Új privát üzeneted érkezett!

Hahó!

Ismét Pest körnéykén. Holnap megyünk oltásra. A mai kocsi útat nagyon jól vettük, végigi aludt, csak egyszer ébredt fel. Nekem szerencsém van, mert Bálint jól bírja a meleget. Ma az angel Car 30fokot mutatott az ágya mellett. Most kicsit ki tudtam szellőztetni.

Rekuja: Nekem az Angel Care-peluskuka tartja a szagot. Igaz mostanában nem használtam, mert nem otthon vagyunk. Így azonnal egy uzsonnászacskóba rakom, törlőkendővel együtt, és becsomózom, és megy a kukába, de nem volt vele gond. Talán zacsizd be, és úgy menjen a peluskukába. Igaz ez így nem túl gazdaságos, de amíg meleg van, addig jó.

Tyuntyi: Apukém vett ma felfújható csónakot, holnap megy vele be a medencébe:)

Piroska:Nálunk is Bálint nagyon kötött, de apukája is az. Most még várok, a DSGMes nőci is azt mondta, és majd augusztusban hívom. De azóta sem forog, akkor megmutatta, hogy tudná, ha akarná. A kis barátnője 4hónapos, ő is csütörtökön fordult meg először, és egész hétvégén pörögtt már. Szerintem vidd el magaddal nyugodtan a mellszívót, mert nem higénikus, de a tejet úgysem tudod eltenni, szerintem ebben a melegben, így csak egy eldugodt konektoros hely kell.

Evian: Nálunk nem szeretett Bálint kóstolgatni, azonnal evett. A gyümölcsök most is nagyon mennek, az új zöldségekkel már inkább csak barátkozik először. De mi gyorsan megettünk 125ml gyümöt. Ha már túl vagytok a kezdeti fázison, mehet neki nyugodtan, szerintem.

Gabci: örülök, hogy ez a tejes dolgot írtad, hogy van elég, de éhes mellette, mert én is így éreztem anno, hogy vagy 2óránként lóg rajtam, amit én nem nagyon kedvelte, a mellemről meg ne is beszéljek, vagy adnom kell neki enni, mert éhes. Így jött a tápszerrel való kiegészítés, meg a gyümölcs. Igaz így lassan nekem elfogyott a tejem. Talán lett volna még este-reggel dolog, de akkor én úgy döntöttem, hogy élvezi a kanalazást, és az ízeket, és könnyen elengedett, talán így volt jobb, és nem hiányolja. Én féltem nagyon, hogy nehezen fogom tudni majd leszoktatni róla.

Snowball: most, hogy olvastam mekkora kocsi út vár rád, eszembe jutott, hogy én egy ekkora utat sehogy nem tudnék elképzeli az ordító Bálinttal.

Vettem jó cumimelegítőt: babymoov. 180ml víz 2perc, 200ml főzelék 4perc. Nagyon gyors, és be tudom lőni, hogy ne legyen túl melek, mert meg van adva, hogy hány ml melegítéséhez, mennyi vizet kell bele tenni, és azt melegíti fel, és a gőz melegíti a kaját.

KépKép
KépKép
kat78

Jó reggelt!!!!

Már csak 19 fok volt reggel.... MA arra ébredtem, hogy a gyerekem fejbe rúgott! :shock: Korán kezdi :lol:

Tegnap olyan fejet vágott Levi az almapürére, hogy majd elsírtam magam a röhögéstől! Beletukmáltam 2 egész kanál pürét, többet nem volt hajlandó, pedig egy csomó anyatejet raktam hozzá, adtam az Ő kezébe is kanalat, és én kezdtem el enni, mert mostanság mindent kinéz a számból.... hát nem jött be a "trükk"
Lehet a kanállal lesznek gondjaink, mert eddig csak a vitamint és a gyógyszereket kapta kanálból... pedig direkt más színű kanállal próbálkoztam! Ma megint jön a kísérletezés!!!! Az alma és az alma-sárgarépa levet viszont nagyon nyomja befelé már kb 2 hete adom neki! :roll:

Csicsi már tegnap is akartam írni, hogy merre lehetsz, ezek szerint rohangálsz a gyerek után.... kitartás!!!!

Nemsokára folytatom Levi hív :D
evian19

Visszafelé haladok, amíg kisasszonykám nem ugráltat :)

Evián
Megnyugtatásul, mi Szaffival lassan 1,5 hónapja játsszuk ezt hozzátápival :( még mindig úgy tud nézni, mintha bántani akarnám. Ráadásul nálunk a tápi a másik lehetőség, nem az anyatej, szóval még logika sincs benne. Szerintem a gyümik a kevésbé műkaják :roll:

Kat
Hát nekem Tomy teepy (vagy hogy írják) kukám van, az is zacsiz minden egyes pelust, de még így is érzem. Most jó, mert éjjel nyitva volt az ablak :) sztem csak a meleg miatt ilyen büdös, mert eddig nem nagyon zavart, meg ha igen, kinyitottam 5-10 percre valami ablkot.
Tök jó, hogy nem találtam még meg a hőmérőnket, utálnám tudni, hány fok van itthon :)

Snowball
Szaffit is a dühe sarkalja a mozgásra :) Úgy tud üvöltözni (nem sírni) ha nem jön össze valami, öröm hallgatni :D Neki szombaton jött ki az egyik fogcsúcs, vasárnap a másik, de nagyon lassan nőnek (bár gondolom, ez a normális). Szóval a vizuális megfigyelés alig mutat valamit :)
Hát vihar az sajna nem volt, de egy kicsit kulturáltabb volt éjjel az idő :)
Ez fura, mert ha kettesben vagyunk itthon Szaffival, akkor minden mozdulatára felriadok, és veszettül fáradtan ébredek reggel (oké, mondjuk múlt héten nem is aludtam 3 óránál többet egyhuzamban), ha meg Loló itt van, akkor fel se riadok :o Imádom, hogy ragaszkodik az éjszakázáshoz :D mármint azóta ragaszkodik, amióta reggel Szaffi később kel, mint ő (az éjszakázástól tovább alszik)

Csicsi
Nem is tudom, hogy képzeled, hogy nem írogatsz nekünk, hanem a gyerekeiddel foglalkozol! Sztem tuti kiközösítünk! :lol: Ha fizeted a hazautat, gyorsan kirepülök vhová, és hazahozhatsz :)

Nyufó vajon nem mostanában vagy itthon?

Pénteken jönnek bekötni a UPC-t :D Lesz net!!! (apának meg tv). Jaj hogy jártunk az elmüvel! Jött egy 17e-s számla kb 3 hónapja, rosszul vontak egész évben, és ez a kompenzáció, mivel a csoportos beszedésem limite 10e nem tudták levonni. Kicsit anyáztam, de átutaltam. Aztán 2 hóra rá jött megint, ráírva, hogy ha azóta egyenlítettem a tartozást, tekintsem tárgytalannak, én így is tettem. Most a lakás leadásához kell egy 0-s számla, mondom regisztrálok már az elmü honlapján, hátha ott is lehet kérni. No látom, van 17e tartozásunk :shock: Belépek az OTPs számlára, keresem az átutalást, de nincs meg :shock: bizti szar volt a netem, én azt hittem elment a 17e Ft, vagy vmi számot rosszul írtam be, és nincs is olyan számlaszám, mindenesetre nem fizettem ki. Erre apa tegnap átutalja, majd este megy be az elmühöz a 0ás számláért. Nem érkezett be a pénz, szóval van 17e tartozás, de bezár az ügyfélszolgálat holnaptól1,5 hétre. Nekünk meg közte le kéne adni a 0-s számlát, hogy aug1től már ne kelljen fizetni. Hát anyázott ám rendesen, befizette aznap már másodszor, mondták, majd visszautalják a számlámra a többletet, amint szerződést bontunk velük. Hogy én mennyire rühellem a bürökráciát!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Figyelj anya!
Kép
Jöhet a startpisztoly
Kép
Na milyen voltam?
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Naná, hogy az első két képet fordítva sikerült feltöltenem... Mindegy, annyira kaki ez a betelefonálós net, most nem javítom, cseréljétek fel elméletben :D

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Én is csak életjelet jöttem adni: teljesen eltemetett a lakberendezési láz :oops: Minden szabad percemben különböző burkolatokat, konyhai berendezéseket és egyebeket nézegetek. Egyébként meg sokat jöttünk-mentünk az elmúlt időszakban, na nem a 40 fokos melegre gondolok. Igyekszem visszaolvasni, és csatlakozni újra.
Addig is csak Rekujának (mert a képeket azért láttam): csúcs ez a kiscsaj :lol:

Anna
b.anna

Lányok,
esélytelen próbálkozás, hogy elolvassak mindent és lereagáljak mindent...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára piroska.103 2011.08.25 13:09-kor.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Gabci
Nem kell tömni háztartási keksszel, nekem azt mondta a védőnő, hogy napi fél háztartási kekszet kell adni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára piroska.103 2011.08.25 13:10-kor.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

sziasztok!

na ne.............írtam egy csomót és elszállt! most nincs több időm, ma szőnyegtakarítás -projekt lesz nálunk, nem tudom mikor jutok ide újra...
Szép napot nektek lányok!

