Meglepi
A Potalára gondolsz a Jókai utcában? Még nem voltam bent, bár kívülről már nézegettem párszor, csak sosem volt időm beülni. (Forró csoki kilőve, sajnos nem szeretem, de legalább lenne amit az embör is meginna, ha beülnénk...
)
Amúgy nagy teás vagyok, a kedvenc boltom egy eldugott kis üzlet a Katona József utcában, aminek Első Pesti Teabolt a neve. Egy nagyon kedves idős házaspár vezeti, nagyon értenek hozzá, és rengeteg féle teájuk van normális áron (persze a szálas-tea árakhoz képest...). Már mikor belépsz a picúrka üzletbe megmelegíti a lelkedet a finom teaillat, meg sok kis helyes porcelán-mütyűr, amit árulnak (teázáshoz MINDENT, és mostmár egy keveset kávézáshoz is). (A Váci útról kell sétálni picit befelé, de még az első sarok előtt van a jobb oldalon.)
Karácsonyra anyunak vmi különleges zöldet, 1-2 barátunknak vmi ízletes feketét, magamnak pedig gyümölcsteát akarok ott venni. Jó, hogy eszembe juttattad!
Ja, és még valami, de tea témában engem nem nagyon lehet lelőni!
Ha a Vörös Oroszlánba (teázó a Jókai téren) mennétek vmikor, akkor próbáld ki, hogy kérsz igazi gyümölcsöt a kannába! Fantasztikusan finom lesz tőle a tea (és utána a sok forró gyümölcsöt be is lehet lakmározni
).
Myra
Amúgy Te hol végeztél? (A progihoz még mindig nem jutottam el, de ha elakadok, kérdezek!
)
Nikcsi
CSak szigorúan gyümölcsteát iszom, abból is igyekszem olyat, amiben nincs aroma, hanem tényleg csak aszalt-mindenfélék meg virágok. Nagyon hiányzik egy finom zöld- vagy feketetea, főleg ebben a hidegben, de én is olvastam, hogy a koffein nem tesz jót a babának.
Táblázat: ha minden igaz hétvégén döntünk a nevekről (nekem már megvannak a tippjeim, csak a férjemmel kell még egyezkednünk
). Amint megvan megírom! Nálatok mi a helyzet a névválasztással?
Zsuzsa99
Nálunk anyu utálja a kórházat (volt egy rettenetes élménye - majdnem meg is halt), a hideg is kirázza, ha be kell mennie valamiért, és már előtte való nap teljesen rosszul van (fizikailag).
Bár szerintem hősiesen jön majd és fogja nekem hordani a kaját meg minden egyebet! (Hiába, az anyák szentek.
)
A férjemet haza se fogom engedni...
Utolsó hónap: hát amikor Zsebi tegnap egész du. és este focilabdának nézte a gyomromat, akkor én is elgondolkodtam, hogy ezt speciel még 3,5 hónapig nem nagyon fogom szeretni... Pedig amúgy nagyon élvezem a terhességet!
Visszér: hogyan lehet nem rontani rajta, ha már kialakulóban van? (Nálunk a családban elég erős rá a hajlam, és egy korábbi szalagszakadás miatt a másik lábamon már van egy kezdődő sajnos...) Egyelőre nem romlott tovább, de félek az utsó hónapokban ha jönnek még rám a plusz kilók romlani fog a helyzet...
Hmmc
A hízástól ne félj, a szülés után is vigyázz rá, hogy mit eszel (ha nem is ennyire szigorúan), és akkor nem lehet baj. Azért vagyok ilyen "okos", mert egyik ismerősöm is terhességi cukros volt a 2. terhessége alatt, gyönyörűen betartotta a diétát, és nem is volt baj. De utána?! Bepótolta a lemaradást mindenből, amit addig nem ehetett. Most (1,5 év után) sikerült végre leadni 20-at a hirtelen felszedett kilókból (akkor már +36 kilónál tartott...!!!) Azóta már ő is bánja, hogy nem figyelt oda...