Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Kata! Kérlek tarts nekünk kiselőadást, mert engem is érdekel nagyon.
Szegény Bogi! Mi lett a kiskezével?

Tlindi!
Majd írj, hogy milyen benyomásaid vannak a bölcsiről.
Mikor én szoktattam Balázst, olyan sz@r érzés volt. Nagyon elvetemült anyának éreztem magam. Mikor legelöszőr hagytam ott fél délelőttre, sírva mentem dolgozni. Jó helyen volt, és szerették őket, tudtam ám, hogy jó helyen van, mégis. Végig még bölcsibe járt, utálatam az egészet. Jó volt, hogy volt munkahelyem, ahova visszavárnak, meg minden, de azért lottóztam, hátha nem kell mennem melózni. Meg tőzsdéztem is.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok

Igen, igen Kata, ne csak a téren okosítsd a népet. Ránk is ránk fér néhány jó tanács :D

Szonja

Már én is eléggé kivagyok ettől a bölcsi kezdéstől, pedig még van 2 hetem. Csak egy cikkett olvasok vagy pár perces riportort látok a tv- ben a bölcsikezdésről már görbül is a szám lefelé. Nem tudom, hogy fog ott aludni, mert megint nem hajlandó egyedül elaludni délután. Ringatni kell meg dajkálni. Ma újra kezdtük az alvás tanulást. Másfél órás kőkemény harc után végre elaludt egyedül.Néha néhány percre magára hagytam. Ő a szobában sírt meg kiabált, hogy anya, anya gyele én meg a konyhában, hogy milyen kegyetlen vagyok. Az evés még mindíg katasztrófa. Ott senki nem fog 20 féle kaját elépakolni, mert mindenre azt mondja hogy "kakk" (nála ez a nem). Meg amit nem kér az a padlón landol tányérostól. Azt mondják, majd a csordaszellem, én ebben egyenlőre nem hiszek. Annyi szerencsém van, hogy reggel apa viszi majd, mert ő 8-ra jár dolgozni én meg korábban és nem kell sírva otthagynom. Tudom nem szabad előtte sírni, mert elbizonytalonodik, csak az utcán lehet kiadni az érzelmeket. Annak én is örülök, hogy van hova visszamenni, de azért fáj a szívem. Szonja egyébként szeret gyerekekkel lenni. Minden reggelünk úgy kezdődik, hogy ébredés után kb. 10 perccel már hozza a zoknimat cipőmet és tá-tá. Nem mintha útra kész lennék 8)

Tlindi

Kép
tlindi

Tlindi!
A másik fórumon az egyik lány most vitte a héten először bölcsibe a lányát. Halkan jegyzem meg, hogy az első nap -vagyis napnak nem nevezném, mert talán csak 1 órát kellett első blikkre ott lenni- katasztrófa volt, de ez hétfőn volt, amikor még mi is írtuk, hogy minden gyerek zizzent volt. Talán a fronttól.
A második nap már nagyon nagy bizakodásra adott okot, ma meg már ott is evett (mindent megevett), pedig otthon kergetni kell, hogy bármiből is egy falatot a szájába rakjon. Kifejezetten rossz evőnek számít, viszont hiperaktív és mégis evett rendesen a bölcsiben. Szóval működik az a csordaszellem hidd el! :wink:
Még a legkönnyebben beszokónál is vannak hullámvölgyek, mikor pl rájön, hogy ez most már mindig így lesz és ha akarja, ha nem, mennek a bölcsibe.
Remélem nagyon jó gondozónőket fogtatok ki. Azon rengeteg múlik.

Ildóca!
Irigyellek a kitartásodért, hogy igenis minden gyermekeddel leülsz/ültök tanulni, kikérdezed stb.. meg is van a gyümölcse.
:)

Nálunk is visszatért újfent a harapás és rettentő idegbeteg tudok lenni, mikor épp mesekönyvet nézegetünk és minden átmenet nélkül vállon harap... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :x :x :x :x :x
Igaz, nőnek azok a tetves szemfogak alul is, vagyis már fehérlik az ínyen keresztül meg dudorodik, a felső szemfogakból meg 1 mm van kint.
Ja és elkezdte a csapkodást is. :roll: :twisted:

üvegszilánk :evil: :evil: :evil:

na megyek, mert túl sok negatív emotikont használok...

Kattkat

Kép
kattkat

kata35! bocs, hogy nem hallgattalak meg, azt hittem, azt mondod, hogy leírtad ide és úgy voltam vele, hogy majd elolvasom. a téren nem lehet velem értelmesen beszélgetni tudod, mert Titi is mindenevő...stb. csak akkor, ha a kocsijában van, esetleg elmélyülten pörget.

köszönjük, Tivának kutya baja :)

katt! legyél csak nega, nem gond ez senkinek szerintem. harapásban sorstárs.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szilvi35 2011.09.08 10:02-kor.
szilvi35

