Új privát üzeneted érkezett!

Lukácsné, sajnálom nagyon a házat. :(
Remélem, hamar találtok valami szépet jó áron.

Kubu, hugidék nagyon közel vannak ide. Jó hely lehet… :D
És hát Zsámbék sincs messze 2 falu csak. :wink:

Estrella, bukásra a HA/AR tápszert szokták adni. HA az a hipoallergén és az AR az a sűrítő-t jelenti. Annyi, hogy ez tényleg nagyon sűrű lesz és kb a 3-as cumival sem tudja kiszívni a gyerek. (legalábbis nálunk így volt) Ezért maradtunk a sima HA tápszernél. Ezt akkor adják ha család/baba érzékenyebb az allergiára és ha bukós a baba, mivel lehet hogy a bukások hátterében allergia van. Viszont ezt ilyen kicsi babáknál nem lehet 100%-ban megmondani. Tuti eredmény csak 1 éves kor után van, és vérvétellel nézik.
Ha pedig nem múlik akkor majd 4 hónapos korban Sinlacot fognak felírni azt előetetni kell a gyerekkel szopi v. tápszer előtt. Vagy bele is lehet keverni a tápba. De a Holle rizspépet is arra szokták alkalmazni.
Illetve ha nagyon bukós marad, akkor uh-on is megnézik a pociját. Jól meg kell etetni előbb és utána uh és látják, ha visszajön neki valami. Akkor reflux, azaz GOR.
De remélem nálatok nem lesz ezzel gond.

Ja igen ahogy Kubu is írta, sok helyen nem kötelező a 6. hét után a csecsemő uh. Én javasolom mindenkinek. Koponya+has+csípő! Ha sokat kell várni az államira akkor magánba vinném a babát. (nálunk ez volt és elszámoltam egészségpénztárra)

Csípőszűrés, na ez is fontos szerintem (ez kézi). Nálunk pl. én kengyelt hordtam pici baba koromba. Ezért Lili fokozottan figyelve volt, mivel ez örökletes és főleg lányoknál jobban kialakul. De szerencsére nála nem volt semmi gond. 2x is voltunk és uh is 2x!

Dévényes, mi jártunk elég sokáig. De már nem kell szerencsére, hiszen még nem jár egyedül, de már járássegítővel igen.
A lényeg, ha valamit nem csinál a baba időben akkor ki kell vizsgálni, hogy miért. Illetve, ha nem jó a módszere ahogyan csinálja. Vagy ha kihagy egy fázist az sem jó, pl nem mászik csak kúszik és utána feláll és jár.
Ez nem biztos, hogy most jelent gondot, hanem később az élete során. Tanulási és mozgási zavarok lehetnek majd. Tehát szerintem baromi fontos!
Mi 2,5 hósak voltunk amikor megnézték Lilit. Én jó hamar kértem időpontot kb. 4 hetesen.

Mi a központba jártunk a moszkva téren. Ott 3e egy kezelés 1 óra.
Az állapot felmérés, ami beutalóval van az ingyenes. És ha járni kell, akkor kap az ember időpontot kezelésre.
Sajnos sokat kell várni felmérésre kb. 4-6 hét annyi gyerek van. De tudnak magánba adni kezelőket, akik házhoz mennek v menni kell hozzájuk. Ezek a kerületbe vannak, ahol az ember lakik. Ha jól tudom 6e körül van.
www.deveny.hu és a szám 3555-392

Bocsi, ha hosszú voltam…..

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

Sziasztok, kötött izomzat nem csak a csípő tekintetében van.

Barátnőm felhívta a Dévény központi számát és megadták annak a konduktornak az elérhetőségét, aki a környéken dolgozik és kijött hozzájuk. Állapotfelmérés 3000 volt, a kezelés 5000, heti egyszer jön, vagy viszik hozzá a babát.

