Vízsérv>> mik vannak...
örülök, hogy nem hallottam róla eddig.
Ildóca!
Neked kijárt 5. gyereknek egy angyal!!! Dehogy utál itt bárki is!!!
számítógép: én nem fogom tiltani, csak korlátozni és megtanítani a magánélete védelmére, hogy a köcsi fészbúkon ne trombitálja világgá amikor fingott egyet és ne jelentse be előre, hogy most épp nyaralni megy meg ilyesmik...arra halad a világ, hogy lassan mindent kizárólag szgépen lehet majd intézni, úgyhogy muszáj beletanulni, de ez nekik már tök természetes lesz 30 év múlva meg majd olyan dolgok lesznek, amitől az ő hátukon áll fel a szőr.
mit olvastam valahol? hogy Amerika szinte összes államában beszüntették a folyóírás tanítását, helyette a 10 ujjas gépelést tanulják meg a gyerekek, illetve a nyomtatott nagybetűket, hogy felismerjék a klavin őket. aláírni is majd csak nagybetűvel fognak tudni. azon kesereg a cikk, hogy mi lesz így a finommotoros mozgások kialakulásával, ami mondjuk egy agysebésznél elengedhetetlen. persze lassan műteni is robotok fognak hehe
én is utálok már kézzel írni, el is kurvult az írásom rendesen, pedig anno grafomán voltam, de idegesítő, hogy kezdhetem elölről az egészet, ha elvétek valamit, meg nem lehet visszatörölni,, átszerkeszteni stb
és ha belegondolok, a bevásárlólistán meg néhány aláíráson kívül nem nagyon koptatom a tollat
mondjuk Amerikát Európával nem lehet összehasonlítani, mert ha ezt így meg tudják valósítani, akkor nyilván nem gond, hogy minden tanulónak külön szgépe legyen a suliban is és otthon is + mindenféle palm- lap és egyéb topok, okos telefonok, ipad, ipod, míg nálunk néha füzetre se fussa...
kíváncsi vagyok, hogy 20 év múlva milyen hozadékai lesznek ennek a módszernek