tündér, nálam long protokoll volt, mint tudod. én a 22. napon (hétfőn) mentem vv-re, és 12.30 után teliztem, amikor is zsuzsa közölte, h tökéletes a progi értékem, volt peteérésem, így mehet estétől az 1 gona. aznap reggel megkaptam a receptet, de a férjem csak az eredmény után váltotta ki. (ő tanár, így neki még szünet volt, mobil volt végig a protokoll alatt, így bármikor tudott menni a gyógyszertárba.)
2 doboz gonapeptylt váltott ki, ami 28 000 Ft volt, plusz vett fertőtlenítő sprayt is, bár ezt nem mondták. mi minden este 20.00 óra magasságában szúrtunk. nagyon gyors volt, mivel előre töltött a fecskendő, tehát kiveszed a csomagolásból, és már szúrod is. (a szurik alatt közben anyukámat látogattuk a kórházban, mivel július végén szívbillentyű plasztikája volt, a műtét több mint 7 órát tartott. hála istennek jól van, már nagyon aktív, de nekem most fizikailag sajnos nem tud segíteni.)
azt már írtam korábban, h mi megkérdeztük, hogyan kell beadni. a köldökkel egyvonalban, egyik nap az egyik, másik nap a másik oldalra, a bőr alá a hasfalba. néha éreztem kis csípést vagy szúrást, de lényegében nem volt semmi különös, és a hasam sem volt zöld. át kell esni a tűzkeresztségen, aztán már napi rutinná válik!
mi megkérdeztük, hogy hol lehet kapni a szurit. azt az infót kaptuk, h az albatros patikában, ami az erzsébeti nagytemplom szomszédságában található. te ezt a patikát biztosan ismered, hiszen erzsébeti vagy. itt a protokoll alatti összes gyogyit meg tudtuk venni, nem volt soha semmi gond.
a gonat tulajdonképpen végig szúrod, a mensi alatt is. nekem a mensim a 30. napra jött meg, előtte már eléggé paráztam, hogy miért nem jön, mert általában 28 naposak a ciklusaim. még az intézetet is felhívtam, és a zsuzsa megnyugtatott, h ne aggódjak, ez elő szokott fordulni a kezelés alatt. szóval, ha neked is késik pár napot, akkor ne aggódj, mert ez totál normális.
a következő mensi 2-4. napján kell menni megint vv-re, akkor megint teli aznap 12.30 körül, és ha minden ok, akkor szintén ki lehet váltani a reggel megkapott recepteket. reggel felírják a stimuláló szurikat, plusz a prednisolont (szteroid), doxicyklynt (antibio), valamint a betadine hüvelykúpot. akkor is egy tetemesebb összeget fogsz a patikában hagyni, az tuti.
nálam is, mint lojcikánál, a fostimon és a merional volt, utána pedig csak a merional, majd a pregnyl volt a tüszőrepesztő. jó sok szurit kaptam, reggel és este is 2-2 merionalt. nekem ennyi kellett. a gonaból 1 db megmaradt. ja, és a vége felé a gonaból már csak egy felet kellett szúrni.
a decapeptylt már nem gyártják, ennek az utódja a gonapeptyl. a longnál mindenki ezt kapja.
jó hosszúra sikeredtem, de igyekeztem mindent részletesen megválaszolni. ha van még kérdésed, bátran írj!
lojcika, köszi az infókat. te akkor még nagyon fiatal vagy!
raksz fel képet a kisfiadról?