Sziasztok!
Tlindi!
Balázs bölcsi előtt szinte csak húst evett. Főzelékek közül egyedül a spenótot ette meg itthon. Zöldség szinte semmi, gyümi talán. Ja és a kajával a telken kellett kergetni, mert leülni nem ült le. Egy jó dolog volt: már nagyon jól evett kanállal.
Aztán a bölcsibe mindent megevett. Minden főzeléket, mert ott azt adtak nekik. Káposzta főzelék, zöldség főzelék, cékla főzelék, stb. Mert ugye éhes volt és nem volt két étkezés között túró rudi. Amit elétettek kénytelen volt megenni, mert éhen maradt. Ő volt az egyik legjobb evő egy kislánnyal, aki már 8 hónapos kora óta bölcsibe járt, tehát tudta mi a dörgés kaja terén. De volt olyan kisfiú, aki két évesen még nem tudott darabosat enni, mert otthon joghurton élt. De ez nyilván szélsőség. Délután Balázs uzsonnára 3-4 kenyeret megevett. Volt, hogy a mellettük lévő csoportból kérték el. Azt is jól csinálták: nem a felvágottat tették a kenyérre, hanem ledarabolták és kikeverték vajjal, úgy kenték rá. És megette a gyümölcsöt ebéd után, és zöldséget is, amit az uzsi mellé kapott. Itthon csak a zöldség főzeléket kérte...ami állítólag nagyon finom volt a gondozónők szerint is. Én a céklafőzelékből ettem és az nagyon jó volt. Főztem is itthon párszor, de nem sikerült úgy.
Szóval szerintem nyugi, bármi lehet evés terén.
Na az alvásról nem tudok jót írni: itthon 2-3 órákat aludt, benn egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor aludt. Viszont szerda, csütörtök felé már este 7-kor kiütötte magát :D Ja, és állandóan simiztette a hátát, viszont nem aludt el :D Két évet járt bölcsibe, és a gondozónők mindig simikézték a hátát, hogy hátha elalszik :D

Kép
Kép
Kép
szonja77

Tyű Ildóca, én is valami ilyet képzelek el, anyuék is így jártak el, és nagyon sokat segített a saját út megtalálásában, az iskola, a tanulás megszeretésében!

Lányok, eldöntöttem: elcsenem tesóm rollerját otthonról (uccse használja), és azzal gurulunk a városba legközelebb, jóval gyorsabb, mint a kardio-edzéseink gyalogláb. ma is min. 2 óra volt, mire megjártuk a piacot. Bicóra nem merek ülni Manóval a hátamon, meg a KRESZ is tiltja, megbüntetnek, ha meglátnak...

Ma sütöttem pasifogó töltött tököt, tényleg hatott, Ákos úgy pakolta befelé, mint a kisangyal...

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!

Köszi lányok! Az jó szerintem ha egy gyerek több mindent csinál iskola mellett csak egyet ne felejetsetek el majd ha oda kerültök, hogy iskola! Ne terheljétek túl a gyereket a sok különórával. Mert minden szülő maga tudja, hogy mit is bír az ő gyereke! És ha sok lesz neki akkor pont a akkor lesz baromi fáradt amikor igazán figyelni kell az iskolába!

Aranyosak vagytok, hogy hiányoljátok Csanád babát! De ha én most itt leírom, hogy milyen baba, akkor valószínűleg utálni fogtok nagyon!
Csanád igazi eszik-alszik baba! Nagyon cuki egyáltalán nem sírós és nem is hasfájós! :D És az éjszakát is átalussza este 8-kor kajál és hajnal 4-ig alszik. :D Viszont utána 3 óránként reklamáció van! És mostmár 6300 gr! :D
Azért remélem nagyon nem utáltok!

Ja meg annyi van most vele, hogy víz sérve van! De az állítólag többségében magától helyre jön!

És Kincső is jobban van már! Mostmár eszik is!

Kata!

Üvegszilánk! Sajnálom!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ildóca 2011.09.08 09:10-kor.

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Kép

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Te jó ég, hogy hasonlít a kicsi Kincsőhöz. Hát hiába, mégis egy alomból vannak na, ahogy anyósom szokott fogalmazni. És milyen jó husiban van, imádom az ilyen babákat, nem kell attól félni hogy összetöröd, ha megfogod. Hanna is ilyen volt, lehetett is gyömöszkélni az első perctől szinte. :) Mi az a víz sérv? Neeeeem, dehoooooooooogy, nem utálunk :) Én inkább irigyellek, de nembaj majd csak túl leszünk mi is ezeken a f*s éjszakákon. Mellesleg ahhoz képest hogy 4 fogat növeszt, nem is kelt olyan sokszor Hanna, szerintem még annyiszor se mint amúgy szokott, de most megint nagyon hisztis, és nem akar aludni, pedig ilyenkor már szokott. Nembaj, ennek már látom a végét, mert éjszaka újabb 2 fog tört át félig meddig, szóval holnap/holnapután azok is kinn lesznek teljesen, és akkor már csak a jobb felsőre várunk, amiről nem tudok nyilatkozni, mert mire oda jutnék, hogy azt megnézzem, Hanna megunja, hogy a szájában turkálok, illetve valószínűleg még fáj, húzódik neki, ezért nem engedi hogy megnézzem, mert a többit már piszkálhatom, azt engedi. Na mindegy,

Lilypie Third Birthday tickers

Bejja!

