Új privát üzeneted érkezett!

Babus
Én meg annak örülök,hogy örülsz!

Timurr
Vendég

Babus!
Na látod, ha az ágy még nem is, de a légzésfigyelő már megvan, mi elvileg azt kapjuk anyósoméktól karácsonyra.

Mi is örököltünk öcséméktől kiságyat, pelenkázót, cumisüveg melegítőt, autósat is, ruhákat, textilpelust, mérleget, bár nem digitális, és kicsit nyikorog, de majd apjuk kicsit megjavítja, remélem.
Sajnos az ő babakocsjukat kölcsönadtam egy volt diákomnak, mert nagyon csórók voltak, amikor 5. éven bekopogott a babóca, és persze tőlük meg ellopták. De most már van nekünk új.

Én is írtam magamnak egy listát, hogy mit kell még venni, amit lehet meg akarok még decemberben venni, mert januárban már nem nagyon kéne vezetnem és kérdés, hogy mennyi hó lesz, na meg akkor már hetente kell majd a dokihoz is menni, meg tartalékolni kell a szülésre is némi összeget!!!

Kérdés, mindenkienk papás szülése lesz?? Nektek lesz segítségetek ha meglesz a gyerkőc??? Vagy csak a párotokkal lesztek meg a jövevénnyel? Akiknek már van gyereke, mi volt a jobb megoldás??
Nekem már nincs anyukám 18 éve meghalt, anyósomat pedig nem tudom hogy viselném, de megbántani sem akarom. Apunak autóbalesete volt, az ő élettársa abban halt meg augusztusban, szóval ő még nem tud csak bottal mozogni, vezetni meg sehogy és mellesleg Egerben lakik. Annak idején öcsémékhez én költöztem két hétre segíteni, de azóta ők kiköltöztek párizsba, szóval nekem nem nagyon lesz senki.
Bocsi kicsit kipanaszkodtam magam, csak egyedül itthon egész héten mindenfélék eszembe jutnak, ahogy közeleg "Ubul" érkezése, nagyon csöndes így a ház.
Ma vészhelyzet lesz, legalább valami szórakoztató??
sziasztok
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Zsuzsa,
A dokim ajánlotta a szülésznőt, felhívtam telefonon, megbeszéltem egy időpontot vele, találkoztunk és úgy döntöttem: megtartom Kép

Ha érdekel megírom emailben.

Tamesz,

Én nem szeretem e Vészhelyzetet, de a mai nagyon kiály Kép

Angéla
angéla

Tamesz!
Szerintem egy apa igazán jó és elég segítség,ha az első 1-2 héten otthon tud veletek maradni!Kép
Persze anyósnak is teret kell biztosítani,hiszen ő a nagyi,de az én véleményem szerint csak látógatás szinten,mert hát mégis csak egy új család születik...Kép

Nálunk bizti apás szülés lesz!Kép Ráadásul az egyik szülésfelkészítő előadás alkalmával kiderült,hogy ha apuka nincs ott (azért mert nem akar) akkor be is hozzák! Kép

És lányok,ha van köztetek aki még nem igényelte a családi adókedvezményt (a magzat 91. napja után jár)és a munkehelyén nincs formanyomtatvány,akkor van nekem két fölösleges...
Igaz,hogy "csak" havi 3000 ft,de ami jár,az jár!

Szisztok!Kép

Ilona(29+2)
Vendég

Tamesz
Nálunk félig lesz csak apás szülés. Az én apucim rendkívül ájulós, ráadásul még olyanokakat is beképzel, aminek köze nincs a valósághoz.
Például simán félre lehetne állítani bármikorKép, ha elkezdenék neki mesélni valamilyen orvosi dolgot neki és hipp-hopp beájulnaKép
Úgyhogy nálunk az a terv, hogy bent lesz a vajúdásnál, aztán mielőtt kibújik Kristóf, apuci gyorsan kimenekül. Bár az se kizárt, hogy akkor meg kint ájul majd el, mert elképzeli, hogy mi történhet közben bentKép
És ilyen méhlepény meg köldökzsinór dolgokkal is teljesen ki lehet készíteni, úgyhogy azt hiszem, csak akkor fog visszajönni, ha már minden kész és csak a karjában kell majd tartania KristófkátKép
Eleinte dühített ez a hozzáállása, de aztán belenyugodtam. Minek erőltessem? Aztán meg akkora trauma éri, hogy hosszútávon is megsínyli, mondjuk a házasélet terén. Ha nem bírja és nem akarja, akkor nem lesz ott. Lemarad a legnagyobb csodáról az életben, ő döntött. De majd meglátjuk még, mi sül ki belőle. Talán akkor, ott, abban a helyzetben másképp fogja látni a dolgokatKép

Ilona
KösziKép, de mi már szerencsére túl vagyunk ezen az adókedvezményesdi procedúránKép

Segítség téma: nálunk apuci max. 1 hétig lesz itthon szülés után. Anyósom biztos szívesen jönne ide fontoskodni, de őt szívesen kihagynám az életemből, szörnyű egy természet. Pont az a tipikus anyós, akiről az anyósviccek is szólnakKép
Már most okoskodik mindenben, hogy mit hová tegyünk a szobában, meg, hogy miért nem jó szerinte a 120cm hosszú kiságy(de azért is azt rendeltük meg, hadd egye a feneKép)
Anyukámék viszont itt laknak egy háztömbbel hátrébb, azt hiszem ő lesz a legjobb segítség. Rendes, segítőkész, de tudja hol a határKép

Vásárlás: december folyamán mi is szeretnénk mindent megvenni. Januárban már a 35.hetet fogjuk kezdeni, akkorra már mindennek készen kell állnia.
A nagyobb dolgokat, mint szőnyeg, függöny beszerezzük itt Gyöngyösön, és van még egy listám egyéb baba- és mamacuccokról, amit 11.-én a 4D UH után Pesten mindenképpen megveszünkKép

