Új privát üzeneted érkezett!

szívesen! ha ő most nem megy veled, akkor majd a 3. napira kell mennie. persze az a legjobb, ha mindent megkérdezel!
kgir
Budapest XXI. kerület

Nálunk is az első lombiknál a 3. napi vv-n vettek mindkettőnktől vért. Akkor néztek HIV fertőzést.

A 21 napi vv-n nem volt peteérésem ezért kellett menni a 3.napon és így rövid protokoll volt.

A második lombiknál pedig a 21. napi vv jó volt tehát volt pé-mígy long protokoll volt.
lojcika
Nagyvenyim

lojcika, örülök, hogy jöttél. a 7 hónap szopi szép, ügyesek voltatok!
köszi a drukkokat!
vesekő :( :( :( a lényeg, hogy jobban vagy már!
Benett nagyon cuki, FB-on is néztem :)

kgir, megint laptető :!: :!: :!: nagyon fogok szorítani holnap reggel!

Csajok, a HIV és HEPA vizsgálat fizetős az intézetben?

Kép

Kép
Kép
tündérlétra

Szilvi: nem fizetős a HIV és a HEPA!
Csak a konzi és a sperma vizsgálat fizetős. meg az inszem!

Vesekőt írtam? Epekövem volt!

kgir: Én is szorítok reggel!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja és még akartam írni neked SZilvi hogy a 21 napon leveszik a vért,megkapod a receptet és 12:30-kor telefonálsz hogy mi lett az eredmény. Ha volt pé-d akkor kiválthatod a receptet és indulhat a long protokoll ha nem akkor a mensi 3. napján mentek mindketten a pároddal vv-re és rövid protokoll lesz.

Nekem az első lombiknál nem volt pé-m,de mi 12:30-ra hazaértünk már így pesten kiváltottuk az injekciót amit felírtak (decapeptyl). Mert itthon a gyógyszertárakba csak rendelésre van. De odaadtam az Ibolyának és amire mentem leszívásra eladták és visszakaptam az árát!

Jó éjt!
lojcika
Nagyvenyim

jó reggelt :)

lojcika, én néztem be, epekövet írtál valóban... szánom-bánom :roll: a lényeg, hogy most már OK minden!
ez jó hír, hogy ezeket a vizsgálatokat helyben és 'ingyen' megcsinálják :)

kgir, már lehet, túl vagy a leszíváson, drukkhegyek! +++++++++

van egy olyan érzésem, hogy nekem is short lesz, itt vagyok a 17. cn-on, és stagnál a hőm... :evil: :evil: :evil: :evil: b@ssza meg!

Kép
Kép
tündérlétra

Kgir: Írja amint tudsz! Már biztos túl vagy rajta!!!!

Szilvi: Kiváncsi leszek a pé-dre. Én nem hiszek ebben a hőmérőzésben amúgy.
Régen csináltam,de orvosi utasításra. nem is emlékszem hogyan alakult.Mert csak felírtam és vittem a dokinak. De akkor még nem is értettem hogy működik ez.
lojcika
Nagyvenyim

sziasztok lányok!

nagyon köszönöm a bíztatást, h gondoltatok rám! :D
7 óra magasságában kezdődött a műtét, és valóban csak egyedül voltam. nagyon izgultam az altatás miatt, de igazából, amikor bementem a "műtőbe", és felültem a székre, utána pár pillanat volt csak, és már semmire sem emlékszem, h utána mi történt. nagyon remegtem, a tanár úr fogta a kezem, és igyekezett nyugtatni. a következő, amire emlékszem, az az, h már az ágyban fekszem. a férjem is feljöhetett, mivel ma reggel csak én voltam. egyébként a férjeknek lent kell maradniuk.

8 petesejtet sikerült leszívni, abból 5 érett, azt mondta a tanár úr és a biológus is. nekünk icsi-vel van a megtermékenyítés a kevés katonaszám miatt. holnap 10-kor kell teliznem, h mi újság. a biológus azt mondta, h minden valószínűség szerint szombaton lesz a beülti, de még meglátjuk, mi hogyan lesz.
szóval hajrá sejtek!!!!!!!!!!!!!!!! :D minden a legjobban alakul!!! :D

én szerencsére jól vagyok. nem szédülök, nincs hányingerem, nincs fájdalmam. enyhén kába vagyok. ott sem tudtam sokat aludni, pihenni, hamar magamhoz tértem.
mindenki nagyon kedves volt, ez sokat segített :D

tündér, ne aggódj, minden rendben lesz! :D menj majd a 21. napi vv-re, és utána sokkal okosabb leszel. hagyd, h történjenek a dolgok. hidd el, minden úgy fog alakulni, ahogy az nektek a legjobb lesz! :D egyébként én sosem hőmérőztem. most sem, h elkezdtünk a forgácsba járni. rájuk bíztam magam, és ez a legjobb, amit tehetsz.