Husi-Gyuri az biztos! :D
A víz sérv az olyan, hogy a két kis heregolyót két két burok veszi körül és a jobboldali egyik burok megtelt vízzel ! :( És most egy vatta gombóccal alá kell támasztani a kis zacsiját és ezáltal ki kell ürülnie a víznek!
Szóval valami ilyesmi! :?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szerintem Csanád nem is husi. Olyan kis könnyű meg formás baba. :)
És tényleg nincs egy hangja sem, csak akkor sírt, mikor éhes volt!
Na, az én fiam tuti nem ilyen lesz...

wf

Kép
wf

Wf, te már láttad Csanád babát? :o Én is akaroooooom :)

Persze. :) Egy kis tündér! :)

wf

Kép
wf

Sziasztok

Csanád tényleg nagyon hasonlít a nővérére. Nyugi Ildóca egyáltalán nem utálunk. Legalább neked legyen jó :wink:

Szonja

Na hát ettől a főzelékes dologtól félek. Szonja nem eszik főzeléket, gyümölcsöt, zöldséget, kenyeret. Kiflit csak akkor, ha tolom babakocsival az utcán, mert épp megyünk valahova. Gondolom nem lesznek olyan lelkes gondozónők, hogy tologossák az én csemetémet, míg jól lakik. Viszont ezt a felvágottas-vajas dolgot kipróbálom, hátha....

Csipet

Küld el légyszi a tökös receptet. Ezzel is bepróbálkoznék, mert egy éve még Szonja megette a tököt, hátha most is megeszi. A múlt heti tökfőzelékem ugyan nem okozott túl nagy sikert senkinek, de majd ezzel leveszem a családot a lábáról :roll:

Tlindi

Kép
tlindi

Jaj, azt elfelejtettem meg kérdezni, ki milyen pelust használ. Szonja minden éjjel tiszta pisi. Minden éjjel öltöztetés, ágyhúzás. Már nagyon unom, teljesen elrontja az éjszakánkat. Régebben Pampers Active Baby-t használtunk (ez is átázott), most átálltunk a Huggies prémiumra és ez is átázik, pedig ez elvileg mindkettő ki bír 12 órát is.

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok. :-)

Csak gyorsan írok, mert hulla vagyok. Huba hajnalban felkelt és gondolta megviccel minket azzal, hogy 1,5 órán keresztül vihorászik az ágyunkban. :-)

Mi Pampers Aktiv babyt használunk. Még soha nem ázott át. Este 8kor fürcsinél pelenkázok utoljára és reggel 7-8-ig kelésig nem ázott át még soha. De sztem ez gyerek függő. Mikor Huba született kaptunk egy teljes csomag nevenincs pelust, mert a bnőmnek a gyereke folyton kiszart, kipisilt mellette, Hubának meg semmi baja nem volt. Az se ázott át.

Szép estét nektek!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Mi is Pamperst AB-t meg Huggiest használunk felváltva attól függően hogy épp melyik akciós, nekem mindkettő bejön, a huggies talán jobban, de nálunk se ázott át még pelus soha éjszaka, pedig Hanna aztán tényleg vedel éjszaka rendesen, de nem volt még pisibentocsogós élményünk szerencsére. Én is fürdés után pelenkázom utoljára, illetve ha vicces kedvében van, és kaja után nem alszik el egyből, akkor nyomikázik még egy sport szeletet vacsi után is, szóval azt még lecserélem, de amúgy én is 7-8 között adok rá új pelenkát.
Hanna hajnal ötkor rendszeresen felkel vihorászni, nem nagyon visel meg, én alszok tovább, aztán egyszer csak arra ébredek, hogy a takarójába fúródva és megfordulva horkol, akkor gyorsan megfordítom, és jobb esetben 7-negyed 8 is alszunk is tovább, amikor a vihorászást újrakezdi, de én még akkor is döglődöm vagy fél 8-ig, de utána azért már ki kell venni.

Sziasztok!
Én Liberot használok. Ádi nem nagyon viritykel éjszaka, úgyhog még nem volt részünk átázott pelusba.

Ádi is humoros kedvébe van hajnalanta: 5-kor felkel, cicizik. Na ezzel nincs baj. De innen másfél órát szenved, nyöszköl, ringatatja a fenekét, majd fél 7 felé, mikor mi már felkelünk, akkor ő visszaalszik 8-ig. Ezt vajon miért csinálja? Mindenesetre mi kevésbé lennénk fáradtak, ha hagyna még aludni kicsit.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Ja, és Ádinak is volt vízsérve és tényleg elmúlt magától.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!

Mi is pamperst Active babyt használunk de még nem sikerült kipisilni belőle Kincsőnek pedig én is csak fürdés után teszem tisztában utoljára és reggel 7 fél 8-ig alszik! Minket szerncsére nem szórakoztat hajnalba! 8) Csanád baba is 10 perc alatt letudja a 4 órási evést és utána alszunk fél 7-ig!
Ja bocsi tegnap sikerült kipisilnie Kincsőnek a pampers-ből, de miért is?
Mert az anyja Csanád baba pelusába csomagolta a Kincső feneket! :roll:
Ugyanis Csanádé a 3-as Kincsőé a 4-es!

Szonja!

Ez megnyugtató, hogy magától rendbe jön! Mennyi idő alatt jött nektek helyre?

Csipet!