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
gabci76

Csak gyors jelentés, mert Szaffi visszatért az utálok enni korszakába. Ma szerelik a légkondit, szóval mindenki örülhet, estétől tuti hideg lesz :D

Közműves kálváriám folytatódik, két hónapja neten jeleztem a gázműveknek az átiratást, ma szólt az eladó, hogy még mindig ők kapják a gázszámlát. Felhívtam a gázműveket, mondja látja a bejelentést, folyamatban van az ügy,küldenek egy nyomtatványt, azt töltsük ki. :o mondom máj 10-i dátummal is ugyanezt írták. Aszongya elnézést, kissé lassúak :shock: Most arra várok, hogy felhvjanak, mert állítólag kijönnek. Ha két hónap múlva se hívnak fel, megyek az RTL-hez :lol:

Glutén adását nekem is mondta a doki, pedig nálunk már 2 hónapja nincs anyatej :roll: Sztem az anyatej nem véd az allergiától :roll:

Gabci, részvét az elszállt levél miatt

Piroska, Balatonozás nálunk bizti Györökön lesz, csak akkor megyünk máshová, mikor körbebicózunk. Bár ha jövő nyárig nem jön össze a kistesó projekt, akkor körbebicózunk, az tuti :) De lehet, akkor rászánjuk magunk a feketeerdő-Passau útra is :)

Anna, teljes mértékben együttérzek veled! Tiszta furcsa, mert amíg nem volt Szaffi , imádtam "lakberendezőset" játszani, most meg annyira nem érdekel, milyen a függöny a nappaliban :roll:

Csajszim mégis hagyott írni. Amióta rájött, hogy ha hason felnyomja magát és egy kézzel nyújtózkodik, akkor eléri a pörgő állatait, folyton vadászik rájuk. a legjobb, hogy mivel a flamingó a legnagyobb, az lóg a legjobban le, próbálja akkor kikapcsolni a forgót, mikor a flamingó van alul. Amikor meg elkapja, olyan erővel tépi, hogy félek, eltörik. De elég masszívnak tűnik a szerkezet :)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Rekuja
Nem tudom, hogy Györökön milyen a part, a lényeg, hogy találjatok valahol iszapos helyet, azt nagyon szeretik. :)

Hát nem semmi ez az egész költözéses mizéria nálatok. Jól bírod a gyűrődést!

Gabci
sajnálom... Én ezért szoktam word-be írni és onnan bemásolni.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Rekuja: A közműves történet ismerős. Én minden hónapban elteszem a papírokat, és egy exell táblázatba beírom a rezsiket. Sajnos Bálint mellett kicsit elcsúsztam. Január, február, március egy kupacba volt. Mi átutaalással rendezzük a dolgokat. Bence kérdezte, márciusban, hogy mennyi a gázszámla, mert mi azzal fűtünk, így nagyon sok szokott lenni. Jó, mondom, akkor megnézem, és feltűnt, hogy minimális. Erre másnap megkaptam egy csekket, hatszámjegyű volt. Kiugrottam a cipőmből. Felhívtam őket, mire közözlték, hogy januárba később diktáltuni(örültem, hogy eszembe jutott), így a rendszer letiltott minket, igaz, hogy utána regisztrálták a további diktálást, de a tiltás ott maradt. Most feloldották, így nem tudják ezt az összeget levonni a számlámról, mert van rajta limit. A hibát elismerték, de fizessek. Kis balhé után ezt nehezen de megtettem(átutalás, internet, jelszó, csaz a szívás vele). Erre kapok megint egy csekket, amit már le tudtak volna vonni, de nem tették, mert nem érkezett be még a nagy összeg, és addig azt próbálják meg lelkesen vonogatni, amire kapják az elutasítást, így a következő havi levonást nem tudták megtenni. Persze kaptam késedelmi kamatot is, amit persze utolag mondták, hogy az ő hibájuk és eltekintenek. Mondtam nekik, hogy kéne egy új szofteres. Most meg nem üzemel az online óradiktálás, így foggalmam sincs hogyan adom le a dolgot.
Szóval ez csak bosszúság.

Bálint itt a kiságyba alvás helyett forog:) igaz ez 140x70es az otthoni meg 120x60. De a földön nem csinálja, csak az ágyban alvás helyett.
Ma megyünk szemészhez, majd jelentkezem utána

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Csicsi:
Örülök, hogy jól vagytok, már hiányoltunk. Köszi a repülőjegy ajánlatot, elfogadom :D Szerintem Nyufóék mennem most haza nyáron, lehet ő is vevő lenne a talira.
Mi majd télen megyünk haza, én akkor is benne leszek egy taliban, akkor már a babák is majdnem 1 évesek lesznek.
Tegnap eszembe jutottál, mert a szőke fürtjeimet vörösre festettem, tudod ilyen répa színűre. Hááát...még szoknom kell a látványt, de egyébként tetszik. Mire nem jó a fodrász férj?! :lol:

Kat:
Hála a jó égnek nem kocsival megyünk Lettországba, hanem repülővel. Az gyorsabb és olcsóbb is, Alexnek pedig van ott egy autója, amit majd tudunk használni. De kíváncsi vagyok hogy fogja bírni Molly az utat. Innen el kell mennünk Glasgowba a repülőtérre, ami másfél-2 óra kocsi, onnan 3 óra repülő Rigába, és onnan még 2 és fél óra kocsi Alexék városába. Akárhogy is nézzük, hosszú még ez is, még én is elfáradok az ilyen utaktól, nem hogy Molly. Viszont Alex is kéznél lesz, hogy lefoglalja, így remélem nem lesz vészes.
Jelentkezz majd szemészet után, remélem minden rendben lesz.

Evian:
Jó sokáig fent van Levi, ha azóta is arr avársz hogy folytasd a post-ot :lol: Gyere amint lesz időd :wink:

Rekuja:
Hogy bírjátok a fogzást? Ma Molly egész nap nyűgös, de el is hiszem, olyan gyorsan nőnek a fogai, biztos irritálja. Ma már másodjára alszik... Ne lepődje meg hogy Szaffi sztrájkol evés közben, Mollynak sincs évtágya igazán :cry: Lefekvés előtt bekentem neki Dentinox géllel, had tudjon pihenni egy kicsit.
Véletlenül nem tévedtél el, és a 2010 novemberi babások helyett ide írsz???? Ezt már csak azért írom, mert hogy Szaffi csúcs ezzel a mozgással :lol: Eszméletlen miket művel ez a nőszemély :wink:

Piroska:
Jajj, vacak lehet ez a betegség, megint :( Remélem hamar meggyógyultok.

Kép

Kép
snowball

Kat
hááát, ez a gázos ügy se semmi! Ha nem állsz a sarkadra, simán rád sóznak minden pénzt. Tisztázni csak neked érdeked, innentől ez van... Vesződj vele te. Na, mindegy, már leírtam a véleményem. Ez minden, csak nem szolgáltatás!

Snowball
fodrász férj, hm. :) Nekem derékig ért a hajam, nagyon dús, úgyhogy húzta a fejem ebben a melegben, izzadtam, felkötöttem, akkor kitépte a fejbőröm, súlyos volt nagyon. Egyszer csak összefogtam a kezemmel hátul, mintha copfba fognám és mondtam a férjemnek, hogy na, most vágd. Neki sem kellett kétszer mondani, imádja az új dolgokat. :) Levágta. :) Azóta kicsit jobban érzem magam. De ma hajat fogok festeni. Azért így sokkal könnyebb lesz, mint a derékig érő hajamat festeni, főleg két gyerek mellett. Na, azt már nem csinálja meg. De nem is lehetne, mert a két gyerekre is vigyázni kell valakinek.
Hát végül is nincs komoly baj, remélem. Most nézi a 101 kiskutyát, mert megígértem neki, hogy ha beteg, akkor nézhet rajzfilmet. Hihetetlen, hogy mennyire tud értelmezni. Egyszer elolvasták neki a történetet könyvből és másnap elmesélte nekem, összefüggésekkel együtt. Nagyon durva, az ember nem is hinné, mit képesek felfogni ezek a gyerekek. :)

Ja, lányok
mit tudtok erről a habtapi dologról? Mert most rendeltem egy szivacs szőnyeget, Micimackósat. Most akkor mérgező vagy nem? Vagy ez nem, csak a habtapi?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jelentem a gyerek szeme tökéletes. Nagyon jól bírta a vizsgálatot. mindig oda nézett ahova kellett, nyugis volt, tökéletes pasi:)
A dokinő is azt mondta, hogy ilyenkor még kicsi az orrnyetgük, és nem emelkedik ki az arcukból, és ha fókuszálnak, akkor beszaladhat a szemük. Megmutatta mit kell nézni. Vagy fényképen, vagy élőben, ha egy lámpa van a gyerek közelében, akkor megjelenik egy fényfolt mindkét szemébe. A fényfoltnak kell szimetrikusnak lennie.