lojcika, olyan szuper, h te már édesanya vagy. szeretnétek tesót? neked a 2. lombik sikerült? az első miért nem? veled vagy a pároddal van a gond? nálad hány petesejtet tudtak leszívni? nagyon köszönöm előre is, ha megválaszolod a kérdéseket. te már rutinróka vagy, ha lehet ilyet mondani. :D
kgir
Budapest XXI. kerület

hű, örülök, hogy minden okés, hajrá az ötösfogatnak!
én sem hőmérőzök, amióta kiderült, hogy lombik lesz, de most nem akarok se korán, se későn (mint novemberben) menni, hiszen a progi-eredményemtől függ a kezdés, ahhoz meg tudnom kell, mikor van tüszőrepi.

ehhez az altatáshoz/bódításhoz kell valami vizsgálat? ekg, bármi? gondolom nem...

a punkciódat beírtam a táblába :) de most megint nem enged feltölteni, majd otthonról.

Kép
Kép
tündérlétra

sziasztok :)

kgir nagyon-nagyon szorítok a kis petikéknek :wink:

Lányok, hallottatok már arról, hogy a BMC-ben, annak aki nem fél tőle, csak helyi érzéstelenítéssel csinálják a punkciót. Ezt olvastam egy leányzó blogjában, akinek nemrég volt a beültetése:

"Azt mondta (a doki), hogy ahol kevés a petesejt, ott mindenképpen az altatás nélküli változatot javasolja! Nálam majdnem mindegy, de az biztos, hogy nagyon jó hatással van a petesejtekre, ha lokális érzéstelenítés mellett szívják le őket! Mondta (a doki), hogy lokális érzéstelenítéskor minden szúráskor érezhető egy görcs, ami segít leválni a petesejteknek, és jobban leszívhatók."

Mi a véleményetek? Azt hiszem én azért majd rákérdezek erre, ha eljutunk odáig. :)

sziasztok :)
rítá

rítá, Te is olvasod Esztert? :)

magához a hírhez nem tudok hozzászólni, én magának a leszívásnak a leírása alapján biztosan nem mennék ebbe bele, úgyhogy nem is nagyon néztem ennek utána.

Kép
Kép
tündérlétra

jelentem, aludtam kb. 2 órát, ennyi elég is volt. még mindig érzem a kábaságot, de semmi különös. jól vagyok :D

kb. 3-4 liter vizet meg kell inni/nap, ami szerencsére nekem nem okoz különösebb gonndot, mivel eleve iszom kb. ennyit minden nap. most azon igyekszem, h több husit egyek, mint eddig. nem vagyok egy nagy husis, pedig most muszáj, úgyh mindent a cél érdekében :D

ma sok transzfer volt. amikor lejöttünk, akkor már elég sokat várakoztak a szokásos helyen. drukk nekik is!!! :D

tündér, a punkcióhoz, amely vénás altatásban történik, itt a forgácsban nem szükséges egyéb vizsgálat. legalábbis nekem nem volt ekg, vagy valami speciális dolog. azt tudom, h a kaáliban kérnek ekg-t, valamint műtéti vérvételt. azt hittem én is, h ezek itt is kellenek, de aztán láttam, h nem.
ha nálad minden ok, akkor szeptember közepén indul a lombik, ugye? nekem a gonapeptyl miatt késett a piri 2 napot, a 30. cn-on jött meg. ha emlékszel, eléggé paráztam, de szerencsére beindult. akkortájt írtam először a topicba.

én amondó vagyok, jó volt így, altatásban a műtét. nem éreztem semmit, nem volt fájdalom, tulajdonképpen átaludtam az egész beavatkozást. :D
kgir
Budapest XXI. kerület

nem a hús a lényeg, hanem a fehérje! túró, tejföl, fehérjepor, és társai - ha ennyire nem akarsz sok husit enni.

Kép
Kép
tündérlétra

tündér, igen, olvasom :D én egyébként simán bevállalnám..na, majd meg is kérdezem, bár nem hiszem, hogy miattam megcsinálnák így, ha itt a Forgácsban nem bevett szokás.

én most itt épp osztok-szorzok, és ha minden úgy alakul, ahogy szeretném, akkor nekem talán november közepén lesz beültim. az az igazság, hogy meg akarok várni 2 ciklust mindenképp...már, ha egyáltalán most majd megjön a gyógyszertől. (a 6 hónap ciklus nélküliség azért elég sok, nem árt a tisztulás) de megjön, mert úgy érzem :lol: szóval nekünk a télapó hozza majd a kis csomagot....így döntöttem és kész. :oops:

nagyon szorítok nektek lányok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
rítá

lojcika, olyan szuper, h te már édesanya vagy. szeretnétek tesót? neked a 2. lombik sikerült? az első miért nem? veled vagy a pároddal van a gond? nálad hány petesejtet tudtak leszívni? nagyon köszönöm előre is, ha megválaszolod a kérdéseket. te már rutinróka vagy, ha lehet ilyet mondani. :D[/quote]

Gratulálok az 5 petesejthez!!! szupi!!!

