Új privát üzeneted érkezett!

Kép

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Kép

nyúlanyó

Pipi savanyú ubi evés közben és csak úgy.....

nyúlanyó

Nyúlanyó!

Nagyon szép a kislányod.

Enikő!

Nekem a 33. héttől keményedett.Naponta nagyon sokszor.Én magnéziumot szedtem rá,mást nem.Azt hittük a dokival,hogy előbb meg fog születni.De aztán túl is hordtam.Milyen a méhszájad?Pihenj sokat,vigyázz magatokra!Mikor kell menned a nődokihoz?

Ildi
tfildiko

Sziasztok lányok!
Már olyan régen voltam itt hogy nem győzöm utánnaolvasni a dolgokat...
Most van egy problémám amiről már a múlt héten ugyan volt szó de újból felvettem mert segítség kell.
Kata 6 hetes és az utolsó egyhónap alatt kétszer kakilt. Most éppen 10 napja nincs széklete.
Orvos normálisnak tartja mert gyarapszik és nem nyűgös tőle.
De valahogy ez akkor sem normális.
Volt e valakinek ilyen baja és hogyan orvosolta.
Hozzáteszem biztos nem székrekedéses mert ha kakil akkor folyékony.
köszi előre is a segítséget
Bea
20180827120929

Bea!

Sajnos,nem tudok segíteni.Amikor csak anyatejet evett,naponta volt a Noéminek széklete.Amikor pótlást kapott a tejci mellé,akkor pedig 3 naponta kakilt.Amióta hozzátáplálok,minden nap van széklet.Azt viszont olvastam,hogy az anyatajes babáknál nem baj,ha csak hetente van.
Mekkora most a lánykád?

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Igazi őszi idő...
Tegnap írtam, csak sajnos elszállt.

Karmen,
az albumotokat megnéztem, Orsi annyira szép kislány! Az a kép, ami a Kárászon készült Veled, az nagyon tetszik.

Lara,
sokan megijedtek a cumis képektől, elég gáz sztem is, de mint ötlet, nem semmi Kép.

Gabi,
mit szedtek vérszegénységre? A Waldorf ovi milyen? Nagyi hol lakik?
Pénteken játszóház?

Ildi,
sima csipke, hársfa, kamillateát nem próbáltad? Felbontod a filtert, egy csipet teát forralt vízbe teszel, majd 1-2 perc múlva leszűröd. Én így adtam Eszternek. Csak nem mindig ugyanazt. Bár már vannak kimondottan gyerekeknek való herbáriás teák is.

Enikő,
pocimasszázst ismered? Próbáld meg, nekünk akkor ajánlották, ha kicsit zaklatottak voltunk. És ha a Pocaklakó nagyon nyomatta Kép. Akkor most mégis Géza? Tökös? Kép

Nyúlanyó,
Pipi nagyon huncut mosolyú csajszi! A kulcsos szitu nem rossz Kép.

Bea,
nálunk 3 nap volt a max. Figyi, ha a doki azt mondja, nincs baj... Egyél valami kakiltatót! Köményes kaját, v babánt, sülttököt.

Angéla,
írtam az icq-n!
Most kapcsolok, h oltás van ma. Erőt!!!

Köszönöm a válaszaitokat baba-kérdésben.

K.

Kép

Kép
eszteranyu

Ági,
sétáltok ma dél körül? Mehetnénk együtt, ha gondolod!

Bea,
még valami:
fektesd Katát félmesztelenül veled szembe, majd krémezd be a kezed (babatestápoló) és a köldöke körül kezdd el masszírozni úgy, hogy a jobb oldalon (4-5 óra tájékán) mindig felemeled a kezed. Ezután folytasd 1-2 percig. Azért figyeld a reakcióját, ha nem akarja, próbáld később.
Az is jó, ha a lábait bokánál megfogod és feltornázod a köldökéig, majd vissza.
Nekünk ez bejött, remélem segít Nektek is.
(Babamasszázs-Vimala McClure).
Ezt a könyvet ajánlottam Ildinek is. Szuper könyv, nagyon szoros kapcsolatot teremtett közöttünk.
Amikor elkezdem alkalmazni, nem kellett Espumisan többé. (szélhozó Kép)

Sok szerencsét!
Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Nina,
Vandának boldog szülinapot kívánunk!
Eszter+Anyuja Kép

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!

Bea, az olajos babamasszázst próbáltad? Az a 10 nap azért rengetegnek tűnik, még akkor is ha aztán folyékony.

Enikő, lehet, sok az aktivitás. Pihenj többet, hagyd a munkát egy kicsit, nehogy aztán pocaklakó idő előtt jöjjön!

Ági, Benedek egy hónapja volt 9600g. Ma viszem leméretni, hát kíváncsi vagyok...