Holnap Anyu bemegy 11kor és csak 3ra jön vissza, Apukám meg siet, ahogy tud, és én itt maradok a 4éves unokahugommal és Bálinttal. Igaz 30gyerekkel is elbírok, de kicsit tartok tőle,hogy Flóra hogyan fog viselkedni, mert kicsit makacs, és közben Bálintnak van egy tízórai, egy ebéd, és két alvás, ami valljuk be egyemberes, és addig Flóra nem tudom mit fog csinálni.
Este meg jön Bence is ki és a leendő keresztmama, de azért igyekszem jelentkezni

KépKép
KépKép
kat78

Kat
szuper! :)
Nem irigyellek, én minden nap ezt csinálom (a kislányom októberben lesz 4 éves). Nagyon húzós, mert pont most van a dackorszak mélyén, semmi sem jó, ha valami nem tetszik, akkor hiszti, szóval nagyon gáz. Nekem annyiból könnyebb, hogy mivel a kislányommal már nagyon össze vagyunk szokva, azért már minden rezgésén érzem, hogy mikor mit érdemes. De ha nem vagyok a legjobb formámban, álmos és fáradt vagyok, akkor sokkal nehezebben megy. Én ezért vettem bébiételeket. Amikor elkezdtem pürésíteni, akkor mindkettő sírt, a kicsi azért, mert engem akart, a nagy azért, mert megkértem, hogy segítsen, de ő épp nyűgös kedvében volt, vagy mást akart csinálni vagy egyszerűen csak ő is engem akart. Begurultam és betáraztam HIPP gyümikből, meg főzikből. Találtam egy helyet, ahol 250-ért veszem őket, úgyhogy nem érdekel, nem fogom magam kikészíteni. Amikor már komolyabban megy a dolog, akkor majd főzök, mert azt tudom, hogy a kislányom is jobban szerette, amit én főzök. Csak még nehézkes. De remélhetőleg azért egyre könnyebb lesz. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Na, végre túl vagyok a hajfestésen. :) Érdekes, mennyire megszoktam a henna szagát. Már észre sem veszem, pedig úgy utáltam régen.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Kicsit le vagyok pukkanva... éjjel Hanna 15 percen keresztül ordított, de olyan lilulósan és vígasztalhatatlanul. Vagy a foga helye fájt vagy a paradicsomos krumpli lehetett a ludas. Nem tudom, de nem esett jól.... emellett holnap kolléganőm jön hozzám 2 gyerekkel és egy férjjel, úgyhogy kellene főznöm, sütnöm vmi sütit (édesszájúak), bevásárolni, kitakarítani, a gyerekekkel lenni és még megígértem Lillának, hogy délután játszóházba is elmegyünk.
Normális vagyok én???? :roll:

Kat!
Tök jó, hogy minden rendben Bálint szemével! A "kétgyerekességhez" kitartás, tudom, miről beszélek! Szerintem az oviszünet óta jó néhány hajszállal kevesebb van a fejemen! :lol:

Piroska!
Én is olvastam a habtapi dologról, de aztán meggyőztem magam, hogy ha gáz lenne vele, akkor tuti, hogy minden forgalmazótól visszavonták volna a forgalmazás-gyártás lehetőségét. Ennek ellenére most vettünk mi is a Gulliverben és ezer féle volt! Ja, és mióta ez van, azóta látványos Hanna mozgásfejlődése, itt sokkal nagyobb helye van, mint a járókában.

Hoztam nektek én is képet Hanniról. Igaz, Szaffihoz képest a fasorban van, de mi nagyon büszkék vagyunk rá, főleg úgy, hogy Lilla már majd 9 hónapos volt, mikor mászni kezdett!
Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Timi
az nagyon kemény! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára piroska.103 2011.08.25 13:12-kor.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ezt még tegnap kezdtem el írni, de közbejött egy kisebb szerelés, mivel a csajom a flamingó ráncibálása helyett megtalálta az ágy szélét, és magát kezdte el felhúzni, hogy kinézzen :shock: Engem ettől totál kivert a víz, ugrasztottam apát, hogy nincs mese, megy le a szivacs, mert én nem hagyom itt éjjelre a gyereket, hogy azt próbálgassa, hogy kell kimászni az ágyból :( persze csajszimnak most új a helyzet, minden messze van tőle :( de legalább lát engem az ágyból, ha a fotelben ülök. Viszont lelkesen markolássza a rudakat, nővérem szerint ez majd segíti a mozgásfejlődését.. Ja mert annyira szüksége van rá.

Mire jó az a műanyag szőnyeg? Szaffinak van egy kicsit vastagabb IKEÁs szőnyege, olyan zöld mű-fű szerű, ha ez mond valakinek valamit, a nappaliban meg van egy pótágyszivacs lerakva, ott azon randalírozik. De a parkettán is imád nyomulni. És tényleg 5-6 koppanás után már tartja a fejét (nem mondom, hogy megéri, de hát a rácsoságyában meg a rácsokhoz bír akkorákat koppanni, fejvédő ide vagy oda). Nekünk mondta is a védőnő, hogy tegyünk le egy vastagabb pokrócot és azon másszon, ha meg a szőnyegre teszem, akkor az már teljesen jó.

Kat
Gáz a gázos sztori :( (ezt a remek szójátékot nem hagyhattam ki :)) Azt meg ugye nem meri az ember, hogy nem ad limitet a csoportos beszedéshez :? Pár éve, mikor még egyedül éltem, és nagyon ki volt számolva a kis pedagógus fizum, egyszer télen a fűtést nem vonták rendesen, aztán kaptam egy 50e-s számlát, ami totál a padlóra küldött, anyáméktól kellett kölcsönkérni, tisztára szégyelltem magam, pedig hát nem én tehettem róla. Hülye szolgáltatók :evil:
Szaffi is az ágyában tanulja az új dolgokat, mert ott „biztos puhára esik”. Nem is figyel annyira. Ha a szőnyegen forgolódik, akkor már megtartja a kis fejét, ha felborul, hogy ne koppanjon (persze ez jó pár koppanás eredménye). Az ágyban meg csak hanyatt vágja magát és vigyorog, mint aki tudja, hogy itt bizony szabad :)
Apa is nézte nálunk a piros bevillanásokat a fotón, ő meg azt hallotta, hogy ha vmelyik szemen nincs piros folt, az szürkehályogra utal.

Snowball
Igazság szerint fogalmam sincs, hogy a fogzás vagy a kánikula miatt nyűgösebb-e. Néha egyértelműen a foga miatt sír fel, máskor meg fogalmam sincs, hogy a hőség, vagy csak a szomjúság-e az ok, ugyanis továbbra sem hajlandó semmit sem meginni, tápit is csak abban a bizonyos félalvós állapotában. Én nyakalom a vizet, ő meg egyre kevesebbet fogyaszt.
Fodrász férjhez: tegnap apa megdicsért, hogy milyen jó a hajam, érdemes volt fodrászhoz menni. Mondom, nem voltam fodrásznál, csak megmostam, de ezek szerint nem 3naponta kéne :roll: :lol:

Timócska
Ezek szerint Hannának is jönnek a fogai? Nagyon ügyin 4kézlábazik :) Kellemes kis kálváriát írtál le, mehetsz vele a lilakác közbe :D Fülbevalóját nem tépi ki? Szaffi mindig tépi a fülét, még szerencse, hogy nincs fülbevalója! (Bár ha az apján múlik, nem is lesz soha, mert az milyen „szadista” dolog :shock:

elküldöm, mert már 2 napja írom :)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Tegnapi érdekes történetem: Megyünk reggel séta+közért babakocsizásra, a ház előtt áll két néni, nézik, hogy szenvedem le a 4 lépcsőfokon a kocsit. Van babakocsi-rámpa, de nagyon meredek és a nagy kocsival nem is tudok ráfordulni. Na szóval le szoktam „léptetni” a lépcsőn, ami a nagy kerekek miatt nem is olyan macerás. Mire az egyik néni:
Jaj, tönkre fogja tenni!
Erős ez a babakocsi, kibírja.
Nem a kocsit, hanem a lépcsőt!
Utána hosszan fejtegette, hogy a gumikerekű babakocsi hogy fogja letörni a lépcső sarkát, mert ő aztán tudja, mert 2 gyereket és 5 unokát nevelt fel ebben a házban :shock: Mondtam, lehet segíteni, ha akar. Meg hogy sztem a cipőtalpam legalább annyira koptatja a lépcsőt. Erre beszól, hogy az nem olyan nehéz, mint a kocsi. Na mondom, persze, az én kis filigrán alkatommal meg a 75 kilómmal valóban könnyebbnek tűnök, mint a babakocsi, mi? :evil:

Délután meséltem nagymamisomnak, mondta, nagyon unatkozhat a nő, mert ő csak öregasszonyokra szokott rászólni, ha unatkozik, szóval ahhoz, hogy kisgyerekekkel kötözködjön, már tuti nagyon magányosnak kell lenni :) Micsoda szempontok :)

Na ilyen szomszédjaink is lette :?

