Sziasztok!
Jó aktívak voltatok.
Kanál: Ádi nemigen akarja hagyni, hogy etessük a kanállal. Mert ő már nagyfiú
persze jó sok a földre megy. Ezért aztán a kanál mellett a kezét is használja. Mit tehetnék? Elvehetem tőle a kanalat, de akkor semmit nem eszik. És meddig etessem? Mert abban nem hiszek, hogy majd egyszer csak kiveszi a kanalat a kezemből és szépen eszik, ahogy a nagy könyvben meg van írva. És senkit nem akarok hiú ábrándokkal kecsegtetni: Balázs alatt is egy fél tonna kaja van mindig. Beszélget, mocorog ....így a földre, terítőre is hullik. A száját a ruhájába, függönybe törli....pedig van előtte szalvéta is és elhihetitek mi nem a függönybe töröjük a szánkat
Szóval a kanál használatával nem fognak megoldódni a dolgok...nyilván, ha kicsit nagyobbak lesznek és kevésbé hebrencsek. A remény hal meg utoljára
Bölcsi: úgy tűnik, ma én leszek a rossz hírek hozója
szerintem ma Mo-n nincs olyan bölcsi, ahol munkáltatói nélkül vesznek be gyereket helyhiány miatt. Úgy tudom, hogy elviekben nem küldhetnek el a vérbe, ha otthon vagy másikkal, de azokat veszik fel előbb, akiknek a szüleik dolgoznak és majd legfeljebb az üres helyekre. Na de Ti hallottatok ilyenről?
Ádi vagy cicin alszik el, vagy szépen egyedül a kiságyba. Odaülünk mellé, míg elalszik. Ez kb. 5 perc. Ha nagyon szomjas, akkor kel éjjel, de vizet kap, meg hátsimit. Reggel 5-6 között cicizik, aztán visszaalszik 7-8ig. Persze néha vannak szárnypróbálgatások. Kövezzetek meg: nem vesszük fel, nincs cici, nincs villanykapcsolás. Hátsimi van - mellettünk alszik- meg mondjuk neki, hogy aludni kell. Van hogy sír. Akkor is ez a menetrend. Kb. 3 percig tart, a végén már altatja magát. Mert megfigyeltem: ha ettől eltérünk, akkor éjjel több ébredés van. Szerintem nem normális, hogy egy 19 hós gyerek nem alussza át az éjszakát. Az meg, hogy 3-4-5 éves nem alussza át, számomra nonszensz. Persze én nem vagyok okos, mint a könyvírók, egyszerűen szerintem nem normális, ha a szülők évekig nem alusszák ki magukat. Pláne, ha vállalnak még egy-két gyereket, munka mellett stb. De ez csak az én véleményem és nem akarok vitát, mindenkinek szíve-joga, hogy hogy csinálja, meddig bírja.
Nap közben is magától alszik el, vagy hintába. És néha apán. De már nem akkora cirkusz, kb. 2 perc alatt (minden túlzás nélkül) elalszik és akkor le lehet tenni. Így alszik 2-3 órát, ha a bátyja fel nem kelti.
Ildóca!
Hát 5. gyereknél csak kijár, hogy eszik-alszik baba legyen
Érdekel, hogy mit csinálsz másképp az ötödikkel, mint az elsővel? Ugye már nem aggódod agyon magad, egy csomó mindenben hallgatsz az ösztöneidre és már nincsennek megdönthetetlen elveid és hiú ábrándjaid? Nyilván már fát lehet vágni a hátadon, és a hirtelen jött helyzeteket is kellő nyugodtsággal viseled és kezeled. Én legalábbis így képzelem magam az 5. gyereknél. A barátnőm mondta pont tegnap, hogy míg pl. az elsővel mekkora gondott kerített, hogy hol tegye tisztába, a másodikat már simán akár a füvön is átpelenkázza. Porszívózik az ágya alatt, míg alszik, stb. Szóval van olyan helyzet a kicsivel szerinted, amire nem vagy felkészülve
Kamaszkor: a keresztlányomat látva előre rettegek ettől. Kitartás!
Írás: amerikaiak
a java annyira ostoba, hogy sokat nem ront rajtuk, ha nem tanulnak folyó írással írni. Mondjuk még 2-3 való világ és társai és itt sem lesz magasabb a színvonal . Én tanultam vakírni, de igazán azóta megy gyorsan, mióta rendszeresen használom a gépet. Amit az ember nem használ, azt elfelejti ám (így vagyok a helyesírási szabályokkal - bizony sokszor előszedem a szabályokat). Nem tudok nyilatkozni, hogy ugyanez, ha nem tudnék vakon írni, milyen gyors lenne. Mindenesetre furcsa lenne a folyóírás mellőzése. Nem vagyok nagy tudor, de nekem sokat elárul az íráskép. Pl. ha valakit felveszünk csak kézzel írott önéletrajzot kérünk. Nyilván nem a takarítónőnek. Én egyébként nagyon sokat írok kézzel és így is változik ám az íráskép.
Nem emlékszem, hogy mit írtatok még, de majd holnap visszaolvasok megint, így is offoltam.
Ja! Tlindi! Nem beszéltünk szeptemberre időpontot. Kinek mi jó?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonja77 2011.09.13 22:29-kor.