Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsa99
Fel a fejjel! Kép És jó pihenést!

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
hát ez az! Az ember vércsoportja nem változik. Tuti poz. vagyok. Lehet, hogy másról van szó, de ez sem túl igéretes. (Lehet, hogy nem bírom ki péntekig és telefonálok a dokimnak. Csak nem veszi zokon, hogy zargatom egy kicsit. - remélem)

Nikcsi,
azért várom Anikó véleményét is!

Laga
laga

Fúú, tényleg nem bírtam ki és felhívtam a dokimat. Kérdeztem, hogy nagyon ijedjek meg az ellenanyag miatt, de azt mondta, hogy nem. Illetve azt kérdezte, hogy hányadik terhességem. Úgy látszik ez is fontos lehet.
Szóval azt mondta nyugi, pénteken mindent elmond. Talán egy kicsivel jobb lett a közérzetem. (Azért minden infót várom továbbra is.)

Laga
laga

CAs!

Ezt el se hiszem , én is 0 negatív vagyok.
Ugy látszik nagyon egy húron pendülünk.. Kép))))
soso

Laga
A hányadik terhesség vajon miért fontos? (Ez a negatívosoknál tudom, hogy számít...) Hát kitartást péntekig!
(Tök hülyeség, én most az AFP miatt kezdtem újra parázni, mert pénteken megyünk megint UH-ra...)

Soso
Nagyon! KépKépKép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
fúú tényleg ti is pénteken jöttök UH-ra? Mi is!!!
Mi 10.10-re vagyunk beírva. És ti? Férjeddel jössz?
Hány hetes is vagy? (Állandóan archiválják a táblicskut.)

Laga
laga

Laga

Ne aggódj az ellenanyag-termelődés miatt, elvileg egy szurival megoldják a problémát. A párod nem rh -? Vagy lehet, hogy a babád lesz az... manapság ez már nem gond (én is rh - vagyok, volt piros pecsét, stb.). Az első babádnak mi a vércsoportja? Utánaolvashatsz az ellenanyagnak a babanet rendelőben.

Zsuzsa

Na még egy kicsit! Nem lehet könnyű az utlsó hónap, de gondolj arra, hogy nemsokára ott lesz a pici a karjaidban! (És kérlek, hogy ezt nyugodtan dörgöld az orrom alá Március közepe-felé... Kép)

Nikcsi

Ott leszek! Kíváncsi vagyok az okoskodóra!
Bevalom, én szóltam a szerkesztőnek, hogy összevonhatná az Augusztus-Szeptember-Október archívjait. Azt még nem néztem meg, hogy mi történt a Novemberi hozzászólásokkal (azt nem én kértem, hogy vonják össze). Kép
meglepibaba

Meglepibaba,
a férjem A+, a fiunk vércsoportját nem tudjuk. De a tudomásom szerint senki nem rh-. A vércsoport meg öröklődik.
Akkor te anti-D-t kaptál? És ez nem azt jelenti, hogy nem ajánlott a túl sok gyerek?
Na utánaolvasok ott ahol ajánlottad.
DE ÉN TUTI AB+ vagyok!

Nem érteeeeem!

Laga
laga

meglepibaba

Laga
Pénteken a Praxisba megyünk UH-ra a férjem-urammal. Éppen azért, mert akkor lépünk a 25. hétbe, és már olyan régen (19. héten) láttuk a lurkót utoljára, no meg ilyenkor a látványos állítólag, és mert a 28-30. heti UH meg még olyan messze van! Kép (Ráadásul az, ha jól számolom, karácsony környéke, úgyhogy nemtom hogy fogok időpontot kapni a "rendes" UH-ra.)
Aranyos, hogy ennyire megörültél nekünk! KépKépKép Tényleg jó lett volna találkozni!
(Ui.: Neg. vércsoport esetére írtad, hogy nem ajánlott a túl sok gyerek?)

Meglepi
Micsoda bonyodalmak a vércsoport körül! Amikor kiderült, hogy negatív vagyok, először kicsit meglepődtem, aztán megijedtem (mert csak halvány információim voltak az RH összeférhetetlenségről), aztán utánaolvastam, és megnyugodtam picit. Meg a doki is nyugtatott, hogy odafigyeléssel nem lesz semmi baj. (A férjed milyen vércsoport? Az enyém tudtommal 0 Rh+, tehát nálunk esetleg lehet baj a későbbiekben... Tényleg, csak úgy egy vércsoport vizsgálatra be lehet ugrani a körzeti rendelőbe akárkinek? Vagy ahhoz is kell beutaló?)
4D UH: ugye jól emlékszem, hogy Te emeltél be ide egy képet a babátokról? Azt DVDs moziról fényképeztétek ki, CD-n kaptátok, vagy papírképet szkenneltél be? (A DVD-ről kifotózás érdekelne igazán, hogy csináltátok...)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas

Kell beutaló a laborba a vércsoport vizsgálatért, ezt a háziorvosod is kiadhatja. (Jó tanács: NE a Kapás utcába menj...) A párom A rh +, én A rh -. Én is megijedtem az elején, amikor közölték, hogy összeférhetetlenek a vércsoportjaink a párommal. Furcsa kifejezés! A párom is teljesen kész volt amíg utána nem néztem. (Azóta összeférünk... Kép)
A 4D-s képet Hmmc tette fel. Sajnos ahhoz, hogy a filmből vegyél ki fényképanyagot, egy vágó-szoftver kell. Szóval egyszerűbb, ha megkéred előre az UHst, hogy nyomtassa ki a jobb pillanatokat, és azt szkenneld be.
meglepibaba

Cas!
Az én férjem tette át a 4D-s képet a babáról. Fogalmam sincs, hogy csinálta, de kb. 2 napig nem lehetett hozzászólni, mire rájött, hogy hogyan tudja megoldani. Sajnos a DVD, amit kaptunk le van valahogy védve és nem lehet a képeket kikockázni. Csak magát a filmet tudod nézni. (Mi már kb. 150-szer megnéztünk 1 hónap alatt)

