Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok!

Úgy látom nem vagyok egyedül az apás szülés problémával.Eddig bevallom kicsit zsaroltam a férjemet érzelmileg,mert mikor azt mondta,hogy nem tudja jön e szülni én ott elötte elmondtam a babának,hogy :" Úgy látszik magunkra leszünk hagyva" Most már látom ez nagy szemétség tölem.

Erre hétfön döbbentem rá mikor is el kellett mennünk a vérellátóba apától is vért venni. Ö mondta,hogy el fog ájulni,rosszul lesz,de én azt hittem csak úgy mondja,ahogy én is szoktam.
Nagy kegyesen magam elé engedtem és le is vették a vérét és már kicsit sápadt volt, de gondoltuk nem lesz baj, viszont egyszer csak felpattant az ágyról és kiment a váróba. Ott leült úgy,hogy én az ablakból pont az arcát láttam. Közben aki a vért vette már ki is szólt,hogy az ott lévö lóti-futi figyeljen az apukára. És mire megint az ablakra néztem már nem az arcát láttam,hanem azt ahogyan a lábait az ég felé emeli valaki. Hát mondanom sem kell a nQci még éppen ki sem húzta a tüt a karomból már rohant is ki, hát nekem sem kellett több felpattantam és kirohantam és olyan kis elesett volt a drágám. Hívtak hozzá orvost és kapott gyógyszert és röpke fél óra után jól is lett.

Mint utóbb kiderült ö attól van rosszúl,hogy tovább kombinálja a dolgokat.Nem nézte ahogy folyik a vére,csak éppen belegondolt és kész ennyi.

Azt hiszem hasonló lehet Babus férjéhez Kép

Szegényt úgy sajnáltam,mert ugye egy férfi nem épp büszke erre és este megkérdezte,hogy aztén ugye szeretsz még? Ha öszinte akarok lenni még jobban szeretem mint eddig ha lehet,mert én olyan vagyok ,hogy szeretem az embereket babusgatni és öt akkor kellet és láttam ,hogy neki is lehet szüksége rám.

Jelenleg mi is ott tartunk,hogy vajúdásnál marad, de utánna sipirc ki.

Babaholmik:

Hát igen az a lista elég bö, lehet szükiteni. Bár én még nem szültem,de 3 éves az unokahúgom és láttam hogy nála hogy volt. Egyébként tölük szinte mindent megörököltünk:
nagy babakocsi, és kis sport babakocsi, babakád, ruhák, stb...

ágyunk is van már ( a szomszédoktól kaptuk)és bébihordozónk is( elökeresztelöi ajándék a keresztszülöktöl) A férjecském kreatív emberke, tehát csinál baldahintartó vasat, kádálványt stb. Mert az ágy nem egy csúcstechnika,de mi majd azzá tesszük.

Na én is jó hosszú lettem.
De mivel ritkán jövök remélem nem untok rám!!! Kép

Timi 27+5
vargáné

Húú Csajok!

Vasárnap voltam fent a neten utoljára, és nem győzlek olvasni benneteket!Kép De tényleg, mert csak netezőből tudok jönni, és nagyon kell pisilnom, így nincs más, mint, hogy félbehagyoma az olvasást és hazamegyek.Sajna!

Babus!
Köszi Lizi dícséretétKép Benned bíztam, hogy nem hagyod szó nélkülKép Borbolyának már korábban megköszöntemKép Jól esik, hogy reagáltatok rá!Kép

Apás szülés: Én is nagyon szeretném, hogy a párom bent legyen, remélem meg is valósul!

Muki(20+4)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Ja és segítség!

A férjecském az 5 napját akkor fogja szerintem kivenni amikor én még a kórházban vagyok, sok értelme nincsen, és lehet,hogy jobb lenne utánna,de útállom a kórházi létet és föleg egyedül így lehet hogy ott lesz velem mondjuk fél napokat és az jó lenne,de lehet,hogy még meggondoljuk.

Anyukám jön kb 2 hétre az biztos és nagyon örülök neki.A férjecském kitalálta,hogy a szülés elött már 2 nappal jöjjön,na de ki fogja azt nekünk megmondani,hogy 2 nap múlva szülünk szóval ezt megmosolyogtam egy kicsit. Anyóst nem szeretnénk mi sem különösebben. Nem is nagyon járnak hozzánk. Szerencsére a férjem nagyon jól kijön a szüleimmel és viszont, tehát ha lehet ilyet mondani néha már úgy érzem az én szüleimet tekinti a saját szüleinek is, így jól el lesz anyával.És majd sokat segítenek nekem meg csak pihennem kell Kép