Orsi

Kép
galorsi
Budapest III. kerület

Andi: Eszter mindenképp be tudott volna jönni,ahogy neki is írtam,hisz jó sokat kell bent lenni,a szombat is beleesett volna :)

de lassan az agyamra megy a sok extra kívánság (nem Rátok értem),hogy meddig szülhetek,meg majd onnantól mikor újra.... :?
Majácskára bízom,ha akár ma akar jönni,örömmel fogadom,de azt is,ha kivárja az aug. 10.-et :)

Csak lényeg,hogy a család ne járjon már a nyakamra,mert kiszaladok a világból........
nem hiszed el,mennyire idegesít már....

ma már 2 sms jött,és egy telefonhívás :(
Vendég

Estrella: A csobánkán nem kell időpontot kérni a piciknél és így sem kell órákat várni a csípőszűrésre. Ez is csak kézi vizsgálat, uh-t tényleg csak Budakalászon csinálnak. De nekünk nem is kellett a végén.

Andi: A tornáztatósokat nagyon szereti Barbus, már van amelyiknek a hangsúlyát fel lehet ismerni, ha még magát a mondókát nem is.
vicky79
Budapest III. kerület

Béku: Pedig most már ez lesz, amíg meg nem szülsz. Szerencsére én kimaradtam ebből.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky: az kedves,ha érdeklődnek,hogy vagyok,de ki milyen jogon szabja meg a természetnek és a testemnek,hogy mikor szülhet?????

az elején még "viccesnek" találtam,de most már f*sz kivan ettől, legszívesebben nem venném fel a telefont,és nem is beszélnék erről senkivel....

szarok rá,hogy ki mikor látja majd először a babát,először hadd jöjjön már ki,mielőtt ez lenne a legnagyobb problémám.....

és ha nem 5 percesen látják,hanem 1 vagy 2 naposan,abba belehalnak????

amúgy se szóltam volna senkinek,CSAK anyumnak,párom meg nyilván anyósnak,de ennyi! elhiszem,hogy szép nagy összetartó a család,de csak nem akar mindenki a 2 lábam közt állni a szülőszobában??????!
Vendég

Eddig ma már 2X hasmars...

asszem lesz még :shock:
Vendég

béku: Nyugi, különben semmi nem marad benned. Még a gyerek sem. :lol: Na figyelj, nálunk a kórházba alig jött be valaki (barátnőmék és a gyerek keresztapja, de mondjuk ő vitt és hozott is minket). Utána volt két hét csak hármasban, amíg apa itthon volt. Anyuék és anyósomék is már csak februárban látták Barbust. Mond, hogy majd Maja eldönti mikor jöhetnek. És slussz. És mindenkit elküldtem jó hamar a fenébe és a szülés utáni hormonokra fogtam. De most mindenki elfogadja, ha mondok valamit. Az meg hogy a hátam mögött mit gondolnak nem érdekel. Az elég ha azt mondom, hogy egy ideje az anyósom őrmesternek hív? Legyél kemény, lesz még dolgod velük Maja születése után is.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky: a hasmars még azelőtt jött,hogy felhúztam magam,de már lenyugodtam :)
Vendég

Kubu,
nem a Moszkva térre megyünk, a kp-ban októberre lett volna időpont.
megadták egy konduktor számát, hozzá megyünk a Budagyöngyéhez augusztus elején. aztán meglátjuk kell e járni.

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Andi,
látom a lelki szemeimmel ahogy kényeztetitek Izát kettesben Anyuddal. :-DDDDD

Breki,
ugye írsz ha bármi van??? én mostanában ritkábban tudok jönni. valaki dob nekem smst Maja érkezésekor? olyan izgi, hogy érkezik a tornasor következő babája. :-)

csajok mikor fényképezkedünk tizenkettesben???? :) :lol: :lol:

Ancsi,
ugye te is jelentkezel valakinél??? kíváncsi vagyok beelőztök-e. :-DDDD

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Zsuzsó: persze,szerintem mindenki hamar értesül majd :)

És a tornasoros fotót is megejtjük,amint kivihetem Majácskát,és mindenki ráér a találkára :D Klassz lenne baba-mama fotót készíteni ugyanazokkal az emberekkel (ugyanott?). :D :D :D