Mi már gyúrunk a tesóra. 2 hónapja próbálkozunk,mert ugye van esély spontán is. Jövőre azért bejelentkezek lombikra ha nem jön össze mert elég hosszú a várólista azt hiszem 14 hónap?

Nálunk nincs semmi probléma. Se a férjemnél,se nálam. Nem tudni miért nem sikerült az első. valakinek a rövid sikerül valakinek a hosszú protokoll sikerül. nekem a hosszú jött be.

Volt 3 sikertelen inszeminációm is elötte.
És 2007-ben voltam spontán kismama.(6-7 héten elhalt az embrió)

Az első lombiknál 16 petesejtet, a másodiknál 14 petesejtet szívtak le.
Az első lombikból van egy embrióm lefagyasztva. A másodikból nem sikerült fagyasztani!

Hogy hány volt érett és hány termékenyült meg meg az ilyen adatok is megvannak ha érdekel.
Ja és az első lombiknál 5 napos embriókat (blasztocitákat) kaptam vissza 2db-ot. A másodiknál pedig 3 db 3 napos embriókat kaptam vissza (már nem is tudom hány sejtesek voltak,de ez is fel van írva).
És ugye az ET+14.napon kell tesztelni. Én már az ET+11. napon teszteltem és pozitív volt már akkor!

Én nem merném bevállalni ébren a lpunkciót!!!
lojcika
Nagyvenyim

A második lombiknál szedtem méhpempőt a méhnyálkahártya vastagítására és beültikor meg is jegyezte a Tanár Úr hogy nagyon szép vastag,ennek a sikerülnie kell!!!

Meg azt is mondta hogy nagyon szépek az embrióim is. (Épp akkor filmeztek a forgácsba) és az én egyik embrióm fejlődését vették fel videóra hogy majd szerepelni fog a filmbe! (Azóta nem tudom hogy áll a filmkészítés)

Mondtam is az én fiam nagy sztár :D Bbiztos Benikémet filmezték :D :D :D
lojcika
Nagyvenyim

Kép

kgir, köszi az infót!
szeptember közepén tutira indul a lombik, ha nem longgal, akkor shorttal. szóval ez már ezermillió százalék :)
nagyon várom a délelőtti híreket, biztos beindultak már a lurkók!

rítá, akkor kiszállsz a szeptemberi csapatból? hát-hát...
:lol: :lol: :lol: amúgy megértelek, ha így látod jónak, így lesz jó! novemberben is ugyanúgy fogunk drukkolni, mint most tennénk!
a drukkokat köszi :)

lojcika, engem érdekelnének az adatok!
azért ez olyan szenyaság, hogy ilyen sok petesejtből 2x3 'használható' lett csak, nem? az ember lánya növesztgeti ezt a rengeteg tüszőt, feszül, meg minden, aztán cca 80%a megy a levesbe... :cry: :cry: :cry: bár gondolom, anyukaként pont letojja az ember ezeket a számokat...
Benett, a filmsztár :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
tündérlétra

sziasztok!

tündér, szívesen! nagyon drukkolok, h minden a lehető legnagyobb rendben menjen :D

lojcika, nagyon köszi az infókat! drukk, h spontán összejöjjön a kistesó :wink:
punkció után neked is a prednislont, estrimax-ot és az utrogestant kellett szedned? megint ez a rengeteg gyogyi. na de, ha használ, akkor hajrá!

rítá, akkor indulj, amikor úgy érzed, h eljött a te időd! én is veled vagyok, és drukkolok neked nagyon-nagyon! :D

igazából nekem a stimu alatt nem volt különösebb diszkomfort érzetem. néha szurkált az alhasam, de ennyi. persze nekem nem szívtak le olyan sok tüszőt, mint lojcikának.
kgir
Budapest XXI. kerület

kgir, Te most dolgozol?
a punkció napjára adnak valami javaslatot a házidokinak, ami alapján kiír, vagy hogy lesz ez?
én nem feltétlenül szándékozom otthon maradni, de a punkció napja mindenféleképpen kiesik az altatás miatt, meg amúgy is, és akkor még ugye ott az ET, ami ha nem hétvége, az is kiesik a munkából. Ti hogy oldjátok ezt meg?