Ma már csak 4 órát dolgoztam!!!! Jövő héttől egy percet sem fogok. Mivel a munkahelyen nem lehet tartani az előírt diétát.
Mostmár teljesen jó a vércukrom is. Sajnos nekem 3 hetente kell vérvételre járnom (ha minden rendben) és már többet a terhesgondozóba nem is fogok menni.
Állandóan azért szidnak le, mert kevés folyadékot iszok meg. Ha megerőszakolom magam akkor sem sikerül napi 1,5 liternél több.
hmmc

Hmmc

A férjed megoldotta "puszta kézzel" a kép-dolgot? Minden elismerésem! Nem lehetett könnyű kisakkozni...
meglepibaba

Meglepi
Az embört akarom elzavarni, mert csak tipp a 0+, egyáltalán nem biztos... Szóval akkor kell a beutaló (neki a XV.kerbe kéne mennie úgyis, mert oda van bejelentve). Köszi!

Hmmc
Köszi az infót! Akkor asszem fogunk kérni CD-re képeket is (azon az 1000-esen már nem fog múlni, így is egy vagyon lesz... de megéri! Kép).

Kép
Kép
Kép
cas

MB!
Nem neki volt nehéz, hanem nekem. Addig nem szólt senkihez amíg meg nem oldotta a problémát.
:-)
hmmc

Cas!
Nekünk 12500,- volt. Abban benne volt egy videókazetta + dvd + 1 színes fénykép. Szigorúan 30 percet vettek fel. Egy perccel sem többet. Ha tehetném kéthetente mennék. Annyira aranyos volt.
Az állandóan beszélő 9 éves lányom még levegőt is elfelejtett venni. Félóra csönd volt!! Furcsa is volt.
hmmc

Hmmc
Asszem a videó + néhány fekete-fehér fénykép + a DVD 11 eFt lesz együtt, és plusz egy 1000-esért tesznek színes képeket CD-re. Ezt már én is ki tudom nyomtatni, ha akarom... Viszont szerintem nincs 30 perc a vizsgálat, csak 20 (bár erre most nem kérdeztem rá a telefonban).

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Élek ám, csak ritkán jutok ideKép

Laga,
Nekem Csengével volt ilyen, hogy találtak ellenanyagot a véremben, pedig A+ vagyok, Apa meg 0-ás. Kétszer vettek pluszban vért, én is frászt kaptam először, főleg, hogy a terhesgondozóban nekem sem mondtak semmi konkrétumot. Dokimat kérdeztem, ő azt mondta, hogy a vércsoporton belül is vannak alfajták, és valamilyen antitestet találtak a vérembem és ez egy esetleges transzfúziónál lehet érdekes, ha ak özponti vérellátóból hozzák a vért. De a lényeg, hogy egy nagyon biztosra menő vizsgálat, és igazából csak arra jó a mi szempontunkból, hogy jól felizgassanakKép
Szóval nyugi, semi gond, valszeg nekem is mennem kell megint, mert csak most vették le az ellenanyagot múlt hét szerdán.

1 hete voltam AFP-n, és kicsit kiakadtam Editkén. Annyira ramatyul vette a vért mind a kétszer, hogy alig bírtam elállítani a vérzéstKép

Pénteken reggel 8:40-re megyek a Praxisba, kíváncsi vagyok minikére megmutatja-e milye van neki?
6-án 10-re meg a kórházba megyek UH-ra, jól kimozizom magam. Kép

Megosztom veletek a ma hajnalban kapott örömhírt, miszerint barátnőm 2:45-kor egészséges kislánynak adott életet a Margitban, 3,50 kg és 52 cm. KépKépKép

Philissa
Csenge Boglárka 2002.09.23.
Kép
és Hanga Bíborka 2005.05.05.
Kép
philissa

Laga,
Utána kérdeztem egy védőnőnél, ő ezt a választ adta:
Rh összeférhetetlenség esetében az ellenanyag termelődés attól van, hogy a baba véréből valamennyi bekerül a Te véredbe, és mivel te nem ugyanazokkal a vércsoport tulajdonságokkal rendelkezel, elkezd a szervezeted ellenanyagot termelni. Gond abból lehet, ha ebből vissza is kerül a babába (az ellenanyagok elkezdik lebontani a magzati vörösvértesteket). A terhességek száma pedig azért fontos, mert az első terhességnél csak gyenge érzékenység jelentkezik, míg a továbbiaknál a szervezeted egyre hevesebben reagálhat.
Szerinte nem kell izgulnod, mert mindketten Rh+ -ak vagytok, és ez Rh- anya, és Rh+ apa esetében jelent nagyobb problémát. Nálad vagy a kisebb vércsoport eltérések okozhatják, vagy teljesen más (pl. fertőzés) állhat a háttérben. Ezért szokták ilyenkor pontosan megnézni milyen ellenanyagról van szó.

Cas,
Filmből nemcsak vágószoftverrel tudsz képet nyerni. Nagyon jók erre az úgynevezett capture programok (lefotozzák ami a képernyőn van a billentyűzet egy adott gombjának lenyomásának a pillanatában). Én elsősorban a HyperSnap programot szoktam használni (egyszerű és nem túl nagy :-)). Ha érdekel itt egy link ahonnan letölthetitek a próbaverziót: http://origo.hu/szoftverbazis/seged/grafika/hs5sethu.html
myra

Myra

Nem is rossz, kössz az infót a HyperSnap-ről!

Teljesen mindegy, hogy hány gyereket szül egy rh- -as anya rh + -as apától, mert rögtön a szülés után kap egy injekciót ami "lenullázza" a rendszert, tehát nem termelődik több ellenanyag a sokadik csemeténél (úgyhogy mindent bele Cas...!!! Kép )
meglepibaba

Sziasztok!

