Új privát üzeneted érkezett!

áhhh, kész
feje tetején minden :(
sz..r idő is
szilvi35

Szilvi!

Mi van feje tetején drága?
Ne légy elkeseredve!

De az időt UTÁÁÁÁÁLOM én is! :evil:

Voltunk ma ortopédián és minden okés! :D

Többiek!

Mit tudtok csinálni a gyerekkel ha nem tudjátok ki vinni?
Mert én már képtelen vagyok időnként lekötni Kincsőt!
Valahogy jó le kéne fárasztani valami jó kis programmal őket mert már nagyok sem bírnak mit kezdeni magukkal.

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Nálunk is kaki a mai nap. Hanna már akkor is vonyít ha nem úgy fogom meg ahogy neki teszik. Én is kész vagyok már ettől. Ma eddig már 4szer játszotta el velem, hogy próbáltam etetni, és tartogatja a szájában a kaját órákig, és végül letüsszentett, persze a kaja a szájából mind rajtam kötött ki. És ezt amúgy mind azért csinálja, mert nem hajlandó enni mostmár szinte semmit, bezzeg a mi kajánkat úgy bámulja mint egy éhező albán kiskutya, meg ha közelebb viszem a szájához a kanalat egy falattal akkor már tátja a száját. Nemtom mit csináljak vele, de lassan ott tartok, hogy akkor kapja azt amit mi eszünk.

Lilypie Third Birthday tickers

Bejja!

Ha megeszi amit ti esztek akkor had egyen az a szegény gyerek!
Úgyis tudja mi a jó neki! A tojással még vigyázz azért! Csak jól megfőtt tojást max.
Azt már ennyi idősen én is adtam nekik.
Csabika 8 hónaposan már Bolognait evett! :)
És Kincső sem tett másként. :)

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Gratula az újabb pocilakónak!!!!

Pont ma hallottam, hogy nagyon rossz szokás, hogy a csecsemőket már azzal etetik a szülők, amit ők is esznek. Rengeteg betegségnek ez az oka, állítólag, épp ezért reformálják a közétkeztetés is.
Ez szép és jó, csak mikor Huba köpi ki a tápot és szó szerint hisztizik amikor mi eszünk, akkor mi a túrót csináljak???????????? Bezzeg a férjem hisztizik, mert szerinte a gyerek azért nem eszi vacsorára a tápot mert adok a mi kajánkból neki... de nem adok mennyiséget, max egy-két falatot, mert nem bírom elviselni, hogy ordít. Evett ő már egész sokfélét, töltött paprikát, bolognait, sajtos kiflit, házi kenyeret házi lekvárral, sült tésztát... Amúgy is só nélkül főzők, és ha olyan a kaja amit ő már ehet, akkor miért ne adhatnék neki? Nem tudom mi a babakaja nekik???? Nyilván nem disznózsírban sült burgonyát adok neki extra sóval, rántott krokodilfarok steak-el...

Ti hogy etetitek a gyerekeket?

Beteg anyucik jobban vagytok?

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Sziasztok!
Simán elszállt, amit írtam :evil:

Szóval: köszönöm jobban, bár még mindig nem tudom minden fele mozgatni. De már mindkét oldalon tudok aludni és tudom Ádit fekve is ciciztetni.

Nálunk Balázs evett korán mindent. Azért mert 6 hósan már nem kellett cici, anyatej, táp. Ezért 7 hónapos korára elunta azokat, amiket megehetett. Egy nap 4 vagy 5 félét főztem neki, amiből semmit nem evett meg. Mérgembe elmentem vásárolni. Mire hazaértem, anyám megetette csülkös bablevessel. Döbbent arcomat látva közölte, hogy babot és füstölt húst nem adott neki. A védőnő hisztizett ám nagyon. De mit kellett volna csinálnom? Éheztetni?

De Ádinak is adtam már 8-9 hósan a husi levesből, krumpli levesből, főzelékekből, amiből úgy gondoltam, hogy nem olyan durva. Nem tettem bele annyi hagymát, piros paprikát stb., de nem ettünk íztelenül.