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Annyira mondtátok ezt a műanyag szőnyeget, hogy most volt Alexnek ebédszünete, és elmentünk egy játékboltba, vettem Mollynak is. Ugyanis elkezdtem aggódni hogy miért nem szeret hason lenni, inkább hasról hátra fordul, csak ne legyen hason. Ha nem is azonnal, de kicsit később visszafordítom hasra, elkezd sírni. Próbáltam hagyni, had próbálkozzon, de annyira sírt hogy nem bírtam hallgatni. Ebben a nagy vacakolásban el is fáradt, most fektettem le. Aztán pityeregtem én is, hogy az én babám miért nem mozog úgy, mint a többi. Itt még lehetőségem sincs, hogy megvizsgálják normálisan, tehetetlennek érzem magam. Viszont észrevettem valami nagyon érdekeset. Az angol és a magyar baba websiteok teljesen különbözőek, ami a mozgásfejlődést illeti. Molly az angol szerint fejlődik... Ami annyit tesz, hogy 5-6 hós korban még normálsi ha nem kúszik és négykézlábazik. A magyar lapokon pedig olvastam hogy a baba 5-6 hós korában kúszik. Nem tudom minek higgyek. Holnap megyünk 6-9 hós rutin vizsgálatra, kíváncsi vagyok hogy mégis mit néznek meg rajta. De ha felbosszantanak, akkor ki fog borulni a bili.
De legalább van 2 foga.... Ezzel nem vagyunk lemaradva.

Piroska:
Én pedig úúúgy szeretnék derékig erő hajat. Itt még a nyári hőség miatt sem kell aggódnom :lol: Tényleg macerásabb, de igyekszem akkor rendbetenni a fejemet - akár hosszú, akár rövidebb a hajam - mikor Molly alszik. Két gyerekkel tényleg fogalmam sincs, hogy lenne rá időm és/vagy energiám. Hajfestésre pedig rendszerint esténként kerül sor, mikor már Molly alszik.
Tündéri lehet a libarádiód, ahogy előadja a 101 kiskutyás sztorit :D

Kat:
Örülök, hogy minden rendben Bálint szemével!!! :D

Timocska:
Akkor szerinted se aggódjak, hogy Molly még mindig nem igazán produkélja magát hason? Mivel a nagylányod 9 hósan kezdett el mászni. Az pedig még odébb van. Egyébként is most olyan nyugtalan Molly, jönnek a fogai, hasmenése van, többet sír a szokottnál, nekem pedig megszakad a szívem ha még a hasrafektetéssel is "bántom".
Nem hiszem hogy Hannának a paradicsomos cucc csikarta a kis hasát, tuti a foga zavarja. Molly most nem is kívánja a főzelékeket, egyedül gyömülcsöt szeret enni, pedig neki már kint van 2 foga alul. Az egyik már teljesen kint van, a másiknak pedig a hegye, és még gondolom fúrja magát, az zavarja.

Rekuja:
Ránéztem egy pillanatra az avatar képedre, el sem hiszem hogy a mutatványos csajszid ilyen pici volt :lol:
Csúcs az öregasszonyos sztorid. Az ilyenektől falra mászok. Még jó hogy nem szokott ilyen attrocitás érni.
Szegéyn Szaffi, sajnálom hogy nem cibálhatja már kedvére a flamingót, pedig még csak most kezdett belejönni. :)

Kép

Kép
snowball

Jó szomszédi viszony. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára piroska.103 2011.08.25 13:13-kor.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Snowball
ne csináld már! Nincs lemaradva, Molly nincs lemaradva.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára piroska.103 2011.08.25 13:14-kor.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára piroska.103 2011.08.25 13:15-kor.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Holnapi ebéd megfőzve, a játszóházban is voltunk. Sütni nem sütöttem és még félig van kitakarítva. :? Reggel bőgtem egy sort, hogy én ezt nem bírom, aztán Hanna tetézi a hangulatot azzal, hogy 2 óra óta nem aludt, csak nyíg...

Snowball!
Egyáltalán nincs lemaradva Molly! Az az "elvárás", hogy 6 hónapos korára megforduljon a gyerek. Nálunk Lilla extra lusta volt, ő összevissza csinálta a mozgást. 8 hónaposan felált, utána megtanult le és felülni, és mászni. Kúszni talán már 7,5 hónaposan próbálkozott. Úgyhogy Molly nagyon szépen fejlődik. A hason levést előbb-utóbb megszereti, mert rájön, hogy úgy sokkal többet lát és sokkal többet tud csinálni!

Rekuja!
Nénis sztori: :lol: :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok

Próbálok visszacsatlakozni.

Snowball

Egészen biztosan nem kell aggódnod Molly miatt. Teljesen jól van, jól fejlődik. A gyerekek sokfélék, ahogy mi felnőttek is: más a súlyfejlődésük, más a mozgásfejlődésük, széles a paletta. Egy 6 hónapos gyereknek még nem kell kúsznia, tökéletesen elég, ha megfordul, támaszkodik a karján. Legyen hason, amennyit bír, ettől erősödik. Ennyi. Ha gond lenne, ahogy Piroska is írta, észrevennéd. A mozgásfejlődés üteme teljesen egyéni, ebbe kár is beleavatkozni, felesleges sürgetni, akkor produkálja majd magától a különböző mozgásformákat, mikor megérik rá.
Az én nagyfiam 3,5 hónaposan fordult meg először, 6,5 hónaposan kúszott, 7,5 hónaposan ült fel magától, 8 hónaposan mászott, és 9 hónaposan állt fel először, 13 hónaposan már segítség nélkül járt. Nem sokat vezetgettem, a játszótéren is mászott.
A vele egykorú kisbarátja például 7 hónaposan fordult meg először, mászni is 11 hónaposan kezdett, de másfél évesen már vígan kergetőztek.
A kicsi nagyjából 2 hetes csúszással követi: legalábbis ő 4 hónaposan fordult meg először, mostanra forog stabilan oda-vissza, helyet is ezzel a forgással változtat.
Már szeret hason lenni, de nála sem volt ez mindig úgy. Volt kedvenc oldala, szeretett mindig jobbra fordulni, mostanra ez szűnőben.

Na most ennyi, megint mennem kell
:cry:

Anna
b.anna

Nagyon kedvesek vagytok, hogy próbáltok (szerencsére sikerrel) jobb kedvre deríteni. Tényleg csak el kell fogadnom, hogy minden baba másképp fejlődik. Problémát nem látok nála, hogy valami rosszul fejlődne, csak megijedtem, hogy mivel ennyire utál hason lenni, nekem pedig nincs szivem hagyni sírni, így nem fog kúszni-mászni időre. De ahogy írtátok is, időben van Molly. Tényleg szépen tartja magát és nyúl is a játékokért, mikor hason van, szóval lecsillapodtam. Viszont nagyon szépen áll és ül. A kis unokatestvére, Alex nővérének a kisfia most lesz 8 hónapos, és ő kifejezetten kihagyta a mászást. Már ül, és stabilan megáll, kapaszkodva. Lehet ebben Molly az apja nyomát követi, ez náluk "divat". Fene se tudja.
A lényeg, hogy nagyon jól esett a vigaszotok, köszönöm! Mi lenne velem/velünk a topik nélkül?! :)

Elmentünk délután sétálni, egy lengyel boltot vettünk célba, mert ott lehet olyan csokikat kapni, amit máshol nem, kellenek az új ízek. No, és abban a boltban találtam baba ételeket-italokat is, vettem is egy banán-csipkebogyó kombinációt, és csodák csodájára ízlett a kisasszonynak. Igaz nem sokat ivott belőle, de már az is valami, hogy ivott. Itt most jó idő van, kell neki a plusz folyadék.

Séta közben összefutottunk egy öreg házaspárral, jócskán túl lehettek a 80-on. El voltak ájulva Mollytól, én meg attól ájultam el hogy az öregek kiszúrták hogy a gyereknek van 2 foga. Pedig még alig látszanak, és ők már látták, mindenféle szemüveg nélkül. Nagyon aranyosak voltak :)

Kép

Kép
snowball

Snowball:
az a legjobb, ha a mászást nem hagyja ki...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára piroska.103 2011.08.25 13:16-kor.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tegnap szörnyű délutánunk volt, megint álmos vagyok nem alszok, éhes vagyok nem eszek játékot űzött a csajszim mindkettőnk bánatára, ráadásul apa pizzázni volt valami barátjával (az én antiszoc férjem társasági életet élt!), úgyhogy fél8kor, mikor hazajött, kezébe nyomtam a csajt, és 5 percre kimentem az erkélyre lenyugodni, mert iszonytatóan dühtett a tehetetlenségem. Persze apára rögtön vigyorgott a kis huncut :) Sztem keresztbe hergeltük egymást Cicalánnyal. Annyit alszik, mint egy óvodás :( A hűvösebb éjjel eredménye képen átaludta az éjjelt.

