jó könyv? Érdemes megvenni? Mert akkor visszakerül a listámra.

Na, megyek én is aludni. Jó éjt!

Ja, mi nem megyünk. Férjem szülinapja a hétvégén, azt üljük. :-D Negyed évszázados. :-)

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Sziasztok!
Jó aktívak voltatok.
Kanál: Ádi nemigen akarja hagyni, hogy etessük a kanállal. Mert ő már nagyfiú :roll: persze jó sok a földre megy. Ezért aztán a kanál mellett a kezét is használja. Mit tehetnék? Elvehetem tőle a kanalat, de akkor semmit nem eszik. És meddig etessem? Mert abban nem hiszek, hogy majd egyszer csak kiveszi a kanalat a kezemből és szépen eszik, ahogy a nagy könyvben meg van írva. És senkit nem akarok hiú ábrándokkal kecsegtetni: Balázs alatt is egy fél tonna kaja van mindig. Beszélget, mocorog ....így a földre, terítőre is hullik. A száját a ruhájába, függönybe törli....pedig van előtte szalvéta is és elhihetitek mi nem a függönybe töröjük a szánkat :D Szóval a kanál használatával nem fognak megoldódni a dolgok...nyilván, ha kicsit nagyobbak lesznek és kevésbé hebrencsek. A remény hal meg utoljára :D

Bölcsi: úgy tűnik, ma én leszek a rossz hírek hozója :D szerintem ma Mo-n nincs olyan bölcsi, ahol munkáltatói nélkül vesznek be gyereket helyhiány miatt. Úgy tudom, hogy elviekben nem küldhetnek el a vérbe, ha otthon vagy másikkal, de azokat veszik fel előbb, akiknek a szüleik dolgoznak és majd legfeljebb az üres helyekre. Na de Ti hallottatok ilyenről?

Ádi vagy cicin alszik el, vagy szépen egyedül a kiságyba. Odaülünk mellé, míg elalszik. Ez kb. 5 perc. Ha nagyon szomjas, akkor kel éjjel, de vizet kap, meg hátsimit. Reggel 5-6 között cicizik, aztán visszaalszik 7-8ig. Persze néha vannak szárnypróbálgatások. Kövezzetek meg: nem vesszük fel, nincs cici, nincs villanykapcsolás. Hátsimi van - mellettünk alszik- meg mondjuk neki, hogy aludni kell. Van hogy sír. Akkor is ez a menetrend. Kb. 3 percig tart, a végén már altatja magát. Mert megfigyeltem: ha ettől eltérünk, akkor éjjel több ébredés van. Szerintem nem normális, hogy egy 19 hós gyerek nem alussza át az éjszakát. Az meg, hogy 3-4-5 éves nem alussza át, számomra nonszensz. Persze én nem vagyok okos, mint a könyvírók, egyszerűen szerintem nem normális, ha a szülők évekig nem alusszák ki magukat. Pláne, ha vállalnak még egy-két gyereket, munka mellett stb. De ez csak az én véleményem és nem akarok vitát, mindenkinek szíve-joga, hogy hogy csinálja, meddig bírja.
Nap közben is magától alszik el, vagy hintába. És néha apán. De már nem akkora cirkusz, kb. 2 perc alatt (minden túlzás nélkül) elalszik és akkor le lehet tenni. Így alszik 2-3 órát, ha a bátyja fel nem kelti.

Ildóca!
Hát 5. gyereknél csak kijár, hogy eszik-alszik baba legyen :D Érdekel, hogy mit csinálsz másképp az ötödikkel, mint az elsővel? Ugye már nem aggódod agyon magad, egy csomó mindenben hallgatsz az ösztöneidre és már nincsennek megdönthetetlen elveid és hiú ábrándjaid? Nyilván már fát lehet vágni a hátadon, és a hirtelen jött helyzeteket is kellő nyugodtsággal viseled és kezeled. Én legalábbis így képzelem magam az 5. gyereknél. A barátnőm mondta pont tegnap, hogy míg pl. az elsővel mekkora gondott kerített, hogy hol tegye tisztába, a másodikat már simán akár a füvön is átpelenkázza. Porszívózik az ágya alatt, míg alszik, stb. Szóval van olyan helyzet a kicsivel szerinted, amire nem vagy felkészülve :D
Kamaszkor: a keresztlányomat látva előre rettegek ettől. Kitartás!