Timi
vargáné

Na ma nincsen senki??? Kép
vargáné

Timi
Ezek a kombinálós, ájuldozós férfiakKép Még jó, hogy nem ők szülnekKép

Ruzicsky
Akkor én is perverz állat vagyokKép Nagyon jó egy szülést telibe nézniKép Én is sajnálom, hogy a sajátomat nem nézhetem megKép És a köldökzsinórt is szívesen elvágnámKép

Még mindig nincs ágyikóKép Nagyon morci vagyok miatta. Min. másfél hónapja mondták, hogy 2-3 hét és érkezik. Múlt héten azt mondták, ezen a héten érkezik. Hétvégén már tuti volt, hogy hétfőn itt lesz. Délutánra már csak 99% volt, hogy ideér, aztán nem lett belőle semmi, majd valamikor a héten. De már rögtön vége a hétnek.
Csak nem tudok kinek reklamálni, hiszen "feketén" érkezik, azért ilyen akciós. Hiába sürgetem unokatesómat, ő is csak annyit tud, hogy megkérdezi attól a sráctól, aki intézi. De folyton nem akarom ezzel nyaggatni.
Úgyhogy csak várok türelmetlenül. De utálok várni. Babaszobázni akarok. Meg 11.-ét akarok, hogy menjünk vásárolni mindenfélét, meg februárt is akarok, hogy megszülessen KristófKép
Á, amúgy nem vagyok se türelmetlen, se mohóKépKépKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok,
Látom már mindenki vásárlási lázban ég.
Babus,én is babaszobáznék de nálunk már kész a szoba(Dinié),csak a kiságyat rakjuk be majd februárban KamillánakKép.
Kaptam egy csomó rugit meg Dini ruháit is előszedtem,átmostam vasaltam.Olyan jó volt belegondolni,hogy nemsokára megint használjuk ezeket a kis ruhákat.Igaz majdnem minden kék színű így azért egy két rózsaszínnel még kiegészítjük.
Ma voltam dokinál,minden rendben volt.Kamilli rúgdosott rendesen és most sem volt szégyenlős, megmutatta a punciját.kb 700-800gr és 7cm a mellkasának az átmérője.Olyan édi volt!Eddig tipikus fiús anyukának képzeltem magam de amióta tudom,hogy ő csajszi azóta kezdem "rózsaszínben" látni a világot.Kép
Ja.megyünk a praxisba 14-én apával együtt.Már csak délelőttre kaptunk időpontot és sajnálattal vettem tudomásul,hogy 2 a legkésőbbi időpont.
Köszönöm annak aki reagált(bocsi de már nem tudom ki volt).
Mindenkinek Szép napot!

Nyetus+alvó Dini+Kamilli
nyetus76

Sziasztok!

Nagyon régen írtam már, de azért időről-időre elolvaslak titeket (legalább is az utolsó 1-2 nap beírásait). Sajnos marhára nincs időm gyakrabban jönni, pláne írni (8-9 óra meló után megyek haza fordítani + háztartás, férjbabusgatás stb.) De mindig találok hasznos infókat a leveleitekben.
Mi nagyon jól vagyunk, kb. 3 hete jókat tornázik a buba a pocakomban, az összes vizsgálat értéke ideális lett, és összességében is nagyon jól viselem a terhességet eddig. Sőt, kimondottan élvezem!
Hogy a beszélgetéshez is kapcsolódjak, nálunk is apás szülés lesz. Én egyáltalán nem akartam erőltetni, de a férjem egyből mondta, hogy ott szeretne lenni. Nem egy ájulós fajta, de persze majd meglátjuk, hogy a helyzet mit hoz ki belőle.
Lassan úgy néz ki, hogy nevek tekintetében is dűlőre jutunk, bár fiúnévből még csak 1 van (mi nem szeretnénk előre tudni a nemét).
Szóval a lánynév Flóra Anna, a fiú Balázs. Kérlek, Nadine, írd majd be. Köszi.
Nebula

Kép
KépKép
nebula

SziasztokKép

Képzeljétek, este csuklott KristófomKép Most előszörKép Legalábbis én most vettem észre előszörKép Percekig kattogott az alhasam, ott ahol a buksija is van, szép szabályos ütemben, még kívülről is érezhető és látható volt. Pedig már azt hittem, sose fogom megtapasztalni, mert a könyvek szerint már hetek, hónapok óta érezhettem volna, de eddig még sose éreztem ilyetKép Olyan muris voltKép

Babus+Kristóf(29+6)

Kép
babus2005

Sziasztok!