Ildóca!
- ha már nem esik vagy alig, akkor esőcucc, meg gumi csizma fel és irány kifele sarazni
- ha nagyon esik, akkor főként a hajunk hullik. Ilyenkor néha elmegyünk játszóházba. Mondjuk az 5 gyerekkel egy vagyon.
A múltkor egy napig nem esett, viszonylag szárazság volt, így szalonnát sütöttünk. Balázs már nyúzott érte és nem volt az a nagy meleg.
De benn egy kínszenvedés. Ilyenkor bevetünk mindent a plédben hintáztatástól kezdve, a párnákból és mindenekből pléddel bunker építés. Ma sütöttünk,míg Ádi aludt. Balázs a kis mancsával nyunyizta a túrót. Azért a hajam hullott, mert a lakás :shock: de legalább elvolt.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Miért van az, ha Bp-re megyünk, akkor mindig esik az eső??? mondanom sem kell, itthon végig száraz volt az aszfalt, de mi mentünk. És amikor leszállunk a buszról, a sofőr nem várta meg, míg lekecmergek Ákossal, a két karommal feszítettem az ajtót, mert konkrétan odacsukta volna a lábát....hogyazaaa...!!! Ménkű csapna bele na!

Kaja: kaotikus, kanálundor van, így átálltam arra, hogy olyat főzök magamnak is, amit ő is ehet. Pl. husileves az mindig bejön, sült húsok párolt zöldséggel, gyümölcs, répás muffin csipetnyusza módra stb. Ákos csak olyat eszik meg, amit meg is tud fogni, kézzel-lábbal eszik. Uzsira kenyérkatona és gyümi a menü.

Most kitaláltam egy olyat (lestem a netről), hogy muffin-sütőformában (tudjátok az a 6os osztású) teszek mindenfélét, és majd ő választ mit enne. Valamiért mindig a husicafatkákat vagy a kenyeret választja (no és persze a banánt), manapság a zöldség nem bejövős. De pár hete meg vígan ette. Érdekes. Mindenesetre így nincs hiszti, mindenki boldog, Anya meg moshat fel, ha végeztünk :)

Kép
Kép
csipetnyusza

Nálunk nincsen az evéssel gond szerencsére!
Mi minden evők vagyunk! :D Nálunk nincs válogatás. Kép
Egy kis paradicsom! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Vagy a gyerek nagyon kicsi vagy az a paradicsom nagyon nagy :D
Mindenesetre cukker kép :)

Bejja!

A paradicsom a nagyon nagy! :D
Ez van a kertben legalább! Ja és a lényeg, hogy ő szedte magának! :D

De a ruhájából nem jött ki! A fene vinné el!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Nekünk is van paradicsunk a kertben, na de ekkora :shock: :shock: :shock:
Mivel locsoltátok hogy ekkorára nőtt? :)

dinnyével oltották
szilvi35

Bejja!

Egyáltalán nem locsoljuk ami eső esik annyi vizet kap csak. Persze ha hőség van akkor van locsolva. Még permetezve sincsen! De elárulok egy titkot!
Mielött a palántát kiülteti anyu a szárán keresztül szúr egy vékony rézdrótot és úgy ülteti el! És amióta így csinálja azóta minden évben rengeteg paradicsom van és van amelyik ilyen jó nagy!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szilvi!

Lehet az is de arról nem tudunk!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szonja!

Mikor kapunk képeket?

Bejja!

Hannáról sem láttunk még képet! Vagy csak én maradtam le valamiről!
Tessék rakni a g-re képeket!

Beubaba is nagyon eltűnt!

Katák!

Tessék egy kicsit sűrűbben írni!
Lőric babáról is rég hallottunk!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

le a gonosz buzzsovőrökke!!!! olyan sztorim nekem is van :(

mondom én, hogy buheraparadicsom!!! a gyerek dönölűűű!
szilvi35

Csipet!

Ha legközelebb ilyen van valamelyik BKV járaton vagy bármilyen járaton tessék felírni az oldalán lévő számot és megjegyezni, hogy hányóra és jelentsétek le, hogy figyelmetlen volt a buszsofőr és mi történt. Ezért harap a BKV is ha nem figyelnek a sofőrök. Legalább fegyelmit kapjon a bunkója.

Szilvi!

Köszi! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildóca, nem maradtál le semmiről, sajna nincs bejárásom g-re :(
De akkor majd ide rakok fel képet, ha nem leszek ennyire szottyadt. Nem sokat aludtam éjszaka, úgy tűnik a negyedik fog is előkészülködött. Ma reggel már azt hittem át is tört, de nem, csak már látszik a zománc annyira vékony már az íny, úgyhogy talán 1-2 nap és kinn lesz.

