Új privát üzeneted érkezett!

A laptetőm a tesóké és az elsőké. :)
vicky79
Budapest III. kerület

100.000Ft a nem tb-s beülti? Vagyis, ha valaki a fagyibabás beültetést nem az 5 tb által finanszírozottból kéri, hanem fizet érte, akkor ennyi az ára? Nem semmi! Akkor még ahová mi jártunk nem is kértek sokat. Ott a fagyasztás 17.000Ft 1 évre, de ha hamarabb felhasználod (pl a következő hónapban), akkor ennyi, és ha újat akarsz fagyasztatni, akkor újra ennyit kell fizetni. A fagyis beültiért meg vagy fizetsz 30.000Ft-ot vagy elvesznek 1-et a tb által támogatottból.

Kép
oriandy

Itt a fagyasztásért nem kell fizetni tudtommal és a tárolásért sem. Csak ha nem akarod a két beavatkozás között kivárni a 3 hónapot, vagy ha már nincs tb-s. De ha jól tudom akkor ha itt van leszívás, akkor azért is fizetni kell, na az már borsos. Pontosabbat majd a többiek mondanak.
vicky79
Budapest III. kerület

Ok, köszi! ;-)

Kép
oriandy

Vicky!
Hogy tudtál a vonalzódra magatokról képet feltenni??

Kép
oriandy

Régebben lehetett a nagyonbabától egyedi vonalzót kérni. Sajnos most már nem lehet. Akkor el kellett küldeni a képet meg az idézetet és visszaküldték a linket. Utána már csak be kellett írni a gyerek adatait és kész.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Már régóta olvasgatlak benneteket, de eddig még nem írtam. Én is BMC-s vagyok, van egy 2 hónapos pici fiúcskánk. Mivel szeretnénk neki majd kistesót, az lenne a kérdésem, hogy legkorábban mikor ajánlott elkezdeni a kezeléseket a baba születése után?
Nekünk a baba a 3. lombikra sikerült, másfél évet vártunk rá, mire megfogant, ezért gondoltam, hogy amint lehet, elkezdjük a próbálkozást....

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
donoka
Törökbálint

Donoka: Szia. Először is gratula a fiadhoz. Azt lehet tudni, hogy miért volt a lombik? Csak mert ha nem volt igazán oka, akkor nem biztos hogy engedik a lombikot. Vagy ez automatikus vajon? Maradt fagyisotok?
vicky79
Budapest III. kerület

Köszi Vicky :)
Nálunk sajnos elég komoly apa gondok vannak, természetes úton nem lehet babánk, csak lombikkal, de erre is 5% esélyt adtak a dokik, hogy egyáltalán a lombik sikerül. De szerencsére sikerült :D :D
Már az első is megtapadt, de sajnos üres volt a petezsák, így még egy missed ab műtéten is át kellett esnem. Na, azt borzasztó volt lelkileg átélni.
Közben, a 3. nekifutás előtt kiderült nálam egy enyhe IR, amire kaptam Merckformint.
Egyébként K. ügynökhöz járok.
Fagyibabánk nem maradt, mert elég nehéz stimulálni engem, és kevés petesejtet tudnak leszívni, így mindhárom lombiknál full stimu volt, és majd most is az lesz.
Úgy terveztem, h manónk 6-8 hónapos korában elmegyek egy konzultációra, de addig kivizsgáltatnám magam hormonügyileg, hogy mire megyek, minden rendben legyen.

donoka
Törökbálint

Donoka:
nekünk Lili inszemes volt, de a tesóval csak úgy tudtunk indulni, hogy egy év spontán próbálkozás után. Mvel tavaly júliusban jött meg újra, így jüliusban mentem vissza a BMC-be, most mennek a vizsgálatok és ha minden jól megy, szeptemberben kezdünk. :)

Oriandy:
nem piskóta a sztorid...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Donoka: Nem szoptatsz már? A hormonokat megkavarhatja. Bár fél évesen már nem szopiznak olyan sokat. Én is metet szedek és egyre kevesebb tüszőm lett. És nekem is volt egy üres petezsákom, bár nálam ez az ikertesóé volt. Szépen felszívódott a nagyobb cisztákkal együtt a 12.hétre.
vicky79
Budapest III. kerület

Kakti: ezek szerint meg volt határozva, hogy 1 évig kell próbálkozni és ha nem jön össze, akkor inszem?
Mondjuk nálunk tök esélytelen, hiába is próbálkoznánk.
De csak a jó oldalát nézem, legalább nem soha többet fogamzásgátlót szednem :D :D
Drukk a szeptemberi kezdéshez! Jóóóóó hónap, az én kisfiam tavaly szeptemberi próbálkozás eredménye!!!! Hajrá!!

