Új privát üzeneted érkezett!

Dia
És hupikék törpikék fagyit esztek? :lol: :wink:

Évi
Nálunk Cica nagyon békés. Még tűri Chloe ténykedését :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Van olyan fagyi, már találkoztam vele, de még nem kóstoltam (nem is fogom) :lol:

Évi köszi a kupont.
gyomrod: :( kistesó dolgozik :wink:
Írtam új bejegyzést....

királylány

Hupikék törpikék fagyit Debrecenben kóstoltam. Kék szilva alapvetően, csak a neve törpike :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Évi
Bánt a kicsi?
Az öregek azt szokták mondani, hogy akkor lány lesz :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!
Én is itt.. :wink:

Sucer, szuper képek! Azt látom a gyerekek nagyon jól érezték magukat. :lol:
És milyen nagyok már.

Dia, Áron az asztalon, eszméletlen.. Ügyes srác, és milyen nagy már.

Ircsi, nagyon kis cuki :lol: :lol: :lol:
Hát már én is ezt érzem, már nem baba, hanem gyerek. Már nem marad meg a kezemben egy percre sem, mindig menni akar valahova.

Klári, hol dolgozol otthon? Boti addig hol van?
Nagyon édes Boti, ahogy sír szegénykém.

Bévi, sajnos nem tudom mi lehet a gond. De remélem, már jobb a helyzet.

Mi jól, csütörtökön voltunk Lilivel gasztros dokinál ismét, és volt vérvétel is, szegénykém nagyon sírt. :(
Viszont a drágám már egész nap csak jár. Olyan kis cuki, togyog a lakásban egész nap. :lol: :lol: :lol:
Szerdán, pénteken én voltam dokinál. Hát a pénteki nem volt egy kellemes, de túl vagyok rajta és nem változott a dolog, mehet majd az inszem. Jövő héten ismét vérvétel. Tehát haladok a kivizsgálással. :)
Ma meg megyünk minigolfozni a barátainkkal. Lili majd sétálgat közben v. játszik a gyerekekkel. :D

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Woody
Lili is minigolfozik majd! :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

A törpikéket mi elkezdtük nézni de nem jött be,a gyerekeknek biztosan jobban tetszik majd.
Du F1,aztán az egyik könyvespolcot a fiúk szétfűrészelik 2 kisebbre,(mármint Miki és bátyja,nem Miki és Tomi :) )fel a szekrény tetőre kiegészítőnek mert Tomi egész nap könyvet pakol(meg össze kell húzódnunk a kistesó érkezésére,amit lehet,falra,szekrényre....persze ízlésesen)

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

:lol: :lol: :lol:
a golflabdát fogja üldözni szerintem :wink:

woody

Évi
Képesek lesznek Tomit kihagyni a fűrészelésből???? Az olyan izgalmas dolog...

Pakolás... ismerős :roll: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Woody hajrá-hajrá inszem :) Csak nehogy az a labda kelljen Lilinek amivel ti játszotok :lol:

Évi rendezkedés :D Nálunk ugyan nem jön a kistesó, de rendezkedni én is tudnék ha az uram hagyná...
Mozi: a gyerek miatt megyek, én ellenék nélküle. :wink:

Áron is pakol. A konyhában a fiókból a mosógépbe. Lehet azt hiszi mosogatógép?

Nézem az x factort, tegnap lemaradtam róla.....

királylány

Olyan szép kisfiú :oops: :lol:
Kép

Kép

Kép

adtam neki kakaót egyik nap,na azt az élvezetet :) odase adta a poharat az utolsó cseppig :) most reggelente kap,nincs vele gond hála istennek,
Ki milyen tejet ad?Nehéz eldönteni,melyik lehet a jó :?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi
Tényleg szép :lol: :lol: :lol: :lol:
Fecskendő a kezében :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tej
Én a zsírdús, 3,6%-t veszem Chloenak.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Én tartós tejet veszek itthonra, abból kap. Igaz tejbegríznek, még inni nem adtam neki. Illetve de, csak higítottam vízzel felesbe és tettem bele neki banános izét (olyan, mint a kakaópor).

Szép. De még milyen szép. Az az ártatlan nézés. És persze a pakolás :lol:

királylány

Köszi.Én adtam 1.5%-ös tartóst először.Most nem tartósat vettem,Magyar tej néven...2.8%

evilany

Na elindulok az elsőszülöttemért, aztán mozizunk. Jók legyetek. Pá.:)

királylány

Sziasztok!

Dia! Köszönöm, hogy hiányoltál! Árontól el vagyok ájulva! :shock: Hogy felmászik/lemászik az asztalról, őrület! Vagány kissrác! :wink:

Nagyon szégyellem magam, ég a pofámon a bőr, hogy nem jöttem, de észrevehettétek, hogy a blogot is alig írom. :(

Nekem is nagyon fontosak vagytok, minden nap olvasok is, írni azért nem írtam, mert nem szeretnék panaszkodni/nyavalyogni, biztosan csak én vagyok túlérzékeny mostanában... :cry: Néha még Tominak sem mondok inkább semmit, nem akarom a hülyeségeimmel traktálni, épp elég fáradt szegényem. :( (Csak egyedül meg nehéz a gondjaimmal)

Évi! Itt is nagyon gratulálok a kistesóhoz!!! :wink: Az meg, hogy mások mit mondanak, ne érdekeljen, csak irigyek! Tomi engem mindig elbűvöl! :)

Ircsi! Katus már kész hölgy, pont az előbb mutattam Tominak, hogy milyen édes kis nőcis, most már igazán látni rajtuk, hogy kislányok vagy kisfiúk. :)

Még visszaolvasok később, most örülök, hogy Tomi itthon van, sajnos mostanában rengeteget túlórázik, Bence hétfő este óta csak péntek hajnalban látta, általában éjjeli 2-3 óra körül ér haza. (de legalább van munka :) ) És ma lesz tartva Tomi (25) -egész héten ajándék után kutattam- és apósom (51) szülinapja. :wink:

Mi amúgy jól vagyunk, Bence egész nap csak sétál fel-alá a lakásban, nagyon élvezi. :wink: Akarata az van, és hangja is hozzá, ezzel még küzdünk, nehezen akarja elfogadni a korlátokat, bár igyekszem a hisztizős helyzeteket kikerülni, elterelni a figyelmét. A pelusozás, evés nálunk is közelharc, mert egyszerűen csak menne és menne, nincs ideje a fiatalembernek. :D Igazi kispasi, és nőcsábász, vigyorog, és kacsingat és küldi a puszikat és mondja is, hogy bébi. :lol: Annyit változott, már ő is olyan kisfiús! :roll:

Kérdés: Hogyan oldjátok meg az evést? Bence eszik 3-5 kanállal (legyen akár pépes, akár darabos, akár felnőtt akár bébiétel), utána szállna ki az etetőszékből és menne, és nem hajlandó enni, egyedül sem. Nem akarok rohanni utána a kanállal, de az sem állapot, hogy több részletben tízóraizik/ebédel/uzsonnázik... :roll: Még szopizik, szóval éhen nem hal. :oops: Csak jó lenne, ha megülne a popsiján és enne normálisan. :)

Teszek képet, még a szülinapról (elromlott a fényképezőnk, most vettünk újat), a tortát ketten készítettük Tomival! :wink:

Kép

Kép

Igyekszem jönni, persze csak ha visszafogadtok! :oops: :wink:

Kép

Kép
barbcsi

Barbcsi,nincs szükség visszafogadásra,nem lettél kitagadva :)
Az "olvasok minden nap de nem írok"dolgot én nem értem,de én már csak ilyen kitárulkozós leírós vagyok...ez a topik nem csak a jó hírekre,büszkeségekre van...itt írtuk le anno a rosszat is..volt sajna bőven..vagy g-n..
Éjjel 2-3ig meló?Te jó ég.Hogy bírod..?Hát Bence?Én fázok a jövő héttől,kedden is késő estig lesz Miki szombaton meg szüret(az ominózus disznóvágós barátoknál,érthető okokból mi nem megyünk)
Torta szép,milyen volt?

Ircsi szerinted az megállja a helyét miszerint EDA után szinte mindenki derékfájós,lumbágós stb lesz...?(mondjuk ma nekem is fáj)ezen én úgy csodálkozom,hiszen akkor sokmillió derékfájós lenne,annyi helyen használjuk,műtétek,csaszi,szülés,pancreatitis,tényleg mindenkinek ott maradna egy ilyen tünet...?(az elég gáz..)Múltkor a pécsiekkel beszélgettünk erről,mondjuk elszomorító hogy a legtöbb esetben nem az anesztes hanem szülész böki még császárnál is!

evilany

Évi
Szerintem, nem az EDA vagy a spinál a derékfájások oka!
Szinte mindenkinek vannak deréktáji panaszai. Igazából civilizációs ártalom legtöbbször. Az ülő életmód, a túlsúly, a hátizmok erejének csökkenése, az izületek degeneratív elváltozása...
Az emberek könnyen ráfogják egy komkrét okra, amiről ők nem tehetnek, mintsem beismerjék, hogy leginkább maguknak okozzák ezeket a bajokat....

Ennyi erővel minden tűszúrást okolhatnánk mindenféle fájdalom esetén!

Spinált egézen vékony tűvel szúrjuk, a lágyrészekben van a szúrási csatorna... lényegében teljesen atraumatikus... nyoma sem marad... úgyanígy az EDA-nál is...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Barbcsi
Chloe sem ér rá mindig enni!
Én hagyni szoktam, beletölteni úgyse tudom :?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Én is írok néha..... :oops:

Derék fájás: szerintem is inkább alátámasztási kérdés, a városlakók nagy része lúdtalpas (boka-és haránt süllyedéses),, a terhesség is átalakítja a gerincet, azaz a tartást, sokkal inkább ilyenből adódik sztem, bár fene tudja, furán tud emlékezni a testünk.
Én meg fejfájósabb vagyok a császár óta, akkor mondták, h az lehet attól, de ennyivel később nem. Úgyhogy lehet, h csak a 6 kölyköm eszi szét az idegeimet :lol:

Évi! Tomi nagyon szép, én is a hódolói közé tartozom :D

Ircsi! azt hiszem az a baj, h túl hamar elmúlik a baba kor :(

No, szép estét! :D .claire
claire

Kaja: azt nem hagyom, h rohangálva egyenek, amikor az etető székben felállnak, párszor visszaültetem őket, aztán kirakom. Ha ilyenkor visszajön és kaját "koldul" egyelőre adok nekik.
Egyébként nagyon változó mennyiséget esznek, főként a 2 gyerek közt nagy a különbség, enyémek is szopiznak még, így no para. Csak feltűnne, ha éhen akarnának halni :lol:
Pont ma mértem őket Joni 10,18kg, Noni 8, 02kg.

Claire
claire

Sziasztok,
én is gyors bejelentkezem, mert vagyok ám, csak olvasó üzemmódban. Boti mellett nem lehet gépezni, azonnal jön és szedi(szedné) szét a laptopot. Így maradnak az esték, miután elaludt és ha még kilátok a fejemből.
Csütörtökön elmentünk babaklubba, gondoltam jó lesz egy kicsit, lát más gyerekeket, hall egy kis angolt. Hát jó is volt, de beszereztünk egy két bacit is, így most szegénykém tiszta takony, köhög, szerencsére láza nincs. Hiába porszívozom a noziját 2 perc múlva megint tele, így aztán az éjszakáink borzalmasak. :cry:
Tényleg, mézet lehet már adni ebben a korban?

A képen, amit feltettem "csak" hisztizik. Asszem pont azért, mert nem kapta meg a fényképezőgépet. :wink:

Enyém gyerek se ér rá enni, de nem szaladgálok utána, ha éhes, úgyis odajön. Mondjuk olyan van, hogy egy joghurtot "menet közben" eszik meg, de a reggelit és az ebédet az etetőszékben.

Évi, én is a zsírdús tejet veszem, de nem a tartósat, mert annak szerintem olyan mellékíze van. Viszont Boti egyelőre nem issza meg a tejet üresen, így keverem neki tápszerrel.
Múltkor végül elmentél tornázni?

Huh, ahogy most szóba került a EDA, nekem nagyon gáz volt, a 3.embernek sikerült betalálnia, mondjuk az első kettő nem doki volt, csak nővér vagy tanuló, nem tudom, nem értem rá megkérdezni. :? de nagyon car volt, 2 perces fájások között maradjak mozdulatlan, egyszer ok, de nálam asszem 5-6x próbálták, míg végül behívták az altatóorvost. :evil:

Barbcsi, én is hiányoltalak. Nekem is volt/van olyan hogy azért nem írtam, mert nem akartam nyavalyogni, jót meg nem tudtam mesélni, de igaza van Évinek, nem csak azért vagyunk itt.
Torta nagyon szép lett! :D

Woody, kitartás a vizsgálatokhoz!
A helyi iskolába mentem el takarítani, nem álmaim munkahelye, de valami kellett és ez időben pont tökéletes. Apa 6ra jár dolgozni, ez pedig 3.30tól 5.30ig van. Mindez persze du. :wink:

Ircsi, én meg tudtam nézni a videót, nagyon aranyos. :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Klári
nklari80

Sziasztok!