Ildóca!
Igenis, jelentem kész :D
Szóval tettem fel g-re képeket. Stílusosan az Angyalkáim elnevezést adtam az albumnak :D

Kép
Kép
Kép
szonja77

Bejja: együttérzésem a fogzás miatt! Ma éjjel már jobb volt a helyzet?
Egy ismerősöm ajánlotta az Osanit nevű homeopátiás szert, hogy az szuper. Én nem próbáltam, de állítólag nagyon szépen átvészeli vele a gyerkőc a fogzást.

Képzeljétek, sikerélményem volt: Már többször is sikerült hisztizés nélkül lebonyolítani a vásárlást a Tesco-ban. (Dorci nagyon nem bírja a vásárlást, földre csapja magát, üvölt, sikít, összenéznek az emberek és botrányt csinál általában.) Na, és nagyon bejött neki az autó alakú bevásárlókocsi, sőt tegnap a babáknak való kosárba épített babahordozó is elringatta, aztán pedig jutalomból foroghat néhány kört a rakétában és a kalózhajóban és akkor boldog. El is alszik hazafelé a kocsiban. Olyan jóóóó:-)
Kép
Vendég

Tivának nagyon boldog első születésnapot kívánok! :)

wf

Kép
wf

Boldog szülinapot Tiva babának!

Húhh, de gyorsan megy az idő! Még csak most született Tiva, most meg már nagy legény. Óvoda, iskola, aztán lassan nősül :D

Tlindi hol vagy?

Kép
Kép
Kép
szonja77

Igen ma már jobb volt a helyzet fogzásügyileg, nem volt fenn éjszaka, csak párszor kellett felkelni cumit tömni a szájába, cserébe ilyenkor már 6-fél 7 felé felkel reggel :evil: nem tudom mi a rosszabb. Viszont úgy tűnik kinn van a fog.

Boldog szülinapot Tivának!:-)
Vendég

Tivának Sok Boldog szülinapot!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Isten éltessen Titi! :)

Kattkat

Kép
kattkat

Tiva mindenkinek köszöni a köszöntéseket :-)
Trüffel tortát is evett egy picit, de nem szereti az édességet.
Kapott mocit és dömpit is .... hosszas kerékpörgetés közepette ünnepeltünk :)
Jahj Istenem... 1 év!!!

Tlindi nekem is hiányzik! Hahóó Lindi!
szilvi35

Tivadar kománknak nagyon boldog születésnapot!!! Moci, dömpi??? Tud élni 8) 8) 8)

Katt, szuper az új vonalzó!

Ildóca, esküszöm legközelebb felírom, és figyelek, többször gáz volt már, hogy beragadtak mások, én még sosem, de őrület néha, ami itt megy ezen a vonalon...

Kép
Kép
csipetnyusza

ránk konkrétan majdnem ránk csukták, aki segíteni akart, arra csukódott rá!!!! el is bőgtem magam, mert megijedtem :( még anyázni sem tudtam hirtelen :?
szilvi35

Tivának még máma is nagyon sok boldog szülinapot, remélem nem sértődik meg hogy nem tegnap köszöntöttem :D

Kattkat!

Tuti a vonalzó! :D

Szonja!

Gyönyörűek az angalkáid! :D

Wf!

Gratula a félidőhöz! :lol:

Huba mami, Tlindi, Elbilge!
Merre vagytok?

Huba mami!

Te nem sokára mész UH-ra várjuk a jelentés! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Hahó,

az Osanit szuper szerzemény fogzásra....
Az utolsóknál beszereztük bécsi ismerősök segítségével...
Bogi meg sem érezte a hátsó kisörlőket.

Tiva Koma még egyszer Boldog szülinapot!

Kép
kata35

Ildóca! Köszi! :)

Hubamami! Mikor is mentek? Várjuk a híreket!

Kattkat! Nekem is tetszik az új vonalzó! :)

wf

Kép
wf

Sziasztok

Megvagyunk mi is. Elhúztunk anyuékhoz 10 napra. Egy hete jöttünk haza, a múlt hét pedig zűrös volt, nem ültem gép ekőtt 5 percet se. Jó sokat írtatok, elég volt visszaolvasni.......

Tiva legénynek utólag nagyon sok boldog szülinapot.

Dorkaanyu nagyon sok boldog névanpot.

Bocsánat a késésért :oops:

Elbilge

Gratula a pocaklakóhoz.