Kriszta, hogy mennyiben más a harmadik? Sokmindenben, de szerintem ez mindenhol más és más lehet. Amikor az ember a másodikat várja, azon aggódik, fogja -e ezt a porontyot is úgy szeretni, mint az elsőt. Közben lelkiismeretfurdalása van, hogy nem jut annyi idő rá is, mint az elsőre. A harmadiknál ez már nem gond, mert a másodiknál már megtapasztalta, hogy biz' a másikat is ugyanúgy megszerette, mire véget ért a szoptatás. Lehet, kicsit több idő kell, vagy nem olyan mély rögtön a kapcsolat, de alakul az és nagyon lehet szeretni a sokadik gyereket is! Harmadiknál talán már arra érdemes figyelni, hogy a nagy gyakorlat ne menjen át túlzott könnyelműségbe. Vagy valami hasonló. Ezek az én tapasztalataim.
Eszter megissza minden gond nélkül a vas-szirupot? Mert ha igen, akkor megyek aztán veszek én is olyat.

Nyúlanyó, szép a kis PipikédKép

Ildi, akartam már írni a múltkor, hogy sütőtököt készíthetnéd úgy Noéminek, hogy felkockázol egy keveset és kis vízben megpárolod neki, 20 perc az egész, és nagyon finom. Később rakhatsz bele egy kis vajat is.

Bőrgyógyászhoz holnap megyünk, köszi az orvos neveket, végül is Frecska Irénhez megyünk, a családban őhozzá járnak egy páran, mint utólag kiderült.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Most olvasom, hogy Kriszta ajánlotta a masszázst, akkor oké, az is ayurvédás,( ha nem is Maharishi ayurvéda Kép)
Tényleg Kriszta, ebben a könyvben benne van, hogyha meg van fázva a baba, akkor nem szabad csinálni? Meghogy az olajat végig meleg vízben kell tartani, nehogy kihűljön? Én csak egyszer olvastam bele, de akkor úgy láttam, kicsit bonyolultabb, mint amit én ismerek, a masszázs végi tornák azok asszem ugyanazok viszont.
A masszázsnak egyébként még egyéb jó hatása is van, pl erősíti az immunrendszert és az izmokat, feszültségoldó stb.
Minden babának (és mamának) melegen ajánlom.

Pussz:Erika

Erika

gerika

Sziasztok!
Csak kicsit tudok írni, mert Tomika az ölemben ül, és segít. Éjjel megint lázas volt (tegnap nem, sőt estére egész jó kedve lett), reggel hőemelkedés, de semmi egyéb tünet. Nem tudom, mi lehet. Holnap megyünk vissza dokinénihez, remélem, addigra javul.
Éjszakánk eleinte egész jó volt, de valamikor átvittem közénk, és utána lázasodott be. Akkor már sehogy nem volt jó szegénynek.

Kösz ün jük a jókivánság o kat( Tomika nomo gatja a SPACE-T), biztos segítenek!

Angi!
Nem csodálom, h ogy megsirattad a kocsit. Nekönk 17 éves zastavánk van (Tudóska a neve), én is
nagyon szeretem.
Nagyon szép és nagy Bogi baba!

Kriszta !
Gratula Eszternek a felálláshoz!Kép

Gabi!
Gondoltam már én is Waldorfra, egyik kolléganőmnek is odajár a kisfia, neki nagyon bevált. Meg addig még több is lehet.

Karmen, Gabi!
Én is örülök, hogy kibírtam, és Tomikának nem adtam cumit, ill. egyszer adtam kínomban, de nem kellett neki. Engem az zavar, amikor 3-4 éves gyerek az utcán cumizik.

Enikő!
Pihenj sokat! Nekem is 9 hónapig mindig pisilni kellett.

Nyúlanyó!
Gyönyörű Viki pipi!

Bea!
Én sem tudok sajnos segíteni, de én is azt olvastam, hogyha anytejes a baba, és nem fájlalja a pocit, akkor nem baj, ha ritkán van kaka.Bár nálatok szerintem is túl ritka.

Megyek,mert szenvedünk.
Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok!
Kriszta, ne haragudj, csak most olvastam. Gabicieknal voltunk, ugyhogy ugrott a seta. Bar mi mar nem szoktunk setalni csak ugy, leginkabb boltba megyunk, vagy valakihez. Persze akkor is leginkabb babakocsi nelkul.
Ja, nekem nagyon tetszettek a cumis kepek. Kép

Bea, nekunk is volt ilyen probelank, igaz kicsit kesobb (4-5 ho korul), es nem ennyire ritkan, de a vedono szerint ez normalis, mert a baba szervezete felhasznalja az osszes anyatejet. Szoval ha nem segit a tobbiek altal leirt praktikak egyike sem, akkor is megnyugodhatsz.

Erika, en is kivancsi vagyok mennyit hizott Benedek. Mostanaban Kristofnak is rosszabb az etvagya, de az anyatej es a gyumolcs mindig lecsuszik. Lehet, hogy jon a foga.

Most alszik a babakocsiban az ajto elott, teljesen kidolt hazafele. No meg az ejszakank sem volt valami fenyes.

Vandinak mi is nagyon sok boldogsagot kivanunk!

Agi
agi77

Sziasztok!