Engem is érdekelne a tökös recept! :)

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Jézus, vízsérv, még nem is hallottam, hogy van ilyen! Ildóca dehogy utálunk, jajjj! Én speckó örülök, hogy Csanád szuperül simul a család életébe, éppen elég mozgalmas így is gondolom :) Köszönjük a jótanácsot is, megjegyzem!!! és tényleg nagyon hasonlít Kincsőre (valamint a többi tesóra :) )

Itt a tökös recept:

http://zsuzsifoz.blogspot.com/2008/05/tlttt-tk-kapormrtssal.html

Ákos sosem eszik maradékot, ami tegnap menő volt, másnap felejtős, de ma ez a kaja kivétel volt :) Úgy puszilta be, mint annak a rendje, elrejtettem benne egy kis karfiolt, brokkolit (azt külön szoktam párolni vagy husival, amúgy nagyon szereti), kicsit turbóztam :)

Pelus: mi újrapelenkát (azaz moshatót) használunk, bambuszbugyit. Általában bírja az éjszakát.

Kép
Kép
csipetnyusza

Vízsérv>> mik vannak... :roll:
örülök, hogy nem hallottam róla eddig.

Ildóca!
Neked kijárt 5. gyereknek egy angyal!!! Dehogy utál itt bárki is!!! :wink:

számítógép: én nem fogom tiltani, csak korlátozni és megtanítani a magánélete védelmére, hogy a köcsi fészbúkon ne trombitálja világgá amikor fingott egyet és ne jelentse be előre, hogy most épp nyaralni megy meg ilyesmik...arra halad a világ, hogy lassan mindent kizárólag szgépen lehet majd intézni, úgyhogy muszáj beletanulni, de ez nekik már tök természetes lesz 30 év múlva meg majd olyan dolgok lesznek, amitől az ő hátukon áll fel a szőr.

mit olvastam valahol? hogy Amerika szinte összes államában beszüntették a folyóírás tanítását, helyette a 10 ujjas gépelést tanulják meg a gyerekek, illetve a nyomtatott nagybetűket, hogy felismerjék a klavin őket. aláírni is majd csak nagybetűvel fognak tudni. azon kesereg a cikk, hogy mi lesz így a finommotoros mozgások kialakulásával, ami mondjuk egy agysebésznél elengedhetetlen. persze lassan műteni is robotok fognak hehe
én is utálok már kézzel írni, el is kurvult az írásom rendesen, pedig anno grafomán voltam, de idegesítő, hogy kezdhetem elölről az egészet, ha elvétek valamit, meg nem lehet visszatörölni,, átszerkeszteni stb
és ha belegondolok, a bevásárlólistán meg néhány aláíráson kívül nem nagyon koptatom a tollat
mondjuk Amerikát Európával nem lehet összehasonlítani, mert ha ezt így meg tudják valósítani, akkor nyilván nem gond, hogy minden tanulónak külön szgépe legyen a suliban is és otthon is + mindenféle palm- lap és egyéb topok, okos telefonok, ipad, ipod, míg nálunk néha füzetre se fussa...
kíváncsi vagyok, hogy 20 év múlva milyen hozadékai lesznek ennek a módszernek

Kattkat

Kép
kattkat

ja igen a pelenka

nálunk is egyre gyakoribbá, szinte mindennapossá vált, hogy reggelre átütött a pisi.
noha tök jó volt még méretben a 4+-os Pampers meg a 4-es Libero is, vettem 5-öst és megszűnt az átnedvesedés.
pedig kilós pelenkákat operálok le róla reggel

Kattkat

Kép
kattkat

Én riportot láttam a 10 ujjas gépelésről az Amcsiknál. De nem tiltották be, hanem előbbre veszik. Tehát oktatni még fogják, de a szülő döntheti el, hogy akarja-e a gyerekét taníttatni vagy sem. (legalábbis ott ezt mondták, persze sose lehet tudni.)
Mellesleg én nem tartom rossznak, ha megtanítják a gyerekeket, mert pl én halálosan utálom, hogy ülők a dokinál 1,5 órát, mert egy ujjal pötyögi be a "szerencsétlen" az adataimat meg a kórelőzményt. Ez durva. Igaz, én sem pötyögök 10 ujjal, de nekem nincs is szükségem erre a munkámhoz. Én szerencsétlenkedhetem akár egy ujjal is, senkinek nem ártok ezzel.
De Huba mindenképp megtanul kézzel írni. :-)

Csani baba egy angyal lehet! És a kép róla cuki, kis husi. Tetszik!
Szegény Kincső, jól mutathatott a kis pelusban. :-) Ettől én is félek, hogy kis pelust adok véletlenül majd Hubára. :-) Na, majd nevetünk rajta, megírom. :-P

Na, tényleg jó éjt! :-)

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Jó reggelt Anyucik! :D

Lennének kérdéseim.
Az normális, hogy Huba 74-es body, póló, kising stb-t visel, de a nadrág az hatalmas rá. Még ugyanabból a márkából is. A 74-es nadrágok derekai nagyon durván nagyok. Más is tapasztalt ilyet?

A másik a pelenka, ha már így szóba került. :) Pl ma is totál száraz pelussal ébredt Huba. Egy héten egyszer előfordul és ilyenkor mindig szívbajt akarok kapni, mert attól félek, hogy kiszárad. Oké, vacsi után kapott tiszta pelust, mert bekakilt, de nem akkor sem pisilt. Ettől még nem szárad ki egy gyerek ugye?