Kép
Kép
tündérlétra

továbbra sem tudok feltölteni ide, úgyhogy a tegnapi táblát itt találjátok (ha mégsem működne, szóljatok!):

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0B9NTOLKXwTCyN2EwYjI5ZTYtYzhmNy00NDAyLThjZGItNGMxM2E2ZDhlZjdh&hl=en_US

Kép
Kép
tündérlétra

tündér, én most nem dolgozom, szabin vagyok. direkt úgy tartalékoltam. :D

nem tudom, h adnak -e igazolást a punkcióról. én nem kértem, így nem esett róla szó. annyit kérdeztem, h a transzfer után kapok -e valami papírt, amit vihetek a házidokihoz. a tanár úr azt mondta, h persze, majd akkor kapom meg a zárójelentést. a házidokival már beszéltem, és mondta, h kiír, ha szükséges.

tegnap kérdezték is a forgácsban, h ugye most nem megyek dolgozni. szerintem egyébként a punkció utáni napon lehet melózni, ha úgy érzed magad. nálam nem volt semmi fájdalom, egyáltalán nem éreztem rosszul magam. lehet, h a kábaság is inkább a reggeli 4.30-as kelés miatt volt, de persze biztosan az altatás miatt is.
én igazából nem akartam menni, most jobb itthon.
a továbbiakat meg majd meglátom a történések függvényében ... :D
kgir
Budapest XXI. kerület

beszéltem a tanár úrral. 4 érett petesejt volt, abból 3 termékenyült meg!!! :D
szombaton reggel lesz a transzfer! :D hurráááááááááááááááá
nagyon izgulok, h minden rendben legyen!
kgir
Budapest XXI. kerület

szuper, akkor mindhármat visszakapod?

Kép
Kép
tündérlétra

remélem! :D
kgir
Budapest XXI. kerület

lojcika, a prednisolont, az estrimaxot és az utrogestant meddig kell szedni, a tesztig? te a beülti után hány napig feküdtél? mikor kezdtél a masszív fekvésen kívül mást is csinálni? 2 hétig otthon maradtál, vagy dolgoztál? köszi előre is a válaszokat!

most azt gondolom, hogy én legkorábban csak az et+14. napon fogok tesztelni, előbb nem. bízom benne, hogy ezt az elképzelést be is fogom tudni tartani! :D
kgir
Budapest XXI. kerület

Szilvi: Vasárnap este lesz időm,leírom az adatokat a papírkámról!

Utrogestant azt tuti a 12. hét végéig és folyamatosan csökkentve szabad abbahagyni! Nekem a Tanár Úr a terhességi Uh napján elmondta hogy hogyan csökkentsem.

Prednisolon nekem pont addigra fogyott el mikor fel kellett hívnom a Tanár Úrat hogy mit teszteltem. mondtam neki hogy két csíkos lett és hogy elfogyott a prednisolon és azt mondta nem baj abba is hagyhatom.
nem tudom meddig mondta volna hogy szedjem ha nem fogy el. Mondjuk nem teljesen fogyott ám el volt még pár szem csak ez valami nagyon erős gyógyszer (szteroid) az egyik csaj azt mondta hogy a rákos valakije ezt szedi. Ezért gondoltam ha pozit teszteltem nem szedem nehogy ártsak a babának.

Az estrimaxot pedig úgy emlékszem addig kellett szedni amíg el nem fogy.
De a papírkámról ezeknek is pontosan utánanézek.

Mindkét lombiknál a leszívástól táppénzen voltam.
Nekem semmilyen papírt nem kért a háziorvos,mondtam neki mi van és kiírt. Az intézetbe a beülti napján adják a papírokat azokat már vittem a házidokinak.

Az első lombikot szinte végig feküdtem,amit nem szabad. Mert kell a méhnek a vérrellátás amit fekve nem kap meg csak mozgás közben.

2.lombiknál már megkérdeztem a Tanár Úrat hogy csináljam.
És aznap szigorú fekvés csak pisilni állni fel. Nekem csütörtök volt a transfer pénteken is még egész nap feküdtem,szombaton már lazább voltam és vasárnaptól minden a régi.

Kgír: Gratula a 3 törpéhez:)
lojcika
Nagyvenyim

Utrogestan: Eszembe jutott hogy csináltam.
3*3-al kellett kezdeni. Azt hiszem kettő lentre egy szájba.

A 6. terhességi héten kezdtem el csökkenteni.
reggel 3
délben 2
este 3
5 nap múlva:
reggel 2
délben 2
este 3
5 nap múlva
reggel 2
délbe 2
este 2
stb....

Így ajánlotta a Tanár Úr de én hetente csökkentettem és majdnem a 14 héten hagytam el.
lojcika
Nagyvenyim

sziasztok!

lojcika, nagyon köszi az infókat, sokat segítesz velük! :D

az mit jelent, hogy a csütörtöki beülti után vasárnaptól már minden a régi? mindent csináltál, azaz a háztartási munkákat? azért pihentél is, nem? akkor te már nem is mentél vissza melózni?