Vicky: már nem szoptatok. Csak 1 hónapig volt tejem, most már csak tápi van.
A metet én a 10. hétig szedtem, akkor abbahagytam, de a diétát folytattam, mert K. ügynök azt mondta, h met nélkül lehet, h elszáll a cukrom is és inzulinoznom kell majd magam. Szóval ettől eléggé paráztam, és tartottam szépen a diétát. Aztán a 16. héten elmentem egy cukorterhelésre. Ott kiderült, hogy minden rendben van a cukrommal, pedig a terhesség előtt a 120 perces is határérték volt (7,6), és az inzulinom sem volt rendben teljesen, ezért is kaptam metet, és 2 hónapot várni kellett a lombikkal + diéta + mozgás.
Akkor leálltam az önsanyargatással és semmi komplikáció nem volt a terhességem alatt szerencsére.
....szóval most sem diétázok, nem tudom, most hogy állhatok. De asszem elmegyek hamarosan a Mensmentisbe és nézetek hormonprofilt.
Még most is szeded a metet?

donoka
Törökbálint

Én már megint szedem a metet (szoptatás után kezdtem újra). Már akkor is szednem kellett, mikor még nem akartunk gyereket és most sem szeretném ha elszállna az inzulinom, bár azt szülés után nem nézettem, csak cukrot. Én a 15. hétig szedtem a metet, utána határértéken volt a cukrom és el kellett kezdenem a diétát. Sajnos nem használt szóval a 16-37. hétig inzulinoztam magam 2-3-szor naponta (ebédnél csak mikor olyat ettem, amiben nem voltam biztos-voltunk még Olaszországban is nyaralni 17 hetesen és nem volt gond). Nem volt annyira vészes és ugyanannyival mentem szülni, mint amennyivel teherbe estem. Most -7 kiló "maradt" rajtam szülés után, bár egyszer visszajött, mikor dolgoztam a tejcsiért, de nekem is csak 10 hétig volt. Aztán mikor elkezdtem a metet, akkor megint lement. Remélem nem jön vissza. Most egyébként próbálom emelni a met adagomat, de megtorpantam 2*425 mgon. Most akarom majd 2*500-ra feltornászni. A max adagom 3*850 volt. Mondjuk nekem a terhelt inzulinom 175 volt, szóval akkor elég rossz volt a helyzet. Lehet hogy nekem is kéne nézetnem egy inzulint. Talán majd ha már Barbus teljes időben bölcsiben lesz. Egyébként nekünk még 2 év próbálkozás kellett, hogy egyáltalán szóba álljanak velünk. Ezalatt a dokim megcsinálta a hsg-t és 3 clostys kúrát. Szó?al a tesónál ugyanez lesz, plusz mozgás és diéta. És a remény, hogy ennyi elég is lesz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vicky79 2011.08.10 05:09-kor.
vicky79
Budapest III. kerület

Lányok!
Totál kiment már a fejemből egy csomó minden!
Mondanátok praktikákat, "csodaszereket", ami a méhnyálkahártya erősítésére jó, meg a megtapadást segíti majd?
Előre is köszi! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti: Én csak a méhpempőt tudom. Nekem az volt kapszulában is meg mézesben is.
vicky79
Budapest III. kerület

Kakti: Én is a méhpempőt tudom, bár K. ügynök szerint, stimuszuriknak is épp elég méhnyálkahártya vastagító hatásuk van, nem kell mellé más "csodaszer".
De a méhpempővel tuti tudsz még javítani rajta.

donoka
Törökbálint

Sziasztok,

szia Andiiiiiiiiiiiiiiiiiii :) de örülök, hogy átjöttél ide :) :)
nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a beültetés, borzasztó rossz érzés ez. A férjedet megértem, hogy most így látja, de majd lenyugszik. nálunk én vagyok ilyen, mindig annyira nekikeseredek, aztán összeszedem magam és ismét belevágunk. Nálunk a férjem az aki annyira hisz a dolgokban, nem erőltet semmit de mindenben támogat és hiszi h sikerülni fog. hát remélem neki lesz igaza.

