Új privát üzeneted érkezett!

SziasztokKép
MeglepibabaKép Anno én is sokat keresgéltelek meg érdeklődtem több helyen, hogy hogy vagytok, mert nem akadtam Rád de látom már, hogy jólKép Én legtöbbet az Ikres topikban vagyok jelenKép Köszi, jól vagyunk, holnap hajnalban indulunk haza, épp elköszönni néztem beKép

Mindenkinek Boldog Békés Ünnepeket kivánokKép A babásoknak boldog babavárást, a babázóknak meg boldog babázgatást kivánokKépKép Legyen szép a KarácsonyotokKép

Puszi:Doris
doris

Orbis
Elkúszott a lepény a méhszájtól? Remélem ez nálunk is így lesz! (Hamarosan kiderül...)
A TUTIT sima UH-on mondták?

Hmmc
Huh, nem semmi, amit az első lurkóval végig kellett csinálnotok! Hát igen, ilyen helyzetben aztán mondhatnak okosakat a könyvek is, a pszichológusok is, az ember csak a jó érzéseire hagyatkozhat!

Meglepi
A babaszobát mi is a saját hálónkban alakítjuk ki (elég nagy, így az egyik fele az övé lesz, a másik fele a miénk marad hálónak).
Sajnos a kiságyat nem tudjuk közvetlenül a miénk mellé tenni, mert nagyon hosszúkás a szoba (szívem szerint oda tenném), úgy tudjuk csak elhelyezni, hogy jól rálássunk egymásra a picivel, és 3 lépés választ majd el kb.
A védőnő nagyon rá akart beszélni, hogy külön szobája legyen ("És mi van, ha magának szuperjól alvó gyereke lesz?") - kicsit elkerekedett szemekkel néztem rá, hogy ez min változtatna? Engem nyugtat meg, ha éjjel nem kell caplatnom, hanem hallom a "zajait" Kép és rálátok, ha felemelem a fejemet...

Gyűrögetős rongyi
A férjem mesélte, hogy neki egész sokáig megvolt az övé, és amikor már nagyobbacska volt, és nyáron melege volt, akkor berakta a hűtőbe elalvás előtt... Kép (Saját bevallása szerint már akkor is egy zseni volt... KépKépKép) Anyósom mesélte, hogy nem igazán értette, hogy került oda, és lelkesen kiszedte, amíg egyszer szemtanúja nem volt, hogy a kölök pakolja be. Kép

Gyors szülés
Azért az én anyumat nem tudjátok lekörözni. Kép Hozzá már ki se ért a mentő, és már megszülettem. Úgyhogy nekem szó szerint szülő-apám van (ő vezette le a szülést), bevallása szerint szerencsére elvégzett egy elsősegély tanfolyamot, így nagyjából tudta, mit kell csinálni. A mentős orvos meg is dicsérte, hogy ügyes volt, csak kicsit rövidre vágta a köldökzsinórt. (Nesze neked apás szülés! Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Mucus,
ilyen rendes a gyereked, hogy ô mutogatja a lefekvést?
De ha kaja után meg aludni, akkor mikor van fogmosás?
Ja, és köszi a homeopata szereket!

Hmmc,
és mennyit fizettél azért a varratért?

Doris,
te hol vagy, hogy hazajöttök?

Orbis,
emlékszel, hogy kb egy hónapja azt mondtam, hogy simán arrébb csúszhat még a lepény? Nálam ugyanígy volt. Gratula!

Mindenki,
remélem nem gondoljátok azt, hogy mi a ridegentartás hívei vagyunk. (Mármint az altatás miatt.) Nálunk ez jött be, ezért ez a gyakorlat.

Laga 17+3
laga

Laga

Eszembe se jutott a ridegentartás, mindenki úgy boldogul, ahogy lehet, és ahogy az ösztönei súgják. Az a lényeg, hogy működik a dolog!

Cas

Nálunk anyós-pajtás van a közös szoba ellen, azt hozzátenném még, hogy a szoptatás ellen is. "Tönkreteszi a melleket." Hát mindenki máshogy áll a babákhoz...
Párod ezek szerint nagyon feltalálja magát! Kép

Doris

Boldog Ünnepeket, minden jót a picúroknak és nektek! (épp ajánlani akartam, hogy ha van időtök nézzetek el a montreux-i karácsonyi vásárra... majd jövőre talán... Kép

Orbis

Ez egy nagyon jó hír, gratulálok hozzá én is! Azért így mindjárt más, hogy nem kell miatta aggódni. (Gyere a délutánira, naaaa....)
meglepibaba

Laga!

9 éve 3000 forintott kellett befizetni, még számlát is adtak. :-))
hmmc

Laga
Persze hogy nem gondoljuk hogy ridegentartók (Kép) vagytok! A következetességet alapvetően jó dolognak tartom!
Másrészt mindenkinél van egy gyakorlat, ami a család életébe beilleszkedik, és ez így van jól.
Feldmár András pszichológussal (pszichiáterrel?) láttam egy riportfilmet, és ő mondta, hogy a baba érkezésével az addigi MI-nek (amit a férj és a feleség alkot) meg kell szűnnie, és újjászületnie egy új MI-nek, amit már hármasban a picivel alkotnak. Ez mindenkinél máshogy alakul ki, és nyilván a korábbiból születik, tehát nem lehet azzal homlok egyenest ellenkező. Így ahogy nincs két egyforma házasság, nincs két egyforma szülők-gyerek(ek) kapcsolat sem, csak az a fontos, hogy mindannyian alakuljanak egymáshoz.
(Ezt csak azért írtam ide, hogy azért én még nem fogom magamat kényeztető és következetlen szülőnek gondolni, mert megtartom az esti odabújás-elaltatás szokását, amit kicsi koromtól hozok, és amit ma is tartunk a párommal...)