Köszönjük szépen a kép dicséreteket!

Én vagyok, de ritkán vagyok gép előtt, így amikor idejutok, akkor már írok is, nekem így egyszerűbb. Tényleg jóban-rosszban együtt vagyunk, nem lehet mindig a toppon lenni :wink: :wink:

Évi,
jobban vagy már? Hányinger, hányás? Én anno Ilanggal 4 hónapig hánytam, már kórház volt kilátásban. Aztán a 17. hét körül jobb lett. Olivérnél csak émelyegtem, az nem volt vészes. Tomi tényleg gyönyörű kispasi, édes ahogy hintázik, eszik, néz, igazi kismanó!

Nklari,
nagyon édes Boti! Minden munka munka, kikapcsolsz, mással foglalkozol.

Dia,
na milyen volt a mozi? Tetszett Bencének? Igen Ilang 2.-os, már könnyebben megy minden mint 1 éve. Persze ez még az év eleje, lesz még itt sírás-rívás, de hát az iskola az iskola. Kötelességgel, felelősséggel. Senki se mondta, hogy könnyű felnőni, de szerencsére mi a gyerekeink mellett vagyunk, nincsenek egyedül erre a nem könnyű feladatra :wink:

Woody,
de jó, túl vagy a pénteken! Akkor ezek szerint minden a terv szerint halad? Mennek a drukkjaim a mielőbbi babásodáshoz! Édes lehet Lili baba, ahogy totyog a lakásban! Olivér tologatja az etetőszéket azzal jár kel a lakásban, rájött, hogy így 2 lábon is tud menni :lol: .

Bévi,
a hisztivel nincs mit tenni, leginkább nem szabad tudomást venni róla. Olivér is kezdi nyomni a terrort, de meglehetősen rezignáltan veszem tudomásul. Sokszor a fáradtság hozza ki belőle. Mindig elmondom neki, hogy ne visítson ordítson, nálunk, a családban ez nem megoldás semmire sem, nem így kommunikálunk. Ez így kicsit furin hangzik, de hiszünk benne, hogy a sokszor elmondott dolog beépül, a gyerek megérti előbb-utóbb és persze van már egy referencia gyerekünk, aki szintén előadta a hisztit a köbön. Kinövik egyfelől, másfelől meg közönségnek jó csinálni a hisztit :wink: :wink: . Esni pedig kell, arra kell figyelni, hogy a komoly sérüléseket megússzák, pl, lépcsőn, erkélyről ne essen le, de a saját lábában még hányszor el fog esni..... ez van.

Barbcsi,
jó, hogy jöttél! Édes Bence a tortájával, nagyon ügyesek vagytok! Boldogat Tominak és apósnak, én is mostanában ünnepeltem :wink: .
Próbálj meg lazítani, az élet szép, koncentrálj arra ami van, ne arra ami nincs, hidd el így könnyebb! Én úgy vészelem át a nehézségeket, hogy ez az életünknek egy szakasza, ez is elmúlik, és jön egy újabb, ami jobb lesz. A külső körülményeken meg nem rágódom (pl. adó, kormányzat, hülye szomszéd) ,mert úgysem tudok rajta változtatni. Minden nap hálát adok, hogy gyönyörű családom van, szerethetek, szeretnek, van ennivaló, otthon! Légy boldog, fiatal vagy, szerelmes, van egy gyönyörű kisfiatok. A többi majd alakul! :) :) :)

Tünde,
türelmet küldök, de hidd el én se vagyok ám a türelem szobra.... mindkét gyerekem ki bír zökkenteni, de ebből is látszik emberből vagyok én is.

Mares, Csillag, Melish?

Evés: nálunk kb 2x annyi idő, mint amíg mi eszünk.... a fiatalúr közben dumál, mindent megrág, majd kiveszi megnézi, körbekínálja, majd nagy kegyesen megeszi. Én ezt elfogadtam, már nem is parázok rajta, inkább betervezem időben, főleg az uzsinál, amikor indulni kell a suliba. Elegem van már, hogy folyton rohanunk vhova, na de minek is? Persze vannak helyzetek, események, de ezek előtt inkább hagyok időt. Így is van, hogy megcsúszunk, de nem vagyunk tökéletesek :wink: :wink:

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Bocs, ha túl filozófikus voltam, nem volt szándékomban, csak vhogy mostanában ilyen nyugi leng körül... na meg a pelusszag, amikor Olivér a közelemben van.... :wink: :wink:

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

[quote="nklari80"]H írta:nklari80át jó is volt, de beszereztünk egy két bacit is, így most szegénykém tiszta takony, köhög, szerencsére láza nincs. Hiába porszívozom a noziját 2 perc múlva megint tele, így aztán az éjszakáink borzalmasak. :cry:
Tényleg, mézet lehet már adni ebben a korban?

Tudommal mézet - mivel allergizál - 2 éves kor alatt nem tanácsos adni. Jobbulást Botidnak!
sucer

Még pár szülinapos kép, aztán eldugulok végre:
Kép
Kép

Na és így szoktunk Ilanggal versenyezni
Kép :wink:

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Kép
Kép

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Sucer olyan csini vagy!!!!!
És de jó ezt olvasni,béke és nyugalom :)
Evés,hát az nálunk is 30 perc min. :) beültetem a székbe,kap egy fagyisdobozt,abban kanalak,villák vannak,na azt pakolja ki,be,fel,le...közben falatozik...iszik...keresgél..dumál...kanalazunk...ő kanalaz...iszik...stb :)
Van hogy pár falat után menne,na akkor én se tudom mi legyen,megtömni nem lehet,de akkor 1 óra múlva etessem..vagy kimarad egy kaja...mindegy,jelzi ő.

Claire,köszi :)
Ikreid súlya :shock:

Nklari,nem voltam zumbán,mindig elhatározom,elmegyek,nem lehet gond,csak lazázok ott stb aztán végül valaki,valami meggyőz hogy mégse jó ötlet terhesen.17 után indul egy zumba gold nevű torna itt,ami időseknek,betegeknek,kismamáknak stb.ajánlott,na azt tervezem.

evilany

Sziasztok!