Tök jó olvasni, hogy mások is igényt tartanak a légzésfigyelőreKép Eleinte azt hittem, ez csak az én hülyeségem, de megnyugodtam, hogy nemKép

Babus(29+3)

Kép
babus2005

Zsuzsa és akit még érdekelKép
A Brumi Maci Bababolt honlapján van egy nagyon részletes lista, hogy mire lesz szüksége a babának és a mamának:
http://www.sztistvan-kozg.sulinet.hu/~konya/

Babus

Kép
babus2005

Babus,

Hát anyóssal én is így vagyok, ő is tipikus, sajnos, mondtam, hogy decemberben szeretnék mindent megvenni, erre a válasza, hogy még ráérek ott a január, meg esetleg februárból valamennyi. Szóval megnyugodtam, hogy ez nem csak az én mániám. De én is inkább a látogatásnak lennék híve nála.

Nálunk is apás szülés lesz elvileg, hogy meddig bírja a párom, az majd kiderül, ő sem szereti az orvosi dolgokat, nem is nézi az ilyen filmeket sem, de egy hónapja az öcsém teljesen belelkesítette, és kedvet kapott hozzá. Nekem megnyugtató lesz, hogy ott lesz velem, és mondtam neki, hogy az ő feladata lesz a fiúnk folyamatos szemmeltartása, nehogy lekavarják:-)))!!!

Mi is úgy terveztük, hogy kiveszi a párom az 5 nap apanapot meg még egy hetet és összeszokunk, remélem minden rendben lesz, és gyorsan haza fognak minket engedni.

Na mára befejezem, szép álmokat Mindenkinek!!! Majd holnap este benézek!!!!
tamesz+ubulka (28+4)

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Na visszaértem

Tirmurr
Jó a lista, igaz én kihagynék belőle egyet-kettőt, már csak azért is mert tudom felesleges pénzkidobás.
PL: pólya - én anno kölcsönkaptam egyet, gyönyörű huzattal, kimostam a huzatot kivasaltam, és ugyanúgy visszaadtam, mert egyszerűen nem tettem bele a gyereket. A testkontaktus az elején nagyon számít, főleg ha a szopcsi nem akar jól indulni.
Rékli - szerintem már nem is lehet kapni, nekem van még egy ami az enyém volt anno. Ez egy olyan vékony pulcsiszerűség, amit előlről adsz a babára és hátul, vagy kötős, vagy patentos módon, de egymáson záródik, így a baba hátán duplán van. ezt általában kisingekkel kombinálták régen. De nem praktikus, mert amint felveszed a babát a rugi alatt mind a nyakába csúszik. Jobb a hosszú újjú body. A kórházban Zsanin ing + rugi volt, de a gyereken csak vízszintesben volt úgy a ruha, ahogy kellett.
Pelenkázó bugyi- gumibugyi, csak aki textilpelust használ, nem eldobhatót
Cérnakesztyű - ha már a kezére húz az ember valamit az inkább polár legyen az melegebb, ha csak arra kell hogy ne karmolja ki magát meg egy kiszokni pont megfelel a célnak.
Vízhatlan lepedő - aki kókuszmataracot vett annak nem célszerű, mert pont az a matrac lényeg hogy szellőzön, na ez egy vízhatlan lepedőnél nem lehetséges
A babaápolásnál az elején jobb ha mindenki a gyerekorvos által felírt kencéket, olajokat használja. igaz a kórházban mindenki Jhonsons szagúan fogja kisbabáját megkapni. A gyógyszertáriaknak nincs szaguk, nincs is olyan "babaszag" tőle. De én anno nem bántam meg hogy nem vettem semmit, mert szinte mindenki hozott valamilyen kencét, igaz 90%-át mi hasnzáltuk le, mert 1 éves korig nem azért fürdettem a gyereket mert koszos, hanem mert izzadt volt, vagy büfis. Na de utána... Igaz nagyobb gyerekes anyukák ???? Kép
Cumisüveget se vettem, igaz az Avent mellszívóhoz adnak 2 db-ot, de a lányom sose tudott belőle inni. A csőrös varázsitatófejből tudott csak, igaz mi 10 hós kora óta sportkupakos palackból adunk neki isnni, 15 hósan már tudott pohárból is inni, igaz voltak balesetek, amikor teljes ruhatárcsere volt, de csak megtanulta. sőt most vettem észre ha nincs rajta az üvegen a sportkupak akkor is tud belőle inni.
köldöktapasz - nem ajánlják a gyerekorvosok se, sőt nem is nagyon lehet kapni. ha szabadon van a köldökcsonk az a legjobb, ha meg leesik akkor meg már minek vízbe úgy se lehet addig rakni míg ki nem tisztul, ez kinek mennyi idő. Zsaninak hamar leesett de sokáig váladékozott, a barátnőm kislányának 19 naposan esett le, majdnem 6 hetes volt mire kitisztult tökéletesen.
Almareszelő - na ezen jót nevettem, egy újszülöttnek tuti nincs szüksége almareszelőre, majd csak fél éves korában az anyukájának....
Bárányszőr - ez viszont tényleg bevállt, ha valakinek nyugtalan a babája akkor lehet ezzel is próbálkozni. Nekünk Zsani olyanokat aludt rajta. Először én is csak csodálkoztam rajta.
Ja és a MÉRLEG - van akinek tényleg kell mert kis súlyú, korábban jött apróságokat tényleg mérni kell hogy megvan e a napi adagja. De egy igény szeritn szoptatott babát tényleg nem kell. Nekem nem volt sose. akinek volt mind azt mondta, hogy nagyon stresszeli az, hogy most ennyit evett, most annyit. Főleg ha van hozzá egy olyan gyerekdoki aki még paráztatja is az anyukát, hogy egy gyereknek ennyit, vagy annyit meg kell enni. isemerek én olyan kislányt, aki nagyobb mint Zsani, korra ugyanennyi, sose ette meg az előírt adagot, még is felnőtt. jobban hasznosítja, vagy tudom is én. Meg azért mi felnőttek se eszünk egyformán, miért várjuk el ezt egy csecsemőtől.
Bocsi ha hosszú voltam, ezek csak személyes tapasztaloatok voltak.