Laga
Megkérdeztem Anikót és szinte ezeket mondta, amiket leírtak. MB ott volt tornán és megkértem, hogy írja le Neked (ne kelljen mostanáig várnod), de mondta, hogy a babaneten is volt egy majd' egész oldalas cikk, szóval már tudod... Kép

Cas
Irigyellek a 3 liter miatt, de nekem is csak 1 -1,5 liter csúszik le, mint Hmmc-nek.
Férjed vérvételével kapcsolatban: tudomásom szerint, ha valami kicsit gubancosabb, akkor a férjektől is vesznek vért a TERHESGONDOZÓba.

Hmmc
Vizeletbe még nem szerepeltek amorf szemcsék? Nekem igen, ez a kevés ivás miatt van... Szóval próbálok többet inni, öszintén otthon a 2 L meg van, de itt bent NEM!

MB
Az okoskodó ott volt a tornán! Tegnap ez volt ami megint kicsit kiakasztott: lányának a mozgását csak a 20. héten érezte meg, most meg már a 15-en (második baba). És ezen mit kell csodálkozni? Ez így normális!
Nem baj, hogy kérted az archiválást, csak azt hittem maguktól...

Praxis: mi 10.10-én 13.000,- hagytunk ott! 8 e alap, 1 e CD, 3 e DVD, 1 e színes fotó... Kép
Cas: kihez mentek a Praxisba?

Philissa
Kinél szült? Milyen volt (sima, császár)? Engem érdekel minden részlet!

Nikcsi 27+6 (mennyire gyorsan telik az idő... pedig most élvezem a legjobban ezt a kis mocorgót! Kép)
nikcsi

Philissa
Barátnődnek gratula a picúrhoz! Kép És majd várjuk a beszámolót (ha esetleg meg tudnád interjúvolni az élményeiről).

Myra
Köszi az ötletet!!! Mindjárt letöltöm és kipróbálom! (Nemtom egyébként hány képet tesznek a CD-re, de ha itthon én ki tudom mazsolázni a legjobb pillanatokat, az úgy lenne az igazi...)

Meglepi
Én is így olvastam, azért lepődtem meg!
Mindent bele... Köszi! Kép Egyelőre ez az egy éppen elég lesz! Kép 2-3 év múlva visszatérhetünk a témára! Kép (Most komolyan, belegondoltam mi lenne, ha ikreink lennének... te jó ég! Kép)

Nikcsi
Igen, a terhesgondozóban azonnal rá is kérdeztem, hogy akkor a férjemnek mikor kell jönnie vérvételre, mire elnéző mosollyal azt válaszolták, hogy egyelőre nincs szükség rá.
Ivászat: nemtom mit isztok, nálam a buborékmentes ásványvíz és az üres (kevés citrommal) gyümölcstea vált be leginkább (olyan amiben nincs aroma - na ilyet találni kész csoda).
Ezek valahogy jobban itatják magukat. Illetve tedd szem elé az egész üveget/kannát, és akkor sűrűbben eszedbe jut. Ha bent nincs lehetőséged teázgatni, akkor az otthon lefőzött tea sem rossz szerintem - én legalábbis szeretem hidegen is.
(Főleg a kicsit citromos tea jó, ha ránézel máris összefut a szádban a nyál, és már tudsz is inni belőle legalább egy kicsit). A 1,5 liter szerintem baba nélkül is elég kevés, terhesen meg pláne!
Praxis: dr. Győrffyhez. Nagyon kedvelem Szántónét, és teljesen elégedett voltam vele, amikor ő vizsgált a sima UH-on, de több-szem-többet-lát alapon szeretnék egy 3. (Szántóné és Pálffy dr. mellett) szakvéleményt a lurkóról, hogy tényleg nincs baj. (Az AFP még nem hagy azért teljesen nyugodni a két jó lelet ellenére sem.)
Ráadásul igen jó szakember hírében áll (Cory is ajánlotta), úgyhogy őt kértem.

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
A kis könyvbe van olyan, hogy apa vércsoportja, ezért meg kellett kérdeznem, neki mikor kell jönni csapolásra. Csak mindig elfelejtettem, de múlt héten nem, szóval nem kell neki menni, mert én 0 Rh+ vagyok.
Ivászat: egy 0,75 decis kubus üvegbe van a férjem által elkészített Gardonyi (koffeinmentes) tea a billentyűzetem mögött (szóval szem előtt)...
Praxis: megértem a 3. szem-es dolgot. De hogy tudod, hogy különben "nyomnám" a Szántónét... Kép
nikcsi

Sziasztok,

le vagyok nyűgözve annyira rendesek vagytok, hogy ilyen sokan írtatok az ellenanyagom miatt! Egyébként már kezdek megnyugodni.
Először azt hittem, hogy az ellenanyagtermelés és az rh összeférhetetlenség minden esetben összefügg, dehát én is meg a férjem is rh+. De rájöttem, hogy már a Vilmosnál is azt kérdezték, hogy nem voltam-e megfázva, vagy valami ilyesmi. (Utoljára 1991-ben voltam beteg, de akkor is csak 1 napig, mert a férjem - akkor még a barátom - beteg lett és őt kellett ápolnom. Tudjátok milyen, amikor egy férfi beteg...)
De akkor lehet, hogy a fiam és a pici is más vércsoportú és azért. Még egyszer köszönöm mindenkinek!

Myra,
te nem vagy egészségügyis? Nagyon szakszerű volt a te infód.

Cas,
sajnálom, hogy nem találkozunk, tényleg azt hittem, hogy a Margitba jöttök UH-ra.
A "túl" sok gyerek dolgot pedig egy olyan lány mondta, akinek az anyja rh- volt és annak idején (a 70-es évek végén) azt mondták az anyjának, hogy minél több gyereket szül, annál nagyobb az esélye, hogy valami baja lesz a bébinek. Ez ma már egészen biztosan nincs így! Meg ne ijedj! Azóta ügyesedett egy csöppet az egészségügy.