Meglepi
Tönkreteszi a melleket?! Hát lehet, hogy kinyúlik tőle, de ez már a terhességgel elkezdődik (akkor teherbe sem érdemes esni, mert elrontja az alakunkat és kinyúlik a hasunk, megnő a fenekünk, stb.)... Viszont mintha olvastam volna valahol, hogy azok az anyák, akik szoptatnak, kisebb eséllyel kapnak emlőrákot... (Pontos adatokat nem tudok, hogy mennyi szoptatás után és mennyivel kisebb így a rizikófaktor, de az összefüggést kimutatták.)
A férjem tényleg mindig feltalálja magát! Kép Annyira, hogy amikor dühös lennék rá, sokszor akkor is csak nevetni tudok mérgemben, mert mindig kidumálja magát vmi vicces kifogással...

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
A kisfiam 9 hónapos koráig aludt a mi szobánkban, az ágya egy karnyújtásnyira volt tőlem, és én így voltam nyugodt.
Meg sem hallottam volna, hogy mikor van ébren, mikor kér enni, mert nem sírt, semmilyen hangokat nem hallatott, csak nyitva volt a szeme, és a sötétben "motoszkált". De ezt csinálta rendesen 3 óránként.
SZerencsére amikor átkerült a szobájába nem volt semmi probléma, az első éjszaka volt kicsit nyugtalan neki.

Anyusod vezeti a szülési gyorsasági listát. Jó lenne, ha ez örökölhető lenne, nem? Állítólag nem az. Az én anyukám is mindíg azt mondta, hogy csak olyan gyorsan és könnyen szüljünk mint Ő. Nálam úgy ahogy bejött, tesómnál nem.

Jó fej a férjed, hogy hűsítette magát a nagy melegben. A kisemberem egyik leg kedveltebb elfoglaltsága a pakolászás. Annyira bele tud mélyülni, és annyira koncentrál...., már én is vettem le pl. a spejz polcról cipőt. nem csodálkoznék, ha előkerülne nálunk is a frigóból a tigris. (az alvósa)

Laga
Még nem rendelkezünk túl sok foggal, úgyhogy az esti "fogmosás", ami egy újjra húzható kis gumi kefével való átdörzsölés, az rögtön az evés után szokott következni, és ezután mutogatja az alvást...
Egyébként én nem tartom ridegnek a hozzá állásotokat a dolgokhoz, sőt én is a következetesség és a rendszeresség híve vagyok.
Ez fontos a kicsiknek is mert úgy érzik magukat biztonságban, ha tudják, hogy mikor mi következik.
Amikor pici volt a babám mindent az Ő evési és alvási igényeihez igazítottam, így hamar kialakította magának a saját kis rendjét. Később viszont már én ragaszkodtam ehhez, és próbáltam betartani. Így mindkettőnknek jobb és könnyebb volt.

Meglepi
Akkor anyósodnak még biztos szép mellei lehetnek. Gondolom ezzel a felfogással csak nem szoptatott.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

A párom anyja valóban nem szoptatott... nincs jogom elítélni ezért, hiszen ez mindenkinek a privát döntése. Ugyanakkor tudom, hogy még akkor is szoptatni fogom a babám ha attól a köldökömig ér majd a mellem! Kép Anyatej nélkül is nőnek fel egészséges gyerekek, de ha lesz elég tejem nem tudnám nem szoptatni. Az talán egyértelmű, hogy az anyósom anyai tanácsait a magam részéről némi fenntartással fogadom mert nagyon különböző elképzeléseink vannak...
meglepibaba

SZiasztok!

Én úgy tudom, hogy a mell a terhesség alatt megváltozik már, és maga a szoptatás már nem "ront" a helyzeten. Én magamon is ezt tapasztalom, és már 38 hónapja szoptatok. De ez alatt a 38 hónap alatt nem változott semmi, a 9 hónap alatt meg igen.

Én egyébként egy 3 órás szülésre hajtok (majd ha egyszer aktuális lesz újra), mert annyi idő alatt még kényelmesen leszervezem a fiúk lepasszolását és a kórházba érést Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!
Én nem tudom, hogy tudja valaki nem adni a tejet, mikor megtehetné. Én nem ítélek el senkit, csak van egy barátnőm, aki nem adhatta, és olyan szívfacsaróan szenvedett tőle. Neki megállt a babája a hízásban, és megállapították, hogy elvesztette a teje a tápértékét, úgyhogy ne adja. És nagyon le volt törve tőle. És ráadásul én azt hallottam, hogy ha természetes úton apad el, kevésbé nyúlik meg. Hiszen már beindult a termelődés, megnőtt a mell, és ha hirtelen elapad, nagyobb az esés, így kevesebb idejük van a szöveteknek, hogy helyreálljanak. Hű, ez most elég zagyva lett, azért remélem érthető Kép

Nekünk nincs ilyen gondunk, hogy külön szobába rakjuk-e, mert ez az egy szobánk van Kép