Érdekes arról írni,ha már kivihetem Maját,miközben még pocakban van :)

de sokat gondolok rá,milyen lesz,ha már megismerem személyesen! :)

Persze picit kezdődik az izgalom,milyen is lesz a szülés,és táplálkozom a szép történeteitekből,és remélem,hogy olyan lesz a miénk is :D
Vendég

Breki,
szép lesz, ez biztos. :-)

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Béku!
Köszi hogy megvártál :D
...minden reggeli ébredéskor az volt az első gondolatom, hogy vajon még 2in1 vagy???? :D

eszter82
Budapest

Úgy legyen!! :D
egyszer még kistesót is szeretnénk ;)
Vendég

Eszter: gondoltam,hogy írok Neked,mert nem bírsz majd a gondolataiddal,de aztán erősebb volt bennem,hogy inkább békén hagylak,pihenjetek!!! :D

Milyen volt?? :) Mesélj!! :)
Vendég

Eszter,
milyen volt a pihi?

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Rodinának nagyon boldog születésnapot kívánok!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
andrea-1

Rég láttam a táblázatot! Valaki felrakná,ha lementette a legfrissebbet? :)
Vendég

Béku!Rokonoktól,meg a telefonhívásoktól már én is kész vagyok!
Anyám is,hogy majd egyből hív,meg bejön stb.Mi a f@sznak?Már látom előre épp varr a doki,anyám meg már azon aggódik a telóban,hogy mit főzzön és milyen kaját hozzon be fél óra múlva....holott be sem jöhet!....azt hiszi majd én egyből ugri-bugrizni fogok az üvegajtóhoz!?

Hasmarsnak örülj....legalább ha vmi miatt nem lesz idő beöntésre legalább ,már nem lesz mi távozzon! :lol:

Kép
Kép
missancsi

Ancsi,Te kinek írsz,ha indul a party?? :D
Vendég

Sziasztok!

Már megint totál el vagyok maradva, de már nem is mentegetőzöm :oops: :oops: :oops:

Csípővizsgálatra minket is küldtek, merthogy én is csípőficamos voltam, kengyellel-szíjjal sikerült kikezelniük. Eddig egyik gyerkőcnél se jött elő, de azért Mócit is megnézetjük.

Kubu,
hát az azért nem semmi hiszti lehetett, hányásig :shock: :shock: :shock:

Lukácsné,
az tuti, hogy nem egyszerű megfelelő házat találni, ráadásul most már a hitelekkel is szivatják az embert rendesen, nem úgy mint pár éve...DE kívánom nektek, hogy megtaláljátok a nektekvalót, mert tudom, hogy utána milyen jó érzés minden nap oda hazamenni :wink:

Ancsi, Breki,
a rokonság már csak ilyen, megállíthatatlanok...de mondok én nektek valamit:
háromágyas szobában voltam, a másik két csajhoz végig csak a férjek jöttek. Nálam minden nap ott volt a párom mellett anyumék vagy anyósék, vagy mindannyian, plusz a bmc-s csapat is...a másik két lényból azért szombat este már kibukott, hogy milyen jó nekem, hogy ennyien szeretnek :oops: :oops: :oops:

Kép
judit0713

Judit: én nem tartok a látogatástól,a mostani állapot zavar... :oops: :oops: :oops: :oops:
Vendég

Anyós is csípőficamos,volt pár éve műtétje,de így is lassacskán és nehezen jár,igazából nem tudom,min változtatott a műtét... :roll:

páromnak semmi baja,remélem Majának se lesz! :)
Vendég

csajok,
gondoljatok az én helyzetemre...... nekem pl qva jól esett volna ha anyám szülés után fél perccel már velem örül........
szóval bárkivel szívesen cserélek

Lilypie Kids Birthday tickers

kubuspace

... vagy egyáltalán bármikor velem örül.....