Laga 18+0
laga

Nikcsi
Hát a több folyadékhoz nincs több ötletem. Esetleg olyan gyümölcs, amiben sok a lé? (Görögdinnye? Kép Épp itt a szezonja! KépKép)
Praxis: Igen, számítottam rá, hogy esetleg rá akarsz beszélni Szántónéra, pedig igazán nincs mire, mert én is nagyon kedvelem! Kép Ha nem hallottam volna Győrffyről ilyen jókat, mi is hozzá mentünk volna. (Meg a 3-féle vélemény remélem tényleg meg fog nyugtatni.)

Laga
Ja, akkor már értem! Tényleg a doki is azzal nyugtatott, hogy így nagyobb odafigyelést igényel a terhesség, és a baba születése utáni 72 órán belül meg kell kapnom az Anti-D-t (asszem így hívják), ha az ő vércsoportja +, de semmi más gond nincs.

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
De szerintem is jó ötlet ez a lédús gyümi... Kép A hohes C-ből elég sokat tudok inni (rostos és állítólag cukormentes is), de azt nem nagyon lehet bírni anyagilag... Kép Hét elején még van, aztán hétvége felé már elfogy... Kép
nikcsi

Sziasztok!

Az ivással kapcsolatosan annyit, hogy nagyon sok cukor (szénhidrát) van a gyümölcslevekben. Ne igyatok vérvétel előtt 2 nappal semmifélét sem.
Mióta cukros kismama lettem oda kell figyelnem az ilyenekre. Kb. 2 dl hohes c-ben több szénhidrát van, mint 1 db zsemlében.
A legjobb a szénsavmentes ásványvíz. Gyümölcslevet is lehet inni, de nem ész nélkül.
hmmc

Hmmc,
mit jelent az, hogy cukros kismama? A terhességed alatt magas volt a vércukrod?

Laga
laga

Laga,
nem én informatikus vagyok :-)), az anyósom volt még a nyugdíjazása elött védőnő.

Cas,
ha esetleg valami nem egyértelmű a programban, szívesen segítek.
myra

Laga!
Igen kiderült, hogy most a terhesség alatt magas lett a vércukrom. A terheléses 8,2 lett. Most diétázni kell és három hetente kell vérvételre járnom. Naponta 180 g szénhidrátnál nem ehetek többet. De nem is bánom, mert eddig összesen 1 kg-ot híztam.
hmmc

Nikcsi
A HohesC tényleg jó, csak egy vagyon. No meg amit Hmmc ír róla, azt is figyelembe kell venni (ha pl. felesbe innád bubimentes vízzel? úgyis annyira tömény...).

Myra
Köszi a segítséget, lehet hogy kelleni fog! Sajnos idő híjján eddig csak letölteni és feltelepíteni volt időm. No meg meg akartam nyitni egy avi-t, de az összesre, amim van, közli, hogy rossz file-formátum (pedig le tudjuk játszani őket). Egyelőre ennyire volt időm, úgyhogy kicsit később próbálkozom tovább, hátha csak lúzer vagyok. Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Nikcsi

A holnapi tornám megint kimarad... Kép Bécsbe kell mennem, és nem hiszem, hogy visszaérek 3-ra. Légy szíves mondd meg a tornát vezető hölgynek (hogy is hívják?), hogy jövő hét kedden ott leszek a hiányzó papírral. Megvan, hogy kire gondoltál...

Cas

Ha szereted a jó teákat, érdemes elnézni egy teapalotába a Nyugati tér mellett. Nagy a választék, és ha valami megtetszik abból vehetsz is. (Mellesleg fantasztikus a forró csokijuk is... nagyon jól tud esni ebben a lucskos időben) Ha érdekel szólj, és előszedem a címüket.

Hmmc

Örülök, hogy jobb a cukrod! A dokid nem kevesli az 1 kg-t? Ha jól emlékszem te egy héttel előbbre jársz mint én (a 23.-ban vagy?).
meglepibaba

Sziasztok!

Hmmc
Köszi az infot a gyümilével kapcsolatban! A bubimentes viz aztán meg főleg nem csúszik... Kép A rostos levek gondolom a cukortartalmuk miatt itatják magukat... Kép

Myra
Áhá innen a tudás! Kép Én egyszer lehet, hogy megkérnélek, annyira sem értek a dologhoz, mint Cas. Viszont a dvd felvételen van egy annyira édes képkocka. Táblázatba meg akartam nézni merre laksz és akkor látom benne sem vagy. Nem íratkozol fel?

MB
Gyógytornász: Anikó, okés mondom neki. De hogy én hogy irigyellek (Bécs). Hallottam, hogy minden környező országban, még Ausztriában is olcsóbbak a babadolgok...
Mi a véleményed a lányról?

Teák: ugye nem fekete teát és koffeinost isztok?

Zsuzsa
Mi van veled? Hogy vagytok?