Mozi jó volt, köszönöm kérdésetek. bencének is tetszett és én sem untam magam :)

Evés: na nálunk Áron akkor van nyugton ha ehet. Egyébként meg nem áll. Tegnap is magába tömött 3 db paradicsomot majd a tyúkoknak, kacsáknak szánt uborkából akart falatozni, de kapott sajátot is. Aztán mikor Bence ette a joghurtot akkor odatelepedett mellé és kinézte a szájából. :lol: Egy éhenkórász a fiam na.... :lol:

Barbcsi sajnálom ezt a sok túlórát, de tényleg örülni kell a munkahelynek. Remélhetőleg a fizetésén meglátszik a sok bentöltött idő.
Torta jól sikerült, ügyesek vagytok. Ünnepelteknek boldogat.
Problémákat ha akarsz róla bezsélni írdd nyugodtan, senkit nem terhelsz vele, ha tudunk segítünk. :wink:

Nklari jó az a munka. Én szeretek takarítani és bizalmi állás. És fizet, az a lényeg. Botit sajnálom, mielőbbi gyógyulást kívánok neki, mézet én sem adnék még.

Claire szépen nőlnek az ikrek. Fotó? Engem két gyerek le tud strapálni, nem még 6! És a nagyobbnak lesz annyi programja, hogy csak kapkodom a fejem, hogyan fogom megoldani, mert ugye én is beülök az iskolapadba, szervezni kell, majd adhatsz tanácsot :)

Sucer jók a képek. Aranyosak és szépek ezek a gyerekek. :D Torták is jól néztek ki, gondolom finomak is voltak. Csinos vagy és hogy száguldasz azon a rolleren :lol:

Talán ma tart a logopédus értekezletet, oda megyek fél 5-re, előtte gyerekeket leszállítom a mamához.

Gáborba tegnap belementek hátulról (dolgozott, így a buszt érte kár). Nagy baj nem lett, de az elkövető nem állt meg, a rendőrök úgy keresték őt. Rendőr nélkül le lehetett volna rendezni, de jól megszívja így az illető, mert ki kell fizetni a kiszállási díjat (kb 80000ft).

Rólunk ennyi.

Sokszor csak az olvasásig jutok én is, mert mindig van valami, de ha nem reagálok rögtön akkor meg elfelejtem mit akartam....

királylány

Jó reggelt!

Kávé mellett ébredezek. Chloe már pörög ezerrel. Gondoskodik arról, hogy Ádám ne késsen el a munkából :wink:

Sucer
Roller :lol: :lol: :lol:
Én bicajozni szoktam :wink:

Claire
Fejfájás: spinál utáni apokban lehet, amíg a dura szúrcsatornája be nem gyógyul. Amíg megvan a luk, addig lehet kicsi liquorszivárgás... de az pár nap alatt begyógyul.
Fejfájás is sok októl lehet. Én pl. minden frontot megérzek. Mi is már 600 mg ibuprofenen és egy adag koffeinen vagyok túl... hidegfront van :cry:

Klári
Jobbulást Botinak!
Én a kellemetlenségek mellett is "szeretem" ezeket a kis taknyosságokat... az immunrendszert dolgoztatja :wink:

Dia
Gábor balesete :cry:
Éhenkórász Áron :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

sziasztok
Ircsi,én is,kv,levelek gyorsan..Miki elment az ország másik végébe,vhova Miskolc után,este 10 körül jön...áááá....jön be keresztanyám vmikor...Tomi még durmolgat(de percek kérdése...)

Dia,baleset,még jó hogy nem lett sérülés :( :(

evilany

Sziasztok!

Élünk, csak a kedvem van a béka segge alatt. :cry: :cry: Igyekszem összeszedni magam...

Gyorsan visszaolvasok, míg Bence alszik. :wink:

Kép

Kép
barbcsi

Évi! Hogy érzed magad? Már úgy várom, hogy tegyél fel UH-s és pocakos képet, jó lesz nosztalgiázni! :) Azért az, hogy csak olvasok sem megy olyan könnyen: legalább 5 részletben tusom elolvasni, mert Bence is jönne laptopozni, nyomkodná, ütné, ha nem engedem, olyan hiszti van, hogy ember legyen a talpán, aki elviseli... Mikor alszik, akkor pedig eszek, mosok, vasalok, főzök, takarítok, olvasok, és még a blogomra se nagyon jut időm, hetekig írok néha bejegyzéseket. :( Szégyellem magam, biztosan csak én vagyok ilyen béna, hogy nem tudom megoldani a netezést. (bár este örülök inkább a Tominak, ha itthon van :wink: )

Nehezen viselem, és Bence is, hogy Tomi ennyit túlórázik, nagyon hiányzik nekünk, egyedül maradok a gondokkal, mert mikor fáradtan hazaér hajnali 2-3-kor, nem akarom ezzel traktálni. Mindenre érzékenyebben reagálok. :( Egyrészt hál' Isten, hogy ennyi munka van, mert a pénz jól jön a terveinkhez, és a főnöke is vele dolgozik éjjelig (neki 3 gyereke van), hazajöhet céges kocsival, másrészt viszont alig lát minket, és szomorú, hétvégén csak csodálkozik, mennyit okosodott, változott a Bence 1 hét alatt, le se lehet szedni az apjáról. :wink:

Kitartást a mához, tudom milyen rossz, ha Apa későn ér haza! :(

Tortadicséretet köszönjük, macisablont nyomtattunk netről, csináltam 2 lap piskótát, abból 4 macit tudtunk kivágni, barátnőm adott isteni finom csokikrém receptet, azzal töltöttük be, meg hogy a minták látszódjanak a fehér az oroszkrém, és étcsokis tortabevonóval rajzoltuk meg a határvonalakat. Bence miután szétmaszatolta, megettük, nagyon finom volt! :D :lol:

Ircsi! Eddig semmi gond nem volt Bence evésével, együltében benyomott simán 2 almát+ 2 barackot. Mostanában nem ér rá, hiába előtte hallom, mekkorákat nyel, mikor készítem a kajáját, de menne tovább. Nem akarom, hogy menet közben egyen, nem akarom megtömni, se azt hajtogatni neki (mint a nagyszülők :evil: ), hogy ha megeszed, játszunk a cicával, ha nem, akkor kicsi maradsz, mehetünk a doktornénihez, megeszi a mami, csak a mami kedvéért bla bla. Ha nem eszik, hát nem, én ezt elfogadom, próbálom több részletben, és nem nassolunk (amiért gonosz anya vagyok), csak hallani akartam, hogy más is egyetért velem. :)