Írás: amerikaiak :roll: a java annyira ostoba, hogy sokat nem ront rajtuk, ha nem tanulnak folyó írással írni. Mondjuk még 2-3 való világ és társai és itt sem lesz magasabb a színvonal . Én tanultam vakírni, de igazán azóta megy gyorsan, mióta rendszeresen használom a gépet. Amit az ember nem használ, azt elfelejti ám (így vagyok a helyesírási szabályokkal - bizony sokszor előszedem a szabályokat). Nem tudok nyilatkozni, hogy ugyanez, ha nem tudnék vakon írni, milyen gyors lenne. Mindenesetre furcsa lenne a folyóírás mellőzése. Nem vagyok nagy tudor, de nekem sokat elárul az íráskép. Pl. ha valakit felveszünk csak kézzel írott önéletrajzot kérünk. Nyilván nem a takarítónőnek. Én egyébként nagyon sokat írok kézzel és így is változik ám az íráskép.

Nem emlékszem, hogy mit írtatok még, de majd holnap visszaolvasok megint, így is offoltam.

Ja! Tlindi! Nem beszéltünk szeptemberre időpontot. Kinek mi jó?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonja77 2011.09.13 22:29-kor.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Negyed évszázados!!! Nem vagyok jó matekból :D , de az ugye 25? Felháborító :D Már nem is emlékszem a 25. szülinapomra :cry: Bazi öreg vagyok.
Isten éltesse Huba apukáját!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja, nem kövezünk meg, én legalábbis biztos nem, mert én sem veszem fel ha sír éccaka, és hiába próbáltam eddig ugyanazt magyarázni az apjának, mint amit te is leírtál, ő akkor se bírja ha sír. Na mondom akkor majd te fogod 10 percenként felvenni, és elringatni, ha sír, nem én, és akkor majd reggel újra megbeszéljük ezt a dolgot. Hát azóta hogy tegnapelőtt hagytam hogy sírjon, és magától lenyugodjon azóta némileg javultak az alvási szokásai, mondjuk ma reggel 5:45 kor úgy gondolta hogy ő márpedig nem akar tovább aludni, én meg úgy gondoltam hogy akarok, hiába virnyogott, nem vettem ki viszont ezek után 6:15kor szépen visszaaludt magától, és negyed 9kor keltünk fel, ami rekordnak számít, mert ez szökőévente egyszer fordul elő. Úgyhogy most kicsit én is boldog vagyok. 2 hét múlva meg külön szobába költözik, majd meglátjuk akkor mi lesz.

Sziasztok!

Köszönjük! Igen, 25. :-) Piszkosul fiatal ugye? :-) Mondom ezt én a 23 évemmel. De most meg ne kövezzetek. :-)

Éjszaka.
Szóval este egész elviselhetően elaludt a saját ágyikójába, ahogy írtam. Na de ami utána jött. Kb 15x kelt hajnali kettőig. Felállt jelezte, hogy "én márpedig ébren vagyok, HAHÓÓÓÓÓ", akkor visszafektettem, hátsimi, 2 perc és alvás... Azán megelégeltem, és gondoltam, hadd óbégasson, majd csak visszaül, majd lefekszik. Áááááá, ez a Hubagyerek sokkal kitartóbb, mint én valaha voltam. Ordított, sikítozott, hisztizett. Még a nővérem is felkelt, hogy mi van a kölökkel (három csukott ajtón keresztül)... Szóval feladtam. És bőgtem egy sort, mert kegyetlennek éreztem magam, és egoistának, mert a saját kényelmemet sajnálom... Persze a férjem meg azzal jött, hogy eddig én mondtam, hogy a lelkivilágát tönkretesszük, ha hagyjuk bőgni, most meg mit szenvedtetem szegény gyereket... ááááááá... Annyira nem tudom mi a túrót csináljak...
Meg kéne tanulnia egyedül átaludni az éjszakát, mert ha megszületik a pici, felkötöm magam a fáradságtól... Mert, ha fáradt vagyok, akkor hisztis, nyűgös és türelmetlen is, és ez senkinek nem lesz jó.

Ki kell tartanom!!!!!

Szonja! Egyébként ezzel tök egyetértek, hogy a szülőknek ki kell pihenniük magukat...

BOCS, hogy megint csak siránkozom... :-S

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Szonja!