Lilypie Kids Birthday tickers

kubuspace

Kubu: mint írtam,anyumnak szólnék,hisz ő a legfontosabb az életemben...
nem ő a probléma,neki ma már 4X vettem fel a telefont.....

azt hiszem én igenis megbecsülöm,hogy ő van,és olyan,amilyen,erre nem lehet panasz!
Vendég

Én nem is tagadom, nagyon igényeltem a törődést a kórházban. Amúgy is ilyen vagyok, tudjátok, ez előre sejthető is volt, ezért is pályáztam az egyágysara, hogy a látogatók ne zavarhassanak másokat. Nagyon jó volt az is hogy a családon kívül Ti is mennyien bejöttetek!!! Az is egy örök emlék lesz ám!!!! :)

Ancsi: lehet hogy anyukád, igy szeretné a szeretetét, a törődését megmutatni, hogy gondoskodna Rólad, Rólatok, nem?? :wink: Látod, Kubu anyja pont a másik véglet, és az milyen rossz Neki(k) :(

Lehet hogy megterhelő most a sok érdeklődés, telefonhívás sms.. én a végén már úgy éreztem, arra megy, hogy sürgessenek, de örültem neki azért ám!!! .... Gondoljátok végig, ha nem lenne egy sem, szinte biztos vagyok benne, hogy itt lennétek kétségbeesve, hogy a kutya le nem sz@r benneteket...(már bocsi a megfogalmazásért)... Szóval tessenek mindenben a szépet meglátni, pozitív érzések kellenek Majának és Dorkának!!! :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
andrea-1

Én nem írtam,hogy szeretném,ha senki se keresne,hisz akkor nem mennék el a családommal együtt a diplomaosztóra sem ÖNKÉNT...

azt pedig már napokkal ezelőtt megírtam,hogy Nektek kérdeznetek se kell,másnaptól nyugodtan gyertek be az Uzsokiba,mert igenis örülni fogok Nektek,és nagyon várom a találkozást!

én a mostani helyzetben,mikor izgulok ezerrel,szeretnék némi együttérzést,és nem azt kapni,hogy péntekig SZABAD szülnöm,aztán hétfő estig NE MERJEK,aztán utána megint engedélyezik...

ez elsőre marha vicces volt,de sokadjára és sokadik szájból már nem annyira poénos,főleg hogy ez a feszítés megkönnyebbülést kívánna már........

Anyum a mindenem,ne gondoljátok,hogy épp ŐT zárnám ki.......
Vendég

Andikám,egyetértek,a BMC-s csapat látogatása külön egy szép emlék lesz,így természetesen megörökítjük a pillanatot az utókornak :)

bár ott tartanánk már! (azaz a fotónál,nem az utókornál ;) )
Vendég

Brekim,
ezt sajnos el kell viselni valahogy (próbáld mondjuk nevetve)...gondold csak el, nekem épp időre jött Móci, addig hányan kérdezgették nap mint nap, hogy mikor szülünk már??? Andikámról meg ne is beszéljünk, az a +10 nap gondolom milyen élvezet lehetett...Neked viszont talán lesz olyan szerencséd mint mondjuk Zsuzsónak, és Majácska hamarabb bújik ki, könnyítve a testi fájdalmaidon :wink:

Kép
judit0713

Béku!
Sejtem, mire gondolsz ezzel a "terhedre" van az érdeklődés dologgal.
A barátnőm 42 hétre szült, és az utolsó 3 hét azzal telt, hogy kivétel nélkül mindenki rácsörrent naponta, meg sms-ezett, hogy "na???még 2in1????" Ő ettől falnak ment. Abban az állapotban, mikor már legalább 2 hete csak arra várt, hogy meglássa a kislányát, mindenki érdeklődését bizgatásnak vette...és ugyanazok a poénkodások mindenkitől... fárasztó is lehet olykor.
Szülés után, meg mindenkitől megkapta a navégre hozzászólásokat, majd jött a következő napirendi pont: "van már tejed??? miért nincs? mikor lesz?" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: kicsit kiakasztó volt számára az az időszak!