Ildóca

Jó sok barackot gyűrtetek le. Nekem anyu szokta eltenni a téli gyümölcsadagokat. Mázlim van. Hogy otthon voltunk én is segítettem neki. 2 naponta szedtük az uborkát és mostuk. Nagy élmény volt :evil:

Szonja szókincse még elég karcsú. Halandzsál egész nap a magamódján. Apa, anya, erre tiszta. Hintapa-hinta, odi-zokni, tetty-tessék, kösz-köszönöm, papp-papa, mamám-mama (anyu nagy boldogsására), kakk-nem (ezt nem tudom honnann szedte) és szuperul tudja rázni a fejét hozzá :D atty-kérem (vagy inkább akarom, de most azonnal),Nyannya-Szonja, ubda-labda. Kb. ennyi. Néha mond mást is, de csak egyszer, utána soha többé nem tudom előcsalogatni belőle. Az állathangok se mennek, még mindíg a halacskánál tartunk és ez kibővült a kígyóval :lol: :lol: :lol: Igazán nem panaszkodhatom, a csendesebbjét tanulta csak meg. Néha megy a farkas, a kutya és az oroszlán. Az állatokat a kutya és a macska kivételével nem ismeri fel. Pedig annyi állatos kacatot vettem már neki, de nem érdekli. Nem is ül le nézegetni, mindíg valami fontosabb dolga akat. Pl szennyestartót kipakolni, szekrény rámolni, plédet lerángatni az ágyról. vizes ruhát leszedni a szárítóról, asztalról újságot leszedni és 1000 darabra tépni és még sorolhatnám....

Szonja azt eszi amit mi, mármint amit hajlandó megenni. Nem főzök fűszeresen és mióta a mi kajánkból kap azóta még jobban visszvettem. Túl sok mindent nem hajlandó elfogyasztani. Pörkölt+tészta, hagymás törtkrumpli+sülthús akármiből, sült hal, fasírt köret nélkül, húsleves, grízgaluska leves. Vírli és marhapárizsi. Jöhet még joghurt, puding, dörmi kismackó, jóreggelt keksz és sós kekszek. Ezekből bármikor bármennyit. Zöldség, gyümölcs, főzelék semmi. Na és a tejszínhab. Kapott anyuéktól mikor kávéztak egy picit. Utána mikor meglátta, hogy kávéznak ott kuncsorgott tőlük mindíg. Először kiakadtam, de végül is keveset kapott és csak 10 napig. Úgy hogy nem szóltam egy szót se, csak néztem milyen boldog mindenki.

Megyek képeket nézni.

Szilvi eszemben sincs sűrgetni, de majd elkűldöd a szigetes képeket :?:

Tlindi

Kép
tlindi

Tindi!

Jaj de jó! :D
Akkor pihiztetek is gondolom egy kicsit!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Tlindi!
Állatok :D :D :D
Ne mond ezt a ruhás dolgot. Ádinak mostanában az a kedvenc elfoglaltsága, hogy lopja a csipeszt, meg a vizes ruhát miközbe én teregetem és kacarászik, míg kergetem. Erre megy ki a játék, tudom én. És én is röhögve kergetem, míg egyszer át nem esek a ruhaszárítón... mert az nem lesz annyira jó muri.

Viszont sajna nem nyertem meg a fogadást, mert apa, mikor kifestette a szobát arra fogadtam, hogy három napig sem tart majd és Ádi rajzol valami szépet. Hát végül is sokáig bírta...már egy hónap is eltelt.

Majd rakok még fel képet Frodo úrról, alias Balázsról :D A derekára tett egy övet, beleagatta a hosszú cipő kanalat - ez volt a kard - és kért magára olyan lebernyeget. Ez az egyik leselejtezett terítőm lett, amit a nyakába kötöttem. Szigóruan csak egyszer :D Így lett Balázs Frodo. Egész este kardozott én meg besz@rtam a röhögéstől. Valamelyik este meg valami tűzoltó kutyás film volt (a fene se érti, 2 db képkockát nem lát belőle, hallani meg pláne semmit) elővette az eső dzskijét, meg a kesztyűket, természetesen gumi csizmával :D és tűzoltó volt. Ilyenkor Ádi is utánozza, de neki csak egy kesztyű jutott. Így már mondja, hogy keszű, keszű.

Na megyek, mert Ádira nem lehet rávarázsolni a pelenkát, még összepisili a párnámat. Mert épp azon ugrál.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja!
Végre eljutottam a képeid megnézegetéséig. Az 5. kép számomra a best of the best! Ott tényleg angyali Ádám! De a többi kép is klassz ám!