Claire! Akkor ti is szopiztok még, nem csak mi vagyunk így! :lol: Igen, szopival pótolja, ah olyan kedve van, éhen nem hal, 11,5 kiló, csak mindig megkapom, hogy az nem rendes kaja... :? Jó nagy a súlybeli különbség az ikrek közt! :shock:

Nklári! Ugyanez a laptopos gond van nálunk is, örülök, hogy nem csak az én gyerekem gépmániás. :D Bence is tud mindenért hisztizni. De egy könnyet nem ejt, csak ordít. Köszi, hogy hiányoztam! :) Tudom, hogy a rosszat is megosztjuk, de a téma továbbra is ugyanaz, tudjuk mind mi a megoldás, csak ahhoz még gyűjtjük az anyagi hátteret. :) Viszont egyre jobban kiborulok dolgoktól, mert így nem lehet gyereket nevelni, ha nem követik a mi elveinket, hanem elkényeztetik, megengednek neki dolgokat. És ilyenkor Bencét nem érdekli, mit mondok, tudja kihez kell menni, ha valamit el akar érni, én meg a gonosz anya vagyok. :cry: Nehéz erről írnom, mert nagyon fáj. :cry:
Munka: de legalább pénz, az a lényeg!

Sucer! Szerintem nem lett filozofikus, inkább sikerült lelket öntened belém! :wink: Mikor tegnap elolvastam, de estére el is ment a kedvem megint mindentől... :( Neked is boldog szülinapot! Köszönjük a köszöntést! :) Tomi is mindig azt szokta mondani, hogy 10 év szenvedés, 100 év boldogság. Én igyekszem hinni ebben, de néha nagyon elegem lesz, és akkor mondom, hogy most azonnal menjünk és pont. És nem érdekel hova, semmi sem, de ez így nem jó. Szülinapos képek nagyon jók! És milyen csini vagy! Gyerekek is édesek, torta is szép volt! Te csináltad?

Dia! Az a baj, hogy Bence nálunk még akkor sincs nyugton, mikor enni, pelusozni szeretném, mert nincs ideje megállni, mióta ráérzett a séta ízére. :lol:
Munka: örülök, és rendesen ki is fizetik, csak eddig azért minden nap találkozott velünk, Bencének is hiányzik. Köszöntést köszönjük! :) Gondok: összeszedem magam és írok, de csak tényleg akkor, ha nem gond Nektek!
Balesetet sajnálom! :( Na de áruld már el, mit is fogsz tanulni? Nagyon kíváncsi vagyok! :oops: Áronra meg csak rá kell nézni, mekkora zsivány! Azt hiszem nem unatkoznának a fiammal! :lol:
Éhenkórászság: ne is mond! :D Bence is, na persze csak ah nem kell beülni az etetőszékbe![/b]

Kép

Kép
barbcsi

Barbcsi,miért írsz ilyeneket,szégyen és tsai,mindenki máshogy és mást old meg,kinek mi fontos vagy elsőbbrangú.Ha néha jössz,néha jössz.Tominak kitartást a melóhoz.
Hangulatod miért van a béka feneke alatt?

Tomi ha észreveszi h a géphez osonok,jön,kapcsolgatja a monitort,mászik be a géphez,vagy fel az ölembe írni áááá :? :?

evilany

Ircsi! Nekem frontkor a fejem és a térdem szokott fájni. :?

Rólunk: tegnap játszótereztünk barátnőmékkel, Bence nagyon jól érezte magát. :wink: (kislánynak nézték a hosszú haja miatt :evil: , de ennél fiúsabban már nem lehet öltöztetni! :arrow: barna rövidnaci, kék vonatos póló, kék zokni, kék szandál :D) Csak nem szeret a homokban lépdelni, a füvet is nemrég szokta meg, eddig itthon is mindig húzta fel a lábát. :lol: :lol: Ma voltunk együtt ringatón, vettem bérletet, Bence táncolt a többi kisgyerekkel! :) :) :D 8) És csajozott, mert rengeteg kislány volt, utána játsziztunk és az egyik kislánynak segített felmászni a csúszdához: tolta fel a lábát. :D Utána voltunk a városban Rossmannban pelusért, kendőbe tettük a Törpéket, hát Bence mennyire élvezte, többször fogjuk használni! (eddig csak itthon, altatáshoz vagy nyűgös napokon) Tomi tegnap éjjel jött haza :(, remélem ma időben érkezik, még beszélni sem tudtunk, pedig estére nagyon rossz kedvem lett, és jó lett volna kiadni magamból, de szegényemnek ilyenkor kisebb gondja is nagyobb, mint a panaszáradatom hallgatni. :(

Még egy kérdés: ti bentre adtok cipőt a lábukra? Nem szoktam, doktornő sem javasolja, szerintem ha hidegebb lesz, elég a dupla zokni (vagy harisnya és zokni), Bence amúgy is levenné a lábáról, csak odakint viseli el a cipőt.

No gyorsan eszem, míg Bence nem ébred (lassan itt az idő).

Kép

Kép
barbcsi

Barbcsi
Chloe is nagyon szereti a számítógépet... van saját billenytyűzete, és most kapott egy játék laptopot :lol: :wink:
Egyébként meg: tudod, azt szokták mondogatni, hogy a szülő dolga nevelni a gyereket... a nagyszülőé meg a kényeztetés :wink:
A mi időnkben is így volt, ezután is így lesz.
Lazíts! Ne fogd fel olyan tragikusan a dolgokat!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="evilany"]B írta:evilanyarbcsi,miért írsz ilyeneket,szégyen és tsai,mindenki máshogy és mást old meg,kinek mi fontos vagy elsőbbrangú.Ha néha jössz,néha jössz.Tominak kitartást a melóhoz.
Hangulatod miért van a béka feneke alatt?

Tomi ha észreveszi h a géphez osonok,jön,kapcsolgatja a monitort,mászik be a géphez,vagy fel az ölembe írni áááá :? :?