Nekem egy olyan időszak volt az életemben eddig, mikor senkinek nem vettem fel a telefont...szülés után... de az más volt... :(

Magamat ismerve, hasonló kategória vagyok/leszek, mint Andi! Nagyon igénylem, hogy mások jöjjenek, velem legyenek, ... nem bírom túl jól a kórházat egyedül. Nálunk tuti ugyanaz a szitu lesz, mint Andiéknál volt. Egyágyas, és reggeltől estig Anyu és Lac felváltva, ill. együtt :D

Pihi:
köszi a kérdést Lányok!
Jó volt kicsit kettesben :D (utoljára kettesben :D :D :D )
Az idő elég gány volt, de első nap szuper nyári idő volt, szerencsére akkor bejártuk a gyalog megközelíthető helyeket :) aztán második nap volt vihar is, de 4-5 órákra kisütött a nap, és azt kihasználtuk :)
Ma meg lett volna még kedvünk csatangolni, és hazafelé kicsit letérni az utunkról, ha látunk valami izgi, megnézhetőt, de olyan pocsék idő volt, hogy siettünk haza.
Sokat pihiztünk, pancsiztunk, ettünk.
A diétát megpróbáltuk tartani, több-kevesebb sikerrel ment is. Azért voltak benne bűnözös részek dögivel, mert a félpanzió már csak ilyen :?
Kihagytam a tamponos védelmet. A 23 fokos medencében pancsikoltuk órákat, relatíve kevesen voltak, és annyira veszélytelennek éreztem a dolgot, hogy nem biztosítottam túl a kérdést... nincs is semmi gond. Utána alapos zuhi volt, meg biztos ami tuti alapon vittem egy doboz Canestent...még volt itthon, de hála Istennek nem kellett használni :)

Andikám!
Köszönöm az sms-t :) nagyon jól esett :)
Ugyanezzel a gondolattal indultunk neki a dolognak, hogy ez az uccsó kettesben :D

Képzeljétek, volt lent két család gyerekekkel, mindketten ikrek :) egyik pár: lány-lány, másik fiú-lány :) cukik voltak nagyon :)
Hazafelé megálltunk vásárolni itt Miklóson, és amikor mentünk be a boltba, Lac odaszaladt az ajtóhoz, hogy segítsen egy csajnak, aki gyerekekkel és szatyrokkal küzdött...ott is ikrek voltak, egy fiú-egy lány :D majd jött utánuk egy néni, unokával, aki közölte a kisfiúval, hogy gyere Noel :) Mondtam Lacnak, hogy nagyon jól nyomjuk ma :) csupa ikrek, és még a név is stimmel az utunkba kerülő gyerekeknél :)

Clara!
Nagyon szép a pocid :D
Még 2-3 hét és 100% hogy méretileg is szuperek lesznek a srácok, akármikor érkeznek is :)

Béku!
Neked a hasid most feljebb van???? :shock: :shock: :shock:
tökre olyan volt a képen, mintha kicsit fentebb lenne :D Így a végén fog felköltözni Maja a galériára??? :D

Rodi!
Nagyon nagyon boldog születésnapot kívánok!!!! :D
Kép

hűűűű, vissza kell olvasnom, mert a többit elfelejtettem :oops: :roll: :oops: :roll: :oops: :roll:

eszter82
Budapest

Lányok!

Magnoliának nem ma van az uh a BMC-ben?????
hol van már a létszámjelentéssel????
Olyan izgi vagyok miattuk :D

eszter82
Budapest

sziasztok!

Béku, ancsi csodálkozom ,hogy erre a marha hidegre nem bújnak elő a kislánykák. keményen lehűlt az idő.