Tlindi!
Jó, hogy előkeveredtél!
Uborkaszedést, mosást ne is mondd...

Na levontam a végső konklúziót, hogy Domó beszél mind közül a legkevesebbet. Viszont Domó nyelven tök jókat mond.

Apropó nyelv!
Nálunk most egy brutál nyelv szétharapás borzolta a kedélyeket :cry:
Még mindig igen csúf, de már tök jól működik a gyerek. Tud inni, enni, ujjat szopni, de az első éjszaka az hardcore volt... :?

Kattkat

Kép
kattkat

Na eljutottam g-re, küldtem képeket Hannáról egyelőre még nem sikerült kitalálnom, hogy hogy egyébképp tudok képeket feltölteni oda, de lehet hogy csak nagyon késő van már. Holnap majd esetleg válogatok több képet is egész kicsi korától kezdve.

Megtaláltam :D

Én is eljutottam a képekig, Szonja, Bejja, nagyon édesek a gyerkőcök!! Hanna nagyon szép kislány!!!

Kattkat, nyelvharapás? úúúú, mi történt?

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!

TIVA ISTEN ÉLTESSEN!!! :-) :-)

Jaj, mi elvoltunk táborozni, de mit ad az Ég? Huba belázasodott előtte való este, pedig ez lett volna az első közös hepajozás. És a többiek alig várták, hogy lássák Hubát, mert van olyan barátunk, aki még nem is látta, mert messze laknak... De remélem, hétfőre nem lázasodik be, mert Tihanyra mennénk egy hétre.
Ti is jártatok már így?

Spec Uh-ra 24.-én megyek. Holnap nődokihoz és AFP eredményért.
Na, megnézem én is a képeket! :-)

Szép hetet!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Bejja!

Meglestem Hannát! nagyon cuki!

Huba mami!

Igen jártunk már mi is így, hogy lázzal indultunk neki a nyaralásnak. Illetve nálunk úgy volt, hogy éjjel elindultunk Görögbe és az hajnalban Jugoszláviában Enikő belázasodott! :( Kicsit voltam csak ideges.
De nem lett aztán belőle semmi szerencsére . Ja és nem volt még két éves.

Ja és Páko is eltűnt nagyon! :(
Pako, hol vagy?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szépek a gyerkőcök, megkukkoltam mindenkit :-)
Szonja! Szervezel még randit oda?
szilvi35

Csináltam egy albumot Hannából :)

Bejja!

Édes Hanna nagyon! :D

Kattkat!

Ciki :oops: , de most voltam g-én és néztem a videót a kő pakolósat! :lol: Iszonyat édes ott Domó! Ahogy mondja és számolja! Cuki nagyon! :lol:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Khm, Szil, ideje vonalzót cserélni 8)

Kép
Kép
csipetnyusza

Köszi Ildóca! :D

Csipetnyusza!
Elperecelt Domó a fürdőben és úgy sikerült majdnem kettéharapnia a nyelvét...:? De már nem fájlalja szerencsére!
Bejja!
Hanna nagyon cukor!
Kitől örökölte a színeit?

Kattkat

Kép
kattkat

Én is megnéztem Domót, hát nagyon kemény kis arc. Ahogy lekapta azt a követ a kupac tetejéről, hát assztem ráborul az egész :) Kis erőművész.
Kattkatt: Hanna a jó édes apukájától örökölte a haja színét. Aki úgy néz ki egyébként mint egy viking úriember :D Alkatra mindenre :) Állítólag az volt az első kérdésem mikor kibújt a feje anno, hogy milyen színű a haja. Mondják fekete. De akkor még olyan kis maszatos mázas volt. Csodálkoztam is másnap reggel mikor behozták nekem a kis répafejet mosdatás után :)

Ja, egyébként megnéztem ám már az összes babát, és teljesen el vagyok ájulva mindenkitől. Úgy látszik a Péterfyben csak ilyen szép babák születnek :)

Hát nem tudtad?! A Péterfyben születnek az ország legszebb (de lehet a világ, csak szerénykedem) szóval legszebb (vagy ezt már írtam?) na, szóval legszebb és legokosabb babái ! :) :) :)

Nekem tetszik a vörös bébi. Benne volt a pakliban, hogy nekünk is az lesz. De! Nem olyan egyszerű vörös bébit "csinálni". Gratula! Mondjuk egy eredendő viking harcosnak.... :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szilvi35 2011.08.10 09:16-kor.
szilvi35

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?