Még akartam mást is írni, de mire a végére értem az olvasásnak, elfelejtettem.
Jó éjt mindenkinek:
Orbis(30+5, akinek lukas az agya)
orbis

Ja eszembe jutott: engem anyu több, mint 24 órán keresztül szült, úgyhogy én nagyon remélem, hogy nem örökletes Kép
orbis

Mucus
Ahogy leírtad, hogy Ti picuritok hogyan ébredt éjjel, szinte láttam magam előtt a miénket, és megrezdült bennem, hogy akkor meg kéne etetni! Kép (Jól van na, még alig ébredtem fel! No meg ma reggel is tejfürdőben ébredtem, és most is püfölget, hogy reggelit! Kép)
A gyors szülést örökölni tényleg jó lenne, bár ahhoz tényleg nagyon gyorsnak kellene lennie, hogy innen ne érjek be a Margitba (1 villamosmegálló). Kép (Egyébként többször is álmodtam már, hogy itthon szülök, mert már nem tudok elindulni...)
Pakolászás: öcsém a krumplipucolót kidobta a kukába. (Gondolom elege volt, hogy konyházunk ahelyett, hogy játszottunk volna vele. Kép) Különben annyira helyes egy ilyen kisember pakolászás közben! Olyan odaadóan tudják csinálni (mint ebben a korban még mindent)! Kép

Cory
Hát akinek az első gyerekét is "rakétabébi"-nek becézték a kórházban... Kép

Orbis
24 órás szülés?! Huh... Azt én is kihagynám...

Kép
Kép
Kép
cas

Ja, még valami. Gyors szülést segítendő: párom egyik unokatesójának a neje mindkét gyerekét ripsz-ropsz megszülte, néhány nappal a kiírt előtt. Saját bevallása szerint mindkettőnél lencsét evett előző nap, így mostmár kezd gyanakodni... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Gyors szülés: szerintem érdemes kipróbálni a málnalevél teát. Mivel tornára nem járhatok, így kismamajógázom, és ott sokan vannak akik már nem az első babájukat várják. Kivétel nélkül gyors szülésük volt azoknak, akik itták.
A szülésznők is ajánlják, gondolom ártalmas nem lehet.

Myra
myra

Gyors szülés: Én már be is szereztem a málnalevél teát de nem tudom, hogy elkezdjem-e inni már most (22 hét). Vannak akik a terhesség második felétől javasolják és vannak akik csak az utlsó egy-két hónapban. Szerintetek mit tegyek? Egyébként azt is olvastam valahol, hogy a C-vitamin is lerövidíti a szülés idejét (ez lehet, hogy marhaság, de tényleg ezt olvastam - ártani nem árthat).

Orbis

Az én anyukám is több mint 24 órát szenvedett "velem"... reméljük, hogy én megúszom max. a felével... a terhességem mindenesetre másképp zajlik mint az övé: szegénykém az első hetekben folyton hányt. Nálam 3-4 nap émelygésen kívül semmi ilyesmi nem volt. Van még remény! Kép
Én is inkább azon aggódom, hogy tudok-e majd rendesen szoptatni mint a melleim miatt...
meglepibaba

Sziasztok!

Nikcsi! Szex a 6 hét után témában egy vicc jutott az eszembe. Hogyan szeretkeznek a sünök?! Óvatosan... Kép Egyébként nekem se volt gondom a 6 hét után, talán még 1-2 hétig kicsit érzékeny volt, utána már csak a fáradtságom állhatott az aktív szerelem útjában. Kép Szerintem is nagy baj van ott, ahol fél év után még fáj. Én a 6 + mondjuk 2 hét után tuti visszamentem volna "reklamálni" Kép az orvosomhoz. Kép

Laga! Te 2001.-es archivumokat olvasgatsz?! Kép
Az "Aludj jól módszer" nálunk se jött be. Lacika üvöltött, mint a sakál, nekem meg nem volt szivem hagyni... Én azt gondolom, hogy minden gyerek más és más, remélem, a második kisfiam "alvósabb" lesz, de Lacika cicamicaságát se adnám semmiért. Kép

Cas! Hát igen, ez a fránya gyomorfájás nekem is azonnal előjön, ha kicsit is többet eszek a gyomrom által megengedettnél. Az meg mostanában nem sok. Kép Van, hogy 2-3 falatokat hagyok ott a tányéromon, mert érzem, hogy az már sok lenne. Biztosan ezért stagnál annyira a súlyom, de jól csak akkor vagyok, ha naponta többször _tényleg keveseket_ eszek. Annyira keveseket, hogy pl. ha azt mondom, tízóraira egy banánt, akkor egy max. közepes méretűre gondolok.
Ahhoz képest, hogy Lacika 12 órás vajúdás után született, mostanában én is attól tartok néha, hogy Petivel majd beérünk-e időben. Nem is hiszem, hogy ki mernék próbálni bármilyen szülésgyorsító módszert (málnalevél, homeopátia). Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Helló!