Szerintem sokkal lazábban veszem a dolgokat mát így az ötödiknél! Már nem főzögetem a cumit ha leesik hanem csak lemosom! Igazából szerintem mindent ugyanúgy csinálok mint az elsővel! Nekem már nincsenek hiú ábrándjaim! tudod az elsőnél szerencsére valameddigg tudtam is szoptatni de most pl: Csanádot már nem annyira most hagytuk abba mert már csak este tudott valamicskét de az a kevéske is már mérhetetlen volt! Úgyhogy marad a tápi! De most mit csináljak fel fog nőni és így is az enyém marad! Ez van! De nem tudom ki az aki sokszor ilyen idegállapotban amiben én vagyok képes a tejtermelésre! Biztos van ilyen nem vitatom!
Mert amit mostanában művel velem Csenge! :twisted: Na azt most azthiszem elég ha egy ilyen emotikonnal helyetesítem!
Hát igen én is a füvön raktam tisztába Kincsőt a Skanzenban!
De azért tudod ammikor Kincső körömlakklemosót ivott na azt nem tudtam annyira egyszerűen kezelni! Azthiszem talán az volt az első olyan amikor igen bepánikoltam!
Mindíg van olyan amire szerintem nincsen felkészülve az ember lánya!

Szilvi!

Csinálj nekünk egy táblázatott mint a múltkor és kitöltögetjük a talira!
Vadaspark! Kaptunk péntekre kimenőt a mamától! Vigyáz Csanád babára amíg Vadasparkozunk Kincsővel! Persze ha még áll és megy más is! Én valószínűleg kocsival megyek és van még helyem ha valaki csatlakozna! A Csomagtartóm is elég nagy babakocsi számára! :D

Huba papinak!

Sok boldog szülinapot!
Atya ég 25 éves mikor voltam már én! Az sem most volt!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Huba mami!

Dehogy bántunk! Miért tennénk ilyet!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Csak a korom miatt. :-) Hogy ilyen marha zsenge korú vagyok. :-) De csak viccnek szántam. :-D

Ildóca! 5. gyereknek kijár egy eszem-alszom baba. :-) És feltételezem más is beparázott volna, ha a gyereke körömlakklemosót ivott volna... Ha a 10. gyerek akkor is. Ilyenekre nem lehet felkészülni. Sajnos.

Jó vadasparkózást mindenkinek! :-)

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Ugyan már, Huba-mami! Mi is voltunk 23 évesek... :D
Én inkább azért irigyellek, hogy ilyen fiatalon anyuci vagy! Nekem sajnos nem sikerült. :(
De hát kinek mi jut, nem igaz? :)

A körömlakklemosós történettől még mindig futkos a hátamon a hideg!

wf

Kép
wf

Hubamami, felháborítóan, szemtelenül fiatal vagy :D Na ugyan én is csak most töltöttem a 26-ot 2 hete, de azért én hozzád képest már vén szatyornak számítok. Persze ahhoz képest hogy anyáink, legalábbis az enyém 20 évesen szültek először vagy van aki még korábban, ahhoz képest tiszta parában voltam, hogy én meg már 25 voltam, mikor Hannát szültem. Szóval ja, nagyot változik a világ.
Más: próbálta valaki a borostyán nyakláncot? Most nem is konkrétan a fogzáskönnyítő hatása miatt kérdezem, hanem hogy segített valakinek az éjszakai alvással? mármint a gyerek nyugodtabb lett tőle némileg? Mostmár csak ez az egyetlen amiben bízok, hogy hátha, bár mondom már így is sokat javult a helyzet, de hátha lehet még jobb. A szomszéd dícséri nagyon, hogy nyugisabb lett tőle Anna, de ő mondjuk másfél hónapos kora óta végigalussza az éjszakát, és most sincs ez másképp. Na mindegy, ma szerezzük be, majd meglátjuk

Sajnos én is ráparáztam a koromra. :( :arrow: Nem is sikerült 30 előtt szülni...
De igazából nem ez számít. :)

wf

Kép
wf

Jááhíjj! Akkor Vadasparkba Ildócáéek.. és még? Arra gondoltam már mehetnénk délelőtt , ott alvás a kölköknek és du. haza valamikor. Mi mehetnénk veletek kocsival?
Hahóó! Csipet! Tlindi! Szonja.....

Az elalvási szokásokat példásan elrontottam .... kb. mikor fogak jöttek és a mozgás és apa akkor is jó nagy pati volt napközben így éjjelre elfogyott az enerdzsi. Most meg nem tudom mi lesz... Szerintetek? javascript:emoticon(':wink:')

Huba papinak cupp! Jesszus! 30 alattiak, hehe :wink:

A brorzsgyántú angyal lesz az ördögbű, mondom én!
szilvi35

Szilvi!