Donoka üdv itt közöttük :) jó hogy írtál

Kakti, én a mozgást is tudom javasolni, a tornák (aviva, de akár a női joga is) a nőni szervek optimális működését elősegítik a megtapadást is segíthetik. a magnézium kúra is segíti a megtapadást. most ennyi jutott eszembe. a méhpempőt én még nem próbáltam de sok jót hallottam róla de azt hiszem nem olcsó mulatság nem mindegy honnan szerzi be az ember, legalábbis egy méhész bácsival beszélgettünk egyszer erről és mesélt érdekes dolgokat.
na megyek visszaolvasom amit írtatok mert csak átfutottam. nagyon jó, hogy így pörög a topic
hannna
Budajenő

Hanna: köszi :)
hogy van a "tályogod"? Vagy lehet, h nem is az?
Én is kaptam agolutint a 12. hét végéig.......... háááááát, a végére már azt sem tudtuk hova szúrjuk. Mondjuk azt nem én adtam be magamnak és a párom sem vállalta, hanem profira bíztuk a dolgot:)
Én reggelente kaptam, utána jegelés, este pedig a párom masszírozta ki a csomókat.
Te meddig kaptad?

donoka
Törökbálint

Én a 9-ik hétig kaptam az Agolutint. mi este szúrtuk és csak maszírozás volt, a jegelést akkor még nem tudtam. aztán meg nem is foglalkoztuk a csomókkal, kisebb gondtunk is nagyobb volt sajnos :(
Hétfő óta jegelem minden este. úgy tűnik mintha kicsit jobb lenne a helyzet. nem tudom, hogy tályogok-e? doki azt mondta nem vészes de fájdogál. igaz mintha az is jobb lenne kicsit mintha kevésbé fájna. csak attól félek a hideg jégtől meg felfázok. kb fél órák keresztük tartom rajta a jeget úgy, hogy váltogatom az oldalt és pakolgatom a jeget, hogy ne egy helyen legyen sokáig.
na a fenekemről ennyit :)
hannna
Budajenő

Sziasztok!!

Csütörtökön hazaértünk Sopronból. Sajnos nagyon zuhogot az eső egész uton hazafelé. Pedig szivesen maradtunk volna még 1 napot.
cicamica sajnos úgy néz ki,hogy Ákos egyedül marad.A BMC-be nem megyünk vissza és mivel,hogy természetes uton nem jött össze igy gondolom most se fog. Na meg sajnos az anyagi dolgok. Nem akarok itt most sirni de nagyon nagy szarban vagyunk a lakás törlesztő részlete miatt. Az utobbi pár hónapban megduplázodot. Az is lehet,hogy ugrik a lakásunk és akkor nem tudom mi lesz velünk. Na erről ennyit. Ja a számitógép is kezdi feladni a pályafutását és ezért nem tudom meddig tudok itt lenni mert másikra most nincs keret. Jövö hónaptól csak a gyerek eszik!! :cry:
Na de undoritó vagyok,hogy itt sírok. Ez a fórum nem erről szól. :oops: :cry: :cry: :cry: :cry:
galorsi köszi a dicséreteket. Nagyon imádjuk a kiskölyköt. Ő tartja bennünk a lelket!!
etna33 Botinak is elég csibészes a mosolya. Gondolom vele se könnyű.
Kakti de jó téged is látni. Látom nálatok is pörögnek az események. Nagyon drukkolok nektek. Ha van idöd raksz majd fel képet Liliről??
Akinek lombikja lesz annak sajnos nem tudok segiteni de aki inszemre annak igen ha tudok persze és amig van számitógépem.

Kép
Kép
colin

Most is ledobott a kedves gép. Azon csodálkozom,hogy amit írtam az nem szállt el.
Mindenkinek nagyon sok kitartást és erőt kívánok!!! Hihetelen ahogy olvaslak titeket,hogy milyen elszántak és erősek vagytok. Nekünk elsőre sikerült az inszem tehát nem tudom átérezni,hogy ha nem sikerül. Na ez ismét undoritó volt tölem.Bocsika!! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
donoka majd te is raksz fel képet a kisfiadról? Gondolom ő is nagyon szép baba mert itt minden BMC-s baba gyönyörű. Jól kotyvasztanak a biologus nénik.
hanna neked is ám mennek a pozitiv energiák+++++++.
Na jó belölem ennyi elég lesz.
Bocsánat a panaszkodásért. Vagy egy tökéletes kisfiam és ez a lényeg.

Üdv.
Zs

Kép
Kép
colin

Nem szeretném ha azt gondolnátok,hogy ilyen siros vagyok csak most nagyon kijött belölem a bánatom.

Kép
Kép
colin

Colin, köszi szépen a drukkot
ahogy olvastalak az jutott eszembe, hogy szerintem ez a topic pontosan ezért van, hogy bút és bánatot, örömöt és vidámságot megosszunk egymás között, ugyhogy pontosan jó helyre írtad a dolgokat

miért nem mentek vissza a bmc-be? az anyagiak miatt vagy történ valami, nem egészen értem de bocsáss meg lehet csak nem figyeltem oda.

nem gondolom, hogy sírós vagy csak azt, hogy bánt most ami történik és remélem jól esett leírni ide
hannna
Budajenő

egy kis vidámság, ezt most kaptam:

A nagymama haldoklik. Magához hívja az unokáját, és így szól:
- Mindig jó gyerek voltál, ezért rád hagyom a farmomat, beleértve a nagy házat, az istállót, a munkagépeket és 22 millió dollárt!
- Hű, nagymama – lelkendezik az unoka. – Nem is tudtam, hogy ilyen gazdag vagy! És hol van ez a farm?
- A Facebookon…
hannna
Budajenő

Colin: reméljük hamarosan rendbejönnek a dolgok körülötted! Fel a fejjel :D :D :D

Ha nem gond, rakok 2 képet a kisfiúnkról, remélem senkit nem bántok meg vele....