És utolsó kérdésem. A szilárd ételt, hogy adtátok a gyerekeknek? Mármint Huba darabosat kap még ebédre, és ez addig így is marad, míg nem lesznek őrlő fogai (ugye?), de én kanalazom neki. Próbáltam már neki kanalat adni a kezébe, de esélytelen, hogy a szája környékére kerüljön a kaja. És őszintén szólva nekem ez pazarlás, hogy ő dobálja a kaját, és semmit nem eszik, meg még takaríthatok is. Ti, hogy kezdtétek? Hány hónapos kortól? Milyen módszerrel? Huba 10hós lassan, már járdogál és még kanalazom neki a kaját, ez normális? Mondjuk én szeretem neki kanalazni, de ezzel nem fogom vissza a fejlődését?

Szép reggelt mindenkinek! 8)

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

H.-mami!
csak az első kettőre reagálok most, mert sietnem kell...

Domó a mai napig 1 számmal kisebb gatyákat hord.
Pl vettem Scampes gatyából 86-ost, mert bodyban az kell, sőt, lassan a 92, de a gatya az lecsúszik róla és hosszú.
Bár, ha belegondolok, márkától is függ, mert van 86-os gatyója, ami jó. De van 74, ami még mindig hosszú :roll:

száraz pelus nem annyira jó asszem...
bár lehet, hogy egy csodagyereked van, aki mindent előbb csinál és már kezd szobatisztává válni :wink: , aminek egyik jele, hogy száraz marad a pelus reggelre.
mennyit iszik 1 nap?

Kattkat

Kép
kattkat

uhhh, rengeteg minden
Ildóca szeretlek, Csanád szépséges, pont mint a többiek :) vízsérv jesszus, még jó hogy nem komoly.... Csanádnak nem sok választása van az angyaliságát illetően egy ekkora családban.
Pelus pempers és huggies és Tiva is akkor áztatott, mikor már nagyobb kellett.
kata35! Bogi remélem jól viselte a szuris estét!
Hubáék! a gatya kérdésre szerintem ne fecsérelj enerdzsit, reggeli száraz pelus engem is aggasztana. kaja: Tivának lapátolnám én is, ha enne, de nem eszik. Ezért szinte mindent, számára is kézzel foghatóan teszek elé, hogy magába pakolja. Így talán valami belemegy. Néha engedi az etetést és szerintem normális a gyerekbe kanalazás ebben a korban. Tiva mostanában kezd kanalat használni és néha célba ér (üresen, mert addig lepotyog)-és szerintem nincsen megkésve semmivel, egyébként kézzel eszik. Szóval HUbának is van még ideje.
USA kemény, katonákat nevelnek, tömeget. Nem lehet mindenben a praktikumot előtérbe helyezni. Hol van az egyén, a kreativitás, a gondolkodás...stb. Undorító, ostoba tömeg!
Kacifánt játszóház 09.20. ingyenes nyílt nap, ahol bemutatják az ottani programokat és mindent ki lehet próbálni, éljen dalolka!

Transzban vagyok a kölkömtől :D :D :oops:
szilvi35

Reggel-este iszik 210 ml tápit és napközben általában megiszik két-három nagy Aventos cumisüveg teát/vizet azaz 2X260 ml. Ez kevés?

Kattkatt, nincs csoda gyerekem. Bár nem ártana, ha már mosna, főzne, takarítana. :-)

Képzeljétek! Anyósom közölte, hogy Huba mehetne is bölcsibe januártól, mire megszületik a kistesó, ha már jár. Minek egyem én magam vele, szenvedjenek a nevelésével a bölcsis gondozók, elég lesz nekem a kis leányzóval foglalkozni... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :?: :?: :?: :?: :?:
NORMÁLIS :?: :?: :?:

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Huba-mami!

Már nálunk is felvetődött, hogy jó lenne, ha Tesóbaba jól időzítene majd, hogy elkerülhessük(!!!) a bölcsit. :) Én sem adnám be tesó mellett, pedig biztos nem egyszerű...

wf

Kép
wf

Sziasztok!

Tudjátok biztos jó, hogy ha megtanulják a billentyűzetet! De amikor a már a suliban is e-mailen kéri a tanár a leckét! :shock:
Figyeljétek meg és pár év múlva meg úgy megfizet majd a szépírókat, hogy ihaj!

Huba mami!

Nekünk is kisebb gatya kell mint body!
Az evéssel meg ne aggódj mert Kincső is csak mostanában kezdi kivenni a kezemből a kanalat és próbál önállóan enni. ó persze több kevesebb sikerrel talál bele a szájába. De csak így tanulják meg! Ha ő kéri a kanalat akkor add neki oda had gyakoroljon, még akkor is ha mellé megy neki, mert a motorikus mozgás csak így fog nála kialakulni! Ha meg vissza adja a kanalat akkor meg lapátold te neki tovább!
Nálunk pl: van, hogy megunja mert még nem elég kitartó hozzá Kincső akkor közli, hogy anya segít! :)
Nekem van ismerősöm aki inkább bevitte a kicsit bölcsibe mint, hogy még ő a kicsivel is kinlódjon otthon a pici a mellett!