Én is úgy tudom, hogy nem baj ha az a fránya kaka olyan sokáig bent van. Vikinek is voltak ilyen gondjai, de mondjuk csak később, amikor elkezdtük a hozzátáplálást. Szegény sírt és én is, mert annyira nehezen jött ki neki és volt, h 5 napig nem volt. A masszázst én is jó ötletnek tartom. Van valaki még a világon, akinek hisztizsák a gyereke? Adjatok légyszi tanácsot, hogy mit csináljak vele, mert az én egyáltalán nem kötél idegeim kezdik felmondani a szolgálatot. Néhány tipp és hátha valamelyik bejön....
Cumi ügyben: Pipi cumizott, mondjuk nem lógott mindig a szájába, de a napközbeni alváshoz "kellett" neki. A klinikán ezt mondták: Anyuka, sajnos annyira sírt a baba, hogy nem bírtuk megnyugtatni és muszáj volt cumit adni neki...nah így szoktassuk le a gyereket a cumiról. Szerencsére ő magától elhagyta kb 1 évesen.

nyúlanyó

Pipi édesKép))

Bea! Virág lányomnyak nagyon ritkán volt széklete. Akkor is csak kúppal. Mi 9-10napnál rovább nem vártunk. Ma már várnékKép. Igaza van a dokidnak, amennyiben csak anyatejet kap. Ui az anyatejből MINDEN felszívódik. napi 7 és heti 1 is rendben vanKép.

Nina! Vandit Isten éltesseKép. TORTÁS KÉPET KÉRÜNK!!!

Erika! De jól megfogalmaztad ezt a tesó dolgotKép. Így érzem Én is.

Tomikának gyors gyógyulást!

Bogi megkapta a védőoltást. Előtte kacagott a doktornőreKép.
Annyira sajnáltam szegénykémet... De most békésen alszik, remélem nem lesz lázas.

gabi! Hol van Szegeden waldorf ovi? Engem is érdekelne. Fló oda fog járni?

Szép napot!
Angi

.:Angi:.
angiszeged

Kriszti! Mikor leszel ICQn?
Írtam.

angiszeged

Angi, http://www.axonltd.hu/waldorf/index3.html
Orulok, hogy tul vagytok az elso oltason, remeljuk minden rendben lesz. Allitolag ez a 2 hos nem veszes.

Valakinek voltak problemai a 15 hossal?

Agi
agi77

Mégse mentünk méreckedni, Benedek elaltatta magát, nekem meg annyira fájt a derekam, hogy képtelen lettem volna elindulni így. Ha addig nem is, majd akkor jövőhéten.

Angi, köszi, reméljük gyorsan elfelejti Bogi-baba ezt az oltásos dolgotKép

Nina, Sok boldogságot Vandinak!

Karmen, megnéztem az albumotokat, nagyon szép a lányzó, és jól megnőtt, mióta nem láttam! És azok a csodaszép szemek!

Ági, Kristófot is megnéztem, látom Ő is szereti a porszívótKép Az autós kép se semmi.

Na , legyetek jók!

E.

gerika

Na, már megint nem alszanak...Nem értem mi ez a lázadás! Ráadásul Bátor vagy 10x kelt éjjel. Úgy hogy én is kipihent vagyok és az idegeim is teljesen rendezettek.

Enikő: Légyszi menj el a dokidhoz és nézesd meg a méhszájadat, mert Bátor is így indította a 34. héten. Majdnem megszültem! Nem biztos, hogy elég a Pipolphen! Lehet keményebb gyogyi kell!
Nálunk is az akarom, nem akarom dac van. Borzalmas. Nincs messze a faluház ahonnan a kaját hozzuk, de 2 óra kell hozzá, hogy haza érjünk.

Ildi: Én is valami gyógynövényteát javasolnék a Milupa kész teák helyett. A csipkebogyi nagyon fincsi. Naturlandosat vegyél.

Bea: Sztem nyugodj meg, a ritka kaka is normális. Főleg ha a doki is ezt godnolja.

Kriszti: Bátor Maltofel szirupot kapott és folsavat, de még nem kapott. Ma már fog. Zoli szülei Öcsödön laknak. Az én anyukám Szegeden, a szomszédban lakott.
Megyünk pénteken,nem tudod lesz Miku buli!
A Waldorf módszerről olvashatsz a honlapjukon. Már régen jártam arra, keress rá.

Vandinak nagyon sok boldog második szülinapot kívánok!

Angi: Fló nem Waldorfba fog járni, mert messze van és nem akarom suliba is oda jártni. biztos jó, de nem ebben a rendszerben. Ha pl. Svájcban vagy valami normálisabb oktatáspolitikájú országban laknánk biztos nem számítana az a prá kilóméter. Egyébként a Rigó utcában van szegeden. Az isi meg a Napos úton. Mimaradunk algyőn, majd középsuliba bejárnak a kölykök. A követelmény ugyanaz, és nem hiszem, hogy az óvónők és a tanárok sokban különböznének. Talán itt jobban oda tudnak figyelni a gyerekekre, hiszen kevesebb ovis és diák van. (Van honlap is.)
Mi az az ICQ?