Bmárti
na az én kisfiamnál pont ezt a bújós cicamicaságot hiányoltam! Ez olyan jó érzés, és kárpótol azért, ha hiszti van az egyedüli elalvás miatt. Úgysem hagyják olyan sokáig, hogy ilyen közelségben, ilyen meghitten legyen velük valaki. És egyébként is! olyan gyorsan nőnek, és kevés az az idő amit babusgatással lehet eltölteni.
Én szopi után direkt nem tettem be a kiságyába még egy jó ideig, mert olyan jó érzés volt ahogy szuszog rajtam. Ha esteleg nekem nem volt erre időm, akkor pedig az apukája ragaszkodott hozzá, hogy rajta pihizzen. Így utólag vissza gondolva el is ronthattuk volna ezzel, és nem hiszem, hogy egy kistesóval meg merném ezt újra ismételni.., bár jó lenne.

Gyomorégés: szerencsére engem csak az utolsó hónapban ért utól, de akkor nagyon.
Nekem az orvosom az Antagel folyadékot ajánlotta, ami nagyon jól bevállt, kb. 2 perc után megszünt a marás.
Az erős görcsök miatt engedélyezve, sőt orvosi utasítás volt, hogy esténként fél deci vörösbort igyak meg. Ez igen jót tett a gyomromnak! 10* annyira marta a sav egész éjjel. Ilyenkor csak meghúztam az ágyam mellé készített gyógyszert és nyugodtan aludtam.

Cory
nálam inkább a terhesség vége felé és a tejbelöveléskor változott a mellem elég látványosan. Amikor már hónapok óta szoptattam, akkor már kissebb és könnyebb lett, mert nem volt mindíg tele. Most, hogy már vége, teljesen vissza állt a terhesség előtti formára. Persze azért kicsit más....
Azért is hordtam állandóan a melltartót, hogy ne a szallagok nyúljanak meg a nehéz súly alatt, hanem a melltartó pántja!

Üdv

mucus
Tm

Sziasztok,
Hála égnek még egyben vagyok. Sőt, keményedéseim se nagyon voltak a hétvégén. Pedig még egy kemény vitám is volt párocskámmal. Csip-csup gyereknevelési problémán. De igazából azt hiszem szexhiány miatti hormontúltengés. Na mindegy.
Egyébként az összes nőgyógyászati bajról, kezdve a legegyszerűbbtől a rákig, azt hallottam, hogy kisebb az esély, ha többbet szülsz és szoptatsz.
A melleim alakja így három gyerek után se nem sokat változott, igaz nekem alapállapotban baromi kicsik. A terhesség ill. szoptatás alatt a többszörösére nőttek, mint egy szilikonbabának, aztán sajna visszatöpörödtek :-( .
Az altatás témában a véleményem a következő. Mi nagyon sokáig egy szobában laktunk a két lánnyal (nem volt több szoba), még hat évesen is volt, hogy közöttünk kötöttek ki éjszaka. S mikor nagyobb lakásba költöztünk, ők élvezték a legjobban, hogy saját szobájuk van.
Bár a gyereknevelésben (ezen áll nálunk a vita általában) én elég megengedő vagyok. Hiszen pl. egyetlen felnőtt ember se alszik együtt a szüleivel, nem pisil pelenkába (egészségesen) stb. Ezért én nem szoktam erőltetni a dolgokat.
Ma rengeteg elintézni valóm van Pesten, 2 éves Zsombikámat cipelem végig, remélem nem kell tovább maradnom a városban, mint délutánig....
Na sok puszi,
Zsuzsa
zsuzsa99

Sziasztok!

Köszönöm szépen a "tanácsokat". Kép

Laga
Majdnem a Guliverbe kötöttünk ki pénteken... Végül a Corába játékokat vettünk (unokatesóm azt kért)... Nem is kellett fognom a gyereket, mert túlzottan anyás! Na én remélem nem fogom így nevelni. Kép

Szülés: van aki örökölni szeretné. Én nem, majdnem meghaltam (köldökzsínor miatt)... Kép

Orbis
Tényleg jó lenne, ha "du." 15 órára járnál. Különben a de.-i hétfő és szerda 11-kor van. Olyan rossz a tornán: eddig én voltam a legfiatalabb picibabás, most meg már lassan "véndiák"... Csomó (3) új kismama, és az a régi team már nincs meg! MB és Orbis veled lehetne! Szóval meggyőztünk?

Málnalevél tea: 26 hetes voltam, amikor megvettem és azt mondták 2-3 hét múlva kezdjem el. Szóval 28-30 hét környékén, de pontosan nem tudom. Lehet, hogy beugrok a gyógynövényboltba. Bár egyszerűbb lenne csak telcsin megkérdezni. Nem tudja valaki a Flóri mögötti bótocska telszámát?

MB, Orbis
Szerintetek ma lesz előadás? Szerintem nem, de meg kell kérdezni! Ami a mindenszentek miatt elmaradt az az első hónap hétfőjén van, most pedig még nincs új hónap...

Nikcsi 27+4
nikcsi

Sziasztok,
még egy utolsó gondolat az elalvásról: amikor Vilmosom a Nagyiéknál alszik, akkor este 11-ig megy a műsor, mivel anyu nem a megszokott rutint követi. Hozzá kell tennem, hogy az én fiam egy eléggé öntörvényű és erős akaratú gyerek.

Bmárti,
csak elkalandoztam itt a babaneten és megnéztem, hogy amikor a Vilmos született, akkortájt mi volt itt. De ugye te vagy az?