Megvettük a Manó elsô ruhácskáit!!! Kép Annyira jó érzés!!! ...persze kicsit nehéz úgy vásárolni, hogy nem tudjuk biztosan, fiú-e vagy lány, de hát max elkerüljük a tipikus rózsaszín és kék színeket (azokért én speciel amúgy sem rajongok). De hát ez a nézelôdés-vásárlás dolog... ez tényleg nagyon jó móka!! Kép

Borbolya
23+3

KépKép

Kép
borbolya

Babus
Jó, hogy írtad ezt a csuklás dolgot, mert már én is gondoltam rá, hogy biztosan kellene éreznem, én meg nem érzem Kép
Remélem hamarosan én is fogom érezni (bár kicsit szadista vagyok, hogy azt várom)! Kép
Szegénykének biztos nem a legjobb, de én úgy szeretem nézni azt is, ahogy hullámzik a hasam, és azt hiszem, az oldalamon fog kijönni. Kép

Zsana (25+5)
zsana75

Sziasztok!!!

Babus,
Ubulka is szokott, néha percekig csinálja szegény, de valahogy elmúlik neki.
Nekem most hullámozni szokott, meg ha kicsit kopogok neki akkor reagál. És már megismeri az én kezemet és az apjáét is, illetve a melgebb kezek tapogatására mindig megmozdul.

Ma voltam a kórházban egyéb dolgok miatt, és megérdeklődtem a szülésfelkészítő tanfolyamot, mert most hogy már nem fogok annyit dolgozni elmennék, de pont jövő héten lesz az utolsó. és majd január második felében indul a következő, de az a terhességgel fog kezdődni, majd tavaszra érnek a szüléshez. Szóval ezt kicsit lekéstem, de kedden 3-kor nem tudtam a munka mellett elmenni.
Mit javasoltok mit tegyek? keressem meg az egyik szülésznőt és beszélgessünk vele? vagy a dokit faggassam? vagy mindkettőt? jó lenne megnézni a szülőszobákat is, de most dec közepétől egy hónapig a fű sem fog arra nőni az ünnepek miatt. Majd meglátjuk, elvileg feburár első felében szülünk, addig csak bejutunk valahogy!!!???

Na megyek beetetem a mosógépet!

tamesz+ubul 29+0

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Borbolya

De jó nektekKép Nekem még jövő szombatig várni kellKép Na de akkor!!!Kép Modtam is apucinak, kösse fel a gatyát, mert végigjárunk minden bababoltot és addig nem jövünk haza, amíg (majdnem) minden meg nem leszKép Már előre retteg tőleKép Ő közel sem rajong ennyire a babacuccvásárlásértKép Ő már most a kisautókat, meg kardokat, meg legókat nézegeti, hogy milyen klassz lesz majd, amikor akkora lesz már a fiacskája, hogy ilyeneket lehet neki majd venni meg játszani lehet majd veleKép ő erre van bezsongvaKép Én meg pont a babázós részéreKép

Babus

Kép
babus2005

Zsana
Én is sajnáltam szegénykét, viszont mégis galádul kinevettem, mert elképzeltem, ahogy a pici kis testét dobálja a csuklás a magzatvízbenKép De azért simiztem közben, hogy ne legyen neki olyan rosszKép De így is eltartott vagy 3-4 percigKép Csak furi volt, hogy olyan gyorsan csuklott. De apuci ezt is megmagyarázta: kis test, kis tüdő, ígyhát tempósabban kell csuklaniaKép

Tamesz
Kristóf is megismeri a kezemetKép Rögtön odasimul, ha a pocimra teszemKép Apucit pedig jól szájba rúgta tegnap este, amikor 'jó éjszakát Kristóf puszi'-t adott nekiKép
Az idegen kezektől pedig vagy megijed vagy pedig egy szolid kis rúgással reagál ráKép

Sokat nem tudok tanácsolni, szerintem is vagy a dokiddal, de talán inkább a szülésznőddel kéne eldumcsizni errőlKép

Babus

Kép
babus2005

Olyan jó nektek lányok,hogy már ilyen látványosan és erősen mozognak ezek a kis babácskák.Hétfőn szinte egész nap nem éreztem semmit,másnap bugyborgott,azóta néha érzem.Úgy szeretem amikor bugyborog.