Kép

Kép Donát baba

donoka
Törökbálint

Sziasztok!

donoka: csodaszép a kisfiad! Gratulálok hozzá! :)

colin: Nem könnyű a helyzet, elhiszem hogy el vagytok keseredve. Remélem előbb utóbb jobbra fordulnak a dolgok, már csak ebben bízhat az ember. A sógoromék is ilyen nehéz helyzetben vannak. Egyre jobban elkeserednek ők is. Szörnyű.... De valahogy mindig lesz előbb utóbb csak javul valamit a helyzet.

Rólam:
Várom pirost, de még mindig nem jött. Szerintetek egy 22,11-es, majd két nap múlva egy 5,5-ös hcg érték után mikor jön meg? A gyógyikat már hétfőn abbahagytam. Még ennyire sosem vártam, mint most.

Már túl akarok lenni rajta.

Ma bevásároltunk a kisfiamnak a sulira. Most lesz másodikos. Hát lehidaltam a kasszánál. A papír írószerben otthagytam 16 000 forintot. Abból magamnak csak fénymásolópapírt vettem, meg egy határidőnaptárat. A másik helyen még vettem egy tornagatyót potom 1500 forintért, meg egy melegítőt (alsó + felső) 3500-ért. És még a tankönyveket nem is tudjuk mennyi lesz. Szóval kész anyagi csőd.

Most szaladok, megnézem a Seherezádét.

Kép
babicsek

Donoka: Gyönyörű a kisfiad és nagyon tetszik a neve is. Szerintem nálam is ez lesz a favorit, ha a tesó majd kisfiú lenne.

Colin: Majd ha már a drága urad megy dolgozni, akkor összefutunk és panaszkodhatunk. Addig nem akarlak titeket zavarni. Kitartás, ha mást nem megyünk Alsópakonyba egy 80 nm-es előkertes könnyű szerkezetes családi házba. Most néztem a tényekben. Bár mi még tudjuk fizetni a hitelt és hát ugye megyek is vissza dolgozni.

Babicsek: Nem semmi ez a suli.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Kakti, én is csak a méhpempőről tudok mint csodaszer, de ha kiírja a doki akkor kérhetsz estrofem-et, az direkt arra való. Én most azt kaptam, lett is faxa méhnyálkahártyám.
Vicky, én teljes mértékben megértelek ezzel a tesó projekttel. Ha bejön mi is nagyon fogunk örülni veled. Legalábbis én is így gondolkodom. Most annyira xarul állunk mi is anyagilag hogy még nem is szültem de már azon agyalok mikor menjek vissza dolgozni. Tutira nem maradok itthon két évet. Most is fizetnem kell a babaprojektek miatt felvett hiteleket ami havonta egy 50-est vonnak le. Nem egyszerű. Az inzulinos dolgokhoz nem tudok hozzászólni mert nem értek hozzá csak annyit tudok amit itt olvastam és hallottam már olyat hogy miután kezelték a problémát spontán jött a baba. Én ezt kívánom nektek.
Colin, ledöbbentem a történeteden. Tudom hogy most nem egyedi, sőt, nagyon sokan vannak ilyen szituban. Mi most még albérletben lakunk és még van munkahelyünk de meddig??? Ebbe bele sem merek gondolni mert a frász kerülget. Így is nagyon nehéz. Ahogy a csajok is írták nem kell elnézést kérned. Én nagyon remélem történik valami csoda és minden rendben lesz. A kis Ákos cuki, majd dobj egy fotót róla. Nem csodálom hogy bearanyozza az életeteket. Megérdemlitek.
Hanna, nagyon állat a vicced. Tényleg már majdnem mindenkinek ott van a farmja. Majd én is dobom ezt a viccet a lányaimnak. Tetszeni fog nekik.
Donoka, zabálni való a kisfiad. Annyira édes, gyönyörű szemei, a kis nózikája.... szóval már alig várom hogy ölelhessem a sajátomat.
Babicsek, sajna én nem tudok neked segíteni. De annyit tudok hogy ha csökken a hcg akkor az jó. Voltak már itt problémák azzal hogy nem csökkent hanem nőtt és gyógyszert kellett szedjenek a lányok. A suliba való cuccokon én is ki vagyok akadva, nem fér a fejembe hogy miért kell ennyi xart venni. Anno a lányaimnak én is vettem olyan dolgokat amiket soha de soha nem használtak. Na, ez kiakasztó volt. És tankönyveket rendeltek a tanárok amiket egyszer sem nyitottak ki. Na, ez is kiakasztó. Fene megette mert nem gondolkodnak csak rendelnek.