én sem akarok görcsösen csak feküdni, hanem, ahogy te is írtad, az első két nap fekvés, utána pedig már lazábban. :D
persze a jövő héten táppénzen leszek, aztán majd meglátom.

te milyen terhességi tesztet használtál? megírnád a márkáját, hogy melyik volt az pontosan? többször is teszteltél, ugye? nagyon köszönöm! :D

megkérdezhetem, hogy te hány éves vagy?

tündér, mindjárt itt a hétfő, és mész vv-re! hőmérőzöl még? hogy áll a pé-d?
kgir
Budapest XXI. kerület

sziasztok,

lojcika, jó lesz vasárnap is az infó, köszi :)

kgir, igen, még hőmérőzők, és vagyon afelé hajlok, hogy kedden megyünk...
íme a görbém: http://www.fertilityfriend.com/home/19793b
holnap mikorra kell mennetek?

Kép
Kép
tündérlétra

vagyon=nagyon :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
tündérlétra

tündér, akkor keddre egy nagy drukk! hajrá kezdés! :D
majd mindenképp írd meg a fejleményeket!

holnap 7.45-re kell mennünk. :D

ma még takarítottam, most megyünk vásárolni, aztán délután főzök a hétvégére. most előre igyekszem megcsinálni a legszükségesebb dolgokat. utána párom fog főzögetni, aki nagyon ügyi. :D
bár lehet, h a jövő hét közepétől majd már én fogok.

közben a branül kivétele után begyulladt az erem, ma is eléggé érzem, kicsit meg van dagadva a kezem. :(
na de eb csont beforr, úgyh nincs gond! :D
a férjem is a megmondhatója, h nem vagyok szerencsére egy nyafi típus.
kgir
Budapest XXI. kerület

és mi finomat főzöl?
az én férjem is szeret főzőcskézni, de inkább a hagyományos kajákat. bográcsos dolgokat mindig ő készít :)

a kezednek jobbulást (és nyafi típus nem is vállalna lombikkezelést - szerintem :))

holnap drukkolok, próbálj majd írni pár sort, hogy volt, mint volt, ilyenek :)

Kép

Kép
Kép
tündérlétra

sziasztok!

2 gyönyörűséges embriót kaptam vissza, 8 sejteseket. a harmadikat próbálják az 5. napig elvinni, és ha minden rendben vele, akkor lefagyasztják. maga a transzfer ok volt, egy gondom volt - nem csak nekem -, hogy ugye telt hólyaggal kellett lenni. hát ez egyáltalán nem kellemes, de mindent a kisbabánkért!!! :D

a transzfer kb. 8-10 perc volt, utána 5 perc elteltével lehetett végre pisilni. az ágyban még 1 órát kellett feküdni, és utána mentünk a sipos dokihoz a zárójelentésért. ma csak ő volt.
plusz adott egy igazolást, amit lehet vinni a házidokihoz.

két hét múlva szombaton tesztelés!!! :D

mindenkinek szép hétvégét! :D
kgir
Budapest XXI. kerület

kgir: Gratula a két csöpphöz!!!!!!!
Vigyázz magatokra!
Az első lombikból nekem is van egy fagyibabám!

kezed jól van már?

Este ha elaludt Benikém akkor jövök az adatokkal amit ígértem!
lojcika
Nagyvenyim

Első lombik:

Nem volt peteérésem abban a hónapban amikor a lombik kezdő vérvétel (ciklus 23. napján). Így mondták hogy 2 nap múlva menjek megint vérvételre hátha később volt abban a hónapban peteérés.
De 2 nap múlva reggel már mensi szerű (barnázás) dolog volt.
Szóltam tanár Úrnak mielőtt Ibolya levette volna a vért és akkor mondta hogy nem kell a vérvétel. És az is azt igazolja hogy 25 napra megjött hogy nem volt peteérés és így rövid protokoll lesz.

Rövid protokoll szerint a mensi 3.napján vérvétel és akkor adják a recepteket.

Ciklus 13. napján volt a punkció.
16 db petesejtet sikerült leszívni. Másnap reggel kellett telefonálni hogy sikerült a megtermékenyítés. (ICSI volt!)
16 petesejtből 10 db volt "használható" a többi túl érett volt vagy éretlen.
10 petesejtet megtermékenyítettek és 7 termékenyült meg.
Második nap megint telefon: A 7 megtermékenyült petesejtből 6 fejlődött tovább.
Ekkor megbeszéltük hogy mivel ilyen sok van így az 5. nap lesz transzfer amikor is már blasztócita állapotba lesznek.
3.nap reggel (ez pont szombatra esett) úgy beszéltük meg azért megyünk az intézetbe hátha lesz transzfer (ha esetleg nem fejlődtek volna szépen),de ha a biológus beért az intézetbe és látja hogy szépen fejlődnek akkor telefonál hogy mégse menjünk. Nem telefonált így odaértünk az intézetbe mikor is közölte hogy nem volt meg számom ezért nem csörgött majd csak hétfőn lesz beülti mert szépen fejlődnek a kicsikéink!
Hétfőre 3 embriónk maradt életbe. Kettőt visszakaptam és mondták hogy a 3.sorsa másnap reggel kiderül. Végül lefagyasztották.