Timurr 17+6
Vendég

Az én Kristófom tegnap lustizott. De nem is csoda, hiszen hétfőtől 3 napon át tartott a pocakbuli(gondolom a 30.heti bulit tartottaKép)Aztán este felzargatta a csuklás és egész éjszaka dajdajozottKép Én meg virrasztottam. Na nem miatta, csupán mert minden porcikám fáj már az ágyban. Pedig már kezdtem újra jókat aludni, 1 hétig hevertem a kórház fáradalmaitKép De most, hogy kipihentem magam, újból jönnek az álmatlan éjszakák. Ez már a második volt egymás után. Csak forgolódok, fáj, zsibbad mindenem, kezem, lábam is, még most nappal is. WC-re járogatok, hajnali 4-kor már azt mondtam most azonnal felkelek, mert megőrülök itt fekve. De mit csináltam volna?! Így kínlódtam tovább. 6-tól 9-ig azért sikerült valamicskét aludnom.

Babus

Kép
babus2005

Babus, aztán mindent bele szombaton! KépKépKép Melyik boltokat fogjátok megnézni? Ahogy nézegettem a nyitvatartásokat, nagyon sok bababolt csak 2-ig van nyitva, ha meg a város különbözô pontjain vannak, akkor túl sokat nem is lehet ennyi idô alatt megnézni. Kép Pedig nekünk is inkább a hétvége marad, akkor ér rá Apuci is, vele meg mégis csak jobb... Kép Nálunk egyébként ô a muszaki "szaktekintély" Kép, így ô általában a babakocsik mechanikáját és az ágyak szerkezetét vizsgálja meg jó alaposan, ami igen jól jön, mert ahhoz én nem értek. Kép Én viszont az icipici ruhácskákkal vagyok el, szóval elég jól leosztottuk a feladatokat. Kép

Képzeljétek, a múltkor a zöldségesnél tanakodtam magamban, hogy mit vegyek, igazából mandarint akartam, de sok zöld volt közte. Látványosan szerencsétlenkedtem, hogy akkor kérjek-e vagy sem, mire a zöldséges mosolyogva javasolta, hogy kérdezzem meg a babát. Kép Jó nagyot néztem, mert kabát volt rajtam, nem is hittem, hogy ennyire látszik, de tök ari volt, végül kiválogatta a szebb mandarinokat nekünk. Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Timurr!

Pontosan milyen érzés az a bugyborgás? És hol lehet érezni? Már én is nagyon figyelem, bár nem reménykedem abban, hogy hamarosan megérezném. De már nagyon szeretném. Azért talán már nekem semkell sokat aludmon ehhez az élményhez Kép

Akiren (15+6)
akiren

Borbolya
Csak azokat ismerem, amiket itt ajánlottatokKép
A Brumi-Macit terveztük mindenképp, meg a Megatoys-t, jó lenne a Lehel úti babadiszkont is, de a múltkor jól felhúztuk magunkat rajta, mert csak köröztünk ott a Lehel térnél és sehol se tudtunk megállni, ígyhát hagytuk a fenébe, pedig érdekelt volna. Talán majd most. Jó lenne még a Cora-ba vagy Auchan-ba is benézni, csak nem tudom, hogy melyikben van több és olcsóbb babás dolog? Szerintetek??
Találtam még egy Baby Fun nevű babadiszkontot is itt a neten: http://www.babyfun.fw.hu/. Ismeri valaki?
De ebbe bele se gondoltam, hogy ezek a kisebb üzletek korábban bezárnak. És valóban a város különböző pontjain vannak. A Praxisba 11:40-re megyünk, pont a nap közepénKép Se előtte, se utána nem nagyon vannak már nyitva a kisebb boltok. A Praxishoz mondjuk a Megatoys van a legközelebb, szerintem, de hülyeség lenne először menni a legdrágább és a legtovább nyitvatartó üzletbe menni. Nem tudom, hogy fogjuk majd csinálni.

Babus

Kép
babus2005

Babus!

A Mini-Manó Babadiszkontot ismered?
www.minimano.hu
Ott pl. az "üzleteink" linkre kattintva benézhetsz a boltba. A képek alapján nagy a választék Kép

Akiren
akiren

Akiren
Hú, ez nagyon jó boltnak tűnikKép KösziKép Mindenképpen felvettük a listábaKép

Babus

Kép
babus2005

Babus!

Megnéztem neked a szombati nyitvatartásokat:
Mega Toys: 9-18
Brumi-Maci: 10-15
Mini-Manó: 9-14
Baby Fun: 10-13
Lehel úti: 10-15

Hát kell egy kis szervezés, ha mindet meg akarjátok nézni Kép

Akiren
akiren

Akiren
Köszi szépenKép

Talán majd úgy kellene csinálnunk, hogy elindulunk korán, kb. 8-kor(ettől apuci majd a falra mászikKép), és először megyünk a Mini-Manóba, az Gyöngyös felől érkezve úgy-ahogy útba esik. 11-ig lehetünk ott, max. Utána 40 perc alatt csak odaérünk a Praxisba, ezután pedig a Brumi-Maci és a Megatoys jön, mert ezek közel vannak egymáshoz és még úgy-ahogy útba is esnek a Praxisból visszafelé jövet, ha jól emlékszem, mert nem vagyok egy pesti tájékozódó zseni, állandóan térképpel a kezemben kocsikázunkKép
A Baby Fun-t és a Lehel úti-t eltesszük 28.-ára.
Hazafelé pedig bemegyünk a Cora-ba vagy az Auchanba, az is útba esik az M3-as kivezető szakaszánál.