Majd még jövök. De jó hogy így pörög a topik. Tudtam én hogy minden rendben lesz. Mindenkinek küldöm a pozitív energiát, legyetek vidámak mert ezáltal csak jót fogtok magatokhoz vonzani.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

csajok, köszi a dicséreteket!!

Hannna, mikor lesz a beültid?
Ki van most akcióban? Kiért kell szorítani???

donoka
Törökbálint

Hű Vasikáé, már kevesebb, mint 3 hét és itt a babácskád!!! Jaj de izgalmas időszak ez, én nagyon imádtam!!! :D :D
Az idő tényleg megszépíti a rossz emlékeket is, én most valahogy nem is emlékszem arra az időszakra, amikor a BMC bejárata előtt sorban álltunk, sírtunk, féltünk, izgultunk, szúrtunk, fájt.....első lombiknál megtapadt :mennyország, pár nap múlva kiderült, h üres a petezsák: pokol és hogy hogy lehet ezt túlélni. De miután kiderült, h Ő van, valahogy ezek a rossz emlékek teljesen kitörlődtek.
Most csak arra emlékszem, hogy tesztelek, és halvány pozitív, azután erősebb, majd az UH-okra, és a szülésre.
Egyszer mindenkinek sikerül, kinek előbb, kinek később, persze benne lenni nagyon nehéz.....
Én mindenkinek nagyon drukkolok, átérzem a helyzeteteket, és remélem, hogy hamarosan ismét babaeső lesz ezen a topikon :D :D

donoka
Törökbálint

csajok, miért 20:10-et írt, amikor 21.10 van most? Melyik időzónára kell állítani????

donoka
Törökbálint

Donoka gyönyörű a kicsi fiad. Jó lesz :D :D :D :D Zitusnak vőlegényjelöltnek! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Én is beleestem ebbe az időzóna csapdába, erre állítottam:
GMT+2 óra Budapest nyári időszámítás

Orsi

Kép
galorsi
Budapest III. kerület

Vasi: Nekem olyan furcsa látni a vonalzód, mert ilyenkor mi már majdnem mentünk haza a kórházból. Én 37. betöltött héten szültem.

A bmc-t már én is elfelejtettem. Pedig elég sokat jártam oda. 2008 márciusától 2009 júniusáig. Bár van sok olyan pár, aki örülne ha csak ennyit kéne oda járnia.
vicky79
Budapest III. kerület

Donoka gyönyörű a kicsi fiad. Jó lesz :D :D :D :D Zitusnak vőlegényjelöltnek! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Én is beleestem ebbe az időzóna csapdába, erre állítottam:
GMT+2 óra Budapest nyári időszámítás

Orsi

Kép
galorsi
Budapest III. kerület

Én nem felejtettem el a BMC-t mert még nagyon frissek az élmények és tegnap is ott voltam S dr-nőnél. Labor, kenet és CTG-re kellett mennem. Elég nagy keverc volt, nem is csodálom. Szerencsére én annyira de annyira nyugodt vagyok hogy mosolyogva vettem az akadályokat. :lol: :lol: :lol:
Donoka, én is nagyon bízom abban hogy átélhetem mindannyiuk örömét hamarosan. Tegnap is úgy átragasztottam volna egy kis sikert azokra akik ott vártak az ajtónál és mosolyogva nézték hogy Vasi folyamatosan simizi a pocakom. Én nagyon bízom mindannyiuk sikerében.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Vasika!! Most jöttem rá, ahogy nézem a képet, hogy ti álltatok előttem a sorban. Ráaásul amikor bementem S-hez akkor nem sokkal előtte érkeztetek hozzá meg. Amikor meg kijöttem S-től bőgve, ti ott álltatok kint. Elmentem mosdóba, ott bőgtem egy sort, majd elhúztam nagyon nagyon gyorsan...
ann74

Babicsek, szerintem bármikor megjöhet már. Én úgy emlékszem mikor nekem olyan 117ről esett vissza, akkor már hamar megjött.
ann74

Én sem felejtem olyan értelemben el a bmc-t, hogy rengeteget jártunk oda, de mióta Barbus meg van, azóta ez felejteti a sok viszontagságot. Már nem emlékszem milyen volt meddőnek lenni és remélem a tesónál nem is kell majd ezt újra éreznem.