Csajok van egy kérdésem: Tud valaki olyan gyerekdokit aki a homeopátiát is ismeri?! Szoptatás párti és nem akar rögtön antigyogyót és húst meg sajtot tömni a gyerekbe?

Kivagyok....Bocs a panaszért. Flóra extra hisztis volt ma. Bátor is...Front van. Kép Az idő pocsék. De hogy írjak jót is, tegnap kaptam a Kismamától egy ajándékot, nyertem az anyatejkvízen! Tök boldog voltam, még sosem nyertem semmit. főleg arra vagyok büszke, hogy az anyatejkvízen nyertem. Kép

Gabi3
inecsg

Gabi3 gratula a nyereményhez:-))) Én még sose nem küldtem el, de mindig megpróbálom megfejteni:-))) Én is kivagyok, a kisasszony is ma extra dinnye volt, bőgtem én is, rohadtul sajnálom magam....Az ilyen doki meg ritka mint a fehér...én legalább is nem ismerek ilyet, a homipatit mi is kipróbáltuk és fogzásnál bevált.

nyúlanyó

Erika,
megissza a vas-szirupot, komázza is Kép. Beleteszünk 5 db Cebion cseppet is és finom. Kaja előtt fél órával kell beadni, mi 5ml-ben egyeztünk meg a dokinénivel.
Megkóstoltam, tényleg iható.
Folsavat is kapott.
Lehet masszírozni, csak más olajokkal. Illetve ki kell előtte takarítani az orrát.

Ági,
semmi gond, csak tegnapp találkoztunk séta közben, azért gondoltam, hogy esetleg... Kép

Nyúlanyó,
a kórházban is ez a duma volt a cumival nálunk is. Én bevittem egy sajátot, amit elbocsájtáskor elfelejtettek (?) visszaadni.
De szerencsére Eszter nem volt soha cumis.

Gabi3,
ügyes vagy! Mit nyertél? Remélem, nem Pesten felhasználható bérletet Kép.
Dokit sajna nem tudok. A mienk is húsos Kép.
Nem tudom, lesz-e Miki-buli.

Ildi,
mizu Noémi fülével?

K.

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszta, tegnap is csak a boltba mentunk. Kép

Gabi, tenyleg ugyi vagy, gondolom parnat vagy jatekot kuldenek.

Kristof ma extra aranyos volt. Ult az olemben, es neztuk a tabikat, amikor jott a film benne elkezdett feszkelodni. Leultettem magam melle, felrakam a labam, az ovet meg kereszbe az enyemen. (Nagyon tetszett neki.) Ramnezett 2x huncutul, aztan megsimogatt a karom, visszault az olembe, adott puszit es hozzambujt. Kép

A Waldorf nekem is szimpatikus lenne, csak attol felek nem kesziti fel a gyerekeket erre a tapoosos meg konyoklos vilagra. Kicsit mintha burokban lennenek ott a gyerkocok. Oviba azert lehet, hogy beadnam oda.

Agi
agi77

Nina! Sok puszit küldünk a 2 éves Vandinak!

Gabi3! Tényleg mit nyertél?

Ági! Lotti a 15hós szuri utáni 15. napon lázasodott be.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Sokan panaszkodtok, hogy ma nyűgös a gyerek. Edi babán én semmit nem vettem észre, éjjel is rendes gyerek volt.

A ritka kakilás nálunk is nagy gond volt az elején, de tényleg nem vészes, ha a gyerek nem szenved tőle. Edi sajna sokat nyomott, vörösödött a feje, aztán nem volt a pelusban semmi...csak persze pisi. Nálunk az őszilé vált be. Kapott belőle egy kicsit, és az rendbehozta a dolgot. Kamillateával is lehet próbálkozni, van akinek használ.

Gabi, felcsigázod a népséget. Mit nyertél?
A megszúrt babáknak vigaszpuszit küldünk!

Gabici és Edvárd
gabici

Sziasztok!

Nem tudom miért,de ma reggel óta nem volt babanet.Bármikor is ültem ide,nem jött be semmi.Már elvonási tüneteim kezdtek lenni.

Mindenkinek köszönöm a tanácsoket tea ügyben.Sorba kipróbálok majd mindent.

Kriszti!

Rendben van a Noémi füle,nem volt vele semmi gond.

Ági!

Édes lehetett a Kristóf,amikor megpuszilt.Ezt már én is nagyon várom.(De erre még várhatok.)

Nyúlanyó!

Sajnos,mi cumizunk.Akkor szokott rá,amikor már nem volt tejcim.Nagyon remélem,hogy hamar elhagyja majd.Én is utálom.

Ildi
tfildiko

Nyúlanyó! Tényleg nagyon szép a kislányotok!! én még nem adtam Orsinak savanyuságot, nem is tudom lehet már? Vagy mikortol szoktathatom ehhez? Én utálom de ha neki izlene akkor egye.