Szilvi!

Köszi jó fej vagy! :lol:
Hol van az a játszóház? Megyünk mi is ! Legalább kicist bandázik Kincső! Úgy is ráfér! Most teljesen maga alatt van, hogy elkezdődött a suli. Mondjuk most legalább van kinek örülni mikor haza érnek! Így is egész nap azt hallgatom, hogy Csenge, Csaba, Eni!

Nekünk a Huggis csak azért nem jött be mert kikezdte Kincső oldalát és iszonyat pöttyös és piros lett. És mire helyre hoztam neki ! :shock:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Szilánkos kéz gyógyulgat....
18 hónapos oltást elég jól viseltük,csak estére sántított az oltott lábra...adtam neki fájd.csillapítót,mert ugyan láza nem lett,de óránként felsírt,szerintem fájt a lába..el is aludt utána...

Kiselőadást megtartanám,de bazi hosszú lenne,majd,ha több időm lesz,megírom...

Hajrá bölcsisek!Kitartás!

Kép
kata35

Huba-mami!
nem beszélve arról,hogy erősen rontja a bölcsibe való felvétel esélyét, ha épp otthon vagy a tesóbabával.
amúgy is férőhely hiány van, úgyhogy a sorban így tuti a végére kerülnétek a várólistának, ergo, ha akarnád se tudnád bölcsibe vinni, ha csak nincs protekciótok.
csomó helyen hallottam, olvastam, hogy már szülés után elkezdték intéézni a helyet a gyereknek :shock: másképp esély sincs a bekerülésre

Ez nem kevés folyadék, amit megiszik. És amúgy a pisije nem túl sárga? Mert az is arra utalhat, hogy nem visz be elég folyadékot.

Kattkat

Kép
kattkat

Nem a bölcsivel van bajom, de minek, ha nem muszáj?! :wink:

wf

Kép
wf

Nem tűnik másmilyennek a pisije, mint máskor. De megemlítem a dokinőnek, úgyis megyünk hétfőn.

Wf, nekem is ez volt a gondom ezzel. Igaz, szerencsés helyzetben vagyok, mert a férjem nem is engedné, hogy bölcsis legyen a gyerek, így hogy jön a pici meg végképp nem. Nem vagyunk protekciósok a bölcsibe, nekem eszembe sem jutott, hogy bölcsibe adjam. Még az ovi első évét is kihagyja Huba, biztosra.

Ja voltunk pocaklakóval genetikai tanácsadáson. vártam 3 órát a nagy semmire. (mondta ezt az ottani orvosnő) és komolyan... Áááá.
Szóval kutya baja, minden rendben. A dokinő azt mondta, hogy gondtalan lenne az élet, ha minden baba ilyen szép nagy babuci lenne, mint pocilakónk. :-D Ennek nagyon örültem. De most már 4 uh igazolja, hogy minden oké. :)
:P

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Huba-mami!

Akkor ezt a bölcsi dolgot egyformán gondoljuk! :)
Örülök, hogy pocaklakóval minden rendben! Lehet, hogy felesleges volt a várakozás, de legalább biztosan tudod, hogy minden oké! :)

wf

Kép
wf

Hú annyit írtatok nem győzöm olvasni. Gatyakérdés: én még sosem figyeltem meg ezt, hogy kisebb vagy nagyobb lenne, igaz, csak most fogok elkezdeni gatyát venni majd neki, mert eddig csak benyúltam a szekrénybe, annyi kapott cucc volt, hogy nem kellett szinte még semmit venni neki. Mondjuk bodyt azt igen, de gatyánk igen lesz még télire is jó bélelt. Annyi talán, hogy azért van hogy nagyobb a gatya, hiába elvileg méret, mert a bodykon is megfigyeltem, hogy általában dupla számozásúak pl 62/68, 74/80, stb, így a naci is kezdetben nagyobbnak tűnik, de tovább is jó. Erre tudok gondolni.
Bölcsi: nem rossz ha szocializálódik a gyerek már ilyen korban, de én is nehéz szívvel adnám be a gyereket bölcsibe, és ráadásul mi is lassan időzítjük a következőt, szóval igen, lehet hogy még az ovi első éve is kimarad. Pedig azt viszont szeretném, ha 3-4 évesen már oviba menne, nem pedig csak az uccsó kötelező évre. Na mindegy ez is még olyan messze van.
Kanalazás: én is pont ma reggel gondolkoztam el azon hogy mikor kéne elkezdeni odaadogatni a kanalat próbálkozni. Egyszer odaadtam neki, de finomabb volt rágcsálgatni, mint enni vele. Nekem még ezzel a kézzel evéssel is problémám van, mert ugyan mindent az ég világon a szájába vesz, de ha pl kenyeret kiflit stb adok a kezébe azt órákig képes nézegetni-kezdjük ott hogy első blikkre el se akarja venni-aztán morzsolgatja egy darabig, ugyan eszik is belőle, de a végén tiszta morzsa minden, még a pelusa is. Ez mennyire normális? Majd kialakul ez is?