Ann: Annyira sajnálom a dolgot. Próbálok sok-sok pozitív energiát küldenu feléd. Nehéz ugyan anyának lenni, de ezt mindenkinek át kellene élnie, aki szeretne gyereket. És biztos vagyok benne, hogy neked is sikerülni fog, nekem annak idején jó volt a pihenés, gondold azt hogy csak meghosszabbítottátik ezt a szabit. Tudom hogy az idő szalad és az ember haladna, de sajnos a természetet nem lehet siettetni, hiába tenné az ember. Kitartás, veled vagyunk.
vicky79
Budapest III. kerület

Orsi: ok, akkor Doni elkelt :D :D :D :D , és végülis tök jó, mert idősebb is, igaz, csak néhány nappal :)

Emlékszem, amikor a BMC-ben ültünk, UH-ra várva vagy vérvétel eredményre vagy akármire, és jött néha 1-1 kismama nagy pocakkal. Akkor nekem ők óriási erőt adtak, mindig egy új lendületet!
Meg persze olvasgattam már akkor is a fórumot, ez is sokat segített, sokat tanultam Tőletek és az akkori tagoktól, én nagyon sajnálom, hogy hirtelen nem tudok róluk semmit :(:(
Na, mindegy, nem akartam ezt megint felhánytorgatni, csak sajnálom, hogy vége na.....:):)...........de mindig is volt cserélődés ezen a fórumon, hamarosan jönnek az újabb versenyzők, akikért együtt izgulhatunk és akiknek segíthet ez a közösség.

donoka
Törökbálint

Sziasztok, jó reggelt

kérdeztétek mikor lesz a beülti, ha minden jól megy hétfőn lesz. 3 fagyi babánk van 5 naposak. egyelőre nyugodt vagyok.
elkezdtem tegnap az utrót szájon át szedni, ez jobb mint a hüvelyes volt, legalábbis a munkahelyemen egyszerűbben kivitelezhető :) :) beülti után én nem leszek, leszakadok a netről (legalábbis most ez a tervem :D) majd csak később fogok jönni, drukkoljatok ha lehet ilyet kérni

én is örülök, hogy pörög a topic.
Ann drukkolok nagyon, hogy mielőbb felszívódjon az a ciszta
Vasika, csodálatos, hogy már ilyen kevés idő van hátra és a karodban tarthatod a kicsikédet
donoka, gyönyörű szép a kicsi fiad
Babicsek, remélem mielőbb megjön és nem kell a hcg csökkenés miatt visszajárnod a bmc-be
Orsi: időcsapda :D :D nagyon jó, nálam is ez van, megpróbálom átállítani arra amit írtál
hannna
Budajenő

Hanna: Beülti után pihenj ha tudsz és koncentrálj magatokra. Aztán majd gyere és hozd a pozitív tesztedet.
vicky79
Budapest III. kerület

Pannik: Szia. Akár itt akár priviben leírod hogy vagy? Remélem kicsit helyre rázódott a lelked. Sajnálom azt ahogy eltüntél.
vicky79
Budapest III. kerület

Hannna, 3 db 5 naposotok van? Az szuper!!! Nagyon szorítok neked, hogy mindhárom felébredjen, és annyian kapaszkodjanak meg, ahányat szeretnétek :) Gondolok rád hétfőn, pihenj sokat, főleg az első pár napban, hogy szépen megtapadjanak a babók!!
Küldöm a pozitív energiákat :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:
Sikerülni fog!!!

donoka
Törökbálint

Megjött. :D :D :D Végre.

Hanna drukkolok nektek nagyon. Egyébként én Kális vagyok, csak idekeveredtem. Olyan aranyosak és segítőkészek itt a lányok. :) Köszönet is nekik ezért.

Én most ennél a fagyis beültetésnél nem pihentem annyit, mint az elksőnél (Imondjuk nem is eröltettem magam agyon), és hát nemtudom minek köszönhető, de majdnem sikerült. Az elsőnél a rendesnél csak feküdtem, még főzni se nagyon főztem és ott semmi hcg-m nem volt. Mondjuk nemtudom most min csúsztunk el, de annak örülök, hogy legalább elmondhatom, hogy valami elindult.
De az orvos tényleg azt mondta, hogy kímélő életmód kell.

Ma megyünk délután a kisfiammal meg apussal megnézzük a Verdák 2-t moziban. Első mozis élmény lesz, remélem tetszeni fog neki.