Mert olvasgatom, hogy milyen szépen írjátok a blogot, és ide is tudtok jönni, én meg szégyellem magam, hogy az időbeosztásom egy nagy nulla, mindig csak kapkodok, pedig a blogba is sokat elkezdtem írni, ide is tudnék írni, csak az idő, áá. :? Mindig kifutok belőle, mindenhová szinte csak rohanunk. :( (sajnos mindig késős típus voltam, kivéve az esküvőnk, arról nem késtem el. :lol: :lol: viszont Bence később jött, ráhúzott 4 napot. :D )

Hangulat: nagyszülőkkel nem egyetértés, saját lakás utáni vágy, Tomi hiány, kevés babás ismerős, akikkel ki tudnék mozdulni (olyan rossz egyedül sétálni!), Bence hiszti (próbálom kerülni az ilyen helyzeteket, lefoglalni, de ha meglát valamit, amit nem szabad, húú... és ilyenkor rossz anyának érzem magam). :( :cry:

Gépezés: ugyanez, és hiszti van ilyenkor. Össze vissza nyomkod mindent, kikapcsolja, csapkodja. :?

Megyek tényleg, mert közben fel is ébredt a Főnök Úr és már itt van alattam.

Kép

Kép
barbcsi

Barbcsi,Tomi most szezám utcát néz,addig tudok netezni vagy ha alszik vagy ha pár percig nagyon eljátszik vmivel(vagy apa)
Én nem adok még zoknit se mostanában...sztem ez a legjobb...
Tomit is napi szinten nézik kislánynak :evil: :evil: :evil:

evilany

[quote="lombikbaba"]B írta:lombikbabaarbcsi
Chloe is nagyon szereti a számítógépet... van saját billenytyűzete, és most kapott egy játék laptopot :lol: :wink:
Egyébként meg: tudod, azt szokták mondogatni, hogy a szülő dolga nevelni a gyereket... a nagyszülőé meg a kényeztetés :wink:
A mi időnkben is így volt, ezután is így lesz.
Lazíts! Ne fogd fel olyan tragikusan a dolgokat!

Ez a saját gép nem is olyan rossz ötlet! :D
Tudom, hogy ezt mondják, de amikor a kettő egyszerre van jelen, akkor nem lehet nevelni. :( És menekül, tudja kire kell szépen nézni, ha valamit el akar érni, és ez nem jó, mert semmibe vesz engem, ha azt mondom, nem szabad, duzzog, ellök magától, én vagyok a gonosz anya. Plusz mióta a mami direkt azt mondta előtte nekem, hogy Barbi, azóta Babi meg néni vagyok, anyát (főleg ha mérges rám) nem mondja, ezelőtt meg mindig így hívott. :( És fáj, mert ha valamit nem engedek neki napközben, akkor azt hallgatom, hogy mami, mami, és ennél rosszabb érzés nincs egy anyának, úgy érzem. :cry: Sokan vagyunk együtt, nem úgy viselkednek vele helyzetekben, ahogyan mi tesszük, és naná, hogy neki a kényeztetés jön be. Ez így nem jó! Összeszedem magam és leírom majd, hogy is van pontosan, csak már nyüszög mellettem.

Kép

Kép
barbcsi

Hű hát ez nehéz lehet :?

evilany

Szuper volt hétvégén a minigolf, csak hát jó meleg volt, pedig késő délután mentünk.
És igen Lili a labdát próbálta elkapni, vagy fejest akart ugrani a halastóba.:))
Vicces egy gyerek az tuti,és fáradhatatlan. :lol:

Sucer, de jó képek! És hát a torták szuperek!
Nálunk is tolja az etetőszéket, szegényre rá is borult egyszer volt ám sírás….

Dia, sajnálom az ütközést. A lényeg, hogy férjednek semmi baja.
Mi volt a logopédusnál, Bencének kell járnia?

Klári, lényeg hogy van munka. Botinak jobbulást!

Ircsi, ti aztán jó korán ébredtek. Én tuti nem bírnám. :oops: Valahogy megszoktam, hogy 8 előtt nem tudok felébredni már. És szerencsére Lili is ilyen álomszuszék…

Hát látom Évi ti is korán fent voltatok?
Már csak 2 hét és mész megint dokihoz? Akkor már tuti lesz szívhang, nagyon izgi.

Barbcsi, tuti nehéz lehet. De ne szabad olyan komolyan venni a dolgokat. Nagyszülők már csak ilyenek. Én azt mondom, beszélj vele talán megérti, hogy mit akarsz és miért így neveled Bencét, mit engedsz meg neki és mit nem. Nálunk egy így működik. Ok, van néha kivétel, mint múlt alkalommal anyuéknál volt Lili, és nem akart az ágyában aludni, erre anyukám lerakta a földre és együtt aludtak. Hát nálunk ilyen soha nem volt még, ágyba be és alvás. Nem örültem neki, de hát vannak kivételek.

Munka az jó hogy van, sajnos a mai világban örüljük hogy van meló, és ha sokáig kell, akkor sokáig kell. Nálunk ha (1 napig is) szabi van, akkor is sajnos dolgozik. Dolgozó szobába be, és ajtó becsuk, gyerek meg ha hallja a hangját, akkor üti folyamatosan az ajtót. Persze nem érti, ha végre itthon az apja, akkor miért zárkózik be egy szobába. Ja és nálunk még a telefonon is kapja a e-maileket, illetve minden hétvégén vasárnap késő délután már dolgozik előre.
Sajnos ezt a munka dolgot meg kell szokni, ez nem biztos hogy jobb lesz, de mégis van munka és van pénz is. És akkor lehet nektek költözés! :wink:

Ja és szuperek a képek, jó nagy már Bence is!

Nálunk is balhé van a laptopozásból, csapkódja le a tetejét és üti a billentyűt. :roll:
De mindig rászólok 2x v.3x utána már nem csinálja. Nálunk a távirányítónál, telefonnál se jött be, hogy kapott sajátot. A régi videoé vagy telefon és van gyerek is, de egyik sem kell neki.
Valahogy tudja, hogy azok nem az amit mi szoktunk használni…
Viszont ha lefekszik, akkor lehet jól netezni. :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára woody 2011.09.13 20:07-kor.

woody

Barbcsi
Nagyszülők: azért valamit csak érthetnek a gyerekneveléshez... felneveltek téged is, Tomit is :wink:

Woody
Lili :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Hello.

Nincs időm, csak bejelentkezem (előbb töröltem egy gombnyomással mindent). Holnap és holnapután délelőtt nem lesz áram, ezért én sem tudok jönni. Próbáljátok meg elviselni hiányomat :mrgreen: ígérem visszatérek és ezt vehetitek fenyegetésnek is.