Apás szülés: a férjem azt mondta 6 lóval se lehet távol tartani. ott akar lenni minden pillantaban. Zsaninál is ott volt. Csak azt sajnálja, hogy nem ő vágta el a köldökzsinórt, mert ahol én szülök megvárják míg nem lüktet és mikor szóltam hogy én fázom és zerintem a pici is, úgy elvitték, meg olyan pillanat alatt elvágták a köldökzsinórt, hogy szólni se tudtunk. A férjem ment a gyerekkel ismerkedni én meg maradtam anno vacogni, de 5 perc múlva hozták is visszafelöltöztetve szopizni.

Tamesz
Én anno Zsanival vezettem még az utolsó hónapban is. Ha beférsz a kormányhoz kénylemesen és nem zavar a poci vezetés közben nyugodtan lehet vezetni. Mondjuk ha negyonstresszel téged akkor inkább ne, de itt vidéken... nagyobb stressz a buszozás, főleg a bunkóbb utasa, aki látja hogy kisgyerekkel vagyok de majd feldönt úgy tolakszik.
Ja arra mindenki készüljön, hogy nem toleránsak az emberek a kisgyerekesekkel se, nem csak a pocakosokkal. Mondjuk vannak kivételek mikor segítenek feltenni a babakocsit, de ez ritka. Segítség: Az elején jó ha van, főleg a főzés és a takarítás az amiben igazán tud segíteni az anyósod. A babára elég leszel te is az elején (igaz lehetnek extrém estek, de a nagytöbbségében nem olyanok a babák) Nekem anno nagy segítség volt az, hogy mi anyósommal egy háztartásban éltünk, és minden nap volt meleg kaja, volt aki kimosott, kitakarított helyettem, és nekem tényleg csak a babával kelltt foglakoznom. Az első 3 hét utánmár majdnem minden visszazökkent a rendes kerékvágásba, de az elején jó volt.

Timka
Én álmomban Zsani születését éltem újra. Rémálmom nekem sose volt ezzel kapcsolatban, talán azért mert akkor se féltem tőle és most se nagyon. Azon igen hogy érünk be a kórházba, mert anno 5 percre laktunk most 25 perc, ha nyugi van és nem csúszik az út. És én Zsanit is 3 óra alatt megszültem pedig nem volt egy csepp gyerek a maga 3800g-ával és 36-os fejkörméretével (csak 3 öltésem volt, magam se hittem, csak mikor a doki mondta, hogy rendes kislány volt mert nem repedtem, csak annyit kellett varrni amit vágott)

Ilona
A havi 3000 Ft 1 gyerek esetén van, a másodiknál már 4000/gyerek, azaz 8000Ft, a harmadiknál már 10000/gyerek, azaz 30000Ft.

Na most már elmegyek aludni, ritkán jövök de akkor terjedelmesen. Kép

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Ne haragudjatok a "betolakodasert",en a nyari topikba szoktam irni.
Lenne 1 kerdesem,es bennetek bizomKép

Valaki meg tudna mondani nekem azt a telefonszamot a Schopf-Mereiben,amit Afp eredmenyert lehet hivni?Es kb hany nap mulva van eredmeny?Hetfon vettek le a vert.

Elore is koszonom:

Kriszta es Prucsok
16+6

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Bkriszta
476-4400 a szám és ott kell kérni a labort.
Nekem is hétfőn vették le, csütörtökön kérdeztem meg, de kiderült, hogy már szerdán megvolt. Attól is függ, melyik kórházban vették le.
Szerintem azért próbáld meg!
zsana75

A központi számot kell hívni, utána pedig az AFP labort kérni, ott segítenek.

Lir
lirian

Kriszta Kép
A Schöpfi telefonszáma: 476-4400
De a labor mellékét nem tudom. Minnyá utánakutakodom. Kép
Irj, ha megvan az eredmény! Nagyon szoritottam!

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok

Lir
Sikerült pont egyszerre küldenünk Kép

Valaki írta még tegnap, hogy a két ünnep között tervezi valaminek a vásárlását. Vigyázzatok, elég sok üzlet zárva van akkor, mert kipihenik a karácsony előtti rohamot.

Az apás szülés nálunk is hasonlóan van tervezve, mint Babuséknál. A vajúdásnál mindenképpen ott lesz apuci, de mivel nem bírja a vért, ő sem erőlteti a dolgot, és én sem szeretnék még arra is figyelni, hogy mikor ájul el.
A doki az egyetlen, aki "erőlteti" a dolgot, de ő nagyon. Kép

Segítségem szintén csak apuci lesz, ugyanis az én anyukám is meghalt. Anyósommal nem jövünk ki olyan jól, meg nem is az a babázós típus. Persze már megbeszéltük, hogy majd főz ránk, a párom meg beugrik érte (bár közel laknak, de szerencsére nehezen mássza meg a negyedik emeletet). Persze ez is óriási segítség lesz, remélem ezen nem fogunk összveszni.
A sógornőm szívesen segítene, de neki is van négy pici gyermeke és ráadásul a város másik végén laknak.
Szóval marad a kis család együtt.

Nadine
Most jól bepótoltad a hiányzást! ráadásul egy csomó hasznos dolgot írtál.
Azért próbálj gyakrabban jönni. Úgy látom, a "régiek" kezdenek elmaradozni. Kép

Ti hogy álltok az ajándékvásárlással? Nekem még ötletem sem nagyon van, pedig már csak két hétvégénk maradt a vásárlásra. Kép
zsana75

Sziasztok!