Snowball
Persze, hogy az öregek észrevették a fogakat, irigykednek is rá gondolom :)
Mozgásfejlődés úgy szól, hogy átlagosan 6 hónapos korra megfordulnak. Mint matekos, szépen elmagyarázom :) Szóval ha ÁTLAG 6 hó, és Szaffi megfordult 3,5 hósan, akkor ugye kell egy baba, aki meg 8,5 hósan fordul meg, vagy kettő, akik 7,25 hósan stb. Szóval amikor azt olvasod, hogy hány baba 4kézlábazik a fórumon, ahhoz hogy kijöjjön az átlag, NORMÁLIS ha más babák meg később csinálnak dolgokat. Úgy mint a szülésnél. A sok programozott császár miatt mi muszáj voltunk túlhordani, hogy átlagra kijöjjön, hogy a kiírt időpontban szültünk mindannyian :D Persze ez a fórum egy nem reprezentatív minta, szóval lehet, hogy az átlagunk eltér az átlagtól :D Matekórának vége :D
Amúgy tényleg a 1,5 éves kort szokták mondani, hogy akkor érik utol egymást, de ez is olyan, mint a súlyuk, hogy attól még hogy az 1. évben kövér/vékony, nem lehet következtetni, hogy milyen testalkatú lesz. Kint nincsenek kismamás újságok? Sokat segít az ember lelkének :wink:
Amúgy Szaffi tiszta depressziós a flamingó hiányától, meglátja, nyúl felé, majd bőgni kezd. Nem nyenyizni, hanem bőgni :shock: Komolyan gondolkodom rajta, hogy leszedem és jól elrakom, ne is lássa! Hülye pörgő! Bár lehet, most meg emiatt tanul majd meg felállni, amilyen kis akaratos a lelkem (nem is tudom, kire ütött :oops:)
Avatár képemen Szaffi 3 hetes. Most meg már fél éves. Hol van az én kisbabám! Kell csinálni még egyet. Olyan gyorsan nőnek, én meg max 10 éven át leszek még szülőképes korban :(

Piroska
Matek és mozgás valóban összefügg, de az agynak ez a területe máshogy is fejleszthető. Bár kétségtelen, hogy ez a legkényelmesebb :) A térérzék fejlesztése mindig javítja a komplex gondolkodást és a rendszerlátást. Ezért is van az, hogy a matematikai érzék mindig a geometriában mutatkozik meg először.

Timócska
Hős vagy, remélem párod is tisztában van ezzel :D

Elvileg ma jönnek a UPCsek, lesz rendes net meg tv. Tiszta fura, múlt héten nem volt semmi tv, nem hiányzott. Hétvégén apa befogta az RTL-t (egy fém tálca segítségével), azóta tök idegesít, hogy csak egy csatorna van. Még a Barátok köztöt is megnéztem! Dúrva! De mi lett Magdi anyussal?

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Jó reggelt!!!!

Végre géphez jutok, az utóbbi két nap Levi kikészített annyira nyűgös!!!! Tegnapelőtt napközben összesen 1 órát aludt! :shock:
Ma éjszaka meg én keltem óránként... :oops: Nem tudom mi volt, vagy melegem volt, vagy fáztam, vagy kényelmetlen volt az ágy stb. Kezdem unni magam :lol:

Próbálok mindenkire válaszolni, jó sokat írtatok!!!!

Rekuja - hozzátápihoz most olvastam, hogy babarizzsel kellene kezdeni, nem is gyümölcsökkel! Azt sem tudom mi az... Minden esetre utána nézek, mert az utóbbi 4 nap az alma-etetésnek mindig bömbölés lett a vége, és nevetés nálam annyira édesen néz ki maszatos arccal, kis pampi-szájjal, ahogy nem tetszik neki az etetés! Mit csináljak, hogy jobban elfogadja a kanalat???

Levi hisztis! Ha nem az van, amit Ő akar akkor hisztizik... Ha meg nevetek rajta, akkor megsértődik :? és még jobban bömbizik... Azért ez durva, ilyen tökmag és már próbálna irányítani (apa szerint sikerül is :oops: )

Pelenkatartó nekem is TT van, és szerintem is büdös! Amíg a 0-6 hónapos zacskót használtuk addig nem éreztem!

Ha Leventét hasra rakom és dühös lesz akkor is csak sír, nem sarkallja a dolog mozgásra :( max azt értem el vele eddig, hogy vádlón rám nézett, elfordította a fejét, oda bújt az apjához, és nem nézett rám vagy 2 percig :)

ELMŰ, FŐGÁZ ismerős, velünk is próbálkoznak amikor csak lehet... :evil:

Az anyatej tényleg véd az allergiától!!! Most olvastam utána...
Fodrász sztori jó!!! Én most vágattam kb egy hónapja le a derékig érő hajam, de ha nem szóltam volna Csabinak hogy voltam fodrásznál, észre sem vette volna, pedig kb 20-30 cm-rel rövidebb... Érdekes, ha más fűszert rakok a kajába az rögtön feltűnik :lol:

Öregasszony sztori durva!!!!!!!

Piroska - betegség remélem már el is múllt!!!!
Gyógytornászhoz kihez vitted a gyerekeket? Felhívtam a Dévényi Intézetet és egy XVI. kerületi gyógytornász tel-számát adták meg, hogy nála próbálkozzak.

Kekszet nekem a védőnő napi negyedet mondott,de én annyit sem fogok adni neki... sztem marhaság és passz :roll: egyszerűen tudom belülről, hogy nem gluténérzékeny Levi, akkor meg minek terheljem a gyomrát, örülök, ha eszik vmi pépeset az anyatejen kívül...

Találka Örs vezér téri IKEA-ban nekem jó,ott Apa is el lehet addig míg mi találkozunk!!!!

Habtapit mi DIEGO-ban vettünk (jó' drága volt :oops: ) de Levi nagyon csúszkál rajta, most ezt találtam ki, hogy megfordítom, hátha azon a felén jobban mocorog?!?!?

Kat - örülök hogy minden rendben volt a szemészeten!! Hogy bírod az autóból-élést? Mikor lesz kész a lakás??? Nem zavaró, hogy nem a megszokott napi ritmusban éltek? Vagy sikerül így, is valami féle rendszert tartani?

Snowball :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: valóban sokáig fent volt Levi, de amikor végre aludt, akkor kb. én is!
Együtt érzek a mozgás miatti pityergésen, pont énis ezt csináltam tegnap + ma reggel... már mindent megpróbáltam amit csak lehet: forgattam plédben és anélkül, masszírozom minden nap, hasra teszem amikor csak tudom, többször naponta, babaúszásra is járunk de semmi... utál hason lenni, és nem forog :cry: :cry: :cry:
Én nem érzem, hogy le lenne tapadva bármilyen izom, a doki nő javasolta, hogy jelentkezzek be a Dévényi-be, de szerinte mikorra időpontot kapok le is mondhatom majd, mert akkorra szerinte simán el fog indulni, de én nem látom a fejlődést! A testvéreim és én már 6 hónaposan felálltunk a járókában és kúsztunk-másztunk... nem volt ilyen gond. Na' de nem adom fel, csak olyan, mintha minden nap kínoznám a gyereket, nem valami vidító dolog...

Timocska - vendégekhez kitartás! Játszóházban hol voltatok? Szuper anyuka vagy, hidd el!!!!! A vendégek nem fogják nézni, hogy ki van-e porszívózva, vagy le van-e mosva inden ablak.... Rátok kíváncsiak, nem a lakásra!

Remélem nem száll el amit írtam!
evian19

Csajok, a vonalzóm mért nem tudja, hogy Szaffi ma fél éves?!?! Lehet, nem is január 15-én szültem? hmmmm......

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Rekuja részvétem a délután miatt! Ez nálunk is ilyen, én már kb kikészülök a gyerektől, erre jön Apa, és teli szájjal vigyorog rá! Mintha egy mp-el ezelőtt nem hisztizett volna az ölemben! Én már egyszer beültem a WC-re "eltűnni és pihenni" (amúgy tudom ám mire való a WC :lol: ), hogy ott legalább nyugtom legyen :oops: :lol: :roll: az erkélyen túl meleg volt :lol:

Átlag számítás jól hangzik, ha nem te hordod túl a gyereket, és nem a te gyereked akar később mozogni... Tudom nagyon pozitív vagyok...

"Ezért is van az, hogy a matematikai érzék mindig a geometriában mutatkozik meg először. " Én úgy tudom, hogy a lányoknak kb 8 éves korukig lehet fejleszteni a térlátást, a fiúknak meg 8 éves kor után nem? Akkor ez a lányokra igaz nem?

Ha ma jönnek a UPC-sek akkor honnan netezel?? Mobilról? Vagy más a szolgáltató? Úgy megéri?

Ma gondoltam bele, hogy amikor Levi 30 éves lesz, én már 60!!! Ha sokat várok még egy gyerekkel, meg sem érem az érettségiét!