Kép
babicsek

Babicsek: végre..... most ez a jó, h megjött, ilyen is ritkán van :)

A beültik utáni pihenéssel kapcsolatban nekem a Tanár úr is és Katalin is azt mondták, hogy a beágyazódásig kell nagyon pihenni. Nekem a fekvést javasolták addig, utána pedig kímélő életmód. A beágyazódás a leszívástól számított 6-7. napon van állítólag. Akkor bújnak ki az embriók a burokból és akkor kapaszkodnak meg méhnyálkahártyában. Van, aki érzi is a beágyazódást.
Persze ez a papírforma. Nem vagyunk egyformák, biztos van olyan is, akinek később ágyazódik be, ezért sem szokták tanácsolni, h 14. nap előtt teszteljünk, mert a HCG-t 3-4 nap után kezdi el termelni a szervezet, és ha később furakodtak be, akkor később mutatható ki a HCG...okos vagyok mi? Ki gondolta volna?? :D :D
De azt hiszem BMC-n belül is eltér az orvosok véleménye erről a feküdjünk vagy ne feküdjünk kérdésről....

donoka
Törökbálint

Ann, pedig az én ölelésem olyan sok erőt adott volna. Teljesen letörtem és hiába töröm az agyam ki állt mögöttem a sorban, nem ugrik be. De jó lett volna egy kicsit megismerni téged. Most csak virtuális ölelést tudok küldeni. Puszillak.
Donoka, minden szavaddal egyet értek, úgyhogy maradjunk a végszónál hogy újabb versenyzők és azért vannak egy-ketten a régiek közül is.
Hanna, én is leakadtam a netről a beültetés után, majd jelentkeztem decemberben a jó hírrel. Szóval, legyen ez a te szerencsedöntésed. Mi drukkolunk jobban mint gondolnád. Rajtunk nem múlik.
Vicky..., Pannik???? Hol, mikor??? Én is akarok tudni róla.
Babicsek, gratula. Tudtam én hogy nem kell sokat várnod. Akkor most minek is fogunk drukkolni? A mozizás jó ötlet. Én már elég rég voltam moziban. Nem nagyon szoktam eröltetni a dolgot mert ugyan élvezetes de nagyon drága a mi pénztárcánkhoz. Évente egyszer megeröltetem magam és elmegyünk, de annyi elég is.
Fekvés vagy nem fekvésről tényleg eltérnek a vélemények. Nálam érdekesen alakultak most a dolgok mert szombaton volt a beülti, páromnak muszáj volt dolgozni és szakadt a hó. Mivel szombati nap volt nem tudtam volna ott bent megvárni míg jön értem, de kint sem mert minden padon vastagon állt a hó. Szóval fogtam a nagy táskát, vállamra dobtam és legyalogoltam a villamoshoz, villamoson ülő hely nem volt, le a Délibe, ott futás a vonatra különben várhattam volna még egy órát a következőre és haza döcögtem a kényelmetlen vonaton, hasamat szorította a nadrág (már akkor feszült). Sokan voltak a vonaton nem tudtam kényelmes helyzetbe tenni még a lábamat sem. Buszom nem lett volna haza felé csak majdnem egy óra múlva és a duzzogásom miatt nem is hívtam a párom hogy jöjjön értem, beültem egy taxiba amiben alig fértem el, rázott a taxi. Nem semmi volt. Mire lefeküdtem annyira sírtam hogy alig bírtam megnyugodni, kicsit kiábrándultam, azt hittem most nem fog összejönni és láss csodát, hamarosan szülök. És nagyon sok ehhez hasonló történetet hallottam. Szóval, nekem az a tapasztalatom hogy senki se álljon neki nagytakarítani, nagybevásárolni-cipekedni. Ne emeljetek és fáradjatok, de a mozgás nem árt. Ha minden rendben van az embrióval akkor az meg fog tapadni. Ha valami nem klaffol akkor jobb is ha nem tapad meg. Ez tudom durván hangzik de senkinek sem jó ha a 12-13-ik héten közlik beteg a babád, döntsd el mi legyen vele.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

sziasztok csajok!

na végig bírtalak olvasni titeket, jó pörgés van! ez a fekvés sztori tök érdekes, botinál végigfeküdtem a 2 hetet, előtte az ikreknél is és mindig megmaradt. az orvosok, akikhez jártam mindegyik azt mondta, hogy nem kell feküdni. most győrben is ezt mondták, hogy nem kell feküdni. a bmc-s lombik után feküdtem és még csak el sem indult semmi, a fagyiknál nem feküdtem és valami elindult :shock: de akkor most mi van? közvélemény kutatást kell tartani :D
tehát én feküdtem botival, többiek?

méhpempő kapszulát szedtem végig egész terhesség alatt, ami 1300 ft volt. meg (nem tudom rendesen leírni a nevét, bocsi) süssler sóból az 1 és 11-es számút. az egyik méhnyálkahártya erősítő a másik meg magát a méh falát erősíti. de ez homeopátiás szer, meg kell kérdezni telefonon a szakembert, hogy mit javasol. vagy, ha olyan a gysz tár ahol ismerik ezeket a termékeket, akkor megmondják. nekem nagyon bejöttek. ha lesz végre tesó, akkor megint ezeket fogom szedni. a méhpempő még immunrendszer erősítő is, én nem voltam végig beteg. az elevitről én le voltam állítva ,mert nagyon éhes voltam tőle.