Első lombik gyógyszerei:

Puregon 300NE 3 doboz = 29.967.-
Betadin kúp 14db = 613.-
Prednisolon 20db+2 = 264.-
Doxiciclyn Al 100 20db = 516.-
Merional 75NE 10db = 5790.-
Orgalutran 2 db = 20400.-
Utrogestan 6*30 db = 9960.-
Ovitrelle 2*0,5ml = 5690.-
Estrimax 3*28db = 2497.-
fecskendő+tű = 200.-
terhes vitamin = 2900.-
összesen = 78.797.-

Második lombik:

Vérvétel ciklus 21. napján felírták a recepteket és kezdődött a long protokoll!

2010.03.01. Punkció,14db petesejtet sikerült leszívni!

2010.03.02. Telefon:14 petesejtből 7 petesejt volt használható és abból 5 petesejt termékenyült meg. (Ekkor már biztos volt hogy a 3. napon lesz transzfer!)

2010.03.03: Az 5 embrióból 2 embrió kiválóan fejlődik. 3embrió még alakul!

2010.03.04: TRANSZFER! Ciklus 17 napja!
10:00-re kellett menni.
A két embrió továbbra is szép volt és lett hozzá még egy szép,kettő meg nem fejlődött.
Így a 3 embriót visszakaptam.

2010.03.15: este előttem egy tesztet ami pozitív lett.
:D

2010.03.18: Hivatalos tesztelés napja!

2010:03.25: Uh az intézetben ahol 1 petezsák benne másodlagos szikhólyaggal volt látható. Szívpulzáció még nem volt. (Az csak a 6 hét végén volt!)

Egyszer voltam UH-n az intézetbe és azt mondta a Tanár Úr nem kell többször mennem,mehetek a saját nőgyógyászomhoz már. de ha akarom 1 hét múlva mehetek is szívhangot nézni!(De nem mentem!)

Engem tesztelés napjához 1 hétre hívott Uh-ra,de sok mindenkit csak 2 hét múlvára hív!

Második lombik gyógyszerei:

Decapeptyl 7*1ml*2 = 25.352.-
Prednisolon 20db*2 = 264.-
Doxiciclyn Al100 20db = 516.-
Betadin kúp 14db = 613.-
Merional 75NE 10db = 5790.-
Fostimon 75NE 10db = 12980.-
Merional 75NE 6db = 3474.- (Nem lett elég a 10db!)
Pregnyl 5000NE 2db = 3433.-
Estrimax 3*28db = 2497.-
Utrogestan 6doboz = 9960.-
fecskendő+tű = 400.-
femibion 800 terhes vitamin = 3472.-
összesen = 68.751.-

Jó éjszakát!
lojcika
Nagyvenyim

Kgír: vasárnap már mindent csináltam,csak arra vigyáztam hogy ne emeljek nehezet és ne erőltessem meg magam.

De mondjuk porszívóztam,felmostam,mosogattam,mostam. csak mindent úgy finoman "lájtosan".

Egyél sok túrót,tejfölt,fokhagymát,majonézt... Én kb ezeket összekutyulva (+só,bors) tettem piritósra és minden nap ezt ettem napi egyszer. (valaki ajánlotta ezt a kajcsit)
Fehérje bomba néven futott!

Én már nem mentem vissza melózni.
2010. március 1-től szabin voltam. Március 18-tól pedig betegállományba.

Benzinkúton melozok/tam 12 órába. És a saját nőgyógyim azt mondta hogy a 12. hétig mindenképpen táppénz és vigyázzak a babára. Aztán megtudta hogy hol melózok és mondta hogy már nem mehetek. Mondjuk a 10-11.héten nekem volt vérzés és kórházban voltam pár napot.

De azt hogy a 12.hétig táppénz már akkor mondta mikor még nem voltam kismama.

Az első lombiknál meg a leszívástól a tesztelésig táppénz!
lojcika
Nagyvenyim

lojcika
Nagyvenyim

sziasztok!

lojcika, nagyon köszönöm a hasznos infókat, hogy mindent ennyire részletesen leírtál. hálás vagyok neked! :D

azt mindenképp jól tetted, hogy a benzinkútra nem mentél vissza melózni. gondolom, ez a munka nem a kíméletességről szól.