Zsana,Lirian.MinyuKépKépKép

Koszonom szepen a segitseget!!!!!!
Kicsit kesobb megprobalom felhivni,addig gyujtok batorsagot!!Mert FELEK!!!!!!!!!KépKépKép

Csak este tudok irni,mert a munkahelyemen vagyok es most is titokban lopoztam ideKépKépKépKép

Sziasztok
Kriszta es Prucsok

Kép
Kép
Kép
bkriszta

MinyuKép

Koszi a szoritast,es az utana kutakodast, este irok mailtKépKép

Kriszta es prucsok

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Sziasztok!

Alig győztem végigolvasni a sok írást.

Tamesz
E-mail cím a profilomban van, láthatóvá tettem.

Szülés: nálunk bent lesz apuci, én is szeretném és ő is. Persze nagyon hangoztatja, hogy lehet el fog ájulni meg többet kell majd vele foglalkozni, de szerintem csak poénkodik. Már voltunk a szülőszobán, látta, hogy hol fog majd ő állni, ülni, nem igazán fogja látni a véres dolgokat, csak ha odamegy az orvos mellé. A bajt pedig ő se keresi szándékosan magának.

Segítség: konkrétam még nincs megbeszélve ki mikor jön segíteni, de én azt szeretném, hogy az első 1-2 hétben apucival hármasban legyünk itthon. Ha ő majd visszamegy dolgozni akkor jöhet Anyu, anyós. Remélem nem lesz belőle sértődés, de szerintem felesleges hogy ketten is körülugráljanak egész nap.

Vásárlás: tegnap találtam a Brendonban szép bababútort. Nem a legolcsóbb, de nem baj. Ma apával is megnézzük, mert azt mondták, hogy ha nincs raktáron belőle (márpedig nincs) akkor hivatalosan azt kell mondják, hogy 6-8 hét mire megjön, de a tapasztalat az hogy 4-5 hét után érkezik. Ha valami közbejön és tényleg 8 hét, akkor az már nagyon súrolja az februárt. Úgyhogy lehet ma megrendeljük a pelenkázót meg egy kis polcos szekrényt.
Az egyéb babacuccokat folyamatosan vásárolgatom, de a nagyobb dolgokat még nem vettem meg.
Timur által feltett listához annyit fűznék hozzá, hogy textilpelusból legalább 20-25 db-ot kell venni, nem elég a 10. Barátnőim most babáznak és tapasztalatból mondták, hogy egy nap 7-8-at simán elhasználnak.
Én pólyát biztos nem használnék a gyereknek. Tegnap ki is akadtam, mert megtudtam, hogy a kórházban születés után abba öltöztetik. Igaz csk 1-2 órára, amíg a gyerekorvos meg nem vizsgálja. Utána már rendes ruhát adnak rá. De addig minek? Csak hogy leszorítság szegény lábait?
Valaki meg tudja nekem mondani mi a különbség a pólya és az angol pólya között?

Timka
timka

Mi is megpróbálkozunk az apás szüléssel, ha lehet, bár az elején kicsit pánikolt a férjem, mert a már a gyógyszerszagtól is le tud sápadni, de mostmár lelkes. Mondjuk előtte a szülőszoba látogatást biztosan megejtjük (a Margitban lehet), és ha már ott kikészül, akkor nemtom mi lesz... Kép
Bár barátnőm megnyugtatott, hogy az ő férje is rosszul tud lenni minden ilyesmitől, a szülést mégis jól bírta. Csak akkor ájult el, amikor már minden befejeződött. Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,
Holnap megyek dokihoz majd akkor jövök hosszabban,most csak bekukkantottam.
Szülés témához:Nálunk császár lesz és apa is bennt lehet szerencsére.Nekem Dininél is sokat jelentett.A nagyik nálunk dolgoznak de azért remélem így is tudnak vmit segíteni mert elég húzós lesz Diniért menni a Bölcsibe pl.Nem is tudom még,hogy lesz pedig már nagyon izgulok ám.
Pólya.mi kaptunk egyet,az elején használtam is mert Dini nagyon pici volt és jól meg tudtam benne fogni,nagyokat aludt benne de tényleg csak az elején.Akinek nincs a családban,venni külön nem érdemes mert egy jó pléd is megteszi ugyanezt.
Na pusza,holnap doki után jövök.Ezt vegyétek fenyegetésnek.Kép
Nyetus+Kamilli aki 27 hetes
nyetus76

Timka
Én úgy tudom, hogy a pólya az a hagyományos, nagy fehér valamiKép Az angol pólya pedig olyasmi mintha ruha lenne, csak nincs lábacska része, hanem csak úgy rákötöd a babára. Ezt most tutira értelmetlenül magyaráztam el, de másképp nem tudtamKép

Zsana
Én még sehogy se állok az ajándékvásárlással. De megmondom őszintén, nincs is karácsonyi hangulatom, se vásárolhatnékom. Pedig eddig minden évben be voltam zsongva a karácsonyi cuccokért, de most semmi. A babacuccok viszont nagyon lekötnekKép Sőt, csak azok kötnek leKép Mondtam is apucinak meg a szüleimnek is, hogy én semmit se kérek karácsonyra, se a szülinapomra(ami rögtön itt leszKép), hanem vegyenek inkább valamit Kristófnak, nekem az a legnagyobb ajándékKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok,
a férjem benn volt a fiunk születésénél és nagyon élvezte. Szülés után egy hónapig mindenkinek részletesen elmesélt mindent, jónéhányan le is sápadtak, de ő egyáltalán nem vette észre. Én állítottam le, mert már annyira ciki volt.
Ki nem hagyná ezt a szülést is. Egyébként a szülés szerintem nem annyira drámai mint ahogy pl a Szülőszoba műsorban van. Sokkal bensőségesebb. Inkább baráti a légkör és meghitt. A Szülőszobában valszeg a szenzációhajhászás miatt úgy vágják meg a műsort, hogy sokkolja az embereket, mivel így könnyebb "eladni".
Azt beszéltük az egyik anyukával, hogy aki még nem szült annak jól elveheti a kedvét a szüléstől ez a műsor. Szóval még a nagy fájdalom ellenére is egy hatalmas beavatási élmény.