Persze jöhettek! Akkor majd egyeztetünk! :D
Hurrá!!! Vadaspark!

Lányok holvagytok?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szilvi

Mi nem megyünk.

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!
Most kihagyjuk, bocs. Van még egy kis kerítés burkolás apának. Illetve jó sok van még, de jó lenne, ha azt a kettő db követ felrakná kívülről, hogy legalább egy elem kész legyen. Mert így elég gázul néz ki.
Éshát az állatkert után :roll: 6000-ért játszótereztünk, mert az állatok csak minket érdekeltek apával.

Fúj 23 év :D ! Úr Isten, de jó lenne, ha annyi lennék. Egy percet sem várnék a szüléssel. És legalább 5 gyereket szülnék.
Mondjuk most se vártam, csak nem volt kinek.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Jaj, úgy beszéltek, mintha 70 éves nyannyerek lennétek! :-) Szerintem mindkét élethelyzetnek megvan a jó oldala. Pl nekem nincs még diplomám vagy szakmám, csak egy szaros érettségim. Ez majd csak ezután jön, miközben ők cseperednek. De még jó munkahelyem sincs. Nektek nyilván ez megvan. :-) Szerencsére a férjem okosabb volt, ő lediplomázott, most másoddiplomázik. Szívunk is vele rendesen...
Szóval nyilván van jó oldala annak, hogy korán szültem, és örülök is ennek.

Szonja! Mi mikor még ismerkedtünk a férjemmel 9 gyereket szerettünk volna. Huba születése után már egyet sem. Aztán mégis jött a picur, és a férjem szeretne még egy fiút. Majd meglátjuk hogy lesz. :-D

Huba fürdés vacsi után fárasztotta még magát játékkal, és aztán odajött hozzám és kérezkedett fel a nagyágyba. Felvettem, ásítozott nyomtam a cumit a szájába, de elhajította. Mondom fiam, akkor ringatás sincs. Csak feküdtem mellette, oszt elaludt. Szinte hang nélkül.

Lehet, hogy eddig nem volt elég fáradt a lelkem?
Bár így is kíváncsi leszek az éjszakára, mert átkerül a saját ágyába. :-)

Jó éjt nektek Anyucik!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Bejja!!!

Isten éltessen utólag. :-)

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Huba mami: ha készítenék könyvajánlót, ezeket tenném bele:

- Nyitrai Erika: Az érintés hatalma
- Hidas-Raffai-Vollner: Lelki köldökzsinór
- Ranschburg Jenő: Szülők könyve
- Dr William Sears: Éjszakai gondoskodás
- Claud - Townsend: Gyerekhatárok
- Rob Parsons: A hatvanperces apa
- Gary Chapman: Szeretet mint életforma; Gyerekekre hangolva; Egymásra hangolva
- Ross Champell: Életre szóló ajándék
- Dr Büki Andrea: Ölelj át!
- Faber - Mazlish: Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje
- Sally Goddard: Reflexek, tanulás, viselkedés; A kiegyensúlyozott gyermek
- Sue Gerhardt: A szükséges szeretet
- Margot Sunderland: Okosan nevelni tudni kell
- Melodie de Jager: Babatorna (ez a mozgásfejlődésről szól - CBA-ban vettem leárazva, nagyon bejött)
- Gopnik-Meltzoff-Kuhl: Bölcsek a bölcsőben
- Deákné Bancsó Katalin: Anya, taníts engem
- Dr Csomai Zita: Baba-elsősegély
- Dr R.S Mendelsohn: Gyermekorvos nélkül
- Csernus Imre: Ki nevel a végén?

Vallásos:

- Christa Meves: Szülők ábécéje

Könnyedebb:

- D. Tóth Kriszta: Lolával az élet; Nagylánykönyv
- Süveges Gergő: Apa-Kép-Írás

Mind olvastam őket, és nagyon jó szívvel ajánlom. Ami megvan nekem lényegmegfogó jegyzetben: Bölcsek a bölcsőben, Gyerekekre hangolva, Gyermekorvos nélkül, Lelki köldökzsinór (előkészületben a Szülők könyve - csak kevés az időm kiírni). Ha bármelyik jegyzet érdekel, szólj!

Uhh, Vadaspark nagyon jó lenne, de délutánra és estére már van programunk, meglátjuk hogyan kel fel a Nagylegény aznap. Szilvi, értesítelek majd!