Üdv Nikcsi 28+0

<pre>
Anyuka neve Kora Szülés várható ideje baba s.sz. Neve lakhely Orvos
Zsuzsa99 35 2004.12.23. negyedik Zsófi Piliscsaba Mestyán Rezső
Mzsx 27 2004.12.24. első lesz Bence Káposztásmegyer Dr. Horváth Ernő
Orbis 23 2005.02.01. első lesz Borka v. Botond I. ker. Dr. Sárvári János
Bmárti 33 2005.02.14. második Péter Békásmegyer Dr. Mousa Moustafa
Nikcsi 27 2005.02.23. első lesz még nem tudjuk Óbuda-Testvérhegy Dr. Magenheim Rita
Cas 26 2005.03.25. első lesz még nem tudjuk Óbuda Dr. Sárvári János
Hmmc 32 2005.03.31. második Szabolcs v. Sára Dr. Sárvári János
Meglepibaba 24 2005.04.02. első lesz még nem tudjuk II. ker. Dr. Tóth Károly
Laga 32 2005.05.03. második még nem tudjuk Óbuda Dr. Sztanyik László
Philissa 36 2005.05.06. második talán Kincső, ha hugi lesz Bp. Dr. Béres László
Jano74 30 2005.05.18. első lesz még nem tudjuk Pilisvörösvár Dr. Szigethy Adrienn
Boglarka 32 2005.05.19. első lesz még nem tudjuk Óbuda
Mj_Móni 31 2005.07.15. második Sophie-Ann/Dominik Törökbálint Dr. Fábián Sándor
Mucus 28 2005. év elejétől "gyártásban" lesz a második baba második --- Bp. Dr. Sztanyik László
Labdácska 28 jövőre tervezzük a kistesót második --- Dr. Sztanyik László
</pre>
nikcsi

Sziasztok,
Szerencsére egyben vagyok még. Nem tudom, mi volt tegnap a nettel, engem egész nap nem engedett be a babanetre, meg még néhány lapra, máshová pedig igen.
Rh összeférhetetlenség ügyben, bár már jól kiveséztétek. Anyu volt Rh-, én Rh+, 1969-ben születtem, utána egy tesót halva szült, egyet elvetélt. Így én egyke maradtam. De akkoriban még valóban nem adtak antiD-t. Ez a veszély már nem fenyeget senkit.
Ma megyek CTG-re, remélem minden rendben. Még mindig nincs összekészítve a kórházi motyóm, egyszerűen időhiány miatt, cetli van csak róla, mit vigyek. Szaros lesz, ha vmi. itthon marad.
Főleg, hogy sajna az én párom betegesen retteg a kórháztól. Nála hipohonderebb pali nincs tán a földön. Így előző szüléseimnél bent volt ugyan a szülésen, de utána jó ha egyszer meglátogatott, na meg hazahozott. Rendesen fájt is a szívemnek, de olyan hülyén viselkedett olyankor is, hogy jobb, ha be se jön. (Anyukája, apukája is a kezei között halt meg a kórházban, végig bőgött míg bent volt....)
Na szóval, nem nagyon lesz, aki behozza a hiányzó cuccokat.
Meglepi,
Oxi, szavadon foglak márciusban. De higgyétek el, a természet direkte így csinálja . Az utolsó hónapban már annyit szenved az ember, legalábbis én (gyomorégés, visszér, aranyér), hogy már nem is fél a szüléstől, inkább várja, mikor lesz vége....
Na pá,
Zsuzsa
zsuzsa99

MB
A dokim azt mondta, hogy amíg a baba jól fejlődik nem gond, hogy csak ennyit híztam. Mesélte, hogy volt egy kismama, aki a terhesség alatt 7 kg-ot fogyott (volt miből) és 3,5 kilós babát szült. Nálam is van honnan elvenni kilókat.
Az is lehet, hogy később be fogom pótolni a hízást.
A pocakom meg csak nő és nő és nő.
hmmc

Zsuzsa
A lényeg, hogy még mindig egyben, bár most már a megkönnyebbülést várod. Nem lehet jó a viszér, meg az aranyér sem... Kép Nem irigyellek!

Hmmc
Nem kell messzire menni, én is -5 kilóval keztem, és most a kezdő súly + 4 kg-nál tartok... Rettegek a sok hizástól! Kép
nikcsi

Sziasztok,
tegnap este sokat gondoltam rátok. Úgy égett a gyomrom és állandóan jött fel a gyomorsavam, hogy gondoltam belépek "az ég a gyomrom klubba" hozzátok.

Hízás: én ráse merek állni a mérlegre...

Zsuzsa99,
ha tényleg ilyen körülmények között haltak meg apósék, akkor azért egy kicsit érthető ha a férjed ennyire utálja a kórházat. (Kemény lehetett neki.)

Egyébként meg annyi dolgom volt szülés után, hogy én örültem is hogy nem járnak be a látogatók csőstül naponta. (Szoptatások, fejés megtanulása, napi 4 vizit: 2 baba - 2 anya, roomingban a baba ellátása, némi pihenés, evés) Persze alig vártam a férjem...

Nikcsi,
jó hogy feltetted megint a táblát.

Laga 18+1 (azért ilyen korán, mert az a kretén Mikulás reggel 8-ra jött az oviba!!! Szegény gyerekeknek hajnalban kell verset mondaniuk kómában.)
laga

Meglepi
A Potalára gondolsz a Jókai utcában? Még nem voltam bent, bár kívülről már nézegettem párszor, csak sosem volt időm beülni. (Forró csoki kilőve, sajnos nem szeretem, de legalább lenne amit az embör is meginna, ha beülnénk...Kép)
Amúgy nagy teás vagyok, a kedvenc boltom egy eldugott kis üzlet a Katona József utcában, aminek Első Pesti Teabolt a neve. Egy nagyon kedves idős házaspár vezeti, nagyon értenek hozzá, és rengeteg féle teájuk van normális áron (persze a szálas-tea árakhoz képest...). Már mikor belépsz a picúrka üzletbe megmelegíti a lelkedet a finom teaillat, meg sok kis helyes porcelán-mütyűr, amit árulnak (teázáshoz MINDENT, és mostmár egy keveset kávézáshoz is). (A Váci útról kell sétálni picit befelé, de még az első sarok előtt van a jobb oldalon.)
Karácsonyra anyunak vmi különleges zöldet, 1-2 barátunknak vmi ízletes feketét, magamnak pedig gyümölcsteát akarok ott venni. Jó, hogy eszembe juttattad! Kép
Ja, és még valami, de tea témában engem nem nagyon lehet lelőni! Kép Ha a Vörös Oroszlánba (teázó a Jókai téren) mennétek vmikor, akkor próbáld ki, hogy kérsz igazi gyümölcsöt a kannába! Fantasztikusan finom lesz tőle a tea (és utána a sok forró gyümölcsöt be is lehet lakmározni Kép).