Majd visszaolvasok és reagálok mindenkinek, de rohannom kell.

Barbcsi neked külön ölelés a nagyon rosszkedved miatt. Suli: csecsemő és gyermek gondozó/ápoló tanfolyam, felsőfokú OKJ-s képzés 4 vagy 6 féléves. Húzós lesz, mert nagyon komoly tanfolyam. Heti 2x suli 14.30-18.30-ig, gyakorlattal. :wink:

Mennem kell, puszi és kitartás! Évi neked is :wink:

királylány

Hű Dia az igen,és hol akarsz vele dolgozni..?

Woody,hát az se könnyű..
Nekem még jó dolgom van :oops: :oops: :) :)

evilany

Már megszoktam. :wink:
Ok, azért elég mérges voltam most, hogy nem tudtunk elmenni nyaralni. :roll:

woody

Téma,most hogy a gyerkőcök nagyok,kinél hogy zajlik egy altatás..? Mert né néha már agyvérzést kapok...
Nappal,ha csak nem kapom el hogy elájul olyan álmos,akkor pörög,forog,pakol,felül,feláll,cumi kidob,vigyorog...addig addig míg figyelmeztetés után kimegyek a szobából...na akkor nagy sírás,pár perc után visszamegyek,aludj-fekszik le mint a jógyerek és alszik,csak azt az előtte levő 15-20 percet ehetne kihagyni
Most hogy este is én tettem le,kemény volt,még a lepedőt is felszedegette annyira dolgozott,felkelt,forgott,stb...már 2x ki kellett jönnöm mire végre elmaradt. Nehéz ügy.

evilany

Sziasztok!
Nonó tök lázas, mást nem látok rajta, most volt lázcsillapító, meg ülőfürdő, így lement 39,8 :shock: ről 38, 8 ra! Nemtom mi lehet, tegnap du kezdte, láz, gyógyszi, lement, és elvolt. Evett, nyüzsgött....Reggel dokinénit hívom!

Dia! Miért az OKJ-sat végzed? Konkrétan ez kelll vmihez? Létezik ez már főiskolai alapszakként is, nálunk (ELTE TÓK) kb 1 éve lett az, de van ahol már régebben.

Barbi! Tényleg vedd lazábban a nagyszülőket. Gondold végig, mi az, ammi neked nagyon fontos, azokr akérd meg őket, h ne csinálják máshogy, atöbbi dolgot meg nyeld le. Mi egy házban lakunk anyósékkal és sógorékkal, és anyámék is sokat vannak a gyerekekkel, meg náluk a gyerkők. És persze csomó apróság van, amit mindenki másképp gondol, másképp csinál, mást enged, stb. az a tapasztalatom, h ezt a gyerekek remekül kezelik, megtanulják, h a nagymamánál mit lehet, meg otthon mit. Ettől még te vagy az anyja, nem fog kevésbé szeretni!!! És nem vagy rossz anya. Nálunk az a "szabály" , h akire rábízom őket, akinél vannak, az a főnök, és pont. Értik a gyerekek. Igen, a nagyszülőktől ki lehet olyan dolgokat kunyizni, amit te nem hagysz, de nem baj az, ha nem olyasmiről van szó, ami totál ellenkezik az elveiddel, és nagyon károsnak tartod. Én hosszútávon több előnyét mint hátrányát látom annak, h így nőnek fel a gyerekeim, mintha folyton csak velem lennének, és csak az én szabályaim müködnének. Persze kell, h partnerek legyenek a nagyszülők, tiszteletben tartsák, amit kérsz, és arra neveljék a gyereket is.
A nagyszülő-unoka viszony az tök más, még az is belefér, ha néha együtt "rosszalkodnak", mint 2 gyerek, és te vagy a nagy komoly felnőtt!

Szopi: nyomják ezerrel, és mellette esznek "rendes" kaját, nagyon jó az még nekik, táplálkozási és érzelmi szempontból is, sztem!

laptop: nálunk is folyton csapkodják, ha elérik, időnként egy csapással átállítanak ezt.azt, én meg kavarok, h visszacsináljam. Igyekszem nem engedni nekik. Enyémeknek is mindig az kell, amelyiket mi használjuk. hiába vab saját távirűnyítójuk, pl....

TV: szerintem baromi káros, ebben pl én szigorú vagyok, és a nagyszülőkkel is igyekszem betartatni. 5 éves korig nem nagyon néztek semmit, mesefilmet sem, dvd-n sem. Persze a kisebbekkel nehezebb, mert nehezebb távol tartani, amikor a nagyok nézik, meg itt jönnek-mennek, ha pl meccset néz a társaság. de alapvetően mi is inkább csak akkor kapcsoljuk be, amikor a gyerekek már ágyban vannak, és nekik is nagyon korlátozzuk, h mit mikor mennyit. a nagyobbak így is sokat lógnak a számítógépen, ha tehetik, de még mindig messze a korosztályos átlag alatt vannak! TV-ben 1-2 sport közvetítést néznek, és időnként dvd-n vmi nekik való filmet.

Nonó láza lement 37,1re :shock: mi a túró ez???

Claire
claire

Bocs, h hosszú volt, ráértem, amíg itt szopizott az ölemben :oops:

Ja, Barbi! lánynak nézték :lol: röhögj rajta, mindig lesz ilyen! Nekem most az ikrek tényleg nagyon különbözőek, igaz Pécsiek? Mégis szoktak mindenféle hülyeséget kérdezni, pl két kisfiú??? És az is jó, amikor mondom, h fiú-lány, és megkérdezik, h "egypetéjűek"? Most mit mondjak erre, mint anya, és mit mint biológia tanár??? :lol: :lol:

emlékeim szerint még 12 éves koromban is fiúnak néztek időnként, kicsit fiús kislány is voltam bizonyos szempontból, de asszem egészen nő lettem így is :lol: már amennyire tőlem telt!

Ennek a hülye átrendezésnek nem érek vhogy a végére. Ráadásul megtaláltam egy régi farmeromat, még 20-on évesen hordtam, és csípőben nem jön rám, botrány! És attól tartok, nem is tudom már a széltemet visszacsinálni :( .

Claire
claire

Barbi! A torta is szuper, ti meg pláne :D

Sucer! csaj gyönyörű, és ahogy együtt repesztetek!!!Nagyon jók vagytok!