Bea! nem tudom, Orsinak napi 3-4x volt széklete. Amugy szerintem se jo szegénykének ha ennyire ritkán van, nincs köze a sulyhoz! Én ugy tudom anyatejes babának 3-4 naponta kell legyen széklete.

Kriszta! Orsi 7150g volt pont 1 hete. Egész nap mászik meg áll. Néha elfelejt kapaszkodni aztán vagy hanyattesik (ritka mert ugrok mögé ha felkapaszkodik valahova) v. lecsüccsen. Ha fogjuk a kezét totyog. Még mindig csak gagyog, de azt sokat. Kedvenc kaja nincs, nagyon nehezen eszik bármit is. A tejcsi az a kedvencKép Játék most az a kormányos zenélös, amit nemrég vettünk neki (Ágiéknál láttuk). Eszti hogy van?
köszi a dicséretet.

a többieknek isKép

Nina! Én is boldog szülinapot kivánok Vandának! Mi van vele, régen irtál!

Irtátok a 2 hónapos sulyt, Orsi 4100g volt.

Tünde! Tomi remélem mielöbb meggyógyul!

Orsi tegnap csak tejet fogadott el, 3 féle kaját kellett a kutyusnak odaadnomKép Néha van ilyen de szerencsére ha nem is sokat de azért eszeget gyümit, fözeléket.

Gabi! Gratula a nyereményhez!

tényleg, hova vihetem majd Orsithogy lásson beöltözött mikulást? Biztos hülye kérdés de szokott valahol ilyen lenni? Régen nem figyeltem. És mikor?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Gabi!

Én is gratulálok a nyereményhez.
Sajnálom,hogy ilyen rossz volt a napotok.

Angi!

Örülök,hogy túl vagytok az oltáson.

Ildi
tfildiko

Sziasztok lányok!
Először is hálás köszönet a gyors reagálásért,mármint ami a kakilásunkat illeti.
Mindent végigpróbáltam a maszázst,a tornát a kúpot és két óra múlva a Kata lányom haláli nyugalomba telenyomta a pelust. Most mindenki elégedett.De mondhatom a kaki láttán az jutott szembe, hogy ennek a salaknak nem kéne 10 napig a szervezetbe lenni.

Amúgy most, hogy a fogkoronám már félig kész ,lesz egy kis időm ide is figyelni.
Az elmúlt pár napban Szabadkára jártam( ott 12 e Ft lesz egy korona) meg csípőszűrésen voltunk ,meg a télapóra készültünk.A nagyoknak kis adventi zsákokat is telepakoltam, minden napra valami kis édesség,vagy kincskereső térkép,vagy kori,mozijegyek ilyesmik idő és ötlet mire a 24 kivan.
Korábban valaki kérdezte ,hogy kinek van több gyereke. Hát nekem három van és mondhatom hogy lehet ennyitt is szeretni. Különben is kikövetelik a helyet maguknak, de ösztönössen is szereti az ember őket. Jó hogy ennyien vagyunk, egymást neveljük szeressük így kerek az egész
Jó éjjt mindenkinek
Bea
20180827120929

Sziasztok!
Este sikitottam egy akkorát, de akkorát....bementem a konyhába és szembe jött velem 2 bazi nagy csótányKépKépKép November 18-án voltak irtani! Gyorsan felhívtam a fedorát, holnap jönnek megint és irtanak egyet garanciálisan.... Az elején volt egy-két haldokló példány, de azokat kinyírtam és nem tulajdonítottam neki jelentöséget, hiszen meg lett bolygatva és valahol meg kell nekik dögleni.... De ezek a mostaniak erejük delében lévö erös kifejlett egyedek voltak, egy csepp kóma vagy kettöslátás vagy szédülés nem látszott rajtuk. Fuuuuujjjjjjjjjj. Annyira undorodom tölük, hogy az valami hihetetlen. No majd holnap megkiséreljük kinyírni öket mégegyszer!

Bogi már 3/4ed hétkor kidölt. A délutáni alvás technikai okok miatt elmaradt, itt volt Bogi kis barátnöje és a játék hevében valahogy elfelejtödött.....Remélem nem kezd el hajnalban kakukkolni!Kép

Gabi3: Múlt héten nézték a méhszájamat és 2.1.0.0 volt, mint azelött, szóval maradt 1 ujjnyi, nem nyílt tovább!Ezért a méhszájam most tuti, hogy okés. Nem is jó ha túl gyakran nézik. A 32. héten megyek megint dokihoz, ha addig nem jön közbe semmi. Remélem nem fog!
Én sem tudok homeopátia párti dokit sajna.