Voltunk ma a bmc-be babanézőben, lent senki sem volt, Senki :shock:
Fönnt tele a váró, ééééés ketten vannak!!!! Két babuci.
Nincsen szivecske smile.
Nagyon örülünk.
magnolia77
Gyöngyös

Eszter: azért tűnik úgy,hogy feljebb van,mert sokat nőtt Maja (érezhetően),és nem fér el már kizárólag alul :D

így most kerekebb a pocak,de nincs feljebb ;)

Ugyanígy leszek vele,mint Te,párom és anyum felváltva vagy egyszerre lesznek bent nálunk,plusz nyilván anyós is,ő is igényelni fogja,hogy minden nap bent lehessen! :D

Anyumnak még akár szüléskor is örülnék,hisz Ő az a pozitív személyiség,akire szükségem van (remélem párom is tud majd jóképet vágni :D ),és ragaszkodom is hozzá :)

Szerencsére amiatt nem hívnak,hogy egyben vagyok-e még,mert ugye mindenkinek augusztust mondtunk ;)

Judit: hát igen,Andinak is azért drukkoltunk nap mint nap,hogy Izácska végre kijöjjön,senki se kívánta neki a túlhordást... :shock:
de ha egyszer úgy megágyazott neki odabent? :D :D

nem irigylem érte,és becsülöm is a kitartásáért!

Az egyetlen csesztetés,hogy mikor szülhetek,ez idegel,előtte-utána nincs gondom a családommal,a kórházban is szívesen látom mind a 40 főt..... :shock:
Vendég

Itt vagyok csak még elintéztem eztazt és még most keveredtem ide.
Hú csajok olyan hihetetlen, amikor elkezdük az uh-ot már láttam a két kis gombóckát, de még szétnéztünk és akkor kezdtük a méreteket
A és B nevűek :)
magnolia77
Gyöngyös

"A" baba és "B" baba :)
magnolia77
Gyöngyös

Magnólia: huhh,micsoda klassz hírek,2 babuci!!!! :D :D :D :D

GRATULA!!!!! :) azta de jó,alig várom,hogy kiderüljön a nemük ;) :D :D :D :D :D :D
Vendég

És mekkorák?? :D
de izgi!!!! :D :D :D :D :D :D
Vendég

még petezsák 14mm és a másikuk 9mm, még most töltöttem az 5.hetet még korai volt így jövő csütörtökön kell újra mennem és akkorra lesz szívhang.
magnolia77
Gyöngyös

Magnólia: nekem is betöltött 6. hétnél már volt szívhang :)
persze,hogy petezsák van,de akkor is érdekes a méret :D :D :D
Vendég

miért érdekes nagy vagy hogy ez a petezsák méret nem?
magnolia77
Gyöngyös

megnéztem a papírt "A" petezsák 14mm "B"petezsák 9mm
magnolia77
Gyöngyös

Magnolia!
Gratulálok a Kicsikhez :D
Szuper hír :D erre számítottam :D most nagyon drukkolok, hogy a nemek aránya úgy alakuljon majd, ahogyan szeretnétek :D
dejóóóóóóóóóóó :)
Csütörtökön már szívhang :D szuper :D

eszter82
Budapest

Magnólia: úgy értettem,hogy ezek az első infóid róluk,persze hogy sokat jelentenek :D :D :D

én is egyből újságoltam a méreteket petezsák-nézéskor,meg pulzálás után is dicsekedtem :D :D :D
Vendég

Hogy milyen neműek lesznek teljesen mindegy akárhogy is alakúl mindenféle variációnak örülni fogunk, egészségesek legyenek meglegyen mindenük és kihúzzuk egyben legalább a 36-37.hétig.
Azért mondom ezt mert lányom a 32. hétre, de hála égnek és a baross utcai sote orvosainak, minden rendben van nála .
magnolia77
Gyöngyös

jaaa jól van na:lol: , Hogyne már,hát annyira örülök és olyan boldog vagyok hihetetlen érzés volt látni,hoyg ketten vannak
magnolia77
Gyöngyös

32.hétre született azt nem írtam
magnolia77
Gyöngyös

ééés teleírom az oldalt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
magnolia77
Gyöngyös

Magnolia!
Jóhírekkel tele írhatsz 10 oldalt is :D :D :D

eszter82
Budapest