Évi! Altatásról nem nyilatkozom, totál béna vagyok hozzá, enyémek autó, babakocsi, szopi, leginkább e 3 közül vjohy alszanak el
:oops: Bízom benne, h kinövik!
Vigyázz magatokra! Gyűjts energiát ebben a szép időben a télre :D

No visszaaludtak, mert persze Joni is felébredt :roll:, megyek:

Claire
claire

sziasztok
lapozhatna már,tegnap Tomi kattintott kettőt az egérrel(kb)és elromlott,én nem tudom hogy csinálja,most a bal gomb nem műxik csak a jobb és a dupla katt-os,ezzel elég nehéz így,pl ha belépek az egész oldalt lassan végiggörgetni :)

Claire,mire gondolsz -- TV a miért baromi káros?Érdekel a véleményed.

evilany

Sziasztok Lányok,

köszönöm a dícséreteket :wink: :wink: !

Évi,
nálunk az altatás kimerül a cicizésben, de van, hogy az sincs, csak álmos, beteszem az ágyába, még van, hogy jön-megy, mindent kidobál, széttúrja az ágyneműt és csak úgy alszik el, de én azon vagyok, hogy maga aludjon el. Ez nem minden gyereknél működik, és nálunk se mindig. Ilangot is erre szoktattam. Egyértelmű jelei vannak a gyerekeimnél a fáradtságnak, azokat ha látom mennek az ágyukba. Na jó Ilangot már nem "fektetem le", de nem is kell, ő már megy magától, de míg kicsi volt, vittem aludni. 2 éves kora körül volt egy időszak, hogy nem akart ebéd után aludni (annyi tennivalója volt, mindig azt hitte lemarad vmiről), kiverte a hisztit minden nap, na akkor betettem az ágyába, hisztizett egy 5-10 percet, majd holtfáradtan elájult és aludt 4 órát és vidáman ébredt. Olivér is van, hogy sír, de pár perc, amíg le nem ül, mert utána már dől is el és alszik is. Akkor nehéz nálunk az altatás úgymond, ha nem elég álmos. Akkor nem is próbálom lebírkózni, mert csak nyüglődés a vége.

Barbcsi,
nehéz dolgokat írsz, mármint a nagyszülőkkel kapcsolatban, de tényleg nem szabad mindent mellre szívni. Mondom ezt úgy, hogy hasonlókat én is éltem már át mint te, pedig nem élünk együtt egyik nagyszülővel sem. Anyósom mikor jön hozzánk (pusztán segíteni akarásból) szó szerint kisajátítja Bogyót, ő eteti, teszi tisztába, sétáltatja, szoptatni kapom meg nagy kegyesen. Amikor még csak szopizott a pici, volt nap, hogy azon vettem észre magam, hogy nem is volt a kezemben a fiam, max amíg szopizott. Ez akkor rosszul esett, de fejben helyretettem a dolgot, hogy keveset van az unokáival, engem szeretett volna tehermentesíteni, szóval nem akart ő rosszat. Most még nehezebben viselem, mert már alig szopizik, nem csak tőlem függ, azt éreztem néha, hogy simán helyettesíthető, így feledhető is vagyok a gyerekem és a családom számára. Gondolom ilyenek kattognak a fejedben, de! Ahogy Ircsi is írta, a kisfiadnak te vagy az Anyukája, ezen semelyik nagyi nem tud - és hidd el - nem is akar változtatni :wink: :wink:. Spéci kapocs van a gyerekek és a nagyszülők között, igazi szövetség, gondolj csak a saját kapcsolatodra a nagyikkal, tatákkal. Az alapelveket, szabályokat a nagyikkal meg kell beszélni, nálunk szent volt, hogy ebéd után aludni kell, ha a fene fenét eszik akkor is, ugyanilyen a fogmosás és egyéb az egészséges fejlődéshez kapcsolódó dolgok. Nálunk mostanában gond a kaja, mert nem szeretem, ha napokig édességgel tömi a gyerekeket, süti, csoki, krémdesszert, fagyi, mindezt többször és ebben a sorrendben. Tény, hogy nálunk korlátozott mennyiségben van édesség, de azért a ló másik oldalára se kell átmenni.
Ami a neveden szólítást illeti: így hívnak, ha vki így szólít, ne akadj ki. A gyerek érzi, hogy ez kivált belőled vmit, így kontrázni fog, főleg, ha van aki megdícséri, megmosolyogja, leszídja. Nálunk is volt ilyen, elkaptam Ilangot megcsikiztem, megpuszilgattam, nagyokat kacagtunk és mondtam neki, hogy anya nagyon szeret, majd elengedtem, had játsszon. Ha fáradt, bánata van úgyis te vagy és leszel a mentsvára. A te fiad, ezt sohase feledd! :wink: :wink:

Dia,
sajnálom a balesetet, még jó, hogy nem sérült meg senki. Gondolom Gábornak így is lett papírmunkája emiatt.... De szép szakmád lesz, ez egy korábbi álom, önmegvalósítás? Tényleg és merre szeretnél dolgozni? Bencével miért kell logopédiára járnod? Ha már írtad, bocsánat, kissé szita az agyam....

Woody,
földön alvás..... hét még mindig jobb mintha nem aludtak volna... tudom sovány vigasz, de igaz amit Claire írt, a gyerek megtanulja kezelni, hogy mit lehet a nagyival és mit a szülőkkel. Nálunk a lefekvés időpontja a neuralgikus pont, nyáron volt, hogy fél 12-kor feküdt le Ilang, mert filemt néztek (Gagyi mami, na már ettől kiakadtam), aztán még mesét mondott neki vagy 6-ot anyósom). Puffogtam és elmondtam másnap, hogy ezt így ne. A mesével semmi gond, de nem a gyerek irányítson.

Claire,
a TV káros hatásai engem is érdekelnek, bár nálunk a tv nem családtag szerencsére. Nagyszülőknél van az, hogy reggeltől éjjelig megy a tv, ha ott vagyunk akkor a minimax kifulladásig, utána meg össze-vissza minden válogatás nélkül, csak hogy szóljon. Útálom ezt, mert nem egymásra figyelünk, hanem előbb-utóbb mindenki a dobozt bámulja. :evil:

Ircsi,
korábban írtad, hogy költöztök. Most merre? Bicajozni is szoktam amúgy, suliba szoktunk úgy menni, a roller igazából apáé :wink:.

Ilang tegnap volt lovagolni, azt mondta az oktató, hogy van benne lehetőség, gyönyörű tartása van, szép a mozgása, ebből több is lehet, mint hobbi lovaglás. Na kiváncsi leszek 8) :wink: :wink:

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?