Jóéjt mindenkinekKép Tessék odabújni apához Kép Nekem ma nagyon bújhatnékom van KépKépKép
Enikö 28+6

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok,
Angi,
waldorf a Rigó utcában van valóban, most hétvégén pedig a suliban lesz adventi vásár. Van honlapjuk is, a waldorf.lap.hu-n megtalálod.
Ha gondolod, priviben szívesen elküldöm a vezető óvónő telefonszámát, ővele érdemes beszélni. Lesz nyílt nap március közepén, ilyenkor el lehet menni, a gyerekek játszhatnak, elmondják hogyan működik az egész. Többet kell fizetni egyébként mint a normál ovinál, de szerintem a módszer nagyon jó. Sajnos az óvónénik nekünk nem voltak annyira szimpik, de lehet ez még változik. Egyébként úgy tartják, hogy 4 éves kortól ideális egy kisgyermeknek, hogy közösségbe kerüljön, ezért ehhez közeli életkorúakat vesznek fel, illetve az ennél fiatalabbak inkább csak 1-2 alkalommal vannak hetente a csoportban.
Nagyon tetszik, hogy szerves egészként kezelik és veszik a családot!

Gabi,
szerinted van ilyen orvos Szegeden?Kép
Én egyébként akihez mi Gábort visszük hetente, kéthetente termgyógyászt csak ajánlani tudom. A picinek kell vagy Flónak? Ha van két ezer forintotok havonta, akkor nem nagyon fogja látni orvos a gyerkőcödet, szvsz.Kép

Enikő,
megkaptad a katalógust?

Csajszik, most hogy közeledik a karácsony, nem szeretné vki elkezdeni az Avon tanácsadónői "munkát" /olcsóbb vásárlási lehetőség, vagy kiegészítő kereset/, vagy ha esetleg tud vkit aki kedvet érez eziránt, vagy ismerőse már régóta szeretne a boltjában ilyen termékeket is árulni, légyszi szóljon nekem! 1 emberkére nagyon szükségem lenne! Köszönöm szépen előre is:
Ági

Kép
Ágci

Enikő!

Én is nagyon utálom a csótányokat.Amikor idekerültem Szegedre,akkor találkoztam először ezekkel a rondaságokkal.Egyszer a férjem éjszakás volt,és én éjjel a szobában találkoztam egy példánnyal.Papuccsal nem mertem agyonverni.A szobában még bontatlanul voltak a nászajándékaink.Megkaptam egy teáskészletet,és azzal vertem agyon.De hála az égnek,nem tört össze,és a csótány az életét vesztette.Nálunk már rég volt ilyen állat.Ha van valami állatka,a férjemmel öletem meg.Én undorodom még a pókoktól is.

Bea!

Örülök,hogy sikerült a kaka.Amikor a Noéminek 3 naponta volt széklete,mi is nagyon örültünk,amikor megérkezett a giga kaki.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Angi!
Waldorf ovinak az a baja valóban, hogy nem sikerült nekik jó ovónőket összeszedni.
A barátnőmnek is ez volt a problémája és sajnos de ez nem újkeletű probléma...Kép
És Áginak a burokkal kapcsolatban is igaza van ,nagyon kilógnak a sorból ,ami nem fogja a gyerekek beilleszkedését segíteni.
Amúgy szerintem sok más oviban vannak jó ovónénik, akikre érdemes a piciket bízni pl: Tisza parti aszmás ovi, Mars téri ovi de Hattyason és Tápén is tudok jókat...

Képzeljétek 6 hetesen voltam nőgyogyinál, adott antibébit, erre egy hét múlva megjelent a mensesem is. Tök csalódott vagyok, reméltem ezt megúszom még egy pár hónapotKép

Karmen
A hipermarketek tele szoktak lenni beöltözött mikulásokkal, de a város is tele van vele pl: Centrum, NagyA ,csak vigyázz mert gyakran előfordul a lila Milka mikulás és hasonló rémségek.
Én egyébként tavaj a Corában láttam az első rendes mikulást. Ott ült egy nagy fotelban és beszélgetet a gyerekekkel
üdv
Bea
20180827120929

Enikő!

Hát,mi mindig a Tescónál futunk össze.Kicsit szét tudtam nézni,mert a Noémi nem ébredt fel.

Bea!

A Waldorfba én sem adnám a Noémit.Ha a Noéminek jó képességei lesznek,akkor egy olyan sulit keresek,ahol hajtás van.De azt nem szeretném,ha 100 szakkörre,különórára járna.Alsóban erre még nincs szükség.Én is egy hajtós tanító néni vagyok.Az előző osztályom tanulói,akik most hetedikesek,most is nagyon jó eredményeket érnek el.Nagyon fontos,hogy jó alapokat kapjon a gyerek,erre lehet építeni.De persze,ha a Noémi nem lesz olyan jó képességű,nem fogom kényszeríteni egy erős suliba.Akkor a neki megfelelőt fogom választani.
De ez még tényleg messze van.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Nálunk ma is hiszti volt, tehát tök mindegy, hogy front van e, hiszti jön és kész:-)))Csendesen ballagtam mellette, amíg ő torkaszakadtából üvöltött. Néhány munkás mosolyogva nézett minket, néhány kutyát sétáltató öreglány meg, mint egy gyilkosra kb. úgy. Vidáman telnek napjaink. De eljutottam odáig, hogy fő a nyugalom! Most békésen szunnyad, mesét mondtam neki és elaludt percek alatt rajta, csak úgy horkolt:-))

Szurival kapcsban: nekünk a 15 hós szurinál az első nem sikerült, mert Pipi kirántotta magát, pedig ketten fogták le, így hármat kapott. Ebből is látszik, hogy imád orvoshoz járni.