nyugi, csak ismerkedik a kajával
kacifántra keress rá, bródy s. utca akármennyi, szólj, ha nem leled
Huba lehet, hogy kiizzadja a folyadékot, Tiva napi 1decit, ha iszik és szopi
szilvi35

Sziasztok

Uhh, de aktívak voltatok :shock:

Köszönöm a hsz-eket. Azt hiszem veszek nagyobb pelust. Már nem csak éjjel cserélek lepedőt, nappal is. Most alszik, (egyedül aludt el ) benéztem rá. A kis csupasz feneke égnek áll, pelus a feje alatt, pisi folt az lábánál. Mindíg vetkőzik :roll:

Nálunk is tiszta morzsa, kaja a pelenka is, be tudják pakolni a body, nadrág bármi alá. Még az etetőszék huzat alatt is találsz maradékot, ha benézel alá. Igen, minden kaja után sőprés, takarítás. Szerintem ez normális. Szonja is úgy eszik , mint egy malac, de ha nem hagyjuk önállósodni sose tanul meg enni. Eleinte én se engedtem, hogy belemásszon a kajába, de nem ez a jó megoldás. Én is morogtam, hogy mindegy lenne, ha egyből a kukába dobnám a pénzt, amit kajára költök, mert úgy is ott köt ki és akkor nem pacsmagolnék állandóan, hogy valami olyat tegyek elé, amit meg is eszik. A kanalat csak akkor adtam , amikor kérte. Először csak játszott vele, akkor átálltunk a két kanalas módszerre, egyikkel játszik, a másikkal etettem, most mind két kanál nála van, nagyon ritkán engedi, hogy segítsek. Csak ha nagyon éhes, vagy nagyon bejön neki a kaja, akkor ő is eszik meg én is etetem. Ez nagyon vicces szokott lenni :D

Mi is kisebb nadrágot hordunk, mint body-t.

Lányok, akarjátok vagy sem, már terv, hogy kötelező lesz oviba adni a gyereket 3 évesen.

Amerikaik elég fucsán állnak néhány dologhoz, nem véletlenül nevezik őket külön állatfajnak. Szerintem kell, hogy tudjanak folyóírással írni, persze kell a gépelés is, mert már most is mindent szg-en kell / lehet intézni.

Tlindi

Kép
tlindi

etetés:
1 éves kora előtt nem nagyon adtam neki eszcájgot (ha jól emlékszem)
ha nyúlkált felé, akkor megkapta, de inkább csak kalapált vele.
így is úgy is ügyesedik a finom mozgásuk játék, homokozás, fűtépkedés, kavicsgyűjtés közben.
mostanság a leveshez ritkán, másodikhoz mindig adok kanalat, de alapvetően én etetem.
önállóan csak a nagyon bejövős dolgokat eszi meg (na ott nem segítek, max kikaparni a tányért)

Kattkat

Kép
kattkat

Huba mami: nagyon örülök, hogy minden rendben a Picivel!!! A bölcsi meg nehogymár azon múljon, hogy jár-e vagy sem, uramatyám, anyósod nem semmi.

Ákos manapság csak kézzel fogható dolgokat eszik, gyönyörűen el tud mindent dolgozni némi nyál és 6 fog segítségével. korábban próbálkozott az önálló kanalazással (több-kevesebb sikerrel).
óóó, ha repül a kaja, az normális, az idegeim is megszokták :)

Kacifánt részünkről lehetséges, de mi a Ringató ezer anyára is készülünk, remélem el is jutunk!

Ma este - Manó születése óta először - kimenőt kap(hat)tam (volna), de nem éltem vele, tiszta dilis vagyok nem? Szeretem ölelgetni a Mösziő Szuszmákot, amíg lehet na :roll:

Kép
Kép
csipetnyusza

igen Csipet, nem vagy komp. nekem mostanában nagyon mehetnékem van és faxom ki. Titi 00-1 között brillírozott, 1-kor a legősibb Om mani padme hum mantrára sikerült elaltatnom, cicin, törökülésbe, ringatva. és ez nem vicc. ma meg egész nap rajtam lóg.... ahjjjjjjjjjjjjjjjj.
rájöttem Ildócáék titkára, hagyják a gyerekeiket, nem avatkoznak be a szüks.kielégítésbe, csak, ha kell. jómagam első gyerekesként, egyelőre még sokszor jobban tudom mi kell Titinek. én barom... annak ellenére, hogy állítólag individualizáló szülő vagyok.
kivagyok, de lesz ez még íccse
:wink:

és akarok nyaralnííííííííííí!!!!!
szilvi35

Szilvi, megyek veled kezet fogni. Én is sokszor így vagyok ezzel a szükségletkielégítéssel...

Ohh, micsoda éjszaka :( :( :(

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!