Mellek: szerintem a szoptatás élménye és előnyei fel sem veszik a versenyt azzal a kis formaváltással. Szerintem az anyaság így teljes. Viszont állati nagy bajban tudok lenni, hogy a 75B méretem már 75D-nél tart és még félidős sem vagyok. Az a probléma, hogy ha nagyobb kosárméretet keresek (D vagy E), akkor a testkörfogatot (75) is úgy gondolják, hogy nagyobb. Vagyis D vagy E kosárhoz 85-ös meg 90--es testkörfogatot párosítanak. Tegnap néztem az új Cora katalógusban, hogy lesz 2.600,-ért 75D! (push up nélkül.) Szerintem én reggel ott kezdek, mielőtt kijönnék Szentendrére (itt dolgozom).

Nikcsi,
milyen volt a keresztelő? Mit szóltak a szülők az ajándékhoz (és Barnus)?

Mucus,
semmi kétség, a te gyereked nagyon rendes.

Pakolászás: volt, hogy a férjem slusszkulcsát a mosógépben találtam meg...

Laga 17+5
laga

Laga
A keresztelő kicsit furi volt, bár én csak csöpp koromba voltam... Nekem kellett volna fogni, de annyira anyás, hogy nálam egy percet sem volt... Remélem az én gyerekem ne lesz ennyire anyás, vagy legalábbis megpróbálom úgy nevelni - könnyű mondani, ugye? Kép
Az ajándékoknak örült, bár én (naiv) azt gondoltam sokkal többet tudunk vásárolni 15 ezerből.... Kép

Előadás: telefonáltam ide-oda (terhesgondozó, szülőszoba), míg végül azt mondták ez az 5. hétfő, ezért MA NEM LESZ! Szóval ma nem találkozunk! (Nőci készségesen ajánlotta, hogy szülőszobát bármikor lehet látogatni kivéve most, mert teltház van...)

Orbis, MB
holnap jöttök tornára?
Nikcsi
nikcsi

Teltház a szülőszobán?
Az kemény. 1 nappal a szülésem előtt is az volt. 7 szülés 4 szülőszobára! Ott sakkoztak az anyukákkal, hogy ki fog előbb megszülni, az mehetett be a szobába, a többiek az előkészítőben, meg a folyosón vajúdtak. Emlékszem volt egy csaj, aki valamilyen elvetemült zenét hallgatott vajúdás közben (lehet zenét vinni). Szülés után, már kinn az osztályon az beszélgették az anyukák, hogy az a zene valami borzalmas volt és csak arra tudtak figyelni, hogy mikor kapcsolják már ki. Szóval ha visztek zenét, akkor ne bömböltessétek, mert lehet, hogy nem tetszik a többi anyukának. Egyszerre meg 4 zene nem szólhat.

Laga
laga

Laga

A zenéről azt mondták a szülőszobán, hogy anno az okosok úgy kötötték be a CD-t, hogy minden szobában ugyanazt hallani! Kép (Én a magam részéről beviszek majd egy kismagnót, hogy ne zavarjak másokat.) Elég fursán nézett rám a szülésznő amikor a zene-dologról kérdeztem, pedig szerintem sokan nem szeretik azt a nehéz, kongó csöndet a teremben, amit csak az orvos vagy a szülésznő hangja szakít meg... kevés az esély, hogy a zenére fogok koncentrálni, de azért háttérzajnak csak kellemesebb mint a kórtermi csend...

Nikcsi

Mázli, hogy ma nincs előadás, nem tudtam volna menni... már megint javítani kell valamit a lakásban, ennek sose lesz vége... Kép
Tornára jövök holnap, már előre remegnek a farizmaim... Kép

Zsuzsa

Már csak egy kicsit tarts ki!!! Szorítok nektek!
meglepibaba

Meglepibaba,
szerintem se várható el az, hogy mindenki az én zenémet hallgassa.
Azért jobban is megcsinálhatták volna ezt a CD bekötést.

Laga
laga

Zene: én is viszek majd, enigma vagy enya... De olyanra nincs lehetőség, hogy az enyémbe épp csend legyen, ha már valaki valami mást hallgat?

MB
Okés, akkor holnap. Nehogy azt hidd, hogy 3 hónap torna után nem érzem a farom?! Kép
nikcsi

A terhestornán fenékre gyúrtok? Tényleg ennyire megerőltető? Ti mikor kezdtétek?

Laga
laga

Laga
Oda is, elég keményen. Mondtam is a férjemnek, hogy jobb hátsom lesz, mint eddig... Akkor ott fárasztó, de utána olyan jól eső érzés! Én a 14. héttől járok (nagyon) rendszeresen! (1-szer hiányoztam 16. heti terheléses cukorvérvétel miatt...) Én vagyok a tornák strébere, ugye Zsófi?
nikcsi

Fúú, de jó neked. Szerintem én csak januártól tudom elkezdeni, de valszeg délelőtt, mert délután a fiamért kell menni, meg angol is van csütörtökön.
Remélem akkor is találkozom majd babanetesekkel.