Babus

Kép
babus2005

Babus, mi tegnap voltunk a Corában, szerintem ott több babaholmi van, mint az Auchan-ban, bár lehet, hogy ez üzletfüggô is.

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Babus, mi tegnap voltunk a Corában, szerintem ott több babaholmi van, mint az Auchan-ban, bár lehet, hogy ez üzletfüggô is.

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Pont most hívott unokatesóm, hogy 8.-án, szerdán meglesz a kiságyKép Azt mondta, majd holnap személyesen elmeséli, hogy miért csak akkor.
Na de majd hiszem, ha látomKép most már azért se élem bele magamKép Legalábbis megpróbálomKép

Apucinak előadtam a jövő szombati tervetKép Hát nem repesett a boldogságtólKép De ez vanKép Ennyi kószálás, meg nézelődés, vásárolgatás már kijár nekem, hisz egész héten (sőt hónapok óta) itthon rohadok, olyan jó egy kicsit kimozdulni, pláne, ha Kristóf miatt tesszük, és még jobban pláne, ha közben 4D UH-on még látjuk is ŐtKép

BabusKép

Kép
babus2005

Babus!

Te mikor érezted először hogy Kristóf mocorog? És mikor először érezted, azután milyen rendszeresen érzékelted azokaz az apró pukkanásokat? Ha volt egy pukk akkor volt több is? Vagy csak egy és lehetet izgulni a következőért?

Akiren
akiren

Akiren
Először a 17.hét körül éreztem egy-egy apró pukkanást az alhasamnál. Volt, hogy napokig semmit se éreztem. Aztán a 20.héttől egyre gyakrabban éreztem, de leginkább csak este és főleg csak felhúzott lábakkal, de szintén volt, hogy napokig semmi se. Aztán a 22.héten egy vasárnap azt mondtam, elég, reggel elmegyek a védőnőhöz egy szívhanghallgatásra, mert nem értem, miért nem mozog már napok óta. És akkor este először igazán jól érezhetően megrugdosott, még apuci is érezte a kezeivel. És azóta mocorog, hol gyakrabban, hol ritkábban, hidegfrontkor lustább. De az utóbbi 1-2 hétben már igencsak belehúzott a kissrác, nagyon kis aktív lett végre, csak úgy hullámzik, domborodik a pocimKép

Babus

Kép
babus2005

Ja, és megnéztem alaposabban a Mini-Manó Bolt honlapját, decemberben ünnepi nyitvatartás van, 11.-én pl. 3-ig vannak nyitva. Nem sokkal több, mint egyébként, de az is valamiKép A többi boltnál nem találtam ilyesmit, pedig valószínű, hogy azok is tovább tartanak majd nyitvaKép

Babus

Kép
babus2005

SZiasztok Pocakosok!!!

Itt süt a nap végre, bár fagy is, de szép időnk van végre, bár a Pocaklakó kicsit lustábbnak tűnik. Éjjel megérkezett az apja, hát fél 1-kor olyan öröm-pörgést produkált neki, hogy alig bírtam elaludni tőle.
Már a második adag ruhát mossa gép, és hogy kicsit "fájdítsam" Babus szívét megyünk vásárolgatni karácsonyi ajándékokat meg persze Ubulkának is valamiket, mert hát olyan nincs, hogy ő nem kap semmit.:-))))
Gondolom ma is rengetegen lesznek, és persze senki nem figyel a másikra, szóval lehet, hogy hamar meg fogom unni a dolgot, de akkor is, legalább együtt van "kiccsaládunk".