Myra
Amúgy Te hol végeztél? (A progihoz még mindig nem jutottam el, de ha elakadok, kérdezek! Kép)

Nikcsi
CSak szigorúan gyümölcsteát iszom, abból is igyekszem olyat, amiben nincs aroma, hanem tényleg csak aszalt-mindenfélék meg virágok. Nagyon hiányzik egy finom zöld- vagy feketetea, főleg ebben a hidegben, de én is olvastam, hogy a koffein nem tesz jót a babának.
Táblázat: ha minden igaz hétvégén döntünk a nevekről (nekem már megvannak a tippjeim, csak a férjemmel kell még egyezkednünk Kép). Amint megvan megírom! Nálatok mi a helyzet a névválasztással?

Zsuzsa99
Nálunk anyu utálja a kórházat (volt egy rettenetes élménye - majdnem meg is halt), a hideg is kirázza, ha be kell mennie valamiért, és már előtte való nap teljesen rosszul van (fizikailag).
Bár szerintem hősiesen jön majd és fogja nekem hordani a kaját meg minden egyebet! (Hiába, az anyák szentek. Kép)
A férjemet haza se fogom engedni... Kép
Utolsó hónap: hát amikor Zsebi tegnap egész du. és este focilabdának nézte a gyomromat, akkor én is elgondolkodtam, hogy ezt speciel még 3,5 hónapig nem nagyon fogom szeretni... Pedig amúgy nagyon élvezem a terhességet!
Visszér: hogyan lehet nem rontani rajta, ha már kialakulóban van? (Nálunk a családban elég erős rá a hajlam, és egy korábbi szalagszakadás miatt a másik lábamon már van egy kezdődő sajnos...) Egyelőre nem romlott tovább, de félek az utsó hónapokban ha jönnek még rám a plusz kilók romlani fog a helyzet...

Hmmc
A hízástól ne félj, a szülés után is vigyázz rá, hogy mit eszel (ha nem is ennyire szigorúan), és akkor nem lehet baj. Azért vagyok ilyen "okos", mert egyik ismerősöm is terhességi cukros volt a 2. terhessége alatt, gyönyörűen betartotta a diétát, és nem is volt baj. De utána?! Bepótolta a lemaradást mindenből, amit addig nem ehetett. Most (1,5 év után) sikerült végre leadni 20-at a hirtelen felszedett kilókból (akkor már +36 kilónál tartott...!!!) Azóta már ő is bánja, hogy nem figyelt oda...

Kép
Kép
Kép
cas

Laga
A Mikulásos kiszólásodon nagyon jót derültem! KépKépKép

Kép
Kép
Kép
cas

Myra
Sikerült beüzemelni a képtolvajt. (Kicsit másképp működött, mint ahogy gondoltam, de mostmár oké.) Ha van még kérdésem, akkor jelentkezem! Köszi a segítséget! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,
Visszerekre lehet kapni kismama harisnyanadrágot, ami bokától felfelé fokozatosan szorítja a lábat, állítólag jó (Gyógyászati segédeszköz boltban). Én mivel már jó ideje "szobafogságon" vagyok, arra a pár alkalomra, mikor el kell mennem itthonról, nem vettem. A Venoruton gél is jó, azzal szoktam kenegetni.
A hízás kérdése egy jópofa dolog. A lányokkal 56 kilóról 98 kilóra tornáztam fel magam, minden méricskélés maga volt a rémálom, mindig nagy letolást kaptam. Aztán szülés után két héttel újra a versenyformámat hoztam, mindenféle torna, diéta nélkül.
Zsombival már nem híztam ennyit, vele is gyorsan visszafogytam. Most a terhesség végére 19 kilónál tartok, remélem le fog menni ez is hamar.
Hát igen, valahol megértem a páromat, hogy nem akar bejönni, de hát én nem haldoklok....
Na meg, ő agyvérzéssel született, a dokik úgy adták haza, hogy mihamarabb kereszteljék meg a gyereket, mert nem fog csak pár napot élni. Ennek már 43 éve. Szóval, attól is retteg, melyik gyermeke születik így.
De tényleg egy rémálom a pali, ha elmarad a reggeli kaki, már végbélrákja van, ha kilukad a foga, az nála fográk, ha elköhinti magát, tüdőrákos. Szóval, rákkal van tele, méghozzá áttétekkel. Igaz, apukája, anyukája is rákban halt meg, de hát ennyire rettegni, hát elég lesz akkor, ha bekövetkezik vmi. borzalom.
Ezzel az erővel, már én is retteghetnék, apu csontvelőrákban halt meg. De ő rengeteget vedelt és pöfékelt... (Két éves koromtól nem láttam, csak amikor 18 évesen kiváncsi voltam rá.)
Sőt, mi ne is csináljunk gyereket, hiszen náluk mindez halmozottan jelentkezik?
Gondolom, nektek is vannak rémálmaitok a férfiak hipohondriájától, de remélem nálatok, nem ennyire vészes a helyzet.
Komolyan mondom, ő ha egy ismerősünk petefészek gyulladásban szenved, másnap hozza a tüneteket.. Vicces, de néha maga az agyrém.
Na csumi,
Zsuzsa
zsuzsa99

Zsuzsa99,
azt bírom, hogy így fogod fel a dolgokat, ennyire viccesen. (Bár gondolom 4 gyerek mellett nincs más választásod.)

Viszont dobtam egy hátast, amikor elkezdtem számolgatni: 98kg - 56 kg = 42kg-t fogytál 2 hét alatt???!!! (még ha azt a súlyvesztést is belekalkuláljuk, hogy gyerek + belső cuccok)
Ez most komoly?