Enikő te csótányok réme:-) Nálunk szerencsére nincs ebből a dögből, a hideg is kiráz a gonddolattól, hogy találkozzak egyel.

Nálunk apuka lesz a Télapó és minden nap elmondja a lánynak, hogy nemsokára jönni fog. Ő meg mondja: tétapó. Megeszem a hangját is.

Savanyú ubit csak akkor eszik a lány, ha mi is és kb. két falatot rág le belőle, csak nyammog rajta. De imádja nyammogni és szereti a savanyú káposztát is. Persze nem eszi tonna számra, csak minimálisat.

Enikő kipróbiztam a gyümifugit és kb. 1 közepes almából lett egy deci. Szerintem elég jó arány. Végre jut Pipi szervezetébe egy kis gyümölcs, délelőtt bevágott 2 deci almalevet:-))

nyúlanyó

Az előbb mezítláb csattogást hallottam, hátra néztem és ott állt mögöttem Pipi. Eddig ilyet még nem csinált, hogy egy hang nélkül felébredt, lemászott az ágyról és átjött a másik szobába. Felkaptam és visszaaltattam...

nyúlanyó

Nyúlanyó,
megnéztem a fotóalbumotokat amott és nagyon tetszett! Ez a Pipi-lyány tiszta anyjaKép! A mosolya tuti!

Bea,
örülök, hogy összejött Kép!
Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Igen a szája az enyém:-))))Amúgy teljesen vegyesvágott:-))) Néha csupa én, néha csupa apja:-))

nyúlanyó

Nyúlanyó, "megeszem a hangját is"- ez nagyon aranyos voltKép
Állítólag én is nagyon hisztis voltam, anyukám kb így reagált rá, ahogy Te. Aztán kinőttem. Ebben a korban már szerintem se kell ezt nagyon tolerálni, jobb, ha mielőbb megtanulja, hisztivel nem ér el semmit.

Waldorf sulin mi is gondolkodtunk Petinél, de aztán elvetettük, akkor még messze is volt, pénzes(nem árt tudni), meg leginkább az volt a problémám vele, hogy attól tartottam, mindent nagyon lassan tanulnak meg, és így unatkozni fog Petikém. 4 éves korában már el tudott olvasni rövid mondatokat, meg a számolásban is jóval előrébb járt, mint a korosztálya. Persze ez nem biztos, hogy annyira fontos, csak én akkor annak tartottam.

A derekam továbbra is kivan, alig tudok kiegyenesedni, halasztódnak a fontos elintéznivalókKép
Anyukámék tegnap szerencsésen átéltek-túléltek egy balesetet, hátulról-oldalról beléjük jött egy autó úgy, hogy fejre állt a kocsijuk. Apró zúzódások azért vannakKépKépKép

Erika

gerika

Erika még szerencse, hogy nem lett komolyabb bajuk, minél előbbi gyógyulást nekik.

nyúlanyó

Gerika: úh, de jó hgoy nem lett komolyabb bajuk!
Jobbulást a derekadnak!

Csajok megint doki ügyben, sógoromnak úgy néz ki ki kell venni a manduláját, ti kit ajánlanátok?

Fló alszik, de a kisbüdös még nem. Itt garázdálkodik alattam.

Ajándék. Egy doboz könyvecskét kaptunk, versikék vannak benne, Flónak nagyon tetszik.

Bátor éjjel egyszer ébredt és reggel 10-ig aludt, azt hittem sosem kel fel. MIndig ő az első kelő.

Bea: Milyen gyogyit kaptál?

Ágci: Igen,azt hiszem halott dolog. Szerencsére egyikkel sincs bajom, csak ha tényleg lesz akkor nem biztos, hogy megbízok a régiben. Sajna még a homeopátiáról sem igen tudja mi fán terem.

Enikő: Abban igazad van, hgoy nem jó ha túl sokat nézegetik a méhszájadat, de a 2100 akkor volt mikor még nem húzódott annyira a hasad. Te tudod.

Megyek mert Bátor mindent felforgat.

Gabi3
inecsg

Erika!

Örülök,hogy a szüleidnek nem lett komoly baja.

Gabi!

Nem tudok orvost ajánlani,nem ismerek senkit.

Ildi
tfildiko

Bea! 8-10napnál hamarabb akkor se csalogass kakát! Mondom, az Én lányom dettó ilyen volt, senkit (orvost, védőnőt) nem érdekelt. Ez normális.

Köszik a waldorfos hozzászólásokat. Ágci! Tetszik Nekem benne, hogy 4éves kortól, és addig -12nap, mert pont jól jönne ki, h együtt mehetnének utánas s lányokKép.