Ömmmm mára befejezem, csinálok magammal valamit, hogy pozitívabb egyek...
evian19

Evian
mi a Fürge Lábak Alapítványhoz járunk, őket nagyon ajánlom, mert nagyon jók!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára piroska.103 2011.08.25 13:17-kor.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Evián
Gyerekrizs alatt nem a rizspépeket értik? Azt Szaffi nagyon szereti! Amúgy ha találsz vmi módszert a kanál megszerettetésére, írd már meg, mert nekem itt majd 2 hónap alatt még nem sikerült ezt elérnem :) már néha nyitja a száját :) de kb 1 hetembe tellett, hogy nyeljen is, és akkor is csak 4-5 kanál/alkalom mennyiségeket. Persze én is úgy álltam hozzá, hogy majd milyen cuki hálás szemekkel fog cuppogni (mármint nem a szemeivel cuppog :)). A saját gyümiket feladtam, a bébikaják közt van néhány, ami ízlik neki. Glutént én úgy adok, hogy van gabonás gyümi bébikaja és azt szereti (alma-banán- teljes kiőrlésű gabona, 6 hós kortól). Amúgy az sztem is nagyon finom kaja! Keksz bekeverése nálam is kizárt, inkább kiflirágcsa majd ha nagyobb lesz, anyám szerint én azt imádtam, csak folyton tiszta kifli volt minden, mert „elástam” későbbre a szőnyeg alá, párna mögé... :lol:
Mi is most váltottunk zacsit, de kellett is, mert a vegyes tápival tényleg büdibb lett a kaki :oops:
Jó a fodrász/fűszer hasonlat :D Jellemző :D
Térérzék egy kicsit mindig javítható, pl van az a 3d-s tetris, az iszonyú sokat fejleszt. A férfiaknak alapból jobb (pl parkolás :)), de ez egy ilyen átlagszerű cucc, mert nálunk apának veszettül gyenge a térérzéke, és mégse rossz matekos. Általában a vizuális gondolkodás közelebb áll a matekhoz, mint az auditív, és a vizuális alkatoknak gyorsan fejlődik a térérzéke, jobban tudnak egyszerre több dologra figyelni ezért jobb rendszerlátók. Nálunk apa abszolút auditív típus, ez kézzel fogható a zongorázásban meg a 7 nyelv ismeretében, de a matekban is egész más területen jó, mint én. És sokkal jobb a monoton szöszmötölős dolgokban, ezért is jó kutató, de utálja pl ha vezetés közben beszélek, mert nem tud 2 felé figyelni (ettől még szoktam picsogni :)).
Matematikai érzék kb 17-18 éves korig fejleszthető. Utána a képesség nem, csak a tudás bővíthető. Én nem hallottam róla, hogy van eltérés a fiúk/lányok közt fejlesztés szempontjából, de hátha majd tanulok erről is :)
Igen, betelefonálós mobilnet, csak szar a térerő, szóval vacak az egész :(
Nálunk apa szokta mondogatni, hogy mire Szaffi leérettségizik, ő már nyugdíjas lesz. Mondtam, ne aggódjon, ahogy a nyugdíjrendszer áll, még akkor is dolgozni fog, mikor az unokáink érettségiznek :D De amúgy se lesz nyugdíjas, mert 38 év van köztük, szóval „csak” 56 lesz :) Hülyeség, de remélem, Szaffi nem fog ennyit várni a babával, mint mi. Bár ha minden a terveink szerint alakul, már 28 évesen szültem volna, nem 31,5 felett :( Akkor már legalább két babánk lenne, és most várnám a harmadikat :roll:

Ti is azt látjátok a vonalzómon, hogy 5 hónap 3 hét 4 nap? Vagy csak nekem nem frissül? Hmmm...

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

sziasztok!

Rekuja, jó a vonalzód, nyugi és boldog felediket a csajosnak!

Úgy látom csajok nem csak az én fejem füstölt le ma és tegnap. Levi még csak tartotta magát eddig-tegnap még csak Misi volt ördög, de ma már a csöppség is belehúzott. Kb. 15-ször szopizott a tegnap éjjelt is beleszámítva, de nem nem jó így sem. Alig alszik, viszont enni csak eszik (azaz iszik) mert állandóan fullos a pelus.

Evian a múltkor mikor elszállt az irományom írtam neked hogy próbáld a barackot adni Levinek, mert az én Manóm se ette az almát. Viszont miután összeturmixoltam barackkal nyelte mint kacsa a nokedlit. Szerintem az állaga se tetszett neki, mert reszelőn sokkal darabosabb volt, a botmixerrel meg szinte folyékony.
Én most vettem a Rossmannban zabpelyhet ami babáknak van, azt fogom keverni barackkal. Eddig még csak a barack a menü nálunk, változó mennyiségben, mert a fél alma nagyon megfogta a pocakot. Így ha rászánom magam akkor nálunk a zabpehely barackkal lesz a következő, abban van glutén is. Igaz? Én tejjel nem akarok semmit keverni mert szeretném ha egyből az eredeti ízeket ismerné meg a Cseppem.

Snowball, az én nagyfiam 8 hónaposan úgy kezdett kúszni, hogy az apja húzta előtte a távirányítót és kúszott vele. Rém lusta volt a gyerek. 1 évesen állt fel és 15 hónaposan indult el. Ja és utált hason lenni. Levi meg még a hordozóban is hasravágja magát. Annyira mások tudnak lenni a gyerekek ahogy Rekuja is írta.
Én a súlyon parázok állandóan, mert Levi még mindig csak 6 kiló, de már eljutottam oda, hogy nem érdekel. Nem sír, derűs, nyugodt és lassan de biztosan gyarapszik heti 100g-ot. Ha a dokinőnk nem lenne ilyen jó fej szerintem már rég tápszeres lenne, így meg csak szopiziuk attól a kis gyümitől eltekintve.

Na megyek eljárom az esőtáncot mert itt még mindig 35 fok van, este biztos ránk szakad az ég olyan dunsztos a levegő. Ja és még most fogok ebédet főzni.

gabci76

Sziasztok!

Megjöttünk a védőnőtől. Szerinte is minden rendben van Mollyval, normálisan fejlődik. 7300 gramm (:lol:) és 65 centi. Volt ott egy játék, amit a földön lehet húzni, tlán kukac vagy valami ilyesmi. Az apja fogta Molly egyik kezét, Molly fogta a kukac zsinórját miközben állt. Olyan fura volt látni hogy így áll, ilyen sokáig, és csak egy kézzel kapaszkodik az apjába :D A védőnő is mondta hogy némelyik baba, jobban érzi magát ülve vagy állva, ezért késpbb fognak mászni. Rendszerint stabil ülésből fog neki indulni.
Kaptunk mesekönyveket is, tommee tippee csőrös poharat, fogkefét meg fogkrémet is. Kár hogy kék színű minden :roll: Majd ma veszek neki valami csajosabb fogkefét :D Csőrös pohara meg úgyis vann rózsaszín-zöld. Szóval megnyugodott a lelkem, nem aggódom tovább.

Rekuja:
Nekem azt mutatja a vonalzód hogy Szaffi ma 6 hónapos.
Azért remélem a topikos átlag nem Molly késői mászásával hogy kialakulni :lol: Túlhordásról mindig az jut eszembe hogy a szülés nekem a kiírt dátum után egy nappal indult be, mégis +3 nap lett belőle. Ez a durva :shock:
Ne aggódj, van még bőven időtök összehozni 1-2 babát, hacsak nem lesznek ikrek :wink: Remélem természetes úton össze fog jönni. Már várom hogy izgulhassunk érted.

Piroska:
Előbb avgy utóbb, úgyis mászni fog. Rendellenesség nincs, szépen fejlődik, csak lusta a hason fekvéshez. Érdekesebb neki állni vagy ülni :roll:
A babakocsink sajna nem olyan tipus hogy hasra tudnám benne fektetni. Éppen hasra tudom, de akkor semmit sem lát. Szegény most úgy elaludt a babakocsiban hazafelé jövet, hogy félig ült és lekókadt a kis feje mire észrevettem :lol: Azóta is alszik.

Evian:
A lényeg, hogy ideértél :D
Ne keseredj el, nem érdemes. Picik még a babáink, ráérnek még forgolódni. A következő pár hónapban szinte minden nap úgyis fog valami változni rajtuk. Ne hasonlítsd össze magad Levivel, hogy te már ennyi idősen mennyi mindenre voltál képes, csk felbosszantod magad. Ha naponta hasra tesszük a gyerekeket, előbb utóbb csak megszokják.

Kaptam egy nyomtatványt, hogy miket és hogyan lehet adni a gyerekeknek. A haltól kezdve a sajtig minden van a listán :shock: javasolta a védőnéni, hogy pároljak meg egy kis darab répát, és adjam Mollynak a kezébe, had egye egyedül. Ugyanígy friss gyömölcs, stb. Joghurt is adható már :shock:

Kép

Kép
snowball

Rekuja
jó a vonalzód! Boldog feléves szülinapot Szaffinak! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára piroska.103 2011.08.25 13:18-kor.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Csajok, ezt találtam a gluténról, érdemes elolvasni szerintem
http://divany.hu/poronty/2011/04/27/mi_a_fene_az_a_gluten/

[/url]

gabci76

Sziasztok!