én ezen a héten itthon leszek, aztán a többit majd meglátom. irodai munkát végzek, fizikai munkám nincs bent, a monitor előtt ülök egész nap. a főnökeim normálisak, de mindig adódnak ad hoc dolgok, amiken sajnos én felizgatom magam. bent senki sem tudja, hogy lombikozom, nem akartam senkivel sem megosztani. ha sikerül, akkor úgyis megtudják, hogy babócát várok, ha meg nem, akkor meg nem leszek téma.

köszi, a kezem már sokkal jobb.

te éreztél valamit a transzfer utáni napokban? én kisebb szúrkálásokat érzek, meg fáj a derekam. bár az utóbbi szerintem inkább csak a sok fekvéstől, mert alapjáraton nem vagyok egy fekvős típus. :D

megírod, hogy te hány éves vagy? én 35.
kgir
Budapest XXI. kerület

tündér, te merre vagy? voltál ma az intézetben vérvételen? várjuk a helyzetjelentést! :D

kérdezted, hogy mit főztem pénteken. bakonyit készítettem csirkemellből, hozzá tésztát főztem ki. meg csináltam még gombalevest, bár én abból semmit sem ettem a hétvégén, valahogy nem kívántam a levest a sok ásványvíz mellett. egyébként a kajákat ketten készítettük a férjemmel, mert péntek déltől kicsit görcsöltem, de szerencsére aztán elmúlt. valószínűleg a punkció miatt.
kgir
Budapest XXI. kerület

sziasztok,

kgir, gratula a 2 kis szépséghez :) megnézhettétek őket? képet adtak?
és mi a helyzet a 3as számú versenyzővel, hogy áll?
figyi, hogy tudtad megoldani a rengeteg uh-ra járkálást anélkül, hogy a munkahelyeden elmondtad volna, hogy miért hiányzol? mindig szabikat vettél ki? vagy hogy?
én a csopvezemet már akkor beavattam, amikor elmentünk családtervezési tanácsadásra a bolgárkerék utcába, hogy tudja, hányadán áll velem, mennyire/meddig számíthat a munkámra. aztán amikor kiderült, hogy lombik, azt is elmeséltem, és még ő segített, hogy kihez forduljak a hr-nél, mert ugye a munkáltató köteles elengedni a lombik/inszem eljárással összefüggő kezelésekre, és ezzel kapcsolatosan voltak kérdéseim.
szóval nekem ezért furi kicsit, ha valaki 'titokban' csinálja végig, én nem tudom, hogyan tudtam volna kivitelezni... bár az is tény, hogy ha nem olyan lenne a csopvezem, amilyen, lehet, én sem avattam volna be...

lojcika, köszi a részletes leírást!
én is irodában dolgozom, mint kgir, viszont az egész napos ülés sem tesz jót... ráadásul én secperc alatt felhúzom magam, az meg most nem hiányzik... szóval kicsit tanácstalan vagyok ezzel az otthonmaradással kapcsolatban...

nem voltam ma vérvételen (nem is gondoltam, hogy ha esetleg nem jó az érték, akkor visszahívnak 2 nap múlva, ahogy lojcika írta...), ma vagyok dpo 5ön, úgyhogy holnap megyünk.

Kép
Kép
tündérlétra

tündér, nem néztük meg őket, nem szóltak, h erre van lehetőség. kaptunk uh képet, valamint kinyomtatták, hogy néz ki a legszebbünk. :D

szerencsére meg tudtam oldani a dolgot, nem volt gond. ketten dolgozunk egy irodában, és a kolléganőmnek mindig mondtam, h orvoshoz kell mennem. ő szerencsére nem kérdezett semmit, egyébként elég egy fura típus, de nagyon rendes. a főnökökkel sem volt semmi gubanc. tudom, kivételes helyzet az enyém, és ennek nagyon örülök is! :D
egyik főnökömmel sem vagyok olyan viszonyban, h ezt most el akartam volna mondani nekik. most ez így volt jó. én is izgultam, h lesz majd, de az élet megoldotta a dolgokat. :D

a harmadikról nem tudok semmit, de sipos doki nem mondta, h telizzek. majd a tesztelés után megkérdezem, hogy mi lett vele.

én is mindig úgy vagyok vele, h agyalok a dolgokon, ha kell, ha nem. ez biztosan nem jó, mert valóban, hiába tervezel előre, attól nem biztos, h a dolgok tényleg úgy is fognak történni. sokszor hagynunk kell magunkat sodródni az árral.
kgir
Budapest XXI. kerület

az az előbb lemaradt, h természetesen drukk a holnapra! bízom benne, hogy jó lesz az eredményed, és holnap este már tudod szúrni a gonapeptylt. :D
a párod is megy veled?
kgir
Budapest XXI. kerület

kivételes helyzet :) akkor jó :)

köszi a drukkokat! a gonapeptyl biztos? longnál mindenki azt kap? és mennyit? mensi alatt is kell szúrni? mennyibe kerül?

igen, L. is jön velem, úgyhogy szerintem neki is levetetjük a vért, mert akkor a 3. napinál nem fogok ragaszkodni ahhoz, hogy jöjjön, csak ha akar (remélem, akarni fog :))

Kép
Kép
tündérlétra

én longnál deacapeptylt kaptam. 30éves vagyok.
lojcika
Nagyvenyim

Mi az hogy dpo 5?
lojcika
Nagyvenyim

Én 2 doboz decapeptylt kaptam ami összesen 14 injekció,mind be is kellett adni!
Én se nézhettem meg. csak kaptam a beültett embriókról uh képet és az embriókról nyomtatott képet.
lojcika
Nagyvenyim