Laga 18+0
laga

Laga
Én tudom, hogy a szülés egy csodálatos dolog, engem a Szülőszoba műsor sem rémiszt megKépÉn már rettentően várom a szüléstKépNem érdekel a fájdalom se, csak az, hogy minden rendben legyen KristóffalKép
De nagyon sok emberben, főleg férfiakban téves elképzelesek vannak a szülésről. Hiába mondom én apucinak, hogy nem fogja telibe látni a dolgokat, az ő dolga csak az, hogy mellettem álljon, fogja a kezem és segítsen, de ha ő ezt magában tovább bonyolítja, nem létező dolgokat képzel el a szülésről, arról, ahogy kibújik a baba, hogy véres a baba, akkor hiába minden.
Ezt sajnos nem lehet erőltetniKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok !

Ritkán járok erre felé , látom jó sok Szt. Imrés van . Kép Ti már választottatok szülésznőt , vagy fogtok egyáltalán ? Én még nem is ismerem őket .
Van esetleg vki , akinek szintén Kocsis doktornő a dokija ?

Nadine ! Megkérnélek beleirnéd a táblába , hogy kisfiút várunk , és úgy néz ki Áron lesz a neve ! Köszi .

Látom már elég sokan vásárolgattok a kicsinek . Mi még egyáltalán nem kezdtük el , és sajnos nincs is a közeli környezetünkben olyan , akitől kaphatnánk cuccokat . A bababútorokat már elkeztük nézegetni , meg a babkocsikat , de ennyi, azaz még nem evttünk semmit sem Kép
21+1

Kép
Kép
greenolive

Sziasztok!

Látom az ajándékvásárlás a téma. Mi ezt idén megoldottuk. Mivel ez lesz az első igazi külön karácsonyunk, ez lesz az ajándék egymásnak. Így csak összejön a kis calád, Zsani kap csak ajándékot, valószínű egy 12-es BMX-et ha leér a lába, ha nem akkor majd a nyuszi hozza neki. De akkor kezdhetünk kitalálni neki mást. Mi azért nem veszünk most idén ajándékot, mert nekünk az ajándék valószínű január közepén végén érkezik meg egy új Skoda Fabia személyében.

Apák és a szülés kérdése: A férjem azt mondta hogy ott elég sok a vér mikor kijön a baba, de ő mindent élesben nézett, még a gátmetszést is. Ő mesélte le, hogy ollóval csinálják, én mindig is azt hittem hogy szikével. De a fejemtől ahova először állították semmit nem látott azt mondta, azért áll lejebb Kép Igazi kis szadista mi Kép Őt inkább a kíváncsiság hajtotta. Igaz elsírta magát mikor kint volt Zsani, a nagy kemény ember.

Textilpelus: Én csak 10-et vettem, de csináltam 2-ből ilyen szájtörlőt, 1 pelusból 4 kisdarabot csináltam és azt leszegtem. Így mi csak a feje alá használtuk, meg a babakocsiban az volt alatta a frottiertörölköző felett. Mert ő nyári baba lévén nem akartam, hogy azzal a furcsa babakocsi anyaggal érintkezzen, így egy tiszta pamut törölköző volt alatta, meg a textilpelus. Nekünk így elég volt a 10 db, igaz Zsani nem volt bukós baba. Mondjuk lehet úgy csinálni hogy az ember vesz 10-et, és ha kell akkor vesz még hozzá.

Babus
Akkor ezzel az ajándékozással te is úgy állsz ahogy én. Nekem most volt novemberben születésnapom is meg a névnapom is és én csak egy utazóágyat kértem. Azt most is hasznát veszem Zsanival, de a picivel fogom igazán kihasználni.

Na megyek mert túl nagy a csend, ez csak egyet jelenthet, valami rosszaságban mesterkedik a csaj. Inkább kiviszem az udvarra levegőzni.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Nyetus
Császárnál bent lehet az apuka? Ez vajon máshol is lehetséges? (Megkérdem majd én is a dokimat, mert van esélyünk a császárra a lepény elhelyezkedése miatt...)

Kép
Kép
Kép
cas

Jimbone,
amikor a férjem jött értünk a kórházba, akkor előtte otthon 20 percig gyakorolta hogy kell a babaülést bekötni.
Amikor benn ültünk már, ott anyázott mert nem tudta a bébit bekötni...

Apásszülés: semmilyen körülmények között nem szabad eröltetni. Egyébként iszonyú jó volt amikor a férjem tartotta a fejem a kitolásnál. (Nem kell "lábnál" állni.) És még az is lehet, hogy most azt mondja az apa, hogy inkább nem megy be, aztán ott az éles helyzetben meg mégis lesz kedve.

Laga
laga

Lányok segítséééééég Kép

A havi 3 eFt-os SZJA kedvezmény igényléséhez milyen papírok, igazolások kellenek?