Szép napot Nektek is!!!!
tamesz+ubul
29+1

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok'

Eddig csak olvasgattalak titeket és egy párszor írogattam a friss kismama részbe, de úgy veszem észre a 23 hetemmel inkább "közétek tartozom". De csak ha nem zavarok'
Tehát most tartok a 23. héten és ikreket várok, ráadásul két fiút. Mintha régebben azt láttam volna, hogy valaki más is vár ikreket, mert néha azért elbizonytalanodom ezzel kapcsolatban és jó lenne valakivel eszmét cserélni. Egyébként már van egy 5 és fél éves lányom, úgyhogy az apás szülésről tapasztalatból mondhatom, hogy nagyon jó. Mondjuk a férjem nem egy ájuldozós fajta, de szerintem nagyon sokat jelentett neki, hogy velünk volt és nem csak egy kis csomagot nyomtak a kezébe. Most egy kicsit ki is akadt, mert lehet, hogy az ikreket császárral kell majd megszülnöm és ott nem lehet velünk. Azért bízom benne, hogy természetes úton kibújnak majd.
Nem teljesen biztosan emlékszem, mert másik gépről írok, de azt hiszem, hogy pár héttel ezelőtt Zsana segített nekem AFP-vel kapcsolatban, mert egy kicsit rám hozták a frászt, de már minden rendben van és nagyon köszönöm a biztató szavakat. Van valaki köztetek aki az Istvánban fog szülni. Ja, április 2-re vagyok kiírva. Egyenlőre befejezem, bocsánat a szószátyárságomért.

Puszi

Zsuzsi
zsuzsi29

Akiren
Ez a bugyborgás olyan mindenféle érzésKép,a köldökömtől az alhasban két odalt valamikor mindkét oldalt,valamikor csak egyik oldalt,de valamikor középen érzem.Olyan mintha valmi csikálna,kaparászna (nagyon gyengéden),akár buburékolásnak is lehet nevezni,szerintem semmivel össze nem téveszthető érzés.Sokan csodálkoznak ,hogy érzem,pedig így van,ezek a csikizések tuti a babuskám mozdulatai.
De van nap amikor alig érzem,kedden meg egész nap "dolgozott".

Amikor nem érzek semmi csikit akkor alszik vagy csak úgy mozog,hogy nem érzem?Lehet hülye kérdés,de most ,hogy már tudom milyen érzés szeretném mindig érezni,hogy tudjam minden rendben.
Mi is ma délután megyünk vásárolni karácsonyra,tök jó lesz.

Timurr 18
Vendég

Timurr!

Azért kérdeztem, mert valamit én is érzek. Nem nagyon akarom elhinni, mert túl korainak tartom. De akkor is érzek valamit olyan kis pukkanásokat, amit eddig nem éreztem sosem. Én ott a szeméremdomb felett pár újnyival, akár középen akár két oldalt. Ez 1-2 napja van.
De nem merem mondani senkinek, mert azt mondanák, csak beképzelem. Kép Kép Első baba, és a 16. héten???
Majd figyelem, és ha később rendszeressebbé és erőteljessebbé válnak ezek az érzések, akkor biztos hogy már most is a babát érzem. Kép

Akiren
(16+1)
akiren

Tamesz
Kép
Nem baj, majd jövő szombaton meg én fájdítom a te szívedKép
Azért jó vásárlást!!!Kép

Zsuzsi
Üdv itt!!!
Én úgy tudom, itt nincs más ikres, rajtad kívül!Kép

Akiren
Nekem is első baba és ahhoz képest én is korán megéreztem ezeket a kis pukkanásokat. akkor én se akartam elhinni, hogy ez Ő, de utólag már biztos vagyok benne, hogy már akkor Őt éreztemKép

Babus+Kristóf(29+7)

Kép
babus2005

Akiren
Szerintem biztos a babát érzed,én is várom,hogy erőteljesebb legyen.Ma még nem is éreztem.

Timurr
Vendég

Akiren
Szerintem a babádat érzed,ez mindenkinél más lehet én egy másfél hete érzem,és szerintem nem leheta bélmozgással összetéveszteni.Most is érzem csak olyan nagyon gyengén,de örülök nekiKépKép
,mert ma még nem is éreztem.

Timurr
Vendég

Lányok

Én lehet,hogy hülye vagyok,de ideges vagyok.
Az AFP-és papíromon ezek az adatok voltak:AFP:20.29 ug/l (normál tartomány:17.00-75.00)MoM:0.56 ehhez nem írtak semmit.3 védőnő mondta,hogy tökéletes.De még sem értem ,ilyen adatokat sem a neten,sem könyvekben nem találok.
ez a 0.56 nem alacsony?
Help me!