szerintem utána kéne nézni, mert van valami lombikosokat segítő alapítvány, aki tényleg csak az anyagiak miatt nem tud belevágni, annak igazán ajánlhatnának valami alternatívát. ez tényleg katasztrófa, hogy emberi sorsok függenek 100 ezres gyógyszerektől. ennyit igazán megérhetnénk a tb-nek, hogy ténylegesen legyen igyen az a pár alkalom, ami valljuk be, tök kevés.

holnap bevonulok a kórházba, alibizni, mert nem tudom másra venni azt, hogy miért kell bemennem. hétfőn megműtenek, de péntek este már haza is mehetek és úgy kell hétfőre visszamenni, :shock: akkor ezek szerint hétvégére jár nekem a kaja is :D mit szólnának, ha bemennék szombat reggel reggelimért, meg az ebédemért, hogy az nekem jár? :lol:

ja és még a fekvés témához annyit , h egy tök jó fej csajjal voltam együtt lombikozni és végig feküdte a két hetet és semmi. most meg hívott, hogy terhes, spontán. igaz ,hogy most 50kg-okat emelt a maga 55 kg mellé :D mert építkeznek és azt sem tudja, hogy hányadik napon volt az urával, mert a következő lombikra összpontosított. tehát ennyi a titka, nem kell görcsölni. amikor görcsölt a témán, akkor 3 embrióból nem maradt terhes, most meg egy kis akicó apával és ott az eredmény :D nálunk ez eddig soha nem jött be :roll:

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Vasikáé, tökéletesen igazad van! Ha akar jönni az a baba, és egészséges az embrió, akkor megtapad, és tényleg inkább meg se tapadjon, ha nem tökéletesen életképes, mert később sokkal nehezebb, ha esetleg elmegy.

Nálunk is úgy volt, hogy pont akkor sikerült, amikor egyáltalán nem bíztunk benne.
Tudom, hogy pozitív hozáállás, meg minden, de annyira rosszul kezdődött a stimu, eleve csúszott, mert Decapeptyl mellett nem akart megjönni. Ilyen addig nem volt. Majd miután nagy nehezen elkezdtük kb a 7. napon K. ügynök le akarta állítani a stimut, annyira nem akartak nőni a tüszik.
De végül mégiscsak megvolt a punkció, ahol is csúnyán bevéreztem műtét közben, állítólag volt nagy riadalom a műtőben. Úgy fájt utána a hasam, h azt hittem meghalok. 6 leszívott petesejtből csak 4 volt érett, majd csak 2 termékenyült meg, de azok minőségétől sem volt elájulva a biológus, nem kecsegtetett semmi jóval, mint a többinél, amikor mindig elmondta, h gyönyörűek, jól osztódnak.
Sírva feküdtem beültetésnél a műtőasztalon, csak bámultam felfelé, és valahogy annyira nem bíztam benne, hogy ez most sikerül. És mégis ebből lett a kicsi manó. :D
Szóval nálunk is nagyon akart ez a pici maradni, és egy igazi vasgyúró lett belőle.
Valszeg Vasika nálatok sem lesz ez másként :)

donoka
Törökbálint

Etna: milyen műtéted lesz? Méhtükrözés talán? És miért kell megcsináltatni?
Én beülti után 4 napot pihentem, tehát sokat voltam vízszintben, utána már sétálgattam, de nagyon kíméltem magam.

donoka
Törökbálint

Vasi: Én teljesen úgy láttam, hogy Pannik kérdezte nem kell-e valakinek utro, de most nem látom a hozzászólását, lehet hogy letiltotta a moderátor, mert nem lehet gyógyszereket árulni.

Pannik: Azért ha olvasod írj nekünk, várunk.

A lombik-fekvés témához nem tudok hozzászólni, de nekem is volt már mindenféle kombináció. Volt hogy ott feküdtem-otthon nem, és volt fordítva is. És nekem is az az inszem sikerült, amiben nem bíztam. Elkezdtük a stimut a puregonnal a 2. cn-en, de semmi nem lett belőle. A 9. cn-en kezdtük el a merionált, a 21. cn-en volt csak az inszemem, úgyhogy egész terhességem alatt állandóan magyarázkodnom kellett, hogy most akkor miért is nem vagyok annyi idős terhes, amennyi a mensim szerint lenne.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vicky79 2011.08.20 17:33-kor.
vicky79
Budapest III. kerület

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?