Laga
laga

Laga
Azon gondolkoztam, hogy ha már nem dolgoznék januárban, akkor lehet, hogy átmegyek a de.-i csoportba...
Most jött egy lány 15 hetes, és van egy 4,5 éves kislánya, annyira okosnak hiszi magát. Kicsit kiakaszt! Már nem emlékszik semmire (mit hogy kell), de szerinte tök feleslegesek az előadások... Kép (Ja és EDÁ-t ne kérjen senki, mert az nagyon rossz... - lehet hogy az orvosával van a gond...)Az ilyen dolgokat persze nem tudom szónélkül hagyni. Már csak ezért sem olyan jó a hangulat, mint régen (meg 3-an "véndiákok" elmentek szülni). Kép
nikcsi

Nikcsi,
nekem annak idején nem voltak feleslegesek az előadások, sőt a szoptatós nővér előadása kifejezetten hasznos volt. A szülés utáni adminisztrációról is megtudtunk egy-két dolgot és persze megnéztük a szülőszobát, ami aztán meg tényleg megnyugtató. A szülésznői előadást az én szülésznőm tartotta, ennek külön örültem, mert a fájások funkciójáról beszélt. A fájások különben is egy sarkallatos pont a szülésnél, úgy hogy ez sem volt felesleges.
Jó volt, hogy tudtunk kérdezni és mások kérdései is tanulságosak voltak.
Szóval és most is azon gondolkodom, hogy elmegyek majd márciusban-áprilisban ha lehet. (Annak ellenére, hogy azért mindig rákérdezek nálatok, hogy mi volt előadáson.)

Egyébként ha nem emlékszik semmire, akkor mitől olyan okos az a kismami? Nem?

Jó lenne összefutni januártól a tornán!

Laga
laga

Laga
Pont ezt nem értem. Meg azt sem, ha neki rossz élmény volt az EDA, ezért miért kell így negatívan és lebeszélően mondani mindenkinek? Majd rá is kérdezek, ha az egész szülés ilyen rossz lett volna, akkor minden nőnek mondja, hogy soha ne szüljön, mert az egy szörnyű dolog? Kép

A januári de. torna csak akkor okés, ha már nem dolgozok (de jan. középéig tervezem, csak közbeszólhat az időjárás - nincs autóm).

Puszi Niki
nikcsi

Nikcsi,
tudod a számom, csörgess meg ha mégis jó a délelőtt és majd megbeszéljük.
Na megyek haza,sziasztok mára,

Laga
laga

Sziasztok!

Mucus! Én is úgy gondolom, hogy pár év múlva már lehet, hogy azt se fogja tűrni egy kispasi, hogy megöleljem vagy megpusziljam, hát babusgatom, amíg örül neki. Kép

Laga! Igen, én voltam. Kép Jót nosztalgiázva vissza is olvastam a dolgot, csak közben irultam pirultam itt magamnak, hogy milyen kis butus is voltam. A terhesgondozóban mondták, hogy menjek a nőgyógyászhoz. Hát mentem. Aztán ott álltam egy vadidegen doki előtt, és azt vártam, hogy ő tudja, miért jöttem. Elvégre nekem gőzöm se volt... Kép Azután meg második találkozásra elvártam, hogy emlékezzen rám is, meg minden szóra amit beszéltünk. Kép Az még teljesen az a korszakom volt, mikor elvártam a világtól, hogy az én pocakom körül forogjon. Kép Azért nem ugrott be elsőre, mert a dokira vonatkozó kálváriát emlegettél, így "többfordulós" műsorra gondoltam. Bár a terhesgondozási zűrökkel együtt már tényleg kész kálvária volt. 12 hetes terhesen már 8 alkalommal jártam a terhesgondozóban vagy a helyi védőnőnél, és pl. a munkahelyemen még csak ez után mondtam el. Kép Húzós volt...

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok

ami a zenehallgatást illeti szülés közben tényleg jó háttér zajnak valami, mert a sokszor síri csend csak ront a helyzeten ill. a szülőnő lelki állapotán. Bár én nem vittem semmit, pedig a szülésznőm időben szólt, hogy van erre lehetőség.
Nem tudom hallottatok-e róla, de a II-es Klinikán beépített hangszórókon keresztül az egész szülészet területén hallható a komolyzene. Állítólag ez a prof. ötlete volt, mert nyugtatólag hat.
Régebben oda jártam, mert az orvosom (Sztanyik) ott dolgozott, és nekem is volt szerencsém belehallgatni. Azt nem tudom, hogy mit szóltam volna, ha szülés közben is folyton ment volna ez a zene, de mivel a dokim eljött, így "megúsztam".

mucus

mucus
Tm

Sziasztok!
Hát én holnap tuti nem tudok tornázni menni. Pocaktali lesz a téli babásokkal Kép Úgy várom, mindig olyan jó! Ez lesz már a negyedik!
Ma akartam tornázni, de elaludtam Kép Talán szerdán sikerül. Azért jobb nekem a délelőtti, mert akkor hazaérek, mire a férjecském Kép De azért lehet, hogy néha majd megyek a délutánira is.
Az előadások szerintem tök hasznosak voltak, legalábbis nekem. Dehát nem kötelező, úgyhogy kár panaszkodni nemigaz??
No jó éjt:
Orbis
orbis

Sziasztok!

Látjátok mennyire archiválva lett minden?

Előadás: szerintem is nagyon hasznos!