Timurr
Vendég

Sziasztok!
Zsuzsi!
Nézz bele az "István kh SOS" meg az "István kórházi élmények" topicokba a "Szülészetek, kórházak"-ban, és keresd Linato hsz-ait. Ő szült ikreket az Istvánban és igen szépen nyilatkozik az ügyben! Egyébként előre láthatóan én is az Istvánban fogok megcsászározódni március első felében, de én is új leszek ott. Neked ki az orvosod?
Timurr! Akiren!
Tuti a babát érzitek! Úgy nem bírom az ilyet,amikor azt mondják mások, hogy "Á, biztos csak beképzeled"! Az én testem, az én gyerekem, csak meg tudom mondani, hogy mi a a különbség egy másik lény bennem történő mozgása meg a a tegnapi bableves hatása közt! Tényleg összekeverhetetlen, és irtó jó érzés. Pláne ha nagyobb lesz. Az enyémek mindig igen érzékenyek voltak arra, ami velem történt. Pl. az első babám (is) elég mozgékony volt, mégis ha beültem a kocsiba és rámentem az M7-re, bemerevedett, nem moccant és legközelebb Akarattyánál nyújtózott ki, akkor viszont Almádiig behozta az elmaradt focizást. Igazából vicces, ahogy már ott bent tudják, mi van itt kint. Ez a mostani (a harmadik) a legrugdosósabb mind közül, és különösen a kisebbik nővére pocaksimogatására reagál igen hevesen, szabályszerűen odanyomul, ahol Hannuska a hasamat piszkálja. Ja és ezt a kicsit már 14 (tizennégy) hetesen éreztem, pont úgy, ahogy mondjátok (szaladgáló buborékok, csiklandozás, ilyesmi).
Timurr!
NEM alacsony! Ilyen érték a béta-Hcg mérésnél is van, ami eltér az AFP-nél láthatótól. Persze, szeretjük a védőnéniket is, de mit mond a doki? Ő nem nyugtat meg?
Sziasztok!
Krtek (Grav.s. 24)
krtek

Timurr!

Én úgy olvastam valahol, hogy a MoM 0,7-2,5 között jó. Én csak kedden megyek AFP-re, úgyhogy semmi tapasztalatom nincs erről.
Viszont olyat is olvastam, hogy probléma akkor van, ha alacsony MoM a másik érték pedig magas. Az pedig neked nem magas, mert az alsó határoz van közel.
De mindez tényleg csak az, amit olvastam.

Akiren
akiren

KEdves Timurr15!

Én a MoM számra kérdeztem rá: Nekem azt mondta a doki néni, hogy a szuper jó tartomány a 0,8-2,0, De igazából lefelé 0,5 alatt szoktak további vizsgálatokat kérni, és hússzor kihangsúlyozta, hogy még akkor sem kell megijedni... A felső részre meg azt mondta, hogy simán mehet 2,0 fölé pl fáradtság miatt is.. Hogy rosszat jelezzen ahhoz jóval kettő fölé kell menni.

Hát én ennyit jegyeztem meg....

Az AFP utáni ultrahang ugyis sokmindent el tud árulni.

Üdv,

Babjag
babjag

köszönöm a válaszokat csajok!
Azaz érdekes,hogy mindenhol máshogy nézik ezeket az értékeket és teljesen megzavarodik az ember.Amikor telefonon mondták,hogy meg van és jó lett örültem,mint majom a farkának,amikor mentem érte akkor is megnézték és azt mondták tökéletes.Én meg elkezdtem itthon agyalni,hogy ilyen számról azt hallottam,hogy alacsony.Egy régebbi kismamában én is láttam ezt a 0,5-öt,hogy ennél a fajta vizsgálatnál ez a minimum.
Kedden megyek a genetikai uhra az orvosomhoz,remélem jót mond.Miért mondta volna 3 nő is ,hogy jó az eredmény ha nem az?Biztos láttak már ilyet ezret.
Most aztán beparáztattam magam,jobb ne is olvastam volna utána,annyi különböző infó éri az embert,hogy a baby anyja azt sem tudja hol a feje.

Timurr
Vendég

Krtek!

Igazából az ikres szúlések izgatnak, mivel az előző babámat az Istvánban szültem és nagyon meg voltam elégedve az orvossal és a szülésznőkkel is, teljesen pozitív élményekkel emlékszem vissza az egészre. Egyébként Boiskó doktornőnél fogok szülni, nekem nagyon bejött. Már így tudod, hogy mikor császároznak?

Timurr!

Az AFP-vel kapcsolatban csak annyit, hogy rám is rám hozták a frászt 2 MOM-mal az ikreknél, de igazából az UH-nak kell hinni, mert úgy tudom, hogyha nem pontosan a 16. héten végzik a vérvételt akkor eltérhet az eredmény és más külső tényezők is vannak. Fel a fejjel, csak pozitívan!!!

Zsuzsi
zsuzsi29

Timurr!