A Venorutont terhesség alatt is lehet használni? Mennyibe kerül egy szorítós harisnya? Van a III.ker-ben gyógyászati segédeszköz bolt?

Laga
laga

Hát igen,
Sajna ebből is elég sok vitám szokott adódni a párommal, mert szerinte nem veszem komolyan a dolgokat. Pedig igen, csak nem lesz semmivel sem jobb a helyzet, ha őrjöngök, vagy magam alá keveredek. Sőt, én hál istennek betegség ügyben sem vagyok nagyon ijedős, aztán lehet, hogy majd kapok egy-két pofont az élettől. De nem tartom értelmesnek már jó előre félni mindentől. Sőt, állítólag a betegségek 98%-a lelki eredetű, nagyon nem is érdemes bemagyarázni, hogy ilyen, meg olyan beteg vagyok, mert a végén tényleg az leszek.
Más,
Igen, képes voltam 40 kilót fogyni, de ne kérdezd, hogyan csináltam. Még csak nem is voltam vizes, csak kövér, mint az állat. Igaz, amig szoptattam, volt, hogy este jutott eszembe, ma még nem is ettem semmit, s volt, hogy fáradtam az ágyba rogytam némi folyadék felhörpintése után. A gyerekek sem voltak nagyok, 3,45 és 3,25kg.
Nem tudom, mennyibe kerülhet a harisnya, gondolom olyan 3000 körül. De ha minden igaz, szembiztos, szóval nem egy-két alkalomra szól.
A III. kerületiek biztos tudják, hol van bolt, én sajna nemtom.
Sziasztok,
Zsuzsa
zsuzsa99

Sziasztok!

Zsuzsa

Légy szíves várjál meg a szüléssel, mert szükségem van egy gyakorlott anyukára aki már tudja, hogy mi a dörgés. Kép Cserében meg férjed helyett, férjed leszek. Kép Kép Na nem úgy, de jó lenne "ismerőssel" találkozni bent. Kép Egyébként olyan érdekes. Eddig én is iszonytatóan féltem a kórházakba, rosszul voltam, ha csak látogatóba is kellett mennem, de mióta ennyit kell járnom, már meg sem kottyan. Persze szerencsére nem kellett olyan szomorú eseményeket átélnem, mint a férjednek. Kép Abban meg igazad van, hogy nem kell a betegségek miatt aggódnod (én is ilyen vagyok), a férjem már egy kicsit parásabb...bár talán lehet, hogy néha az a jó. Így legalább elmegy dokihoz, és kiderül, hogy semmi gáz, én meg...mindig várok, hogy hátha elmúlik a bajom. Eddig szerencsére mindig megszűnt. Egyébként én akkor szoktam csak aggódni, ha vért vesznek, röntgeneznek, stb. hogy na, most biztos találnak valamit...asszem én ezért megyek ritkán dokikhoz. De azért a kötelező szűrésekre elmegyek. Pl. az őssejt levételhez kellett minden féle vérvizsgálat...pl aids-is, és már rémeket láttam, hogy tuti, hogy aids-es vagyok, csak nem tudom. Persze okom az aggódásra az kb. a 0-nak kellett volna, hogy legyen...csak mégis. Férjem vigyorgott is rajtam.

Niki

Megcsináltam a teát...te, hogy ez milyen gusztustalan. Kép A füveket utána ki kell belőle merni? Biztos hülye kérdés, de én még csak filteres teát ittam. Egyébként, ha ettől nem jön ki Bence akkor semmitől...szerintem inkább kijön, csak, hogy ne kelljen több ilyet innia. Kép Förtelmesen néz ki...és a szaga... Brrrr. Kíváncsi leszek, hogy te mekkora lelkesedéssel fogod kortyolgatni...biztos ezért adnak egy napot a megivásához. Kép

Zsófi
mzsx

Cas,
Örülök, hogy sikerült :-))
Én Szombathelyen végeztem a Berzsenyi Dániel Főiskolán számítástechnika - könyvtár, informatika szakon. Félig meddig pályaelhagyónak számítok, mert tanárként soha egy napot nem dolgoztam. Szakújságíró voltam egy számítástechnikai magazinnál, illetve internetes és informatikai cégeknél dolgoztam.

Nikcsi,
Neked is szívesen segítek bármikor!
Az adataim:
28 éves vagyok
III.ker. Római fürdőnél lakunk.
Első babát várjuk, valószínűleg Lilla lesz a neve.
2005.01.05. de úgy néz ki elöbb fog jönni.
Dr. Szigethy Adrienn

Hízás:
Én nagyon szerencsésnek mondhatom magam. Mielött terhes lettem, a rémálmom volt, hogy 120 kilósra fogok hízni, mert bár máshol vékony voltam, a hasam és a fenekem nagy volt, és már egy szelet süti elfogyasztása is hízást okozott. Erre most teljesen átalakult az alkatom. Eddig mindössze 8 kg híztam (pedig már csak 1 hónapom van hátra) úgy, hogy rengeteg édességet eszem, még éjfélkor is pótvacsorázom, és egy óriás bébit hordozok. (Eddig minden súlybecslésnél minimum 2 héttel előzte meg a korának megfelelőt.) Biztos Ő eszik meg mindent helyettem, mert ha így folytatja simán több lesz mint 4 kg :-)))
myra

Mzsx,
bocs hogy beledumálok, de milyen tea? Ha málnalevél, akkor azt le kell szűrni (bár szerintem minden nem filteres teátis ) azután, hogy 10 percig állni hagytad. Lehetőleg ne fém eszközökkel (bögre, szűrő, kanál). Max mézzel lehet ízesíteni.

Myra,
te Rómain laksz? Én is. Írd meg priviben, hogy hol, én is megírom. (Ha megtudom az emailcímed.)