Orbis
Irigyellek a találkozó miatt... Ha tudnám követni azt a sok írást, akkor lehet, hogy én is ott lennék Kép
Na meg amiatt is irgyellek, hogy elaludtál. Minden reggel fél 6-kor kelünk. Hétvégén pedig ha 7-ig alszok, akkor boldog vagyok... Kép

MB
Ugye legalább Veled talákozok a tornán? Kép

Nikcsi 27+5
nikcsi

Az anyatejes táplálás - sok más áldásos hatásán túl - a fogsor kialakulását is kedvezően befolyásolja: http://www.origo.hu/tudomany/elet/20041129anyatej.html
nikcsi

BMárti
Gyomorfájás: az elmúlt egy hétben kicsit romlott a helyzet, mert már reggel üresen is tud fájogatni. Kép Csak az segít, ha az ellenkező oldalamra fekszem (gravitáció besegít), mert akkor egyszerűen nem nyomódik neki annyira a bordáimnak (na de egész nap nem lehet feküdni?!). Nemtom mi lesz még itt később (a pocim felső része csak most kezdett el gömbölyödni, de annál gyorsabban)...
Én is igyekszem odafigyelni, hogy egyszerre ne egyek sokat, de még nem sikerült belőni az ideális adagokat...

Zsuzsa99
Ez egy ilyen veszekedős hétvége volt (front?)... Kép (Hormonháztartás azóta rendbetéve... Kép)
Nálunk is betelt a pohár, de aztán tisztáztuk a dolgokat, és utána nagyon jót sétáltunk a Várban, és elmentünk ebédelni is. Kép
Gyereknevelés: nekem anyámmal kell majd megküzdenem (ő nagyon a poroszos nevelés híve). A párommal is lesznek vitáink, de ettől korántsem tartok annyira...

Laga
Melltartó-mizéria: én is 80B-ről indultam, de már 85C-nél tartok, és a köv. biztosan 90-es lesz, mert már ez is szűk kicsit. (A gyomrom nem nagyon tűri... a merevítőt is rég elfeledhettem emiatt, pedig a merevítő nélkülieket nem szeretem.) Iszonyat árak vannak, úgyhogy én már szoptatósat vettem, remélem így sokáig kitart.
Illetve a Quellében van nem kimondottan kismama, de nagy mellekre kiképzett melltartó kisebb méretekben is (egyébként minden szempontból olyan szerintem, mint egy kismama melltartó), egy van belőle nekem, megfizethető és kényelmes is.

Zenehallgatás a szülőszobán? Nem is tudtam, hogy van ilyen lehetőség, de örülök neki! (Tudom-tudom, menjek előadásra, és akkor nem maradok le ilyen infókról. Kép) Kismagnó szerintem is jobb, ha ilyen hülyén van bekötve a CD! (Miért nem szerelik át?!)

Nikcsi
Enya vagy Enigma? Akkor mi mehetnénk egyszerre szülni... Kép (Azért inkább nem! A február vége kicsit korai még nekünk...)
KOrai kelés: a kis haramia minden reggel 1/2 6 és 1/2 7 között ébreszt. Annyira szeretnék egyszer újra 9-ig aludni! (És egyhuzamban sokat! Még mindig 2-3-szor kelek éjszakánként általában...)

Torna: pénteken megyünk 4D-s UH-ra, remélem csupa jó hírrel szolgál majd a babával és velem kapcsolatban is, és akkor megpróbálok megint engedélyt kérni a tornára. Bár valszeg én is a de-i csoportba mennék inkább. (CSütörtökön délután tanítok. Azt nem nagyon lehet ellógni! Kép)

Mucus
Komolyzene? Csellistát vihetek magammal a szülőszobára? Kép
(Na jó, asszem inkább megkímélném ettől a barátnőmet, mert még sosem szült.)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Az egy hónappal korábban tényleg sok(k) lenne... Kép Érdekes, most már csak 1-szer megyek ki éjszaka pipilni.

Minden babanetes de. akar tornázni járni? "Remélem" olyan sokan lesztek, hogy el sem fértek, aztán inkább du. jöttök.... Kép
Nem szólunk be az előadás miatt, mert még ráérsz! De épp ezek az infok miatt már nem sok újdonságot mondanak, de akkor is érdemes elmenni!
nikcsi

Sziasztok,

tudnátok segíteni? Ellenanyagot találtak a véremben már másodjára és újabb vérvételre kell mennem emiatt. A fiamnál is volt ellenanyag, de csak egyszer, utána "elmúlt". Nem tudjátok mi ez? Volt nektek ilyen? Pénteken megyek be a dokimhoz, de most nagyon ideges lettem.

Nikcsi,
miért keltek hétvégén is ilyen korán?

Veszekedés: tegnap a fiam úgy kiborított, hogy majdnem felrobbantam. Aztán hazajött az apja, és őt is kiborította... Szerintem front volt.

Laga 17+6
laga

Nikcsi,
kösz a macikat!

Laga
laga

Laga
Ilyen rossz alvó vagyok! Nem vagyok egy bagoly tipus! Inkább korán lefeküdni (talán 10-kor sikerül is). Ha éjfélkor fekszem le (vagy később), akkor is hajnalban kelek. Na és ha nincs meg a 8 óra alvás - használhatatlan vagyok. Mi lesz velem, amikor a baby megszületik???? Azt mondják ne izguljak az más lesz, még rosszabb??? Kép
nikcsi

Nikcsi
Nálam sem a pisilés ébreszt, hanem rettenetesen szomjas vagyok, felkelek inni, akkor felébred a lurkó és püfölni kezd. Na akkor már pisilni is kell, és a sok mászkálásomtól a párom is elkezd horkolni. Ezek után néha másfél órát is fent vagyok (nem csoda), és akkor már a gyomrom is korogni kezd. Szóval idilli a helyzet! Kép
Egyébként én is nagyalvó vagyok, napi 10 órát simán aludtam, de valahogy ez a sok kelés és kevés alvás mégsem készít ki (na jó, nekem a nappalaim is elég nyugisak...).
Ha megszületik a baba, remélem ugyanilyen jól fogom tűrni a sok kelést.
Előadás: lehet hogy mégis elmegyünk decemberben, mert rájöttem, hogy januártól (költözik a cég) a férjemnek messzebbről kellene majd jönnie, és akkor még egy fél órával előbb kell elindulnia (ami azt jelenti, hogy reggel is egy fél órával előbb kell mennie). Két ünnep között vajon megtartják a 4. előadást (27.)?