Nekem is alacsony volt az AFP MOM értékem és elküldtek genetikai ultrahangra, biztos ami biztos. Ott a doktor mondta, hogy akkor van baj, ha a AFP MOM magas, vagy ha a AFP MOM alacsony viszont a BHCG MOM magas. Tehát, ha neked a BHCG MOM nem magas akkor nem kell izgulnod, de ez az írásodból nem derül ki!!! A normál tartomány úgy van ahogy Akiren írta, de azt nem tudom honnan veszi, hogy a másik érték neked nem magas. Leírtad már és csak én vagyok vak, vagy nem írtad?

Kép

Kép
mtücsök

Mtücsök
leírtam ami a papíron volt:AFP:20.29 ug/l (normál tartomány:17.00-75.00)MoM:0.56 ehhez meg nem volt írva semmi.Aztán ,hogy mi micsoda a csuda tudja.Van egy könyvem a Kismamák nagyszótára ott normálnak írja a 0,5-2 értéket.
Kedden megyek uhra ott minden kiderül,remélem.

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Timurr
Látod, ilyen ez az AFP dolog, mindenki másképp tudja. Kép
Tényleg nem derült ki az eredményeidből hogy az AFP MOM értéke 0.56, vagy a betaHCG MOM értéke. Ez nem mindegy!
Engem pont egy genetikusnak sikerült beparáztatnia, és mindenki más szerint jó az eredményem, ha az ultrahang eredmények is jók (márpedig azok jók).

Zsuzsi
Örülök, hogy minden rendben veletek!
Érdekes lehet ez az ikres dolog, én nagyon félnék tőle.
Egyébként van egy pár Istvános köztünk (Cic, Maya, Nebula, én is), még az is lehet, hogy összefutunk ott tavasszal. Kép

Tegnap voltunk vásárolni, önző módon csak magamnak. Sikerült találnom egy farmert, ami tök jó, legalábbis a többi nadrághoz képest, amit próbáltam.
Van valakinek ötlete, hogy céges karácsonyi bulira hol tudnék kicsit elegánsabb ruhát beszerezni?

Zsana (26+0)
zsana75

Helló Lányok!

Ez az afp dolog ez nagyon érdekes. Nekem 1.65 mom volt az érték és a védőnő, meg a doki is csak a fejüket csóválták, hogy az nem jó. De mivel nem a 16 héten volt a vizsgálat, meg más vizsgálatok jók lettek így nem paráztattak tovább. De ez mindenesetre nagyon érdekes, hogy én is azt olvasom mindenhol, hogy 2 fölött lehet gond, de még akkor sem feltétlenül. Hát hogy igazodjon el az ember, ha mindenki mást mond???

Én úgy döntöttem nem izgatom magam emiatt, mivel nekem az ismeretségi körömben is van olyan akinek minden értéke tök jó volt aztán mégis beteg lett a babája. Úgyhogy semmire sincs garancia, majd akkor derül ki minden ha megszületik. Remélem nagyon egészséges lesz!! Kép

r
ruzicsky

Sziasztok!
Remélem mindenkinek egézséges babácskája születik.csak keddig lehet bedilizek.Kép

Timurr
Vendég

Timurr!

Ne izgulj, nem lesz semmi baj! Ez az AFP szerintem itt Magyarországon egy pánikkeltő vizsgálat, a nyugati országok 90%-ban már nem is csinálják, itt nálunk tövényi előírások miatt kell csinálni. Nagyon sokat számít, hogy az adott héten - 16. hét - veszik-e le, és a testsúly is számít, hiszen ahhoz nézik ezt az egészet. Innentől kezdve szerintem egyáltalán nem biztos, hogy releváns értéket ad az eredmény.

Megértem, hogy azt gondolod, hogy addig bedilizel, mert én is így voltam vele, de meglátod, hogy nem lesz semmi baj, és egy makk egészséges kis babád fog születni!

Kép

Kép

Kép
mtücsök

Édi vagy Mtücsök,igazad legyen én is úgy érzem minden rendben (de azért félek is).
16 /4 naposan vették le,de a testsúlyt nem is nézték.Azzal nyugtatom magam,hogy 3 ember is azt mondta jó ez az eredmény,sőt tökéletes,várom a keddet, végre láthatom bugyborkámat.Kép
Timurr
Vendég

Ne izgulj Timurr! Nekem is 0.5 lett az eredmény, és 0,51től jó. Az uhos doki a dokim, genetikai uh specialista megvizsgált és azt mondta, hogy minden tökéletes. Én megbizom benne. AMúgy 13 hetesen voltam a PRaxisban és ott is minden ok-s volt.

Kép

KépKép
búzaszem

Oh Búzaszem,egy sorstárs,örülök,hogy minden rendben veled,én is ebben bízom.Már alig várom az uh-t.
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?