Evian

Teljesen normális, hogy vannak mélypontok. Az ember hiába tudja, hogy nem szabad összehasonlítani a gyerekeket, nem bírja megállni. Én az elsőnél annyit bánkódtam, hogy nem evett, nem aludt, miközben xy gyereke megette volna a csillagokat is az égről, és természetesen 6 hetes korától végigaludta az éjszakát nyikk nélkül.
Ma csak azt tudom mondani, minden időszak elmúlik egyszer, nincs varázsszó :wink:
Mondjuk reggel én is eltöltöttem pár percet magányosan, és közben elátkoztam az összes munkást a mellettünk lévő építkezésen, amiért hajnal 6-kor bontják az állványzatot :oops: A csatazaj persze mindenkit felvert, pedig amúgy is rosszul aludtunk az éjszaka :evil:
Klotyóba bújás jó ötlet :lol: Bár nálunk a nagy már simán utánam jön oda is :roll: Viszont remekül tudok szemetet levinni 10 percig. Ennek a megoldásnak csak annyi a hibája, hogy a férjemnek is itthon kell lennie, különben nem mehetek.
De egyébként lehet, hogy jót tenne egy kis különlét. Én anno a nagyot először 8 hónaposan hagytam egy órára az
apjával, aranyat ért. A kicsit már hamarabb, de csak hogy kettesben lehessek a naggyal egy kicsit, és Miki aludt, szóval az nem ér :lol:

Snowball

Örülök, hogy megnyugodtál :) A mászás szerintem is fontos állomás, állni és ülni ráér még bőven. Cuki lehetett a fogvizit :D

Kat

Örülök, hogy minden rendben Bálint szemével. Minden elismerésem a sok utazásért, autóból élésért, nem lehet egyszerű.

Piroska

Jobban vagytok? Jó, hogy használ a torna. Viszont kár, hogy rádhozták a frászt. Ez az ultrahang túlzásnak tűnik így ismeretlenül, de esetleg említsd meg a gyerekorvosnak. Milyen a dokitok amúgy?

Rekuja

Nem elég, hogy az én férjem is villamosmérnök, de éppen 38 éves ő is :lol:
Felszámoltátok már a dobozokat? Már előre rettegek, hogy mikorra is sikerül lakhatóvá tenni az új helyet :?
A vonalzód én is tökéletesnek látom, boldog felediket Szaffinak!

Timocska

Nagyon ügyes Hanni is!
:D
Sajnos nekem is jó érzékem van hozzá, hogy azokon a napokon ígérjek meg valamit a nagynak bónuszban, amikor egyébként is túlvállaltam magam. Aztán persze egész nap ideges vagyok, hogy hogy is fogom én mindezt végre is hajtani :roll:

Jó, hogy említették a habtapi szőnyeget. Domi anno imádta, de aztán a mérgezős hírek hatására egyelőre nem vettem elő Mikinek. Na majd most. Mondjuk, én már nem emlékszem, hol is vettük.

Reggel óta írok Nektek, na persze hogy azóta se szedték szét a nyomorult állványzatot ezek a munkások gyöngyei :shock: Viszont legalább folyamatosan zörögnek. Így benn nem tudok altatni a zajtól, levinni még nem vittem le a kicsit, mert 35 fok van minimum, a körfolyosónkon pedig meg lehet halni a festékbűztől, mert az egyik szomszédunk festet. Szóval most is felébredt 20 perc után :cry: Mennem kell, jó hétvégét!

Anna
b.anna

Hoztam nektek képeket a mai gyakorlásról. Megtetszett neki a könyv, amit kapott a védőnénitől, plusz a habtapija is bejön neki, szóval megvan az eredménye a teghnapi vásárlásnak Itt is drága a habtapi :D, de a másik felét elvisszük a nagypapihoz, hogy ott is legyen neki hol bohóckodnia :)
Szaffihoz hasonlóan ő is megtanulta beszívni az alsó ajkát, és szinte állandóan beszívkálja a száját. Új érzés lehet neki a 2 fog :)

Kép

Piroska, így áll Molly. Sokszor ha le akarom ültetni az ölembe, nem akarja behajtani a lábait, és inkább áll. Nem imbolyog, áll, mint egy cövek.
Kép

Kép

Kép
snowball

Anna
én a nagy mellett is jártam suliba.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára piroska.103 2011.08.25 13:19-kor.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Snowball
nagyon durva, hogy áll Molly!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára piroska.103 2011.08.25 13:20-kor.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Még jó, hogy bekötötték a 10 mbps-t, különben le se jött volna ez a sok bejegyzés :lol: VAN NET! Ja, meg tv is, meg HBO is a hétvégén, mert a fickó csak hétfőn adja le a lapot. Valami azt súgja, nem fogom túlságosan kihasználni a „kódolatlan hétvégét” :) És igen, most én is 6 hót látok a vonalzómon, sztem a mobilon át nem frissült már napok óta, csak nem szúrtam ki, mert ugye kit érdekel az 5 hó akárhány hét, bezzeg a hat hó! Erről jól eszembe is jutott, hogy itt a nagy költözésben nem mentem el a nődokimhoz a fél éves vizsgálatra, szóval majd hétfőn kérek időpontot, meg aztán rögtön a Kaáliba is, mert oda tuti csak szeptemberre van már szabad időpont, ha van, lehet, a nyáron még többet kell várni. És hát időben kell minden vizsgálat a januári lombikhoz :) Remélem, apát addigra kikúrálják a Lyme kórjából, már ha egyszer úgy menne el a Lyme ambulanciára, hogy viszi a beutalót meg a tb kártyáját persze :? (tuti az, már volt neki, rögtön felismerte amint megjelent a kullancs helyén).

Gabci
Hol laktok, hogy még ma is 35 fok van? Nekem be kellett csukni az ablakokat a hideg széltől :)
Gluténes cikket elolvastam, és továbbra is úgy hiszem, még nem adnék neki háztartási kekszet, inkább vizes kiflivég, abban úgysincs semmi csak liszt :) A háztartási kekszet még én is utálom :oops:

Snowball
Azta hogy áll! Látod, Szaffi „állása” sehol sincs ehhez, kis ólábain nyeklik-csuklik meg lábujjhegyezik. A nővérem is előbb állt, mint mászott, mégis ember lett belőle :lol: Bizti nem ideális, nekem is mondta a védőnéni, hogy ne maradjon ki semmi, ne erőltessük a következő mozgásformát, de ha Mollyt az jobban érdekli, hát fejlődjön párhuzamosan. Nővérem is megtanult mászni az állás után, de ő csak rövid ideig mászott, én meg fordítva, már tudtam járni, de ha siettem, 4kézláb vágtam magam és másztam :D Aztán mindketten halál bénák vagyunk :D
Na ja, én is 3 nappal hordtam túl, de nekem a szülés 2 nap túlhordással indult be, azért az barátságosabb...
Ahány ország, annyi étkeztetési szokás. Ahol nem terem alma, ott nem az almával kezdik. Sztem az eszkimó kisbaba is halat kap először :D

Piroska
Muszáj számolnom, ha szülni akarok, sajnos :( A meddőségi kezelés során egy dolgot nagyon megtanultam, és ezt azóta is mondom minden gyerektprojektbe vágónak: számolj, és menj orvoshoz, mert várni a „csodát” évekbe telhet, miközben lehet, egy egész kis problémád van, amit nagyon egyszerű megoldani és jövő hónapban már ott is a baba a pocidban.
Térlátás fejlesztésénél bizti másmilyen fejlesztésre gondolunk, ezért vannak a különböző infóink :)
Koponya uh-t nekünk is csináltak rutinból, meg szerintem itt elég sokunknak, mintha Kat és Tyuntyi is írta volna, Csicsi meg pluszba vitte aszem. Nem egy nagy kaland, én végig se gondoltam mért kell, mondta a doki, ő mindenkit rutinból küld, mi meg mentünk, egyben volt a hasi uh-val.
Fogtömésről eszembe jutott a bölcsesség fogam, meg hogy meg kéne nézetnem a fogászommal, meg van egy, amivel akart vmit csinálni, amikor terhes voltam. Na oda is kéne időpontot kérnem.
Nemtom mérgező-e a habtapi, azért ne botmixerezd bele a legközelebbi alma-barackba :lol:

(miközben írok, behallatszik egy szomszédos lakás konyhájából az anya meg a kisgyerek „beszélgetése” :shock: „Csinálok neked tejberízst, csak hagyd már végre abba a bőgést!!!” :( )

Anna
Olvastam a kukalevivést és jót röhögtem, mert épp most jöttem vissza a telep másik sarkáról, mert elvittem a szelektív szemetet :lol: No igen, néha kell. Nem is mert a gyerek nélkül akarok lenni, csak hogy egy pár percre letehessem a felelősséget.
38 éves villamosmérnök és a műegyetemen dolgozik, nem azt mondtad? Ezek a végén még valahol dolgoztak együtt, az tuti :lol: Lóránt aszem 98-2003 közt volt ott, de vizsgáztatni most is szokták hívni, ő meg megy, mert ott lehet „ingyen munkaerőt” halászni (diplomamunka konzulensként).
Á, dobozok nagyon jól megvannak a nappali egyik sarkában :lol: Majd ha vettünk könyves szekrényt, felszámolódnak. Csak fogalmam sincs hol vannak a szakácskönyveim, és akartam sütni muffint a hétvégén :( Amúgy megállapítottam, hogy veszettül sok olyan cuccunk van, ami ha 5 év múlva se lesz kicsomizva, akkor se érezzük majd a hiányát :oops: Pl ilyenek a matekkönyveim is :) Mert ugye remélem, a következő 5 évben is gyeden leszek még :)

Amíg írtam, apa elaltatta Szaffit (a gyerekszobából írok, szóval együtt énekeltünk neki), csinált nekem szendvicset meg áfonyaszörpit (ikeás). Szóval olyan, mintha nyaralnék a medence szélén. Ja és persze apa alsógatyában rohangál, szóval tényleg mint a medence szélén, lehet nézni a jó seggű pasit :lol: :lol: :lol:

Éljen a net és a gigalevelek, amiket on-line tudok megírni :D

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Rekuja
azannnya, hát te aztán behoztad a lemaradásod. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára piroska.103 2011.08.25 13:20-kor.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Meg kellene szoknom, hogy szövegszerkesztőbe írok... Még jó hogy nem sokat gépeltem eddig, mert egy gombnyomásra minden eltűnt :?