Lir
lirian

Lirian
Nekem a munkahelyemen adtak egyetlenegy nyomtatványt, amit ki kellett töltenem, és apuci munkaadójával alá kellett iratnom, hogy ő ott nem részesül ilyen kedvezményben. Nálunk csak ennyi voltKép

Babus

Kép
babus2005

Az orvosnak nem kell igazolnia a terhességet?
lirian

Lirian
A dokidtól vagy a terhesgondozóból kell egy igazolás, hogy betöltötted a terhességed 91. napját. A többit sajnos én sem tudom... (Szerintem csak be kell küldeni, és a továbbiakban így számolni az SZJA-dat - ez utóbbit munkahelye válogatja, milyen papírokkal lehet kérni)

Kép
Kép
Kép
cas

Köszönöm Kép

Lir
lirian

Cas,
Én a Rókus kh-ban fogok szülni,itt beengednek kísérőt a műtőbe de sajnos nem minden kórházban ilyen rugalmasak.A Mávban pl. biztosan nem mert a barátnőm ott szült császárral és a kispapát kiküldték.Kérdezz rá a dokidnál.
nyetus76

De ténylegKép A dokitól is kellett egy igazolás.Ezt kellett csatolni az előbb említett papírhozKép
BocsiKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok,

Lirian,
nekem is úgy kellett ahogy Babusnál. Nyomtatvány+apuci munkaadója aláírása

Sajnos nekünk nincs digitális fényképezőgépünk, így nem tudok fényképet felrakni a pocimról.

Mi is apás szülést tervezünk, bár apuci nálunk is ájulós fajta (egyszer képes volt úgy elájulni, hogy csak vm véres dologról beszéltünk), de mondtam neki, hogy nem kell néznie csak legyen velem.

Hétfőn kell mennem terheléses vércukrovizsgálatra. Hát ott nekem is nagy az esélyem, hogy beájuljak. Addig próbálom magam lelkiekben felkészíteni.

Nálam eddig nem volt előirányozva megengedett kiló sem az orvos sem a védőnő részéről. Eddig egyébként egyikük sem szólt, hogy miért ennyi. Egyenlőre megpróbálok leállni az édességgel. Nehéz lesz mert apucival mindeketten eléggé édesszájúak vagyunk.

Egyébként úgy vettem észre, hogy mindenhol mást lehet olvasni, hogy miből mennyit kell venni. Legalábbis darabra. Hát így igazodjon el egy leendő anyuka...

Adri
23+4
hadri

Lirian,

az igazolást én is elfelejtettem. Nálunk a terhesgondozáson adták (mondjuk csak a szülés várható időpontja volt ráírva)

Adri
hadri

Még vmi csajok,
aki volt mostanában a Praxisban az a régi telefonszámon jelentkezett be?Nem tudom mi van de nem veszik fel.Ja és délután mi a legkésőbbi időpont amikor lehet menni?
Köszi köszi köszi Kép
nyetus76

Sziasztok!

De jó, hogy ennyi olvasnivalót "gyártottatok". Kép
Igaz több részletben tudtam csak elolvasni, mert beteg a csemete és óránként csepegtetem a szemét, az orrát, orrszívás amikor csak kell, stb. Nem olyan vészes, de azért leterheli az embert az biztos.

Így nem is nagyon tudok személy szerint reagálni, nézzétek el ezt nekem.

Üdv az új topictagoknak! Kép

Apás szülés: nálunk tuti apa nélküli lesz, az volt az első is. Valahogy mindketten úgy gondoljuk, hogy nekünk így jó. Én nem akarom, hogy lásson "szenvedni", a férjem pedig agyon parázná magát, az biztos. Így a klasszikus "Apa a folyosón izgul" felállás lesz nálunk. Viszont szülésznőm az lesz. Én úgy érzem (és hangsúlyoznám ez saját magamra vonatkozik kizárólag), hogy nem érzelmi, hanem szakmai támaszra van szükségem. Mert a fogadott orvos az egy dolog, nagyon fontos is, de előfordulhat, hogy nincs végig velem, és akkor legyen valaki, akiben szakmailag megbízhatok. Az első szülésemnél az ügyeletes orvos nem hívta a dokimat, hiába is könyörögtem, úgy gondolta, ez a szülés még nem indult be... (most nem részletezem, nem akarok "rémtörténet" írni Kép )

Baba kelengye lista: egyetértek azzal, hogy kicsit bő a lista, sok minden nélkülözhető, sőt felesleges, de nem részletezem, valaki (bocs, hogy nem nevezem meg, de nincs időm visszanézni) már megtette. Kép

Tegnap voltam dokinál, méhszáj zárt, minden oké, úgy örültem neki. 15-én megyek a következő kötelező UH-ra, sajna az "csak" 2D-s, de az is jobb, mint a semmi. Kép A lényeg, hogy látszik, hogy minden rendben van-e a Picúrral. Kép

Karácsonyi ajándékok: még én sem tartok sehol, még ötlet szinten sem. A kisfiam Télapó ajándéka is kérdéses még, most meg hogy beteg is, nem tudok elmenni megvenni sem. Majd hétvégén remélem Apa nem dolgozik mindkét nap és akkor elosonok vásárolni. Hétfőn este jön a Télapó, mégis legyen valami meglepi a zsákjában. Kép

Segítség szülés után: ha minden jól megy, akkor amíg kórházban leszünk, Apa addig itthon lesz Csabival, de utána nem biztos, hogy maradni tud. Így Anyukám vesz ki 2 hét szabit, Ő lesz a mindenes. Az első szülésnél még nagyon közel laktunk egymáshoz, akkor úgy volt, hogy nem volt velünk egész nap, hanem naponta 3-4-szer átjött, hozta a kaját, kitakarított, elindította a mosógépet, teregetett. Nem "telepedett" ránk, csak segített. Persze, ha kértük, maradt, mindent úgy csinált, hogy nekünk jó legyen. Kép Most kicsit távolabb lakunk, busszal kb 1 óra ideérni, így nem ingázhat naponta többször, most jön majd reggel és megy, ha a férjem hazaér. Kép Anyósom is ajánlotta, hogy eljön segíteni, de mi nem akarjuk. Semmi gondunk Vele, csak mivel 250 km-re laknak, így ez ilyen éjjel-nappali ittlét lenne, és úgy már kicsit fárasztó lenne az alkalmazkodás, meg nehezebb is a család összeszokása, ha valaki a nap 24 órájában jelen van.
Azért nem irígyellek Benneteket, akiknek nem lesz Apán kívül segítség. De igaz, amit valaki írt, 3-4 hét után minden visszaáll a rendes kerékvágásba. Csak az elején rázós egy kicsit. Kép

Bocs az összevisszaságért, de így is állandó megszakításokkal írok.