Laga
Milyen ellenanyagot? (És mi a vércsoportod?)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
AB poz. vagyok. Fogalmam sincs milyen ellenanyagot. Úgy tudom a negatívos vércsoportúaknál van valami ilyesmi. Vagy ez más?

Laga
laga

Laga
Ez a vércsoportos dolog nem hangzik túl jól! Kép De ha ennyire bizonytalan vagy miért nem kérdezel rá a terhesgondozóba? Az Editen kívül mindenki olyan segítőkész! Akár csak telefonon kérdezd meg! Kell a telszám?

Cas
Nemrég 3-4-szer voltam vécén. Az nem baj, ha ennyit iszol, irigykedek is. Tegnap végre megvolt a 2 liter, de mennyit jártam wc-re... Kép
Előadás: na bum, ha csak a 27-ei marad el. Amúgy nem tudom, de kiderítettem a szülőszobán tudnak erről infot adni. Ha elmaradna az az előadás, akkor majd csak arra az egyre januárba mentek el... Na nem okoskodni akarok, ám!
nikcsi

Nikcsi,
de felhívtam őket, már az AFP eredményem miatt is. Az oké, csak ez az ellenanyag nem jó. Rákérdeztem, és tényleg kedves volt a hölgy, de ő sem mondott igazán semmi olyat, amivel okosabb lettem. Pénteken megyek be a leletekért + ultrahangra + terhesgondozásra a dokimhoz, akkor kiderül valszeg, de én most vagyok ideges.
Ja és dec 20-ra behívtak emiatt egy újabb plusz vérvételre. Annak nem tudom mikor lesz eredménye, de jó kis karácsonyom lesz...

Laga
laga

Laga
Túlzottan biztos nem nyugtat meg, de du. tornán (ha ott lesz) Anikótól megkérdezem. Ő már az utolsó hónapot tapossa, de margitban laboros...
Nikcsi
nikcsi

Sziasztok,
A tegnapi nap után ma hulla vagyok. Viszont, ha tegnap nem szültem meg, már biztos nem is fogok idő előtt. Délelőtt 10-kor indultunk itthonról és este 7-re értem haza gyerkőccel, aki kezemben aludt vagy 2 órát. Persze izgi volt buszról le, buszra fel 9 hónapos terhesen alvó gyerkőccel.
A visszereim még ma reggel is jól bedurranva, ma reggelre kijött az aranyerem. Már ébredéskor ég a belem, és majd bepisilek reggelente.
Szóval igen idilli a helyzet. Kezdem baromira nehezen venni ezt a terhességet, jó lenne már, ha vége lenne.
Vita, párom elég olaszos jellegű pali. Öt percenkénti hangulatváltásait még így 15 év távlatából sem tudtam megszokni.
Kicsit hirtelen haragú. Jómagam pedig pont az ellentéte, azt mondják kötélből vannak az idegeim. Hát három, lassan négy gyerekhez kell is....
Na megyek, mert baromi fáradt vagyok. Minek költöztünk emeletes házba??? Már az emeletre feltápászkodni is maga a rémálom.
Puszi,
Zsuzsa
zsuzsa99

Nikcsi,
köszi, köszi, az nagyon jó lenne!!!

Zsuzsa99,
kitartás. (még a végén túlhordod, annyira strapabíró vagy. ha-ha-ha)

Laga
laga

Laga
CSak azért kérdeztem, mert mint kiderült az első vérvételen én 0 negatív vagyok, hatalmas piros pecséttel rá is pecsételték a kartonomra és piros tollal írták be a terheskönyvembe. És nekem is emlegettek vmi ellenanyag vizsgálatot, de az asszem épp a neg. miatt kell (már csináltak egyet és most fogják ismételni a 26.heti vérvételnél - nem biztosak benne?! Kép).
Nálad vmi más lehet, ha poz. vagy... Kitartás, hamarosan tudni fogod, és nem lesz semmi baj! (A dokidat nem tudod felhívni?)

Nikcsi
Napi 2 liter?! Hol van az már?! Kép Legalább 3, mióta terhes vagyok! Járok is eleget pisilni, de sebaj. Olvastam, hogy a magzatvíz 24 óra alatt teljesen kicserélődik, tehát kell a sok folyadék.

Tényleg, a vizesedésnek-püffedésnek van köze a bevitt folyadékmennyiséghez? Még nem dagad semmim egyelőre, de tartok tőle, hogy fog, mert nyáron nagy melegben is olyanok az ujjaim, mint a virslik és a bokám is duzzadtabb...

Kép
Kép
Kép
cas

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?