Piroska:
Ebből is láttam ma hogy Molly jól fejlődik, hiszen ha valami nem stimmelne akkor állni se tudna meg ülni sem. Csak egyszerűen nem élvezi egyelőre a hason fekvést. Nem szeretném erőltetni hogy járjon mielőtt mászna. De ettől többet nem tudok tenni, mint most, hogy hasreteszem minél többet.
Egyébként én is azóta szeretek hason feküdni, mióta megszültem. 9 hónapig esélyem sem volt hogy ráfeküdjek, utána pedig csak jól esett. Alex is ugyanez, háton szeret feküdni, nagy bánatomra, mivel borzasztóan horkol. :? :lol:
Ne aggódj, szuper leszel holnap. Az éneklés olyan lehet mint a biciklizés. Ale a nagy muzikális a családban, és minden slágert kivűlről fúj. Legyen az angol, lett vagy orosz. Néha a magyarba is becsatlakozik, akkor esik le csak az állam igazán :lol: Egyébként is, nem hiszem hogy bárki is észrevenné a lagzin ha véletlenül elrontod a szöveget, majd a jó kis házi pálesz elvonja a figyelmüket :lol:
A koponya ultrahang miatt ne aggódj, látod a többieknek ruton vizsgálat volt. ha el is mész, nem lesz gond, csak megnyugtatod magad hogy mindent megteszel Mendiért.

Rekuja:
Ahogy látom jobban örülsz anetnek mint a tvnek :lol: Én is ilyen vagyok, nem köt le a tv. Egyedül 1-2 műsor van amit megnézek, mert neten a Barátok köztöt :lol: Magdi néni már egy ideje meghalt, leesett a lépcsőn. Otthon is néha néztem a sorozatot, de most valahogy igénylem. Amig Molly délelőttönként alszik, addig megnézem az előző esti epizódot :oops: Tegnap megnéztem a híradót is, de inkább félidőben abbahagytam, mert csak a rossz hírek mentek. No meg hogy hőségriadó van. Nem mintha a hír nélkül nem tudná mindenki az országban :roll: Még én is tudom: ti is szoktátok írni, meg anyukám szokta skypolás közben a legközelebbi újsággal legyezni magát :lol:
De az jó ha ma már kinyitottad az ablakot, ezek szerint ki tudtad szellőztetni a kaki szagot is :P
Az almát meg sem említette a védőnő, lehet azért mert már mondtam neki hogy 4 hónapos korától kezdve kóstoltatom vele az ízeket. De amit adott papíron sincs rajta egy étel sem almával
:roll:

Anna:
Kitartás, még hetek kérdése és szétszedik azt az állványt :lol:

Megvolt az első fogmosás :lol: Kis türelemmel meg tudtam mosni azt a 2 rizsszemet.

Kép

Kép
snowball

Snowball
pontosan, azt tudod tenni, hogy sokat teszed hasra, ez pont elég.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára piroska.103 2011.08.25 13:21-kor.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jó reggelt!!!!!

A tegnapi napom: kiöntöttem a reggeli 3dl tejeskávém a nappaliban a DVD-PS3-Xbox stb-re!!!! Amint végeztem a takarítással, felgyújtottam a mikrót, mert amit ki akartam olvasztani, annak a zacskójának a kötözőjében volt egy kis fémszál, ami szikrázott és begyulladt tőle a zacskó..... Yeeeeeeeeeeeeh
Ezek után pizzát ettünk egész nap és még a vízforralóhoz és a távirányítóhoz sem nyúltam :oops: :lol: :roll:

Rekuja - nem rizspépet mondtak, hanem kifejezetten babarizst, amiből lehet rizspépet készíteni... azóta sem tudom mi a szösz az!
Kanálproblémánk amint megoldódik leírom a módszert 8)
Kiflitartalékolás naggyon jó!!!! Apukámék kisvizslája csinálta, hogy mindenhol eldugott egy kis csontot szűkösebb időre az udvartól kezdve a kutyaházig.
Vonalzód jó lett - nem mintha nem írta volna már meg mindenki előttem :D

Van féléves nőgyógyi vizsgálat??? :roll: :roll: :roll: Akkor nekem is jó lenne menni - amúgy is mert még mindig nem jött meg, és lehet, hogy már kb 5 hónapos terhes vagyok - ami nem látszik mert még mindig dagi vagyok, és Levinél sem látszott semmi a 7. hónapig...
:lol: Vicces lenne, Apa szerintem sokkot kapna (amúgy én is). De azért nagyon örülnék neki! :wink:

Gabci - azért az almával kezdtem, mert az almalé tetszik neki, a baracklevet meg nem itta meg. Most krumplis-almával próbálkozom, 4-5 napig, ha az sem akkor jön a barack... Azért bizakodó vagyok!

Gluténhez:

http://erd.lll.hu/gluten_szakirodalmi_osszefoglalo

Snowball - méretek szuperek!!!! Levi is ekkora! Ajándékok Woooow! Magyarországon ez pont fordítva van, neked kell az orvosnak vinni... :lol:
Fénykép nem semmi!!!! Nekem azt mondta a doki néni, hogy amit magától csinál a baba (ülés, állás) az nem tesz neki rosszat.
Túlhordani én Levit egy héttel hordtam túl és magától beindult - az UH szerint viszont pont jókor jött...
Kajalista nem semmi! Itt tejterméket egy éves kor előtt nem is javasolnak még azoknak sem akiknél nem volt a családban allergiás! Mondjuk mi is kaptunk ilyenkor már minden kaját, és felnőttünk.

Piroska - köszi az alapítvány címet, itt van a mellettünk lévő utcában!!!!!!!!!!!!!! KB 1 perc gyalog!!!!!!! :o :o :o Így legalább tudod hol lakunk ;)
Éneklés menni fog! Arra figyelj, hogy énekelsz, ne minden máson járjon az agyad, pl hogy izgulsz, mi van a gyerekekkel stb, és akkor sima ügy lesz!!!!!
Koponya UH-n mi is voltunk, a kutacsnál kukkantanak be, mert ott még nem nőtt össze a csont, Levit nem zavarta, de vigyél valami törlőkendőt mert tiszta zselé lesz a feje/haja...
Habtapival szerintem nincs gond, ha nem azt nyalogatja :lol: Egyik ismerősöm fia a habtapival "reszelte" az egy szem fogát! Ez volt a kedvenc szórakozása, mert olyan "jó" hangot adott ki a nyiszálás... kb mint a kréta a táblán.

b.anna - állvány bontáshoz kitartás!!!! Kuka ürítés nem rossz ötlet!!!

Piroska Snowball - ásványvizes palack nálunk us nyerő!!!! Imádja bámulni a buborékokat + nyalogatja az üveget :D
Az esküvőn is elbűvölten nézte Apa sörös poharát, hogy szálltak benne a buborékok! Bele akart nyúlni mindenképp...

Remélem a mai nap "szerencsésebb" lesz, szeretnék főzni + délután megyünk babaúszásra, ahol most merülünk először!

Most nem találom ki írta, hogy rengetegszer szoptat egy nap. Most olvastam, hogy nem szabad hagyni, mert nagyon megviseli a baba hasát, hogy nem ürül ki bizonyos időközönként, és azzal, hogy szopik, csak nyugtatja magát! Nálunk ezért cumizik sztem annyit Levi, Ő is képes lenne kétóránként cicire mozdulni, de így teljesen rendben van a hasa, a cumit meg majd egyszer elviszi a nyuszi vagy a mikulás....
evian19

Evian
kemény napod volt tegnap, nem semmi... Egyébként tényleg ilyenkor az a megoldás, hogy ne nyúlj semmihez. :)

Habtapit nem tudom, hogy van-e olyan gyerek, amelyik nem nyalogatja. Lehet, hogy nem most, hanem később. De az első két évben, vagy még tovább, mindent a szájukba vesznek, nem hiszem, hogy ebből a habtapi kimaradna... Nekünk van egy Micimackós szőnyeg puzzle-nk, első dolga az volt, hogy kiszedett egy darabot belőle és nyalta. Mire észrevettem, már ott volt a szájában. :?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Esküvőn...
Kép
evian19

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?