Kép
Kép
csipetnyusza

Jó reggelt!

Csipet!

A Chapman könyveket is vallásosnak mondanám, és szinte az összes megvan. (Nagy túlzással) :-) Szeretem. Épp tegnap jött meg a Maradjunk együtt c. könyv, bár az épp a házasságmegmentéséről szó, illetve krízisekről. :-)

Az anya taníts engem is megvan meg még egy pár, amit írtál. :-) De a hiányzókat beteszem a listámba. :-)
Én ilyeneket néztem ki mostanság:
Testvérek féltékenység nélkül
Csak a baj van velük?
Játszunk beszédet
Az első két év
A gyerekek misztériuma
A szülő kérdez a pszichológus válaszol 1-2
A nagyon tehetséges gyermek... stb. :-)

Képzeljétek, nem tudom mi ütött a mi kis Hubababánkba, de este átkerült a saját ágyába és háromszor ébredt éjjel és magától visszaaludt mire odaértem hozzá, illetve első ébredésénél beadtam a cumit a szájába. Fél 8kor ébredt meg reggel.
Persze én meg keltem este vagy 10x is megnéztem él-e még? Nem lázas-e meg ilyenek.

Remélem jó éjszakátok volt!!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Sziasztok!
Csak egy kicsit panaszkodni akarok.
Annyira elegem van az emberekből. Olyan gonoszak és aljasok. Legyen az családtag, barát, vagy ismeretlen. Vagy én vagyok sz@r passzba és ezért viselem nehezen, de szinte csak bezárkóznék a gyerekekkel a lakásba.
Á, na mindegy, bocs, tényleg csak jó volt kiírni.

Naugye, hogy alakul ez a kis Huba-baba :D

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja !

Panaszkodj csak nyugodtan!

Most melléd állok a sorba én is! Mostanában csak csesztetve vagok én is itthon. Apu hozza a formáját mostanában mindenbe peleköt! :(
Csak egy kicsit azt nézné, hogy nem magunknak dolgozunk hanem a gyerekeinknek!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Panaszkodni lehet!
Tegnap én is bőgve fakadtam az emberek miatt!
Kezdetnek be kellett mennem a Ferenciekre, mert ott találkoztunk Huba keresztmamijával, undorodom a belvárostól... Aztán a 8-as busz, ami kifejezetten alacsony padlós, hát nem az volt. Mellé még én lettem jól megnézve, hogy szóltam, hogy bocsi, de betolnám a babakocsit az erre fenntartott helyre. :evil:
Aztán a Hubakeresztanyú ott váratott fél órát a tömegbe, koszba, füstszagba, a ferencieken és még a telefon sem vette fel... Aztán ott vártam, hát persze, hogy a pofámba fújják a cigifüstöt, elvárják, h én kerüljem ki a babakocsival őket, fellöknek stb... Tök kiakadtam...
Aztán szegény Huba húzta a rövidebbet, mert hazaérvén ő meg aludni nem akart pedig hulla volt és a kaját kiszette a szájából és elkezdte felém dobálni, és akkor már annyira kész voltam, hogyáááááááá és szegénykém kezére csaptam. Na ettől meg mégszarabbul voltam, mert ő meg csak nézett, értetlenül, közben elkezdett könnyezni....... áááááááááááááá, de szar anya vagyok.....
Na mind1. Az emberek kegyetlenek!!!

Panaszkodjatok csak, mert kezdem azt hinni, hogy velem vannak nagyon nagy gondok, és másnak minden tökéletes...

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Nekem semmi gondom, olyan harmonikus az életem, mintha Fukushimán élnék a kisfiammal... vagy egy francia külvárosi negyedben vagy mondjuk a Magdolna vagy a Karácsony S. utcában .... na jó, befejezem a baromkodást. Mindenesetre Szomjas György jó kis magyar groteszket forgathatna belőle, olyan jóóó feketét.

Ha van még kedve valakiknek, holnap de. 9 (vagy utána, mindegy) Városliget, 3 csúszdás játszó. Ott talizunk páran.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szilvi35 2011.09.15 21:25-kor.
szilvi35

Lányok, itt nyugodtan lehet panaszkodni, teljesen igazatok van! Nehéz, nagyon nehéz néha, általában, rendszerint, mindig... :?