Üdv Mindenkinek: Beatrix (27+6)
beatrix28

Sziasztok,

Segítség nálunk is valószínüleg az anyukám lesz kb 2 hétig. Az anyósomat semmiképp sem szeretném, mert szerintem abban nem tud segíteni amiben kellene majd.

Adri
hadri

Sziasztok!
Már régóta olvaslak Benneteket, most csatlakozom is!
Magamról: első - ha minden igaz fiú - baba, Szt Imre Kórház, 22+5.
Greenolive! Én sem választottam szülésznőt, egyelőre azt tervezem, hogy a jövő hét csütörtöki kismamaklubba elmegyek, ott lehet találkozni a szülésznőkkel, aztán majd meglátjuk.
Nyetus! Én tegnap jelentkeztem be a Praxisba a 30-4148886-on és du 2-re kaptam időpontot.
Ági
nyd

Ági !
Én is tervezem , hogy megnézem , bár ha jól tudom , ott nem szokott ott lenni az összes szülésznő .

Kép
Kép
greenolive

Sziasztok!
Én azért írtam,hogy csak utmutató,hogy ha elolvassa valaki esetlég még eszébe jut pár dolog.Én sem fogok mindent megvenni és valamiből többet veszek majd.
Nadine
kösz a jó ötleteket,ha van még valami praktikád írd le légyszi.
Pólyát öröklünk,úgyhogy majd meglátjuk,hallottam olyat,hogy van aki csak pólyába meri megfogni.
A rékli rémlett,de már "divatjamúlt",
Almareszelő:hülyeség,de a teljesség kedvéért leírtam mindent.

Nálunk apuka fél bennt lenni a szülésnél,hogy miért azt ő sem tudja,de amíg vajjúdok bennt lesz az biztos.Mi egy házban lakunk anyósékkal,úgyhogy a főzés nem lesz gond,a többit meglátjuk.

Timurr
Vendég

Sziasztok,

Szülés:
Apuci nálunk is csak a vajudásnál lesz bennt Kép Nem is bánom, viszont a barátnőm bejön a szülésre. Kép

Szülés után:
Anyukám és a nővérem elég messze laknak, így Ők nem sokat tudnak segíteni Kép , nem baj, majd hívogatom Őket telefonon Kép
Anyósom közel lakik, viszon 7 napból 7-et dolgozik, ráadásul reggel 6-tól este 7-ig. Azért biztos besegít amikor tud. Egyébként nincs vele semmi bajom, nagyon aranyos, jó fej, úgy látom szerencsés vagyok Kép

Angéla
angéla

Sziasztok!

Hú ma és holnap dolgozom, és most lett csak egy kis időm, hogy elolvassalak Benneteket, rengeteget írtatok, jól kis kérdésekkel nyaggattam a csapatot???
Akkor megnyugodtam, hogy nem csak nálunk fél kicsit az apa, és hogy nem mindenkinek lesz segítséeg és úgyis lehet győzni a dolgot.
Majd januárban megpróbálom feltölteni a fagyasztót és előre főzök, mert úgy látom az a legnagyobb segítség, ha legalább azzal minimálisat kell foglalkozni.
Anyós messze van, így sajnos ebben sem fog segígetni!!
Ma beszéltem a dokimmal, jövő csütörtökön este megyek hozzá, mert megint letelik a 4 hét.
Na most még kicsit alkotok 5-ig, további aktív fórumozást!

tamesz+ubul

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Tegnap megprobaltam feltenni egy kepet a pocimrol, de tul nagy volt. Majd atallitom a kamerat, hogy kisebbet csinaljon, mert utolag mar nem tudom hogyan kell lekicsinyiteni.

Zsuzsa,
Ne erezd benanak magad, hogy nem sikerult a kocsit osszecsukni. En meg a Bencenel egyszer elmentem egy uzletbe, ahol az elado megmutogatott mindenfelet, es az egyik kocsi ebbol nagyon tetszett. (Ez lett vegul a kocsink). Szoval mutatta, hogy milyen egyszeru, egy mozdulattal osszecsukhato, es szinten ugyanigy kinyithato. Na be voltam sozva, elvittem a ferjemet is, hogy megmutassam neki, de nem kertunk segitseget, hanem en magam mutattam neki a kiallitott modellen, hogy milyen konnyu kezelni. Egy mozdulattal osszecsuktam, aztan ki akartam nyitni es nem ment. Rangattam, o is, vegul azt ereztem a rangatas kozben, hogy valami az arcomba ugrott. Hat egy pici darabot kitortunk belole.... Ugyhogy visszatoltuk a helyere ugy osszecsukva es kijottunk a boltbol gyorsan. Kép Aztan egy masik helyen megkerdeztuk, hogy mi a helyezet, es oldalt van rajta egy kapocs, ami a vaznak a csovet osszefogja, azt kulon ki kell lazitani es utana lehet "egy mozdulattal kinyitni". Kép

Nalunk is apas szules lesz, igy volt eloszor is. Nem tudom, nem is volt kerdes, nem kellett megbeszelni, csak termeszetes volt, hogy igy lesz.