Ja és az elsőnél folyton figyeletem a testem minden rezdülését. a másodiknál már nem.Csak arra emlékszem hogy a beülti után kb 5-7 nappal már néha hányingerem volt .
lojcika
Nagyvenyim

[quote="lojcika"]M írta:lojcikai az hogy dpo 5?

days past ovulation - ovuláció óta eltelt napok (magyarán a luteális fázis)

Kép
Kép
tündérlétra

[quote="lojcika"] írta:lojcikan 2 doboz decapeptylt kaptam ami összesen 14 injekció,mind be is kellett adni!
Én se nézhettem meg. csak kaptam a beültett embriókról uh képet és az embriókról nyomtatott képet.

és az hogy jött ki? naponta 2? vagy csak 1, és akkor a 36. napon indult a stimu?

Kép
Kép
tündérlétra

tündér, nálam long protokoll volt, mint tudod. én a 22. napon (hétfőn) mentem vv-re, és 12.30 után teliztem, amikor is zsuzsa közölte, h tökéletes a progi értékem, volt peteérésem, így mehet estétől az 1 gona. aznap reggel megkaptam a receptet, de a férjem csak az eredmény után váltotta ki. (ő tanár, így neki még szünet volt, mobil volt végig a protokoll alatt, így bármikor tudott menni a gyógyszertárba.)

2 doboz gonapeptylt váltott ki, ami 28 000 Ft volt, plusz vett fertőtlenítő sprayt is, bár ezt nem mondták. mi minden este 20.00 óra magasságában szúrtunk. nagyon gyors volt, mivel előre töltött a fecskendő, tehát kiveszed a csomagolásból, és már szúrod is. (a szurik alatt közben anyukámat látogattuk a kórházban, mivel július végén szívbillentyű plasztikája volt, a műtét több mint 7 órát tartott. hála istennek jól van, már nagyon aktív, de nekem most fizikailag sajnos nem tud segíteni.)

azt már írtam korábban, h mi megkérdeztük, hogyan kell beadni. a köldökkel egyvonalban, egyik nap az egyik, másik nap a másik oldalra, a bőr alá a hasfalba. néha éreztem kis csípést vagy szúrást, de lényegében nem volt semmi különös, és a hasam sem volt zöld. át kell esni a tűzkeresztségen, aztán már napi rutinná válik! :D

mi megkérdeztük, hogy hol lehet kapni a szurit. azt az infót kaptuk, h az albatros patikában, ami az erzsébeti nagytemplom szomszédságában található. te ezt a patikát biztosan ismered, hiszen erzsébeti vagy. itt a protokoll alatti összes gyogyit meg tudtuk venni, nem volt soha semmi gond.

a gonat tulajdonképpen végig szúrod, a mensi alatt is. nekem a mensim a 30. napra jött meg, előtte már eléggé paráztam, hogy miért nem jön, mert általában 28 naposak a ciklusaim. még az intézetet is felhívtam, és a zsuzsa megnyugtatott, h ne aggódjak, ez elő szokott fordulni a kezelés alatt. szóval, ha neked is késik pár napot, akkor ne aggódj, mert ez totál normális.

a következő mensi 2-4. napján kell menni megint vv-re, akkor megint teli aznap 12.30 körül, és ha minden ok, akkor szintén ki lehet váltani a reggel megkapott recepteket. reggel felírják a stimuláló szurikat, plusz a prednisolont (szteroid), doxicyklynt (antibio), valamint a betadine hüvelykúpot. akkor is egy tetemesebb összeget fogsz a patikában hagyni, az tuti.

nálam is, mint lojcikánál, a fostimon és a merional volt, utána pedig csak a merional, majd a pregnyl volt a tüszőrepesztő. jó sok szurit kaptam, reggel és este is 2-2 merionalt. nekem ennyi kellett. a gonaból 1 db megmaradt. ja, és a vége felé a gonaból már csak egy felet kellett szúrni.

a decapeptylt már nem gyártják, ennek az utódja a gonapeptyl. a longnál mindenki ezt kapja.

jó hosszúra sikeredtem, de igyekeztem mindent részletesen megválaszolni. ha van még kérdésed, bátran írj! :D

lojcika, köszi az infókat. te akkor még nagyon fiatal vagy! :D
raksz fel képet a kisfiadról?
kgir
Budapest XXI. kerület

[quote="tündérlétra"] írta:tündérlétra
[quote="lojcika"] írta:lojcikan 2 doboz decapeptylt kaptam ami összesen 14 injekció,mind be is kellett adni!

és az hogy jött ki? naponta 2? vagy csak 1, és akkor a 36. napon indult a stimu?

Megnézem a stimulácios lapomat ha alszik a Beni és leírom!
lojcika
Nagyvenyim

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?