Laga
laga

Laga,

Köszi az infot, sajna már fém szűrővel szűrtem, de majd legközelebb. Egyébként miért nem jó fém eszközöket használni? Ez is valami olyan, mint a homeos bogyók. Ott olvastam, hogy valaki írta, hogy nem szabad fémmel érintkeznie.

Zsófi
mzsx

Mzsx,
hát igen, átalakítja a szer rezgését. A kínai gyógyászatban 5 elemet különböztetnek meg: fa, víz, tűz, levegő és fém. Ha az egyik elemre van szükséged tisztán, akkor ne keverd egy másik elemmel. De ennél többet én sem tudok. Egyébként minden gyógyteánál ez figyelembe kellene venni.
Ki a gyártója a teádnak? (málnalevél?) Hallottátok, hogy mi mindent találtak a gyógyteákban? (madártoll, állati eredetű kaki, üvegszilánk)

Laga
laga

Cas!
A szülés után remélem nem fogok felszedni kilókat. Az a helyzet velem, hogy 12 évig aktívan kézilabdáztam. Utána lefogytam és tartom a súlyomat bármit és bármennyit ehetek. Viszont sohasem leszek egy vékony alkat. Ha tornázok attól csak erősödök és nem fogyok. Ugyhogy én már így maradok.
A szülés után is tartani kell a diétát. Azt hiszem még 6 hónapig. De már nem esik nehezemre. Már teljesen megszoktam, hogy nincs kenyér, cukor, tészta és hasonló szénhidrátdús ételek. Már nem is kívánom. Az az elvem, hogy meg sem kóstolom újra sütit, nehogy megkívánjam. Előttem pedig bárki ehet bármennyit és bármit nem kívánom már.
Imádom a sajtokat abból pedig annyit lehet enni, amennyit csak akarsz.

Ma voltam a védőnőnél és már 1,5 kg-nál tartok a hízásban nem 1-nél. Megdicsért, hogy milyen ügyes vagyok. Meghallgattuk babóca szívhangját. Ott volt a férjem is és teljesen elérzékenyült. Úgy ült ott, mint egy óvodás aki éppen valami rosszat csinált. Csak hallgatott és nagyokat pislogott. Kell a papáknak némi élmény. A hasamra már nem meri rátenni a kezét, mert amikor odarakja babóca ki akar ugrani. Legyen az a nap bármely szakában. A ha közeledik apu, akkor kalimpálunk-harapunk :-). Esténként a hangját is elég meghallania. Vagy nagyon apás lesz, vagy nem.
Arról nem is beszélve, ha apuka elkezd itthon énekelni. Ahogy megszólal a szinti a gyerek teljesen készen van. Úgyhogy éneklés betilva, mert én nem bírom hasfallal.
hmmc

Zsuzsa
Látszik, hogy mennyire szereted a férjedet! Jó olvasni!!! Kép
Szerencsére az én férjem nem ilyen alkat, persze csak ha róla magáról van szó. Értem már sokkal jobban tud aggódni! És amikor a magas AFP miatt felhívtam... akkor teljes pánikba esett!
(Ha ő beteg, akkor meg én esem pánikba, mert egyből 40 fokos lázzal indít, és csak alszik-alszik. Amikor összeköltöztünk anno, rá 1-2 hétre produkált ilyet, azonnal hívtam anyósomat, aki igyekezett megnyugtatni, hogy az összes gyereke ilyen, adjak neki 1 algorpyrint meg sok teát, és másnapra kutya baja sem lesz... és tényleg.)

Kórházfrász: anyunak ráadásul pont a Margit nőgyógyászatán volt az a nagyon rossz élménye... Kép

Zsófi
Annyira jót nevettem a méltatlankodásodon a teával kapcsolatban!!! KépKépKép (Nem kinevettelek, hanem nagyon viccesen undorkodtál! Tényleg szörnyű lehet. Üresen ittad?)
Fémeszközök: tudtommal kémiai reakcióba lép a teában található hatóanyagokkal, és ez a baj.

Myra
Hát igen, nem könnyű jó tanári állást találni. (Én egyszakos infotanárként nem nagyon kellek sehova, legfeljebb óraadónak...) Rengeteg a pályaelhagyó ezen a területen. Nyáron diplomáztunk, férjem matek-infót végzett, persze hogy programfejlesztőként dolgozik... ahogy legalább az évfolyamunk fele... a fiúk teljesen elmentek programozó-rendszergazdi irányba, a lányok közül is csak néhány tanít...

Pocakméret: az elmúlt egy hétben rengeteget gömbölyödtünk (ha Cory átküldi a ma készült képeket felteszem a képeim közé), én nem látom annyira, de anyám rákérdezett, hogy mekkora bébi lesz ez, ha már most ilyen nagy?! (Elefántbébi - szerintem... Kép) Viszont ma először átadták a helyet a villamoson! Pedig a kabátom olyan, hogy nem nagyon látszik még benne... Viszont egy könyvet olvastam, aminek SZOPTATÁS a címe! Kép (Azért az szomorú, hogy csak egy ezer szatyorral felpakolt csaj állt fel, a körülöttünk lévő 3 huszonx éves srác csak ült és bámult...)

Laga
Gyógytea: hát igen, anyuval ezért szoktuk magunk gyűjteni a gyógyteának valót a Pilisben...

Hmmc
Az jó, ha már nem is kívánod, amit nem szabad.
Az első 3-4 hónapban én is így voltam az édes dolgokkal, a gondolatra és látványra is felémelyedtem...
Sajna mostanra néha rámtör az sütiehetnék, és akkor nekilátok alkotni. És hiába készítem kevés cukorral, amekkora mennyiséget el tudok belőle tüntetni...! Kép
Apa közelség: Zsebi inkább megnyugszik, ha a hangját hallja, vagy meg akarja simogatni. Egyből elengedi magát, és pihen. (Az embör meg mérges, hogy ő sosem érzi a mocorgását... Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?