Oltásnál nem volot gondKép. Se láz, se nyűglődés, és másodjára asludt reggelig a kis dagimKép.
Képzeljétek, Virágnak megjött az étvágya. 2hónap slstt hízott 600grammot. Már majdnem 10 kilóKép (9600gr)
Ági! Virág utána itthon ias ebédelt velünkKép)))))
M?Ennem kell

angiszeged

Gabi3!
Continuin a gyógyszer,nem a leggyengébb már ami a hormontartalmat illeti de régebben is szedtem nekem bevált
Bea
20180827120929

Erika! Szegény szüleid. örülök, h nincs nagyobb baj.

Nyúlanyó! Nálunk Apa 6án lesz Mikulás, 5én pedig keresztpapiKép. Szóval Nálunk 2 IGAZI mikulás lesz. Már alig váromKép. Sógorom annyira jól alakít (férjem idén debütál), h a 9éves keresztlányom tavaly jött csak rá. 8éves koráig bevetteKép.

angiszeged

Lányok,
programok Kismaciknak:

http://free.srv.hu/f/r/franciahogy/forum_viewtopic.php?13.588

Jó éjt!
K.

Kép

Kép
eszteranyu

Gabi3: Múlt héten csütörtökön nézte a dokim és akkor volt 2100. Jóslófájásaim meg már vagy 3 hete vannak. Úgyhogy azóta nem nyílt. De majd megnézetem a jövö héten vagy valamikor. Engem is érdekel nagyon, de nem jó ha hetente többször nézik!

Angi: A bölcsibe is lesz Mikulás Kép Hétfön, kedden és szerdán is! Hétfön Bogi apája is jön velünk a bölcsibe. Együtt akar mikulásozni a lányával! Ezt is megértük Kép

Erika: Jobbulást a derekadnak. És jó nagy mázli, hogy "csak" ennyivel megúszták. Fent valaki nagyon vigyázott rájuk!! Meg gondolom be voltak kötve.....Kép

Nyúlanyó: Akkor egy ilyen cenriguga rám is rámférne. Nagyon szeretem a frissen facsart gyümilevet Kép Mekkora helyet foglal el?? Sajna nekem nagyon picike a konyhám, a méreteket is meg kell válogatnom!!!!Kép

Ágci: Igen megkaptam, köszike! Majd írok, most tesómnál van a katalógus!

Megyek alukálni
Jóéjt
Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő, nem, nem voltak bekötve asszem. De apukám méretét ismerve talán jobb is, úgy talán nehezebben tudott volna kimászni. Na de hagyjuk is, tényleg nagy mázlijuk volt, meg biztos vigyáztak is rájuk Kép

Örülök, hogy Bogi apuka aktivizálja magát. Kép

Gabi, gratula a nyereményhez! Ügyes vagy.Kép

Angi, jó, hogy Bogi baba ilyen jó alvó, és hogy ilyen könnyen viselte az oltásokat. Az étvágynövekedésnek van valami titka? Nekünk is elkelne.

Benedek mostanában kétnaponta szopizik. Az egyik este sír a cici után, másik este meg nem hiányzik neki. Aki már túl van az elválasztáson, megírnátok, hogy nálatok hogy zajlott le ? Miután nem szopott már lefejtétek a maradékot? Daninál úgy emlékszem, nem fejtem le és nem is lett semmi bajom. De most még azért érezhető mennyiség gyűlne fel, ha nem is sok. De ha meg lefejem, mikor fog elfogyni?

Szép napot mindenkinek!

Erika

gerika

Sziasztok!

Jövő héten utazunk haza.Sajnos,nem tudunk karácsonyra menni.A férjemnek dolgozni kell a két ünnep között.Abban az egy hétben meg fogom keresztelni a barátnőm kisfiát,és lehet,hogy a Noémit is megkereszteljük.Látott valaki valamelyik ékszerboltban babáknak való aranyláncot?A barátnőm mondta,hogy vegyek a babának láncot.Én mondjuk nem igazán értek vele egyet,de mindegy.A Noéminek fülbevalót kértem.Egy fiúnak nagyon nehéz keresztelőre ajándékot venni.

Enikő!

Én nagyon sűrűn keményedtem,de a méhszájam a 41.héten is 2000volt.De én azért pihentem,hogy ne legyen semmi gond.Te is tedd azt!
Nagyon örülök,hogy a Bogi apukája lelkes apuka lett.Eddig nem sokat volt együtt a lányával?

Angi!

Jó,hogy ilyen étvágya van a Virágnak.Örülök,hogy a Bogi jól viselte az oltást.

Ildi
tfildiko

Kriszta! regisztrácio kell, egy csomo adatot kér, anélkül nem látom milyen programokat ajánlottál. Megirnád?

Bogi! Örülök hogy Bogival apukája is elmegy a bölcsibe!! te meg pihenj sokat! Én is utálom a bogarakat, én agyon se merem csapni, irtozok a pókoktól és rovaroktól. Brrr.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Képzeljék a férjem meglepett egy porszivoval ami állatszörre való kimondottan. Eddig sokat kinlodtunk emiatt, remélem most már gyerekjáték lesz a szönyeg porszivózása!Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?