Mult csutortokon voltam terheleses cukor teszten, es holnap megyek a dokihoz megbeszelni az eredmenyt. A babanak izlett a cukorszirup amit megitattak velem, mert olyan ficankolasba kezdett mig meg soha! Amig vartam, a hasamra tamasztottam olvasas kozben az ujsagot, es ugy rugdalt, hogy csak ugy mozgott az egesz. Felporgott egeszen a cukortol. Kép

Mi mar keszulunk a karacsonyra, iden a Bencet nagyon erdekli az egesz, ma elkezdtuk kinyitni az adventi naptart. Nagyon be volt mar sozva, tegnap levagott egy hisztit, hogy el akarja kezdeni a kinyitast, de meg kellett varni a ma reggelt. Ugyhogy azzal kezdtuk a napot, o ebresztett engem, hogy menjunk nyitni. Kép

A tablazatba beirhatjuk, hogy a fiu nevunk Balint. Ez lesz a magyar neve, az angol neven meg heves vitak folynak. Habar lattuk a 19-es hetes uh-n, hogy fiu, nekem meg van egy hatso gondolatom, hogy hatha lany, ugyhogy a lanyneveket is hagyhatjuk a tablan.

Na jo hosszu lettem.

Agi

Kép
Kép
agi

Sziasztok Lányok!

Ez igen!Kép Ennyit írni...

Én azt olvastam,hogy az a hagyományos pólya azért kell a legesleg elején mert,hogy a baba még abban a pozicíóban van amiben a pocakban, vagyis felhúzott lábikókkal többnyire és amikor elalszik akkor elernyed lefelé a lába és ettől "megijed" egy picit, mert ugye a hasban elengedhette magát!
Most ezt jól leírtam,de biztos értitek!? Szerintetek?
A hugom sem használta a pólyát,pedig ott volt neki és akkor én ezt láttam is élőben! Persze ez nem biztos,hogy baj!?

Lir!
Megoldódott a családi adókedvezmény?

Szép estét!Kép

Ilona(29+3)
Vendég

Sziasztok csajok!

Ha valakit érdekel, akkor mától a CORA-ban kókuszmatrac vásár van!!! 120*60 cm-es 5.890 Ft; a 140*70 cm-es 6.890 Ft. Szerintem nagyon megéri, de döntse el mindenki maga. Mára nem tudok többet írni, mert két napja olyan fejgörcsöm van, hogy alig élek!!! Majd jelentkezem, ha jobban leszek, és reménykedem, hogy a babo ebből semmit nem érez!!!

Kép

Kép
mtücsök

Ilona
Értem amit írsz, de nekem nem szimpi ez a pólya dolog. Én maradok az édi kis ruhácskáknál, abban olyan tündériekKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok Lányok Kép

Tegnap este megvettem a Kismama decemberi számát, abban van egy melléklet, ami szerint bébiőrző már 9.990.-tól kapható... ha valakit érdekel Kép

Ilona, sajna egyelőre nem!

Lir
lirian

Jó reggelt!

Lir!
A bébiőrző és a légzésfigyelő az kettő!?Kép
szerintem!
Esetleg postázom,ha gondolod!?Mármint a papírokatKép

Babus!
Nekem sem szimpi a pólya!Képcsak kéznél lesz...
Vendég

Ilona Kép

én még elég távol vagyok a problémától, ezért csak viszonylag felületesen olvastam el a dolgot, ráérek majd januártól ilyesmikkel foglalkozni Kép

Úgyhogy biztosan Kép

Lir
lirian

Helló Lányok!

Már régen írtam, de most van egy kis időm. Én attól félek, hogy a szüleim majd eljönnek vidékről pár napra, mert nekem nem kell nagy segítség, és jobban fog idegesíteni, ha anyukám egész nap ezt azt csinál, matat a lakásban és nem tudok majd aludni, pihenni akkor amikor a baba éppen hagy egy kis időt rá. De nem szívesen mondanám neki azt sem, hogy ne jöjjön, mert az olyan bántó dolog. Kép Nem tudom, remélem csak egy-két nap lesz belőle. Nekem nap közben csak kaja kell, azt meg én is meg tudom oldani, férjecském bevásárol akkor mindig lesz mit enni és egyszerűbb kajákat fél óra alatt össze lehet ütni, de ha nincs mindennap főtt étel abba sem halok bele. A mosást pedig megoldja a férjem, csak be kell tenni a mosógépbe egy óra mulva meg kivenni este ha hazaér, ezeket megcsinálja, csak az első pár hétben lehet rá szükség, ugyanez a mosogatással is, mert van mosogatógép, a takarítás sem nagy ügy, nem vagyok egy tisztaságmániás a férjem meg el tud bánni néhány porcicával, ha már nagyon nyávognának a sarokban. Kép Úgyhogy én nem érzem ezt ekkora problémának, hogy valaki odajöjjön, akkor már inkább egyedül szeretnék lenni a babóval este meg ott van a férjem.

A szülésnél meg lehet, hogy én egy perverz állat vagyok Kép, de én ha pasi lennék ki nem hagynám hogy lássam hogyan bújik ki a gyerekem. Szóval már csak a kíváncsiság is hajtana, mert ez egy olyan egyedülálló izgalmas dolog, amit más körülmények között nem láthat. Sőt én is szívesen megnézném, mondtam is a férjemnek, hogy kéne egy video kamera, hogy felvegye, amikor kijön a baba, vagy legalább néhány fényképet csináljon.

Ez végül is lehet, hogy egy véres esemény, de mégis mindannyian így születünk, egy természetes dolog. Úgyhogy én nem szeretném ha csak a fejemnél állna, vagy ha pasi lennék, biztos, hogy végignézném, már amennyit lehet látni az ott álló orvostól meg szülésznőtől, mert ilyen dolgot nem lát mindennap, meg hát az ő gyermeke bújik ki onnan.

A férjem nem nagyon rajong a videofelvétel ötletért, meg mondjuk kameránk sincs, de majd addig még kialakul. Kép

r
ruzicsky

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?