Hát sajnálom az éjszakázásokat! De tényleg! :cry:
De biztos lesz ez még jobb is!
A bölcsiseknek meg kitartás!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok

Szilvi

Együttérzek veled az éjszakai nem alvás miatt. Sajnos Szonja is visszafejlődöött. Ennyire sz@r talán még nem is volt. Tegnap és tegnap előtt éjjel a nappaliban aludtam a kanapén, mert a kisasszony nem aludt vissza míg bent voltam a szobába. Szonja az ágyába, apa az ágyunkba én meg a kanapén. Gyönyörű idilli család vagyunk. Azt hittem apát szokták kitúrni az ágyból meg a szobából, nem anyát. Már nagyon elegem van az altatásból meg a nem alvásból :(

Tlindi

Kép
tlindi

nálunk szerencsére -koppkoppkopp- nem gyakori a nem alvás, most van valami, front, fog... és ez a néhány alkalom is több a sokknál. kikérem magamnak, az éjszakák csakis anyáé, punktum :!: :!: :!:
tlindi, sajnálom. régen láttunk titeket :!:
szilvi35

Tlindi!
Amióta felvetetted a pelenka átázás témát D. reggelre pisis lesz :? :? :x :twisted:
Úgyhogy ilyenkor nem tom mi van, mert 6-os pelenkát nem vagyok hajlandó venni, hátha az elnyeli ezt a mennyiséget, mrt még óber nagy lenne rá és éjjel nem fogom felkelteni se, mert eret vágok, ha utána úgy dönt, hogy reggel van és nem alszik vissza(bár ilyet még nem igen csinált, de ma nagyon negatív vagyok, úgyhogy mindenkiről kizárólag rosszat feltételezek csak :twisted: )Így is azzal örvendeztet 2 napja, hogy hajnalban kel (nem tudom hánykor, de kint még majdnem sötét volt) és nincs kustiban, hanem szopja az ujját és k.va hangosan dünnyög :roll: :? Reggelente amúgy is különösen beszédes, persze csak a saját nyelvén kvartyog, ami alapból mókás, de ha még csak 4 órája alszom és belekezd a hablatyolásba, akkor elég negatív gondolataim támadnak tőle. :oops: :oops: :oops: :oops:
Persze, mert amúgy el vagyok kényeztetve alvásilag, úgyhogy ezt most rendkívül szarul viselem...
Nem is értem hogy bírja valaki hosszútávon -mármint a nem alvást- én biztos felkötném magam. :roll:

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!

Húúúúúúúúú, csajok! Én olyan jót aludtam a kölök mellett délután, hogy most keltem fel, ő még alszik. :-)

Ma voltunk 10 hónapos ellenőrzésen doktornőnél. Minden rendben. Huba gyorsan fejlődő baba, de mint tudjuk 3 éves korára csak azt fogja tudni, mint sorstársai. :-) A dokinő szerint a reggeli száraz pelusokkal sincs gond. Előfordul. :-D Ennek spec örültem. :-D

Egész nyugis ez a nap, szerencsére. Remélem az este is ilyen marad.

Hogy telnek a sulis-ovis-bölcsis napok?

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Sziasztok

Na, én már semmit se értek. A mai éccakánk tökéketes volt. 21.30 alvás, 23.15 ébredés, ki se kellett venni, apa megsimizte és kész. Legközelebb reggel 7.02 -kor ébredt. Ilyet is tud.

Kattkat

Nekünk megoldódott a pisi gond. Vettem megint pampers AB-t és 9 után még pelenkázok, eddig működik. Eddig fürdés után volt az utolsó. A délutáni alváshoz meg libero up&go, ez olyan rendes bugyis pelenka, nem tudja leszerelni magáról. Még :?
Domó édes lehet, ahogy dünnyög. Ma Szonja ülve aludt el délután az ágyába, amikor benéztem rá, hogy alszik e már, majd leesett a feje szegénynek :lol: Leakartam fotózni, de sajnáltam a kis buksiját, ahogy billeg, inkább lefektettem.

Tegnap szólt amikor éppen pisilt, de csak egyszer, azóta se. Mondta hogy, "anya pipi", és meleg volt a pelus rajta. Eddig még sose jelezte, hogy mi történik a pelusba, néha a kakát, de mindíg csak utólag. Mi még nem próbálkozunk a bilivel, míg nem szól , addig korainak tartom. Valaki már elindult a szobatisztaság felé vezető úton :?: :?: :?:

Szilvi

Valóban rég találkoztunk. Péntek délután Ligetezhetünk, ha van kedved és időd.

Szonja

Nem emlékszem, mit írtál, mikor lesz aktuális a szigettali. Vagy nem írtad?? Vagy nem aktuális???

Tlindi

Kép
tlindi

jó a péntek, majd csüt-ön beszéljük meg pontosan :)

Titinek kész a mandulája, biztos a sok szartól amit megeszik :( :( :( :(

nekem ma nem volt a legjobb napom

Titi is jól aludt tegnap éjjel, ma nappal meg egyszer.
szilvi35

Sziasztok!

Na akkor csak jól alakulnak az alvások! Ennek örülök, ha sok kipihent anyuci van! :D
Nálunk hiába alszik nagytól-kicsiig kicsitől-nagyig mindenki én nem tudok aludni már nem is tudom hányadik méjszaka, hogy csak egy-két órát alszok! :(
Ma Csanád baba nem kelt hajnal 4-kor csak reggel 7-kor! :D
Remélem megtartja jó szokását! Kincső meg mostanában meg ebéd elött alszik 2 órát! És ezek után is olyan nehéz őt lefektetni este ha nem fárasszuk ki!

Nem bírom a kamaszkort :!: :!: :!: :!: :!:
Úgy szeretnék ordítani egyett !Lehet :?:
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :!:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?