Huba mami, ezekből a Testvérek féltékenység nélkül-t ismerem, nem olv még, de megvan, nekem is úgy ajánlották. A Gyerekhatárok szerintem klassz, ne szedd le a listáról :)

Szilvi, mi nem érünk oda addigra, majd legközelebb esetleg. A korai talikkal az a baj, hogy nem tudom kikerülni a tömegnyomort befelé, szó szerint fürtökben lógnak az emberek reggel, aztán suli végefelé, majd 4-5 körül is visszafelé. Ah!

Kép
Kép
csipetnyusza

Csipet! Ti minek költöztetek ki? Mindig bent lógtok Pösten. ...nem mintha közöm...
szilvi35

Sziasztok

Szupi volt a Liget :D Ildóca, Kata örülök, hogy megismekedtünk, Szilvi jó volt újra talizni. Köszi csajok. Szonja sajnálom, hogy nem jöttél :(

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok

Városliget képek a g-n. :D

Tlindi

Kép
tlindi

úúúúúúúúúúú rohanok nézni

örülök, hogy találkoztunk!!! 1-2 év és beszélgetni is tudunk egymással rendesen :)
szilvi35

Jó reggelt csajok!

Megnéztem a képeket! Nagyon cukkerek a kölkök. :-D És milyen nagyok!!! De komolyan!
Huba is ilyen nagy lesz nemsoká?! Uuuuu :-D

Megyek is, mert közben én lebetegedtem. Szerencsére lázam még nincs, de torkom nagyon fáj, köhögök és taknyom-nyálam egybe... :-S

Szép hétvégét!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Huba mami!

Gyógyulj meg gyorsan!

Nagyon klassz volt a Liget! Örülök, hogy megismerhettük egymást Kata, Tlindi!
Remélem hamarossan a töbieket is megismerhetem! :D
Tlindi képeihez az én képeimet is felraktam g-re! :D

További szép hétvégét mindenkinek!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Jó volt a Liget,lányok!
Csak fenemód kevés,remélem 2-3 év múlva már úgy játszanak a gyerekek,h egymással is tudunk beszélgetni...:)

a KISLÁNYOK GYÖNYÖRŰEK..(kINCSŐ ÉS sZONJA

Kép
kata35

Jók a képek :D
Legközelebb én iiiiss csatlakozommm!!!
Honnan újítottátok azt a szekeret, amiben ültek a kölkök?
És ez melyik játszótér? Az EU-s Szilvi?

(BenX van az m2-n...csak mert némelyikőtöknek annyira bejött azért említem)

Kattkat

Kép
kattkat

És persze mindegyik törpe cukiii!
Titi bongyori tollától meg kész vagyok :lol:

Kattkat

Kép
kattkat

Huba néne hogy vagy?

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok! Előkerültem én is. Huba-mami: Most torokgyulladás, láz járvány van. A munkahelyen sokan betegek és a gyermekeik is és a párjaik is, ahogy mesélik. Dorka is itthon volt egy hetet és a kis unokahúga is.
A doki Dorkára azt mondta, hogy csak enyhe nátja, de amúgy fogzik és ez attól van. Hát igen, ki is jött két foga, most már 16 fogú lányka.

A nem-alváshoz szeretnék hozzászólni. Dorka sem szokott aludni éjjel, csak ha fel van kapcsolva a villany. Eljött ez az időszak is, elég hamar. Olyat is mondott, hogy nem megy ki a kertbe játszani, mert majom van a kertben:) Szóval, élénkül a fantáziája és így a félelmei is megjelentek. Nappal gyönyörűen alszik, 4 órákat is napközben, világos van, az neki tetszik. Éjjel viszont felsír többször is, de ha fel van kapcsolva a kisvillany, akkor visszaalszik hamar.
És amikor elkezdődött nála az éjszakai félelem, akkor csak mellettünk volt hajlandó aludni, pedig ő sosem szokott. Kb. egy hét alatt tudtuk visszaszoktatni a szobájába, de égő villanynál.

CSipet: te Veresi vagy. Láttad a tök jó új játszóteret, ami a Majális térhez közel van? Van nagy repülő és vonat is rajta, amiken lehet játszani. Tök jó! Mi néha oda szoktunk járni, ha esetleg nem szeretnél Pestre beutazgatni,... helyben is jó játszóterek vannak. :wink:
Vendég

Huba-mami! Jobbulást!

Jó lehetett a minitali... :)

wf

Kép
wf

http://www.kacifantjatszohaz.hu/nyiltnap

a csiribiritorna talán faszás lesz... szerintem
szilvi35

Szilvi!

Megyünk akkor? :D

Ildóca